PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 30TL'ye izlerden çiziklerden kurtulun!

tonymontana
08/01/2012, 13:46
Merhaba arkadaşlar,

Arabamda sol ön çamurlukta, çarpmadan dolayı Çöl Gri renkte Linea boyası, sol ön kapıda dal ve dikenlerin çizdiği tırnağa gelen çizikler, sol arka kapıda ise şerefli insanların bıraktığı derin bir çizik vardı. (Derin çiziğin arka çamurluğa doğru olan kısmı nispeten yüzeysel)

Bunları halletmeyi kafama koymuştum. Bunu için Baumax'a gidip 30TL karşılığında 5adet ürün aldım.

Gerekenler:
1 adet naylon bez (naylon olması önemli, ürünlerin bez tarafından emilmesini istemiyorum.)
2 adet mikrofiber havlu bez
1 adet Carpex Rubbing Compound (ambalajı nette görünenlerden farklı içerik hakkında bilgim yok, plastik mavi ambalajda içi turuncu krem)
1 adet Carpex Finish Restorer

Önce suyla, uygulama yapacağım yerleri yıkadım. Devamında mikrofiber bezin biri ile kupkuru olacak şekilde kuruladım. Tozlar gidince çizikler çok belli oluyordu.;(

Devamında naylon bezimin bir ucunu Carpex Rubbing compounda batırdım ve dairesel hareketlerle çiziklere uyguladım. Sonuç çok tatmin edici değildi. Kurumaya bıraktım.

Naylon bezimin diğer ucuna ise Carpex Finish Restorer dökerek, yine dairesel hareketlerle ön çamurluğumdaki boya izlerine sürmeye başladım. Sonuç şaşırtıcıydı. Boya izleri yok oldu.

Devamında kuruyan rubbing compound artıklarını sildim. Sonuç yine şaşırtıcıydı. Boyası kalkmış olan çizikler ve paslar gitmiş boyalı zemin oluşmuştu. Ama boya matlaşmıştı.

Yine Finish Restorer devreye girdi. Dairesel hareketlerle çizik yerlerin üzerine orta kalınlıkta bir katman uyguladım ve bekledim, Restorer'ın ince kaldığı yerler kurumuştu ki dairesel hareketlere devam ederek :rolleyes: hepsini sildim.

Sonuç:

Linea'nın izleri yok oldu.
Dalların dikenlerin çizdiği yerler yok oldu.
Derin çiziğime tabiki etki edemedi ancak derinliğin azaldığı noktalarda çok başarılı oldu.
Ürünleri uyguladığım yerler galeriden çıkmış gibi parlıyor artık.

orkun09
08/01/2012, 14:26
Keşke önce ve sonrası fotolarla destekleseydin. Bende de aynı durumlar var, bi el atsam mı acaba :D

alpimmm
08/01/2012, 15:58
eline sağlık Yiğit

disconnected
08/01/2012, 16:12
supermis.. benim arabada da ayni problemler var.. urunleri internetten mi aldiniz yoksa kipa gibi buyuk marketlerin otomobil reyonlarinda bulabilir miyiz?

orkun09
08/01/2012, 16:46
Baumax'tan almış arkadaş. İzmirliler için büyük avantaj öyle bir market. Her geldiğimde uğrarım. Bahsettiği ürünlerden alıcam bende.

tonymontana
08/01/2012, 19:12
Telefonsuz inmişim aşağı 13 kat çıkmak zor geldi fotoğraf çekemedim dostlar.
Gözlemlediğim kadarıyla, Carpex ürünleri TurtleWax kadar yaygın. Praktiker,Kipa,Carrefour gibi mağazalarda bulunuyor. Ancak Finish Restorer ürününe rastlamadım daha önce. Aynı ürünün Turtlewax olanı vardı, oradaki görevliye 1saat denettim :D Adamın kolu uyuşuktur bugün kesin :D
Neyse, izmir'de olanlar Baumax'a uğrasın derim. Fiyatlar uygun geldi bana. 3TL'ye de buğu önleyici aldım, sürdüm bakalım. Yarın hohlayıp görücez sonucu.

takres
08/01/2012, 19:59
denemek lazım...

nightblue_35
08/01/2012, 20:02
Güzel paylasim aklimizda bulunsun :)

nurettinkekec
09/01/2012, 21:46
SÜPER FİKİR :) ALLAHTAN AUTO KING TE TANIDIK VAR BU İŞLEMİ BELEŞ YAPACAM İNŞALLAH :d

anily
28/01/2012, 18:07
çizik giderme işini o kadar basite indirgemişsiniz ki şaşırmamak elde değil
o zaman bütün polisaj makinaları çöpten ibaret hiçbirine gerek yok
milyon dolarlık detailing malzemesi satan şirketlere (en bilinenlerinden 3m,meguiars,chemical guys vs) malzemeler için o kadar para bayılmaya da gerek yok
hepimiz alalım automix pasta cilaları ( nası bi deyimdir hala anlayabilmiş değilim o ayrı)
alalım elimize üstübüleri girişelim 30tl ye çözelim bu işi
30tl ye tüm rdslere ölüm diyorsunuz yani