Orijinalini görmek için tıklayınız : Quasqai vs bravo????
engincantan33
04/01/2012, 21:44
Beyler bılıyorum cok farklı araclar...kafanızın ıcınede ettım bunuda bılıyorum ıyıkı bı arac alıcam:((( ama gercekten yardımınıza ıhtıyacım var...
1-NISSAN QUASQAI yı nasıl bılırsınız?
ya nıssan quasqaı alıcaz babama parasını ben vercem :) (e cok hakkı var ustumde :) )
yada bu arabadan vazgecersek eger ben gıdıp actıve plus 120 lık bravomu kendıme alıcam...nıssan ı alırsak bana fıre motor dusucek maalesef :D
beyler 2011 nıssan bulduk benzınlı 5 bın kmde 45.500 sıfırı 55 bın...
hanı tanıdıgınız bıldıgınız kullanananız varmı bılmıyorum ama bı yorum yaparsanız gercekten cok tsk ederım....
son soru: ornegın ankara ya gelıp arac aldım...plaka degıssın dedım...noterden satısı alınca dırek mersıne gelıp burdan trafıge mı basvuruyorum yoksa ankarada mı basvurmam gereklı bırde buna acıklık getırırsenız gercekten muthıs ıyılık yapmıs olursunuz....
TEKRARDAN FORUM HALKINDAN OZUR DILERIM RESMEN FORUM BENIM ARABA OLAYIYLA UGRASIYR SON BIKAC GUNDUR AMA HEDEFE HEP BERABER COK YAKLASTIK...:siritma:
uzuncocuk
04/01/2012, 22:08
61000 tl ye 2012 model 1.5 dcı tekna aldık bır ay once..... dehset makına opsıyon zengını... ve o fıata segmentınde dızel versıyoda tek arac ... balıkesırden ızmıre surduk sıfır bır jetta 1.4 tsı ıle beraber... akhısara kadar jetta dewamında qasqaı bendeydı... hıghlıne jetta mı qasqaı mı dersen qasqaı derım... cok sessız cok genıs ve torku gayet ıyı.. bence 1.5 dcı nın ıkıncı elıne bakın derım... benzınlısı o kadar tat vermez...
aykut_1914
04/01/2012, 22:17
abi quasghainin dizeli eniştemde var dci motor,inanılmaz güzel bir makine çok sessiz ve çok kuvvetli. Benim gözümde o bir jip :)
engincantan33
04/01/2012, 22:22
arkadaşlar dizel dusunmuyoruz olursa benzınlısı olucak..bıde su devır ıslerınden anlaan varsa yukarda sormustum?
uzuncocuk
04/01/2012, 22:29
ankaradan da yaptırabılırsın hakkarıden de mersın dende.. en guzelı noter satısını al mersıne gel trafık musavırlıgıne gıt... bır gunde ısın olur....
engincantan33
04/01/2012, 22:40
ankaradan da yaptırabılırsın hakkarıden de mersın dende.. en guzelı noter satısını al mersıne gel trafık musavırlıgıne gıt... bır gunde ısın olur....
kardesım tsk ederım merak ettıgım de buydu benım...yanı sadece noterden satısı aldıgım zaman dırek gelıp mersınde yada ıstedıgım sehırde yapabılıyorsam cok ıyı
yola çıkmadan trafik sigortanı yaptır nolur nolmaz. sigortasız çıkma. eski plaka üzerinden yaptırıyosun, yeni plakanı alınca zeyil yaptırıyosun sigortacına sorsan anlatır zaten
tabii ki qashqai :) dizel olmasını şiddetle tavsiye ederim piyasası da çok iyi :)
ankarada noter satışını alırken plaka değiştirmek istiyorum deyip 140 lira vereceksiniz...gerisini ikametinizin bulunduğu ilden yapacaksınız trafik şubeden...
engincantan33
04/01/2012, 22:53
tabii ki qashqai :) dizel olmasını şiddetle tavsiye ederim piyasası da çok iyi :)
ankarada noter satışını alırken plaka değiştirmek istiyorum deyip 140 lira vereceksiniz...gerisini ikametinizin bulunduğu ilden yapacaksınız trafik şubeden...
dızel olmuyor kardesım ya...kı sıfır alacak olsak dahı tercıh etmezdık arada 7 bın tl oynuyor...yılda bızım baba 10 bın km bınıyor...gerkesız...
aralarında ciddi fiyat farkı var dizelleri arasında tabiki..ama benzili quasqai yerine dizel bravo daha mantıklı gibi...dizel de almayacağım diyorsun :) o zaman bravo 1.4 t-jet derim ben..
engincantan33
04/01/2012, 23:05
aralarında ciddi fiyat farkı var dizelleri arasında tabiki..ama benzili quasqai yerine dizel bravo daha mantıklı gibi...dizel de almayacağım diyorsun :) o zaman bravo 1.4 t-jet derim ben..
sımdı kardesım bıraz karısık olmus...nıssan ıcın dızel dusunmuyoruz...bu kesın...eger alırsak benzınlısını alıcaz ve bana 2007 gp fıre motor dusecek:( yoksa zaten 2011 actıve plus bravo dızel kendıme alıcam...
hertulu nıssan benzınlı olacak yanı...
effect1903
04/01/2012, 23:15
İşyerinden bir abimizde dizel megane vardı sattı sıfır quasqai dizel aldı ve megan ın genişliğini aradı.. İç hacmi cüssesine göre biraz darmış.. Ben bravo derim..
uzuncocuk
05/01/2012, 00:56
İşyerinden bir abimizde dizel megane vardı sattı sıfır quasqai dizel aldı ve megan ın genişliğini aradı.. İç hacmi cüssesine göre biraz darmış.. Ben bravo derim..
cok garıp..... quasqaı megane dan dar mıymış???????
aykut_1914
05/01/2012, 01:01
megandan inip quasgai ye binip dar dedi öle mi?
uzuncocuk
05/01/2012, 01:11
juke dan mı bahsettı acep??? neyse konuyu dagıtmayalım
fiery_hunter
05/01/2012, 03:43
babamda geçen ay aldık 2012 1.5 dci bundan öncede 2010 1.5 vardı qerçekten parasının hakkını veriyo araç inanılmaz bi sürüş keyfi var. satısta adresi mersin gösterirsen (muhtemelen otomatik olarak tc kimlik numarandan ikametgah adresin gelir) işlemleri mersinde yaparsın.
Ankarada notere gidiyorsunuz plaka değişimini zaten size soruyorlar değişsin diyorsunuz sonra mersine dönüp sigortasını yaptırıp trafik şubeden ruhsatınızı alıyorsunuz...
İki araçta birbirinden iyi ama jeep binicem derseniz...
effect1903
05/01/2012, 11:43
cok garıp..... quasqaı megane dan dar mıymış???????
Benim bu yazdığım gerçek bir kullanıcı yorumudur ve aracı bende inceledim iç hacmi özellikle diz mesafesi biraz kısa gibi geldi bana da .. Siz bu kadar şaşırdınız ama hiç incelediniz mi quasqai'yi? Birde megane a göre kıyaslandığında öyle tabi megane ların diz mesafesi iyi.. Özellikle kullanıcı yorumları da birazcık dar olduğu yönünde.. Ama bu çok çok dar anlamına da gelmemeli tabi..
effect1903
05/01/2012, 11:45
juke dan mı bahsettı acep??? neyse konuyu dagıtmayalım
Juke değil quasqaiden bahsediyorum..
effect1903
05/01/2012, 11:47
Evet :) quasqai bir jeep değil, bir otomobil de değil ikisi arası birşey.. Jeep gibi gözünüzde büyütmeyin :)
Benim bu yazdığım gerçek bir kullanıcı yorumudur ve aracı bende inceledim iç hacmi özellikle diz mesafesi biraz kısa gibi geldi bana da .. Siz bu kadar şaşırdınız ama hiç incelediniz mi quasqai'yi? Birde megane a göre kıyaslandığında öyle tabi megane ların diz mesafesi iyi.. Özellikle kullanıcı yorumları da birazcık dar olduğu yönünde.. Ama bu çok çok dar anlamına da gelmemeli tabi..
test etmiş kullanmış biri olarak kesinlikle kasvetli dar bir araç bu benim kişisel fikrim ve benimgibi düşüneni çok duydum
mehmet katılıyorum sana.
dostum benimde eşimin babasında 1.6 benzinli quasqai var aracın içi cok guzel suruc keyfide gusel ama inanılmaz benzin harcıyor bilgin olsun hele bide biraz hızlı gidersen neredeyse 40 kurus uzun yolda yaktıgını soyleyebilirim..tabiki 1.6 benzinli her araba cok yakacaktır ama bunun kasasıda biraz agır oldugu için daha cok yakıyor sanırım..istanbul-marmaris arası 800 km ve 300 liraya gittik bilgin olsun..ama onun dısında araba gercekten cok guzel iç tasarım olsun dış tasarım olsun..
since1453
05/01/2012, 15:42
tamam bravo süper araba ama bence NISSAN QUASQAI....
rusyada arkadaşimin quasqaı sine bindim araç süper diii
Honor COOPER
05/01/2012, 20:17
Hiç bir aracın arkası Bravo kadar dar olamaz C sınıfında.Kaldıki Puntonun diz mesafesi bile daha iyi diyebilirim.
uzuncocuk
05/01/2012, 20:26
boyum 200 cm kılom 110.... darlık genıslık terımını sızce benden daha ıyı kım tecrube edebılır???
meltdown
05/01/2012, 20:31
Hiç bir aracın arkası Bravo kadar dar olamaz C sınıfında.Kaldıki Puntonun diz mesafesi bile daha iyi diyebilirim.
Punto Bravoya göre daha geniş diz mesafeli... bizzat showroomda test ettim... :)
Evet :) quasqai bir jeep değil, bir otomobil de değil ikisi arası birşey.. Jeep gibi gözünüzde büyütmeyin :)
aynen katılıyorum, ve insanlar sadece tr de değil dünya çapında talebi çok yüksek bir araç....Ben bindim test ettim küçük geldi almadım :)
Nissan mi Fiat mı tabi ki Nissan. Ama quashquai olur ama Note olur ama Micra olur ama Fiat arabasındansa Nissan'ı tercih ederim her zaman
aykut_1914
05/01/2012, 21:33
eniştem aktif olarak kullanıyo aracı o yüzden biliyorum baya bi,çok garip geldi bana yorumu arkadaşınızın
engincantan33
05/01/2012, 22:22
Nissan mi Fiat mı tabi ki Nissan. Ama quashquai olur ama Note olur ama Micra olur ama Fiat arabasındansa Nissan'ı tercih ederim her zaman
kardes saygı duyarım ama quasqaı den vazgectık neden mı???
FIAT olmadıgı ıcın...garıp fıat ne kadar kalıtesız ne kadar kotu uretırse uretsın kı bana gore oyle uretmıyor alıstık artık hep fıat!
effect1903
06/01/2012, 02:37
boyum 200 cm kılom 110.... darlık genıslık terımını sızce benden daha ıyı kım tecrube edebılır???
O zaman bir quasqai nin içine binin bir tecrübe edin derim :)
effect1903
06/01/2012, 02:41
eniştem aktif olarak kullanıyo aracı o yüzden biliyorum baya bi,çok garip geldi bana yorumu arkadaşınızın
Olabilir.. Memnun olanı da olmayanı da sorgulayamayız :) ama yanlış anlaşıldı sanırım quasqai çok dar anlamı çıkmasın sadece içi biraz kasvetli gibi tavan arkaya doğru alçaldığından, bravoda da biraz öyle mesela..
mustafa0000
06/01/2012, 09:08
valla ikiside güzel arac ama nıssan içi çok dar göründüğü gibi bir araç değil . yakıttada cimri değil onu biliyorum .bravo kullanıcısıyım 120 lik emotion gayet memnunum herşeyiyle tatmin ediyor. performanslı araç yol tutuş mükemmel. çok stabil bi araç. illa jeep diyosan 50 liraya satılık kia seranto var 2006 95 binde full özel yapım. ağzına kadar dolu.
Mr.Freeze
06/01/2012, 11:44
Bakımları pahalı.Dizeli her 10.000 km. de bakıma giriyor.
Engin, Nissan'ı dizel alamıyorsan hiç almayacaksın çünkü benzili 1.6 versiyonunu sıfır km alan matematik öğretmeni arkadaşım 100km de ortalama 9 litre yaktığından ve hantal kasasını düşük torkuyla ivmelendiremediğinden(6000 devirde 156 nm), dar iç hacimli, sınıfı ortada kalmış melezi 10.000 km kullanıp sattı. Bulunduğun ildeki servis, ikinci el,yedek parça fiyatı,bakım ücretleri vs.. değerlendirmeye alınmalı.