PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat kendini geliştirmeyi başardı mı?

since1453
03/01/2012, 11:13
arkadaşlar geçen hafta müsait olduğum için formumuzun tenik kısmında yer alan yüzlerce sayfaya göz gezdirdim.
evolarda yaygın city arzası yaşanmazken 2011 öncesi gplerde kronik sorun olduğunu çok kişinin canını yaktiğını
2008 öncesi araçlarda dualogic sistemin yetersiz olduğu kullanıcıları tatmin etmediğini,çok sık dualogic arzlarının yaşandiğini,zamanla servislerde yapılan güncellemeler ile kısmı olarak sorunların düzeldiğini fakat dualogicte çıkan mekanik arazların çok büyük para kayıplarına neden olduğunu gördüm.
fakat özellikle 2011 yılından sonraki araçlarda şikayetlerin minimuma indiğini gördüm.özellikle hillholder ve asr bulunan araçlarda kullanım konforunun çok yükseldiğini.tecrübeli arkadaşların en dik rampalarda dip gaz yaparak aracın vites yükseltmesini engelliyerek(robot kullanıcın vites yükseltmek istemediğini algılıyormuş) rampalarda boğulmadiğini anlattıklarını okudum...
çok uzattım belki ama demek istediğim fiat zamn içinde kronik hataları düzelterek ve sürüş konforunu artirarak yoluna emin adımlarlamı ilerliyor ?

USTA
03/01/2012, 11:34
Evo ile GP ler arasında bu kronik sorunlar açısından iyi anlamda fark olduğuna inanıyorum...

since1453
03/01/2012, 11:38
birde geçen hafta almanyadan gelen bir akrabamla sohbet ettik.ülkemizde fiat kuş sınıfından henüz kurtulmadı hala doğan şahin diye bakılıyor.fakat almanyada sevilen bir araçmiş.hundai i20 almaktan son anda vazgeçtiğimi söyledim.iyi yapmişsın italyan arabaları çok tutuluyor kaliteli dedi.

fota
03/01/2012, 11:40
evo ların biraz daha kullanılmasını beklemek lazım bence, belki de biz fiat ı bu arızalarından dolayı nasıl kullanmayı öğrendik :):) payı kendimize çıkartalım :)

motor delisi
03/01/2012, 12:37
puntoların biraz daha gelişime ihtiyacı var gibi teknoloji açısından. bravoda öyle bence aldığı parayı hak etmıyor bu arabalar özellikle bravo

takres
03/01/2012, 13:54
aynı hatayı iki defa yaparsa aptaldır zaten...

asil
03/01/2012, 13:59
bence fıat motor teknolojisine daha çok önem veriyor.en saygın motorlar fıat gurubu markalarında çalışıyor bence bu iyi birşey...

ermana
03/01/2012, 14:04
şahsen bu zamana kadar fiat almayı hiç düşünmüyordum 0 aracımı almadan 3 ay önce araştırmaya başladım ve fiata hiç bakmadım çünki grande puntoların içini gerçekten hiç ma hiç beğenmiyordum( grande punto cu aradaşların affına sığınarak şahri fikrimi belirttim). linea lar filan da daha yaşlı arabası olarak görüyoum benim tercihim olamazlardı. ancak öylesine bir fiata da bakayım dedim. ve evo yu gördüm içini gerçektende çok güzel yapmışlar motor seçenekleride gayet okonemik ve başarılı hazırlanmıştı. birde otomatik vitesleride yeni teknoleji olunca ve arızası az yakıtta manuellerden daha ekonomik gibi durumları ve donanım olarak üst seviyeleri evo yu ilk tercihim yaptı ve benide punto evo sahibi yaptı.

VICEROY
03/01/2012, 14:36
Mayıs 2011 ve sonrası alanlarda kronik ya da basit sorunlar duyduğumu hatırlamıyorum. Öncekilerde zaten garanti kapsamında sorunları bir şekilde çözdüler. Demekki ilerleme var ve olumlu yönde :)

puntoların biraz daha gelişime ihtiyacı var gibi teknoloji açısından. bravoda öyle bence aldığı parayı hak etmıyor bu arabalar özellikle bravo
Bravo gibi çok özel bir araç için düşünceniz oldukça keskin olmuş. 2011 yılının en iyi motor ödüllü teknoloji harikası bir aracı alternatiflerinden çok daha zengin donanım,fark yaratan performans ve uygun fiyata alabiliyorsak gayet normal. Derseniz ki ikinci elde bu şartlı bakış açısından kaynaklı ilk eli alanın zararı TR pazarında yüksek buna katılırım sadece.

motor delisi
03/01/2012, 14:43
Fiat asla bi vw ford yada opelle yarışamaz corsa bile puntoyu geçti teknolojide fiat anca renault ile yarışır buda ikiside filo ağırlıklı çalıştığı için. Bende fiat sahibiyim 0 aldım hatta ama bravoya okadar para verenler neye veriyor anlamış değilim punto şehir içi kullanım için ideal ve ucuz olması benı cezbetti geçici olarak aldım şahsen bidaha fiat almam :) Akrabam Golf aldı 2012 59 bin tl ye full donanımlısını aldı led farlarına bittim bravoyla aynı para hemen hemen dahili navigasyon ve rahatlık süper bravoyada bindim bi skydome 2 cam olması güzel birde s&s olması başka tutulcak bi yanı yokmuş meğer

since1453
03/01/2012, 15:02
Fiat asla bi vw ford yada opelle yarışamaz corsa bile puntoyu geçti teknolojide fiat anca renault ile yarışır buda ikiside filo ağırlıklı çalıştığı için. Bende fiat sahibiyim 0 aldım hatta ama bravoya okadar para verenler neye veriyor anlamış değilim punto şehir içi kullanım için ideal ve ucuz olması benı cezbetti geçici olarak aldım şahsen bidaha fiat almam :) Akrabam Golf aldı 2012 59 bin tl ye full donanımlısını aldı led farlarına bittim bravoyla aynı para hemen hemen dahili navigasyon ve rahatlık süper bravoyada bindim bi skydome 2 cam olması güzel birde s&s olması başka tutulcak bi yanı yokmuş meğer

fiat düşmanlığını çözmüş değilim teneke diye tabir edilen i20ler bile 32000-33000 tl civarinda(kapak jant,ss yok,sadece 2 hava yastiği var,esp,asr,msr yok,gündüz sürüş farı,sis farı yok,deri direksiyon simiti-vites yokk 2.anahtarı dijital değil)kısaca yok oğlu yok...bahsettiğin golfun en full olanı kuzenimde de var 1.4motor 150beygir kadife döşeme opsiyonuna kadar şuan fiyatı 60000 tl üzeri 60000-33000=27000 tl fark var.polo da mylife donanımını yaratmaya çaliştim 45000 tlyi geçti evo daki donannım daha fazlaydı.......
2011 fiesta kendim kullandım leş bir araba dış görünüş hariç hiçbir artısı yok.donanım eklemeye kalkasan aracın boşu 34000tl,40000 tlye geliyor.4ileri vites yakıtı kullanmıyor adete sömürüyor.....
kuzen aracın donanım tablosunu görünce ağzi açik kaldı,hatta arabayı almadan rica ettim test sürüşü yaptı duaolgic evo active ile gayet memnun abi önce arabayı sürmeyi bilicen bu araca gitmiyor diyen e benim 150 beygiri veriyim oda gitmiyor dedi
daha ne bekliyorsun araçtır 77 beygir ralli yapıcak halin yok araç ekonomik şehir içi aile arabası performans istiyorsan 100 beygir üstüne bakıcaksın...

cenge
03/01/2012, 15:03
böyle düşünüyorsanız keske fiat almasaydınız..vw sadece sağlamlıgı ve güvenilirliği ile ön plana çıkabilir..ne ford fiesta ne de opel corsa, punto evodan iyi değildir ne donanım ne özellik ne de güvenlik acısından..hatta tasarım olarak punto 2 seviye üsttedir bu araclara göre...

motor delisi
03/01/2012, 15:10
Yok beni yanlış anladınız yazdığım gibi kendi sınıfında iyi sadece fakat ben bravoya verilen paradan yana bunu yazdım açık konuşun donanımı aynı bravomu golf mu ? yada yeni focus mu bravomu puntodan yana hiç bir sıkıntım yok ben daha luks araç baktığımdan bunu geçici olarak aldım sadece bu mesela ford da bi mondeo vw de jetta opelde insignia bunlar gibi arabalar fiatta yok bize sunduğu ve 60 bine yakın fiyat biçtiği bravo var hani daha üst sınıf bi araba yaratsa fiat hiç fena olmaz :) ama ticari açıdan bakarsak kesinlikle en üstünü fiattır kim ne derse desin çok ucuz.

since1453
03/01/2012, 15:12
fiat düşmanlığını çözmüş değilim teneke diye tabir edilen i20ler bile 32000-33000 tl civarinda(kapak jant,ss yok,sadece 2 hava yastiği var,esp,asr,msr yok,gündüz sürüş farı,sis farı yok,deri direksiyon simiti-vites yokk 2.anahtarı dijital değil)kısaca yok oğlu yok...bahsettiğin golfun en full olanı kuzenimde de var 1.4motor 150beygir kadife döşeme opsiyonuna kadar şuan fiyatı 60000 tl üzeri 60000-33000=27000 tl fark var.polo da mylife donanımını yaratmaya çaliştim 45000 tlyi geçti evo daki donannım daha fazlaydı.......
2011 fiesta kendim kullandım leş bir araba dış görünüş hariç hiçbir artısı yok.donanım eklemeye kalkasan aracın boşu 34000tl,40000 tlye geliyor.4ileri vites yakıtı kullanmıyor adete sömürüyor.....
kuzen aracın donanım tablosunu görünce ağzi açik kaldı,hatta arabayı almadan rica ettim test sürüşü yaptı duaolgic evo active ile gayet memnun abi önce arabayı sürmeyi bilicen bu araca gitmiyor diyen e benim 150 beygiri veriyim oda gitmiyor dedi
daha ne bekliyorsun araçtır 77 beygir ralli yapıcak halin yok araç ekonomik şehir içi aile arabası performans istiyorsan 100 beygir üstüne bakıcaksın...

i20 ye 32000-33000 dedim ama evo mylife donanımına yakın donanımda plus ı alsanız bile ss asr esp ayrı pakette 35000-36000 tl gerisini siz düşünüm

motor delisi
03/01/2012, 15:15
i20 ile evo yarıştırılamaz evo her türlü önde..

ermana
03/01/2012, 15:15

bravo golf kıyasına yaptığınız görüşlere katılıyorum.

motor delisi
03/01/2012, 15:18
bravo golf kıyasına yaptığınız görüşlere katılıyorum.
arkadaş yukarda golf u kıyaslamış ama evoyla kıyaslamış evo kim golf kim şimdi 27bintl fark çıkması doğal biri 150hp biri 77 hp bikere :) ama bravoyla aynı fiyatlar bu yüzden bence fiat kendini birtek filoda geliştirdi başka açıdan kimse fiat gelişti demesin :)

since1453
03/01/2012, 15:19
Yok beni yanlış anladınız yazdığım gibi kendi sınıfında iyi sadece fakat ben bravoya verilen paradan yana bunu yazdım açık konuşun donanımı aynı bravomu golf mu ? yada yeni focus mu bravomu puntodan yana hiç bir sıkıntım yok ben daha luks araç baktığımdan bunu geçici olarak aldım sadece bu mesela ford da bi mondeo vw de jetta opelde insignia bunlar gibi arabalar fiatta yok bize sunduğu ve 60 bine yakın fiyat biçtiği bravo var hani daha üst sınıf bi araba yaratsa fiat hiç fena olmaz :) ama ticari açıdan bakarsak kesinlikle en üstünü fiattır kim ne derse desin çok ucuz.

aynı donanımda bravo ile golfu alsanız arası hiç oynamassa 15000 tl
golfte 62000 tl lik araç brovoda ortalama 48000 tl donanımlarını bir kıyasla golfte ekstra 7000-8000 tl vermeden aynı donanıma sahip olabiliyormusun...
ama bir gerçek var golf değer kaybetmez ama bravo 0 da çok kaybettirir.
eğer aracı 4-5 yıl kullanıcaksam bravo aksi halde golf

since1453
03/01/2012, 15:23
arkadaş yukarda golf u kıyaslamış ama evoyla kıyaslamış evo kim golf kim şimdi 27bintl fark çıkması doğal biri 150hp biri 77 hp bikere :) ama bravoyla aynı fiyatlar bu yüzden bence fiat kendini birtek filoda geliştirdi başka açıdan kimse fiat gelişti demesin :)

evoyla golfu kıyaslayan biz değilizki 27000 tl fark olan 2 ayrı sınıfta araç 2sini aynı karde gösteren sizsiniz.gelişime gelince dış görünüs olarak b segmentinde eniyilerden biridir.(birçok kimse fiesta 1.diyor)
iç dizayna gelirsen evonun iç dizaynını görüpte beğenmiyen birini görmedim....
eğr golfle kıyaslarsan basit kalıyor sadece golfun teyp kısmının olduğu dokunmatik ekran 3000 tl :)
kronik city arzası ve dualogic arzaları hakkında şikayet 2011-2012 evoalrda neredeyse yok demekki adamlar birşeyi değiştirmiş.....
ama haklısınız ferrari daha kaliteli :)

asil
03/01/2012, 15:27
arkadaşlar bravoda wv ablemi olsaydı ne olurdu bana cevap vercek varmı?

since1453
03/01/2012, 15:27

+15000-20000 tl

asil
03/01/2012, 15:29
+15000-20000 tl
yüksek bi ihtimal

since1453
03/01/2012, 15:32
bravo konfor ve donanım olarak sınıfının üstü bir araç ama toplumdaki kuş önyargısı doğana 50000 tl mi verirlir dedirtiyor......
inanın i20 alıyordum kuzen tutturdu punto da punto dedim oğlum tenekeye o paramı verilir arabaya bir oturdum aldım ve çıktımmmm.evomdan memnun kalırsam bravo alıcammm

ermana
03/01/2012, 15:36

yanlış olurdu bence :(

kıyaslama yanlış ww ile fiat. ancak brawo bencede pahalı o paraya yeni astra var golf var ben o parayı brawo ya vermem. ancak 40 lira verip evo aldım. çünki 15 değerindeki 15 araç ile kıyasladım evo çok daha ağır bastı. ama c segmenti alsaydım astra yada golf alırdım.
ayrıca konu fiattın kronik sorunlarının çözülüp çözülmediği idi yeni evolarda, bence çözülmüş gibi duruyor.

since1453
03/01/2012, 15:41
yanlış olurdu bence :(

kıyaslama yanlış ww ile fiat. ancak brawo bencede pahalı o paraya yeni astra var golf var ben o parayı brawo ya vermem. ancak 40 lira verip evo aldım. çünki 15 değerindeki 15 araç ile kıyasladım evo çok daha ağır bastı. ama c segmenti alsaydım astra yada golf alırdım.
ayrıca konu fiattın kronik sorunlarının çözülüp çözülmediği idi yeni evolarda, bence çözülmüş gibi duruyor.

haklısın bende motor delisine inat gittim o yüzden :)
ama 2.el alcıak olsam kesinlikle bravoyu seçerim çünkü golf değer kaybetmiyor en azından diğer araçların kaybedeceği oranda kaybediyor.ama bravoalrın 2.eli dip..
bahsettiğim golfu kullandım inanki motoru hariç evo dan kat ve kat üstün biraraç değil...eğer evo fiatın değilde vw e ait olsa +10000 tl den aşaği olmazdı fiyatı.
inanınki almanyadaki akrabam bile evo iyi seçim burdada seviliyor güvenli araç dedi.
avrupada bile ön yargı yokken burdaki durum farklıı

ermana
03/01/2012, 15:59
tabiki 2. eli gayet mantıklı brawoların uzun süre satmayıp kullanılacaksa

menesi
03/01/2012, 16:12
bende şu konuya vurgu yapayım.peug. ve hyun. ile chevrol. ler bizim 1.nesil motorları kullanıyorlar.1. nesil motorlar bi piston hareketinde 3 kere yakıt püskürtüyor.şimdi kullanılanlar ise 5 defa püskürtüyor.eğer e5 motorunuz varsa 8 kere yakıt püskürtüyor.buda daha az yakıt ve daha çok performans demek malum...kronik sıkıntılar ile beraber paramızın karşılığını en çok fiat tan alıyoruz bence..:)

asil
03/01/2012, 16:24
fıat iyi veya kötü sonuçta burada tartışıyorsak bence başarılı bir firma.

motor delisi
03/01/2012, 16:28
Yav herkes beni fiat düşmanı olarak gördü alt segmentte süper bir marka tabikide ama bravoya takmamın nedeni en lüksünü bravo olması vw den yola çıkarakta sonu yok demek istemem yani golf bravo classında bir araç ama yanı sıra scirocco r model lükste passat jetta jip desen var fiatta ne var bravo şimdi demek istediğimi anlamışsınızdır :)başlığa bakılınca geliştirme konusunda fiatın daha çok aşama kaydetmesi gerektiğini düşünüyorum :) vw de bir örnektir buna ford opel vs de elenebilir. Ama classmanına göre bende puntodan memnunum 2012 evom da var hatta :)

fıat iyi veya kötü sonuçta burada tartışıyorsak bence başarılı bir firma.

Eskiye göre çok çok daha iyi hemde

Luc
03/01/2012, 16:57
Sevgili arkadaslar. Fiat bildiginiz gibi tek marka arac uretmiyor. Fiat catisi altinda Alfa Romeo ve Ferrari'de var bildiginiz gibi. Fiat orta sinifa hitap ediyor. Alfa ise ust orta ve luks segment. Ferrari zaten supercars sinia.

E opelin'de yaridan fazlasinin Fiat oldugunu dusunursek. Fiat'in C segmentinden sonra gecisi Alfa'da. Bence bu politika cokta yanlis degil bu acidan bakilirsa.

Sent my GT-I9100

motor delisi
03/01/2012, 16:58
Sevgili arkadaslar. Fiat bildiginiz gibi tek marka arac uretmiyor. Fiat catisi altinda Alfa Romeo ve Ferrari'de var bildiginiz gibi. Fiat orta sinifa hitap ediyor. Alfa ise ust orta ve luks segment. Ferrari zaten supercars sinia.

E opelin'de yaridan fazlasinin Fiat oldugunu dusunursek. Fiat'in C segmentinden sonra gecisi Alfa'da. Bence bu politika cokta yanlis degil bu acidan bakilirsa.

Sent my GT-I9100
Fiat çatısı altında Ferrarimi ? :bye10000:

since1453
03/01/2012, 16:58
arkadaşlar eğer 2012 evolarda city ve duaologic arzası devam etseydi bence baaşrısız bir firma olurdu.çünkü argeye önem vermeden kasayı makyajla sat gitsin mantiği olurdu ama sorunların giderilmesi,yeni donanım ve güvenlik pakaetlerinnin eklenmesi olumlu bir gelişim.ayrıca son 2 yılıdr sürekli artan bir ivmeyle hemde çok dik bir iğmeyle fiyatlarını artırması kendi sınıfında adından söz ettirdiğinin ispatidir.2 yıl önce b segmenti diğer araçlarla fiyat farkı çok yüksekken şuan bu fark epey azalmiş durumda bugun ortalama 1500-2000 l zam geldi

Luc
03/01/2012, 17:25

Ferrari, Fiat Grubu'nun kardesim. Haberin yok galiba.

Sent my GT-I9100

VICEROY
03/01/2012, 17:44
Bravo mutliair motor kaputunu kaldırıp incelediğinizde parçaların çoğunun üzerinde Alfa yazdığını görürsünüz. Hatta Evo'da emniyet kemeri uzantısında bile Alfa yazısını rahatlıkla görebilirsiniz. Benzer şekilde beğenmeyip mukaise bile etmem dediğiniz opel corsanın veya astra classıc üzerindeki dizel motorun fiat imzalı olduğunu bilmekte yarar var. Yine beğenmediğiniz multijet motor kendi segmentinde 2 sene en iyi motor seçilirken, multiair ise 2011 yılında ödüle layık görülmüşken biz hala neleri tartışmak ya da kimleri ikna etmek zorunda kalıyoruz :) Tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ne zaman bizde takım tutmadan, teknik verileri ve ödülleri baz alarak, başka markaların daha iyisini üretemediğinden fiat motorunu kullandığı gerçeğini hazmedebilirsek belki bir arpa boyu yol almış oluruz diyorum. Saygılar...

motor delisi
03/01/2012, 17:55
Ferrari, Fiat Grubu'nun kardesim. Haberin yok galiba.

Sent my GT-I9100
arada dağlar kadar fark var maseratide fiatın ona bakarsak ben biraz tarz olarak gülümsedim sadece o ferrari ile punto yan yana ama aynı yerden çıkıyor tuhaf :)

since1453
03/01/2012, 17:59
arada dağlar kadar fark var maseratide fiatın ona bakarsak ben biraz tarz olarak gülümsedim sadece o ferrari ile punto yan yana ama aynı yerden çıkıyor tuhaf :)

berk bey neyi savunuyorsun ne anlatmaya çalişiyorsun anlamadım.madem opel corsaya fln okdar düşkünsün sat evonu al corsayı bukadar basit.
tabiki ferarri ile fiatin kalitesi aynı değil ama firma fiat-alfa-ferrari-massaretii vb araçların sahibi olan bir firma....

since1453
03/01/2012, 18:00
Bravo mutliair motor kaputunu kaldırıp incelediğinizde parçaların çoğunun üzerinde Alfa yazdığını görürsünüz. Hatta Evo'da emniyet kemeri uzantısında bile Alfa yazısını rahatlıkla görebilirsiniz. Benzer şekilde beğenmeyip mukaise bile etmem dediğiniz opel corsanın veya astra classıc üzerindeki dizel motorun fiat imzalı olduğunu bilmekte yarar var. Yine beğenmediğiniz multijet motor kendi segmentinde 2 sene en iyi motor seçilirken, multiair ise 2011 yılında ödüle layık görülmüşken biz hala neleri tartışmak ya da kimleri ikna etmek zorunda kalıyoruz :) Tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ne zaman bizde takım tutmadan, teknik verileri ve ödülleri baz alarak, başka markaların daha iyisini üretemediğinden fiat motorunu kullandığı gerçeğini hazmedebilirsek belki bir arpa boyu yol almış oluruz diyorum. Saygılar...

togay bey opelin sahibi tv de fiat bizden kaliteli dese adamlar bunada inanmaz o yüzden ne deseniz ne desek boşş....

Luc
03/01/2012, 18:01

Enteresandir begenmedigin Fiat'in albea taksilerine bindin mi 700K'yi devirmis saat gibi calisan araba gorursun İstanbul'da :)

Sent my GT-I9100

motor delisi
03/01/2012, 18:03
Enteresandir begenmedigin Fiat'in albea taksilerine bindin mi 700K'yi devirmis saat gibi calisan araba gorursun İstanbul'da :)

Sent my GT-I9100
ben arabamı bayiye bırakırken albea 850 bin de gördüm bizzat şahidim + lpg li

engincantan33
03/01/2012, 18:22

ben cevep vereyım 70 bın tl ye satılırdı!!!!

kı ıster forumdan uzaklastırılayım ne olursa olsun mılletımızde manyakca vw sapkınlıgı oldukca daha coook araba ıtelerler..farkındayım argo konusuyorum ama gercekten anlamak boyle ınsanları guc!!! allah askına o berbat polo nun ıc tasarımı falan hıcbır ozellık yok ama 40 kusurlerde...ıkıncı el polo alıyorsunz 36 bın tlye dızel olanı ve araba bombos!!! ve bana gore ıc mekan kalıtesı cok ıyı degıl...ama mılletım ıste AVRUPA araba al der hep!! sankı FIAT TAYLAND malı!! allah akıl fıkır versın ne dıyım!

engincantan33
03/01/2012, 18:26
kı bana gore boyle elestırı yapanlar arabadan anlamayan ınsanlardr!! gıder fıre motor alır ve o kadar para verdım bu araba yurumuyor der!!! 1.3 multıjet alır motoru odul almıstır sesı cıkmaz ama arbada ufak ses gelsın yerı gogu ınletır!!! vw olsaydı opel olsaydı denır!!! opel astra eskı hb ıcın konusuyorum neresı ıyı bu arabanın???bravo ıle kıyaslanmaz kı brawo acık ara onde gıder!!! golf mu??? verın o zaman 65 bın tl golf e!!!sonra bravo ıle golf u kıyaslayın...FIAT benım babamın oglu degıl ve suanda fıat marka aracımda yok ama ısrarla bravo bakıyorum...neden cunku ben paramın kıymetını bılmıyorum...cunku vw sapkınlıgı yok bende...emınım vw evo yada bravo yu cıkarsa ıdı o vw cıler 5 sene sıra beklerdı...

motor delisi
03/01/2012, 18:42

kı ıster forumdan uzaklastırılayım ne olursa olsun mılletımızde manyakca vw sapkınlıgı oldukca daha coook araba ıtelerler..farkındayım argo konusuyorum ama gercekten anlamak boyle ınsanları guc!!! allah askına o berbat polo nun ıc tasarımı falan hıcbır ozellık yok ama 40 kusurlerde...ıkıncı el polo alıyorsunz 36 bın tlye dızel olanı ve araba bombos!!! ve bana gore ıc mekan kalıtesı cok ıyı degıl...ama mılletım ıste AVRUPA araba al der hep!! sankı FIAT TAYLAND malı!! allah akıl fıkır versın ne dıyım!
Bu vw konusu açtığım için öncelikle herkesden özür dilerim :) Ama vw örnek vermemdeki olayda şöyle gelişti " Fiatın kendini geliştirmesi " cümlesinden anladığımız kadarıyla konuşalım yani fiatın en üstün arabası bravodur kuşkusuz vw den örnek verdim eş değer golf tür vw markasında ise golf dahada altlarda kalır fiat ile vw markasındaki farkta bu vw ortaya bi passat koyar fiatise bravo ! Şimdi dediğim anlaşıldımı peki :) Fiat kötü bir marka demiyoruz fakat lüks bir arabası ve jipi eksik gibime geldi italyan dediğin tasarımıyla ön plana çıkmalı ( bravo tasarımı süper fakat classman atlamalı ) hiç yoktan bir linea oluşturdu gel gelelim filo arabası üretti resmen motor konusundada süper ama size soruyorum italyanların bi 720d yada e 220 gibi veya passat bir arabası varmı ? anca maserati gibi uçuk rakamlardaki imkansız olanlar var fiatın şuanda bulunan araçları mükemmel fakat geliştirme konusuna gelince yeni arabalar üretmesi gerekiyor bence.. bu tamamen benim fikrim :)

since1453
03/01/2012, 18:52
Bu vw konusu açtığım için öncelikle herkesden özür dilerim :) Ama vw örnek vermemdeki olayda şöyle gelişti " Fiatın kendini geliştirmesi " cümlesinden anladığımız kadarıyla konuşalım yani fiatın en üstün arabası bravodur kuşkusuz vw den örnek verdim eş değer golf tür vw markasında ise golf dahada altlarda kalır fiat ile vw markasındaki farkta bu vw ortaya bi passat koyar fiatise bravo ! Şimdi dediğim anlaşıldımı peki :) Fiat kötü bir marka demiyoruz fakat lüks bir arabası ve jipi eksik gibime geldi italyan dediğin tasarımıyla ön plana çıkmalı ( bravo tasarımı süper fakat classman atlamalı ) hiç yoktan bir linea oluşturdu gel gelelim filo arabası üretti resmen motor konusundada süper ama size soruyorum italyanların bi 720d yada e 220 gibi veya passat bir arabası varmı ? anca maserati gibi uçuk rakamlardaki imkansız olanlar var fiatın şuanda bulunan araçları mükemmel fakat geliştirme konusuna gelince yeni arabalar üretmesi gerekiyor bence.. bu tamamen benim fikrim :)
berk bey paranız varsa daha üst bir araç alfa lara yöeneliceksiniz-eğer 1milyon dolarınız varsa ferrari :)
fiatın diğer markalardan en büyük farkı araçları fiat markası altında değil farklı markalar altında toplaması.vw da fiyat aralığı 30bin-120bin aralığı bizde 25bin-60bin ama eğer fazla paran varsa .....dan ...... milyon tl ye

motor delisi
03/01/2012, 18:56
berk bey paranız varsa daha üst bir araç alfa lara yöeneliceksiniz-eğer 1milyon dolarınız varsa ferrari :)
fiatın diğer markalardan en büyük farkı araçları fiat markası altında değil farklı markalar altında toplaması.vw da fiyat aralığı 30bin-120bin aralığı bizde 25bin-60bin ama eğer fazla paran varsa .....dan ...... milyon tl ye
Para olunca herşey kolay tabiki efendim :) ama burda benim param olupta gidip alamamam değil konu konu Fiat markasının gelişmesi işte sizde diyorsunuz 25-60 bin tl arası biraz daha geliştirip 25-80 bin tl yapabilirdi benim kanaatim böyle ama yapsada türkiyeye gelirmi bilemem abarth olayı ortada :):)

engincantan33
03/01/2012, 18:59

kıvanc bey bu dedıklerınızde haklısınız...luks arabası yok evet...ama bravo bıle cok satamadı ıste ulkemızdekı FIAT ıcın onyargılar yuzunden...passat gıbı bı araba yapması zor zaten...FIAT markasının ulkemızde oyle bır ıddaası yok bana gore maalesef...ornegın hyundaı ıx35 de yapıyor...bunlarda haklısınız...ama sızın ıcın konusmuyorum sırf FIAT dıye kotu araba sırf vw markası var dıe ıyı dıyenlere benım lafım

since1453
03/01/2012, 19:00
berk bey anlamadiğiniz konu 80bin tl aralığındaki arabaları alfa romeo adıyla satuyor.istese alfa romeo adını kaldırır fiat adı altında üretime devam eder.

Ziyaretçi051
03/01/2012, 19:05

Şuan Fiat teknolojisini dünyaya satıyor arkadaşlar övdüğünüz opel fiatın teknolojisini kullanıyor,peguot,citroen fiatın teknolojisini kullanıyor.Segment olarak zaten orta ve alt gelir seviyesine araç üretir.Unutulmamalıdırki Alfa romeo,Lancia,Ferrari,maserati,ve son olarak Jeep ve cryslerde Fiat'ındır. Yakında Doblonun armalarını değiştirilmiş opel combo yapılmış olduğunu görürseniz şaşırmayın.Fiat teknoloji fakiri olduğu için diğer markalar kendi logolarını takarak bu araçları piyasaya sürüyor.

eexelanss
03/01/2012, 19:14
Arkadaşlar bu şuna benziyor. Hani bir ara bizim forumda da videosunu yayınlamışlardı 125 tsi seat leon ile 120 lik tjet bravonun roll kapışmasını. Hatta leon 5hp fazla ve egsoz olmasına rağmen bravo hepsinde de kafasına vurmuştu?
Seat kullananlar bir türlü inanmak istememişlerdi de ne bahaneler bulmuşlardı hani :) Hatta gitse bile bu araba durmaz demişlerdi en sonunda..
Yani arkadaşlar özetlemek gerekirse ne yaparsanız yapın seatlar golfler opeller bravodan iyidir..
Ayrıca birşeyi merak ettim Birisi bravonun golfden teknoloji olarak eksik olduğunu söylemiş ne eksiği var teknoloji ve özellik olarak aydınlatırsanız sevinirim..

punto_multijet
03/01/2012, 20:21
walla biraz vw, ozellikle polo konularını okuyun emin olun biz hiç sorun ve problem yasamıyoruz puntocular olarak :)

Ziyaretci035
03/01/2012, 20:22
Bu tartışma daha uzar gider. O beğenmediğiniz Fiat ın ürettiği "kusursuz" MultiJet motor, bu gün Fiat grubu dışında, Chevrolet, Opel, Tata, Ford Ka, Suzuki, Saab ve Cadillac ta kullanılıyor. Elektronik olarak gerçekten ileri teknolojiyle donatılmış Fiat araçlarımız tenekeden otomobil üreten Kore'lilerden, plastik kokan alaman araçlarından kat kat iyidir.

srkaradag
03/01/2012, 20:33

fiat: Fabbrica Italiana Automobili Torino" kelimelerinin baş harflerinden almıştır. Bünyesinde Lancia, Alfa Romeo, Maserati ve Ferrari gibi markaları barındırmaktadır.Fiat ile Chrysler’in global entegrasyon sürecine paralel olarak Türk otomotiv sanayinin öncü kuruluşu Tofaş’ın bünyesine Jeep markası da ekleniyor.
Fakat yinede insanların ön yargıları olabilir saygı duymak lazım, aldıkları eski araçlarda çok fazla sorun yaşamış olabilirler veya hiç binmeselerde markaya karşı soğuk olabilirler, bunlar tamamen kişisel şeyler.Mesela ben otomobil dünyası hakkında hiç bir bilgi sahibi değildim, ilk arabamız olacaktı eşimde bende acemiyiz dizel otomatik b sınıfı bir araç alalım diye yola çıktık ve ilk baktığım wolksvagen polo oldu,6ay sonrasına gün vermeselerdi 15000TL fazla verip alacaktım, evoyla tesadüfen tanıştım ve aldım çokta memnunuz inşallah nazar değmez

tyilgin
03/01/2012, 21:09
kıvanc bey bu dedıklerınızde haklısınız...luks arabası yok evet...ama bravo bıle cok satamadı ıste ulkemızdekı FIAT ıcın onyargılar yuzunden...passat gıbı bı araba yapması zor zaten...FIAT markasının ulkemızde oyle bır ıddaası yok bana gore maalesef...ornegın hyundaı ıx35 de yapıyor...bunlarda haklısınız...ama sızın ıcın konusmuyorum sırf FIAT dıye kotu araba sırf vw markası var dıe ıyı dıyenlere benım lafım

Bu konu aslında Arçelik ve Beko' nun durumundan farksız. Arçelik Ç ve İ harflerinden dolayı avrupada uzak doğu malı görülünce aynı malı aynı pazara BEKO olarak verdi ve işler bir anda değişmişti. Dediğiniz gibi Bravo vw amblemi ile piyasaya girseydi millet aylarca sıra beklerdi, yada alfa lar fiat amblemi ile piyasaya girseydi kimse dönüp bakmazdı :gatherin:

Geçen günü bir komşumda (eski kasa) corsa 1.7 nin benim aracımdan daha iyi olduğunu savunmasınmı ? Ben kağıt kalemi alıp bir bir yazıp karşılaştırmaya başlayınca neredeyse 10 dakika boyunca ağzını açıp beni dinledi. :pokey000:

uzuncocuk
03/01/2012, 21:22
bayıye gırdım.... en sagda albea,yanında safelıne doblo yanında mecburı panda, yanında doblo ve bayııı olaraktan 4 aydır satamadıkları bravo..
fıat kendını gelıstırememıstır... hala ust segment sedan yok...gelısım varsada bu sadece tıcarıdedır...stılo bravo olmus tek fark bu... motor olarak coooook onde olan fıat maalesef gorsellık olarak bı kıa kadar olamadı....onlar gıbı cag atlayamadı..
ww group aatıfta bulunmus bazı arkadaslar....fıatın bunyesınden bahsetmısler... skoda seat ww ------- fıat,alfa,maseratı ferrarı... maseratı ve ferrarıyı zaten alamıyoruz:) elde var fıat alfa... karsında seat skoda ww .... gulıatta mıto 159 bravo,lınea,doblo---- superb,octavıa,yetı,leon,altea,exeo,golf,jetta,pas sat,amarok,transporter,carawelle,pheaton,touareg,c addy schrıcco,belkıde unuttuklarım vardır ıkı taraftan... ya bırakın artık ww group a kafa tutmayı...fıatın 500 fırın ekmek yemesı lazım yetısmek ıcın ...alt modellerı yazmadım ıkı taraftan da bılerek.bende bır bravo hastasıyım kabul...159 a bayılıyorum kabul... ama hıcbırı bır scrhocco,bır superb tdı,bır leon fr olamaz....o yuzden ww a camur atarak fıatcı olunmaz...

ABNEW
03/01/2012, 21:22
Fiat Grup, gerek teknoloji gerekse tasarım olarak kendini kanıtlamış bir marka.Bünyesinde çok fazla marka bulunduran dünya otomotiv sektörünün en büyüklerinden -belki de şuanda en büyüğü-

Olaya sadece Punto olarak bakmamak lazım.Kaldıki bu araç da zaten Avrupanın b segmentinde en çok tutulanlarından.Piyasa 1994 yılında çıkmasına rağmen bizler ancak 2004 yılında tanışabildik :) 90 lara göre cabrio versiyonu, 6 ileri, yukarda konumlandırılmış stop grubu gibi birçok yeniliği bünyesinde barındıran bir araç.

Fiat kendi bünyesinde olsun ya da olmasın tasarımcıları tarafından dünyaya -başka markalar altında- birçok araç tasarlamış bir firma.Bunun yanında common-rail, direkt enjeksiyon gibi bir çok teknolojinin de öncüsüdür Fiat.

Yakın geçmişte global krizin de etkisiyle -birçok dünya devi gibi-sıkıntıya girmiş olsalarda mk3 Punto ile (Grande Punto) krizden kurtulmuştur.İlk üretimlerde servislerde giderilebilen bazı sıkıntılar olsa bile zaman içinde gelişme göstererek şuanki sınıf standartlarına göre sorunsuz bir araç olmuştur.Zaten diğer firmalara bakarak onlarında aynı sıkıntıları yaşadığını görebiliriz.

Uluslararası arıza istatistiklerine göre (Forumumuzda da mevcuttu sanırım) Fiat , VW, PSA, Opel, Ford, Citroen gibi bir çok markayı geride bırakmıştır.

Objektif olarak düşünebilirsek şuan üretilen bir Punto çok rahat bir şekilde Polo, Clio, Corsa, 207, İbiza, Fabia, Fiesta ile rahatlıkla karşılaştırılabilir.Belirli noktalarda üstünlüğü belirli noktalarda da zayıflığı olabilir tüm bu modellerin.Sonuçta tüm bu firmalar her açıdan birbirlerine çok yakın araçlar tasarlayıp üretmekteler.Tabi Audi, Mercedes, BMW, Alfa Romeo gibi sınıfının premiumlarını üreten bu markaları ayrı tutmalıyız.

Bizler araç tercihi yaparken fiyat, tasarım ve marka imajı üstünde duruyoruz.Özellikle marka imajı algılarımızı fazlaca etkilemekte.Çevresel faktörleri bir kenara bırakıp objektif bakabilirsek daha sağlıklı tercihler yapabiliriz.

Kısaca Fiat diğer markalar gibi kendini geliştirmeyi başarmış bir dünya devidir biz kabul edelim ya da etmeyelim...

ermana
03/01/2012, 21:43
bayıye gırdım.... en sagda albea,yanında safelıne doblo yanında mecburı panda, yanında doblo ve bayııı olaraktan 4 aydır satamadıkları bravo..
fıat kendını gelıstırememıstır... hala ust segment sedan yok...gelısım varsada bu sadece tıcarıdedır...stılo bravo olmus tek fark bu... motor olarak coooook onde olan fıat maalesef gorsellık olarak bı kıa kadar olamadı....onlar gıbı cag atlayamadı..
ww group aatıfta bulunmus bazı arkadaslar....fıatın bunyesınden bahsetmısler... skoda seat ww ------- fıat,alfa,maseratı ferrarı... maseratı ve ferrarıyı zaten alamıyoruz:) elde var fıat alfa... karsında seat skoda ww .... gulıatta mıto 159 bravo,lınea,doblo---- superb,octavıa,yetı,leon,altea,exeo,golf,jetta,pas sat,amarok,transporter,carawelle,pheaton,touareg,c addy schrıcco,belkıde unuttuklarım vardır ıkı taraftan... ya bırakın artık ww group a kafa tutmayı...fıatın 500 fırın ekmek yemesı lazım yetısmek ıcın ...alt modellerı yazmadım ıkı taraftan da bılerek.bende bır bravo hastasıyım kabul...159 a bayılıyorum kabul... ama hıcbırı bır scrhocco,bır superb tdı,bır leon fr olamaz....o yuzden ww a camur atarak fıatcı olunmaz...

audi de ww grubuna aittir.

uzuncocuk
03/01/2012, 21:48
audi de ww grubuna aittir.
o zaman daha ne dıye saldırılır ww a ww culara....

farcry5789
03/01/2012, 22:11
arkadaşlar bir çok marka arabayı kullandım hepside dört dörtlük değil grande punto ve evo sınıfında çoğu markadan başarılı bunu profosyonel anlamda gördüm ve kullandım gerçek bu yani bizim araçlarımız diğerlerinden aşağı değil rahat olun tabii bu tercih ve zevk meselesi beğenmeyen kullanmaz

farcry5789
03/01/2012, 22:14
aynen sana katılıyorum bravo yada gp nin logosu fiat değilde ww olsaydı aynen kapış olurdu insanlar birazada logoya para veriyor yoksa iyi olduğundan değil

farcry5789
03/01/2012, 22:26

Sent my GT-I9100
evet sana katılıyorum aynen öyle..

Ziyaretci035
03/01/2012, 22:27

Jetta ve Passat zaten bana göre aynı araçlar. Ayrıca Fiat S.p.A. yani Fiat Grup bünyesinde:

Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Fiat Professional, Abarth, Jeep, Chrysler, Dodge, Ram, Ferrari, Maserati

Markaları mevcut.

Fiat'ın uluslararası sayfasında

Panda, Sedici, mont, Yeni Doblo, Punto Evo, Grande Punto, Bravo, 500, Fiorino, Idea, Linea, Palio, Yeni Chroma, Multipla, Albea, 600, Siena, Ulysse, Stilo

modelleri dünya üzerinde satışta. Üst sınıf sedan olarak Chroma zaten mevcut. Türkiye'deki pazarlama stratejileri olarak satışta değil o ayrı.

WV Grup'ta Transporter, Caravelle, Caddy, Amarok zaten ticari araçlar.

Alman ve İtalyan tartışmasının yeri burası değil. Bu tartışmanın yeri kahvehaneler. WV'de zaten Italdesign yani Guigiaro ile çalışmaya başladığından beri tasarım olarak güzelleşti. Hepimiz biliyoruz ki en iyi tasarım İtalyanlarda. Parası olan Scirocco alır kullanır. Az parası olanda, sınıfının en iyisi olan dizel MultiJet motorlu bir Fiat alır, neredeyse bakkalda bile satılacak kadar ucuz yedek parça ile "İŞLETİM MALİYETİ" Türkiye'de en ucuz otomobile keyifle biner.

eexelanss
03/01/2012, 23:02
o zaman daha ne dıye saldırılır ww a ww culara....

Yahuuu ümit hocam ww gene saldıran yok.. :) Tartışmanın bukadar uzamasına sebep olan bravonun teknolojisinin golfe göre çok geride olduğunu söyleyen motordelisi nick li arkadaşımız oldu. Dolayısıyla arkadaşlar durduk yere savunmaya geçmediler eğer bir saldırı olduysa bravoya oldu bu başlık altında.. Hatta ww formuna git yada başka bir forma golfe karşılık bravo dediğin zaman hemen kötülerler. bravoyla golffü hiç bir tutmazlar. Gitmez derler bi roll yapar kafasına vurursun buseferde bu araba durmaz derler durursun buseferde kullanıcı hatası derler :) İtalya dersin alman derler.. Böyle uzayıp gider..
Yanlış anlaşılma olmasın ww gurup ile fiat şirketini karşılaştırmıyorum ben. ww çok prestijli bir kuruluştur onu inkar etmem kesinlikle. Bugün golfun ülkemizde bukadar prestij kasanmasına sebep olan yine bizleriz. Marka fanatikliğimiz çevremizdekiler neder düşüncesi. Yoksa koysunlar bravonun önüne ww armasını ozaman görün nasıl satıldığını. Yada golfün önüne koysunlar fıat amblemini bakalım nasıl satılıyor :) Bravo kadar satılmayacağına adım gibi eminim..
Zaten benim ww gene lafım yok hatta gücüm yetse gider passat cc alırım. Benim lafım bravoyu golfun yanında birşeye benzetemeyenlere. Ne eksiği var diyorum cevap yok ee ne fazlası var diyorum bunu diyenlere yine cevap yok. Bi fazlası varsa oda dsg şanjımanıdır heralde :D

Ayrıca şu lafına çok içerledim :) Malesef fiat görsellik olarak bir kia kadar olamadı demişsin.. Bir bravonun yada bir puntonun o spor stiliyle o duruşuyla nasıl kia kadar olamaz yahuu.. Bir fıat 500 bile tasarım ödülü almışken kia ya kaçtane tasarım ödülü vermişler.. İtalyanlar tasarım konusunda çok iyiler haklarını yemeyelim.

Etrafta okadar golf varken hangisinin başına gidipte bu aracı incelerlerki veya hiç gördünüzmü yol kenarında duran bir kianın başına toplanıp aracı inceleyen insanları.. Abartısız söylüyorum defalarca arabamın markasını sorup merakla başına toplanıp inceleyen insan oldu.. Hatta bu ilgiye şaşırmadım desem yalan olur çünkü bukadar beklemiyordum. Demekki insanların ilgisini çekecek kadar tasarım ve stil olarak bravoyla ilerlemiş fıat. Hatta hiç unutmam 50 yaşlarının üstünde bir amca ben park halinde beklerken arabanın yanından geçti bakarak durdu ve geri gelerek yeğnim bunun markası ne diye sordu fıat amca dedim. Şaşırdı beklemiyordu heralde 150 hp turbo motor diyince iyice gözlerimin içine bakıp fıatın böyle arabasımı varmış dedi. :D Ailemde akrabalarımda veya kuzenlerimin hiç birinde bravo yoktu. Şimdi arabayı kullanıp görenler ve golf almaktan vazgeçip bravoya göz diken iki kuzenim var :)

Biraz uzun oldu kafa ağrıttım.. Saygılarr..

eexelanss
03/01/2012, 23:22
Ayrıca birşey daha söylemek istiyorum arkadaşlar.. Almanya da bir akrabam var. Eşimin kuzeni. her yıl yaz aylarında türkiyeye ziyarete gelir kendisi ve almanyada ww grupda araçların üzerinde göçükleri ağrısız sızısız boyasız düzeltmekle görevli kendisi. Geçen seneki dolu yüzünden ankardaki protokol yolundaki ww eski hisara Almanyadan görevlendirmeli olarak geldi bir aylığına kendisinin özel bi cihaz var göçükleri o altle eski haline getiriyor boyasız ojinal haline.. Tabi hazır taaa alamanyalarda techizatıyla gelmişken bende istifade ettim tecrübesinden. Eski aracımdaki iki üç dolu göçüğünü düzelttik:) Ankarada geçirdiği süre içerisinde dört beş günde bizde kaldı..
Şaşkınlıkla söylediği şeyler hiç aklımdan çıkmaz. Demişti ki oğuzhan burdaki golfler jettalar passatların göçüklerini düzeltirken saclar sanki elimde kalcakmış gibi esniyor. Almanyada hiç bir ww gende böyle birşeyle karşılaşmadım demişti.. Belki ülkemizdeki iklim şartlarından bilmiyorum ama bir bit yeniği varmış gibi geldi :)

srkaradag
04/01/2012, 00:02
Arkadaşlar marka algısı çok önemli, WV tabiki japonlarında depremle yara almasıyla bu yıl toyotayı geçip dünyanın en büyük firması olabilir,çokta güzel araçları var.Bu günkü liste fiyatlarıyla bravo dizel otomatik(58.000TL) aynı özelliklerdeki golf(71.000TL).Tabiki golfe gönül veren severek kullanmalı ancak birazdan altta donanım forumdan bir alıntı yapacağım golf kullanan bir arkadaşın sıkıntılara rağmen nasıl arabasından memnun olduğunu göreceksiniz benzer şeyler bravo sahibinin başına gelse ne Fiat'a sövmediği kalır ne dava etmediği;buyrun
Merhabalar,

Bende iki tane Golf var. Biri Golf 6 TSI (122) 7 DSG diğeri ise Golf 5 TSI (140) 6 DSG. Kullanımı, performansı, rahatlığı ve ekonomisi hakkında diyebilecek hiçbirşey yok iki araç hakkında da. Hatta inanılmaz güzel diyebilirim! Ancak, iki araç çok fazla arıza yapıyor. Golf 6'ım 1,5 sene içerisinde (kayıtlı olarak) 7 kez servise uğradı (aslında bu sayı ortalama 10). Golf 5'i ise ikinci el almıştım. O da aldığımdan beri (ortalama 5 ay) 2-3 kez tamire gitti. İki arçta da mekatronik değişti (şanzımanın yarı elektronik yarı mekanik kontrol ünitesi gibi birşey, ortalama 5.000 TL değerinde). Arkadaş çevremde 2 tane daha mekatroniği değişen var.

Arkadaşlar, yukarıda belirttiğim gibi bu araçları kullanmak büyük zevk, fakat benim tecrübem aşırı derecede arıza yapmalarıdır. Bazı Alman forumlarını da ziyaret ederek bunun genel bir durum olduğunu da gördüm. Dediğim gibi, zevkli ve güzel ama almadan evvel arıza yapma ihtimalinin yüksek olduğunu unutmayın. Ben bu teknolojinin henüz yeterli seviyede gelişmediğini görmekteyim. Bunun dışında teknolojinin çok komplike olmasından dolayı servisteki arkadaşlar pek birşey yapamıyorlar. Bu servisteki arkadaşların suçu değil, zira her zaman çok da yardımcı olmaya çalışmışlardır. Bu durum ama sadece Türkiye'deki servisler için geçerli değil, aynı zamanda Almanya'dakiler için de geçerlidir.

Aşağıda özellikle DSG ile yaşadığım sorunları sıralamaktayım.

Saygılarımla

7 DSG:
- Düşük devirde ve yavaş giderken motor stopluyor; yeni şanzıman programı yüklendi: giderildi.
- sert hızlanmalarda vites hızlanma vitesine (yani vites düşürdüğünde) geçmiş olmasına rağmen sert tekliyor; yeni şanzıman programı yüklendi: giderildi.
- 2nci viteste yavaş giderken gaza basıldığında motor sanki boğulacaksına silkeleniyor; 1. Benzin boruları izole edildi, yeni program yüklendi, adaptasyon yapıldı: halen devam ediyor, 2. Yeni mekatronik takıldı: Çok azaldı fakat halen var.

6 DSG:
- Kalkışlarda (yavaş ya da hızlı) araba resmen zıplıyor, sert frenlerde vites düşürüp motor freni yaparken (otomatik mod) tekliyor; 1. yeni şanzıman programı yüklendi, adaptasyon yapıldı: devam ediyor, 2. Yeni mekatronik takıldı: Giderildi, fakat fren de tekleme nadir de olsa oluyor. (Not: Bu sorun nerdeyse tüm 140 TSI 6 DSG'lerde var!)

ermana
04/01/2012, 00:51
büyük bir ihtimal bu vatandaşın yazısı 2-3 senelik filan diye tahmin ediyorum yada şansına denk gelmiş. sorun olmuyor değil tabiki onlarında sorunları oluyor ancak şuan dünyadaki en iyi otomatik şanzuman 7 ileri dsg dir. ve 2008 den beri de en iyi motor ödülünü tsi motor alıyor. bunlarıda göz ardı etmemek lazım.
evet tsi motor 2008 ve 2009 dönemlerinde bazı sorunlar yarattı ancak bu motor güncellenerek bu sorunlar giderildi. dsg şanzumanda artık tartışmasız en iyi triptonik

eexelanss
04/01/2012, 01:09
büyük bir ihtimal bu vatandaşın yazısı 2-3 senelik filan diye tahmin ediyorum yada şansına denk gelmiş. sorun olmuyor değil tabiki onlarında sorunları oluyor ancak şuan dünyadaki en iyi otomatik şanzuman 7 ileri dsg dir. ve 2008 den beri de en iyi motor ödülünü tsi motor alıyor. bunlarıda göz ardı etmemek lazım.
evet tsi motor 2008 ve 2009 dönemlerinde bazı sorunlar yarattı ancak bu motor güncellenerek bu sorunlar giderildi. dsg şanzumanda artık tartışmasız en iyi triptonik

2008 den beri en iyi motor ödülünü tsi mi alıyor? Genel olarak motor ödülünü mü diyorsun yoksa sadece 1.4 litre motor ödülünden mi bahsediyorsun.. Şayet genel olarak yılın motor ödülünden bahsediyorsan yanılıyorsun. Eğer 1.4 litredeki yılın motor ödülünden bahsediyorsan haklısın..
Seninle 2011 yılının en iyi motor ödüllerini kimler almış paylaşayım.

Engine of the Year - Yılın en iyi (https://forum.donanimhaber.com/m_49180945/tm.htm#) motoru

1. Fiat 875cc two-cylinder (Fiat 500) 352

2. Nissan electric powertrain (Nissan Leaf) 161

3. Ford 1.6-litre turbo (Ford Focus, C-Max, Mondeo, Vol (https://forum.donanimhaber.com/m_49180945/tm.htm#)vo S60, V60, V70, XC70, S80) 154

4. BMW diesel 2-litre (BMW 3 Eff. Dyn) 152

5. Porsche 3.6-liter Boxer turbo (Porsche GT2 RS) 111

6. McLaren 3.8-liter V8 (McLaren MP4-12C) 110

Green Engine of the Year - Yılın en çevreci motoru

1. Fiat 875cc two-cylinder (Fiat 500) 258

2. Toyota 1.8-litre gasoline hybrid (Toyota Prius, Auris) 204

3. Nissan electric powertrain (Nissan Leaf) 185

4. Volkswagen 1.4-litre TSI Twincharger (VW Polo, Golf, Scirocco, Eos, Jetta, Tiguan, Skoda Fabia RS, Seat Ibiza/Cupra, Audi A1) 184

5. Mitsubishi electric powertrain (Mitsubishi iMIEV, Peugeot iOn, Citroën C-Zero) 92

6. Volkswagen 1.2-litre TSI (VW Polo, Jetta, Touran, Golf, Seat Ibiza, Leon, Altea/XL/track, Skoda Fabia, Roomster, Octavia, Yeti, Audi A1, A3) 85

Performance Engine - En iyi performans motoru

1. Ferrari 4.5-litre V8 (Ferrari 458 Italia) 194

2. Porsche 3.8-litre (Porsche GT3, GT3 RS) 126

3. Mercedes-AMG 6.2-litre V8 (Mercedes-AMG C 63 AMG, SL 63 AMG, E 63 AMG, ML 63 AMG) 119

4. Nissan 3.8-litre twin turbo (Nissan GT-R) 97

5. McLaren 3.8-litre V8 (McLaren MP4-12C) 89

6. BMW 3-litre DI twin turbo (BMW 135i, 1 M Coupe, 335i, 535i, x3 (https://forum.donanimhaber.com/m_49180945/tm.htm#) 35i, X5 35i, X6 35i, Z4, 640i, 740i)

Sub 1 litre - 1 litre'ye kadar en iyi motor

1. Fiat 875cc two-cylinder (Fiat 500) 479

2. Toyota 1-litre three-cylinder (Toyota Aygo, IQ, Yaris/Vitz, Peugeot 107, Citroen C1, Subaru Justy, Daihatsu Sirion/Boon) 257

3. Hyundai/Kia 998cc three-cylinder (Hyundai i10, Kia Picanto) 178

4. smart (https://forum.donanimhaber.com/m_49180945/tm.htm#) diesel 799cc (Smart Fortwo) 141

5. Mitsubishi 999cc three-cylinder turbo (Smart Fortwo) 135

6. Opel 1-litre three-cylinder Twinport (Opel Agila, Corsa, Suzuki Alto, Splash, Opel Corsa, Chevrolet Spark) 120

1 litre to 1.4 litre

1. Volkswagen 1.4-litre TSI Twincharger (VW Polo, Golf, Scirocco, Eos, Jetta, Tiguan, Touran, Skoda Fabia RS, Seat Ibiza/Cupra, Alhambra, Audi A1) 365

2. Fiat 1.4-litre MultiAir turbo (Alfa MiTo, Giulietta, Fiat Bravo, Lancia Delta) 248

3. Volkswagen 1.2-litre TSI (VW Polo, Jetta, Touran, Golf, Seat Ibiza, Leon, Altea/XL/track, Skoda Fabia, Roomster, Octavia, Yeti, Audi A1, A3) 196

4. Volkswagen 1.4-litre TSI turbo (VW Golf, Scirocco, Eos, Jetta, Tiguan, Passat, Skoda Octavia, Superb, Yeti, Audi A1, A3, Seat Leon, Altea, track) 124

5. Fiat-GM diesel 1.3-litre (Ford Ka, Fiat 500, Panda, Punto Evo,
Linea, Qubo, Doblo, Opel Corsa, Meriva, Astra, Suzuki Swift) 91

6. Fiat 1.4-litre turbo (Fiat Abarth 500, Abarth Punto Evo, Punto Evo, Bravo, Alfa Giulietta, Lancia Delta)

1.4-LITRE TO 1.8-LITRE

1. BMW 1.6-litre four-cylinder turbo (Mini Cooper S, Clubman Cooper S, Countryman Cooper S, Mini Works, Clubman Works) 246

2. Alfa Romeo DI turbo 1750 (Alfa Romeo 159, Giulietta,
Lancia Delta) 226

3. Toyota 1.8-litre gasoline hybrid (Toyota Prius, Auris) 199

4. Audi 1.8-litre TFSI (Audi A3, A4, TT, A5, Seat Leon, Altea, Exeo, Skoda Octavia, Superb, Yeti, VW Passat) 149

5. BMW-PSA diesel 1.6-litre four-cylinder (Mini One D, Clubman D, Countryman D, Mini Cooper D, Clubman Cooper D, Countryman Cooper D, Peugeot 207, 308, 3008, 508, 5008 Citroën C3, C3 Picasso, Berlingo, C4, C4 Picasso/Grand Picasso, C5) 124

6. Ford 1.6-litre turbo (Ford Focus, C-Max, Mondeo, Volvo S60, V60, V70, XC70, S80) 109

1.8-LITRE TO 2-LITRE

1. BMW diesel 2-litre twin-turbo (BMW 123d, X1) 210

2. Audi 2-litre four-cylinder TFSI (Audi S3, Seat Cupra R, VW Scirocco R, Golf R, Audi TTS) 204

3. Audi 2-litre four-cylinder TFSI (Audi A4, A5, A4 Allroad, Q5, S3, VW Scirocco, Eos, Tiguan, Passat, Golf, Jetta, Seat Exeo, Seat Alhambra, Skoda Octavia vRS) 151

4. Honda 2-litre four-cylinder i-VTEC (Honda Civic Type-R) 77

5. BMW diesel 2-liter (BMW 120d, X3, X1, 320d, 520d) 73

6. Subaru 2-litre Turbo (Impreza WRX) 71

Daha yüksek hacimleri paylaşmaya gerek duymadım..

sedini
04/01/2012, 01:23
Segmentinde evo ile sadece fiesta yarışabilir.. Corsa dediğimiz araba punto ile aynı platformu kullanan aynı motoru kullanan.. daha çok para verip logo - 2.el değeri - ve servislerde daha çok kazık yenen bir araçtır.. teknoloji olarak puntoların fiyat-performans indeksinde gerisindedir..

Bravo dediğimiz araç Alfa Guilietta ve lancia delta ile aynı platform ve motor u yani aynı teknolojiyi kullanır..
Golfler de a3-leon larla aynı teknolojiyi kullanır..
Motor teknolojisi ve sürüş güvenliği açısından gerisinde değildir vw grubunun.. Fakat unuttugunuz bir şey var.. Golf6 bravodan 3 yıl sonra piyasaya çıkan bir araçtır.. bu nedenle asıl kıyaslanması gereken araç golf 5 tir..

Bravo piyasaya çıktıktan sonra opel astrada vw golf de kendini yenilemiştir.. Fiat ın da kendisini yenilemesi gereklidir..

Bravonun teknolojisi gerimidir değilmidir çok ça tartışabiliriz.. Fakat net olan bir şey var ki o da Bravonun karizması eksktr.. Bu nedenlede tutulmaması gayet normaldir..

ervatan
04/01/2012, 01:25
fiatın politikası nekadar para okadar kalite
fiat 0-50 bin
alfa-lancia 50-100 bin
ferari maserati 100+++++ yani
bence

ervatan
04/01/2012, 01:28
arkadaşlar segmentlerde alt ve üst vardır
örneğin getz b Balt segmet corsa B segmenti punto B üst segmenttir ayrıca wv polada b segmenti golf bana göre b üst ancak ufacık bi farkla c yi almış bir araç

Mugen_punto
04/01/2012, 02:38
Bence burdaki tartışmaların uzamasına sebep olan fiat ın ta kendisidir.. ww bir marka üretmiş bilmem kaç yılında atıyorum 1970 yılında golf aynı isim ve dış yapısını bozmadan bu zamana getirmiştir.. Fiat bir marka çıkarmış misal punto sonra çevirmiş grande yapmış sonra birdaha evo olmuş arkadaş niye isim değişikliğine gidersin ki.. Biz tüketiciler genel anlamda devamlılığa önem veridiğimiz için fiat baştan kaybediyor.. 2006 yılında sıfır aldığım golf5 1.6 fsi comfortline aracımı 5 yıl kullandım herhangi bir kronik sorun yaşamadım 5 yıl sorunsuz bindim... kıyaslama gibi değilde evomdan da memnum golften sonra bana bir eksiklik hissettirmedi inanın..

asil
04/01/2012, 02:50
FIAT, Ödüllü Araçlarıyla NTV'de | Medos Otomotiv (https://www.medosotomotiv.com.tr/haberler/105/fiat-odullu-araclariyla-ntv-de/)
noktayı koyayım izleyelim öğrenelim.küçükçük fıat neymiş izleyelim.

uraaal
04/01/2012, 03:32
bende diyorum turkiyem neden ilerlemiyor cevabı burdaymıs :D

srkaradag
04/01/2012, 10:32
Size katılıyorum ,anlatmak istediğim aracın çok arıza yapması değil,vatandaşın iki aracıylada bu kadar sorun yaşamasına rağmen araçlarını sevmesi ve markaya olan güveni,benzer şeyleri bir bravo sahibi yaşasaydı yorumun sonuna sattım kurtuldum,bir daha fiatmı tövbe yazardı(yada yazabilirdi).Tamamen markaya olan güvenle alakalı buda çok doğal.

since1453
04/01/2012, 10:47
arkadaşlar bence en büyük sıkıntı özellikle gp kullanıcılarının fanatik bir araba sevdalısı olmaları..diğer markalarda evodan gelen rzgar sesinin fazlası gelse belki fark bile etmiycekler ama gpciler fanatik olduğundan en ufak tıngırtı gök gürlemesi gibi geliyor :)
ya benim 1ç5dizel clio ya binseniz avrya araba patladı patlıycak derdiniz :)
nebiliyim aracım hala galarıde inşallah sıkıntı yaşammamm

ermana
04/01/2012, 10:49
Size katılıyorum ,anlatmak istediğim aracın çok arıza yapması değil,vatandaşın iki aracıylada bu kadar sorun yaşamasına rağmen araçlarını sevmesi ve markaya olan güveni,benzer şeyleri bir bravo sahibi yaşasaydı yorumun sonuna sattım kurtuldum,bir daha fiatmı tövbe yazardı(yada yazabilirdi).Tamamen markaya olan güvenle alakalı buda çok doğal.

aynen bende sana katılıyorum.
fiat = sat kurtul politikası
woswagen = ya çözemezmiyiz bu sorunu bir yolu yokmudur yaa.

motor delisi
04/01/2012, 11:09
aynen bende sana katılıyorum.
fiat = sat kurtul politikası
woswagen = ya çözemezmiyiz bu sorunu bir yolu yokmudur yaa.
Hakkını ararsan fiat bunu yapamaz ben örneğim 2012 model gp aldım birkaç sorunu var diye 3 ay bile kullanmadan " Ayıplı mal satıldığını öne sürerek " büyük bir baskıyla uğraşarak geri verdim ve yeni aldığım punto evodada büyük bir indirim yaptırdım kendime bunu FİAT yaptı yani :)

ABNEW
04/01/2012, 11:44
Sanıyorum herkes bireysel-subjektif konuşmakta.Sorun da bu zaten:)

Fiat= Sat Kurtul
VW= Sorunu Çözeriz

Bunu tam tersine çevirecek örnekler de mevcut.Fazla araştırma yapmanıza gerek yok bulmak için.Yukarıdakini doğrulayan Fiat Servisleri de mevcut.Nasıl görmek isterseniz öyle görürsünüz.Neticede birçok marka artık birbirine çok yakın araçlar üretmekte.Biz hangisinde sorun yaşarsak onu kötüleyip diğerini överiz :)

Sonuçta istatistikler yanılmaz.Objektiflik için bu bilgilerden referans almalıyız.Gerisi zevkimize kalmış...

ermana
04/01/2012, 12:04
2011 için evet 1-1.4 lt arasındaki motorlar arasında 1. oldu 2009 ve 2010 da da genel katagoride. ( 2011 de 1 lt nin altı katagorisinde fiat en iyi motor seçildi ancak 875 lik motor kullanan yok sanırım içimizde)

Yılın Motoru Ödülü, Volkswagen (https://www.sabah.com.tr/index/volkswagen)’in 1.4 TSI Twincharger motoruna gitti.
Yılın Motoru (Engine of The Year 2011) Ödülü'nde, Volkswagen (https://www.sabah.com.tr/index/volkswagen)'in 1.4 TSI Twincharger motoru, kendi kategorisinin en iyi motoru seçildi.

Dünya genelindeki 76 otomotiv gazetecisinin oylarıyla belirlenen ve otomotiv dünyasının en prestijli ödüllerinden olan Yılın Motoru (Engine of The Year 2011) Ödülü'nde, Volkswagen'in 1.4 TSI Twincharger motoru, kendi kategorisinin en iyi motoru seçildi.

Otomotiv dünyasının en önemli ödüllerinden biri olan ve verilmeye başlandığı 1999'dan beri sektörde belirleyici rol üstlenen "Engine of The Year, (Yılın Motoru)" ödülleri, sahiplerini buldu. Dünyanın 32 ülkesinden her biri konusunda uzman 76 deneyimli otomotiv gazetecisinin oy kullandığı organizasyonda, Volkswagen'in 1.4 TSI Twincharger motoru, 1-1.4 litre motor kategorisinde, Yılın Motoru seçildi.

Bu ödülle birlikte Volkswagen 11'nci kez Yılın Motoru Ödülleri'ne layık görülerek kırılması güç bir rekora imza attı. 1.4 TSI Twincharger, 2010 ve 2009'da da hem kendi kategorisinde, hem de genel kategoride, Yılın Motoru Ödülü'nü kazanmıştı. Volkswagen'in 1.4 TSI motoru ülkemizde satılan Scirocco, Passat, Golf, Tiguan ve Polo GTI ve modellerinde kullanılıyor.

ABNEW
04/01/2012, 16:21
2011 için evet 1-1.4 lt arasındaki motorlar arasında 1. oldu 2009 ve 2010 da da genel katagoride. ( 2011 de 1 lt nin altı katagorisinde fiat en iyi motor seçildi ancak 875 lik motor kullanan yok sanırım içimizde)

Yılın Motoru Ödülü, Volkswagen (https://www.sabah.com.tr/index/volkswagen)’in 1.4 TSI Twincharger motoruna gitti.
Yılın Motoru (Engine of The Year 2011) Ödülü'nde, Volkswagen (https://www.sabah.com.tr/index/volkswagen)'in 1.4 TSI Twincharger motoru, kendi kategorisinin en iyi motoru seçildi.

Dünya genelindeki 76 otomotiv gazetecisinin oylarıyla belirlenen ve otomotiv dünyasının en prestijli ödüllerinden olan Yılın Motoru (Engine of The Year 2011) Ödülü'nde, Volkswagen'in 1.4 TSI Twincharger motoru, kendi kategorisinin en iyi motoru seçildi.

Otomotiv dünyasının en önemli ödüllerinden biri olan ve verilmeye başlandığı 1999'dan beri sektörde belirleyici rol üstlenen "Engine of The Year, (Yılın Motoru)" ödülleri, sahiplerini buldu. Dünyanın 32 ülkesinden her biri konusunda uzman 76 deneyimli otomotiv gazetecisinin oy kullandığı organizasyonda, Volkswagen'in 1.4 TSI Twincharger motoru, 1-1.4 litre motor kategorisinde, Yılın Motoru seçildi.

Bu ödülle birlikte Volkswagen 11'nci kez Yılın Motoru Ödülleri'ne layık görülerek kırılması güç bir rekora imza attı. 1.4 TSI Twincharger, 2010 ve 2009'da da hem kendi kategorisinde, hem de genel kategoride, Yılın Motoru Ödülü'nü kazanmıştı. Volkswagen'in 1.4 TSI motoru ülkemizde satılan Scirocco, Passat, Golf, Tiguan ve Polo GTI ve modellerinde kullanılıyor.

Erman, TSI güzel bir motor gerçekten.Zaten VW başarıyı getiren tek motordur 1.4TSI. Bundan önceki hiçbir motor ( 1.6 8v, 1.6 16v, 1.6 FSI..) TSI nin yanına yaklaşamadı.Zaten VW sahibi olursam suv olsun, kompakt olsun tek tercihim TSI olur.

Listede (1.0-1.4) ilk 5 e hatta ilk 6 ya dikkat etmezsek Fiata haksızlık etmiş oluruz.Fiat ve VW ödülleri paylaşmışlar.Dizel olarak düşünürsek aynı hacimde yıllardır 1.3 mjtd yılın en iyi dizel ünitesi olmakta.Geçen sene yılın en iyi yeni motoru seçilen multiair belki seneye 1. olacaktır :) Bu durumda her iki marka da övgüyü haketmekte...

Yine başlığa gelirsek: evet Fiat kendini geliştirmiştir ve geliştirmektedir ;)

Luc
04/01/2012, 16:57
Audi ve VW'yi Porsche duze cikardi dizayn ve motor olarak.

Sent my GT-I9100

ermana
04/01/2012, 17:17
elbette ww teknolejisi ile yarışır duruma gelmiştir fiat ve daha ekonemik fiatlar ile.
reno ford opeli listede göremezken fiat bir çok motoru ile listede yerini almıştır. buda fiatın kendini geliştirdiğinin kanıtıdır tabiyki. ayrıca sadece motor değil iç dizayn olarakta bence evolarda kendini aşmıştır. en kral motor da olsa en iyi otomatik şanzumanda olsa şahsen gp tarzı bir iç döşemesi olan aracı almazdım. ancak evodaki iç dizayn ekonemik 1.4 fire motoru ile birleşip birde az sorunlu yakıt cimrisi duallogic şanzumanda eklenince,birde bu kadar donanım yüklenince en ideal araç oldu benim için evo. ötv muafiyeti ile araç aldığımdan 5 sene satamıyorum ve 5 sene sonra yine sıfır alacağım inşallah fiat bu performansta devam ederse ww yerine yine fiatı tercih edeceğim.

ABNEW
04/01/2012, 19:40
elbette ww teknolejisi ile yarışır duruma gelmiştir fiat ve daha ekonemik fiatlar ile.
reno ford opeli listede göremezken fiat bir çok motoru ile listede yerini almıştır. buda fiatın kendini geliştirdiğinin kanıtıdır tabiyki. ayrıca sadece motor değil iç dizayn olarakta bence evolarda kendini aşmıştır. en kral motor da olsa en iyi otomatik şanzumanda olsa şahsen gp tarzı bir iç döşemesi olan aracı almazdım. ancak evodaki iç dizayn ekonemik 1.4 fire motoru ile birleşip birde az sorunlu yakıt cimrisi duallogic şanzumanda eklenince,birde bu kadar donanım yüklenince en ideal araç oldu benim için evo. ötv muafiyeti ile araç aldığımdan 5 sene satamıyorum ve 5 sene sonra yine sıfır alacağım inşallah fiat bu performansta devam ederse ww yerine yine fiatı tercih edeceğim.

Erman, GP ye de kötü deme ama :) Hele bir de t-jet sport ise Türkiyeye gelmiş -belki de gelecek- en iyi model ;) :)

ykaya1983
04/01/2012, 20:03

Doğru düzgün lpg takılamayan bir motor benim için yılın motoru değildir.çift turbolu karmaşık bir motorun 10 yıl sonraki arızalandığı durumlarda kullanıcılarına neler yaşatacak acaba bilmiyorum.Bu benzin zamları ile doğru düzgün lpg takılamayan tsı motorlar 5-10 yıl sonra ne olacak acaba onu merak ediyorum.Yine de haksızlık etmeyim de Vw nin tsı dışında hiçbir motoru fıatın motorundan üstün değil bana göre.

Vw 1.6 105 hp -TDI - 240 NM TORK
Fıat 1.6 105 hp multijet-290 NM TORK

Bu bile bişeyler anlatıyor insana.

ermana
04/01/2012, 20:06
Erman, GP ye de kötü deme ama :) Hele bir de t-jet sport ise Türkiyeye gelmiş -belki de gelecek- en iyi model ;) :)

gp ye kötü diyorum ancak sadecee iç dekoru olarak gerçekten bana göre çok çok kötü

orkun09
04/01/2012, 22:26

+1

uzuncocuk
04/01/2012, 22:32
+1
40000 tl ye bos polo alınmıyor kı... plue motıon alıyorsunuz 40000 tl 1.2tdı 75 ps...bos benzınlısı 29000 tl polonun dızelıde 36000 tl ye.....

since1453
04/01/2012, 23:02
40000 tl ye bos polo alınmıyor kı... plue motıon alıyorsunuz 40000 tl 1.2tdı 75 ps...bos benzınlısı 29000 tl polonun dızelıde 36000 tl ye.....

Polo 1.4 85 PS Tiptr. DSG Comfortline 38.800,00 sis farı deri direksiyon 15 inch çelik jant ekledim42500tl
asr-esp-msr-ss yok sadece 2hava yastiği var,gündüz farları yok en az 1500 tlde güvenlik kiti de 44000 tl my life dualogicten 8000 tl pahalı

motor delisi
05/01/2012, 00:24
Bugün evomu aldım gene bi kusur buldum dünya para verip 0 aldık deli oldum Allah belasını versin Fiatın hala geliştirilmişmi diye laf dönuyor bi ay kullanıp pert edicem arabayı kaskodan parayı alıp gidip 2.el başka araba alıcam fiata verdiğim tüm paralar haram olsun:realmad:

ABNEW
05/01/2012, 00:47
Doğru düzgün lpg takılamayan bir motor benim için yılın motoru değildir.çift turbolu karmaşık bir motorun 10 yıl sonraki arızalandığı durumlarda kullanıcılarına neler yaşatacak acaba bilmiyorum.Bu benzin zamları ile doğru düzgün lpg takılamayan tsı motorlar 5-10 yıl sonra ne olacak acaba onu merak ediyorum.Yine de haksızlık etmeyim de Vw nin tsı dışında hiçbir motoru fıatın motorundan üstün değil bana göre.

Vw 1.6 105 hp -TDI - 240 NM TORK
Fıat 1.6 105 hp multijet-290 NM TORK

Bu bile bişeyler anlatıyor insana.

Yunus, zaten dizelde Fiat dünyanın en tecrübeli üreticilerinden.Turbo dizel dünyasına kazandırdığı bir çok yenilik var.1000cc-1600cc arasındaki en iyi motorlar 1.3mjtd, 1.6 Hdi-Tdci ve 1.6 mjtd.VW de verimsiz pompa-memeden vazgeçip common-raile döndü.Yeni dizel üniteleri fena değil.Tabi tork ve bg olarak rakiplerinin biraz gerisinde.Renault nun da yeni 1.6 dci 130bg i çok iddaalı.Bunun bir de 1.6 dci 160bg i çıkacak sanırım yakında :)

asil
05/01/2012, 01:05
resimlerde bir adet tren var modeli mt 5700 markası fıat.
bir adet iş makınası var markası hıtacı motoru fiat.
bir adet motor var (eskihisar-topçular arabalı vapurun)marksı fıat.
daha bir çok yüksek tork ve ivmelere sahip ulşım araçlarına motor yapmış bir firma. opeli tatası vs vs motor almışsa bana göre geliştirmemiş kendini aşmış bir firmadır.
İMZAMDAKİ RESİMDEDE BİR PANDA VAR 2004 YILINDA 56 KİŞİLİK JURİDEN 53 KİŞİDEN TAM NOT ALMIŞ CAR OF THE YEAR 2004 ÖDÜLÜ VAR:D
VAR DA VAR....

uzuncocuk
05/01/2012, 01:25
Polo 1.4 85 PS Tiptr. DSG Comfortline 38.800,00 sis farı deri direksiyon 15 inch çelik jant ekledim42500tl
asr-esp-msr-ss yok sadece 2hava yastiği var,gündüz farları yok en az 1500 tlde güvenlik kiti de 44000 tl my life dualogicten 8000 tl pahalı
1.2 tdı bluemotıon sanırım 41000 e alınabılıyor... ve sanırım 1.3 mulltıjet dynamıc ıle fıyatları aynı...aralarında bırbırlerıne ustunluksaglasyan yonlerı var... polo da sogutmalı torpıdo lastık basınc uyarısı gıbı mesela... otomatıgı kıyaslamamız dogru olmaz... vw da otomatık ıcın fıyatlar ucuyor... secım kullanıcıya kalmıs 45 500 e 1.3 95 bg otomatık evo alınabılırken 47000 e 1.4 180 ps dsg sanzımanlı gtı polo alınabılıyor ... fıat yada dıgerlerının bırbırınden asagı kalır yanı yok bu segmentte onceden de cok bahsettıgım gıbı fıyat opsıyon yararlılık yonunde en ıyı arac 1.3 95 ps otomatık mıtsubıshı colttur.32000 tl ye alınabılıyor ve gercekten cok dolu....

ermana
05/01/2012, 01:43
Bugün evomu aldım gene bi kusur buldum dünya para verip 0 aldık deli oldum Allah belasını versin Fiatın hala geliştirilmişmi diye laf dönuyor bi ay kullanıp pert edicem arabayı kaskodan parayı alıp gidip 2.el başka araba alıcam fiata verdiğim tüm paralar haram olsun:realmad:
yine ne kusur çıktı araçta?

motor delisi
05/01/2012, 02:00
yine ne kusur çıktı araçta?
medıa tuşuna basınca aux yazısı gelmıyor no souce diyor araçta yazılım eksik yazılım atın diyorum atmıyolar. Vites otomatik sorunlu şuanda sürdüm araba giderken dat dat ötüyo 1 e geçmiyo anlamadım gitti deliricem ya lanet olsun pert olur inşallah fiatı kınıyorum şikayette edeceğim bunedir böyle ya

fiery_hunter
05/01/2012, 03:12
sayfalarca yorum var hepsinden tek bi sonuç cıkıyo isim ve marka değeri..
biz istiyoruz ki istediqimiz fiyat istediqimiz donanım olsun oda kolaydı zaten. tek bi sonuc var ortada. yüzlerce forum var girip bakın bizim kadar aracını severek fotograflarını ceken camına kus pislediqinde araçtan inip yolun ortasında elinde bezle dolasan bi topluluk var mı? araçlarımız güzel fiyatına göre üst donanıma sahip göze hitap ediyor daha ne istiyoruz ki. resmen bindiqimiz dalı kesmek istiyoruz...
Saygılar..

since1453
05/01/2012, 10:27

ah berk bey ah keşke kitapçiği okusan aux çıkışının zaten evo kitsiz dynmclerde olmadiğini göreceksinnn olamayan özelliğinin kusuru da olmaz

since1453
05/01/2012, 10:30
[QUOTE=uzuncocuk;618903]1.2 tdı bluemotıon sanırım 41000 e alınabılıyor... ve sanırım 1.3 mulltıjet dynamıc ıle fıyatları aynı...aralarında bırbırlerıne ustunluksaglasyan yonlerı var... polo da sogutmalı torpıdo lastık basınc uyarısı gıbı mesela... otomatıgı kıyaslamamız dogru olmaz... vw da otomatık ıcın fıyatlar ucuyor... secım kullanıcıya kalmıs 45 500 e 1.3 95 bg otomatık evo alınabılırken 47000 e 1.4 180 ps dsg sanzımanlı gtı polo alınabılıyor ... fıat yada dıgerlerının bırbırınden asagı kalır yanı yok bu segmentte onceden de cok bahsettıgım gıbı fıyat opsıyon yararlılık yonunde en ıyı arac 1.3 95 ps otomatık mıtsubıshı colttur.32000 tl ye alınabılıyor ve gercekten cok dolu....[/QUOTeşimden dolayı düz değil otomatik almak zorundaydım sonuçta emsal özellikte 2 otomatiği kıyasladim.dikkat ettiyseniz polonun orta konforlu comfprt paketi ile dymc evo yu değil my life ı kıyasladim.. ..emin ol 8bin tl fiyat farkına rağmen evo mylife çok daha dolu.....2.si kasası benziyor diye golfle poloyu bir tutma çok kalas kullanımı can sıkıcı bir araç pola 2010 modelini kullandım odun gibi araç

since1453
05/01/2012, 10:34
1.2 tdı bluemotıon sanırım 41000 e alınabılıyor... ve sanırım 1.3 mulltıjet dynamıc ıle fıyatları aynı...aralarında bırbırlerıne ustunluksaglasyan yonlerı var... polo da sogutmalı torpıdo lastık basınc uyarısı gıbı mesela... otomatıgı kıyaslamamız dogru olmaz... vw da otomatık ıcın fıyatlar ucuyor... secım kullanıcıya kalmıs 45 500 e 1.3 95 bg otomatık evo alınabılırken 47000 e 1.4 180 ps dsg sanzımanlı gtı polo alınabılıyor ... fıat yada dıgerlerının bırbırınden asagı kalır yanı yok bu segmentte onceden de cok bahsettıgım gıbı fıyat opsıyon yararlılık yonunde en ıyı arac 1.3 95 ps otomatık mıtsubıshı colttur.32000 tl ye alınabılıyor ve gercekten cok dolu....

ümit bey birde colt u almak üzereydim ama emin olun 2.eli enaz bravolar kadar ölü...evoların ve gplerin 2.eli tartışmaya bile gerek yok.colt un tek özel yanı sorunzu yarı otomatik şanzımanı ama coltun kendi dorumlarına firersen iç donanımın çok kalitesiz plastikten yapıldığından şikayetçi...bence colt aynı bravo gibi 2.el alınacak bir araba

tonymontana
05/01/2012, 14:04
önce yol tutuşu becersinler...

since1453
05/01/2012, 14:06

önce yol tutuşu becersinler...

colt mu yoksa evo mu ?

Luc
05/01/2012, 14:30
Colt nedir ya araba mi..
Araca Colt diye isim koydun mu, mermi gibi arac yapmalisin kanimca :)

Bir de su vw golf, polo neyse ikinci eline bir bakar misiniz kac tane pert olmayan arac var :D

Sent my GT-I9100

since1453
05/01/2012, 15:35
Colt nedir ya araba mi..
Araca Colt diye isim koydun mu, mermi gibi arac yapmalisin kanimca :)

Bir de su vw golf, polo neyse ikinci eline bir bakar misiniz kac tane pert olmayan arac var :D

Sent my GT-I9100

colt şanzıman ve motor olarak 1.4fire dan daha iyi ve sorunsuz ama araç kalite ve tasarım olarak sıfır.2.elide mezarda :)

tonymontana
05/01/2012, 15:42
colt mu yoksa evo mu ?

ben genel olarak söyledim. colt muhabbeti için söylemedim. evo'yu da uzun süre kullanma fırsatım olmadı ama, punto motoru tasarımı güzel ama yol tutuşu berbat olan bir araç bence. ve maalesef buradaki bir çok arkadaşın arabayı çok abarttığını falan düşünüyorum.

since1453
05/01/2012, 16:00
ben genel olarak söyledim. colt muhabbeti için söylemedim. evo'yu da uzun süre kullanma fırsatım olmadı ama, punto motoru tasarımı güzel ama yol tutuşu berbat olan bir araç bence. ve maalesef buradaki bir çok arkadaşın arabayı çok abarttığını falan düşünüyorum.

çok ilginç geldi yo tutuşunu beğenmemeniz 140-150 beygirlik golf sahibi ilkokuldan beri araba kullanan bir araba hastası bile test sürüşşünde yol tutuşu çok iyi diyor...siz beğenmiyorsunuuzzzz.....
evoların bütün test sürüşleriyle ilgili makaleleri okudum hepsi yol tutuşu donanım tasarım süper fire motor yetersiz diyor..siz yol tutuşunada kötü diyorsunuzzz
??????????????????????????

ABNEW
05/01/2012, 16:22

Yiğit, Punto yol tutuş konusunda sınıfının en iyilerinden.Kalite, tasarım, performans, konfor..Bunlar eleştirilebilir tabi zaten göreceli kavramlardır.Ancak b segmenti araçlar içinde yol tutuş olarak Punto çok üstlerde bu kesin,

Bence aracını servise göstermelisin yol tutuşu etkileyen bir sıkıntı olabilir..

since1453
05/01/2012, 16:37
asr ve esp si olan bir araçta yol tutuşunun zayıf oloması pek mantıklı değil

tonymontana
05/01/2012, 16:44
yapmayın arkadaşlar, neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Golf'le kıyaslamak 100yılın hatası olur. Stock bir punto zaten yerden fazlaca yüksek. Sadece kendi aracımda bulunmadım bu tespitte. Aracın içinde önde oturan biri dizini sallasa araba sağa sola oynuyor. Ben arabayı kötülemek amacında da değilim, yanlış anlaşılmasın. Aracımı çok seviyorum ama fazla abartıldığını düşünüyorum. Amortisörler tasarım olarak sportif bir araca yakışmayacak derecede yumuşak. Virajda yatıyor bu araç. Biraz fazla zorlasanız çok döner(oversteering) yapıyor. Yay karakteristiği bence bir felaket, zıplayarak gidiyorsunuz. Progresif olması gerekirken karakteristik sanki degresif. Sönümlemesi iyi değil. Ağırlık merkezi yerden çok yukarıda. Zaten yoltutuşun probleminin temel kaynağı bu.

since1453
05/01/2012, 16:55
yapmayın arkadaşlar, neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Golf'le kıyaslamak 100yılın hatası olur. Stock bir punto zaten yerden fazlaca yüksek. Sadece kendi aracımda bulunmadım bu tespitte. Aracın içinde önde oturan biri dizini sallasa araba sağa sola oynuyor. Ben arabayı kötülemek amacında da değilim, yanlış anlaşılmasın. Aracımı çok seviyorum ama fazla abartıldığını düşünüyorum. Amortisörler tasarım olarak sportif bir araca yakışmayacak derecede yumuşak. Virajda yatıyor bu araç. Biraz fazla zorlasanız çok döner(oversteering) yapıyor. Yay karakteristiği bence bir felaket, zıplayarak gidiyorsunuz. Progresif olması gerekirken karakteristik sanki degresif. Sönümlemesi iyi değil. Ağırlık merkezi yerden çok yukarıda. Zaten yoltutuşun probleminin temel kaynağı bu.

77-105 beygir ve spor araba ilginç bir kombiansyon olmadımı?
golfle kıyaslamıyorum bir golf kullanıcısın yorumunu yapıyorum....
peki b segmentinde değilmiydi bizim araç :)

fiery_hunter
05/01/2012, 17:00
yol tutuş kötü mü ?? yiğit gel benim aracı al basmaneden ankara asfaltına cıkan viraja istedigin süratle gir sonra bana yol tutuş kötü de diyebilirsen..

tonymontana
05/01/2012, 17:03
77-105 beygir ve spor araba ilginç bir kombiansyon olmadımı?
golfle kıyaslamıyorum bir golf kullanıcısın yorumunu yapıyorum....
peki b segmentinde değilmiydi bizim araç :)

arkadaşım spor arac demedim, spor görünüşlü araç dedim. bizim araç tabiki b segmentinde. biraz daha sert bir süspansiyon sistemi kullanılabilirdi. Bu kadar yumuşak olması, konfor getiriyor mu? Tabiki hayır.

Hangi esp'den bahsediyorsunuz? Standart bir özellik mi sizce?

asil
05/01/2012, 17:04
yol tutuş kötü mü ?? yiğit gel benim aracı al basmaneden ankara asfaltına cıkan viraja istedigin süratle gir sonra bana yol tutuş kötü de diyebilirsen..
ben kefilim:D

since1453
05/01/2012, 17:07
arkadaşım spor arac demedim, spor görünüşlü araç dedim. bizim araç tabiki b segmentinde. biraz daha sert bir süspansiyon sistemi kullanılabilirdi. Bu kadar yumuşak olması, konfor getiriyor mu? Tabiki hayır.

walla arkadaşim sen galibe bmw audi den fln aşşaği araba hiç kullanmamişsin yada bu forumdaki evo ve gp sahiplari başka araç kullanıyorda adını farklı biliyorlar......
getz kullandım araba değil,fiesta 2011 kullandım süspansiyon nekadar sert orda daha iyi anlarsın ,polo 2010 kullandım araba değil kalas,ama haklsın a4 kullandıktan sonra banada b segment at aarabsı gibi geliyorrr
birde ya okdar otomobil dergisi performans testleri yaptı araç en iyi puan dizayn ve süspansiyondan alıyoorrr siz ilksiniz bu konuda

tonymontana
05/01/2012, 17:09

Tamam istediğiniz zaman deneriz. Coilover setle aracın ağırlık merkezini düşürmediyseniz, stock puntodan daha iyi olamaz.

Ancak olacaklardan mesul olmam. Kayar da toplayamazsam vs. diyorum. Madem bu kadar güveniyorsunuz...

tonymontana
05/01/2012, 17:11
walla arkadaşim sen galibe bmw audi den fln aşşaği araba hiç kullanmamişsin yada bu forumdaki evo ve gp sahiplari başka araç kullanıyorda adını farklı biliyorlar......
getz kullandım araba değil,fiesta 2011 kullandım süspansiyon nekadar sert orda daha iyi anlarsın ,polo 2010 kullandım araba değil kalas,ama haklsın a4 kullandıktan sonra banada b segment at aarabsı gibi geliyorrr
birde ya okdar otomobil dergisi performans testleri yaptı araç en iyi puan dizayn ve süspansiyondan alıyoorrr siz ilksiniz bu konuda

Benim hiç audi yada bmw'm olmadı, zaten öyle bir kıyasta da bulunmadım. Symbol neyse puntoda ondan biraz daha iyi yol tutuyor.

since1453
05/01/2012, 17:12
Tamam istediğiniz zaman deneriz. Coilover setle aracın ağırlık merkezini düşürmediyseniz, stock puntodan daha iyi olamaz.

Ancak olacaklardan mesul olmam. Kayar da toplayamazsam vs. diyorum. Madem bu kadar güveniyorsunuz...

iyi kötü görecelidir....
audi a3 kendi sınıfında süper denebilecek bir araçtır a4 yanında şahin doğan tadında
a4 hepimizin haaylidir a8 yanında lada samara
porshe performans arabası ferrari yanında ?
sizin beklentiniz öenmli olan 35bin tl lik araçta prshe performansımı a4 konforumu
ferrari yol tutuşumu

siromar
05/01/2012, 17:15
mevzu cok goreceli ve bu yuzden cok su gotürür. Bu tip kıyaslamalar kendi sekmentinde olmalı bence puntonun yol tutusu begenilmiyorsa ust sınıf bi arabayla kıyas edilmiştir. Birine gore yol tutuşu kotu olabilir. ama bu aynı zaman da b segmentindeki cogu arabanın yol tutusu kotu anlamına gelir. Yani şoyle demek istiyorum GP'nin yol tutusunu ben begenirdim ve her zaman sınıfındaki en iyi araba derim ama bravo'Yla karsılastırmaya kalkarsam yol tutusu ona gore kotu bilmem anlatabildim mi..

tonymontana
05/01/2012, 17:16
Arkadaş hala a4 a3 konuşuyorsunuz ya... Ne diyeyim size bilmiyorum. Tamam sizin arabanız süper, benimki sorunlu...

Sizin bildiğinizi iddia ettiğiniz şeyler üzerinde haftanın 5 gününden 45 saat çalışıyorum ben.

Dediklerimin özünü anlamıyorsunuz. Tekrar tek tek yazıyorum.

Bu araç (3ayrı arkadaşımda var- ki biri ben gibi bu iş üzerinde çalışıyor) hepsinin aracını kullandım. Bu araç virajda yatıyor. Biraz daha zorlasanız viraj izini kaybediyor. Bunu symbol de yapıyor. Clio hb bu kadar yapmıyor. Fiesta yapmıyor. Polo yapmıyor. Hangi segment? B.

Bu aracın bunu yapmasının sebebi yumuşak amortisörü. Sönüm katsayısı yetersiz. Yayların karakteristiği yüzünden de kaynaklanıyor. Eee yumuşak diyorum, yumuşaksa konforlu olması lazım. O var mı? Yok. Araba zıplaya zıplaya gidiyor. Forumda okumuyor musunuz, herkes yazıyor bunu.

since1453
05/01/2012, 17:26
Arkadaş hala a4 a3 konuşuyorsunuz ya... Ne diyeyim size bilmiyorum. Tamam sizin arabanız süper, benimki sorunlu...

Sizin bildiğinizi iddia ettiğiniz şeyler üzerinde haftanın 5 gününden 45 saat çalışıyorum ben.

Bu araç (3ayrı arkadaşımda var- ki biri ben gibi bu iş üzerinde çalışıyor) hepsinin aracını kullandım. Bu araç virajda yatıyor. Biraz daha zorlasanız viraj izini kaybediyor. Bunu symbol de yapıyor. Clio hb bu kadar yapmıyor. Fiesta yapmıyor. Polo yapmıyor. Hangi segment? B.

Bu aracın bunu yapmasının sebebi yumuşak amortisörü. Sönüm katsayısı yetersiz. Yayların karakteristiği yüzünden de kaynaklanıyor. Eee yumuşak diyorum, yumuşaksa konforlu olması lazım. O var mı? Yok. Araba zıplaya zıplaya gidiyor. Forumda okumuyor musunuz, herkes yazıyor bunu.

bende diyorrum ki b segmentinin kralı fiesta nın tutuşu evodan kötü 2 sinide kullandım polo 2010 kullandım arab değil i 20 mi daha iyi evo ya göre eğer c segmenti değil de b segmenti tercih ettiysek evonun amrtisoru iyi derim çünkü kendi segment,nde standrt üstü ama üst segmentle kıyaslamak yanlış

tonymontana
05/01/2012, 17:29
polo araba değil diyorsanız konuşmayı uzatmanın hiç anlamı kalmadı zaten :D

hala üst segment diyorsunuz. Ben size teknik detaya girmeden anlatmak istiyorum olmuyor.

since1453
05/01/2012, 17:40

hala üst segment diyorsunuz. Ben size teknik detaya girmeden anlatmak istiyorum olmuyor.

anlatıp anlatmamak sizin elinizde olan birşey.ama bir gerçek var forumdaki binlerce kullanıcı yol tutuşu iyi diyor.araç yol tutuşu ile ilgili hep olumlu yaklaşiyor sayın tomi montana bilimsel bir yaklaşim sergliyip beğenmiyorr......
dikkat polonun 2011-2012 modelleri ansıldır bilmem ama ben sevmedim 2010 modelini
inatla üst segment dememdeki amaç aracın kendi segmentine göre kıyaslanması gerektiğindendir

fota
05/01/2012, 17:51

Yiğit bey kendi aracınızda herhangi bir düzenleme yaptınız mı yol tutuş konusunda?

Luc
05/01/2012, 17:52

29bin liraya polo var alsaydin keske :)

Sent my GT-I9100

motor delisi
05/01/2012, 17:54
29bin liraya polo var alsaydin keske :)

Sent my GT-I9100
29 liralık poloda hiç birşey yok :newyear0:

since1453
05/01/2012, 17:57

bu akdar teknik detaya sahip statude birisiniz bu branşa yatkın bir mühendissiniz neden bukadar güvensiz bir araç aldınız o mükemmel polo lar varken...
yada neden hala o güwensiz araçla hayatınızı riske atıyorsunuz..
ben inşaat mühendisiyim evimin lokasyonundan önce statiğine bakıyorum kısaca alıcağim evde önce güwenlik sonra lokasyon siz neden böyle bir analiz yapmadınız

tonymontana
05/01/2012, 17:58
Yapmadım, aracın orjinalini bozmak çok doğru değildir. Biz bu komponentleri, hadi bu böyle olsun diye tasarlamıyoruz. Tek tek analizleri yapılıyor, araç üzerinde dinamik testleri yapılıyor. Kinematik analizler çözdürülüyor. 2014te başlayacak üretim için 2010dan tasarım başlıyor. Bildiğiniz gibi basit şeyler değil. Öyle 2 yay takmakla olacak şey de değil. Yay takarsın araç düşer ama o amortisör çalışması gereken strokta çalışmamaya başlar. Yada coilover set alır takarsın, amortisörü bağladığın saclarda plastik deformasyon oluşabilir çünkü farklı yük durumları ortaya çıkar. Bilmem anlatabildim mi?

İkincisi de at gözlüğüyle bakmayalım. Gidip polo alsaydın ne demek? Punto aldım ve seviyorum ama eksiğini söylemek ayıp mı? Polo'nun yol tutuşu daha iyi demek hakaret mi? Partizanlık yapmanın ne alemi var?

tonymontana
05/01/2012, 18:01
bu akdar teknik detaya sahip statude birisiniz bu branşa yatkın bir mühendissiniz neden bukadar güvensiz bir araç aldınız o mükemmel polo lar varken...
yada neden hala o güwensiz araçla hayatınızı riske atıyorsunuz..
ben inşaat mühendisiyim evimin lokasyonundan önce statiğine bakıyorum kısaca alıcağim evde önce güwenlik sonra lokasyon siz neden böyle bir analiz yapmadınız

Anlaşmakta problem yaşıyoruz sanırım, puntoyu zorlarsanız daha kötü tepki veriyor diyorum. Zaten zorladığınız takdirde hayatınızı tehlikeye atarsınız. Bmw'de de atarsınız, Range Rover'da da.

Ben Punto berbat bir araç demedim ki yol tutuşu iyi değil dedim. Siz gidip beton örneği alıp laboratuvarda falan inceliyorsunuz sanırım, söylediklerinize göre? Yada titreşim testi filan mı yapıyorsunuz?

Ayrıca çok sağlam bina var diye gidip kötü bi yerde de oturmazsınız sanırım.

since1453
05/01/2012, 18:03
Yapmadım, aracın orjinalini bozmak çok doğru değildir. Biz bu komponentleri, hadi bu böyle olsun diye tasarlamıyoruz. Tek tek analizleri yapılıyor, araç üzerinde dinamik testleri yapılıyor. Kinematik analizler çözdürülüyor. 2014te başlayacak üretim için 2010dan tasarım başlıyor. Bildiğiniz gibi basit şeyler değil. Öyle 2 yay takmakla olacak şey de değil. Yay takarsın araç düşer ama o amortisör çalışması gereken strokta çalışmamaya başlar. Yada coilover set alır takarsın, amortisörü bağladığın saclarda plastik deformasyon oluşabilir çünkü farklı yük durumları ortaya çıkar. Bilmem anlatabildim mi?

İkincisi de at gözlüğüyle bakmayalım. Gidip polo alsaydın ne demek? Punto aldım ve seviyorum ama eksiğini söylemek ayıp mı? Polo'nun yol tutuşu daha iyi demek hakaret mi? Partizanlık yapmanın ne alemi var?

sıkıntı sizin polo daha iyi demeniz değil evo çok kötü diyorsunuz....
bir mühendis olarak analz den sonra hala güwensiz tabir ettiğiniz aracı kullanmanız.
bu şuna benziyor ben ewin taşiyici sistemlerindn numune alıcam ev zayıf çıkıcak sonra ben o evi satın alıp oturucam tezat değil mi :)

tonymontana
05/01/2012, 18:06
Evo çok kötü filan demedim. Çarpıtmayın. Yol tutuşu kötü dedim. Güvensiz de demedim, zorlarsanız diğerlerinden daha kötü dedim. Hızlı girerseniz viraj izini takip etmiyor dedim. Bence yazdıklarımı 3-4 kez okuyun öyle yanıt verin, çünkü eksik ve istediğiniz yönde anlayıp gereksiz yanıtlar veriyorsunuz.

since1453
05/01/2012, 18:07
Anlaşmakta problem yaşıyoruz sanırım, puntoyu zorlarsanız daha kötü tepki veriyor diyorum. Zaten zorladığınız takdirde hayatınızı tehlikeye atarsınız. Bmw'de de atarsınız, Range Rover'da da.

Ben Punto berbat bir araç demedim ki yol tutuşu iyi değil dedim. Siz gidip beton örneği alıp laboratuvarda falan inceliyorsunuz sanırım, söylediklerinize göre? Yada titreşim testi filan mı yapıyorsunuz?

Ayrıca çok sağlam bina var diye gidip kötü bi yerde de oturmazsınız sanırım.

işime daha yakın diye üsküdardan orta hasarlı daire alıcağima kartal dan statik açıdan yeterli bir daire de otururum.size sonuna kadar katiliyorum her aracın üst limiti vardir dayanım konusunda sonuçta 120 km ile viraja giremessiniz bu araçla
ama araçlarımız 77beygir-105beygir arası zaten limiti belli fazlası intihar

since1453
05/01/2012, 18:16
Evo çok kötü filan demedim. Çarpıtmayın. Yol tutuşu kötü dedim. Güvensiz de demedim, zorlarsanız diğerlerinden daha kötü dedim. Hızlı girerseniz viraj izini takip etmiyor dedim. Bence yazdıklarımı 3-4 kez okuyun öyle yanıt verin, çünkü eksik ve istediğiniz yönde anlayıp gereksiz yanıtlar veriyorsunuz.

uslubunu sevmedim...konuşmayada gerek yok seninle gereğinden fazla havalısın

Luc
05/01/2012, 18:17

Bence senin araçta bir sıkıntı var. Bu bahsettiğiniz aynı sınıftaki araçların hepsine takar Punto :)

tonymontana
05/01/2012, 18:19
Sizin bana yaklaşımınızı hoş karşılamadığım için yanlış tepki verdiysem özür dilerim, amaç tabiki kalp kırmak değil.

Luc
05/01/2012, 18:20

Bunlar şahsi düşünceler. Senin dediğin gibi olsaydı bazı şeyler; o zaman Brabus'tu Ac Schnitzer'di, Abarth'tı falan bunlar olmazdı. Bu açıdanda bakmak lazım biraz :)

tonymontana
05/01/2012, 18:24
Dostum, Brabus,AC,Abarth,Alpina,RUF gibi firmalar FK'dan x kiti alıp takalım yapmıyorlar. Bu firmalar BMW ve Mercedesin M ve AMG departmanları kadar ciddi firmalar. Ciddi ar-ge yatırımlarına sahipler bunu demek istiyorum ben.

ABNEW
05/01/2012, 18:30

Yiğit, bizim araçların amortisörü yumuşak değil kesinlikle.Fiestanın daha sert olabilir.Bundan sonra da Punto gelmekte.Hatta bu sertlik yüzünden konfor kaybı yaşanmakta Puntoda.Clio, 207 biraz daha yumuşak amortisöre sahipler.

Mesleğine saygım var tabiki ama bazen algıda yanılmalar olabilmekte.Arıza ihtimalini de göz ardı etmiyorum.Ben Puntoyu çok sevdiğim için kullanmaktayım.Şuanda 3. Puntomu kullanıyorum.Olumlu ve olumsuz yanları var tabiki araçlarımızın.Bana göre yol tutuş sınıf standartlarının altında değil kesinlikle.Bu yüzden de biraz konfordan ödün verilmiş.Donanım, tasarım, güvenlik olarak iyi durumda Puntolar.

Polo kötü mü? Hayır Poloyu da (Güncel) çok beğenmekteyim ben.Ancak biraz VW Ambleminden etkilenmekteyiz maalesef.Polomun işçiliği Puntodan çok daha iyi diyen arkadaşımın arabasında işçilik kusurları olduğunu kendisine göstermişimdir.Neticede Polo da güzel, kaliteli, tavsiye edebileceğim bir araç.Ancak markalar arasında kalite farkı çok çok azaldı.Bana birisi Polo daha kaliteli derse o araçta işçilik kusuru bulunmaması gerekir.Aksi halde söylenenler havada kalır..

Luc
05/01/2012, 18:32
Dostum, Brabus,AC,Abarth,Alpina,RUF gibi firmalar FK'dan x kiti alıp takalım yapmıyorlar. Bu firmalar BMW ve Mercedesin M ve AMG departmanları kadar ciddi firmalar. Ciddi ar-ge yatırımlarına sahipler bunu demek istiyorum ben.

Abarth'ta, Eibach'da, FK'da, Garett'te, HKS'de, BMC'de son kullanıcı için kafasına göre ürün çıkarmıyor buna emin olabilirsin. Gayet Ar-Ge'si projesi yapılmış ürünler bunlar. Bilinçsiz olarak kullanmak cinayet bu ürünleri o ayrı.

Bu konuda en siteden en iyi örnek Ertuğ verilebilir mesela. Aracına yazılım attıktan sora aracı öyle bırakmamış değil mi ? Bunun freni var, egsozu var, yayı var, amortisörü var, diski var, var oğlu var yani senin anlayacağın.

Mesela Fiat'ta böyle yapmış. Benim arabama 205.45.17 Jant koymuş üzerinede fabrika çıkışı Bridgestone Potenza lastik koymuş. Ama atıyorum senin arabaya 175.65.15 dunlop lastik ve Saç jant koymuş mesela.

Bunlar önemli şeyler. O yüzden bazı şeylerden bahsederken bu gibi noktaları da atlmamak lazım.

Bu arada branşın nedir bilmiyorum ama ben de Bilg.Mühendisiyim. Eğer branşlarımız aynı ise bilirsin sende. Bu dünya üzerinde ki herşey geliştirilmeye, modifikasyona müsaittir, insanda dahil olmak üzere.

since1453
05/01/2012, 18:33
Sizin bana yaklaşımınızı hoş karşılamadığım için yanlış tepki verdiysem özür dilerim, amaç tabiki kalp kırmak değil.

tabiki kalp kırmak değil burada birbirimizle birşeyler paylaşarak bazen bilmediğimizi öğreniyoruz bazende yanliş bildiklerimizi düzeltiyoruz....

tonymontana
05/01/2012, 19:10
3 farklı punto denedim diyorum Arda hocam, hepsinde aynı arıza mı olur? Varsa daha vahim bence. Bir araç virajda yatma yapıyorsa %100 süspansiyon sistemindendir. Neden bu kadar emin konuşuyorum; araç 1105kg. Viraja girdiği zaman askı sistemlerinin maruz kaldığı yanal kuvvet kütlesi daha fazla olan araca göre daha az. Amortisör yanal kuvvet alan bir eleman değil, yayların taşıyıcılığına kalıyor kısacası nispeten. Amortisörleri de daha sert olsa kütle transferi bu kadar belirgin olmazdı. Aracın ağırlık merkezini korumak esastır. Viraj alma esnasında daha fazla yüke doğal olarak maruz kalan dış tekerlerdeki amortisörler daha sert olsaydı, ağırlık merkezinin konumundan ötürü meydana gelen moment kolu daha kısa olacak dolayısıyla viraja girdiğimizde maruz kaldığımız kuvvetin büyüklüğünün(ki hızın karesi,ağırlık ve viraj çapı ile ilgili kesinlikle askı sisteminden bağımsız) bu kuvvet kolunun çarpılmasıyla elde ettiğimiz devrilme momenti aracın yana yatmasına sebep olur. Kısacası döngüdür bu.

Sonuc olarak tasarım 10/10 , donanım 10/10 , motor 10/10 ama sürüş dinamikleri 10/7 derim ben.

Ben aracı şu ana kadar komple değerlendirmedim dikkat ettiyseniz. Polo > Punto demedim. Polo'nun Fiestanın yol tutuşu daha iyi dedim.

Emin olun buradaki herkes kadar çok seviyorum ben aracımı. Bu aracı aldığım paraya ve daha aşağısına envai tür araç alırdım. Ama punto aldım. Kimse bunu sorgulamasın.

Luc dostum, haklısın; haksızsın demiyorum. Ama bazı şeyler araca özel yapılır. FK eibach vs. merdiven altı üretim yapıyor demedim. Ancak Abart ne yapıyor? Abarth Punto yapıyor, Alpina ne yapıyor Alpina B7 B3 yapıyor. Demek istediğim şu araca özel.

Eibach'tır, FK'dır diğer markalardır bunlar yan sanayi olarak nitelendirilir. Ancak Abarth,Alpina,AC gibi firmalar OEM firmalarla organik bağlara sahipler. Know-how transferi içerenler bile var.

Sonuç olarak demek istediğim, FK yay alıp takarsınız. Hiç bişey olmayabilir. Ancak zaman içinde dediğim gibi amortisör tasarlandığı strok dışında çalıştığı için ömrü kısalabilir. Farklı kuvvetler yüzünden bağlı olduğu sac şasi kısımlarında yorulma,yırtılma meydana gelebilir.

fiery_hunter
05/01/2012, 19:17
yiğit söylediqim yeri sen biliosundur bi izmirli olarak. aracımda 215 40 17 lastik var eibach 5 lik yaylarla birlikte. o virajı bu aracla dip gazla alabiliyorum. sigortacıyım hemen hemen binmediqim kullanmadıqım arac kalmadı meslekle ilgili. buda zaten 7. aracım. ve sana sunu söyliyebilirim ki bi virajda bu kadar rahat edebildigim baska bi arac yok SINIA. 2011 fiesta ve 2011 polo kullandım 1 er hafta kiralık onlardan daha saglam bi viraj alısı var bizim aracların bundan emin olabilirsin. polo da fiestada kötü arac deil kesinlikle ama ne olursa olsun yol tutus konusunda bi punto ile bir deiller..

ABNEW
05/01/2012, 19:20
Yiğit, sürüş dinamikleri 7/10 diyorsan sorun yok zaten :)

Punto da evet yana yatmakta kesinlikle.Ancak bu yana yatma Fiestayla aynı ya da biraz daha fazla; 207, Corsa ve Clio dan biraz daha az. Tabiki herkesin değerlendirmesi farklı olabilir bu anlıyorum ama Puntonun bana göre en karakteristik özellikleri konfordan ödün verilmiş sert amortisörleri ve tasarımı,

T-jet Sporttan hiç bahsetmiyorum bile :) Daha sportif amortisör ve ince yanak lastiklerle yol tutuşu çok daha iyi olmakta..

tonymontana
05/01/2012, 19:22
aracın stock değil Eray. Dediğin yayla ne kadar düştü aracının ağırlık merkezi? Büyük etken. 215 lastik 175lastikten toplamda 80mm daha geniş. Tutunma yüzeyin fazla yani. Stock bir araçtan bahsediyorum ben...

tonymontana
05/01/2012, 19:22
T-jet hiç kullanmadım. Ne desem yalan olur.

Ziyaretçi034
05/01/2012, 19:40
konu yol tutuşunu geçip hararete yönelmiş sanki :)

kendime araç bakmaya başladığımda en güzel tecrübe kendi yaptığım tecrübedir deyip hafta sonları alabileceğim araçların sıfıra yakın modellerini hafta sonu için kiralamaya başlamıştım. test sürüşü imkanı var ama yarım saatlik bir saatlik tecrübeler insana pek kesin fikir vermiyor. üretim aşamasında test araçlarını her yönden doldurmalarıda cabası.

yanlış hatırlamıyorsam ekim ayında 1,2 tdi polo kullandım bir hafta sonu. o zamanki aracım olan 1,3 cdti, 150 bini devirmiş 2004 corsa c van'dan inip 2011 model 15 bin km'de poloya bindiğimde biraz konfor bekledim ama nafile. o motorun titreşimi beni hilti makinesi üzerinde seyahat etmiş gibi hissettirdi. araç en boş versiyondu. hiç birine laf söylemedim ama o kabinin o titreşime ne kadar daha dayanıpta takr tukur ses çıkarmayacağını kestiremedim. bir üst motor 1,6 dizel ondada vergi avantajı yok. vw kalitesiz diyemem ama bu aracıda çok övülen vw kalitesine yakıştıramamıştım.

Luc
05/01/2012, 19:45
T-jet hiç kullanmadım. Ne desem yalan olur.

Kullanma zaten, arabandan soğursun :)

Neyse şaka bir yana, stok GP çoğu araçtan iyidir.