Orijinalini görmek için tıklayınız : 2005 model toyota corolla 1.4 terra ariza sebebi ne olabilir yardim.. lutfen
serdoqan38
02/01/2012, 03:43
Slm arkadaslar uzun yolda gderken yuzellinci km de aracim kendiliginden yavaslayip istop etti ve calismiyor adanada servise biraktim ve motoru indirip bakacaklarini soylediler masraf e milyardan baslar diyorlar motor yatak sarmis olabilir diyorlar motor yatak sarsa. Sarmadan once sesinden ya da performansindan farkettirmez mi durduk yere sarar mi yardimci olursaniz sevinirim gercekten bu adamlar 7000 tl ye kadar maasraf cikabilir diyolar. Kaziklamaya mi calisiyolar anlamiyorum simdiden tesekkur ederim.
Slm arkadaslar uzun yolda gderken yuzellinci km de aracim kendiliginden yavaslayip istop etti ve calismiyor adanada servise biraktim ve motoru indirip bakacaklarini soylediler masraf e milyardan baslar diyorlar motor yatak sarmis olabilir diyorlar motor yatak sarsa. Sarmadan once sesinden ya da performansindan farkettirmez mi durduk yere sarar mi yardimci olursaniz sevinirim gercekten bu adamlar 7000 tl ye kadar maasraf cikabilir diyolar. Kaziklamaya mi calisiyolar anlamiyorum simdiden tesekkur ederim.
aramıza hoşgeldiniz.
tanışma bölümünden kendinizi tanıtırsanız sizi tanımamız açısından daha iyi olacaktır.
sorunuza gelince;
yatak sarma olayı genelde yüksek şiddette cayırtı - vuruntu sesinden sonra meydana gelir. arabaya bakan usta önce elektirik aksamına bakar, yakıt enjeksiyon sistemini benzinli ise ateşleme sistemini kontrol eder. eğer motor marş yapmıyorsa - sıkışmış izlenimi veriyorsa önce karter sökülüp yataklar el ve göz ile muayene edilir. anlattığınız kadarı ile araca bakmadan yorum yapmak zor. özel servise götürmeniz daha mantıklı olacaktır
barisunye
02/01/2012, 13:32
geçmiş olsun...ciddi ve onemlı bı sorun..araç dızel mı benzınlı mı....bakımları yapılımıydı yagı suyu vs...
yolda kalan ilk toyota mı oldu acaba:)
serdoqan38
02/01/2012, 14:47
Arac dizel bakimi vir hafta once yapildi. Ve servis bugun on dort. Bin tl fiyat cikardi var mi boyle bisey
aracın sorunu neymiş söylediler mi?
serdoqan38
02/01/2012, 16:03
yatak sarmış diyolar ama bu kadar masraf çıkar mı araç zaten 23. bin tl fiyatı
serdoqan38
02/01/2012, 16:04
aramıza hoşgeldiniz.
tanışma bölümünden kendinizi tanıtırsanız sizi tanımamız açısından daha iyi olacaktır.
sorunuza gelince;
yatak sarma olayı genelde yüksek şiddette cayırtı - vuruntu sesinden sonra meydana gelir. arabaya bakan usta önce elektirik aksamına bakar, yakıt enjeksiyon sistemini benzinli ise ateşleme sistemini kontrol eder. eğer motor marş yapmıyorsa - sıkışmış izlenimi veriyorsa önce karter sökülüp yataklar el ve göz ile muayene edilir. anlattığınız kadarı ile araca bakmadan yorum yapmak zor. özel servise götürmeniz daha mantıklı olacaktır
tanışma bölümünü bulamadım kusura bakmayın..
siyahinci83
02/01/2012, 16:15
abi 23bin lira ne yapmışlar ya sıfır motor kaç para ki ???? ilginç
çok para adamlar resmen yemeye çalışıyorlar hocam sen arabayı al özel bi servise götür yatak sarma kolay birşey değil ki..serviste yağı değiştiren elemanlar yağ koymayı falan mı unuttular naptılar anlamadım..hele ki japon motorları öle kolay kolay yatak saracak motorlar değildir..hadi oldu diyelim 11 bin tl nedir ya yuh diyorum başka birşey demiyorum...
Ben benzer bi olayı önceki aracımda yaşadım. Bostancıdan Kozyatağı yönüne en sol şeritte giderken birden motor durdu yavaşlamaya başladı en sağ şeride zor geçtim trafikte. Çalışmadı çekici çağırdım, araç servise gitti distribitör bozulmuş, değişti. Sonrasında araçtan randıman alamadım. LPG'li idi. LPG ustası benzine, diğeri LPG'ye attı topu arabadan soğudum sattım. Konuya gelince başka ustaya da mutlaka baktırın tanımadığınız tek ustadan alınan fikre güvenmeyin derim.
serdoqan38
02/01/2012, 17:06
Aracin saglam fiyati yirmi uc bin bu adamlarin cikardigi masraf on uc bin. Sizce motor yatak sarmis olsa bu kadar masraf cikar mi . Yada motor yatak sarsa masraf ne olur? Distribitor bozulmus olsa masraf ne olur?
yatak sarmış diyolar ama bu kadar masraf çıkar mı araç zaten 23. bin tl fiyatı
yağ seviyesine hiç bakmadınız mı ?
sandıkta motor alsanız yine 11.000 lira tutmaz, konuyu merak ettim
serdoqan38
02/01/2012, 17:41
Bakalim servisten aldik arabayi cekiciyle kayseriye goturcez. Orada en azindan tanidigimz yerler var. Sagolun hersey icin. Yine de fikri olan yazarsa iyi olur.
serdoqan38
02/01/2012, 18:55
yağ seviyesine hiç bakmadınız mı ?
Yag seviyesinde sorun yoktu nnormaldi ve yavaslamadan once herhangi bi ses ya da tekleme performansta azalma falan olmadi direk motor durdu araba yavasladi ve calismadi bi daha
uzuncocuk
02/01/2012, 21:05
makara konu olmus...2005 dızel corolla yok forumdaslarım ........
serdoqan38
02/01/2012, 21:27
Pardon arkadaslar kafa gitmis arac benzinli ama ariza oldugunda lpg deydi
serdoqan38
02/01/2012, 23:02
Pardon arkadaslar kafa gitmis arac benzinli ama ariza oldugunda lpg deydi
serdoqan38
03/01/2012, 21:52
Yukarda sordugum arizalar varsa fiyat ne kadar olur tahmini. Bilgisi olan yokmu.
serdoqan38
04/01/2012, 11:14
Arkadas bi yeri yanlis yazdik diye cevp yazan kalmadi. Insan degillmisiniz sizede on iki milyar fiyat cekseler sizde sasirirsiniz :)
siyahinci83
04/01/2012, 13:57
Arkadas bi yeri yanlis yazdik diye cevp yazan kalmadi. Insan degillmisiniz sizede on iki milyar fiyat cekseler sizde sasirirsiniz :)
valla bence bu konuda söz söylemesi gereken arkadaşımız sonuçta onun alanı konuyu görürse yardım edeceğini düşünüyorum en azından size bir fikir verebilir
pilotender
05/01/2012, 16:10
Valla servis o işin *okunu çıkartmış. Benim Alfa Romeo 156 2.0 TS vardı. O bile yatak sardığında 2000 liraya yakın bir rakama hallettirmiştik. Şimdi o servis kalkıp bir Toyota'ya o kadar masraf çıkarırsa hadi ordan denmelidir yani... Arabanın üzerine duvar yıkın. Kasko ödesin :)) Yaptırmakla uğraşılmaz o paralara. Bu arada, demekki Toyota'da yolda kalıyormuş demekki:) Bir de kalınca işin içinden de çıkılmıyormuş.... Muhahahaaaa