Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 Ocak 2012 SSGSS ve memur maaşları acil

xarsi
25/12/2011, 01:32
sevgili forumdaşlar. 1 ocak 2012 genel sağlık sigortası yürürlüğe giriyor. kabus sorum şu altını üstüne getirdim janınların diyor ki geliri 280 tel üzeri olan herkes yüzde 12.5 güvenlik primi öder brüt kaznç üzerinden. benim bir öğretmen olarak ek ders ile birlikte brüt kazancım 2800 kadar. gss primim 350 kadar olacak. bunun yüzde bir kısmı çalışanca karşılanacak. şu anda mesela devlet benim için 148 tl gss primi ödüyor. aradaki farkı bizler ödeyeceğiz sonucuna vardım. ayrıca facete de böyle kuvvetli bir söylenti var... bilen birisi bizi aydınlatabilir mi? yoksa eğer ben yanılmıyorsam ocak ayında maaşlar 150 tl kadar çöker.. biz de çökeriz o zaman. elveda evo olur o kadar..

ibrahim06
25/12/2011, 01:38
hay maaşallah hocam o ne para öyle. nerde öğretmensiniz merak ettim. biz de öğretmeniz ama 1600 TLlerde lerde geziniyoruz.

xarsi
25/12/2011, 01:39
hay maaşallah hocam o ne para öyle. nerde öğretmensiniz merak ettim. biz de öğretmeniz ama 1600 TLlerde lerde geziniyoruz.
brüt????????????? ek ders dahil brüt????? buna mı dikkat ettiniz o kadar yazdım...

ibrahim06
25/12/2011, 01:44
brüt????????????? ek ders dahil brüt????? buna mı dikkat ettiniz o kadar yazdım...

özür dilerim bir an görmedim. son zamanlarda biliyosunuz maaş hususnda insanlar bize karşı bir tavır içindeler. maliye bakanı da ağzına bizi doladı. çok alıyorlar diye. ondan ötürü birden bçyle bir cevap yazdım. Oysa insanlar bilmiyorki benim okulumdaki ilkokul mezunu hademe benden daha çok maaş alıyor.
neyse inşallah sorunuzun cevabını bulursunuz.

xarsi
25/12/2011, 01:47
özür dilerim bir an görmedim. son zamanlarda biliyosunuz maaş hususnda insanlar bize karşı bir tavır içindeler. maliye bakanı da ağzına bizi doladı. çok alıyorlar diye. ondan ötürü birden bçyle bir cevap yazdım. Oysa insanlar bilmiyorki benim okulumdaki ilkokul mezunu hademe benden daha çok maaş alıyor.
sizi anlıyorum ben de aynı hassasiyetle kızdım yorumunuza. yoksa toplam kazancımız biliyorsunuz 2000 altında. bu bahsettiğim sorunun cevabını siz de bulursanız iyi olur. malum hepimize inecek eğer gerçekse..

xarsi
25/12/2011, 02:14
sanırım bilgisi olan yok normal.. ama merak eden de mi yok.?

shellcininabisi
28/12/2011, 00:54
sanırım bilgisi olan yok normal.. ama merak eden de mi yok.?

hocam görevlendirme mdr yard. yapıyorum ve 85 tl gibi bir kesinti olacağını öğrendim ilçe mem deki mutemettten.. muhtemelen yaptıkları zam ve %20 vergi diliminden çıktığında artacak olan maaşınla ( %20 den %15 e düşeceğiz ocakta) dengelenecek ve aralık maaşın kaç lira yattıysa o kadar yatacak ocakta (+ / - 10 tl farkedebilirmiş) benim bilgim bu kadar

aşağıdaki adresten alıntıdır:
GSS kesintileri yapılacak

1 Ocak 2012’den itibaren 1700 TL maaş alan bir eğitim emekçisi her ay 85 TL Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi ödeyecek. Öğretmenlerin sürekli artan altın ve döviz kuru karşısında aldıkları ücretler de büyük oranda eridi. Ocak 2011’de 1700 TL maaş alan bir eğitim emekçisi 14 küçük altın alabiliyorken Aralık 2011’de öğretmenler bütün maaşıyla yalnızca 9 küçük altına alabilecek duruma geldi.

https://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=301450

.

xarsi
28/12/2011, 08:29
Sanırım kesin bilgiyi ocak bordroları oluşunca göreceğiz, ama dediğiniz gibiyse enflasyon zammı, % 3 zam, %15 vergi dilimine geri dönüş derken maaş zammını gss primi olarak geri vereceğiz..

shellcininabisi
28/12/2011, 09:19
Sanırım kesin bilgiyi ocak bordroları oluşunca göreceğiz, ama dediğiniz gibiyse enflasyon zammı, % 3 zam, %15 vergi dilimine geri dönüş derken maaş zammını gss primi olarak geri vereceğiz..

aynen öyle hocam mutemetin bana söylediği aralık maaşın kaç liraysa ocakta + / - 10 tl farklı yatacak, bu ocakta aldığın zam ise mantıken 2013 ocakta maaşına yansımış olacak dedi ki evet doğru. yani adamlar yaptıkları zammı geri alıyorlar :)

acaba bu gss kesintileri ile ne yapacaklar? bir arkadaş demiş ki : BUNLARLA DA DUBLE YOL YAPARLARSA YAPTIKLARI YOLLARIN HER 5 KM SİNE BİR ÖĞRETMENİN ADI YAZILSIN der :) YOLUN BU KISMI EMRAH HOCADAN YOLDUKLARIMIZLA YAPILMIŞTIR :)

xarsi
28/12/2011, 11:30
aynen öyle hocam mutemetin bana söylediği aralık maaşın kaç liraysa ocakta + / - 10 tl farklı yatacak, bu ocakta aldığın zam ise mantıken 2013 ocakta maaşına yansımış olacak dedi ki evet doğru. yani adamlar yaptıkları zammı geri alıyorlar :)

acaba bu gss kesintileri ile ne yapacaklar? bir arkadaş demiş ki : BUNLARLA DA DUBLE YOL YAPARLARSA YAPTIKLARI YOLLARIN HER 5 KM SİNE BİR ÖĞRETMENİN ADI YAZILSIN der :) YOLUN BU KISMI EMRAH HOCADAN YOLDUKLARIMIZLA YAPILMIŞTIR :)
valla sen beni güldürdün şu iç karartıcı meselede maliye bakanı da seni güldürsün.. gerçek.. :Ç

Misafir047
28/12/2011, 11:38

ibrahim naptın sen ya coştun resmen:)) hademe sizden fazla maaş almıyor bende meb de çalışıyorum

taret
29/12/2011, 21:18
bence olacak olan olay belli tüm dürüst vatandaşlardan aldıkları vergi vs. gelirleri ; vergi vermeyen , elektrik parası öedemeyen , yeşil kart vb. şekilde devletin sırtına yük olanların sebep olduğu açıkları kapatacaklar.

pdr42
30/12/2011, 00:36
gecen ayki net maasım 1641 lira:))) brut okadar tutarmı ekdersle beraberr. Ben net ele gecene bakıyorum. Simdi ocak 15 te tahminem benim mmasım 1800 lira olacak gibi bir beklenti icerisindeyim:))) cok mu iyimserim acabaaa

tayfux
30/12/2011, 01:26
ibrahim naptın sen ya coştun resmen:)) hademe sizden fazla maaş almıyor bende meb de çalışıyorum
şafak hocam bu ay benim okulumdaki hademe 1911 tl. para aldı ben 1532 lira aldım..

shellcininabisi
31/12/2011, 04:10

benim maaşım 1734 tl eş yardımı ile birlikte. bu ay hadememiz ise 1760 tl maaş + 300 tl de taşımalı öğrencilere yemek getiren firmaden EKDERS :whistlin: aldı = 2060 tl para aldı ya allahın hademesi.

7 yıllık öğretmenim, bazen düşünüyorum BASAYIM İSTİFAYI OKULDA HADEMELİĞE BAŞLAYAYIM

xarsi
31/12/2011, 10:41
katkı yapan tüm arkadaşlara teşekkürler. konuyu genel sağlık sigortasından koparıp başarı bir şekilde tarihteki en büyük tartışmalardan birine getirebildik. madem, ben de görüşümü ifade edeyim,, birbirinizle uğraşmayın; hademenin maaşı ile öğretmen maaşı arasında negatif korelasyon vardır. biri düşükse diğeri de düşüktür.. artık bu başlığa yorum yapılmasın lütfen..