PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bireysel emeklilik sistemi hk.

Misafir047
23/12/2011, 14:28
arkadaşlar aramızda bireysel emeklilik sigortasında çalışan var mı umarım vardır

ben sorum şu sisteme girdikten sonra 10 yıl sonra değilde 4 yıl sonra çıkarsam %20 stopaj kesintisi ana paradan yoksa sadece elde edilen gelir ve faizlerden mi stopaj kesntisi yapılıyor

benim bildiğim eskiden ana para +gelir üzerinden kesinti yapılıyordun bununla ilgi bir yasa çıkmadımı bir mahkeme karar vermişti ana paradan değil stopaj kesıntisi yapılmayacak diye benmi yanlış biliyorum aydınlatırsanız sevinirim

başka sorumda sizce en iyi bireysel emeklilik şirketi hangisi

hakandurak
23/12/2011, 17:09
Kesinti konusunda değişiklik yok stopaj kesintisi yapılıyor yanlızca danıştay bir karar aldı ve kesintinin ana paradan yapılamayacağı konusunda bu henüz yasalaşmadı açılan örnek davalar var kazanılan bu yüzden örnek teşkil ediyor bu durum dilekçe ve
avukatla kesintinizi öğrenip dava açtığınızda size kesinti geri ödeniyor.

firmalara gelince aşağı yukarı her firma aynı ufak tefek farklılıklar var ama en iyisi şu diyemem anadolu hayat ile çalışıyorum ben acente olarak türkiyenin en eski sigorta firması bundan önce aviva ile çalıştım o da avrupada çok eski bunu en iyi göreceğiniz yer Emeklilik Gözetim Merkezi (https://www.egm.org.tr) dir zaten orada da göreceksiniz kafadaki iki firma anadolu ve aviva...

Misafir047
23/12/2011, 17:15
Kesinti konusunda değişiklik yok stopaj kesintisi yapılıyor yanlızca danıştay bir karar aldı ve kesintinin ana paradan yapılamayacağı konusunda bu henüz yasalaşmadı açılan örnek davalar var kazanılan bu yüzden örnek teşkil ediyor bu durum dilekçe ve
avukatla kesintinizi öğrenip dava açtığınızda size kesinti geri ödeniyor.

firmalara gelince aşağı yukarı her firma aynı ufak tefek farklılıklar var ama en iyisi şu diyemem anadolu hayat ile çalışıyorum ben acente olarak türkiyenin en eski sigorta firması bundan önce aviva ile çalıştım o da avrupada çok eski bunu en iyi göreceğiniz yer Emeklilik Gözetim Merkezi (https://www.egm.org.tr) dir zaten orada da göreceksiniz kafadaki iki firma anadolu ve aviva...

hakan çok teşekkür ederim her firma aynı değil mesela kesintiler farklı olabiliyor

hakandurak
23/12/2011, 17:58
evet evet bende dedim ya ufak farklar :)

Misafir047
23/12/2011, 18:03
evet evet bende dedim ya ufak farklar :)

peki sen olsan hangisini tercih ederdin:)

sedini
23/12/2011, 18:38
şahsen şirket sahibi değilseniz ve vergiden düşmeyecekseniz avantajı olmadığını düşünüyorum..

hakandurak
23/12/2011, 18:54
şu anda anadolu hayat ve emekliğin fon getirileri biraz daha iyi onu tercih ederdim

peki sen olsan hangisini tercih ederdin:)