Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam filmi cezası
skystar37
20/12/2011, 12:04
Arkadaşlar dün itibari ile cam filmlerimden dolayı ceza yemiş bulunmaktayım. Ceza yediğim yer Sefaköyden Avcılar yönüne giderken yan yol tarafından tekrar Sefaköye dönüş yapılan bir üst geçit var o üst geçidin çıkışında otobüs durağının hemen gerisindeki çevirmede köprü üzerinden dönen hemen hemen tüm araçları durdurup cam filmi kontrolü yapıyorlar. 140TL cam filminden dolayı 30/1b maddesine istinaden kestiler birde izin kağıdı düzenleyip 1 hafta süre tanıdılar cam filmlerini söktürüp herhangi bir trafik şubesine gidip aracı gösterip trafikten men olayını bilgisayardan düşürmem gerekiyormuş.
Filmli gezen arkadaşların bilgisine.
fausto2005
20/12/2011, 12:12
Geçmiş olsun.Benim içinde tehlikeli bir nokta söylediğiniz yer.Sürekli geçiyorum oradan,ama daha çeviren olmadı.Filme ceza ne saçma bir iş yahu ...
Ramazan filmlerin kaç numaraydı ve tüm camlarda film varmıydı ?
skystar37
20/12/2011, 12:55
Filmler 2 numara tüm camlarda var ön cam hariç birde arka camlarda bot perde var arkalar hepten kapkara görünüyor ama işte dediğim gibi orada yaptıkları çevirmenin tek amacı cam filmi adamın elinde 2 tane bitmiş izin kağıdı koçanı vardı ne diyim sağlık olsun şimdi sökmeden filmleri trafikten düşüm yaptıracak hayırsever bir memur arkadaş bakınıyorum.
geçmiş olsun...
bütün lüx araçlarda var kimsenin onlara karıştığı yok bize geldimi yapıştır cezayı:censoree:.kime ne zararı varsa bu cam filminin...:kizgin:
fiery_hunter
20/12/2011, 13:16
geçmiş olsun...
bütün lüx araçlarda var kimsenin onlara karıştığı yok bize geldimi yapıştır cezayı:censoree:.kime ne zararı varsa bu cam filminin...:kizgin:
+1
fotobelit
20/12/2011, 13:22
Arkadaşlar zevk için iyi olabilir,ama herhangi bir olayda(kaçırılma,gasp,hırsızlık vs.)içerisi görünmediği için tespiti veya eşgal belirleme zor olur..Bu Benim şahsi fikrim..
geçmiş olsun...film çektirmeyi 2 kez düşünmek gerek...
geçmiş olsun...
+1
blackhawk
20/12/2011, 14:51
Arkadaşlar zevk için iyi olabilir,ama herhangi bir olayda(kaçırılma,gasp,hırsızlık vs.)içerisi görünmediği için tespiti veya eşgal belirleme zor olur..Bu Benim şahsi fikrim..
Madem böyle bir durum oluşabilir imalatını yasaklasınlar tabi bu durumda fabrika çıkışı renkli camlarıda yasaklamaları lazım :(
luleburgazli
20/12/2011, 15:25
cam filmelrinin yasak olması ve tüv türkten (her nekadar hafif kusurlu olsada) geçmemesinin sebebi bir kaza olduğunda camı kırmada veya araçta yangın çıktığında yapışması ve risk oluşturmasından dolayı izin verilmiyor şimdi yeni model araçlarda renkli camlar var yüksek numaralı olmasada...
skystar37
20/12/2011, 15:43
Hepsi tamamen saçmalık madem bir tehlike arz ediyor ne demeye o zaman devletin polis arabaları zabıtaları belediyecileri vs.vs. bilumum araçların hepsine film yaptırıp kara kara camlar ile geziyorlar. Kendilerine izin var vatandaşa yok ben böyle bir ülkede yaşadığım için utanıyorum kurallar yasaklar herkes için olmalı adamına göre muamele olmamalı.
Hepsi tamamen saçmalık madem bir tehlike arz ediyor ne demeye o zaman devletin polis arabaları zabıtaları belediyecileri vs.vs. bilumum araçların hepsine film yaptırıp kara kara camlar ile geziyorlar. Kendilerine izin var vatandaşa yok ben böyle bir ülkede yaşadığım için utanıyorum kurallar yasaklar herkes için olmalı adamına göre muamele olmamalı.
+1
aykut_1914
20/12/2011, 21:45
gittiğim yolda 2 kere çevirme oluyo,kara kara düşünüyom yapsam mı film yapmasam mı diye
Ben de çok film çektirmek istedim ama ceza yeme korkusu sebebi ile bod perde kullanıyorum. Çok memnunum ayrıca dışardan da cam filmi gibi duruyor perde olduğu belli olmuyor :) Tavsiye ederim.
gorkem kaan
20/12/2011, 21:56
polis araçlarında neden film var o zaman onlarda yaptırmasın(düz mantık) adamlar 5 numara film yaptırıyo sanki duvar örmüş camın arkasına. muayeneden hafif kusur geçiyosa yasak olmasıda saçma bence.zaten muayeneden kusursuz geçenide hiç görmedim kıllıgınamıdır nedir yok far ayarın yok bilmem ne hep bi bahane ve hafif kusur :D
bu arada geçmiş olsun bendede film var 0.50
aykut_1914
20/12/2011, 22:13
Ben de çok film çektirmek istedim ama ceza yeme korkusu sebebi ile bod perde kullanıyorum. Çok memnunum ayrıca dışardan da cam filmi gibi duruyor perde olduğu belli olmuyor :) Tavsiye ederim.
yok ki bizim izmirimizde ankaradaki gibi bod marka taksınlar yaptıralım..
LorDracula
20/12/2011, 22:20
valla arkadaslar ben orjinal yaptırıp ruhsata işletmeyi düşünüyorum ceza bile kesemez o zaman ayrıca gecmiş olsun arkadas kötü olmus.
Mr.Freeze
20/12/2011, 22:37
Ramazan geçmiş olsun.
aykut_1914
20/12/2011, 22:43
valla arkadaslar ben orjinal yaptırıp ruhsata işletmeyi düşünüyorum ceza bile kesemez o zaman ayrıca gecmiş olsun arkadas kötü olmus.
ne kadar sıkışır bizim camlara acaba bunun sonucunda :)
Ziyaretci036
20/12/2011, 22:56
Arkadaşlar dün itibari ile cam filmlerimden dolayı ceza yemiş bulunmaktayım. Ceza yediğim yer Sefaköyden Avcılar yönüne giderken yan yol tarafından tekrar Sefaköye dönüş yapılan bir üst geçit var o üst geçidin çıkışında otobüs durağının hemen gerisindeki çevirmede köprü üzerinden dönen hemen hemen tüm araçları durdurup cam filmi kontrolü yapıyorlar. 140TL cam filminden dolayı 30/1b maddesine istinaden kestiler birde izin kağıdı düzenleyip 1 hafta süre tanıdılar cam filmlerini söktürüp herhangi bir trafik şubesine gidip aracı gösterip trafikten men olayını bilgisayardan düşürmem gerekiyormuş.
Filmli gezen arkadaşların bilgisine.
geçmiş olsun Ramazan baba..
shellcininabisi
20/12/2011, 23:08
bu ne yaa o zaman bütün kamu araçlarının trafikten men olması gerekmez mi mantıken? şeytan diyor uğraş.
bence bu mantıksız. o zaman kapalı kasa bütün araçların yasaklanması gerek. vito, doblo, flurino vs vs
tamamen işgüzarlık
valla bende korkuyorum ceza yerim diye ama.içerisi gözüken,hafif parlak bir cam filmi buldum,ön cam dahil yaptırdım.henüz bi sıkıntı olmadı,çokta memnunum köpeğin pati atmasında dahi gram iz kalmadı.biraz tuzlu oldu ama sıkıntı yaratmıyor en azından şimdilik bakalım.
burhankutlu
20/12/2011, 23:35
ne o filmi yaptırırım ne de onla muhatap olurum.. madem polisimiz çok iyi hadi sıkıysa bi BMW,MERCEDES değil ceza yazmak, durdururlarsa bi daha laf söylersem insan değilim..
skystar37
21/12/2011, 01:47
Benimde arka camlarda bod perde var arkalar daha bi karanlık ama arkası karanlık önü açık çirkin oluyor.
yok ki bizim izmirimizde ankaradaki gibi bod marka taksınlar yaptıralım..
internet üzerinden alışveriş sitesinden (isim vermeyim burada) satın alıp taktım ben. ankarada olmamla ilgili değil ki.
Benimde arka camlarda bod perde var arkalar daha bi karanlık ama arkası karanlık önü açık çirkin oluyor.
Orjinal fabrikasyondan karartmalı olanlar da aynı bu şekilde duruyor yani yaklaşık % 65 karatma sağlıyor bod perde de. zaten film yaptırsaydım da ön yan camlara yaptırmayacaktım o yüzden görsellik açısından bence güzel duruyor :)
luleburgazli
21/12/2011, 20:53
vallah bende bod ğperde arıyorumda çok pahalı geliyor bana nedense (bu aralar)...
bence sadece indirimden faydalanarak cezayı öde cam filmlerini söktürme kalsın yazıktır. 1 ocak 2012 den itibaren cezalarınla beraber hepsi silinecek. geçen sene aynı olay oldu söktürmedim. 450tl vermiştim ön cam dahil sevseler söktürmezdim ki zaten sadece cezayı ödedim. sonrasında 3 defa trafik polisi sorgusundan geçtim bişi olmadı. salla gitsin. yemişim cezasını..
skystar37
27/12/2011, 00:26
bence sadece indirimden faydalanarak cezayı öde cam filmlerini söktürme kalsın yazıktır. 1 ocak 2012 den itibaren cezalarınla beraber hepsi silinecek. geçen sene aynı olay oldu söktürmedim. 450tl vermiştim ön cam dahil sevseler söktürmezdim ki zaten sadece cezayı ödedim. sonrasında 3 defa trafik polisi sorgusundan geçtim bişi olmadı. salla gitsin. yemişim cezasını..
Valla bende sizin gibi düşünüyordum ancak sağolsun memur bey işini tam yapmış izin sürem neden men edildiğim falan girilmiş sisteme sonuç olarak bilgisayar düşümü için filmlerin sökülmüş olmasını istiyorlar. Muameleciler 100TL ye bilgisayar düşümünü yaptırıyorlarmış ama uyuz oldum bir kere o yüzden ctesi günü gittim söktürdüm şimdilik arkalarda bod perde ile geziyorum yarın bilgisayar düşümünü yaptıracağım.
şunun şurasında ne kalmıştı ki yeni yıla.
skystar37
09/01/2012, 16:26
Trafikten men edilmesi için izin kağıdı düzenlendiği zaman yeni yıl falan farketmiyor sonuçta o plakalı araç trafikten men edilmiş izinli olarak çıkmasına izin verilmiş.