Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardım .. Evo alacağım
tedirgin_08
15/12/2011, 13:39
..selam.. aralık 20 /22 gibi fiat bayisine gidip ,anlaşırsam ,,,DYNAMIC Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP +skydome+evokit +abart cant +hilholder ,esp vsvs ,,, almayı düşünüyorum . sıkı pazarlık yapsam kaça bitiririm .. bilgisi olan yazarsa sevinirim ... bu özellikler vede benzeri alan herkesin yorumlarını bekliyorum. yakıt tüketimi ne olur ..ilerde lpg takılırsa be kadar tasarruf sağlar .. şimdiden tşkler
lektonstar17
15/12/2011, 13:51
bak fazla değil yaklaşık 1 ay sonra foruma " BU ARABA GİTMİYOR YARDIM! " diye bi başlık atıcaksın buraya yazıyorum.
37 civarında bir parayı bu arabaya bağlamak yalnış olur bence.bence 2. el bir dizel bravo al.
engincantan33
15/12/2011, 13:55
sanırım starjet kullanıyorsunuz eğer fıre alırsanız ve daha once kullanmadıysanız hayal kırıklıgı yasayabılırzınız...yanlıs anlamasın fıre kullanıcıları bızım aılede de halen fıre kullanan babam var ve eskı kasa 2005 punto 95 beygır olandan fıre motora gectıgınde cok zorlandı bunu gozonune al bence...multıjet alsan daha ıyı yapmıs olursun benım fıkrım tabı
motor delisi
15/12/2011, 13:59
sanırım starjet kullanıyorsunuz eğer fıre alırsanız ve daha once kullanmadıysanız hayal kırıklıgı yasayabılırzınız...yanlıs anlamasın fıre kullanıcıları bızım aılede de halen fıre kullanan babam var ve eskı kasa 2005 punto 95 beygır olandan fıre motora gectıgınde cok zorlandı bunu gozonune al bence...multıjet alsan daha ıyı yapmıs olursun benım fıkrım tabı
fire 1.4 benzinli motorun ne gibi - yönleri var ?
performans istemiyorsan çok bir sıkıntısı yol sakin kullanıma uygungur.
tedirgin_08
15/12/2011, 15:08
hepinize teşekkürler . her fikire açığım .. dizel multijet baya fiat farkı var . farzedelim araçı bu özelliklerle 34/35 e aldık fiat olarak nasıl sizce ?
1.4 Fire 77 motor T-Jet ve Multijet'le kıyaslanamaz.Almadan önce bir test sürüşü yapın derim.1.4 Fire dualogic kullanıcısı olarak benim için şehir içinde gayet yeterli bir seçenek.Şehiriçi ortalama 100 km'de 7-7,5 lt arası yakıyorum , sportif bir sürüş tarzın yoksa tavsiye ederim dostum :)
(bence 37 den aşağı alamazsın)
tedirgin_08
15/12/2011, 17:39
bencede yeterli gelecektir pek hız tutkunuda değiliz . 35 gibi sanırım işi bitiririm gibi geliyor . içerden tanıdık bulduk 20 sinden sonra gelin dediler. ben öylesine aradım fiyat aldım , sarı çizmeli mehmet ağa hesabı telefondaki pazarlığımız 37 'ye bitti zaten .. cazip gelen kredi avantajları .. 20,000 tl yi 24 aya 700 tl faiz uyguluyorlar ..yakıta gelincede 15/20,000 den sonra sıralı sistem tüp taktırırım .. bu fiyatlarada vermezlersede almam yani.)
lektonstar17
15/12/2011, 19:16
bende mjet var ve şehir içi 5.5 yakıyorum.iyi düşün !
bencede yeterli gelecektir pek hız tutkunuda değiliz . 35 gibi sanırım işi bitiririm gibi geliyor . içerden tanıdık bulduk 20 sinden sonra gelin dediler. ben öylesine aradım fiyat aldım , sarı çizmeli mehmet ağa hesabı telefondaki pazarlığımız 37 'ye bitti zaten .. cazip gelen kredi avantajları .. 20,000 tl yi 24 aya 700 tl faiz uyguluyorlar ..yakıta gelincede 15/20,000 den sonra sıralı sistem tüp taktırırım .. bu fiyatlarada vermezlersede almam yani.)
Biraz daha beklesen; 2012 modelleri gelecek sanirim.
o kadar özelliğe para verceğinize az özellik ama multijet alın derim :)
enderfikret
18/12/2011, 02:41
Tam bir yıl oldu Evo Dynamic Multijeti'mi alalı. 20 aralık salı günü 20.000 bakımına girecek. Şehir içinde 5Lt, şehir dışında 4Lt. Hiç değişmiyor. Ben memnunum, siz de bu matematiksel verilere bakıp ona göre karar verin.
Tam bir yıl oldu Evo Dynamic Multijeti'mi alalı. 20 aralık salı günü 20.000 bakımına girecek. Şehir içinde 5Lt, şehir dışında 4Lt. Hiç değişmiyor. Ben memnunum, siz de bu matematiksel verilere bakıp ona göre karar verin.
bunun formülü ne hocam,15 gündür iki depo benzin harcadım ş.içi 6.8 litreyi düşüremedim,havanın soğumasına bağlıyorum,bir de feci trafik var her yerde...
benm de araç 11.750 km de ort 4.9 lt / 100 km gösteriyor ama bn inanmiyorum :)
tanyerik
18/12/2011, 22:49
Bahsettiğin aracanın skydome'u olmayanı bende var Fiat servisinde Garanti bozmayan Landi Renzo Lpg kiti takırdım. Ankarada LPGde baya rekabet var şuan opetlerde 2.16 TL ve tamamen şehir içi tüketimde az yakmaya dikkat etmeden kullanıyorum km başına 18 kuruş yakıyorum. Motora gelince Tork düşüklüğü biraz seni hayal kırıklığına uğratabilir, eskişehir yolunda 2 kişi varken arabada çok zorlanmadan 175i gördüm belki dahada giderdi ama devir saati yükselince dahada basmadım açıkcası. Nasıl bir performans beklentin var bilmiyorum ama ben aracımla mutluyum :) Ha bu arada yol bilgisayarı tüketimimi 8,4lt olarak gösteriyor yani 4,35 lt fiyatından benzinle kullanmaya devam etseydim 36,5 kuruş yakıyor olacaktım.
reddragon
18/12/2011, 23:31
Motor olarak fire' ın şöyle bir olumsuzluğu var: Sakin sakin kullanacaksanız yeterli, ancak olur da sollama için aniden hızlanmanız gerekse... Güçlü motor hayat da kurtarır gereğinde..
Sol şeridi kullanamassınız hiçbir zaman otoyolda. Biraz hız yapmağa kalkarsanız inanılmaz bir tüketimle karşılaşırsınız...
Vergi dezevantajı da var...
GÜvenilir 2. el bir bravo olsa tadından yenmez... Fakat 2. el araç her zaman her koşulda risktir...
Son olarak tavsiyem aksesuardan kısıp astra ya da bravo almanız olacaktır. Bundan iyi tavsiye de olmaz...
engincantan33
19/12/2011, 02:33
bence fire motor alarak yanlıs yapıyorsunuz...bunu alacagınıza 2011 nısan cıkıslı benım dynamıc aracım var dızel ve 9.bınkmde!!! gelın vereyım :)))
şaka bı yana benım aracımı alın veya almayın fıre motor kullanan bırısı olarakbence uzak durun...
engincantan33
19/12/2011, 02:35
fire 1.4 benzinli motorun ne gibi - yönleri var ?
fire motorun bence gıt bı testını yap daha ıyı anlarsın dıye dusunuyorum...95 lıklere gore cok cansız!!! ornegın ben benım aractan ınıp babamın aracına bınınce arabayı yakasım gelıyor onun arabası 2007 fıre...dızel derım ben yada multıaır!!
lektonstar17
19/12/2011, 12:12
fire motora 37 bin! yok artık ya . neyse bırakın alsın çöpe atacak parası çokmuş arkadaşın.boşuna yazyoruz o karaını vermiş.bir ay sonra kafasını vurucak ama çok geç.
fotobelit
19/12/2011, 12:20
Yorum almana gerek yokmuş..Sen zaten karar vermişsin..şimdiden hayırlı olsun diyelim..
sizofrenic10
20/12/2011, 13:52
bncede elestırılere katılıorum onun yerıne 1,3 mylıfe modelını alsan daha ıı olur dynamıcle aralarında pek fark yok.ayrıca mylıfe sececegın ıcın fıyat 38 bın cıvarı olur hatta pazarlıgına baglı.sadece bır onerı tabıkı :)