Orijinalini görmek için tıklayınız : Göçük yardımı. Ne yapmak lazım?
autoking ile ilgili diğer konuya yazdım ancak başlığı değiştiremeyince ayrı bir başlıkta görüş almak istedim,
benim anladığım bi iş değil ama arka tarafa pek alet edevat giricek gibi değil, köşelerden olunca vakumda işe yaramaz diye düşündüm. ama boyada pek bişey yok gibi geldi bana yani vernik üzerinde çizik var gibi pasta yeterli ama önemli olan boyaya zarar vermeden göçük düzelirmi... yani mini onarıma girsede girmesede boyasız bir çözüm olabilirmi?
resimleri özellikle büyük yükledim kusura bakmayın :S
https://a1112.hizliresim.com/s/g/136h9.jpg
https://b1112.hizliresim.com/s/g/136hk.jpg
blackhawk
14/12/2011, 12:58
Kalın balon gibi bir şey olsa oradan alttan girse Şambrel gibi sonra benzincide şişirilse sanki orası dışarıya atarmış gibi geliyor. Fikir tabi ki.
Kalın balon gibi bir şey olsa oradan alttan girse Şambrel gibi sonra benzincide şişirilse sanki orası dışarıya atarmış gibi geliyor. Fikir tabi ki.
çok mantıklı hocam bi araştırayım :)
demedimmi
14/12/2011, 13:02
vakumla yapılabilir fakat keskin hatlarda iz kalabilir
sadece_erhan
14/12/2011, 13:11
abi o tarz göçükleri düzeltmek için göçük bölgeyi fönle ısıtıyolar, iyice ısınınca üzerine soğuk hava spreylerinden sıkıyolar (spor yaralanmaları için kullanılanlardan) ısınıp gennleşen sac, soğuyup birden büzüşünce bi anda balon patlaması gibi bi sesle yerine oturuyo cuk diye :) youtuba da çok videosu var.....
vakumla olmaz gibi tam köşede...
abi o tarz göçükleri düzeltmek için göçük bölgeyi fönle ısıtıyolar, iyice ısınınca üzerine soğuk hava spreylerinden sıkıyolar (spor yaralanmaları için kullanılanlardan) ısınıp gennleşen sac, soğuyup birden büzüşünce bi anda balon patlaması gibi bi sesle yerine oturuyo cuk diye :) youtuba da çok videosu var.....
o videoları çok izledim ama burda hem altı hem üstü köşede ısıtmayla atması epey zor gibi ama denenebilir tabii. aynı mantıkla vakum veya arkadan şişirme vsde olmaz ama denemektende bişey çıkmaz sanırım :)
vakumla olmaz gibi tam köşede...
Müslüm abiye mail atmıştım oda yakından bakmak lazım ama boyasız olmaz gibi duruyo dedi off ki ne off....
stopu sökmek aklıma gelmedi ordan nereye kadar ulaşılabiliyor bilmiyorum ama eğer açıksa o ara birazı üstten birazı alttan bu videodaki gibi düzelir sanki.
boyasız göçük düzeltme - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=f2Sj4xlEsJ0)
sadece tampunla birleşme noktasında boyada çatlama var oda önemli değil bence kalabilir. ama düzeltme için uygulanan güç komple atarmı boyayı o önemli :S
fotobelit
14/12/2011, 13:48
Geçmiş olsun..Video daki yerden daha kolay gibi görünüyor ama stopun orada boşluk varsa tabi..
Teşekkürler.
Auto king dahil bir kaç firmaya mail attım fotoğrafla birlikte bakalım ne cevap verecekler...
Ben bu islemin boyasız yapılabileceğini düşünüyorm, bi yer vardi Ank
arada unuttum ismini ama yazarim
Benim bagaj kapaginda rahatsiz edici bir durum olmasada bu çöküğün onda biri derinliginde ama dalgalı ve uzun bir bolgede sorunum var, resimi yuklerim, autokinge gitmedim henuz, boyasiz tamir istiyorum, yapacaginiz islem bana da referans olacak.
Ostimde bir yere gittim %90 izi sileriz dediler ama guvenemedim.
Ben bu islemin boyasız yapılabileceğini düşünüyorm, bi yer vardi Ank
arada unuttum ismini ama yazarim
Benim bagaj kapaginda rahatsiz edici bir durum olmasada bu çöküğün onda biri derinliginde ama dalgalı ve uzun bir bolgede sorunum var, resimi yuklerim, autokinge gitmedim henuz, boyasiz tamir istiyorum, yapacaginiz islem bana da referans olacak.
Ostimde bir yere gittim %90 izi sileriz dediler ama guvenemedim.
umarım boyasız ve ucuz olarak yapılır hocam :) dün herşeyim ters gitti...
bagaj kapağındaki plastiğide söktüm bugun, oradaki uygulama kolay çok kenarda olmadıktan sonra. epey geniş çalışma alanı var. hatta benim belli belirsiz bir göçük vardı plastik saplı tornavida ile arkadan bastırarak epey düzelttim :)
autokingin sitesinden hasar formu doldurmuştum sabah az önce aradılar ancak oraya yüklediğim fotoğraf küçük olarak çıkıyormuş belli olmuyormuş. randevu verelim gelin kesin bilgi olur hem dedi. mail sordum tamam dedi adresleri autoking-batikent@autoking.org isterseniz sizde fotoğrafı mail ile gönderin.
Vakit bulsam ugrayacagimda... Yine de bahsettiginiz gibi once bi resim gondereyim ama umarim boyasiz olur, sagolasin,
bir de autoking cok ileti tarihe randevu veriyordu en son.
Drvinyl diye bi yer var, orasi nasil acaba, Şaşmazda yerleri varmis
tekrar aradılar autokingten, hem minionarıma girmiyormuş hemde düzeltilip boyanması gerekiyormuş :(
meteorengin
14/12/2011, 15:13
bilmiyorum işine yararmı ama bi incele derim hakkındaki videoları falan
Dent Out Kaporta Ezik ve Göçük Düzeltici Tamir Kiti + Silikon Tabancalı - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/Liste/dent-out-kaporta-ezik-ve-gocuk-duzeltici-tamir-kiti-silikon-tabancali/productDetails.aspx?productId=otctn51761&categoryId=20024947#Gorseller)
öncelikle geçmiş olsun.
iş yerindeyim mesaj içine atılmış resimleri göremiyorum.sadece eklenti olan resimleri görebiliyorum. o yüzden aracı göremedim ama benzer bir sorunda bende var.
sol arka kapının üstü tavanla birleşme noktasındaki 10cm genişliğindeli çıtaya sanki metal bir şeyle vurulmuş gibi. küçük bir yumruk büyüklüğünde yer 1 cm içeri çökmüş ve iki noktada boya kazınmış beyaz metal izi vardı. geçende egsoz muayenesine götürdüğüm yer onarmayı teklif etti. vakum çekebilir ama boyaya zarar verir boyamak gerekir dediler.ayrıca metal uzamış zımpara atmak sonra boya yapmak gerek derken 200 tl ye yaparız diyip canımı sıktılar. ezik ezik kullanıyorum arabayı işte.
umarım senin hasarın o boyutta değildir ve boyasız halledilebilir.
bilmiyorum işine yararmı ama bi incele derim hakkındaki videoları falan
Dent Out Kaporta Ezik ve Göçük Düzeltici Tamir Kiti + Silikon Tabancalı - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/Liste/dent-out-kaporta-ezik-ve-gocuk-duzeltici-tamir-kiti-silikon-tabancali/productDetails.aspx?productId=otctn51761&categoryId=20024947#Gorseller)
teşekkürler engin. birşeyler deneyesim var ancak daha kötü halede getirmek istemiyorum. diğer çamurlukta avuçiçinden küçük bir göçük vardı onu düzelteyim derken dalgalı bi hale dönüştü hiç ellemeseydim boyasız tamamen eski haline dönebilirmiş.
öncelikle geçmiş olsun.
iş yerindeyim mesaj içine atılmış resimleri göremiyorum.sadece eklenti olan resimleri görebiliyorum. o yüzden aracı göremedim ama benzer bir sorunda bende var.
sol arka kapının üstü tavanla birleşme noktasındaki 10cm genişliğindeli çıtaya sanki metal bir şeyle vurulmuş gibi. küçük bir yumruk büyüklüğünde yer 1 cm içeri çökmüş ve iki noktada boya kazınmış beyaz metal izi vardı. geçende egsoz muayenesine götürdüğüm yer onarmayı teklif etti. vakum çekebilir ama boyaya zarar verir boyamak gerekir dediler.ayrıca metal uzamış zımpara atmak sonra boya yapmak gerek derken 200 tl ye yaparız diyip canımı sıktılar. ezik ezik kullanıyorum arabayı işte.
umarım senin hasarın o boyutta değildir ve boyasız halledilebilir.
malesef o şekilde kullanılcak kadar hafif değil. yaklaşık 20*8 boyutlarında 3-4cmde içeri çökmüş bir alan. autoking mini onarıma girmiyor dedi(tüm haklarımı kullanın dememe rağmen nasıl girmiyor anlamadım ama...) durum böyle olunca kasko döndükten sonra (martta) kaskodan yaptırmayı planlıyorum yoksa buda en az 200 civarı tutar :(
birde nasıl bir işlem yapılcağını merak ediyorum, umarım kesmeye filan gerek yoktur. yorumlar ve benim görüşüm boyasız dahi düzeltilebileceği yönünde ama henuz hiç biryerden o şekilde dönüş alamadım. saçın uzaması olayı ise bana çok saçma geliyor saç o derece uzadığında boya nasıl çatlamıyor anlayabilmiş değilim. benim mantığıma göre boyada çatlama kırılma yoksa saç eski haline dönebilir...
engincantan33
14/12/2011, 17:00
hocam bu kadar buyuk degılde kucuk olmustu bende camurlugun orda kose yer dıe auto kıng ve servıs boyanır dedı mersınde bı gocukcuye gıttım boyasız orjınalı gıbı yaptı mutlaka gıt bır gocukcuye
blackhawk
14/12/2011, 18:00
Stop lambalarının arkasında kablo gecebileceği kadar büyüklükte delik var. O yüzden ulaşım zor. Hasarsız olarak sadece arkadan yapılacak tatlı basınç o bölümü düzeltir. Başka türlü imkansız çünkü özellikle köşe gelen bölüm göçmüş orada mutlaka iz kalacaktır. Bence sen sambrel olayını dene birşey kaybetmezsin sonuçta arabanın yükünü taşıyabiliyor. Bence başarılı olur.
Ozan'cım orası dışardan kaynakla çekilecek arkası kapalı yapacak birşey yok. sonra gerekli düzeltmeler yapılıp boyanacak :) vakum çekemez orayı çekse bile sert eğikler var yine işlem gerekir.
kara kız
14/12/2011, 19:07
ozan uğrasma dostum bir kaç kaportacıya yada göcükçüye gitmende fayda var ama boya yapılmadan yapılmaz gibi geliyor bana
Nereye yaptırdın ya da yaptırıyorsun Ozzy ?
Ben resim gönderdim Autoking e , en iyisi boyayalım o bölgeyi dediler vaz geçtim, rahatsız edici bir durum değil bendeki.
Nereye yaptırdın ya da yaptırıyorsun Ozzy ?
Ben resim gönderdim Autoking e , en iyisi boyayalım o bölgeyi dediler vaz geçtim, rahatsız edici bir durum değil bendeki.
bugun izmitteki bir firmadan daha cevap geldi (Çökük Sihirbazi (https://www.cokuksihirbazi.com)) onlarda kaporta boya daha iyi olur dediler :(
bu durumda kavaklıderede kaskodan yaptırıcam gibi görünüyor...
geçmiş olsun ..Büyük bir ihtimal arka çamurluk kesilecek yeni çamurluk takılıp boyanacak
bugun izmitteki bir firmadan daha cevap geldi (Çökük Sihirbazi (https://www.cokuksihirbazi.com)) onlarda kaporta boya daha iyi olur dediler :(
bu durumda kavaklıderede kaskodan yaptırıcam gibi görünüyor...
geçmiş olsun :(
atalay033
16/12/2011, 19:54
kardeş arabanın orginalligini hiç bozma Mersine gel göçükçü halleder boyasız macunsuz :) aşağıdaki video izle yaptığı arabalara bak istersen adam işinde bir numara şehir dışından gelen çok oluyor bilgin olsun..
göçükçü göçükcü mersinde . mustafa arıcı . vakumlu .karma sistem .amerikan sistem .alman teknoloji - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=6V-sXYzDM9U)
kardeş arabanın orginalligini hiç bozma Mersine gel göçükçü halleder boyasız macunsuz :) aşağıdaki video izle yaptığı arabalara bak istersen adam işinde bir numara şehir dışından gelen çok oluyor bilgin olsun..
göçükçü göçükcü mersinde . mustafa arıcı . vakumlu .karma sistem .amerikan sistem .alman teknoloji - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=6V-sXYzDM9U)
video iyi de yorumlar da değişik :)
bu adam gibi çok yere mail attım bazıları cevap vermedi ama verenlerde olmaz dedi :(
ykaya1983
17/12/2011, 01:07
geçmiş olsun ..Büyük bir ihtimal arka çamurluk kesilecek yeni çamurluk takılıp boyanacak
Bence çamurluğun kesilmesine gerek yok.Bildiğim kadarıyla bu tür göçükleri spiralle boyayı kazıdıktan sonra kaynakla çekerek çekiçleyerek düzeltiyorlar.Üzerine de macun atıp boyuyorlar.
engincantan33
17/12/2011, 03:07
[QUOTE=atalay033;610620]kardeş arabanın orginalligini hiç bozma Mersine gel göçükçü halleder boyasız macunsuz :) aşağıdaki video izle yaptığı arabalara bak istersen adam işinde bir numara şehir dışından gelen çok oluyor bilgin olsun..
göçükçü göçükcü mersinde . mustafa arıcı . vakumlu .karma sistem .amerikan sistem .alman teknoloji - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=6V-sXYzDM9U)[/QU
senınkı kadar buyuk degıldı ama bu adam gercekten 1 numara bende 2 hafta once onda yaptırdım harıka yaptı!!!
[QUOTE=atalay033;610620]kardeş arabanın orginalligini hiç bozma Mersine gel göçükçü halleder boyasız macunsuz :) aşağıdaki video izle yaptığı arabalara bak istersen adam işinde bir numara şehir dışından gelen çok oluyor bilgin olsun..
göçükçü göçükcü mersinde . mustafa arıcı . vakumlu .karma sistem .amerikan sistem .alman teknoloji - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=6V-sXYzDM9U)[/QU
senınkı kadar buyuk degıldı ama bu adam gercekten 1 numara bende 2 hafta once onda yaptırdım harıka yaptı!!!
mail attım bakalım
asukasan
17/12/2011, 11:53
öncelikle geçmiş olsun, geçen yıl eski aracıma parktan çıkarken bir aracın dokunması sonucu aynı yerde göçük oluştu, autoking dahil birçok firmaya başvurmama rağmen bu bölgenin boyasız tamir edilemeyeceğini bildirdiler. autokingdeki arkadaşlar yakın arkadaşım olmasına rağmen bunu mini onarıma sokabileceklerini ancak boyasız kesinlikle olmayacağını bildirdiler. nihayetinde diğer arkadaşlarında belirttiği gibi o bölge taşlanarak punto kaynağı ile çekildi daha sonra az bir macun ve astarlanarak çamurluğumun bir kısmı boyandı, ancak çamurluğun tamamına boya farkı olmaması için vernik atıldı. tabi insanın canı sıkılıyor orjinalliği konusunda ancak yapılacak bir şey pek yok gibi, fotosunu çekersin, tüm işlemler sırasındada fotolarsın, en azından satarkende gösterirsin. tekrar geçmiş olsun.
arkadaşlar bu konu sizce çok uzamadımı..arkadaşın kazasıyla hepimiz geçmiş olsun dileklerimizi ilettik neticede bir kaza olacak şeyler bunlar.bence formun bu bölümünde çözülmeyi bekleyen bir sürü teknik konu var bence bu arkadaşlara yardımcı olursak daha iyi olur
aykut_1914
18/12/2011, 01:34
arkadaşlar bu konu sizce çok uzamadımı..arkadaşın kazasıyla hepimiz geçmiş olsun dileklerimizi ilettik neticede bir kaza olacak şeyler bunlar.bence formun bu bölümünde çözülmeyi bekleyen bir sürü teknik konu var bence bu arkadaşlara yardımcı olursak daha iyi olur
hakan bey (bilmiyorum yaşınız kaç);burası bir forum ve kimin,nereye,ne zaman,ne yazıcagı bence kimseyi ilgilendirmez. Şahsen ben her girişimde ozan arkadaşımın sorunu hallolmuş mu hallolmamış mı merak edip girip bakıyorum.
forumda zaten herkes bilgisi olduğu konularda yardımcı oluyor. bir konuya cevap yazılması diğer konuları engellemediği için uzamasının kimseye bir zararı olmaz.
hakan bey (bilmiyorum yaşınız kaç);burası bir forum ve kimin,nereye,ne zaman,ne yazıcagı bence kimseyi ilgilendirmez. Şahsen ben her girişimde ozan arkadaşımın sorunu hallolmuş mu hallolmamış mı merak edip girip bakıyorum.
teşekkür ederim aykut yapılması epey zaman alacak gibi. boyasız yapacak bir yer bulamazsam ancak martta yaptırabileceğim.
hakan bey (bilmiyorum yaşınız kaç);burası bir forum ve kimin,nereye,ne zaman,ne yazıcagı bence kimseyi ilgilendirmez. Şahsen ben her girişimde ozan arkadaşımın sorunu hallolmuş mu hallolmamış mı merak edip girip bakıyorum. burada bir hemşeri kadrolaşması var anladığım kadarıyla bence ozzy arkadaşınızla olan samimiyetinizi forum sitesine yansıtmayın bu arada yaşımın sizi ne kadar ilgilendirdiğini bir türlü anlamış değilim o zaman bende bursalı hemşerilerimi bu formda beni savunması için yardım isteyim
aykut_1914
19/12/2011, 02:21
şaka mı yapıyosun hakan?
1.si ömrümde ozanı görmedim bile :D yanılmıyorsam ankarada okuyor..
2.si izmir muhabbetine girsem ne alaka bana ne kazancı var sana onu mu savunucam yani sen sırf bursalısın diye?
3.süde yaşında merakımda veya umrumda olan bişey değil,sadece hitap şeklim için sormuştum...
aykut_1914
19/12/2011, 02:23
ayrıca siteye üye olalı 1 seneyi geçmiş,hemşeri kadrolaşmasını hangi ara gördünüzde bunu yazdınız anlamadım gerçekten
burada bir hemşeri kadrolaşması var anladığım kadarıyla bence ozzy arkadaşınızla olan samimiyetinizi forum sitesine yansıtmayın bu arada yaşımın sizi ne kadar ilgilendirdiğini bir türlü anlamış değilim o zaman bende bursalı hemşerilerimi bu formda beni savunması için yardım isteyim
hocam ben 5 senedir ankarada öğrenciyim izmirde toplam bir iki ay ancak kalıyorum, evim izmirde olduğu için profilde izmir yazıyor ama izmirdeki üyelerin artık sadece 1 kaçıyla yüz yüze tanışmışlığım var...
sizinki biraz ön yargı olmuş :)
fotobelit
19/12/2011, 13:03
Benimde burdaki arkadaşların hiçbiri ile tanışıklığım yok,ama sorunlarının çözülmesi beni sevindiriyor..Sonuçta hepimizin başına gelebilecek şeyler..Kim nasıl çözüme ulaştırmış öğrenmekta fayda var diye düşünüyorum..Uzaması problemin çözülmediğinden kaynaklanıyor..Benim düşünceme göre nekadar fazla yorum okadar çözüm yolu demek..Saygılar..Tekrar geçmiş olsun..
şuana kadar boyasız yaparım diyen kimse çıkmadı malesef. artık kaskoyu bozmakmı cepten yaptırmakmı ona karar vericem. istanbulda alper oto dayımın yakın tanıdığı onlara soracak aklıma yatarsa gidip istanbulda yaptırcam...
aykut_1914
19/12/2011, 20:41
benimde burdaki arkadaşların hiçbiri ile tanışıklığım yok,ama sorunlarının çözülmesi beni sevindiriyor..sonuçta hepimizin başına gelebilecek şeyler..kim nasıl çözüme ulaştırmış öğrenmekta fayda var diye düşünüyorum..uzaması problemin çözülmediğinden kaynaklanıyor..benim düşünceme göre nekadar fazla yorum okadar çözüm yolu demek..saygılar..tekrar geçmiş olsun..
+1914
[QUOTE=aykut_1914;611667]+1914 ne demek anlayamadım
aykut_1914
20/12/2011, 00:22
takma kafana o kadar..
neyse konu uzamasın,inş güzelce yaptırırsın ozan
erosistanbul
20/12/2011, 01:40
geçmiş olsun Ozan.inşallah yapılan çalışma içine sinesi hallolur. keyifli sürüşler.
takma kafana o kadar..
Neyse konu uzamasın,inş güzelce yaptırırsın ozan
+ 1222
Mersindeki mustafa ustadan cevap geldi yılbaşından sonra(nedense?) olur diye. ancak mersine gitmek maddi açıdan çok anlamsız bu durumda istanbul-ankara veya izmir ankara arasında yer bilen var mı?