Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracımı sattım gitti 2012 gp :)

motor delisi
13/12/2011, 10:10
Merhabalar arkadaşlar fiata bağır bağır ( tanıdığında etkisi var ) 2012 arabamı direk bayiye geri verdim aldığım fiyattan 900 tl eksiğine :) Bu arada bursadaki fabrikadan gelecek olan yeni aracımı tanıtayım, 2012 punto evo dynamic paket içi bordo tasarım+skydome+assıst kıt+triptonik vites 1.4 77bg+ESP/MSR... vs o paket vee birde arkadaşlar evoda gördüğüm sorunları söyledim sizede danışmak istedim..

1. arka stopların buğulanması, ( problem olduğunda italyadan yeni stoplar gelip takılacağı sözü verildi )
2. motor koruması (altında kapak olmaması ne kapağı denirdi bilmiyorum bravoda var) Normalde evolarda olması lazım benimki kapaklı gelecek showroomdakılerde yoktu ordan anladım.

Bayi iskontosuyla fiyat listesinin baya aşağısına aldığımı söyleyebilirim 2012 model olmasına rağmen tanıdığa nasılda indirim yapıyorlar faturayı görseniz şaşırırsınız :) Bu arada aracımı ocağın 4 ünde teslim alıcam plakası haftaya takılacak burda bekleticem tanıdığın dediğine göre böyle yaparsam temmuza kadarki olan vergi fiat ödeyecek onların olduğu için 350 tl di sanırım :thumbup1:

Benim gp yide bilgisayara taktılar sorunsuz çıktı fakat dedim ben memnun kalmadın tofaştaki tanıdığım devreye girince aracı geri almak zorunda kaldılar bana 50 hava basıncıyla araç vermek neymiş gösterdim onlara :p

akca37
13/12/2011, 10:44
Hayırlı olsun kardeş, ya öyle bir anlattın ki merak ettim doğrusu aracını kaça bitirdin ?

fotobelit
13/12/2011, 12:08
Hayırlı olsun..O geri verdiğin aracı,şimdi kime ve ne diye satıcaklar merak ettim..

motor delisi
13/12/2011, 12:49
Hayırlı olsun kardeş, ya öyle bir anlattın ki merak ettim doğrusu aracını kaça bitirdin ?
Teşekkürler, şimdi söylersem kimse inanmaz fatura annemde akşam tarayıcı çalışırsa faturayı çekerim olmadı telefonla çekerim, araç anahtar teslim olarak plaka dahil 34,891 tl ye geldi , yanlız dediğim gibi punto evo sahipleri kaputu açıp bakın motora doğru yer gözüküyormu kapağı varmı koruması yok ise motora gelen her bir taş motora zarar veriyor çok hassasmış benimkinde olacak her evo ya takmıyolarmış grandelere hiç takmıyorlarmış bitek bravoda varmış koruma..

Hayırlı olsun..O geri verdiğin aracı,şimdi kime ve ne diye satıcaklar merak ettim..
Teşekkürler, valla orasını bende bilmiyorum 2. el olarak 24 dediler sonra 26,500 dediler dava muhabbeti olunca böyle oldu türkiyede ağlamayana ekmek yok derler ya çok doğru :) fiat ayıplı mal üretimi olarak geri alındı aracım öyle onay gördü fakat oraya aldılar km düşürüp 0 diye satarlarsa şaşırmam yaparlar bunu Türkiyede.. Bu arada vergilerden bahsedeyim, Almanyadan akrabam geldi fiyatları gördü şaşırdı 2300 cc motorlu bmw nin vergisi senelik 410 tl miş benimki 1.4 690 tl orda 81 tl miş 1.4 ler :)

byspayn
13/12/2011, 13:24
Sevindim olayı bu şekilde hallettiğine. Yeni aracın şimdiden hayırlı olsun. ;)

motor delisi
13/12/2011, 13:27
Sevindim olayı bu şekilde hallettiğine. Yeni aracın şimdiden hayırlı olsun. ;)
Teşekkürler evonuz var sanırım merak ettim bir ara kaputu açıp bakabilirmisiniz altta koruma kapağı varmı yoksa motor açıktamı burayada yazarsanız sevinirim :) Fiattaki elemanlar yok yok koruma dedilerde nasıl olmaz cliolarda bile oluyor bu

Ziyaretci037
13/12/2011, 14:19
Koruma olmuyor hiçbirinde,sonradan ekstra takılıyor..Bende 100 liraya taktırmıştım Medos'tan..

motor delisi
13/12/2011, 14:25
Koruma olmuyor hiçbirinde,sonradan ekstra takılıyor..Bende 100 liraya taktırmıştım Medos'tan..
ozaman aklınızda bulunsun 2012 lerde oluyor itiraz edince ya onlar takacak ücretsiz yada araçta olacak showroomda birinde var birinde yok olunca kıllandım sorunca sizinkindede var dediler belkide aslında yok ama takacaklar artık

Mr.Freeze
13/12/2011, 14:25
Karter korumalari araclar turkiye ye geldiginde söküp ekstra donanim diye sattiklarini dusunuyorum.

motor delisi
13/12/2011, 14:27
Karter korumalari araclar turkiye ye geldiginde söküp ekstra donanim diye sattiklarini dusunuyorum.
evet yukardaki yorumumu okuduysanız bu durumu bende düşündüm şuan

CesSpOoL
13/12/2011, 14:31
her evo ya takmıyolarmış grandelere hiç takmıyorlarmış bitek bravoda varmış koruma..

bahsettiğimiz alttaki muhafaza kapağı mı ? öyle ise benimkinde var?

motor delisi
13/12/2011, 14:35
bahsettiğimiz alttaki muhafaza kapağı mı ? öyle ise benimkinde var?
bana bitek bravoda var dediler gp dede varmıydı bende daha düne kadar 2012 gp vardı onda yoktu

takres
13/12/2011, 14:35
hayırlı olsun...

krm1983
13/12/2011, 18:08
hayırlı olsun

motor delisi
13/12/2011, 18:34
hayırlı olsun...

hayırlı olsun
Teşekkürler arkadaşlar :)

byspayn
13/12/2011, 20:52
Teşekkürler evonuz var sanırım merak ettim bir ara kaputu açıp bakabilirmisiniz altta koruma kapağı varmı yoksa motor açıktamı burayada yazarsanız sevinirim :) Fiattaki elemanlar yok yok koruma dedilerde nasıl olmaz cliolarda bile oluyor bu

Malesef koruma yok. Aracı teslim almadan önce düşünmüştük taktırmayı satış görevlisi çok da gerek yok dedi ama ben gerekli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bi kaç kez taş geldi ve motora çarptığı çok belliydi. İnsanın içi gidiyor o sesi duyunca.

Tek koruma var o da klima borularının geçtiği ve yazın klima açıldığında su akan yer. O da basit bişi zaten. Ufak bi darbe alsa hemen gider :)

FeyyazYavuz
13/12/2011, 21:06
hayırlı uğurlu olsun eski arabada ne sorun vardı merak ettim

kadir07
13/12/2011, 21:12
hayırlı olsun.donanımı daha az olan bir dizel evo niye düşünmediniz?

srkaradag
13/12/2011, 21:36
Aracınız hayırlı olsun,o kadar indirim yaptırabiliyorsanız keşke dizel 95lik alsaydınız 77lik fire motor iyi yakar

motor delisi
13/12/2011, 22:22
Malesef koruma yok. Aracı teslim almadan önce düşünmüştük taktırmayı satış görevlisi çok da gerek yok dedi ama ben gerekli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bi kaç kez taş geldi ve motora çarptığı çok belliydi. İnsanın içi gidiyor o sesi duyunca.

Tek koruma var o da klima borularının geçtiği ve yazın klima açıldığında su akan yer. O da basit bişi zaten. Ufak bi darbe alsa hemen gider :)
Bana servis dediki 2011 den sonra hep korumalı geliyor korumasızsa söyle bize kesin takalım yoksa çok hassas puntonun motorları taştan zarar görüyor dedi deim bunda takılı değildi evoda olurmu 2011 lerde bile oluyo deyince showroomda bakyım birinde var birinde yok dedim bana korumasız gelirse ücretsiz takarsınız peki tamam dediler :)

hayırlı uğurlu olsun eski arabada ne sorun vardı merak ettim
sorunu düzelttilerde hazır geri alıyoken donanımlı ve otomatik alayım dedim ucuz bulunca kaçırmadım :)

hayırlı olsun.donanımı daha az olan bir dizel evo niye düşünmediniz?
dizellere karşı ısınamadım titriyo sesli çalışıyor ve yolda yapmadığımızdan gerek duymadım ayrıca dizeli yoktu malesef iskonto yapabilceği arabalar sayılı ama bravo düşündüm bi ara dizel :)

Aracınız hayırlı olsun,o kadar indirim yaptırabiliyorsanız keşke dizel 95lik alsaydınız 77lik fire motor iyi yakar
dizel hiç düşünmedim tıkır tıkır yol yapmayan biri olarak çekemem o sesi ve titreşimi :)

HLk16
13/12/2011, 22:29
Hayırlı ugurlu olsun arkadasım :)

Fiyat gayet iyiymiş ...

Bende Gp 2012 aldım

Full Kit + Skydome 34.350 TL geldi....

berko
13/12/2011, 22:32
benim arabada karter koruyucu var yer gözükmüyor

berko
13/12/2011, 22:33
hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan

motor delisi
13/12/2011, 22:37
Hayırlı ugurlu olsun arkadasım :)

Fiyat gayet iyiymiş ...

Bende Gp 2012 aldım

Full Kit + Skydome 34.350 TL geldi....
Teşekkürler :) evet fiyat gayet uygun oldu :)

benim arabada karter koruyucu var yer gözükmüyor

hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan
FİAT sanırım karter koruyucuları çalıp burda aksesuar olarak satıyor..

dexter
13/12/2011, 23:42
o fiyatlara motor alınamıyor mu,motor istiyordun... ayrıca bıktım bu arabanın sorunlarından deyip yine punto alman da şaşırttı beni... hayırlı olsun...

thekafkef
14/12/2011, 00:48
Hayırlı olsun :)
Fiyat makul gibi güle güle kullan .

reddragon
14/12/2011, 01:57
100 liralık korumaya fazla takılmışsınız gibi geldi bu topicte... Avantajı kadar dez avantajı da var bildiğim kadarıyla ve ben dahil çoğu kimsede de takılı değil. Bırakın alttan pöfür pöfür hava gelsin. :)

onurciko
14/12/2011, 02:12
sanırım t-jetlerin hepsinde var.Benimkinde de var koruma

motor delisi
14/12/2011, 10:55
o fiyatlara motor alınamıyor mu,motor istiyordun... ayrıca bıktım bu arabanın sorunlarından deyip yine punto alman da şaşırttı beni... hayırlı olsun...
Teşekkür ederim, motor bulmuştum 2007 alacaktım zaten o yüzden satmak istedim aslında asıl amacım oydu fakat 19 yaşındayım aile baskısı yüzünden motor alamadım sanki silah alıp savaşa giriyomuşum gibi konuşuyorlar askerden sonra alacakmışız borç bitsin öyle alırız bizde neyapalım :)

Hayırlı olsun :)
Fiyat makul gibi güle güle kullan .
Teşekkürler.

100 liralık korumaya fazla takılmışsınız gibi geldi bu topicte... Avantajı kadar dez avantajı da var bildiğim kadarıyla ve ben dahil çoğu kimsede de takılı değil. Bırakın alttan pöfür pöfür hava gelsin. :)
Motor çok hassas taş bile gelmemesi lazım diyorlar bunu servis diyo ama fiat koruma takmıyor. :)

sanırım t-jetlerin hepsinde var.Benimkinde de var koruma
Fiatın saçmalığı işte :happydan:

enderfikret
18/12/2011, 02:59
Motor (Kartel) koruyucu, Avrupa'da yok. Nedeni ise güvenlik. Oto önden vurursa motor düşer ve kabine girerek içeridekilere zarar vermez. Eğer motor bölümünün altında motorun düşmesini önleyen bir engel varsa... Kısaca, insana geleceğine mala gelsin.

motor delisi
19/12/2011, 10:26
Motor (Kartel) koruyucu, Avrupa'da yok. Nedeni ise güvenlik. Oto önden vurursa motor düşer ve kabine girerek içeridekilere zarar vermez. Eğer motor bölümünün altında motorun düşmesini önleyen bir engel varsa... Kısaca, insana geleceğine mala gelsin.
Bayidekilere bile sordum bu konuyu kartel kapağını özel plastikten yaptıkları için kaza anında hemen düşüyormuş motorun yolcu tarafına doğru sekme gibi bir şansı yok sacdan yada demirden yapmıyorlar ince bir plastik darbelere taşlara vs lere karşı motorunuzu koruyor.

Riddle
19/12/2011, 12:48
Fiyat normal . Öyle müthiş bir indirim göremedim. (katalog fiyatlarını Fiat markasında baz almayın) ayrıca kendi aracım 95.000 de motor koruma yok girmediğim yol kalmadı hiç sıkıntı yasamadım.

motor delisi
19/12/2011, 19:30
Fiyat normal . Öyle müthiş bir indirim göremedim. (katalog fiyatlarını Fiat markasında baz almayın) ayrıca kendi aracım 95.000 de motor koruma yok girmediğim yol kalmadı hiç sıkıntı yasamadım.
34,800 e skydome ve full kitli gp alınır anca ben ise en dolu paketi iel beraber evo aldım bence şık bir indirim :smartass: