Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracımı Sattım :( Şimdiki Gözdem Yeni Rio
yerliplaka34
13/12/2011, 02:38
Öncelikle merabalar arkadaşlar uzun zamandır forumda deildim iş yoğunluğu gerekse buluşmalardan uzak kalmaya bağlı.. ben siteye 2006 dan beri üyeyim kimler geldi kimler geçti :) site içindeki paylaşımlarımı az çok bilenler kalmıştır.. şimdi sıra sizden fikir almaya geldi. puntomu sattım şimdiki düşündüğüm araç yeni kia rio.
araçda nerdeyse yok yok dolu dolu bi araç koltuğuna oturduğum anda heyacanlandım. :) o heyecanıda ilk puntoda yaşamıştım. aracın ufak tefek detayları göz alıcı geldi bana.. en başta A3 tasarlayan kişi kia ya transfer olmuş ilk işi bu aracı tasarlamak olmuş zaten arkadan bakıldığında A3 andıran bi stop yapısı varki ön farları karanlığa duyarlı mercekli eğim sensörlü ve viraj içi aydınlatan bi far altındaki ledler ayrı bi hava katmış. aracın performansıda tatmin edici test sürüşüne katıldım inmek istemedim açıkcası.. 1.4 Crdi 90 ps 220 tork üreten bi motor varki chiple bu araç daha yüksek verilere çıkabilir. O da ilerleyen zamanlardaki düşüncem :) 17" jantları standart ve sunroof akıllı ön göstergeler bluetooth özelliği çok hoşuma gitti 6 hava yastığı var. abs ebd asr yokuşkalkış standart. torbidosu buzdolabı yağmur sensörü standart vs. vs. almayı düşündüğüm aracın resimlerini ekliyorum .. fikirlerinizi merakla bekliyorum.. aracın kampanyalı ve bana iskontolu fiyatı 43.250
gorunumu cok guzel kalıtesı nasıldır accaba :)
FeyyazYavuz
13/12/2011, 02:50
müthiş bişey ya çok çekici. o parayı puntoya fiestaya vereceğime gözüm kapalı buna veririm
yerliplaka34
13/12/2011, 02:52
açıkçası araçta dokunmadığım bi alt kısmı kaldı heryeriyle malzeme kalitesiyle şaşrıttı beni kia bukadar atak yapıcağını sanmıyordum umarım araç tutulur ve bende hüsrana uğramam..
yerliplaka34
13/12/2011, 02:53
bak bu konuda kafadengiyiz işte zaten ben aracın en az 6 sene kullanıcak gözüyle alıcam.. hoş puntoyu o niyete almıştım..
40K'nin uzerine cikiyorsan C class bakacaksin kanimca..
Sahsen 30K'dan fazlasi zarar gibi gelior bana bu tarz araclarda.
Bu arada; zevkler ve renkler tartisilmaz tabi ki..
Sent my GT-I9100 using
Hiçte fena değil . güzel ve spor duruyo . güzel bi jant atsan yeterli. hiç bişi yapmaya lüzum yok gibi duruyo .. hayırlısı olsun şimdiden
Yeni Rio çok güzel görünüyor.Sınıfının en iyilerinden bence.Ancak istenen fiyatı kesinlikle haketmiyor.Ortalama 10000TL aşağı inmeli fiyatları...
yerliplaka34
13/12/2011, 03:34
Yeni Rio çok güzel görünüyor.Sınıfının en iyilerinden bence.Ancak istenen fiyatı kesinlikle haketmiyor.Ortalama 10000TL aşağı inmeli fiyatları...
Aslında haklısın satıcıda memnun deil bu fiyattan zaten aracın en dolu versiyonuna talibilim normal fiyatı 45.900 lira ıkına ıkına indi 43.250 e :) rakibi auris ama donanında yanına yaklaşamıyo..
benimde takip ettiğim yeni çıkanlar arasında sınıfında iyilerden
özellikle iç tasarımı çok güzel
kia nın her araca farklı bir iç tasarım sunmasını takdir etmişimdir.
özellikle direksiyon konusunda her modelinde farklı
woswos gibi caddy ede aynı şörokkoyada aynı direksiyonu koymuyo en azından .)
hayırlı ossun..
fiyat konusunda 50 ye kadar çıkıp dizel juke da alınabilir ama içi boş olur tabiki..
burhankutlu
13/12/2011, 04:00
Bence Kia ve Hyundai sınıf atladı görünüş, motor ve kalite açısından. Gerçekten görüntü güzel ve binenlerden duyduğum kadarıyla yakıtta da iddialı. yalnız bide elantra yı görmeni tavsiye ederim arkadaşımız aldı o fiyata hatta biraz daha düşük ayrıyeten garantili lpg de takmışlar sadece tavsiye :)
yerliplaka34
13/12/2011, 04:02
Bence Kia ve Hyudai sınıf atladı görünüş, motor ve kalite açısından. Gerçekten görüntü güzel ve binenlerden duyduğum kadarıyla yakıtta da iddialı. yalnız bide elantra yı görmeni tavsiye ederim arkadaşımız aldı o fiyata hatta biraz daha düşük ayrıyeten garantili lpg de takmışlar sadece tavsiye :)
bişey itiraf ediyim riodan önce elentra düşündüm ama rio yu görünce elentra boş geldi bana :)
burhankutlu
13/12/2011, 04:06
tabiki zevktir ama elantra nın ağır duruşu spor görünümü ve içine oturduğun zaman hoş zevkli iç tasarımı benim aklımı çaldı hayatta dününmezdim ama o segmentte o araca değer bence tabi tekrar diyorum zevk meselesi :)
43 çok para hocam be.
ben; 43 bini araba için gözden çıkartsam kesinlikle ikinci el az km li D sınıfı araçlara yönelirim. mondeo, passat, accord v.b. gibi.
bu arac 43 lira etmez. Yani o kadar para verilmez 30 makul bir fiyat. Dış tasarımı çok güzel olmuş ama ic tasarımında ön konsolu butunlesik yapsalar daha güzel olur diye düsünüyorum
lektonstar17
13/12/2011, 12:26
bu arac 43 lira etmez. Yani o kadar para verilmez 30 makul bir fiyat. Dış tasarımı çok güzel olmuş ama ic tasarımında ön konsolu butunlesik yapsalar daha güzel olur diye düsünüyorum
evet ön konsol daha güzel olabilirdi belirli fonksiyonel yerleri bölerek diğer bölümleri çok boş göstermişler.fiyat listesine göre arkadaş spor modeli alıcak sanırım.
lektonstar17
13/12/2011, 12:28
hem bide şu var.bu aracın fiyatını çok buluyoruz ama bizim puntolar 40 bine yaklaştı,opsiyon koydurursanız aşıyor bile.standart 1.3 dynamic evo 39 oldu.kia nın motorlarıda öle hafife alınıcak motorlar değil.
fotobelit
13/12/2011, 12:39
Bence dış görünüş fenadeğil ama ön panel tam fiyasko..Sıfır araç çoğu zaman etkiler ama zamanla hatalar ortaya çıkar..Bence biraz bekleyin veya hiç kulanan varmı araştırın derim..Yani problemleri illa vardır..Artısı eksisi nedir..Kulanıcı yorumlarını bulmaya çalışın derim..Sonuçta az bir para değil...Alırsanızda hayırlı olsun tabi..
evo dynamic + 8.000 TL = rio mu?? hiç sanmıyorum
motor delisi
13/12/2011, 13:05
panel fiyasko... arkadanda o derece önden spor görünüyor diye kia markasının nekadar piyasa değeri olduğunu göze alarak asla düşünmezdim bir polo daha iyi gider kanımca..
bence o para çok
c veya d sınıfı araba alırım ben olsam
bu arada puntoyuda iyice kenara koydunuz.punto 2006 versiyonu bir araç rio 2012 versiyonu tabiki tasarım vsr farklar olacak. ama dediğim gibi o para verilmez bu arabaya
egzo-evo
13/12/2011, 14:02
autocar dergisi aralık 2011 sayısında süper miniler başlığı adı altında tam 15 aracı incelemiş. bunlardan biride rio olduğu için bu dergiyi incelemenizi öneririm.
özellikle punto evo ya haksızlık yapıldığını düşündüğüm için bu incelemeyle ilgili bir konu açacağım zaten. ilk elenen beş otomobil için detaylı bir anlatım yok. evo da maalesef bu grubun içerisinde ve 13.sırada yer almış. sonra biraz daha detaylı anlatımla 4 otomobilide elemişler. son altıdaki fiesta jazz polo yaris corsa ve rio ise karşılaştırmalı ve daha da detaylı anlatımla incelenmiş. rio nun sırasını hatırlamıyorum ama ilk sırada fiesta var. performans, yol tutuş, kullanım özellikleri, güvenlik, modülerlik, ikinci el v.b. bir çok özellik dikkate alınmış. inceleme ingilterede gerçekleştirilmiş bütün direksiyonlar sağda.
şunu söylemeden yapamayacağım. zevkler, renkler, tercih öncelikleri kişiden kişiye görecelik arz ettiği için değişebilir. ama bu kişisel düşüncemdir bu kadar otomobil arasında ister iç ister dış tasarım olsun beni heyecanlandıran tek otomobil punto evo :)
40K'nin uzerine cikiyorsan C class bakacaksin kanimca..
Sahsen 30K'dan fazlasi zarar gibi gelior bana bu tarz araclarda.
Bu arada; zevkler ve renkler tartisilmaz tabi ki..
Sent my GT-I9100 using
yılların klasiği :) dolu alt sınıfmı boş üst sınıfmı :) zor bi karar sanırım
konsol çok vasat ama gerisi iyi :)
fiery_hunter
13/12/2011, 16:15
43.000 tl ye daha iyi bi ikinci el bana göre ..
blk_hakan
13/12/2011, 16:21
Nede olsa Kia ! Fiat degil ..sonunuz hüsran olur bence gidin full Bravo alın arkanıza bakmayın bence , saygılar...
yılların klasiği :) dolu alt sınıfmı boş üst sınıfmı :) zor bi karar sanırım
boş üst sınıf diyorum :)
motor delisi
13/12/2011, 16:38
dikkat ettinizmi aracın ön farı yeni kasa astra hb ile çok benziyor :):)
Kia tasarımda kendini aştı ama 43bin eder mi o tercih meselesi.
ben 39 binliraya anlaşmıştım..
srkaradag
13/12/2011, 21:22
Para senin hocam beğendiysen al güle güle kullan.
Aslında haklısın satıcıda memnun deil bu fiyattan zaten aracın en dolu versiyonuna talibilim normal fiyatı 45.900 lira ıkına ıkına indi 43.250 e :) rakibi auris ama donanında yanına yaklaşamıyo..
Akın, dediğim gibi araç güzel (Dış görünüm) ama fiyatı gerçekten abartılı.Ben hep Doğuş Otoyu eleştiririm fiyat politakaları sebebiyle ama Kia Doğuşu da katladı :) Rio nun fiyatının benzer donanım ve motor seçeneklerinde Punto, Clio, Corsa, 207, Polo gibi araçları geçmemesi lazım.Tamam Kia çok aşama kaydetti ama bu fiyatlar yine de çok abartılı.Hani neredeyse A1, Alfa Mito gibi araçlarla yarışacak :)
Rio nun ederi en fazla ama en fazla yukarıda saydığım benzerleri kadar olmalı.Bir de 2. el değeri var tabi; pahalı alıp pahalı satılabilecek mi; bu da ayrı bir soru işareti kafamızda...
bende çok beğendim yeni rio yu
ben kia kullandım gerçekten harika arabalar.piyasası yok diye insan alırken tedirgin oluyor ama maddi sıkıntın yoksa veya daha kaliteli araba almak istemiyorsan kiadan vazgeçmesi zor oluyor gerçekten...
Bu araç Evo nun bence daha altında bir araç, neden bu kadar pahallı ?
Marka KIA ama belki bilmeyenler vardır sonuçta HYUNDAI fabrikasından çıkıyor, büyük konuşmak istemiyorum ama HYUNDAI araca da binmem, satın almam anlamında.
Yalnız, bir diğer gerçek ise Toyota dan sonra Dünyanın en çok satan 2. araç grubudur, Toyota kalitesinden satar hyundai ın ise neden çok sattığını bence bi araştırın.
Alman-İtalyan ve Fransız araç grubu varken kore aracı almamak gerek diye düşünüyorum, Uzak doğuda ise Toyota yı ayrı bir sınıfa koyuyorum.
reddragon
14/12/2011, 01:50
Herşey iyi hoş da o direksiyon ve üzerindeki KİA yazısı bile insanı kendınden almağa yetiyor. Üç büyüklere gücünüz yetmiyorsa Fiat en iyisi...
kia ceed concept görmeden sakın karar vermeyin benden tavsiye .
CesSpOoL
14/12/2011, 03:20
Hocam güzel araç ama 43bin tl.. iyi para biraz daha düşünün derim.. tabi ki zevk meselesi..
yerliplaka34
15/12/2011, 01:57
hem bide şu var.bu aracın fiyatını çok buluyoruz ama bizim puntolar 40 bine yaklaştı,opsiyon koydurursanız aşıyor bile.standart 1.3 dynamic evo 39 oldu.kia nın motorlarıda öle hafife alınıcak motorlar değil.
bak bunda haklısın puntoyuda şans eseri aldım gözüm kapalı ve yanılmadım bundada aynı sezgiler içindeyim...benm alıcağım versiyon zaten en dolusunun fiyatı.. sporty olarak geçiyo..