PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkçe menüsü olmayan yol bilgisayarına dava

PuNTo
09/12/2011, 23:41
Türkçe menüsü olmayan yol bilgisayarına dava - Otomobil haberleri - Haber7 haber7.com - Güncel Haberler, Son dakika haberleri ---- Bu noktada haber var (https://www.haber7.com/haber/20111201/Turkce-menusu-olmayan-yol-bilgisayarina-dava.php) :clapping:

takres
09/12/2011, 23:44
ithalatçı firmanın beceriksizliği...
şart koşsa mecbur türkçe menü ile gelecek...

USTA
10/12/2011, 00:24
Güzel ve haklı bir karar...

fiery_hunter
10/12/2011, 01:29
helal olsun

hilmiusta
10/12/2011, 09:38
nasıl bır mntıktır hıc anlamıs degılım tr dekı araclarda turkce menu yok

tyilgin
10/12/2011, 11:08
Hele hele türkçeleştirmenin ne kadar kolay olduğunu düşününce...........

GRDEDE
10/12/2011, 13:38
Vatandaş hakkını aramaz, önüne ne konulursa tüketirse sonuç bu olur. Bilinçli tüketici olmak gerekiyor.Aldığımız araca para ödüyoruz ama çoğumuz sadece marka ve model seçerek araç alıyoruz.Adı geçen vatandaş örnek teşkil eder umarım.

fotobelit
10/12/2011, 13:56
Hakkımızı aramayıda bilmiyoruz..o yüzden istedikleri gibi tüketiciyi kekliyorlar..Bende city arızası için X servise gittiğimde bunu ücretsiz değiştiğini ayıplı mal olarak geçtiğini söylediğimide,ordaki arkadaş yok böyle bişey kesinlikle olamaz..demişti..Bende bu sitede kazanılan bir davanın örneğini gösterdim ve fiat servisini aradığımı en yakın servise götürmem gerektiğini söyleyince bana hemen gün verdiler..Öyle birşey varsa tabiki yapılır falan dendi..Hakkını ararsan sonu kadar bir yerlere varılıyor bundan eminim..

tyilgin
10/12/2011, 14:15
Hakkımızı aramayıda bilmiyoruz..o yüzden istedikleri gibi tüketiciyi kekliyorlar..Bende city arızası için X servise gittiğimde bunu ücretsiz değiştiğini ayıplı mal olarak geçtiğini söylediğimide,ordaki arkadaş yok böyle bişey kesinlikle olamaz..demişti..Bende bu sitede kazanılan bir davanın örneğini gösterdim ve fiat servisini aradığımı en yakın servise götürmem gerektiğini söyleyince bana hemen gün verdiler..Öyle birşey varsa tabiki yapılır falan dendi..Hakkını ararsan sonu kadar bir yerlere varılıyor bundan eminim..

bahseetiğiniz dava örneği hakkında paylaşabileceğiniz bir belge varmı elinizde ? henüz puntom olmamasına rağmen acil bir araç arıyorum. dolayısı ile potansiyel bir muzdaripim :)

clubber_style
10/12/2011, 14:23

yedirebildiklerine yediriyorlar.biraz baskın birisi oluncada hemen u donusu yapıyorlar.demek oyle degilmıs diye.
bu cok sinir bozucu bir olay.

byspayn
10/12/2011, 14:51
Aklıma vw geldi. Bindiğim 2006 model Caddy'nin yol bilgisayarı Almancaydı :s

fotobelit
10/12/2011, 15:26
bahseetiğiniz dava örneği hakkında paylaşabileceğiniz bir belge varmı elinizde ? henüz puntom olmamasına rağmen acil bir araç arıyorum. dolayısı ile potansiyel bir muzdaripim :)
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/30583-city-direksiyon-hatasi-mahkeme-evragi.html
bu linktekini örnek verdim..

sehzadeamasya
11/12/2011, 17:36
güzel bir uygulama bence kanun yapılamlı bu konuyla ilgili türkçe olmayanları ülkeye sokmayacaksın kanunla zor mu yani türkçeye çevirmek Allah'a şükür benim evom türkçe iyi anlaşıyoruz yani diller aynı olunca

asil
11/12/2011, 18:43
benim fiorinoda türkçe bi ara bana buzlanma uyarısı var aga yavaş dedi:D

aliastam
01/01/2012, 15:58
Benimde 2006 grande puntomda türkçe menü yok.Beylikdüzü Birmot'a gittim yüklenemediğini söylediler.Geçenlerde buzlanma uyarısı yapmış bende korktum bişeymi oldu acaba diye.Ama google amcama sorunca içim rahatladı :)

fatihhhh
02/01/2012, 11:12
dilini kaybeden bir toplum çözülür, parçalanır. sadece araç menüsünde değil, hayatımızın heryerinde türkçemize sahip çıkmamız lazım. yabancı kelime kullanma özentiğilini bırakmamız lazım.

evo_dynmc
02/01/2012, 13:34
çok yerinde bir karar tebrikler.

krm1983
03/01/2012, 21:48
dilini kaybeden bir toplum çözülür, parçalanır. Sadece araç menüsünde değil, hayatımızın heryerinde türkçemize sahip çıkmamız lazım. Yabancı kelime kullanma özentiğilini bırakmamız lazım.

+11111111111111111111

SKELETER
05/01/2012, 12:58
Türkiye de bu malı satıyorsan Türkçe menüsü olacak arkadaş. Corolla lar da öyle Rusça bile var, Türkçe yok. Denildiği gibi bu aracı Türkiyeye getirenin çok büyük ayıbıdır bu.