Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor sağından ses geliyordu....
sadece_erhan
06/12/2011, 14:31
motor sağından ses geliyodu kayışların ordan bıraktım sabah ustaya, az önce aradı ve sorunları söyledi maliyeti söyledi şöyle ki;
su pompası kasnağı dağılmış tek parça satılıyor dedi, sarj dinamosu gergi bilyası şu an sadece ses yapıyor ama yakında o da dağılır dedi, yağ filtresi contasından yağ sızdırıyodu, yağ fitresi değişimi ile düzelmiş. motor yağınıda değiştirn madem dedim castrol koycaklar, hava fitresi ve polen filtresi değişcek antifriz gerekicek vs. mazot filtesi 75 tlymiş en son 60000km de değişmiş şuan 97000km de, değiştirmeyin dedim.(bilmiyorum doğru mu yaptım)
devirdaim su pompası: 95
şarj dinamo gergi bilyası : 35
yağ :50
antifriz: 20
hava filt :10
polen filt :10
yağ fitresi :10
işcilik :50
totalde: 250 tl oldu
:s
fiyat iyi gibi geldi, yorumlar lütfeeen......
sadece bunların fiyatını biliyorum bence gayet iyi...
Bencede gayet iyi görünüyor fiyatlar.
sadece_erhan
06/12/2011, 15:05
peki mazot filtresini değiştirmelimiydik....
peki mazot filtresini değiştirmelimiydik....
bence evet...37 bin km olmuş sonuçta...ben 20 binde değiştiriyorum...
sadece_erhan
06/12/2011, 15:14
yakıt sarfiyatını etkiler mi maazot fitresi?
SpyHunter33
06/12/2011, 18:51
Bildiğim kadarıyla etkiliyor kmsi geçmiş olan bir mazot filtresinin içindeki gözeneklerin zamanla tortulaşmaya neden olduğu bununda aracın çekişinde yada yakıt sarfiyatında extra bir yükselişe neden olduğunu duymuştum mazot filtresinin şişmesi olarak da geçiyor sanırım.
motor sağından ses geliyodu kayışların ordan bıraktım sabah ustaya, az önce aradı ve sorunları söyledi maliyeti söyledi şöyle ki;
su pompası kasnağı dağılmış tek parça satılıyor dedi, sarj dinamosu gergi bilyası şu an sadece ses yapıyor ama yakında o da dağılır dedi, yağ filtresi contasından yağ sızdırıyodu, yağ fitresi değişimi ile düzelmiş. motor yağınıda değiştirn madem dedim castrol koycaklar, hava fitresi ve polen filtresi değişcek antifriz gerekicek vs. mazot filtesi 75 tlymiş en son 60000km de değişmiş şuan 97000km de, değiştirmeyin dedim.(bilmiyorum doğru mu yaptım)
devirdaim su pompası: 95
şarj dinamo gergi bilyası : 35
işcilik :50
totalde: 250 tl oldu
:s
fiyat iyi gibi geldi, yorumlar lütfeeen...... motorun sağ kısmından aynı ses bendende geliyor devirdaim arızalı dediler değiştik kompresör kasnak bilyasından dediler onuda değiştik ama cik cik diye bi ses hala devam ediyor.ben devirdaimi 80 e aldım italyan malıydı benim tamirci özel getirtmiş en iyisi bu dedi
sadece_erhan
07/12/2011, 01:33
valla abi düzeldi benim ki. Maşallah yani. Kulağım o kadar alışmışki o sese araba sessiz gibi geliyo
valla abi düzeldi benim ki. Maşallah yani. Kulağım o kadar alışmışki o sese araba sessiz gibi geliyodarısı başımıza...:wink:
Ziyaretci046
07/12/2011, 18:04
su pompası orjinalse lafım yokda orjianl değilse 50 tlye devridayim var i gibi şarz dinamosunun bilyesini bozuk olması kafama yatmadı işcilik 50 tl aldıysa fiyat çok iyi beleş yapmış gibi antifirizide devirdayimi sökerken temiz bir yere boşaltsaydı keşke yeni antifiriz almazdın
sadece_erhan
07/12/2011, 18:22
hepsine 270 çıktı, 60 tl de fazla al, yay alınca takarsın dedim. 330tl 12 ay taksitle ödedim vade farkıyla 370tl ye geldi tamamı. yay söküp takma alacağım var şimdi.
:)
şarj gergi bilyasının eskisine baktım elle çevirirken bile ses yapyodu...
castrol edge 5/40 64 tl. , hava filt + yağ fitresi :7 tl. ve ustaya (yakıt istasyon ustasına BP) 5tl.
ve karter tapası yetkili servisten 7 tl.
Solitude
08/12/2011, 00:18
Aynı ses bende de mevcut düzensiz şekilde tıkır tıkır cıkcık gibi bi ses :) Sorun tam olarak hangi parçadan tespit edildi mi ?
sadece_erhan
08/12/2011, 01:28
valla söylediğim gibi devirdaim pompası, dinamo gergi bilyesi kaynaklı sesşermişş. Söküle parçalara baktım pompada zaten boşluk vardı dinamp gergiside sesli dönüyordu......
Solitude
08/12/2011, 02:03
Teşekkürler, aklımızda olsun aramaktansa direk problemin kaynağını söyleriz, geçmiş olsun.
Aynı ses bende de mevcut düzensiz şekilde tıkır tıkır cıkcık gibi bi ses :) Sorun tam olarak hangi parçadan tespit edildi mi ?
ihmal etme, önceki pert olan aracımda ses olayını bir usta tam anlamadı rulman gibi görünüyor ses artsın tekrar bakarız demişti,adapazarı izmit arası yolda kalmıştım, hararet arttı, hemen sağa çektim,devirdaimin dağıldığını gördüm, her taraf antifriz olmuştu,sesi yapan oymuş,değişti, bir sürü işkence yaşadık anlayacağın... Samtaş fiat servisine kaskonun çekicisi ile aracı çektirdik araba çekicide biz çekicinin içinde tatili zehir ettik...3-4 saat rötarla eve ulaştık...
sadece_erhan
08/12/2011, 13:15
ihmal etme, önceki pert olan aracımda ses olayını bir usta tam anlamadı rulman gibi görünüyor ses artsın tekrar bakarız demişti,adapazarı izmit arası yolda kalmıştım, hararet arttı, hemen sağa çektim,devirdaimin dağıldığını gördüm, her taraf antifriz olmuştu,sesi yapan oymuş,değişti, bir sürü işkence yaşadık anlayacağın... Samtaş fiat servisine kaskonun çekicisi ile aracı çektirdik araba çekicide biz çekicinin içinde tatili zehir ettik...3-4 saat rötarla eve ulaştık...
usta banada ses az artsın öyle bakalım demişti 2 ay önce, bakttım ses artmıyo, yağ filtreside değişecek, onuda aradan çıkarmak istedim. ihmale gelmiyo demekki.... geçmiş olsun
Solitude
08/12/2011, 14:30
Arabayı aldığımdan beri 20.000 km oldu henüz seste bi değişiklik yok hep aynı, bu sesle ilgili eskişehir birmota gidip ustaya motoru dinlettim bişey yok dedi, bende çok pimpirikli olmak istemedim. Ama üzerine eğileceğim bu konunun, hasssasiyetiniz için teşekkürler.
arızalı parça(lar) daha ne yapsın, ses ile bizi uyarıyor, sonra yolda kaldığımızda, erken müdahele etmeyip fazla tamir parası ödediğimizde araca kızıyoruz... Rulman bu bozulmaz diye kimse garanti veremez...En baba arabada bile rulman bozulur,döner parça çünkü, yağlama sorunu olursa düzgün yağ kullanılmazsa alırsın eline...
sesin ufağı büyüğü de olmaz, sonra trajı büyük masraflar öderiz, benim ihmalkarlığım gibi...
mesala yukarıda verdiğim örnek; eğer hararetin arttığını fark etmesem devam etsem silindir kapak contasını yakardık, sonrasını düşünmek bile istemiyorum artık 1000 tl mi verirsin 2 bin tl mi verirsin, birde kaskon olmadığını düşün çekici fiyatlarını bilen bilir,
direksiyon şoförü olmamalıyız, kulağımız motorda, araçta olmalı...
kazasız belasız sürüşler...
Erhan iyi fiyata yaptırmışsın da keşke mazot filtresini değiştirseydin bence..
sadece_erhan
08/12/2011, 18:53
usta herhangi belirti yoksa sıkıntı yok, kullan dedi :)
benimde sağdan şarj dinamosunun kasnağından ses geldi bilyaları ve kasnağı değiştirdim ses kesildi