Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüketici haklarına başvurucam yardım edermisiniz?

emrgnc
04/12/2011, 03:49
ya bilen biri yol gösterebilirmi?
bundan yaklaşık 1.5 ay önce kilit kodunu unuttuğum nokıa marka cep telefonumu teleservice e gönderdim. gönderirken hiç bi sorunu olmayan 1.5 yıldır memnuniyetle kullandığım telefonumda fiziksel hasar, durduk yere kapanma ve bluetooth unda çalışmama sorunuyla döndü. geri gönderdim ve hepsi yapılmış sadece bluetooth u çalışmaz vaziyette döndü. yine gönderdim ve yine sorun halledilemeden gönderildi. bütün evraklar durmakta, telefon 2 haftada bir geldi gitti. bluetooth yüzünden 3 kere toplamda 4 kere servise gitti cihaz. telefondan soğudum artık yenisini bile değil sadece parasını istiyorum. bunun için izlemem gereken yol nedir? alırken 500 tl para ödemiştim onu alma şansım varmı? nereye ne şekilde başvurmam gerekiyor?

izoci
04/12/2011, 12:15
Geçmiş olsun moruk hiç bilmediğim işler :)

ZAK1980
04/12/2011, 12:53
Genç,
Şikayet dilekçeni yazıyorsun telefonun aynı sorundan dolayı 3 kez servıse gıttıgını her seferınde duzeltıldıgını belırtmelerıne karsın aynı sorunların halen tekrar ettıgını,ama çözume kavusturulamadıgını,,durduk yere sureklı kapandıgını bundan dolayı telefonu kullanamadıgını,sorunlarını acık ve anlasılar bır sekılde yaz sıkayet edecegın yer olarak telefonun faturasında neresı yazıyorsa onu yaz (vatan ,medıa arkk) falan fılan.
Gecen Yaz vatan bılgısaydan 1 yıl once aldıgımız cep telefonumuzun sureklı bataryasında sorun olmasından ve aclıp kapanmasından dolayı 3 kez servıse gıttı sonra olmadı abım gıtmıs bırde baska yere goturmus (garantı devre dısı) kalmıs olması lazım ama genpa olayı anlamadı sonra bır telefon vatandan sıkayet etmıssınız bızı telefonunuz iade alınacak necatıbeydekı genpa teknık servıse gıdın dedıler gıttım telefonun faturasının fotokopısını ver THHK na cunku genpa orjınalını ıstıyor ve kutu ıcerısındekılerı de ıstıyor ve kutuyuda bende 8 ay kullandıgım kutuyu atmıısm .
Sonra baktım kutu olayında genpa sıkıntı cıkartırsa onlemımı onceden alayım ne yapacagımı bıleyımdıye yuketıcı hakları dernegı ıle goustum bazı fırmalar sırf gıcıklık olsun diye kutuyu istiyormus böyle bir durumda bizimle irtibata geçin bir şeyler yaparız dedıler,(genpa kutu olmadıgını gorunce hıc sıkıntı cıkartmadı sagolsun )sonra genpaya gıttım telefon ve faturası ıle bır ıkı forum doldurdum banka hesabımı yazdım faturadakı tuttarın aynısını 7 gun cıerısınde eft yaptılar.Her hafta salı gunu eft yapılıyormus yanlıs hatırlamıyorsam.
Olay budursonra paranı alırsan ıstedıgın yenı telefonun sıfırını alırsın

izoci
04/12/2011, 14:05
Zeynel abi hastayım bu uzun yazılarına :D

Mugen_punto
04/12/2011, 14:14
Zeynel bir tane zaten.. maşallah her konuda başından bir olay geçmiş ve bir şekilde halletmiş :) zeynel forumun sorun giderme uzmanı :)

Mentor
04/12/2011, 15:07
kullandıgın telefon 3 defa servıse gıdıp duzelmedıgı zaman yenısını zaten verıyorlar dıye bılıyorum ben

emrgnc
04/12/2011, 16:48
zeynel abi bitanesin ya :) yalnız telefonu media markt tan aldığımda hiç bi sorunu yoktu ne zaman ki teleservice e gönderdim o zaman mahvettiler, bu durumda teleservice e dilekçe yazmam gerekmez mi? o dilekçeden sonramı tüketici haklarına başvurabiliyorum, öyle bi yazı okudum dün akşam nette?

alpimmm
04/12/2011, 17:26
Zeynel güzel açıklamış gerçekten,
büyük ihtimal sorunun hallolur,
ama hallolmazsa belgelerinle buluduğun ilçenin kaymakamlığında tüketici hakları hakem heyeti var, oraya gidip durumunu anlatıyorsun kabul ediyorlar ve dilekçe yazıyorsun, onlar bu şirketi mahkemeye veriyorlar ve en geç 3 ay içinde mahkeme senin lehine sonuçlanıyor. benim başıma ayakkabı yüzünden gelmişti bu olay, ve gidip yeni ayakkabımı aldım mahkeme sonucu

emrgnc
08/12/2011, 19:44
bu mevzunun başvurma süresi var mı acaba? boynu sakatladık evden dışarı çıkamıyorum, öyle bi süre falan varsa babam yapıcak çünkü :(

SKELETER
09/12/2011, 06:40
Kumrular Sokakta Çankaya Kaymakamlığı var. Oraya git. Yaz bir dilekçe başvurunu yap. Orada örnek dilekçelerde var. Her şey ücretsiz.

emrgnc
09/12/2011, 22:30
Kumrular Sokakta Çankaya Kaymakamlığı var. Oraya git. Yaz bir dilekçe başvurunu yap. Orada örnek dilekçelerde var. Her şey ücretsiz.

o zaman iyileşir iyileşmez ğeşini kovalayım sanırım süre yok. yardımcı olanlara çok tşk ederim sonucu yazıcam buraya, tabi sanırım bi 3 ay sonra falan:)

ZAK1980
09/12/2011, 22:40
o zaman iyileşir iyileşmez ğeşini kovalayım sanırım süre yok. yardımcı olanlara çok tşk ederim sonucu yazıcam buraya, tabi sanırım bi 3 ay sonra falan:)
Nettede ornek dılekceler varArkadasım godırkende bırer fotokopısı cek fotokopıyı sen alıyorsun

emrgnc
10/12/2011, 00:03
tamamdır abi sağolasın

emrgnc
25/12/2011, 02:53
keçiören kaymakamlığına gittim geçen hafta, cihazın 1 kere daha gidip gelmesi gerektiğini söylediler. bende tekrar verdim bakalım inşallah yapılmadan gelirde başvurumuzu yaparız. 2-3 hafta içinde sonuçlandığını söylediler.

SKELETER
26/12/2011, 20:43
Muhtemelen kazanırsın kazanamasan bile hakkını aramış olursun. Başvurun teleservice'e de gönderiliyor diyeceğin var mı diye. Anlasınlar halkın koyun olmadığını hakkını aradığını

emrgnc
22/01/2012, 17:17
geçenlerde telefon işi sonuçlandı, son kez gönderdiğimde telefonun içini tamamen değiştirmişler bi sıkıntı kalmadı. ilk gittiğindede çerçevesi değişmişti. yani eski telefonumda orj kalan bi ön kapak bi arka kapak bide bataryası oldu :) telefon yenilendi diyebiliriz :) herkese çok teşekkür ederim

ZAK1980
22/01/2012, 19:18
geçenlerde telefon işi sonuçlandı, son kez gönderdiğimde telefonun içini tamamen değiştirmişler bi sıkıntı kalmadı. ilk gittiğindede çerçevesi değişmişti. yani eski telefonumda orj kalan bi ön kapak bi arka kapak bide bataryası oldu :) telefon yenilendi diyebiliriz :) herkese çok teşekkür ederim
Buseferde bozulursa sıfır telefon yada ucretı gelıyor.Ama sundan emın olurum dıyebılırım senın telefonu oyle bır saglam yapmıslardırkı artık bozulmaz benın nokıa6600 3.kez servıse gıttı sıfırını versınler dıye bozmaya ugrastım telefon bozulmak bılmedı artık bozulursa onlar dusunsun :)
Teknosa dan netten aldıgım telefonla ılgılı sıkayetımı ''Geyık'' kısmında yazmıstım,hızımı alamadım her 20 dk da bır Teknosaya maıl attım dun aksam ve facebookta kendı actukları dyvardakı her konuyada sıkıntımı yazdım hıc aramayan teknosa sabahın bır saatı aradı sorunlarımı dınledı pazartesı tekrar arayacagız sızı dedı maıl bombardımanından ve face bombardımanında fenalık gelmıs galıba kı aradılar durmak yok pazartesıde aramasınlar aynen devam salıda telefonla arayıp sızınde telefonunuzunda ıstemıyoırum telefonunuzu verın paramı dıyecem ne ulan bu paramla rezıl oldum .
Bu arada bu facede ıse yarıyormus yazın cıty dıreksıyonda yazmıstı arkadas sımdıde teknosa

emrgnc
22/01/2012, 19:23
Buseferde bozulursa sıfır telefon yada ucretı gelıyor.Ama sundan emın olurum dıyebılırım senın telefonu oyle bır saglam yapmıslardırkı artık bozulmaz benın nokıa6600 3.kez servıse gıttı sıfırını versınler dıye bozmaya ugrastım telefon bozulmak bılmedı artık bozulursa onlar dusunsun :)
Teknosa dan netten aldıgım telefonla ılgılı sıkayetımı ''Geyık'' kısmında yazmıstım,hızımı alamadım her 20 dk da bır Teknosaya maıl attım dun aksam ve facebookta kendı actukları dyvardakı her konuyada sıkıntımı yazdım hıc aramayan teknosa sabahın bır saatı aradı sorunlarımı dınledı pazartesı tekrar arayacagız sızı dedı maıl bombardımanından ve face bombardımanında fenalık gelmıs galıba kı aradılar durmak yok pazartesıde aramasınlar aynen devam salıda telefonla arayıp sızınde telefonunuzunda ıstemıyoırum telefonunuzu verın paramı dıyecem ne ulan bu paramla rezıl oldum .
Bu arada bu facede ıse yarıyormus yazın cıty dıreksıyonda yazmıstı arkadas sımdıde teknosa
bende telefonu elime alınca bozuk biyeri olsun diye dua ettim ama bişey bulamadım abi, keşke yapamasalardı.. ne güzel iphone nun yerini yapmıştım gelen parada direk oraya gidicekti :) dediğin gibi sanal ortamdan baskı yapmak işe yarayabilir, bi zahmet onlarda sattıkları ürünün arkasında dursunlar. insanları yaptıkları alışverişten soğutmak olmamalı işleri..

ZAK1980
22/01/2012, 19:24
Zeynel bir tane zaten.. maşallah her konuda başından bir olay geçmiş ve bir şekilde halletmiş :) zeynel forumun sorun giderme uzmanı :)
Tahsın herkonuda basıma bırsey gelmedı Allaha sükur :)
Arkadaslar yaptıgım sadece ınternetı bılınçlı kullanmak soylekı aldıgım urunun ıade presedurunu oğrenıyorum herseyden once ,sonra hukuk forumlarındakı ınsanların sorunlarını okuyorum ınsanlar baslarındakı sıkıntıları nasıl atlatmıs dıye ,daha sonrada Tuketıcı Derneklerının sayfalarına bakıyorum zaten bunları yaptıgınızda yeterı kadar bılgınız oluyor ve en azından nasıl bır yol ızlemenız gerektıgı ,presedurun nasıl ısledıgı,olayın can alıcı noktaları nedır ogrenıyorsunuz

emrgnc
22/01/2012, 19:27
zeynel abiye katılıyorum, internet yerine gerekli makamlara gidildiğinde de güzel yardımcı oluyolar. ben keçiören kaymakamlığına gittim, sağolsunlar ilgilendiler kısa ve net açıklamaları da yaptılar. benim gibi bi çok kişi vardı dairede, demek ki derdine çare arayanlar var ve işin peşini bırakmıyolar. bırakılmamalı da..