Orijinalini görmek için tıklayınız : Her eve Yangın Söndürücü lazım...ev yanıyordu...
Bugün sabah kahvaltısına anneme gitmiştik... annem kahvaltıya patates kızartmış... biz kahvaltıya oturduk... aradan 20 dakika geçmişti... bir baktık mutfaktan alevler ve dumanlar geliyor... yağın altını kapatmayı unutmuş... tencere komple alev almış... hemen gittik annem panik ile tencereyi tutup suyun altına koyacaktı... benim bağırmamla dışarı çıktı... kimse ellemesin diye bağırdım... hemen banyodan bir havlu ıslatıp tencerenin üstüne kapattım... tencereyi söndürdük... evi komple duman kapladı... aspiratör tutuşmaya başlamış... onuda söndürdük... az kalsın dolap kapakları tutuşuyormuş... onlar yansa kesinlikle söndüremezdik...
siz siz olun kesinlikle yanan yağın üstüne su dökmeyin yangın daha çok yayılır... mutlaka evinizde yangın söndürücü bulundurun... ben alacağım... kısacası hiç bir şey hayatımızdan önemli değil...
bugün verilmiş sadakamız varmış.. kimseye bir şey olmadan hallettik olayı... dikkatli olun... allah kimseyi böyle bir durumla karşı karşıya bırakmasın...
ooooooo ne yaptınız evi yakacaktınız allah korumuş geçmiş olsun kardeş birazda dikkat ister bu işler iş büyüseydi yangın söndürücüde kurtarmazdı allah korusun .. çok geçmiş olsun tekrardan..
eyvallah mehmet... allah korudu valla...
Çok geçmiş olsun tedbir şart.
ibrahim06
03/12/2011, 20:00
Bugün sabah kahvaltısına anneme gitmiştik... annem kahvaltıya patates kızartmış... biz kahvaltıya oturduk... aradan 20 dakika geçmişti... bir baktık mutfaktan alevler ve dumanlar geliyor... yağın altını kapatmayı unutmuş... tencere komple alev almış... hemen gittik annem panik ile tencereyi tutup suyun altına koyacaktı... benim bağırmamla dışarı çıktı... kimse ellemesin diye bağırdım... hemen banyodan bir havlu ıslatıp tencerenin üstüne kapattım... tencereyi söndürdük... evi komple duman kapladı... aspiratör tutuşmaya başlamış... onuda söndürdük... az kalsın dolap kapakları tutuşuyormuş... onlar yansa kesinlikle söndüremezdik...
siz siz olun kesinlikle yanan yağın üstüne su dökmeyin yangın daha çok yayılır... mutlaka evinizde yangın söndürücü bulundurun... ben alacağım... kısacası hiç bir şey hayatımızdan önemli değil...
bugün verilmiş sadakamız varmış.. kimseye bir şey olmadan hallettik olayı... dikkatli olun... allah kimseyi böyle bir durumla karşı karşıya bırakmasın...
Geçmiş olsun. Ben evimde ayakkabılığın yanında her zaman tarihi geçmemiş bir yangın tüpü bulundururum. Birde camdan yere değecek kadar uzunlukta halat. Gerçi bu halat konusunda aylar önce dalga konusu olmuştum ama tedbir tedbirdir.
eexelanss
03/12/2011, 20:05
Çok geçmiş olsun. Yangın söndürücü ve ev sigortası şart..
silentscream
03/12/2011, 20:08
Çok geçmiş olsun Eser Bey ..Kızgın yağın üzerine dökülen su feci sonuclara yol açıyor.Mutfak yanacaktı bir kenara annenizde ciddi yanıklar oluşacaktı..
Cok geçmiş olsun tekrar..Bu sene şansınız pek iyi değil sanırım..Yeni yılın özellikle size bol şans getirmesini diliyorum..
Sağlıcakla kalın .
Saygılarımla.
annem de zaten iyi ki siz varsınız diyor... ben yoksa yanardım.. diyor... gerçekten allah korudu...
FeyyazYavuz
03/12/2011, 20:27
çok geçmiş olsun allah korumuş :S
Misafir047
03/12/2011, 20:52
allah korudu çok geçmiş olsun hakikaten yangun sondurucu almak şart bende alacam artık
SpyHunter33
03/12/2011, 21:05
Eser hocam çok çok geçmiş olsun, Allah korumuş valla.
Mr.Freeze
03/12/2011, 21:24
Gecmis olsun.
geçmiş olsun allah beterinden korusun...
Eser geçmiş olsun.Verilmiş sadakanız varmış yani.
operatormurat
04/12/2011, 00:25
akıllıca hareketinle olası bir faciayı önlemişsin kardeşim,allah korumuş hepinize geçmiş olsun...
Mugen_punto
04/12/2011, 00:28
Çok çok geçmiş olsun allah beterinden saklasın.. yangın çok kötü :(
herkese geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler...
çok geçmiş olsun..dikkatli olmak lazım..
Millet olarak çoğu olumsuz vakalarda sonradan tedbir alırız maalesef ama bu uyarı da önemli.Küçük kızım var Allah korusun cok ellek ben de yarın mutlaka alacağım. Çok geçmiş olsun size ve ailenize...
Geçmiş olsun. Önlem almak lazım her zaman. Bizim apartmanda her katta 2 yangın tüpü var. Onları da öyle bırakmamak lazım tabi yenilenme süreleri var.
gorkem kaan
04/12/2011, 02:30
çok geçmiş olsun...
Geçmiş olsun, Allah korumuş hepinizi, verilmiş sadakanız varmış. Önlem konusunu bende dikkate alıcam herkeste almalı, illaki başımıza bir iş gelmesi şart değil. Olanlardan ders almak lazım.
fiery_hunter
04/12/2011, 03:56
çok geçmiş olsun
Punto_Can
04/12/2011, 04:39
Buyuk gecmis olsun abicim.
öncelikle geçmiş olsun.
kızartma yapmadan 5 defa düşünmek gerekir,birde tavanın kapağı yakınlarda olsun üstünü hemen kapatmak için...ayrıca çocuklar tavaların kulpunu çekmeye bayılır,kulplar içeri bakmalı,yakmayalım çocukları.
-ocağın arkasını önünü yağ sıçramasın diye kağıtla kaplayanlar (annem)
-perdeyi ocağın dibine kadar getirip mutfağın süsünden vazgeçemeyenler
-telefon gelince yemeğin altını kısmadan arka odada dedikoduya dalanlar
-yemek zamanı limon istemeye gelen komşu ile tüm mahalle hakkında kapı ağzında bilgi sahibi olmayı sevenler
-yemek pişene kadar TV karşısında 3 lüye uzanıp hafif gevşeyim diyenler
-bütün mutfak bezlerini başka yer yokmuş gibi ocağın nerdeyse içine asarak kermes gibi sergileyenler
-evde hala kibrit bulunduranlar
-kızartma yaparken kolu uzun geniş elbise giyenler
-tiryakilikten vazgeçemeyen 5 tane çaydanlık yakmış vukuatlı arkadaşlar
-ocağın 4 gözünde birden yemek yapmaya azmetmiş olanlar
dikkat yangın çok yakında.
https://img189.imageshack.us/img189/8346/bb50v.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/189/bb50v.jpg/)
Geçmiş olsun Eser, ben de öyle bir tehlike atlatmıştım bu nedenle mutfakta yangın söndürücü tüpüm var.
Honor COOPER
04/12/2011, 12:17
Geçmişler olsun arkadaşım.Soğuk kanlılığınız büyük bir olayı engellemiş.
Eser, çok geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış. Allah beterinden korusun.
blackhawk
05/12/2011, 12:11
Çok geçmiş olsun benzer olay bende yaşamıştım elektrik ocağı üzerinde kızartma tenceresi unutmuştu kız arkadaşım,yağ alev almış erken fark ettik hemen tencerenin kapağını üzerine kapattım tencereyi balkona attım.
Her zaman soğukkanlı ve tedbirli olmak lazım...
egzo-evo
05/12/2011, 12:29
sanada çok geçmiş olsun eser kardeş. konuyu yeni gördüm çok üzüldüm. bir nasihat bin musibetten iyidir derler söylediklerinizi bütün arkadaşlarımızın dikkate alması gerekir.
N-ciniir
05/12/2011, 19:01
geçmiş olsun.. verilmiş sadakanız varmış.. ben de daha önce aklımdan geçirmiştim ama almamıştık yangın tüpünü..
Eser, geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız... Soğukkanlı kalabilmek ise tam bir başarı... :) Bravo vallahi...
Büyük geçmiş olsun Eser Abi. Soğukkanlı davranmışsın yine de... Allah korumuş. Allah bir daha yaşatmasın. Bizim merdiven boşluğunda var her katta. En azından öyle önlem alındı. Ama evin içinde de olması lazım tabi.
seastar1905
06/12/2011, 00:14
geçmiş olsun abi..
fatihhhh
08/12/2011, 12:33
Geçmiş olsun. Ben evimde ayakkabılığın yanında her zaman tarihi geçmemiş bir yangın tüpü bulundururum. Birde camdan yere değecek kadar uzunlukta halat. Gerçi bu halat konusunda aylar önce dalga konusu olmuştum ama tedbir tedbirdir.
bu halat meselesi nedir?
ben de, ilerde, yüksek katlı bir apartmanın üst katında oturursam, o kattan zemine kadar uzanan bir halat bulundurmayı düşünüyorum. allah muhtaç etmesin ama ne olur ne olmaz.
sizinkide böyle bir şey mi?
gçmiş olsun Allah korumuş
bu hafta sonu pazar günü fabrikaya geldim , eşim evde yalızdı hava günşlidi Bursa da. eşim salondan sehpanın üstünden duman çıktığını görüyor sonra yeni uyandım ondandır diyor elini yüzünü yıkıyor halen duman ve koku var. nasıl olur diye bni arıyor ve inanmıyacaksınız sehpanın üzerinde küçük fanus var içinde balıklar güneş ışığı fanusta kırılıp mercek etkisiyle sehpaya işliyor ve sigara yanığı gibi bir iz bırakıyor. allahtan eşim evde idi ve yaz ayında değildik. aklıma son durak filmi geldi birden ama yangının nasl nereden çıkacağı gerçektn belli olmuo arkdaşlar.
comanchee
08/12/2011, 15:56
Eser bey büyük geçmiş olsun.Allah korumuş.Sizin soğuk kanlı müdahalenizde vesile olmuş.İbrahim bey mantıklı yazmış bende halat ve yangın söndürücü olayını en kısa sürede halledeceğim
Ucuz atlatmışsınız kaptan. Geçmiş olsun.