Orijinalini görmek için tıklayınız : Doblo elegance'mı yoksa Doblo Classic Safeline mı?
Merhaba Arkadaşlar,
Yakın bir arkadaşım Doblo almak istiyor.2012 eski kasa Doblo Classic Safeline için 31500TL, 2012 yeni kasa Doblo Elegance için de 35000TL fiyat almış.
Sizce hangisi daha mantıklı,hem motor olarak(sanırım yeni doblo 95bg) hem de satmak isterse 2.elde.
Bilen arkadaşlar fikirlerini açıklarsa çok iyi olur.
valla her türlü tipsizlik abidesi bir araç...
1.8 110 hp glx her türlü tercihimdir....
ama bu seçenekler arasında yeni kasa olan tabii...
Yeni kasa daha mantıklı geliyor ama fiyat farkına değer mi onu düşünüyoruz.
ykaya1983
30/11/2011, 23:38
valla her türlü tipsizlik abidesi bir araç...
1.8 110 hp glx her türlü tercihimdir....
ama bu seçenekler arasında yeni kasa olan tabii...
Dobloyo göre çok yakar.
Doblo büyük bir değişim geçirdi.Daha kaliteli, daha modern, daha konforlu ve daha donanımlı,
Bence 3500TL farka değer ;)
zafer murat
01/12/2011, 00:18
Yeni doblo arka sispansiyon güçlendirlmiş helezyon yay amortisör üzerine kurulu yolcuları zıplatmıyor konforlu.Doblo klasiklerin arkaları çubuk yay makas üzerine sistem kurulu arkada oturan yolcular için pek konforlu sayılmaz.Yeni doblo daha mantıklı ama yeni doblo alıcağına aynı tarz araç olan Peugeot citroen berlingo o paralara alabilir.Hem daha sağlamdır doblodan :)
premio lar çok güzel bence dobloda...
Baya imkanlar sağlanmış fiat bayiinde tercih doblo olacak ama 2si arasında kararsız arkadaşım.
FeyyazYavuz
02/12/2011, 02:34
yeni kasa almak daha mantıklı eski kasayı alsa 2. eli pek bir para etmeyecek (yeni kasası çıktığından dolayı) yeni doblo alsa aradaki vermiş olduğu farkı sattığı zaman hayli hayli geri alır
uzuncocuk
02/12/2011, 02:45
on cam rezzzıstanslı hız sabıtleyıcılı orj basamak ve cıtalı celık cantlı 90 ps elektrıklı aynalı mp3 calarlı ıcı krem sılver 33250 tl... bu ıkı aractan cok daha dolu 75 lık fıorıno 33000 tl.... ıkı arac ta gereksız almısken en dolusunu alsın...
Dobloyo göre çok yakar.
Bende de var 2003 te aldım . hala kullanmaktayım . şuan da 9lt tüketiyor şehir içi .
Yeni bir ticari araç daha almak için tekrar Ford a gittiğimde Yeni nesil 1.6 motorlar 6.5 Lt yakıt tüketimi oldugunu soyluyor temsilciler fakat gittim doblo aldım ....
5.5 litre nerede 6.5-7 litre nerede ?
sağlamdır ama yakıt olarak abartılıdır.
Doblo ekonomiktir ama kadar kaliteli değildir....
pilotender
02/12/2011, 18:33
ben olsam doblo alırdım...doblodaki konforu 'de bulamazsın. arkadaki yolcular zıp zıp zıplar :)
thekafkef
05/12/2011, 19:40
Yeni kasa 110 ps GLX sahibiyim aracın yakıtıda motora göre bence normal 1.8 110 ps 280 nm tork çok etkileyici yol tutuşu zaten bambaşka :) , konfor olarakta lastik sesi dışında çok iyi doblo 2011 premio kullandım o motor zevkini bulamadım ama daha az yakıyor olabilir.
Sorunuza gelince ;
olmıycaksa kesinlikle yeni kasa olanını alın.
Her iki aracıda uzun süre kullandım.Safeline ile yeni doblo arasında daglar kadar fark var.Bence hiç düşünmeden yeni kasa alın ama mutlaka esp paketinide ilave edin.İmkan varsa premio donanımı tercih edin sonradan çelik janttı park sensörü vs. daha pahallıya geliyor.Bulundugunuz ildeki bütün bayilere telefon açın rakamları ögrenip birbirine kırdırın.Orjinal halı paspaslarınızı unutmayın :)
2008 model doblo maxi aracımı iki sene kullanıp sattım.75 hp az geliyor,kullanımı güzel ama gaza yüklenince ataklıgı biraz zayıf.yeni kasa tercihim olur
doblo sınıfının en konforlusu şu an.arka süspansıyonları bağımsız.kalite biraz daha iyi premiolarda alcaklar bence incelesin.fiorinodan sonra 2 seçeneğim...
pilotender
12/12/2011, 14:13
Ben de bir Fiorino kullancısıyım ve yeni Doblo'yu test etme fırsatım oldu. Fiorino gerek şehiriçinden gerekse şehirlerarasında oldukça kıvrak ve kullanımı keyifli bir araç. Ancak yeni kasa Doblo'daki konfor tartışılmaz derecede üstündür Fiorino'dan. Eski kasa Doblo zaten konfor açısından yaramaz bir araba bence. Siz eğer şehiriçi ağırlıklı kullancaksanız ve bagaja da aman aman fazla ihtiyacım olmaz diyorsanız, kalabalık da değilseniz bence Fiorino alın doblo'dan vazgeçin. Doblo'nun yakıtı da nispeten daha fazlaymış Fio'ya göre. Yaksın anasını satayım diyorsanız benim gibi :) O zaman gidelim Doblo alalım kardeşim. Ben de seviyorum çünkü Doblo'yu. Ama önce Fiorino'mu satmam gerekiyor.
Bambaşka bir fikir olarak büyük ihtimalle bipper veya nemo alacakmış arkadaşım.
pilotender
12/12/2011, 15:30
Fiorino dururken Citroen veya Peugeot seçemenin gerekçelerini de sayarsa arkadaşınız çok mutlu oluruz. Eğer sebep fiyatıysa birşey diyemeyiz ancak başka birşeyse merak ettim doğrusu. Çünkü artısı olmayıp birçok eksi yönleri olan arabalardır onlar...
Maddi yön 27bin bipper için almış.Citroen'de 24bin olduğunu söyledi.Bugün bakacak.
Daha alınmadı ama alınmak üzere sanırım.
Arkadaşım bugün itibariyle konunun başlığındakilerden farklı olarak tercihini Peugeot Bipper'dan yana kullanmış.Yorumlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ediyorum.
bipper ve nemo nun kalkışlar rezalet,ataklık sıfır,pişman olacağına eminim.
pilotender
14/12/2011, 00:41
bence de... bu sınıfta bir araç isteniyorsa bence fiorino 95 bg alınmalı diye düşünüyorum. bendeki 75lik olmasına rağmen bipper ve nemodan çok daha iyi çekişe sahip. almadan önce her üçünü de test etmiştim.
Açıkçası arkadaşımın performans beklentisi yok.Fiyat konusu tercih sebebiydi arada 5 bin tl kadar fark olunca vazgeçmek durumunda kaldı fiorinodan.
Açıkçası arkadaşımın performans beklentisi yok.Fiyat konusu tercih sebebiydi arada 5 bin tl kadar fark olunca vazgeçmek durumunda kaldı fiorinodan.
bendende bi fiyat alsaydı bi güzellik yapardım forum için...hayırlısı olsun inş..
bendende bi fiyat alsaydı bi güzellik yapardım forum için...hayırlısı olsun inş..
Teşekkürler hangi bayiden fiyat aldı tam bilemiyorum ama baya bir iskonto almıştı :)
ın yoltutusu gereksede yolda verdıgı zevk dobloda yok her uc aracıda kullandım ama eskı almaktansa yenı kasa almak daha mantıklı sonucta yenı her zaman yenıdır eger classıc kasa alacaksa sıfır almasını tavsıye etmem 2,el alsın hemde fıyatları uygun az kmlı arac bulabılır sıfır alacaksa yakıt yonunden doblo derım ama saglamlık ve zevk yonunden ı tek gecerım :)
Arkadaşlar Nemo alındı.İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler.
hayırlı olsun kazasız belasız gunlerde kullanın :)
safeline çok iyi bi araç bir kaç ay kullandım. b segment araçtan inip dobloya binince jip gibi geliyo sürüşü acayip zevkli. :)
en çok hoşuma giden şey kolçak a dirseğini koyuyosun vites parmaklarının ucunda :) böyle bi orantı yok. iki parmakla vites değiltiriyosun sıfır zahmet. :) başkaa aklıma gelen..
aynalarında kör nokta çok sanırım.
gariptir. araç arkası doluyken daha çok savuruyor. boşken sorun yok :) uzun yolculuk deneyimi.
adam yakıt tasarrufu yapmak icin 2 bin devirde vites yükseltmiş araç en ufak rampada bayılıyordu. motoru boğmamak lazım. 1.3 motora göre doblo kasası ağır kalıyordu.
normal kullanmda sorun yok tabi safeline da. başarılı
iyi bi yolda 175 i gördüm. sonra güvenemedim araca bıraktm. 80 ni de rahat bulurdu ama.(boşken gördü doluken görmez)
elegance iyininde iyisi bence. Fiyat farkına değer pişman olmazsın diyorum :) safeline eskide kaldı.