PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk bakım zamanı ve garanti

Chevaliers
29/11/2011, 23:15
Selamlar,

ilk bakım zamanı 1 yıl yada 20 bin km olduğunu biliyorum.(Benzinli araçlar için)
benim ilk yılım aralıkta doluyor.Bakımı birkaç ay geç yaptırsam garantide çıkartma gibi bir durum olur mu? Bilgisi olan varsa sevinirim.

hakguner
30/11/2011, 12:46
Benzinli araçlarda ilk bakım ya 1 yıl dolunca, yada 10.000 km doluncadır. ( Hangisi önce gelirse ). Aralıkta doluyorsa süreniz bence geçirmeyin.

motor delisi
30/11/2011, 13:30
Benzinli araçlarda ilk bakım ya 1 yıl dolunca, yada 10.000 km doluncadır. ( Hangisi önce gelirse ). Aralıkta doluyorsa süreniz bence geçirmeyin.
Ben 2012 aldım bakım kataloğu verdiler ilk bakım 1 yıl yada 20bin 10 bin değil sizinki evo benimki gp diyemi fark var yoksa sizmi yanlış bilgilendiriyorsunuz.

Chevaliers
30/11/2011, 14:20
Benzinlilerde ilk bakım 20 bin km ve 1 sene geçince imiş.Birde 20 bin olunca aynı bakım tekrar yapılıyormuş.
Aradım az önce servisleri.
Hepsi aynı fiyat verdi 380 :(.

Çok fazla değil mi ya...

projist
30/11/2011, 16:05
daha uygun olmalı bakım fiyatları. birde bakımda neler yapılıyor?

USTA
30/11/2011, 16:29
Benzinlilerde ilk bakım 20 bin km ve 1 sene geçince imiş.Birde 20 bin olunca aynı bakım tekrar yapılıyormuş.

Çok fazla değil mi ya...

İstanbul'dakiler sözleşmiş gibi 440-450 lira diyor,İzmir yine iyiymiş.
benzinli bakımları 20.000 km veya 1 yıl dolunca yapılıyor...

omer06
30/11/2011, 16:34
Servise göre değişir 1 ayı felan geçirmeyin yada km yapmayın...ama binicekseniz arabaya yaptırın...

SKELETER
30/11/2011, 18:26

Çok fazla değil mi ya...

Eğer yıllık bakımında km ileri ise bazı servisler 20.000 bakımında yapılması gerekenleri yapıyor ve 40.000 km yada 1 yıl hangisi önce dolarsa gel diyor.

cesur
12/01/2012, 20:31
arkadaşlar ben bugün kaskoyu yaptırmak için orduya gittim orada bana 10.bini doldurmamışsınız ama yıllık bakımını yaptırmalısınız dendi ve bana 500 tl fiyat çıkarıldı . bakılacak olan tek şey yağı suyu filtresi sadece. buji falan yok üstelik 600 küsür civarı denildi ama 500 e düştüler büyük bir jest yaptılar bana yani ha birde ben bu bakımı dışarıda yaptırsam ne olur dedim direk garantiden çıkarsın dediler .ben bandrolümü yapıkredi den gib.gov tr den ödedim ve **** dan ücretsiz check-up kazandım onun içinde de yağ filtre su bakımı var diye yazıyor ben şimdi bu hediyeden neden yararlanamıyorum. bakımı yaptırmasam ne olur dedim motora bişey olursa ozamanda garatiden çıkarsınız dediler herşeyi kendilerine bağlamışlar yani.ben şimdi **** a gidip check-up ımı yaptırsam ne olur ... bilgisi olan varsa yardım lütfen...

xvlkn
13/01/2012, 00:46
Garantııs devam edıyorsa bakımlar mutlaka yetkılı servıslerde yaptırılmalı dıye bılıyorum. Ayrıca dızel de 170 lıra fıyat aldım benzınlıde 500 cok fazla :S

Ziyaretci036
13/01/2012, 01:03
Banada yetkili serviste 40000 bakımı için 450 tl fiyat çektiler
Yağ yağ hava ve mazot filitre + Carbon temizleme motor icin

Ziyaretci036
13/01/2012, 01:05
arkadaşlar ben bugün kaskoyu yaptırmak için orduya gittim orada bana 10.bini doldurmamışsınız ama yıllık bakımını yaptırmalısınız dendi ve bana 500 tl fiyat çıkarıldı . bakılacak olan tek şey yağı suyu filtresi sadece. buji falan yok üstelik 600 küsür civarı denildi ama 500 e düştüler büyük bir jest yaptılar bana yani ha birde ben bu bakımı dışarıda yaptırsam ne olur dedim direk garantiden çıkarsın dediler .ben bandrolümü yapıkredi den gib.gov tr den ödedim ve **** dan ücretsiz check-up kazandım onun içinde de yağ filtre su bakımı var diye yazıyor ben şimdi bu hediyeden neden yararlanamıyorum. bakımı yaptırmasam ne olur dedim motora bişey olursa ozamanda garatiden çıkarsınız dediler herşeyi kendilerine bağlamışlar yani.ben şimdi **** a gidip check-up ımı yaptırsam ne olur ... bilgisi olan varsa yardım lütfen...
Doğru garanti süresince yapılan yanlış uygulamalardan kaynaklanacak problemler garanti kapsami dısında kalacaktir

barslan112
13/01/2012, 01:55
Banada yetkili serviste 40000 bakımı için 450 tl fiyat çektiler
Yağ yağ hava ve mazot filitre + Carbon temizleme motor icin

bügün yaptırdım istanbul gaziosmanpaşa goker yetkili servis 1 yıllık bakım yaptırdım 242 tl ödedim gayet iyi geldi.yapılanlar yağ+benzifiltresi+yağ filtre+hava filtre+polen filtre+motor iç temizleme+yıllık bakım.........240 TL + 6 TAKSİT
+

uraaal
13/01/2012, 03:27
Garantııs devam edıyorsa bakımlar mutlaka yetkılı servıslerde yaptırılmalı dıye bılıyorum. Ayrıca dızel de 170 lıra fıyat aldım benzınlıde 500 cok fazla :S
hangı servıs abı ısım verırsen kullanıcıları oraya yonlendırebiliriz cok iddialı bır rakam gibime geldi.

levan34
13/01/2012, 04:26
hep aynı muhabbet.... ey 1.senesi dolan arkadaş....garantin devam etsin istiyorsan aracını 1 sene boyunca yatırmış olsan bile servise götürüp bakımını yaptıracaksın.bitti...benimde motor koruma dahil 426 tl mi aldılar.

OzzY
13/01/2012, 05:59

garanti açısından yıllık bakımda yağ yağ filtresi değişimi yeterli. birde ıvırzıvır kontroller. 200tlyi geçmemesi lazım normal şartlarda. servis fiyatı abartmış.

bosch dan kazandığınız sadece check-up. değişimleri karşılamaz sadece kontrol edilir. değişmesi gerekirse ayrıca ücret ödersiniz.

since1453
13/01/2012, 09:47

ehtap hanım saçmalamasınlar 1 yıl bakımında ne 600 ü ne 500 ü fordda bile 240-280 arası diğer servisler ile görüşün 250 civari na bitirmeleri lazım.yarın saabah istanbul medosa gidicem ordan fiyat alırım size hbr verirrim

hakguner
13/01/2012, 16:50
Ben dün İstanbuldaki 3 Fiat servisine sordum. İlk bakımım Nisan ayında yapılacak ( 1 yılı doldurduğu için ) . Hepsi 500 TL dedi. Yapılacaklar, filtreler + yağlar + buji değişimi. Sanırım bu işlemler MULTİAİR olduğuna böyle olarak anladım ben.

Buji olayı bana saçma geldi ama hepsi aynı şeyi söyledi. Birde balatalara bakacaklar, sıkıntı varsa onlarda değişecekmiş.

hakandurak
13/01/2012, 16:57
10.000 sadece kontrol bakımıdır ihtiyaç yoksa hiç bir şey değişmez sadece aracın gevşeyen yerleri sıkılır ne bileyim bir cıvata .. vs. gibi ilk bakım benzinli araçlarda 20.000 de olur ama 20.000 km yapmadıysan 1. yıl da götürmen gerekli... olmazsa garanti giderrrrr

Ben 2012 aldım bakım kataloğu verdiler ilk bakım 1 yıl yada 20bin 10 bin değil sizinki evo benimki gp diyemi fark var yoksa sizmi yanlış bilgilendiriyorsunuz.