Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Farklı Desenler Dizisi

ykaya1983
28/11/2011, 00:07
Arkadaşlar belki sizce saçma gelecek ama son günlerde iyice rahatsız olduğum bir konu hakkında dizinin oynadığı tv kanalına mail gönderdim.İster okusun ister okumasınlar.Ben telefon numaramı yazarak gönderdim ilgilenirler mi bilmem.Aslında birçok farklı kanalda oynayan birçok dizi hakkında tv lere mail atmayı düşünüyorum ama dikkate almazlar diye boşa zaman kaybı olur diyorum.Yazdığım mesaj aşağıdadır.(Lütfen farklı yönlere çeken cevap yazmayalım yazdıklarım sadece dizi ile alakalı.)

Aylardır yazmayı istiyordum ama bir türlü fırsat olmuyordu ama kısmet bugüneymiş.Öncelikle şunu belirteyim ki yapacağım eleştiri belli bir ideolojiyi savunmamdan dolayı veya samanyolu tv nin yayın çizgisini sevmediğim için değildir.Sadece ben ve benim gibi binlerce insanın rahatsız olduğu bir konuyu dile getirmek istiyorum.Bence samanyolu tv de yayınlanan dizilerin %90 ı tahammül edilemeyecek derecede saçma.Bunun için de benim gibi birçok kişiden bu konuda şikayet aldığınızı düşünüyorum.2-3 yıl önce tek türkiye dizisi ile belli bir izleyici kitlesini yakaladınız bugün de farklı desenler şefkat tepe gibi dizilerle belli bir izleyici kitlesi yakalamaya çalışıyorsunuz fakat bu mantaliteyle hiçbir zaman türk izleyicisinin uzun vadede beğenisini kazanacak diziler yapamayacaksınız.Sırf doğan medyasının toplumu ahleken zehirleyen dizilerine bakmamak için samanyolu tv yi tekip etmeye çalışıyorum ama izlediğim dizilerinizdeki saçma sapan akla mantığa uymaz olay örgüsü izlerken insanı gerçekten çileden çıkarıyor.Samanyolunda yayınlanan tek türkiye,ölümsüz kahramanlar,şefkat tepe farklı desenler gibi dizilerin hepsini de izlediğim için ve hepsinde bir türlü çözülmeyen sürekli aynı konular üzerinde dönüp dolanan yılan hikayesine dönen konuları da görünce herhelde bütün bu dizilerin senaryosu aynı beceriksiz elden çıkyor diyorum.Allah aşkına sizi hiç mi kamuoyu araştırması,anket yapmıyorsunuz o dizilerin heli ne öyle ya.Tek türkiye dizisi başlarda ben dahil büyük bir kitlenin beğenisini kazanmıştı.Ama zanala baktık ki konular hep aynı yerde dolaşıp duruyor.Berfin denen kız bir örgütün eline geçiyor bir kurtuluyor.Hiçbir zaman dizideki bir sorun çözülmüyoru.Sırf 2 sene aynı konuyu işeyerek milleti canından bezdirdiniz.Sonra şefkat tepe çıktı.Acaba yeni bir anlayışla çok farklı bir dizi mi izleyeceiz dedik.Orda da leyla mı neyse birisi çıktı.Yine bir örgütün eline geçen bir kurtulan kız rolünde aylarca aynı senaryoyu izledik.Hala yayınlıyorsunuz ama bence bu şekilde yayınlamanıza da gerek yok zaten.Çünkü televizyonu açtığımda sürekli aynı konuları işeyen bu dizinizi görünce de midem bulanmaya başlıyor inanın.Şimdi de bizim evde annemden dolayı her pazar izlemek zorunda olduğum farklı desenler saçmalığından çekiyorum.ALLAH AŞKINA ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUP BİR DÜŞÜNÜN.BU HAFTA YAYINLADIĞINIZ BÖLÜMDE GEÇEN HAFTA Kİ BÖLÜMDEN FARKLI OLARAK İNSANLARIN İZLEMESİNİ GEREKTİRECEK FARKLI BİR OLAY YAŞANDI MI?VE YA İZLEYİCİLERİN MERAK ETTİĞİ BİR SORUN ÇÖZÜLDÜ MÜ?Tutturmuşsunuz bir aileye sorun çıkaran bir gelin,2 senedir aileyi perişen etmesine rağmen en ufak bir sorun çözülmediği gibi farklı bir olaya da geçilmedi.Bu dizide her ne hikmetse hiçbir sorun hallolmadığı gibi hep aynı konular işlenip duruyor.Bugün ki yayınlanan bölüm zaten tam bir komedi.Dizideki gelin kapının dışında bir adamla konuşuyor.Kaynanası karşıdan bu ikisini görüyor ama geline kimle konuşuyorsun diyerek konuştuğu kişiyi görmüyor.Halbuki konuşan kişi ne bir engelin ne de duvarın arkasında yer alıyor.Gerçekten başlı başına tam bir saçmalık.Daha da kötüsü koca 17 milyonluk istanbulda bu aile kiminle bir irtibat kursa yine alesinden veya akrabalarından birisi çıkıyor.Dizideki baş rol oyuncusu feride kaybolan kızının alıkonulduğu evde birgün çalışmasına rağmen oğluyla birlikte kaybolan kızını bir türlü göremiyorlar ne hikmetse.YETER KARDEŞİM BÖYLE DİZİ YAPACAKSANIZ HİÇ YAPMAYIN.ÇÜNKÜ BU İŞİ GERÇEKTEN YÜZÜNÜZE GÖZÜNÜZE BULAŞTIRIYORSUNUZ.Saçma diye eleştirilen 50 yıl önceki türk filmlerinden bile daha saçma dizi yapıyorsunuz.Yine söylüyorum;sadece içimden geldiği gibi gerçekten rahatsız olduğum bir konuyu dile getiriyorum.Bunun dışında bir amacım yok

diesel32
28/11/2011, 00:18
televizyonu kapat... bir kitap al ve okumaya başla derim... o kadar saçma sapan programlar türedi ki tv'de izlenecek hiç bir şey bulamıyorum ben doğru dürüst...

Moosty
28/11/2011, 19:52
Hehehe :)

4-5 ay önce TV kanallarındaki saçmalıklar (diziler, magazin programları ve hatta haberler dahil) ve Türk Telekomun kazığı canıma tak deyince kablo tv / kablo internet e geçtim.

Internet için yaklaşık yine aynı parayı ödüyorum ama en azından televizyonda her zaman bir belgesel bulabiliyorum.

STV deki dizileri ( STV nin kendisine de tahammül edemiyorum, haberler dahil) sadece Annemle Babamı ziyarete gittiğimde izlemek zorunda kalıyorum 15 dakika bile tahammül edemiyorum sen yine iyi dayanmışsın hatta konuyu ve kişileri bile takip etmişssin vallahi bravo.

krm1983
28/11/2011, 20:17
... tv öğretebilir. aydınlatabilir ve ilham verebilir. ancak sadece insanlar bu amaçlar etrafında onu kullanmayı seçtikleri takdirde. yoksa, sadece ışık saçan kablolu bir kutu olur.

iyi geceler, ve iyi şanslar adlı filmden bir alıntı.

ykaya1983
28/11/2011, 20:55
samanyolunuda onu izleyen zihniyetide ...:ranting2:

Olmadı bu şimdi oğuz.Bu sözlerinle bayağı sinirlendirdin beni.Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama bu birbirimizle konuşmak anlaşmak için engel olmamalı.Dikkat edersen konu farklı mecralara çekilmeden sadece yazılanlar üzerinden değerlendirilsin demiştim ama sen hemen hakaret etmeye yönelmişsin.Sen benim izlediğim tv den dolayı benim zihniyetime laf edersen ben de senin izlediğin programlardan dolayı senin zihniyetine laf ederim.Bu durumda boş yere birbirimizi kırmış oluruz.O YÜZDEN YAZDIKLARIMIZA DİKKAT EDELİM LÜTFEN.

ZAK1980
28/11/2011, 21:16
Samanyolu Tv,Kanl 7 gıbı bazı kanalları Uydu frekansımda dahı barındırmıyorum Haberını bugune kadarda hıc ızlemedım habercılıkten zıyada bır tarafa yonelık haberyaptıkları ıcın (nettekı gazete baslıkları) ıyıye ıyı kotuye kotu demek yerıne hersey gunluk gulustanlıkmıs gıbı haber yapıyorlar.
Dizilerıne gelınce onlarda kesınlıkle saçma sapan dızler kanalı ızlemıyorum ama nette bır ıkı dızıye bakmıstım cogu neredeyse aynı ve acayıp saçma dızılerı var gerçi arkadaşlar diğer kanallardakı dızılerın alayı aynı alayı sacma sapan Kurtlar vadısının artık b.... cıktı onlar olmasa vatan bıtmıs 5 yıldır polat hıcmı vurulmaz kardesım.
Sakarya fıratı ızledım gecen ıkı hafta once askerlerımıze helıkopterle (Uh-1 ve Couger )destek kuvvet gelıyor bızımkıler gerı cekılıp kacıyorlar asker catısmaya budenlı az muhımmatlamı gıdermıs hıcmi Amerıkan fılımı ızlemedınız adamlar Vıetnam savasında Uh-1 helıkoptere makınelı sılah takıp havadan önleme atısı yapıyor dusmanı vuruyor bıızmkılerde takıp makınelı terorıstlere ates acsa ya keklık gıbı avlanacaklardı roket atarla ,Muhtesem yuzyıl desen bu padısah hepmı haremde yasamıs ıcmı savasa gıtmemıs yatıp kalkıp harem olayı yatıp kalkıp aşk konulu artık Türk dizilerine bakmıyorum fazla ,konu aynı,olaylar aynı temcit pılavı gıbı dızıler Türk Halkıda zaten dızılerden uyusmus resmen gercek hayatıda dızı sanıyor hale germısler kurgu ıle gercegı bırbırıne karıstırır olmuslar.
Sehıt verırız ses yok vatandastan ama dızı oyuncusu ölur gıder temsılı cenaze namazı kılıp mezartası koyup basına gıdıp kendı anamızın ,babamızın ,dedemızın,bu vatan ıcın sehıt olmus askerlerımıze bır fatıha okumayız ama dızıdekıne okuruz

muratx41
28/11/2011, 23:45
samanyolunuda onu izleyen zihniyetide ...:ranting2:

ne olmus izleyen zihiyete izleyen izler kimse kimseye karısamaz herkesin düsüncesi kendine aittir

Scottie
29/11/2011, 00:48
Arkadaslar yazdiginiz mesajlara dikkat edin.. herkesin tercihine saygili olmak gerekir.. sen izlemeyebilirsin ama izleyenleri de yargilamak kimseye dusmez...

Asagilayici ve onur kirici mesajlar atarsaniz cezalandirilirsiniz...

Oguz biraz daha dikkat....