Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte ABS gerçeği... :)
https://i33.photobucket.com/albums/d65/tayfux/388606_10150375561132212_588382211_8722238_4568928 73_n.jpg
SKELETER
25/11/2011, 21:31
Hoooşt :D
yolgezer
25/11/2011, 21:35
https://i33.photobucket.com/albums/d65/tayfux/388606_10150375561132212_588382211_8722238_4568928 73_n.jpg
ABS Nedir diyenler için açık bir uygulamalı resim bundan daha iyi bir anlatım olamaz paylaşım için tşk.
GP COSKUN
25/11/2011, 21:37
ama ikiside aynı mesafede durmuş =))))
eexelanss
25/11/2011, 23:02
yok abi sanki abs li bir kıdım ilerde durmuş :-)
SKELETER
26/11/2011, 01:48
Köpekler kuduz olabilir sudan korkuyorlar galiba
Köpekler kuduz olabilir sudan korkuyorlar galiba
:)
ykaya1983
26/11/2011, 20:46
Bu fotoğrafa göre abs olmayan köpek daha kısa mesafede duruyor ama gerçekte böyle olmaması lazım.
durmamış kör çekiyor önden biri görmüyonmu hondamı zannettin bunu :D yanlız süper foto olmuş :D
Bu fotoğrafa göre abs olmayan köpek daha kısa mesafede duruyor ama gerçekte böyle olmaması lazım.
ABS olmayan daha kısa mesafede durur zaten :D ABS'nin amacı kısa mesafede durdurmak değil aracın fren kilitlenmesinden dolayı kaymasını önlemektir. Frene basıp çeker sistem sürekli, kısaca ara sıra ayağınızı frenden çekiyomuş gibi olursunuz. Buda durma mesafesini uzatır. Tabi yağmurda style kayarsanız ABS'siz araçla orası ayrı.
AYTEK AYDIN
26/11/2011, 21:32
güzelmiş
SKELETER
26/11/2011, 22:35
durmamış kör çekiyor önden biri görmüyonmu hondamı zannettin bunu :D yanlız süper foto olmuş :D
ASD fren sistemi var birde. Ceza yememek ve ayıp etmemek için açıklamasını yapmayım. Fıkrayı bilenler vardır :-)
GP COSKUN
26/11/2011, 22:45
ASD fren sistemi var birde. Ceza yememek ve ayıp etmemek için açıklamasını yapmayım. Fıkrayı bilenler vardır :-)
biz bilmiyoz yaw bizde dinleyelim anlat hadi be
SKELETER
27/11/2011, 03:49
anlatmam ben siteyi ve sisleri çok seviyorum :D
bir gün bir fransız bir alman birde temel arabaları ile ... :D
coşkun abi ben özet geçiyim hemen sana :D
3 Arkadaş Ferrari Porsche Hacı Murat ları ile fren testi yapmışlar
Ferrarisi olan 300 M'de durmuş oo nasıl yaptın demişler bende ABS var demiş
Porschesi olan 150 M'de durmuş sen nasıl becerdin demişler Bende ABS+EBD var demiş :D
Hacı muratı olan frene basmış durmamış neden demişler oda (A)nasını (S)**sen (D)urmaz demiş :D :D
GP COSKUN
27/11/2011, 15:42
Porschesi olan 150 M'de durmuş sen nasıl becerdin demişler Bende ABS+EBD var demiş :D
Hacı muratı olan frene basmış durmamış neden demişler oda (A)nasını (S)**sen (D)urmaz demiş :D :D
allah belanızı vercek uleyn :-)
ABS olmayan daha kısa mesafede durur zaten :D ABS'nin amacı kısa mesafede durdurmak değil aracın fren kilitlenmesinden dolayı kaymasını önlemektir. Frene basıp çeker sistem sürekli, kısaca ara sıra ayağınızı frenden çekiyomuş gibi olursunuz. Buda durma mesafesini uzatır. Tabi yağmurda style kayarsanız ABS'siz araçla orası ayrı.
öyle olmuyor malesef :) eğer her frende abs devreye girseydi olurdu.
yani abs sadece kayma durumunda devreye gireceğinden, kaymada fren mesafesini uzatacağından absli araba daha önce durur.
yada abs fren mesafesini kısaltmaz ama kayma uzatır diyelim.
SKELETER
27/11/2011, 20:01
Fıkraya bakıyorum, konunun başlığına bakıyorum ancak bu kadar güzel özetlenebilir bu fıkra :D
Teşekkür ederim arkadaşlar :D
öyle olmuyor malesef :) eğer her frende abs devreye girseydi olurdu.
yani abs sadece kayma durumunda devreye gireceğinden, kaymada fren mesafesini uzatacağından absli araba daha önce durur.
yada abs fren mesafesini kısaltmaz ama kayma uzatır diyelim.
bende ustamdan dinlediğim kadarıyla ABS li arabalar daha geç durur..ABS nin tek amacı frene bastığımızda direksiyonu sağa sola çevirebilme özelliği diye biliyorum..
SKELETER
28/11/2011, 02:48
bende ustamdan dinlediğim kadarıyla ABS li arabalar daha geç durur..ABS nin tek amacı frene bastığımızda direksiyonu sağa sola çevirebilme özelliği diye biliyorum..
Aynen zaten mantık olarak ABS olmayan araçlar frenleri kilitliyor daha kısa sürede durması lazım. ABS li araçlar ise frenleri kilitlemek yerine direksiyonu döndürebilmek adına az da olsa tekerleklerin dönmesini sağlamak zorunda.
Şahsen ben frenin kilitlenmesi yerine frene bastığımda sağa sola kaçabilmek adına manevra yapabilme kabiliyetini tercih ederim.
doğrudur absnin amacı kitlenmeyi önleyerek direksiyonu çevirdiğinizde aracın normal tepki vermesini sağlamaktır. dediğim gibi abs fren mesafesini kısaltmaz ancak, sanılanın aksine tekerleklerin kitlenmesi fren mesafesini uzatır. aracı durduranda götürende lastikle tekerlek arasındaki sürtünme kuvvetidir, kaymada bu kuvvet azalır.
delkano_07
28/11/2011, 04:34
:)
:) bilmeyen şahinci yoktur sanırım şu anda:D
abs li olan da arka savrulmuş sanırım izler onu gösteriyor birde bunun esp lisini görebilseydik .:)