PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakım Ücretlerindeki Çelişki (Fahiş Fiyat)

akca37
23/11/2011, 12:54
Arkadaşlar önceki hafta fiat müşteri hizmetlerini aramıştım, aracımın 10 bin km bakımının 205 , 20 bin km bakımının ise 395 TL tuttuğunu, aradaki farkın parça olarak mazot filtresi ve balatalara sprey sıkılması birde yarım litre belki de 1 litre cam suyu konulmasından dolayı mı iki katı tuttuğunu sormuştum, konu ile ilgili dün bana dönüş yaptılar, görüştüğüm bayan epey detaylı birşeyler anlatmasına rağmen anlatımında çelişkiler vardı yani önce yapılan işlemler standarttır dedi , bende dedim ki önceki bakımda da aynı parçalar değişti ilaveten yakıt filtresi ve sprey mi bu kadar arttırdı dedim şöle böle dedi , ve fiyat farklılıklarının rekabet piyasası old için servis ücretleri düşük veya yüksek olabilir dedi, bende cevaben böyle bir şey olamaz dedim fiat ile reno arasında bir rekabet yok dedim , fiatın kendi bünyesinde x servis ile y servisi arasında rekabet olamaz dedim, bir serviste 20 bin bakım ücreti 316 TL tutarken diğer yerde nasıl olurda 395 tutar dedim, ikna edici bir cevap bulamadığımı, kendimin forum üyesi olduğunu ve forumdaki arkadaşlardan da 20 bin km bakımını yaptıracaklar olacağını ve onlardan da göreceğim fiyatı yeniden size mail veya telefonla bildirerek şikayetimi dile getireceğimi demem üzerine bunun hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini, cevabın yine aynı olacağını söylediler, kızdığım için konuyu sizlere açma gereği duydum, 95 lik evosu olan arkadaşlardan 20 bin bakımına gidenler bu konuya ödedikleri ücretleri yazarlar ise veya 75 lik araçlardan 10 bin km ile 20 bin km bakımlarının tutarlarını yazarlar ise aradaki fahiş fiyat farklılıklarını tespit edip konuyla ilgili fiat müşteri hizmetlerine mail veya tel ile bildirmek bizlerin yararına olacağını düşünüyorum birde merak ettiğim konu bu parçaları biz dışardan alıp özel bi serviste taktırsak daha hesaplı olmaz mı ve aracın garantisine etki eder mi Saygılarımla...

Dostlar sizlerden ricam bu konuda fiat müşteri hizmetleriyle her araç sahibi görüşme veya mail yoluyla iletişime geçebilirmisiniz ?

Misafir047
23/11/2011, 13:13
Arkadaşlar önceki hafta fiat müşteri hizmetlerini aramıştım, aracımın 10 bin km bakımının 205 , 20 bin km bakımının ise 395 TL tuttuğunu, aradaki farkın parça olarak mazot filtresi ve balatalara sprey sıkılması birde yarım litre belki de 1 litre cam suyu konulmasından dolayı mı iki katı tuttuğunu sormuştum, konu ile ilgili dün bana dönüş yaptılar, görüştüğüm bayan epey detaylı birşeyler anlatmasına rağmen anlatımında çelişkiler vardı yani önce yapılan işlemler standarttır dedi , bende dedim ki önceki bakımda da aynı parçalar değişti ilaveten yakıt filtresi ve sprey mi bu kadar arttırdı dedim şöle böle dedi , ve fiyat farklılıklarının rekabet piyasası old için servis ücretleri düşük veya yüksek olabilir dedi, bende cevaben böyle bir şey olamaz dedim fiat ile reno arasında bir rekabet yok dedim , fiatın kendi bünyesinde x servis ile y servisi arasında rekabet olamaz dedim, bir serviste 20 bin bakım ücreti 316 TL tutarken diğer yerde nasıl olurda 395 tutar dedim, ikna edici bir cevap bulamadığımı, kendimin forum üyesi olduğunu ve forumdaki arkadaşlardan da 20 bin km bakımını yaptıracaklar olacağını ve onlardan da göreceğim fiyatı yeniden size mail veya telefonla bildirerek şikayetimi dile getireceğimi demem üzerine bunun hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini, cevabın yine aynı olacağını söylediler, kızdığım için konuyu sizlere açma gereği duydum, 95 lik evosu olan arkadaşlardan 20 bin bakımına gidenler bu konuya ödedikleri ücretleri yazarlar ise veya 75 lik araçlardan 10 bin km ile 20 bin km bakımlarının tutarlarını yazarlar ise aradaki fahiş fiyat farklılıklarını tespit edip konuyla ilgili fiat müşteri hizmetlerine mail veya tel ile bildirmek bizlerin yararına olacağını düşünüyorum birde merak ettiğim konu bu parçaları biz dışardan alıp özel bi serviste taktırsak daha hesaplı olmaz mı ve aracın garantisine etki eder mi Saygılarımla...

çok güzel bır konuya parmak basmışsınız çok yararlı bir çalışma oldu ben sadece yeni 10000 bakımı yaptırdım 175 tl dediler

faku
23/11/2011, 13:22
10.000 Bakımını (Yağı, yağ filtresi, hava filtresi değişti) geçenlerde Van'da yaptırdım, 180 TL Ödedim.

skystar37
23/11/2011, 13:30
Valla istediğiniz kadar şikayet edin fiat Türkiye kadar sanırım dandık yönetime sahip bir firma daha yoktur.

Misafir047
23/11/2011, 13:37
Valla istediğiniz kadar şikayet edin fiat Türkiye kadar sanırım dandık yönetime sahip bir firma daha yoktur.

aynen oyle türkiye gibi yerde ne köy olur ne kasaba

akca37
23/11/2011, 13:57

Öle deme be hemşo, bir iki üç kişinin şikayeti ile binlerce kişinin şikayeti bir olur mu hiç ?

fota
23/11/2011, 14:00
10.000 Bakımını (Yağı, yağ filtresi, hava filtresi değişti) geçenlerde Van'da yaptırdım, 180 TL Ödedim.
bu cumartesi için randevu aldım KDV dahil 183 dediler , eşim öğretmen dedim 170 KDV dahil fiyat verdiler, bir de bakım bitsin fatura da ne yazacak ona bakacağım

jrgakbulut
23/11/2011, 14:21
abi daha 5000 km falan var ama sormustum 360-380 civarı tutar demişlerdi

clubber_style
23/11/2011, 15:41
fiyatlar neden heryerde sabit degil onu anlamam.
ahmet ustaya yada mehmet ustaya basvurulmuyorkı
fiat servislerinin standart fiyatları olması gerekıyor bence
oradakı calısanların maası standarttır diye dusunuyorum.aldıkları parcalarında tek bir yerden geldigini var sayarsak.dukkana odedikleri kıradanmı degisiyor acaba.

alibozpinar
23/11/2011, 16:00
Arkadaşlar fiyatlar 1.si alınan parçalarn farklılıklarından dolayı oluyor. Örneğin fren balatası biri opar takıyor diğeri yine fiatın yurt dışı modelini takıyor ikiside aynı şekilde kablol falan.
2.si serviste işçilik için alınan paradaki fiyat farklarından oluyor.
baska bir nedeni yok.

ilk bakımım 180 tl tuttu(10bin) ikinci bakımım 359 tl tuttu( 20bin) bu arada aracım (dizel 75 lik)

skystar37
23/11/2011, 16:35
Arkadaşlar fiyatlar 1.si alınan parçalarn farklılıklarından dolayı oluyor. Örneğin fren balatası biri opar takıyor diğeri yine fiatın yurt dışı modelini takıyor ikiside aynı şekilde kablol falan.
2.si serviste işçilik için alınan paradaki fiyat farklarından oluyor.
baska bir nedeni yok.

ilk bakımım 180 tl tuttu(10bin) ikinci bakımım 359 tl tuttu( 20bin) bu arada aracım (dizel 75 lik)

Benim araç 60bin bakımında girecek bir servisi arıyorum 650TL diyor başka bir servisi arıyorum 480TL diyor başka bir servisi arıyorum 790TL diyor, sorduğum da hepsi aynı şeyleri sayıyor yağ hava polen mazot filtresi, kayışlar, şansuman yağı balata kontrolu vs. biri diyor 3 saat sürer biri diyor yarım gün kalması gerekli biri diyor 2 saatde veririz. Değil fiyatların yapılan işçiliğin bile bir standarttı yok fiat servislerinde sanayideki ahmet usta olsa anlarım ama tek merkezi kontrollu olan bir firmanın böyle saçmalıklar ile dolu olması açıkcası anlam veremiyorum. Birazdan müşteri hizmetlerini arayacam net rakam isteyecem ama eminim ki onlarda servislerin verdiği rakamlardan farklı rakamlar verecekler. Servisin biri İstanbulda biri Hatay da olsa arada belli oranda bir fark olmasını anlayabilirim ancak hepsi istanbulda olan ve aynı bölgede yer alan servislerde bu kadar saçma bir fiyat ve işçilik süresi farkı anlamsız.

GokhanSelcuk
23/11/2011, 16:47
Benim araç 60bin bakımında girecek bir servisi arıyorum 650TL diyor başka bir servisi arıyorum 480TL diyor başka bir servisi arıyorum 790TL diyor, sorduğum da hepsi aynı şeyleri sayıyor yağ hava polen mazot filtresi, kayışlar, şansuman yağı balata kontrolu vs. biri diyor 3 saat sürer biri diyor yarım gün kalması gerekli biri diyor 2 saatde veririz. Değil fiyatların yapılan işçiliğin bile bir standarttı yok fiat servislerinde sanayideki ahmet usta olsa anlarım ama tek merkezi kontrollu olan bir firmanın böyle saçmalıklar ile dolu olması açıkcası anlam veremiyorum. Birazdan müşteri hizmetlerini arayacam net rakam isteyecem ama eminim ki onlarda servislerin verdiği rakamlardan farklı rakamlar verecekler. Servisin biri İstanbulda biri Hatay da olsa arada belli oranda bir fark olmasını anlayabilirim ancak hepsi istanbulda olan ve aynı bölgede yer alan servislerde bu kadar saçma bir fiyat ve işçilik süresi farkı anlamsız.

bende 60.000 arıyorum hala fiyat çok oynak.:gun_band:

skystar37
23/11/2011, 17:05
Bir halt olmaz bu fiatdan ne yetkili var ne muhatap kafama sıçayım bu markayı aldığım için.

Honor COOPER
23/11/2011, 17:07
Arkadaşlar bu tamamen servisin fiyat politikasıyla ilgili.Aç gözlü servise düştünüzmü Allah yardımcınız olsun ben 45 bakımını 150 TL tuttu.Silifkeden Karamana gittim bakım için aynı bakıma Mersindeki ervisler 350-370 TL fiyat vermişti.
İnanmayanlar olmuştu burdada tekrar yayınlıyorum faturayı bakıma gidecekler bu faturayı çıkartıp 400 lerden bahsedenlerin gözüne soksun!
https://img10.imageshack.us/img10/4545/faturab.jpg

Geçen hafta 95 beygirlik aracı olan arkadaşımı yönlendirdim 10000 bakımına 140TL ödedi oda.

skystar37
23/11/2011, 17:28
Müşteri hizmetleri denen kısım neye hizmet ediyor belli değil şikayetini sıkıntını dile getiriyorsun " anladım beyefendi" diyorlar başkada bişey yok en sonunda dayanamadım artık küfür ettim "sizinde hizmetinizde servisinizde ..tünü ...eyim" diye rica ediyor küfür etmeyeyim diye bende senin şahsını değil çalıştığın kurumu ...iyorum rahat ol diyip iyigünler dileyerek telefonu kapattım..

En sonunda benide böyle internet ortamlarına düşürecekler.
Tofaş Müsteri Hizmetleri Telefon Şakası Telefon İşletmeleri Komik Ses Kayıtları İndir Yükle, (https://www.eglendir.com/telsaka/telefon_sakasi-3.html)

siyahinci83
23/11/2011, 17:29
ben önceki g.p de 10 bin ve 20 bin bakımına gitmiştim bütün parçaların kodlarını aldım dışardan tedarik ettim yağına kadar paşa paşa birmotta yaptılar garanti de sıkıntı olmadı servis kağıdına "müşteri parçaları kendisi tedarik etmiştir" diye yazdılar altına imza attım o kadar 20 bin bakımını 200TL civarına halletmiştim (Yağ, hava , yağ filtresi +Mazot filtresi+polen)

skystar37
23/11/2011, 20:33
Arkadaşlar yetkili servisin verdiği fiyat listesi aşağıda yer almaktadır. Bu listede yer alan kasnak sökme takma işçiliği nedir bilgisi olan varmı?

M199M06 60.000 Km Per. Bakım GP 75 105,
081092A10 KRANK KASNAĞI - sökme-takm 43,
0115981726 YAG(ABS/FR.HID.)TUTTOP4SEL 11,85
8551775324F HAVA FILTRESI 1.3 DB/FR 11,69,
6914129318 YAG(SELENIA WR P.E 5W30) 103,
255197218F YAG FILTRESI(1.3) P 9,58
5877363804F YAKIT FILTRESI 65,05
0555202621 KAYIS,KOMPRESOR 48,76
7655702456F POLEN FILTRESI 12,15
İşçilik Toplamı: 148,09
YP Toplamı : 262,28
İşç. Satır İsk. 0
YP Satır İsk. : 0
İşçilik Toplamı 148,09
YP Toplamı : 262,28
İşçilik İskonto 0
YP İskonto : 0
KDVSİZ TOPLAM: 410,37
KDV %16 : 0
KDV %18 : 73,87
KDVLİ TOPLAM : 484,23

srkaradag
24/11/2011, 23:21
Yeni 10000 bakımı yaptırdım 210 tl tuttu.

Mugen_punto
06/12/2011, 21:53
Bugün 10 bin bakımını yaptırdım 205 tl tuttu.

fiko
07/12/2011, 03:55
kartal medosu aradım 10 000 bakım için 130tl 150 arası fiyat verdi ..uzak biraz akpınarı düşünüyorum taksinin bakımlarını yaptırdığım için az çok tanışıklık var ..servisler arası ndaki fark tuhaf*****

ZAK1980
07/12/2011, 12:16
kartal medosu aradım 10 000 bakım için 130tl 150 arası fiyat verdi ..uzak biraz akpınarı düşünüyorum taksinin bakımlarını yaptırdığım için az çok tanışıklık var ..servisler arası ndaki fark tuhaf*****
Fikret abi bu fiyat tutarsızlıklarını bence musterıden cok servısın dusunmesi gereken bır durum dıye dusunuyorum .
Şöyleki artık insanlar her bılgıye cok kolayca ulasabılıyor bu forumdada kımsede salak ta degıl olanıda yok .
Servıs musterısıne yuksek fıyat cıkarttıgında kendısıne yapmısoluyor bunu musterı bır kez yer başkada yemez zaten,bırdahada ugramaz bızım servılser garantılı arac pesıne dusmusler zaten garantılı arac servıse ya 1 kez gıdıyor yada 2 kez garantıden dolayı garatıde bıtınce servıse gıdılmıyor sanayııye gıdılıyor .Servıs garantısı bıtmıs aracları kazanmalı dıye dusunuyorum zaten garantılı arac elının altında onlarında garantısı bıtınce onlarda sana gelsın sen daha cok ıs yap daha cok kazan 1o bın bakımına 250 tl fıyat cektıgınde 10 arac gelıyorsa 170 Tl fıyat soyle 20 arac gelsın hatta garantısı bıttıkten sonrada gelsın
Servıs makul bır fıyat verdıgınde ben neden sanayıye gıdeyımkı sanayıde bujı toplamı 60 tl falan servıs toplu halde alıyor zaten bu parcayı servıse gelıyordur 50 tl ye servıs bana 100 tl bujı fıyatı cekse gıdermıyım gıtmem fıyatını bılıyorum zaten 50 tl ye aldıgını 100 e satıyor ama sanayıde 60 tl bu bujı servıste bana 70 tl dese zaten 20 tl kar etmıs oluyorsun .
10 bın bakımı ıle 20 bın bakımında cok bır farklılık yok bujıler degısıyor extradan 10 bıne 150 tl deyıpte 20 bıne 350 tl dersen sen musterın sunu dusunur bır bujıye 200 tl mı odeyecegım der düz mantık olarak dırekt .Zaten parcayı toptan alıyorsun sonrada 6 ay sonra fıat merkez bır guncelestırme yapıyor yenıdne zam karına kar katmıs oluyorsun .
İnsanlar neyın ne oldugunu bılıyor artık senın parcayı kaca aldıgını kaca sattıgını ,dıger servıslerın ucretlerını ,sanayıde cıkacak ucretı,hatta farklı fırmanın senın yaptıgın gıbı garantılı ıs yapıp senın yaptıgın ısın aynısını daha uygun ucrete yaptıgınıda bılıyor ona gore musterıyı kaybetmeden uzmeden ve kendı varlıgını surdurebılecek sekılde ıkı tarafında uzuzlemyecegı bır Fiyat polıtıkası olmasını dusunuyorum Fiat servısi sonucta tek artarnatıf sen degılsın ,insnalar en az senın kadar kendı ekonomısınıde dusunnuyor ne sen kolay kazanıyorsun ne ben kolay kazanıyorum surumden kazanma olayı ıle daha az kar ıle cok daha fazla musterı ıle fahıs fıyata elde ettıgın kar dan daha fazla kazana bılır servısler

armaganc
07/12/2011, 12:47
Bende kartal Medosu aradım araç 10.200 km de yıllık bakımı geldi ve 450 fiyat verdiler. Fiko nasıl sana 150 fiyat çektiler anlamadım. Benim araç benzili 77bg otomatik. 450 nere 150 nere nası oluyor bu. Makul fiyat verecek bildiğiniz bir servis varsa istanbulda oraya gidicem neresi olduğu önemli değil. Bu rakam farklılıkları makul değil.

İstanbul içinde güvendiğiniz ve makul fiayt veredfeğinzi bildğiniz servis önelerinizi bekliyorum.

kara kız
07/12/2011, 14:32
ben dün servise gittim çslmsysn kornamı göstermeye ve 80.000 bakımı fiyatı almaya..ilgili arkadas ki onu 6 senedir tanıyorum 550 lira fiyat verdi benzinli starjet aracımın 80.000 bakımı için 5 dakika sonra iki masa ötesindeki diğer tanıfığım servis danışmanına aynı soruyu sorduğumda 400 lira dedi aynı servis..bu cevaplardan sonra sahsen 6 senlik yetkili servisimin samimiyetini birkez daha gözden geçirmek istedim..400 liranın içinde nelerin değişceğini sordum.. cvp sudur;
1-motor yağı
2-yağ filtresi
3-hava ve polen filtresi
4-bujiler
5-carbon clean
bu arada son 60.000 bakımımda faturada soyle bir ibare var garantı surenız bıttıkten sonrakı ılk perıyodık bakımınızda servisimizde yaptırdığnız takdirde şçilık ucretınde %50 indirim uygulanacaktır..bu kampanyadan yararlanmak ıcın bır sure varmıdır veya bır şart şurt bilen varsa yazsın lutfen..

Mugen_punto
07/12/2011, 16:21
Bende kartal Medosu aradım araç 10.200 km de yıllık bakımı geldi ve 450 fiyat verdiler. Fiko nasıl sana 150 fiyat çektiler anlamadım. Benim araç benzili 77bg otomatik. 450 nere 150 nere nası oluyor bu. Makul fiyat verecek bildiğiniz bir servis varsa istanbulda oraya gidicem neresi olduğu önemli değil. Bu rakam farklılıkları makul değil.

İstanbul içinde güvendiğiniz ve makul fiayt veredfeğinzi bildğiniz servis önelerinizi bekliyorum.

İstanbul anadolu yakası kozyatağı arma oto yu bir arayabilirsin... dün ben orda yaptırdım bakımı. iş bitiminde pazarlık yapabiliyorsun.. indirim uygulayabilirler..

DoBLocU
07/12/2011, 22:09
Otomobil firmaları 0 araç satışından ziyade servis bakım işinden para kazanıyorlar.Fiatta bayiler arasındaki fiyat farkı aracı alırkende aynıydı.Bu durum bir çok markadada aynıdır.Birinin digerini tutuguna rastlayamadım.10 000 bakım için irili ufaklı bütün bayileri,servisleri aradım.Mantık aynı satışı yüksek olan,servis sirkülasyonu fazla olan bayi bunu rakamlarını indirerek yansıtıyor.Garanti bitsin servislerin önünden geçmem,gider sanayiye hem ustam ile muhabbet eder çayını içerim hemde aracıma neler yapıldıgını gözümle görmüş olurum.aklımda soru işareti kalmaz.

asil
07/12/2011, 23:22
2011 model 9 bindeki 1.4 fire evo için
-enriko aliberti 370tl.
-birmot 350tl.
-poyraz 350tl.
-merkez servis 250tl.
-şık kardeşler 240tl.
-yıldızcan 300tl.
fiyat almakta fayda var.yapılan işlemler standart.....

USTA
07/12/2011, 23:35
Geçen Cumartesi 1.4 Evo Dynamic Dualogic aracımız 10.000 kilometredeyken yıllık bakıma soktum aracımızı,gitmeden önce 440 lira fiyat aldım,çok fazla gelince Fiat müşteri hizmetlerini arayıp fiyat öğrenmek istedim,Devran denen arkadaş bana değişik servis telefonları verdi fiyatların stabil olmadığını söyledi.
Herkeste fiyat farklıydı,Bağcılardaki Erkay oto en iyi fiyatı verdi 350-380 arası tutar dedi,bende 30 lira neden oynuyor sabit bir fiyat verin sitede yazayım reklamınız olsun zaten telefonunuzu müşteri hizmetleri verdi dedim.
Kesin rakam çıkartalım sizi ararız dediler,ertesi gün aradıklarında fiyat 440 liraya çıktı aniden,sebep sorduğumda servis ücretlerini bilmediğini söyledi Esra isimli bayan (Tırstık diyemedi gariban).
Aracı aldığım bayinin serviside 440 lira çekmişti,sonradan müşteri temsilcisi arkadaş araya girip 400 liraya indirtti bu rakamı.
Değişen malzemeler 3 litre yağ-yağ filtresi-hava filtresi-polen filtresi-4 adet buji.
malzeme hepsinde standart,işçilik zamanı standart ama fiyatlar arasında uçurum var.
Dün telefonla arayarak müşteri hizmetleri ve fiatın hizmetleri için anket yaptılar,her sorularına 1-10 arası puan vermemi istediler verdiğim yanıt hepsine 1 oldu...
Ben böyle berbat bir firma ve müşteri hizmetleri görmedim...
Kendi kullandığım Kangoo için 3.yıl bakımına dizel olmasına rağmen 198 lira ödedim,aradaki farka bakın...

asil
07/12/2011, 23:40
Geçen Cumartesi 1.4 Evo Dynamic Dualogic aracımız 10.000 kilometredeyken yıllık bakıma soktum aracımızı,gitmeden önce 440 lira fiyat aldım,çok fazla gelince Fiat müşteri hizmetlerini arayıp fiyat öğrenmek istedim,Devran denen arkadaş bana değişik servis telefonları verdi fiyatların stabil olmadığını söyledi.
Herkeste fiyat farklıydı,Bağcılardaki Erkay oto en iyi fiyatı verdi 350-380 arası tutar dedi,bende 30 lira neden oynuyor sabit bir fiyat verin sitede yazayım reklamınız olsun zaten telefonunuzu müşteri hizmetleri verdi dedim.
Kesin rakam çıkartalım sizi ararız dediler,ertesi gün aradıklarında fiyat 440 liraya çıktı aniden,sebep sorduğumda servis ücretlerini bilmediğini söyledi Esra isimli bayan (Tırstık diyemedi gariban).
Aracı aldığım bayinin serviside 440 lira çekmişti,sonradan müşteri temsilcisi arkadaş araya girip 400 liraya indirtti bu rakamı.
Değişen malzemeler 3 litre yağ-yağ filtresi-hava filtresi-polen filtresi-4 adet buji.
malzeme hepsinde standart,işçilik zamanı standart ama fiyatlar arasında uçurum var.
Dün telefonla arayarak müşteri hizmetleri ve fiatın hizmetleri için anket yaptılar,her sorularına 1-10 arası puan vermemi istediler verdiğim yanıt hepsine 1 oldu...
Kendi kullandığım Kangoo için 3.yıl bakımına dizel olmasına rağmen 198 lira ödedim,aradaki farka bakın...
mustafa abi yanlış anlama ben fiorinoyu götürdüğümde yağı hava filitresi balata vs vs dışardan orjinal olarak aldım.serviste paşa paşa taktılar kullandılar.sadece işcilik verdim.toplam 235 lira.onların verdiği fiyat ise 390 tl.uçuruma bak....

Ziyaretci046
07/12/2011, 23:58
10,000 km buji değişmesi çok şacma geçen bizim komşunun 2011 model doblosu 11000 km bakıma gitmiş bana faturasını gösterdi inceledim benimde fiat marka araçlara meraklı olduğumu biliyo doblo 1.6 multijet faturada diikatimi çeken

4 litre opet yağ 150tl+kdv yazmışlar
mazot filtresi 20,000 km değişir değiştirmişler 11,000 km de gerek yok 90+kdv
carbon clean yapılmış 11,000 km de gerek yok
polen filtresi 30 tl + kdv di

faturası halen duruyor merak edenler içinde yayınlayabilirim.

Motor yağını mobil 5w30 full sentetik 65 tl almayanı dövüyolar opet mobilden ya da castrolden daha kaliteli oldgunu sanmiyorum

doblonun bakımı 500 tl civarında tutmuş 10 taksite bölmüşler yorum size ait...

asil
08/12/2011, 00:03
10,000 km buji değişmesi çok şacma geçen bizim komşunun 2011 model doblosu 11000 km bakıma gitmiş bana faturasını gösterdi inceledim benimde fiat marka araçlara meraklı olduğumu biliyo doblo 1.6 multijet faturada diikatimi çeken

Motor yağını mobil 5w30 full sentetik 65 tl almayanı dövüyolar opet mobilden ya da castrolden daha kaliteli oldgunu sanmiyorum

garanti olduğunu bildilermi t...k arıyolar yolmak için.

Ziyaretci046
08/12/2011, 00:08
garanti olduğunu bildilermi t...k arıyolar yolmak için.

valla onu bilmiyorum da faturadan hatırladığım

torpido temizleyici mat
torpido temizleyicisi parlak yazıyodu bunlar ne anlamadı parayı kimsenin kolay kazandığını düşünmüyorum

cemal arslan
08/12/2011, 00:15
fiat olsun vw olsun...fark etmez...her yetkili servis kendi fiyatını uygular...neticede bir kar marjları var...bundan feragat ederek daha az ücret talep edebilirler...

bazen işçilik bazen yedek parçada kampanya yapabiliyorlar...

aslında tek fiyat olması lazım...bana göre...

diğer taraftan...

yağ bakımlarını ...yetkili serviste yaptırmak zorunda değilsiniz...
önemli olan...servis belli km lerde çağırır...işte onlar gitmek zorundasınız...atıyorum 30bin 60 bin 90 bin....gibi..

bunun dışında yağ bakımı fren balatası değişimini dışarda yaptırabilirsiniz...ancak...orijinal parça kullanmak şartıyla...

yine...orijinal parça alarak...serviste onları kullandırabilirsiniz...yani yağınızı balatanızı dışarıdan alıp bunu takın bunu kullanın diyebilirsiniz....

bugün vw grubunda....doğuş ve eskihisar arasında bile rekabet ve fiyat indirimleri kampanyalar oluyor...fiat da mı olmayacak ??

ben olsam....normal periyodik bakımlarını dışarıda yaptırırım..sadece belli km de 30 60 90 bin bakımlarına giderim....

ozgurse
08/12/2011, 00:28

Mustafa Bey Merhaba,

Daha önce farklı birkaç başlıkta 1.4 77bg aracım için Şişli Deha otomotivden 200 TL fiyat aldığımı yazmıştım ancak sanırım siz gözden kaçırmışsınız. Keşke forumu biraz daha araştırsaydınız sadece buji hariç , 3 litre yağ-yağ filtresi-hava filtresi-polen filtresi değişimine 200 TL vererek bu bakımı yaptırabilirdiniz. Kısmet bir dahaki bakıma artık.
Forumdaki diğer arkadaşlarda şişli'ye gitme imkanları varsa mutlaka Deha otomotiv Sinan beyden teklif alsınlar.

Syg,

USTA
08/12/2011, 01:08
Mustafa Bey Merhaba,

Daha önce farklı birkaç başlıkta 1.4 77bg aracım için Şişli Deha otomotivden 200 TL fiyat aldığımı yazmıştım ancak sanırım siz gözden kaçırmışsınız. Keşke forumu biraz daha araştırsaydınız sadece buji hariç , 3 litre yağ-yağ filtresi-hava filtresi-polen filtresi değişimine 200 TL vererek bu bakımı yaptırabilirdiniz. Kısmet bir dahaki bakıma artık.
Forumdaki diğer arkadaşlarda şişli'ye gitme imkanları varsa mutlaka Deha otomotiv Sinan beyden teklif alsınlar.

Syg,

Bujiler için tanesine 17 lira+kdv fiyat yazmışlar,benzin filtresi değişecekti onun yerine bujiler değişmiş,10.000 kilometredeki bir aracın bujilerinin değişmesine gerek yoktu belkide ancak ne kadar da olsa biraz kurum bağlamışlar ama kullanılmayacak gibide değiller...
Sizin yorumlarınızı görmemişim,görseydim iyi olurdu tabiki,seneye bu uyarınızı dikkate alacağım...

DoBLocU
08/12/2011, 22:19

Benim aracım 1.3 multijet ilk bakımı 10.000 km de 160 tl ye yaptırdım.20.000 bakım fiyatıda 350 tl oldugunu ögrendim.yani ikinci bakımda cebimden toplam 510 tl çıkacak1.6 dobloların ilk bakımı 20.000 km de ve 500 tl den aşagı yapan yok.1.6 multijet 4 litre 1.3 multijet 3 litre yag alıyor.Geri kalan degişen sarf malzeme aynı.Fiatın bu mantıgını çözmedim,bu hikayeyi neden anlattım bende bilmiyorum :)

Mugen_punto
08/12/2011, 23:35
Benim aracım 1.3 multijet ilk bakımı 10.000 km de 160 tl ye yaptırdım.20.000 bakım fiyatıda 350 tl oldugunu ögrendim.yani ikinci bakımda cebimden toplam 510 tl çıkacak1.6 dobloların ilk bakımı 20.000 km de ve 500 tl den aşagı yapan yok.1.6 multijet 4 litre 1.3 multijet 3 litre yag alıyor.Geri kalan degişen sarf malzeme aynı.Fiatın bu mantıgını çözmedim,bu hikayeyi neden anlattım bende bilmiyorum :)

Elbet bir sebebi vardır ercüment :D belkide gerçeklerin nekadar acı olduğunu anlatmaya çalıştın :P

akca37
12/12/2011, 18:19
2011 model 9 bindeki 1.4 fire evo için
-enriko aliberti 370tl.
-birmot 350tl.
-poyraz 350tl.
-merkez servis 250tl.
-şık kardeşler 240tl.
-yıldızcan 300tl.
fiyat almakta fayda var.yapılan işlemler standart.....

Burdan ve Mustafa abinin araştırmalarından ben şunu görüyorum, benzinli puntoların bakım masrafları daha ağır, benim 10 bin 205, 20 bin 395 TL idi...

akca37
12/12/2011, 18:25
Arkadaşlar bu tamamen servisin fiyat politikasıyla ilgili.Aç gözlü servise düştünüzmü Allah yardımcınız olsun ben 45 bakımını 150 TL tuttu.Silifkeden Karamana gittim bakım için aynı bakıma Mersindeki ervisler 350-370 TL fiyat vermişti.
İnanmayanlar olmuştu burdada tekrar yayınlıyorum faturayı bakıma gidecekler bu faturayı çıkartıp 400 lerden bahsedenlerin gözüne soksun!

Geçen hafta 95 beygirlik aracı olan arkadaşımı yönlendirdim 10000 bakımına 140TL ödedi oda.

Onur bey ilginiz için ayrıca teşekkür etmek istedim, 95 lik aracı olan arkadaşta yetkili aynı serviste mi yaptırdı, birde o arkadaş 20 bin bakımını yaptırdığında sizden istirhamım onun da bedelini benimle paylaşabilir mi, fiat a ciddi bir baskı yapmayı düşünüyorum bu konuda çünkü benim 30 bin km bakımım yanaşıyor, teşekkürler yeniden..

akca37
12/12/2011, 18:34
Dostlar bu arada paro puan kartlarınızı serviste okutmayı unutmayın, ben 20 bin bakımını yaptırdktan sonra paro kartımı okutmuştum, yedek parçada hatırladığım kadarıyla % 14, işçilikte % 19 puan alacağımı biliyordum önceden, (bu değerler tam tersi de olabilir) sonra 395 TL lik 20 bin bakımından sonra bana uygulanan puan 11 TL idi, bende kabaca hesap yapmıştım yaklaşık 400 liralık bir bedelin ort : % 20 indirimi olsa 80 lira civarında puanım olması gerek diye opet kart yani paro yu aradım sonra günler sonra irtibatlaşarak fiatla bana yaklaşık 90 TL ye yakın puan yüklemesi gerçekleşti, hakkınızı arayın arkadaşlar...yakıt puanlarınızı da rutin takip edin paronun web sitesinden çünkü manisada aldığım 160 TL lik yakıtın puanı 1,60 olması gerekirken saniyeler sonra puanım sistem tarafından geri çekilmiş, araştırma yaptım sonrasında bu puanı geri yükleme yaptılar günler sonra...

buzgibi
12/12/2011, 21:56
Arkadaşlar ben benim aracım 37.800 binde yeni aldım triger değiştireyim dedim servisler 700 ila 750 arası tutar dediler ben dışardaki ustama 100 tl parça 40 tl el emegi verdim pazarlıkla beraber halloldu . Bu servisler gerçekten abuk subuk rakamlar veriyorlar anlamış değilim bende,

timurgoksel
13/12/2011, 15:39
10.000 bakımı için 180tl ödedim 2 hafta önce

Ardevo
14/12/2011, 15:09

Benim de 10.000 bakımı yaklaştı, nerede yaptırdınız bakımı bu fiyata?

timurgoksel
14/12/2011, 20:29
Benim de 10.000 bakımı yaklaştı, nerede yaptırdınız bakımı bu fiyata?

tan oto fiat ankara

punto_multijet
14/12/2011, 22:52
Lancia delta yeni yaptırdım ilk bakımını 20bin yani, 680tl tuttu. Punto evoda cuma girecek ilk bakima bakalım o ne tutcak.

mustafakoc3461
15/12/2011, 00:17
Florya Özkar da aracıma 70.000 bakımı yaptırdım. 190 tl tuttu

fiko
15/12/2011, 03:15
Fikret abi bu fiyat tutarsızlıklarını bence musterıden cok servısın dusunmesi gereken bır durum dıye dusunuyorum .
Şöyleki artık insanlar her bılgıye cok kolayca ulasabılıyor bu forumdada kımsede salak ta degıl olanıda yok .
Servıs musterısıne yuksek fıyat cıkarttıgında kendısıne yapmısoluyor bunu musterı bır kez yer başkada yemez zaten,bırdahada ugramaz bızım servılser garantılı arac pesıne dusmusler zaten garantılı arac servıse ya 1 kez gıdıyor yada 2 kez garantıden dolayı garatıde bıtınce servıse gıdılmıyor sanayııye gıdılıyor .Servıs garantısı bıtmıs aracları kazanmalı dıye dusunuyorum zaten garantılı arac elının altında onlarında garantısı bıtınce onlarda sana gelsın sen daha cok ıs yap daha cok kazan 1o bın bakımına 250 tl fıyat cektıgınde 10 arac gelıyorsa 170 Tl fıyat soyle 20 arac gelsın hatta garantısı bıttıkten sonrada gelsın
Servıs makul bır fıyat verdıgınde ben neden sanayıye gıdeyımkı sanayıde bujı toplamı 60 tl falan servıs toplu halde alıyor zaten bu parcayı servıse gelıyordur 50 tl ye servıs bana 100 tl bujı fıyatı cekse gıdermıyım gıtmem fıyatını bılıyorum zaten 50 tl ye aldıgını 100 e satıyor ama sanayıde 60 tl bu bujı servıste bana 70 tl dese zaten 20 tl kar etmıs oluyorsun .
10 bın bakımı ıle 20 bın bakımında cok bır farklılık yok bujıler degısıyor extradan 10 bıne 150 tl deyıpte 20 bıne 350 tl dersen sen musterın sunu dusunur bır bujıye 200 tl mı odeyecegım der düz mantık olarak dırekt .Zaten parcayı toptan alıyorsun sonrada 6 ay sonra fıat merkez bır guncelestırme yapıyor yenıdne zam karına kar katmıs oluyorsun .
İnsanlar neyın ne oldugunu bılıyor artık senın parcayı kaca aldıgını kaca sattıgını ,dıger servıslerın ucretlerını ,sanayıde cıkacak ucretı,hatta farklı fırmanın senın yaptıgın gıbı garantılı ıs yapıp senın yaptıgın ısın aynısını daha uygun ucrete yaptıgınıda bılıyor ona gore musterıyı kaybetmeden uzmeden ve kendı varlıgını surdurebılecek sekılde ıkı tarafında uzuzlemyecegı bır Fiyat polıtıkası olmasını dusunuyorum Fiat servısi sonucta tek artarnatıf sen degılsın ,insnalar en az senın kadar kendı ekonomısınıde dusunnuyor ne sen kolay kazanıyorsun ne ben kolay kazanıyorum surumden kazanma olayı ıle daha az kar ıle cok daha fazla musterı ıle fahıs fıyata elde ettıgın kar dan daha fazla kazana bılır servısler

aynen katılıyorum ....dışarıda 80 tl ye yaptıracağım şeyi 150-160tl vermek hoş değil ilk bakımdan sonra gitmeyi düşünmüyorum..

punto_multijet
19/12/2011, 18:13
10bin bakımını yaptırdım 5 kurus vermeden cok guzel duyguymus :D

akca37
19/12/2011, 18:39
10bin bakımını yaptırdım 5 kurus vermeden cok guzel duyguymus :D

Haklısın Kaan 5 kuruş değil bakım ücreti :D

punto_multijet
20/12/2011, 00:15
Yok cidden bedelsiz oldu.

aykut_1914
20/12/2011, 00:25
nasıl oldu :D

punto_multijet
20/12/2011, 11:14
aracı aldıktan sonra boyada hata oldugunu farkettik uzun ugraslar sonucu 4.yıl garanti ve ilk bakımı ucretsiz hakkı aldık. aslında zamanım olsa ugrascaktık daha fazlası için ama bunada sukur

armaganc
28/12/2011, 11:05
Arkadaşlar, Bu konuyu ısrarlı takip ediyorum dikkatimi çeken, 10.000 bakımı ortalama 200 TL iken yıllık bakım nasıl 400 TL oluyor. Aracım 11.000 e geldi. 1 hafta içinde bakıma sokucam. Servisler 400 TL seviyesine fiyat çekiyor. Ben anlamadım bu işi. Ne yapmayalım yardımlarınızı bekliyorum. 400 Tl bayılacakmıyım mecburen

ABNEW
28/12/2011, 15:57
Arkadaşlar, Bu konuyu ısrarlı takip ediyorum dikkatimi çeken, 10.000 bakımı ortalama 200 TL iken yıllık bakım nasıl 400 TL oluyor. Aracım 11.000 e geldi. 1 hafta içinde bakıma sokucam. Servisler 400 TL seviyesine fiyat çekiyor. Ben anlamadım bu işi. Ne yapmayalım yardımlarınızı bekliyorum. 400 Tl bayılacakmıyım mecburen

Armağan, daha önceden de belirttiğim gibi Puntolarda 10000km bakımı yok.Multijetlerde sadece 10000km de 1 yağ+yağ filtresi değişimi mevcut,

Senin 11000km deki aracının yıllık bakıma girmesi gerekiyor (Eğer son bakımdan itibaren 1 yıl geçtiyse.Geçmediyse buna bile gerek yok.Ya son bakımdan itibaren 1 yıl bekleyip yıllık bakıma sokarsın aracını ya da 20000km de 1 yapılan periyodik bakımı beklersin.Hangisi önce gerçekleşirse o şekilde bakıma götürmen gerekiyor)

Yıllık bakımda, görsel kontroller, yağ, yağ filtresi, hava filtresi değişimi, sıvı kotrolleri -gerekiyorsa tamamlaması- yapılmakta.Ekstra birşey çıkmazsa yıllık bakım ücreti 250TL civarında tutmakta...

armaganc
29/12/2011, 17:39
Slm Arda,
bilgilendirme için sğl Evet yıllık bakıma giricem. 250 TL demişsin güzel. Ama istanbuldaki servisler 400 fiyat çekiyor. Makul mu bu fiyat sence ?

ABNEW
29/12/2011, 23:24
Slm Arda,
bilgilendirme için sğl Evet yıllık bakıma giricem. 250 TL demişsin güzel. Ama istanbuldaki servisler 400 fiyat çekiyor. Makul mu bu fiyat sence ?

Yıllık bakım için bence 100TL kadar fazlalık var.Tabi ekstra bir işlem olmayacaksa.Normal şartlarda 300TL nin altında olmalı.

İşin gerçeği, bizler pek yağ değişim, yıllık bakım, periyodik bakım gibi kavramların farkını bilmediğimiz için servislere de hak veriyorum ben :)

ozgurse
30/12/2011, 01:26
Slm Arda,

Merhaba,

Deha otomotivle görüşmeni tavsiye ederim.

Syg,

alpi33
02/01/2012, 03:44
gölcük BEYKAR FİAT Servisine teşekkürler....
yıllık bakım 189 TL...Garantim devam ediyor...İstanbul esnafınıda allah ıslah etsin ne diyeyim artık....

since1453
02/01/2012, 10:56
arakdaşlar benim anlaamdiğim alman arabalarının bakımı daha pahalı değilmi.babamın 2011 ford fiesta 1.4 otomatik aracının bakımını cms günü yaptirdik topkapıda yetkili serviste adamalr 240 tl fiat çıakrdı.nasıl oluyordu fiat 400 tl çikariyor.clio 1.5 dizel aracımı servise verdim 6000bakımı 800-1000 tl çikmişti(2011 yılında) araç şirket aracıydı hor kullanmıştım.firen baklatalarından trigerine,ayna kapağindan kapak jantlara kadar değişmiştii.demekki evo da aynı bakım 2000 tl yede çıkmaz ?????????????

akca37
02/01/2012, 11:04

Günaydın armağan senin araç gördüğüm kadarıyla benzinli, benim 1.3 95 dualogic olduğu için bu 400 fiyatı çıkmıştı bilgin olsun, mesela şu an 30 Bin KM değişimi olcak yine 200 civarında bir rakam diyorlar tabi yılbaşından önceydi bu rakam şimdi o da kesin artmıştır

armaganc
02/01/2012, 11:44
Yorumları için herkese teşekkürler. anlaşılan 400 civarı mecbur bayılacağız gibi duruyor. napalım artık. :(

ozgurse
03/01/2012, 01:32
Yorumları için herkese teşekkürler. anlaşılan 400 civarı mecbur bayılacağız gibi duruyor. napalım artık. :(

Arkadaşım 400 civarı bayılmana gerek yok.. Deha otomotiv ile görüş;

yağ , yağ filtresi , hava filtresi ve polen filtresi değişimini yaklaşık 200 tl 'ye yapıcaklardır. Bujileride değiştirmek istiyorsan o da ayrıca 60 tl civarında .

armaganc
04/01/2012, 13:50
eyv. C.tesi Dehada alıyorum soluğu :)

ultraslan33
07/01/2012, 16:01
60bin için 290 istediler az önce aradım ekstrası olursa 320 en fazla dedi konya-ereğli servisi mersin bilenler oto 730 tl boranlar ise 400 dedi buyur burdan yak.......

sunlogan
10/01/2012, 19:31
herkese selam, c.tesi günü aracımı yıllık bakıma götürdüm. Motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi değişti. 310 tl ödeme yaptım. aracım 8000 km de. Detaylı halini faturaya bakıp yazarım. Herkese kazasız sürüşler.

ozgurse
10/01/2012, 23:14
310 TL bence yüksek bir rakam

harikeyn
11/01/2012, 19:08

hangi servis bu

harikeyn
11/01/2012, 19:29
tan oto en fazla 200 diyor yıllık bakıma
kartas 380 bujıler değişicekmiş fiyata dahıl degıl
birtmot 5oo diyo
ağaçli 500 deer
ankara oto 500 der
kavaklıdere 320 der
ali uğurlu 500 der
ya hani ben benzılının bakım malıeti daha düşük bilirdim noldu anlamadım millet kafayı yemiş 6500 de hersey değişicek
buda millete sokmanın başka yolu oldu valla
tn otoda yaptırıcaz galıba

justneedyou
11/01/2012, 20:08
Ben ilk yılımı doldurdum.

Yağ değişti,
bujiler değişti,
filtreler değişti,
antenim kırılmıştı onu değiştirdim bide
yıllık bakımı yaptılar 395 TL'ye geldi.(anten 90-95 civarı)

ABNEW
11/01/2012, 21:08
Ben ilk yılımı doldurdum.

Yağ değişti,
bujiler değişti,
filtreler değişti,
antenim kırılmıştı onu değiştirdim bide
yıllık bakımı yaptılar 395 TL'ye geldi.(anten 90-95 civarı)

Antenı çıkarırsak 300TL, bujiler de değişmeseydi 250TL civarı tutardı.Bu da normal ücret bence.Bujilerin değişimi normal şartlarda 20000km de bir..

cesur
12/01/2012, 20:19
arkadaşlar ben bugün kaskoyu yaptırmak için orduya gittim orada bana 10.bini doldurmamışsınız ama yıllık bakımını yaptırmalısınız dendi ve bana 500 tl fiyat çıkarıldı . bakılacak olan tek şey yağı suyu filtresi sadece. buji falan yok üstelik 600 küsür civarı denildi ama 500 e düştüler büyük bir jest yaptılar bana yani ha birde ben bu bakımı dışarıda yaptırsam ne olur dedim direk garantiden çıkarsın dediler .ben bandrolümü yapıkredi den gib.gov tr den ödedim ve **** dan ücretsiz check-up kazandım onun içinde de yağ filtre su bakımı var diye yazıyor ben şimdi bu hediyeden neden yararlanamıyorum. bakımı yaptırmasam ne olur dedim motora bişey olursa ozamanda garatiden çıkarsınız dediler herşeyi kendilerine bağlamışlar yani.ben şimdi **** a gidip check-up ımı yaptırsam ne olur ... bilgisi olan varsa yardım lütfen...

kuthankurt
13/01/2012, 00:25
arkadaşlar merhaba,

ben haziran ayında arabama 10.000 km bakımı yaptırdım, şu anda 17.000 de yıllık bakım dediğiniz olayı yine de yaptırmam gereklimi yoksa 20.000 km yi mi bekleyeyim, anlamadım ki hem 10.000 de bir hem de senede bir mi bakım var?

srkaradag
13/01/2012, 00:29
arkadaşlar merhaba,

ben haziran ayında arabama 10.000 km bakımı yaptırdım, şu anda 17.000 de yıllık bakım dediğiniz olayı yine de yaptırmam gereklimi yoksa 20.000 km yi mi bekleyeyim, anlamadım ki hem 10.000 de bir hem de senede bir mi bakım var?
20000 veya 2yıl hangisi daha önce dolarsa:shifty:

ABNEW
13/01/2012, 15:59
arkadaşlar merhaba,

Kuthan, dizelde 10000km de bir sadece yağ-yağ filtresi değişimi var.Bunun dışında ya yıllık bakım ya da 20000km de 1 periyodik bakım uygulaması var.10000kmde yıllık bakım yapıldığını düşünürsek aracın ya 20000kmde (Periyodik Bakım) ya da Haziran Ayında(Yıllık Bakım) (Hangisi önce dolarsa) bakıma girmesi gerekiyor..

tyilgin
13/01/2012, 16:50

Gerçekten çok hesaplı yaptırmışsın. sanayideki usta bile bu rakamdan daha fazla işçilik talep ediyor. Her ile lazım böyle bir servis. Şöyle istanbul civarında olsa ben dahil birçok arkadaş üşenmeden oraya giderdi eminim.

armaganc
13/01/2012, 23:09
Merhab istanbulda Deha otoya gittim. yıllık kontoller yapıldı. yağ , yağ filitresi, hava filtresi frenlerin kontrolü ce arka kampanaların temizlenmesi dahil. 200 TL nakit ödeyerek çıktım. Deha otoyu tavsiye ederim ilgililer. Öneride bulunan arkadaşlara teşekkür ederim. istanbuldaki arkadaşlara tavsiye ederim.

ozgurse
14/01/2012, 02:27
Merhab istanbulda Deha otoya gittim. yıllık kontoller yapıldı. yağ , yağ filitresi, hava filtresi frenlerin kontrolü ce arka kampanaların temizlenmesi dahil. 200 TL nakit ödeyerek çıktım. Deha otoyu tavsiye ederim ilgililer. Öneride bulunan arkadaşlara teşekkür ederim. istanbuldaki arkadaşlara tavsiye ederim.

Bu şekilde fahiş fiyat çeken servislerde yola gelir umarım.

cesur
14/01/2012, 19:04
Avukatımı istiyorum ! ordu fiat servisi daha 5000 e bile gelmemiş aracın yıllık bakıma girmesi gerektiğini söyleyerek garantili aracın yıllık bakımı için bana 500 tl fiyat verdi. ve eğer bakıma gitmezsem aracın garantiden çıkarılacağını söylediler ben bir yıl garanti uzatmak içinde servise 480 tl ücret ödemiştim. aracıma ise servislik yapan bir başka arkadaşım baktı ve sorunsuz olduğunu söyledi ancak servis bunu kabul etmiyor kendileri bakmalıymış (soygun un bahanesi) başka servis işlem yapar sa yine garantiden çıkıyormuşum. aracı olup da bu yolardan geçenler sizlerde bir fikir verin ne yapmak laızm bu durumda

scuba_28
14/01/2012, 19:58
ekim 2011'de 20 bin bakımı 343 TL tuttu. firen papuçları hariç. onlar değişmedi. servise gitmeden önce ankara'da bir kaç yerden fiyat aldım.480, 500 küsur gibi değişik fiyatlar çıktığı halde bu fiyata bakım yaptırdım.

cesur
20/01/2012, 19:09
servisi genel merkeze şikayet ettim beni önce genel merkezden sonra da servisten müdür aradı siz yanlış anlamışsınız falan dedi bende hayır yağ hava ve su filtresine bakılıcak denildi bana dedim ve 500 tl dediler dedim yanlış aksettirilmiş bu bakımlar 250 yi geçmez belki fren balatalarına falanda bakılacak denmiştir hayır denmedi dedim . 500 tl tutmaz dedi servisimize gelin yardm cı olalım dediler ama ben yıllık bakım için 250 tl yi de çok buluyorum. 150 yi geçmemesi lazım . buarada samsun servisinide aradım onlar direkt 250 dedi .

ABNEW
21/01/2012, 00:26
servisi genel merkeze şikayet ettim beni önce genel merkezden sonra da servisten müdür aradı siz yanlış anlamışsınız falan dedi bende hayır yağ hava ve su filtresine bakılıcak denildi bana dedim ve 500 tl dediler dedim yanlış aksettirilmiş bu bakımlar 250 yi geçmez belki fren balatalarına falanda bakılacak denmiştir hayır denmedi dedim . 500 tl tutmaz dedi servisimize gelin yardm cı olalım dediler ama ben yıllık bakım için 250 tl yi de çok buluyorum. 150 yi geçmemesi lazım . buarada samsun servisinide aradım onlar direkt 250 dedi .

250TL lik rakam, bakım-garanti şartlarına göre yapılan bakımların aşağı yukarı değeri.Tabi kimimize çok kimimize az gelebilir o ayrı.Ancak sizden aldıkları 500TL normal şartlarda yıllık bakımın 2 katı...

akca37
21/01/2012, 01:18
fiat olsun vw olsun...fark etmez...her yetkili servis kendi fiyatını uygular...neticede bir kar marjları var...bundan feragat ederek daha az ücret talep edebilirler...

bazen işçilik bazen yedek parçada kampanya yapabiliyorlar...

aslında tek fiyat olması lazım...bana göre...

diğer taraftan...

yağ bakımlarını ...yetkili serviste yaptırmak zorunda değilsiniz...
önemli olan...servis belli km lerde çağırır...işte onlar gitmek zorundasınız...atıyorum 30bin 60 bin 90 bin....gibi..

bunun dışında yağ bakımı fren balatası değişimini dışarda yaptırabilirsiniz...ancak...orijinal parça kullanmak şartıyla...

yine...orijinal parça alarak...serviste onları kullandırabilirsiniz...yani yağınızı balatanızı dışarıdan alıp bunu takın bunu kullanın diyebilirsiniz....

bugün vw grubunda....doğuş ve eskihisar arasında bile rekabet ve fiyat indirimleri kampanyalar oluyor...fiat da mı olmayacak ??

ben olsam....normal periyodik bakımlarını dışarıda yaptırırım..sadece belli km de 30 60 90 bin bakımlarına giderim....

Cemal abi Teşekkürler, benim aracın 30 bin bakımı yanaştı, ancak yağ filtresi, polen filtresi ve hava filtresini almıştım paro puanımdan , sadece yağını alamamıştım, şimdi senin dediğinden şunu anlıyorum, 30 bin km bakımı ara bakım yani rutin değişen şeyler yağ, yağ filt, hava ve polen filtresi, yağı da aldığım zaman dışarda değiştirebilir miyim, bunlardan ötürü garantim bozulur mu veya orjinal parçaları almama rağmen dışarda değiştirdiğıimde benim aracın garantisine etki edermi, tutupta servis 30 bin bakımını bizde yaptırmadığın için bi arıza durumunda kabahatli mi bulur beni ?

akca37
21/01/2012, 01:21

Aradaki 20 lira gibi bir rakam 75-95 farkından kaynaklanıyor...!!! 95 liklerin hava filtreleri ve yağ filtreleri farklı bildiğim kadarıyla bilginize...