PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Navigasyonu auxtan teybe aktardığınızda oluşan ses

gurhany
14/11/2011, 22:48
herkese merhaba,

navigasyonu cihazını aux girişinden orjinal teybe bağladığımda müthiş bir cızırtı ve beraberinde motor sesi oluyor. bunu nasıl engelleyebilirim?

ZAK1980
14/11/2011, 23:00
Navıgasyonu bılmem ama benım ceptelefonunu taktıgımda mp3 dınlerken ve oyle bosta ıkende cızırtı yapıyordu sorunun tam oturmamasından oldugunu anladım navıgasyonun gırısı 3.5 luk ıse senın aux kablon ucu 2.5 ıse tam oturmadıgından yapar baska bır cıhaz ıle bak bakalım cızırtı varmı ılk aklıma gelen bu oldu

gurhany
14/11/2011, 23:12
yok onu denedim o değilmiş :)

shellcininabisi
14/11/2011, 23:27
hocam navigasyon cihazı araç şarjına takılıyken yapıyor ben onu farkettim. bir dene istersen şarjdan çekince hiç ses kalmıyor kesiliyor benimki. çözmeye çalışıyorum.

erosistanbul
15/11/2011, 01:23
ben hem naviden bağlıyorum hem telden. en ufak bi cızırtı yok. aklıma gelen bikaç sorunları yazabilirim.
1.teybin arkasındaki soketin tam oturduğunu kontrol edin.
2.kablo üzerinde herhangibir kırılma ezilme varsa(özellikle nötr uç) oda yapar.
3.soketler fabrikasyon presmi, lehimlimi. lehimli ise soğuk lehim olabilir.

aklıma gelen bunlar. ama genede kabloyu bi elektronikçiye götürüp kontrol ettirmende fayda var.

OzzY
15/11/2011, 02:18
ben hem naviden bağlıyorum hem telden. en ufak bi cızırtı yok. aklıma gelen bikaç sorunları yazabilirim.
1.teybin arkasındaki soketin tam oturduğunu kontrol edin.
2.kablo üzerinde herhangibir kırılma ezilme varsa(özellikle nötr uç) oda yapar.
3.soketler fabrikasyon presmi, lehimlimi. lehimli ise soğuk lehim olabilir.

aklıma gelen bunlar. ama genede kabloyu bi elektronikçiye götürüp kontrol ettirmende fayda var.

+1 navigasyonda sorun yoksa kabloda sorun vardır.
bende boşta motor sesi geliyor ancak herhangi bir cihaz takınca ses kesiliyor.

utku952
15/11/2011, 11:06
Teybin arkasında kablo lehım yerini yanlış yapmışlardır başıma gelmıştı ıpod baglantısında düzeltilir.

gurhany
15/11/2011, 14:40
evet arkadaşlar emrahın dediği gibi cihaz şarjdayken yapıyor. şarjı çekince tüm ses kesiliyor. bunun çözümü ne olabilir? navigasyon cihazlarının şarj süreleri çok iyi değil. şarjdayken bu sesi engellemenin bir yolu olabilir mi?

shellcininabisi
15/11/2011, 14:56
ben de araştırıyorum hocam. ama şarjdan kaynaklandığı kesin o zaman. şöyle birşey deneyeceğim nomal prize takıp öyle vereceğim sesi akşama bakalım ne olacak? eğer ses aynen devam ederse diyecek birşey yok gibi

erosistanbul
16/11/2011, 01:23
arkadaşlar bende aynı sistemi kullanıyorum. ne şarj ederken nede dinlerken herhangibir hışırtı yok. kabloyu pioneer yetkili serviste taktırmıştım.sadece kablomun uçları pres baskı. ben genede kabloya bağlıyorum olayı.

1ocak2011
19/01/2012, 19:55
arkadaşlar bende aynı sistemi kullanıyorum. ne şarj ederken nede dinlerken herhangibir hışırtı yok. kabloyu pioneer yetkili serviste taktırmıştım.sadece kablomun uçları pres baskı. ben genede kabloya bağlıyorum olayı.

Siz hangi kabloyu serviste taktırdınız? Aux kablosunumu serviste taktırdınız?

azmop
14/07/2018, 16:14
Arkadaşlar konu hort olacak ama bende de aynı sıkıntı var ve nedenini galiba sarj cihazı belli bir hertz de duyamayacağımız kadar düşük seste elektrik veriyor. Aux ta bir amfiplikatör aracı olduğu için bu sesi yüksek duyuyoruz, gaza basınca incelmesi de bu yüzden olsa gerek.

Asıl sorun bunu nasıl engelleriz laptop şarj aletlerinin ucundaki parazit engelleyici işe yarar mı?