Orijinalini görmek için tıklayınız : Puntolarda CD derdine son. İşte CAR AUDİO SYSTEM ve montaj
shellcininabisi
11/11/2011, 19:01
BU CİHAZ İÇİN AUX GİRİŞİNE İHTİYAÇ YOK. AUX GİRİŞİ OLSUN OLMASIN TÜM PUNTO TEYPLERİNE UYUMLU. BÜTÜN PUNTO TEYPLERİNDE BULUNAN CD CHANGER ÇIKIŞINA TAKILIYOR.
CİHAZLARIN %90 I 10 KLASÖRE KADAR (99 ŞARKI X 10 KLASÖR ) DESTEKLİYOR.
arkadaşlar öncelikle kusuruma bakmayın yaz tatilinde fotoğraf makinamı yazlıkta unutmuştum bayram tatili vesilesiyle gidince tekrardan daha yeni paylaşma imkanım oldu. aslında baya çekmiştim ama şimdi bilgisayara attığımda UNKNOWN FORMAT diyerek açmadı özellikle de teybi söktüğüm fotoları neyse yine de anlatmaya çalışacağım.
ÜRÜNÜN MONTAJI : ilk resimdeki gibi yazlıkta bulduğum telleri pense yardımıyla düzeltip teybi sökmek için kullandım. ürün kutusundan cihaz, kullanım kılavuzu (ingilizce) ve 1 adet kablo çıkıyor.
teybi teller yardımıyla söktükten sonra bu kablonun mavi ucunu teybimizin arkasındaki cd changer soketine takıyoruz. diğer ucunu ise teybin arkasından aşağı sallıyoruz ve uygun bir yere cihazı monte ediyoruz. ben 2. resimde görüldüğü üzere torpido kapağını söküp kabloyu geçirip TORPİDONUN içine koydum cihazı. hiç bir şekilde kablo vs görülmüyor.
cihazımızın 3 tane girişi mevcut 1. si USB 2. si SD KART 3. sü ise AUX.
gelelim bundan sonrasına ister flash belleğe isterseniz SD KARTA
CD01 CD02 CD03 CD04... şeklinde klasörler açıyoruz ve içlerine en fazla 99 tane şarkı atıyoruz. (denedim 100. yü çalmıyor diğer klasöre geçiyor.)
3. ve 4. resimlerde görüldüğü gibi teybimizde otomatikman CD CHANGER menüsü çıkıyor. ve CD01 KALSÖRÜNDEN çalmaya başlıyor. kalsördeki şarkı bitince CD02 klasöründeki şarkıları çalmaya başlıyor.
aux tan bir şey bağladığınızda ise AUX menüsüne geçebilmeniz için FLASH BELLEK yada SD KART kullanıyorsanız bunu sökmeniz gerekiyor.
+ / - leri
+ ları
1. DİREKSİYON TUŞLARININ TÜMÜ (ŞARKI DEĞİŞTİRME SES AÇMA) ÇALIŞIYOR
2.istediğin kadar şarkı atabiliyorsun (16 gb yi destekliyor denenmiştir.)
3. sanki ses kalitesi bunun daha iyi gibi geldi bana 10. düzeyi cd de15. düzey gibi
- leri
1. sanırım garantisi yok :)
2. ŞARKI İSİMLERİ GÖRÜLMÜYOR yani CD01 klasöründe 1. şarkı bilmene olsun bu çalarken şarkıyı CD01 TRACK1 olarak görüyor (altta resimde yer alıyor.)
3. Aux menüsüne geçiş için Flash ya da sd kartı çıkarmanız gerekiyor. (bazı arkadaşlar denemişler, media tuşu ile aux a geçilebiliyor ancak geri sd/usb ye dönülmüyormuş aux kullanmadığım için pek denemedim)
fiyat : gittigidiyor , sahibinden, hepsiburada gibi sayfalarda farklı fiyatlarda bulunmakta. araştırıp kişilerin yorumlarına bakarak alabilirsiniz. ben sanal pazardan aldım (taksit dolayısıyla)
MONTAJ RESİMLERİ: AUX menüsüyle alakası olmayan bir cihaz olup tüm FİAT PUNTO TEYPLERİNE uyumlu. montaj fotoları ve nereye nasıl takılacağı aşağıdadır. (resimler forumumuzdaki çeşitli konulardan, 1 tanesi de sahibinden.com dan alıntıdır.)
https://forum.grandepuntotr.com/attachments/ses-goruntu-sistemleri/16731d1321022682-evom-da-cd-derdine-son-iste-car-audio-system-ve-montaj-dsc09497.jpg
https://forum.grandepuntotr.com/attachments/ses-goruntu-sistemleri/17562d1325698334-evom-da-cd-derdine-son-iste-car-audio-system-ve-montaj-01042011033.jpg
GRANDE PUNTO TEYPLERİNDE;
https://forum.grandepuntotr.com/attachments/ses-goruntu-sistemleri/17563d1325699846-evom-da-cd-derdine-son-iste-car-audio-system-ve-montaj-dsc01855iv0.jpg
PUNTO EVOLARDA;
https://forum.grandepuntotr.com/attachments/ses-goruntu-sistemleri/18622d1330450357-evom-da-cd-derdine-son-iste-car-audio-system-ve-montaj-ekran-alintisi.jpg
ben kendi aracımda torpido gözüne geçirdim ve en arkaya yapıştırdım.
https://forum.grandepuntotr.com/attachments/ses-goruntu-sistemleri/16732d1321022704-evom-da-cd-derdine-son-iste-car-audio-system-ve-montaj-dsc09506.jpg
ÜRÜN VİDEOLARI :
KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR MU ? ve ŞARKI / KLASÖR GEÇİŞ hızlarını izleyebilirsiniz.
xmhtxoUA_UY
NAVİGASYON AUX TAN BAĞLANIYOR MU?
l1E1myhOR-I
( önemli: ben bu videoda navigasyonun şarj aletini takmamıştım şarj aletini takınca çakmaklığa acayip bir cırıltı oluşuyor. bunun nedeni ise bizim araçların çakmaklığında şase olmamasıymış. bazı arkadaşlar bu sorunu 220 volt dönüştürücü ile navigasyonun normal ev tipi şarjını takarak çözmüşler, ben ise aşağıdaki tek çizgili kabloyla çözdüm.)
bazı arkadaşlar SD KART / FLASH BELLEKLERDE KLASÖR SADECE BİR - İKİ KLASÖR TANITABİLMİŞLER... bununla ilgili olarak;
02.06.2011 tarihinde 34DR1974 nickli arkadaşımızın Fiat Punto Audio System Orijinal Müzik Çaları ( USB & SD )li çalara çevirici modül ?? konusunda 11. mesajda yazdıkları;
"Birde bu içerisine attığınız klasörleri tanıtıyorsunuz. Tanıtma işlemi de CD01'in içerisindeki son şarkıya geliyorsunuz ve ileri sarma tuşuna basılı tuttuğunuzda CD02'ye geçiyor toplam 20 klasör oluşturduysanız herbiri için bunu yapmalısınız. Yani arkadaşlar bunu paylaşmamda ki sebep herkezin net bir fikri olsun farkındayım alacak olan arkadaşların bile kafasında soru işareti vardır ben kullandığım için alacak ya da düşünen arkadaşlar ne ile karşılaşacaklarının farkına varmasını istedim."
özelden yada buradan her türlü sorunuzu cevaplamaya çalışırım arkadaşlar.
cute.poison
11/11/2011, 19:15
Öncelikle teşekkürler incelemeniz için...Bir sorum olacak...Teyp açılıp kapanınca şarkılar kaldığı yerden mi devam ediyor yoksa CD01 e yani başa mı dönüyor? Yani atıyorum CD07 track 16 da kaldı...aç kapa yapınca burdan mı devam ediyor??? Teşekkürler...
shellcininabisi
11/11/2011, 19:33
Öncelikle teşekkürler incelemeniz için...Bir sorum olacak...Teyp açılıp kapanınca şarkılar kaldığı yerden mi devam ediyor yoksa CD01 e yani başa mı dönüyor? Yani atıyorum CD07 track 16 da kaldı...aç kapa yapınca burdan mı devam ediyor??? Teşekkürler...
nerde kaldıysa saniyesi saniyesine oradan devam ediyor. örneğin CD05 TRACK 35 2:31 de kontağı kapatıp açtığınızda 2:31 den devam ediyor. okuma hızı ise gayet iyi 1-2 saniye içinde çalmaya başlıyor. ancak kartta ya da bellekte klasörlere yeni şarkı atınca bi 5 saniye falan düşünüyor heralde tanımaya çalışıyor :)
gunaykarakas
11/11/2011, 19:36
Merhaba Cihazınızı güle güle kullanın Merak ettiğim konu cihazın navigasyonla kullanımı ses kalitesi nasıl ?
shellcininabisi
11/11/2011, 19:40
Merhaba Cihazınızı güle güle kullanın Merak ettiğim konu cihazın navigasyonla kullanımı ses kalitesi nasıl ?
navigasyon kısmını anlamadım hocam. ama eğer bu cihazı soruyorsanız ses kalitesi cd den daha iyi gibi geldi bana
gunaykarakas
11/11/2011, 19:44
navigasyon kısmını anlamadım hocam. ama eğer bu cihazı soruyorsanız ses kalitesi cd den daha iyi gibi geldi bana
Profil resminizde aracınızda navigasyon olduğunu gördüm aldığınız cihaza aux kablosuyla bağlayıp test ettinizmi mp3 player , video player , navi v.s bunu sormak istedim ?
shellcininabisi
11/11/2011, 19:54
Profil resminizde aracınızda navigasyon olduğunu gördüm aldığınız cihaza aux kablosuyla bağlayıp test ettinizmi mp3 player , video player , navi v.s bunu sormak istedim ?
hmm evet navigasyonum var ama aux bağlamadım ben buna fm transmitter üzerinden bir kere film izledim gayet başarılıydı.
Bu cihazı alıcaktım ancak Bravo'ya uygunu daha gelmemişti, ancak direksiyondan çalışmıyor demişsiniz, bu olayı direksiyonla çalıştıran kumanda seti bağlantısı var 50-100 lira arası bi aparat. Araya bi yere takılıyor tam bilmiyorum. O zaman direksiyondan kumanda sağlanıyor, bilginiz olsun.
shellcininabisi
11/11/2011, 20:19
Bu cihazı alıcaktım ancak Bravo'ya uygunu daha gelmemişti, ancak direksiyondan çalışmıyor demişsiniz, bu olayı direksiyonla çalıştıran kumanda seti bağlantısı var 50-100 lira arası bi aparat. Araya bi yere takılıyor tam bilmiyorum. O zaman direksiyondan kumanda sağlanıyor, bilginiz olsun.
hocam ilginize teşekkürler. sanırım yanlış bir anlaşılma oldu yukarıda + lar kısmında belirttim TÜM DİREKSİYON TUŞLARI çalışıyor bu cihazda.
gunaykarakas
11/11/2011, 20:25
hmm evet navigasyonum var ama aux bağlamadım ben buna fm transmitter üzerinden bir kere film izledim gayet başarılıydı.
FM transmitter her zaman kullanılamıyor mağlesef sizin cihazla birlikte aux kablosuda gönderilmiştir büyük ihtimal rica etsem navigasyonuda da test edebilirmisiniz benim için önemli olan navigasyondaki mp3 player direksiyondan kumanda edilerek kullanılabiliyormu.Buda çalışıyorsa bende cihazı almayı düşünüyorum.
Ben çalışmıyor diye okumuşum kusura bakmayın :D
shellcininabisi
11/11/2011, 21:20
FM transmitter her zaman kullanılamıyor mağlesef sizin cihazla birlikte aux kablosuda gönderilmiştir büyük ihtimal rica etsem navigasyonuda da test edebilirmisiniz benim için önemli olan navigasyondaki mp3 player direksiyondan kumanda edilerek kullanılabiliyormu.Buda çalışıyorsa bende cihazı almayı düşünüyorum.
direksiyon kumandasından şarkı değiştirebileceğini sanmıyorum + sı öyle bir kablo da çıkmadı kutudan sadece şarj aletleri çıkmıştı navigasyonun
yanlıs anlamayın bılgım olmadıgından soruyorum benım aracımda aux cıkısı yok bu cıhazı baglıyabılırmıyım.eger baglanırsa gercekten aractakı cd fazlalıgından kurtulmus olacagım.
yanlıs anlamayın bılgım olmadıgından soruyorum benım aracımda aux cıkısı yok bu cıhazı baglıyabılırmıyım.eger baglanırsa gercekten aractakı cd fazlalıgından kurtulmus olacagım.
Aracınızda muhtemelen aux çıkışlı mp3 player vardır ancak kablo çekilmemiştir. Ben Evo'larda var diye biliyorum yani...
Aracınızda muhtemelen aux çıkışlı mp3 player vardır ancak kablo çekilmemiştir. Ben Evo'larda var diye biliyorum yani...
butun evolarda aux yok galıba ben media tusuna bastıgım zaman herhangı bır ısaret veya yazı cıkmıyor :(
benım teybımın arkası boyle aux cıkısı varmıkı acaba ???
1ocak2011
11/11/2011, 23:00
Bu sorunun cevabı benim içinde önemli
Saygılarımla
Navigasyondaki mp3 player direksiyondan kumanda edilmez arkadaşlar, ses ayarı belki de şarkı değiştirme olayı imkansız.
shellcininabisi
11/11/2011, 23:09
@ FoGGy ye katılıyorum sadece sesi açabilirsiniz. ancak AUX kablosu üzerinden parça değiştirmek olmuyor. ayrı aletler olduğu için sadece ses aktarımı yapılabiliyor.
bunu bilgisayarınızı tv ye bağlaydığınızda TV KUMANDASINDAN SADECE SESİNİ AÇABİLİRSİNİZ şarkı değiştiremezsiniz gibi düşünün.
1ocak2011
11/11/2011, 23:12
Bu alet ile Aux üzerinden navigasyondaki sesi hoparlöre sanırım veremeyiz...
shellcininabisi
11/11/2011, 23:15
mantıken 3,5 mm kablo ile buna bağlantı çekince navi sesini alabilirsiniz. yarın dener foto çeker koyarım ama telefon bağlayınca çalıyor. naviyi neden çalmasın? ha tabi film gibi anlık sesleri verir mi onu denemeden bilemem :)
edit : merak ettim hatta şu işkencenin (maçın) devre arası olsun inip deneyeceğim foto / video ekleyeceğim.
agabey3838
11/11/2011, 23:21
anlatım çok başarılı. teşekkürler emeğiniz için
shellcininabisi
11/11/2011, 23:41
mantıken 3,5 mm kablo ile buna bağlantı çekince navi sesini alabilirsiniz. yarın dener foto çeker koyarım ama telefon bağlayınca çalıyor. naviyi neden çalmasın? ha tabi film gibi anlık sesleri verir mi onu denemeden bilemem
edit : merak ettim hatta şu işkencenin (maçın) devre arası olsun inip deneyeceğim foto / video ekleyeceğim.
bunun gp için olanıda varmıdır acaba ?
shellcininabisi
12/11/2011, 00:29
bu gp ye de uyumluymuş :)
Bu arada ilk mesajıma 2 tane Taze video ekliyorum. umarım yardımcı olur arkadaşlar.
gunaykarakas
12/11/2011, 01:18
Güzel anlatımın video ve resimler için teşekkürler gayet açıklayıcı oldu aux desteği olmayan evo larda teybi değiştirmeden bu sanırım şimdilik tek çözüm.Mp3ler yazdığına göre direksiyon tuşlarından da kontrol edilebiliyor .cd karmaşasına son verir devamlı cd yazmamız gerekmez.Fiyatı biraz yüksek olmasına rağmen alinmicak bir ürün değil.
shellcininabisi
12/11/2011, 01:27
Güzel anlatımın video ve resimler için teşekkürler gayet açıklayıcı oldu aux desteği olmayan evo larda teybi değiştirmeden bu sanırım şimdilik tek çözüm.Mp3ler yazdığına göre direksiyon tuşlarından da kontrol edilebiliyor .cd karmaşasına son verir devamlı cd yazmamız gerekmez.Fiyatı biraz yüksek olmasına rağmen alinmicak bir ürün değil.
direksiyondan kontrol olayı süper zaten :) bir de ben önce gittigidiyordan baya baktım aslında almadan önce sonra biraz araştırınca sanalpazar diye bir sayfa buldum ve peşin fiyatına tüm kartlara taksit yapıyorlar. böyle bir cihaz için ayda 8 - 10 lira çok değil aslında. heleki benim gibi her hafta bir sürü mp3 indiriyorsa.
Mugen_punto
12/11/2011, 01:52
Aynı üründen bende kullanıyorum.. başka bir konuda tavsiyelerimi iletmiştim.. gerçekten çok güzel 3 ayrı bellek girişi olması büyük avantaj ( sd kart,usb bellek ve aux girişi )...
butun evolarda aux yok galıba ben media tusuna bastıgım zaman herhangı bır ısaret veya yazı cıkmıyor :(
benım teybımın arkası boyle aux cıkısı varmıkı acaba ???
bülent abi cd tuşuna 2defa basınca aux yazarsa var yazmazsa yok.teybin yazılımı ile ilgili bir durum.
shellcininabisi
12/11/2011, 15:22
hocam aux çıkışı olmasına gerek yok teypte arkasında cd changer çıkışı vardır teybin heralde bu cihaz oraya bağlanıyor. AUX girişi + özelliği yani aux girişi için bu cihazın ayrı kablosu yok tek kablo üzerinden ister FLASH BELLEK iste SD KART istersen de AUX tan cihaz bağlayabiliyorsun.
peki bu sistemde flash belleği fat32 de formatlama zorunluluğu gibi bir durum var mı? ya da üzerinde yazılım olan flashları okumama?
shellcininabisi
14/11/2011, 23:17
peki bu sistemde flash belleği fat32 de formatlama zorunluluğu gibi bir durum var mı? ya da üzerinde yazılım olan flashları okumama?
valla hocam hiç dikkat etmedim ona ama TOSHİBA flash belleğim var bir tane malum bilirsiniz lanettir bilgisayarda kendi programını kurar önce sonra okur. bu cihazda bir sorun yaşamadım ama FAT NTFS hiç bilmiyorum.
erosistanbul
15/11/2011, 01:39
active lere (grundig teyp) olumuymuş bu sistem.
shellcininabisi
15/11/2011, 09:50
valla hocam sanırım uyar ama satan kişilere sorarsan daha iyi cevap alabilirsin sanırım
1ocak2011
15/11/2011, 11:20
Sanalpazarda satılan yerden bir link verebilirmisiniz?
shellcininabisi
15/11/2011, 14:52
Sanalpazarda satılan yerden bir link verebilirmisiniz?
Oto Teyp Usb Sd Mp3 Aux Tm Ara Teyplerine Giri - SanalPazar (https://www.sanalpazar.com/Oto-Teyp-Usb-Sd-Mp3-Aux-Tum-Arac-Teyplerine-Giris__isp1264741)
Fiat 1999 – 2010 Punto Usb-sd-cevirici Audio Syste - SanalPazar (https://www.sanalpazar.com/Fiat-1999-8211-2010-Punto-Usb-sd-cevirici-Audio-Syste__isp1924473) (bu da uyumlu. gerçi sipariş geçmeden araç marka modelini belirtirsiniz.)
Abı pekı su normal mı flası takıyorum cd05 track yazıyor saymaya baslıyor 1 2 3 4 5 dıye flashı cıkarıyorum aynı seyı yapıyor cd05 1 2 3 4 5 dıye sayıyor sankı bıseyler okumaya calısır gıbı BEN FLASHA CD01 DOSYA ACIYORUM ICINE MUZIK ATIYORUM
+1 deneyen var mı acaba grundiglerde?
shellcininabisi
26/11/2011, 10:24
Abı pekı su normal mı flası takıyorum cd05 track yazıyor saymaya baslıyor 1 2 3 4 5 dıye flashı cıkarıyorum aynı seyı yapıyor cd05 1 2 3 4 5 dıye sayıyor sankı bıseyler okumaya calısır gıbı BEN FLASHA CD01 DOSYA ACIYORUM ICINE MUZIK ATIYORUM
hocam flash tam oturmuyor ya da gevşek kalıyor olabilir. ben de bir kaç flash ile denedim en sonunda sandıskin şu iki renkli olanı ile çalıştırabildim. şu anda ise SD KART KULLANIYORUM. en rahatı bence. hangi sd kartı soktuysam direkt okuyor.
hilmiusta
28/11/2011, 22:28
ben de aux kablosu almıstım fakat sor oluyor sarkı degıstırmak sımdı bırde bunu mu alacagız yaaa
1ocak2011
13/12/2011, 13:19
Fiat 1999 – 2010 Punto Usb-sd-cevirici Audio Syste - SanalPazar (https://www.sanalpazar.com/Fiat-1999-8211-2010-Punto-Usb-sd-cevirici-Audio-Syste__isp1924473)
Bende buradan siparişimi verdik, birde Navigasyon sesini alabilirsem müthiş olacak.
Saygılarımla
Budweiser
13/12/2011, 18:35
Anladığım kadarıyla Active Dynamic Donanım farketmeden Teyplerin Aux çıkışına değilde CD Changer girişine bağlanıyor cihaz. Ayrıca iki donanımında AUX çıkışı var fakat Active donanımda yazılımında yok. Bu yüzden kullanılamıyor bilginize.
1ocak2011
13/12/2011, 18:50
Genelde hiçbirinde giriş yok, Sadece şansına bazı araçlarda var.
Budweiser
13/12/2011, 18:56
ilk üretilen evoların active lerinde var aux. Benim bildiğim tüm teyplerde var fakat dediğim gibi yazılımı yok aux a uygun.
ozguroztirak
14/12/2011, 01:52
Yani menude aux olmayan bir teyp te bu sistem olmuyormu
Yani menude aux olmayan bir teyp te bu sistem olmuyormu
bende arıyorum bu sorunun cevabını :/
bende arıyorum bu sorunun cevabını :/
oluyor.ben evo da kullanıyorum. aux yok menüde. cd changer girişinden bağlandığı için aux a gerek olmuyor.
shellcininabisi
14/12/2011, 19:24
oluyor.ben evo da kullanıyorum. aux yok menüde. cd changer girişinden bağlandığı için aux a gerek olmuyor.
+1 benim araçta da aux menüsü yok. bu aparatı bağladığımdan beri gerek cep telefonumdan gerekse de NAVİGASYONDAN sesi alabiliyorsunuz.
YANLIZ SD KART YA DA FLASH BELLEĞİ SÖKMENİZ GEREKİYOR bu cihazla aux dinlemek için. menü olmadığı için geçiş yapamıyoruz. mesela ben sd kart ile kullanıyorum naviyi bu alete taktığımda SD KARTI ÇIKARTIYORUM.
Teyplerimize bu aleti takınca CD CHANGER (videolarda da görünmekte) diye bir menü geliyor ve teyp CD 05 diyip okumaya başlıyor. burası önemli CİHAZ ÜZERİNDE SD KART, FLASH BELLEK VE AUX GİRİŞLERİ VAR. HANGİSİ DOLUYSA ONU ÇALIYOR. HEPSİ DOLUYSA EN SON HANGİSİNİ ÇALIYORSA ONU ÇALIYOR. yani AUX KABLOSUNDAN TAMAMEN APAYRI BİR ŞEY.
telefonla konuşmayı denemedim henüz. hafta sonu dener, olursa video eklerim
shellcininabisi
14/12/2011, 19:29
+1 benim araçta da aux menüsü yok. bu aparatı bağladığımdan beri gerek cep telefonumdan gerekse de NAVİGASYONDAN sesi alabiliyorsunuz.
YANLIZ SD KART YA DA FLASH BELLEĞİ SÖKMENİZ GEREKİYOR bu cihazla aux dinlemek için. menü olmadığı için geçiş yapamıyoruz. mesela ben sd kart ile kullanıyorum naviyi bu alete taktığımda SD KARTI ÇIKARTIYORUM.
Teyplerimize bu aleti takınca CD CHANGER (videolarda da görünmekte) diye bir menü geliyor ve teyp CD 05 diyip okumaya başlıyor. burası önemli CİHAZ ÜZERİNDE SD KART, FLASH BELLEK VE AUX GİRİŞLERİ VAR. HANGİSİ DOLUYSA ONU ÇALIYOR. HEPSİ DOLUYSA EN SON HANGİSİNİ ÇALIYORSA ONU ÇALIYOR.
yani AUX KABLOSUNDAN TAMAMEN APAYRI BİR ŞEY. bu konuyu açtığımdan beri kullanıyorum ve abartısız şu ana kadar arabama ALDIĞIM EN AZİZ şey. iyiki almışım. neymiş o cd den sıkıl yolda giderken torpidoya uzanmaya çalış hangi cd neydi bulmaya çalış, yeni şarkı çıkar çok beğenirsin hayddaa yeniden cd çek.. bla bla bla.... Atıyorum sd karta yola devam :) en güzeli ise direksiyon tuşlarının çalışması şarkı değişebilmesi.
Budweiser
14/12/2011, 22:53
Şahaneymiş o zaman. Aux menüsü olmayanlara birebir benim bile kafama yattı şu anda. Ses kalitesinide çok bozmuyorsa (ki genellikle sd kart ve usb girişler CD kalitesi kadar veremiyor) Alınabilecek bir cihaz.
1ocak2011
14/12/2011, 23:11
Teyplerimize bu aleti takınca CD CHANGER (videolarda da görünmekte) diye bir menü geliyor ve teyp CD 05 diyip okumaya başlıyor. burası önemli CİHAZ ÜZERİNDE SD KART, FLASH BELLEK VE AUX GİRİŞLERİ VAR. HANGİSİ DOLUYSA ONU ÇALIYOR. HEPSİ DOLUYSA EN SON HANGİSİNİ ÇALIYORSA ONU ÇALIYOR.
yani AUX KABLOSUNDAN TAMAMEN APAYRI BİR ŞEY. bu konuyu açtığımdan beri kullanıyorum ve abartısız şu ana kadar arabama ALDIĞIM EN AZİZ şey. iyiki almışım. neymiş o cd den sıkıl yolda giderken torpidoya uzanmaya çalış hangi cd neydi bulmaya çalış, yeni şarkı çıkar çok beğenirsin hayddaa yeniden cd çek.. bla bla bla.... Atıyorum sd karta yola devam :) en güzeli ise direksiyon tuşlarının çalışması şarkı değişebilmesi.
Üstadım açıklama için teşekkürler, bende bugün sizin verdiğiniz linklerden birinden alıp kargodan teslim alıp torpidoya montajını yaptım, Sıra navigasyona geldi, AUX'dan navigasyona geçince Şarjda ses problemini çözebildiniz mi?
çok teşekkür ederim kafamdaki soru işaretleri gitti. aux kablosuyla uğraşmaya gerek kalmadı artık
ozguroztirak
15/12/2011, 01:22
arkadaslar bu urunle alakalı daha uygun fıyata bulur gıbıyım 110 120 tl gibi bi fiyata anlaşırsam burdan yazarım adresini
shellcininabisi
15/12/2011, 22:21
arkadaslar bu urunle alakalı daha uygun fıyata bulur gıbıyım 110 120 tl gibi bi fiyata anlaşırsam burdan yazarım adresini
hocam ben çin sayfalarından baktım aslın en ucuz onlar hatta toplu alımlarda 50 tane falan oldumu 50 dolara geliyor. ancak tek alımlarda yine 87 dolar diyor ki hemen hemen burdaki fiyatla aynı.
ama umarım daha ucuza bulunur da tüm forumdaşlar bu rahatlığı tadarlar
ozguroztirak
16/12/2011, 00:34
hocam ben çin sayfalarından baktım aslın en ucuz onlar hatta toplu alımlarda 50 tane falan oldumu 50 dolara geliyor. ancak tek alımlarda yine 87 dolar diyor ki hemen hemen burdaki fiyatla aynı.
ama umarım daha ucuza bulunur da tüm forumdaşlar bu rahatlığı tadarlar
umarım 1-2 hafta ıcınde gıdıcem adamın yerıne mutlu haberı weririm inş..
ozguroztirak
16/12/2011, 00:37
yurtdışından alınmasına karşıyım arızalansa bozulsa bir daha kimseye weremezsın 20 30 lıra cınden fazla werelım en azından arızalandığında kafasına atıcak birini karşımızda bulalım derim
Üstadım açıklama için teşekkürler, bende bugün sizin verdiğiniz linklerden birinden alıp kargodan teslim alıp torpidoya montajını yaptım, Sıra navigasyona geldi, AUX'dan navigasyona geçince Şarjda ses problemini çözebildiniz mi?
valla şarjda ses problemi maalesef aynı. onu nası yapcaz bilmiyorum.
1ocak2011
16/12/2011, 10:43
Arkadaşlar ben en fazla CD05 klasörüne kadar çalıyor, CD06 yapınca hiç okumuyor, Bunun bir püf noktası varmıdır? Toplam 3 flashdisk denedim hepsinde durum böyle formatlarıda FAT32 olarak ayarlı. Kart ve Aux daha denemedim.
shellcininabisi
16/12/2011, 18:06
şarjda ses problemi nedense bana kablodanmış gibi geliyor. çalıştığım okulda bir kaç tane 3,5 mm / 3,5 mm ses kablosu buldum hatta birisi hiç açılmamış. bir de sınıfımdaki 5 + 1 ses sistemimin kablosunu aldım.. yağmur dinerse bu gün inip deneyeceğim şarjdaki ses problemini. sonuçları yazarım..
Arkadaşlar ben en fazla CD05 klasörüne kadar çalıyor, CD06 yapınca hiç okumuyor, Bunun bir püf noktası varmıdır? Toplam 3 flashdisk denedim hepsinde durum böyle formatlarıda FAT32 olarak ayarlı. Kart ve Aux daha denemedim.
ben 4 gb sd kart ile kullanıyorum şu anda 9 klasör var hepsini çalıyor.
1ocak2011
16/12/2011, 18:29
şarjda ses problemi nedense bana kablodanmış gibi geliyor. çalıştığım okulda bir kaç tane 3,5 mm / 3,5 mm ses kablosu buldum hatta birisi hiç açılmamış. bir de sınıfımdaki 5 + 1 ses sistemimin kablosunu aldım.. yağmur dinerse bu gün inip deneyeceğim şarjdaki ses problemini. sonuçları yazarım..
ben 4 gb sd kart ile kullanıyorum şu anda 9 klasör var hepsini çalıyor.
En son CD10 klasörünü tanıdı, Sİzde en fazla kaç klasör tanıyor? Bu şarjda seside çözerseniz süper olacak.
shellcininabisi
17/12/2011, 01:55
En son CD10 klasörünü tanıdı, Sİzde en fazla kaç klasör tanıyor? Bu şarjda seside çözerseniz süper olacak.
bir ara 12 klasör vardı tanımıştı. bir önceki mesajımda belirttiğim gibi dostum sağlam yağmur yağdı bugün kula ilçesine. ondan inemedim. ama yarın farklı birkaç kablo var elimde deneyeceğim. kablodan olabilir gibi geliyor bana
1ocak2011
17/12/2011, 10:52
Haber bekliyorum sizden.
emeğinize sağlık... Çok başarılı bir çalışma ve anlatım olmuş :)
shellcininabisi
17/12/2011, 21:25
bugün deneme fırsatım oldu. 4 tane farklı kabloyla denedim bir tanesinde tam kesilmesede baya bir azaldı. (hani tvlerde beyaz birşey çıkınca cızırdar ya çok ince onun gibi ses geldi.) bulunduğum kula ilçesinde böyle sağlam kablo satan elektronikçi (teknosa vb) olmadığından daha sağlam bir şey bulamıyorum. ancak 3,5 mm / 3,5 mm kablodan sanırım sorun.
edit: konuşma yapılabiliyor. araç hoparlöründen karşı tarafın sesi çook net duyuluyor. ancak sizin sesiniz için aynı durum söz konusu değil. onun da sebebini kendimce şöyle açıklayayım ; navigasyon üzerinde minnacık bir mikrofon deliği var ve sizin sesiniz oraya gidene kadar karşı kişi hoparlörden yükselen kendi sesini ve motor sesi karışımı bir şey duyuyor.
1ocak2011
18/12/2011, 13:12
Açıklama için teşekkürler, Bu usb'de 10 klasörden sonrasını çözebildiniz mi?
shellcininabisi
18/12/2011, 15:47
benim sd kartta dün 13. klasörü de açtım direk okudu bir sıkıntı yok bende ama bilemiyorum hocam
çok teşekkür ederim hemen bi tane alıcam valla
1ocak2011
19/12/2011, 10:57
benim sd kartta dün 13. klasörü de açtım direk okudu bir sıkıntı yok bende ama bilemiyorum hocam
Bende en son 11. klasörde kaldı :(
Budweiser
19/12/2011, 21:00
şimdi bu ürünün en sağlam olanını en uygun fiyata nereden alabiliriz onuda belirtirmisiniz artık?
shellcininabisi
19/12/2011, 23:38
şimdi bu ürünün en sağlam olanını en uygun fiyata nereden alabiliriz onuda belirtirmisiniz artık?
valla hocam ilk mesajımda da yazmıştım sahibinden, gittigidiyor ve sanal pazar gibi sayfalarda var.
ben ;
Oto Teyp Usb Sd Mp3 Aux Tüm Araç Teyplerine Giriş - SanalPazar (https://www.sanalpazar.com/Oto-Teyp-Usb-Sd-Mp3-Aux-Tum-Arac-Teyplerine-Giris__isp1264741) bu arkadaştan 2 tane aldım gayet te sağlam çıktılar. ha yok güvenmiyorum diyorsan
Fiat Punto Digital Music Orijinal Müzik Çaları ( USB & SD )li çalara çevirici modül - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/Liste/fiat-punto-digital-music-orijinal-muzik-calari-usb-sd-li-calara-cevirici-modul/productDetails.aspx?productId=otelf14883&categoryId=20054741) buradan da alabilirsin ama fiyat farklı doğal olarak.
Budweiser
20/12/2011, 14:33
Teşekkürler :) Aynı ürün için büyük fark var bence ikiside aynı marka. Yukarıdaki linki tercih edeceğimde; taksit imkanı varmı daha üye olmadım göremedim?
merhabalar ben cihazı int ten aldım simdi elime gecti birazdan monte edicem ama icerisinden cıkan kabloya baglı olan iki ince kablo daha var onlar nereye geliyor anlamıs degilim yardımcı olurmusun?
anladıgım kadarıyla aux bölümüne mi takılıyor yardımcı olursan cok memnun olurum..
arkadaslar simdi bende aldım güzel oldu ses kalitesi iyi cd derdinden kurtuldum sonunda:)
shellcininabisi
20/12/2011, 22:49
merhabalar ben cihazı int ten aldım simdi elime gecti birazdan monte edicem ama icerisinden cıkan kabloya baglı olan iki ince kablo daha var onlar nereye geliyor anlamıs degilim yardımcı olurmusun?
valla onu ben de anlamadım teybin arkasına takılan yerdekileri diyorsun sanırım hocam bana onlar birbirlerine geçiyorlarmış gibi geldi ben de öyle bağladım :) yeni geldim daha eve de ondan geç cevap için özür.
bu arada iyi günlerde güle gülle kullanın. bir sorununuz olursa elimden geldiğince yardımcı olurum
shellcininabisi
20/12/2011, 22:53
Teşekkürler :) Aynı ürün için büyük fark var bence ikiside aynı marka. Yukarıdaki linki tercih edeceğimde; taksit imkanı varmı daha üye olmadım göremedim?
sanal pazar isimli sayfada tüm kartlara değişik aylarda taksit yapıyor. peşin fiyatına + üye olduğunda 5 tl hediye veriyor alışverişte kullanırsan 5 tl de indirimli olur. ben de yeni buldum bu sayfayı gittigidiyoru geçti benim için.
hallettim hocam yinede ilgin icin tesekkürler :)
Ben de ürünü ekimden beri kullanıyorum. Montaj konusunda shellcininabisi isimli üyenin çok yardımını aldım kendisine tekrar çok teşekkür ederim.
4gb sd kart ile kullanıyorum notebooktan hızlı bir şekilde parça atmak mümkün. Yalnız youtube dan çevirdiğim bazı şarkıları çalmıyor. bu da can sıkıcı biraz :D
Onun haricinde cd nedir cd yazmak nedir unuttum. (zaten bilgisayarımda cd writer yok çok zorlanıyordum :D )
Ses kalitesi de gayet iyi durumda.
hilmiusta
25/12/2011, 15:18
ya ımrenıyourm vallahı ucuzu yokmu bunun :D
1ocak2011
25/12/2011, 18:48
10. klasörden sonra okutmayı bir türlü çözemedim:(
shellcininabisi
27/12/2011, 19:20
konuyu takip eden arkadaşlar için edit: arkadaşlar malum navigasyonu aux üzerinden bu cihaza bağladığımızda navigasyon şarja takılıyken baya bir gıcık ses çıkıyordu. bu gün bir işim dolayısıyla uğradığım bir elektronikçi abime sordum ve bana bir kablo verdi bununla dene diye. ne ses kaldı ne cırıltı. parasını vermeye gittim az önce şase teli olduğu için yapıyor falan dedi ama anlamadım pek. benim anladığım dilden konuşayım ben :) normal stereo jacklarde 2 çizgi varken bunda tek çizgi var. sanırım stereo görünümlü mono kablo bu. aşağıda bir resim buldum ve ekledim.
1ocak2011
27/12/2011, 19:41
Bende tam bunun altın uçlusu varmı diye bakıyordum. Dostum bu kablo kaç cm? Torpidoya Yetişiyormu? Bizede temin etme şansın varmı?
shellcininabisi
27/12/2011, 22:39
Bende tam bunun altın uçlusu varmı diye bakıyordum. Dostum bu kablo kaç cm? Torpidoya Yetişiyormu? Bizede temin etme şansın varmı?
valla hocam bendeki 1 metre kadar bir şey hatta uzun bile geldi. şimdi onu sabitlemenin yolunu arıyorum.
keşke size temin etmek gibi bir şansım olsa.. profilimde izmir yazıyor ama manisanın kula diye minik bir ilçesindeyim ve aldığım kişide 2 tane vardı , birini ben aldım. ama muhtemelen bulunduğunuz yerde vardır elektronikçiler vs. onlarda da muhtemelen vardır.
bu arada hocam 10. klasörden sonrası olayı ne oldu sizin hala açmadı mı? valla ona elimden bir şey gelmiyor ya bu gün abarttım hatta bakalım nerede duracak diye her klasör 1 şarkı attım 33 tane klasör açtım 22 de kaldı benimki de.
bugün itibariyle ürünü aldım aracıma taktım, çok süper bişeymiş. araç gp active olmasına rağmen destekledi, ses kalitesi cd den farksız, direksiyon kumandalarıda çalışıyor.. tavsiye ediyorum. yardımı olan herkese çok teşekkür ederim.
1ocak2011
28/12/2011, 10:40
valla hocam bendeki 1 metre kadar bir şey hatta uzun bile geldi. şimdi onu sabitlemenin yolunu arıyorum.
keşke size temin etmek gibi bir şansım olsa.. profilimde izmir yazıyor ama manisanın kula diye minik bir ilçesindeyim ve aldığım kişide 2 tane vardı , birini ben aldım. ama muhtemelen bulunduğunuz yerde vardır elektronikçiler vs. onlarda da muhtemelen vardır.
bu arada hocam 10. klasörden sonrası olayı ne oldu sizin hala açmadı mı? valla ona elimden bir şey gelmiyor ya bu gün abarttım hatta bakalım nerede duracak diye her klasör 1 şarkı attım 33 tane klasör açtım 22 de kaldı benimki de.
10. klasörden sonra açmaması halen maalesef devam ediyor, Bu arada mono bu kablo ile ses her iki hoparlörede geliyormu?
Mugen_punto
28/12/2011, 14:42
Aux uzatma kablosu elektro marketlerde görmüştüm.. hemde altın uçlu olan modellerde.. marketlerde tv bölümüne yakın kablo kısmında bulabilirsiniz...
1ocak2011
28/12/2011, 14:45
Tahsin, sendeki kaç klasöre kadar alıyor?
Mugen_punto
29/12/2011, 00:42
Tahsin, sendeki kaç klasöre kadar alıyor?
Abi o dediğini ben hiç denemedim en fazla 5 klasör oluşturdum her klasöre 99 adet müzik atıp dinledim ( türkçe,yabancı,türkü,v.s.) gibi..
1ocak2011
29/12/2011, 11:01
Abi o dediğini ben hiç denemedim en fazla 5 klasör oluşturdum her klasöre 99 adet müzik atıp dinledim ( türkçe,yabancı,türkü,v.s.) gibi..
Eyvallah kardeşim...
tuncaykcd
01/01/2012, 19:16
merhabalar yeni yılın öncelikle ülkemiz için huzurlu bir yıl olmasını diliyorum . Biz puntocuların ise sorunsuz bir yıl geçirmesini diliyorum;) Arkadaşlar bende bu aparatı hepsiburadadan 175 tlye aldım en pahalı ben aldım herhalde:( tek amacım garantili olsun 5 lira fazla olsun diyordum aparatı hemen aşağı salladım vitesin önündeki küllüğün oraya koydum. Fakat kartı taktığımda abartısız 5 dakka bekliyor ilk kurulumda cdyi okur gibi yapıp başa atıyor . Şaş kaza okumaya başladı şimdide yeni karta aynı şeyi yapıyor. Arkadaşlar bu bir sorunmudur yoksa herkesinmi böyle demekki her zaman faturalı iş yapmıyacan garantici adamımdır ama hep kazıklanan yinede biz oluyruz...
shellcininabisi
01/01/2012, 21:22
merhabalar yeni yılın öncelikle ülkemiz için huzurlu bir yıl olmasını diliyorum . Biz puntocuların ise sorunsuz bir yıl geçirmesini diliyorum;) Arkadaşlar bende bu aparatı hepsiburadadan 175 tlye aldım en pahalı ben aldım herhalde:( tek amacım garantili olsun 5 lira fazla olsun diyordum aparatı hemen aşağı salladım vitesin önündeki küllüğün oraya koydum. Fakat kartı taktığımda abartısız 5 dakka bekliyor ilk kurulumda cdyi okur gibi yapıp başa atıyor . Şaş kaza okumaya başladı şimdide yeni karta aynı şeyi yapıyor. Arkadaşlar bu bir sorunmudur yoksa herkesinmi böyle demekki her zaman faturalı iş yapmıyacan garantici adamımdır ama hep kazıklanan yinede biz oluyruz...
valla hocam ben de önce cep telefonumun micro sd kartıyla denedim çalmadı. flash belleğimi taktım çalmadı. sonra gidip bir sd kart aldım çaldı.. bir kaç farklı kartla dene istersen. çünkü videolarda da görüldüğü gibi en fazla 3-5 saniye bekliyor benimki. montajda sorun olması zaten imkansız sonuçta bir çocuğun bile rahat rahat takabileceği 2 uç var.. umarım cihazınız sorunlu değildir.
hakandurak
02/01/2012, 01:54
cihazla ilgili bir iki sorum olacak öncelikle hep sd kart la denemişsiniz usb den performansı nasıl birde usb ile cihaza iphone bağlamayı denediniz mi ??
shellcininabisi
02/01/2012, 10:08
cihazla ilgili bir iki sorum olacak öncelikle hep sd kart la denemişsiniz usb den performansı nasıl birde usb ile cihaza iphone bağlamayı denediniz mi ??
eşimin ve benim kullandığım usb bellek şöyle bir şey olduğundan taktığımda bu cihaza tam oturmadı temassızlık yaptı. ondan gidip usb bellek alacağıma sd kart aldım. bir de önceleri küllüğün oraya koymuştum cihazı ki usb çıkıntı yapmasın diye sd kart almıştım. iphone falan ise hiç denemedim ben çünkü artık bir iphonem yok :)
https://images.gittigidiyor.com/3972/Mitsubishi-Verbatim-4GB-Micro-USB-Bellek-Fatural__39722373_0.jpg
tuncaykcd
02/01/2012, 22:36
şimdi usb belleğe fat32 ile format attım. Iki üç tanede cd01 , cd02 klasör açtım. şimdi hızlıca okudu. Eskiden pop halk türksanat diye klasör açmıştım bundan olsa gerek
shellcininabisi
03/01/2012, 09:59
şimdi usb belleğe fat32 ile format attım. Iki üç tanede cd01 , cd02 klasör açtım. şimdi hızlıca okudu. Eskiden pop halk türksanat diye klasör açmıştım bundan olsa gerek
hatta klasör isimlerini de büyük harflerle yani cd01 yerine CD01 olarak açın sanki daha hızlı okuyor.
gerçekten yararlı ürün bende kız arkadaşımın puntosuna bağlattım gayet kaliteli bir ürün
tuncaykcd
03/01/2012, 23:03
hatta klasör isimlerini de büyük harflerle yani cd01 yerine CD01 olarak açın sanki daha hızlı okuyor.
:) şimdi baktım sd karta CD01 şeklinde açmışım ilginiz için çok teşekkür ederim.
erosistanbul
04/01/2012, 20:23
bugün itibariyle ürünü aldım aracıma taktım, çok süper bişeymiş. araç gp active olmasına rağmen destekledi, ses kalitesi cd den farksız, direksiyon kumandalarıda çalışıyor.. tavsiye ediyorum. yardımı olan herkese çok teşekkür ederim.
activlerde olmuyor demişlerdi. gerçekten sende çalıştımı. bilirsin active lerin teybi grundig.
shellcininabisi
04/01/2012, 21:12
activlerde olmuyor demişlerdi. gerçekten sende çalıştımı. bilirsin active lerin teybi grundig.
arkadaşımın aracı 2008 g. punto active 1,3 mjt onda çalıştı. 8 pin olan yani punto 2003 - 2010 diye geçiyor cihaz.
activelerde (grundiglerde) AUX özelliği olmuyor genelde. ama farkını, nereye takıldığını resimlerle aşağıda göstermeye çalışacağım.
not: 2. resim forumumuzun https://forum.grandepuntotr.com/ses-goruntu-sistemleri/2222-aux-girisi-hakkinda-bilgi-ses-kalitesi-kullanimi-vs-ilk-mesajda-detayli-anlatim.html konusundan,
1. resim ise OLLA Namık Kemal Aydın isimli üyemizin bir konusundan alıntıdır.
..
erosistanbul
04/01/2012, 21:44
anladım. bende aux var. seri2 activlerin (grundig) hepsinde aux var diye biliyorum. eğer olay aux ile ilgiliyse okey. fakat blaug-grundig farkından kaynaklı bişey ise bilmiyorum.
uygulamayı yapan arkadaşlar, teyplerinin markasınıda belirtirlerse sevinirim.özellikle active grundig kullanan arkadaşlar.
shellcininabisi
04/01/2012, 21:54
anladım. bende aux var. seri2 activlerin (grundig) hepsinde aux var diye biliyorum. eğer olay aux ile ilgiliyse okey. fakat blaug-grundig farkından kaynaklı bişey ise bilmiyorum.
uygulamayı yapan arkadaşlar, teyplerinin markasınıda belirtirlerse sevinirim.özellikle active grundig kullanan arkadaşlar.
yok hocam bu aletin aux ile hiç bir alakası yok cd changer girişine takılıyor ki o da sanırım hepsinde var.
erosistanbul
04/01/2012, 21:56
e o zaman süpeerr. bi tane edinmek lazım.
shellcininabisi
04/01/2012, 22:00
e o zaman süpeerr. bi tane edinmek lazım.
hocam sen yine de alacak olursan satan kişiye sorarsın aracının modelini verip ona göre alırsın daha sağlıklı olur.
erosistanbul
04/01/2012, 23:25
doğru söylüyorsun. :)
çalıştı abi çok sağlıklı bi şekilde. aracım 2007 seri 1 active, grundig teyp var üstünde, aux menüsüde var ancak bağlanma şeklinin aux la bi alakası yoktu.
satıcıya sordum çalışır dedi bende güvenip aldım. bi sıkıntı çıkmadı şükür, vakit kaybetmeden alın rahatlayın derim
motor delisi
06/01/2012, 09:53
Bende bundan alcam fakat birkaç sorum var aux olmayanlarada oluyormuş güzel fakat teybi söktüğümüzde neresine takıcaz bunun ucunu veya neyi çıkartıcaz ? + radıoyu açınca direk cd bölümüne atayıp sadece usb hafıza yada aux mu dınleyebiliyoruz yani demek istediğim radıo ve cd iptalmi oluyor diyelimki ben bu alet takılıyken buna hiç bişey takmadan cd dinliyeceğim yada radıo dinleyeceğim böyle birşey oluyormu, Birde cihazın üstündeki aux kablosuna ben mp3 playerımı yada telefonumu taktığımda teypten cd bölümündenmi çalacağım yoksa medıa tuşuna basıp aux a mı geçeceğim ( araç malesef aux a geçmıyor no source yazıyor ondan soruyorum ) :) Teşekkürler.
shellcininabisi
06/01/2012, 10:27
Bende bundan alcam fakat birkaç sorum var aux olmayanlarada oluyormuş güzel fakat teybi söktüğümüzde neresine takıcaz bunun ucunu veya neyi çıkartıcaz ? + radıoyu açınca direk cd bölümüne atayıp sadece usb hafıza yada aux mu dınleyebiliyoruz yani demek istediğim radıo ve cd iptalmi oluyor diyelimki ben bu alet takılıyken buna hiç bişey takmadan cd dinliyeceğim yada radıo dinleyeceğim böyle birşey oluyormu, Birde cihazın üstündeki aux kablosuna ben mp3 playerımı yada telefonumu taktığımda teypten cd bölümündenmi çalacağım yoksa medıa tuşuna basıp aux a mı geçeceğim ( araç malesef aux a geçmıyor no source yazıyor ondan soruyorum ) :) Teşekkürler.
hocam teybi söktüğünde cihazla bir gelen kablonun iki ucu var 1 ucu zaten baya büyük onu cihazın arkasına takıyorsun zaten diğer ucu da teybin arkasına girecek ki zaten teybin arkasında (evoda) sokabilecğin 1 tane yer var yani basitçe yaparsın. (https://forum.grandepuntotr.com/618764-post98.html bu mesajımda fotoyla göstermiştim.) hiç bir şey söküp takmıyorsun..
2. soruna gelince hocam cihazı teybe takar takmaz CD CHANGER menüsü açılıyor. hiç bir tuşa basmadan. işte bu noktada alet hangisi takılıysa onu çalıyor. (yani bende böyle) sd kart varken içinde ya da flash AUX a geçiremedim ben ancak flash belleği sökünce auxu görüyor bende. yani auxu da belleği de hiç bir tuşa basmadan dinliyorsun.
3. sü alet takılıyken FM e basınca radyoya geçiyor. ancak alet takılıyken ben cd menüsüne geçemedim. ki zaten cd ile işin de olmayacak bu cihazla.
motor delisi
06/01/2012, 10:30
hocam teybi söktüğünde cihazla bir gelen kablonun iki ucu var 1 ucu zaten baya büyük onu cihazın arkasına takıyorsun zaten diğer ucu da teybin arkasına girecek ki zaten teybin arkasında (evoda) sokabilecğin 1 tane yer var yani basitçe yaparsın. (https://forum.grandepuntotr.com/618764-post98.html bu mesajımda fotoyla göstermiştim.) hiç bir şey söküp takmıyorsun..
2. soruna gelince hocam cihazı teybe takar takmaz CD CHANGER menüsü açılıyor. hiç bir tuşa basmadan. işte bu noktada alet hangisi takılıysa onu çalıyor. (yani bende böyle) sd kart varken içinde ya da flash AUX a geçiremedim ben ancak flash belleği sökünce auxu görüyor bende. yani auxu da belleği de hiç bir tuşa basmadan dinliyorsun.
3. sü alet takılıyken FM e basınca radyoya geçiyor. ancak alet takılıyken ben cd menüsüne geçemedim. ki zaten cd ile işin de olmayacak bu cihazla.
Teşekkür ederim benim için cd den çok radıo önemliydi cd çalmasın bu alet olunca gerek yok hemen almalıyım bu cihazdan :)
abiler usb'den müzik dinlerken teybe cd koyunca cd yi çalmaya başlıyor denedim gördüm. yani teybinizin hiç bir fonksiyonu iptal olmuyor, birebir orjinal bi sistem.
shellcininabisi
06/01/2012, 17:47
abiler usb'den müzik dinlerken teybe cd koyunca cd yi çalmaya başlıyor denedim gördüm. yani teybinizin hiç bir fonksiyonu iptal olmuyor, birebir orjinal bi sistem.
enteresan ben ne yaptıysam caldıramadım cd yi anca SD KARTI sökmek gerekiyor bende. senin adına sevindim :)
motor delisi
06/01/2012, 18:15
enteresan ben ne yaptıysam caldıramadım cd yi anca SD KARTI sökmek gerekiyor bende. senin adına sevindim :)
Bu kablo sağdan torpidoya değilde soldan verilip alttan vitese kadar uzanabiliyormu ? değişik bir sistem deniycem bu hafta alıp :)
hakandurak
06/01/2012, 18:19
evt dene sonra benim arabaya da takalım :)
Bu kablo sağdan torpidoya değilde soldan verilip alttan vitese kadar uzanabiliyormu ? değişik bir sistem deniycem bu hafta alıp :)
eksik bilgi vermiyim abi, usb deyken cd takınca cd ye geçiyor. sd kartı hiç denemedim :)
motor delisi
06/01/2012, 18:24
evt dene sonra benim arabaya da takalım :)
elimde çok sağlam çift taraflı bant var eğer ulaşırsa kabloyu gp deki gibi alttan vericem ve bu siyah kutuyu klimanın altındaki yer ile kesiştiricem ve oraya bant yardımı ile ( çift taraflı ) oturtucam böylece nekablo gözükücek nede cihaz :) abi birde şöyle güzel yanı var cd yerıne takıldığı için sadece cd iptal oluyor teyp çıkışları açık ve amfi bağlandığında bu cihazın sıkıntısı olmayacak ama cihaz takılı ve amfi takılıyken cd takıp çalması imkansız bence
hakandurak
06/01/2012, 18:40
kaç gb usb destekliyor dostum
eksik bilgi vermiyim abi, usb deyken cd takınca cd ye geçiyor. sd kartı hiç denemedim :)
abi 4 gb lık flash bellek taktım içinede 10 tane klasör açtım, içleri neredeyse 70-80 parçayla dolu. ama 22 klasöre kadar açıldığını yazıyodu bi abimiz, ürün bilgilerindede 16 gb a kadar desteklediği yazıyor
motor delisi
06/01/2012, 18:57
2 gb takarız abi 500 600 şarkı alır yani yok ben binlerce atıcam dersen usb hdd takarız :Ç
1ocak2011
06/01/2012, 19:08
Ben torpidoya torpido lambasının yanında direk çektim, gizli bölmenin kapağının altına çift taraflı bant ile yaptım orijinal gibi hiç gözükmeyen birşey oldu, usb değişeceği zaman torpidoyu açıyorum işimi görüyorum.
erosistanbul
06/01/2012, 20:53
Dostlar istanbul anadolu yakasında görüp alabileceğim bi yer biliyormusunuz. işdahlandırdınız beni. yarın almayı düşünüyorum da.
shellcininabisi
06/01/2012, 21:45
evet de yatay koyunca sığmadı oraya usb ile bi de çirkin durdu baya uzun bir kablosu var.
shellcininabisi
06/01/2012, 21:47
abi 4 gb lık flash bellek taktım içinede 10 tane klasör açtım, içleri neredeyse 70-80 parçayla dolu. ama 22 klasöre kadar açıldığını yazıyodu bi abimiz, ürün bilgilerindede 16 gb a kadar desteklediği yazıyor
bir arkadaşımda vardı 16 gb flash bellek ona her biri tek şarkıdan oluşan 3 klasör açtık çaldı. ben 4 gb kullanıyorum bir sıkıntı yok. evet dediğim gibi bende 22. klasör açık ve çalıyor.
shellcininabisi
06/01/2012, 22:03
peki dostum cd takılıyken media ya basınca tekrar cihaza yani usb ye dönüyormu sende? ben bugün orjinal cd ile denediğimde evet cd çalmaya başladı ama cd yi çıkarmadan alete geçemedim
çoklu alıntı yapabiliyordum aslında ama bir gariplik var 2. alıntıda karakterler bozuldu ondan 3 tane mesaj arka arkaya yazmak zorunda kaldım :) kusuruma bakmayın.
peki dostum cd takılıyken media ya basınca tekrar cihaza yani usb ye dönüyormu sende? ben bugün orjinal cd ile denediğimde evet cd çalmaya başladı ama cd yi çıkarmadan alete geçemedim.
yok abi, onu denedim de usb ye geçmiyor, illa ki cd olmayacak içinde anca o zaman geçiyor
motor delisi
09/01/2012, 18:02
2012 evolarda deneyen vamrı? sipariş vericem nereden verilmeli saçma sapan birşey gelmez inşallah
shellcininabisi
09/01/2012, 18:34
2012 evolarda deneyen vamrı? sipariş vericem nereden verilmeli saçma sapan birşey gelmez inşallah
hocam teybi aynıdır sanırım evo 2011 ile 2012 bu yüzden çalışacağına inanıyorum.. valla sahibinden gittigidiyor gibi yerlerde mevcut araştır biraz kesene uygun , yorumları iyi olanı sipariş ver. ha yok güvenmem dersen hepsiburada da var ancak baya fiyat farkı var.
motor delisi
09/01/2012, 18:40
hocam teybi aynıdır sanırım evo 2011 ile 2012 bu yüzden çalışacağına inanıyorum.. valla sahibinden gittigidiyor gibi yerlerde mevcut araştır biraz kesene uygun , yorumları iyi olanı sipariş ver. ha yok güvenmem dersen hepsiburada da var ancak baya fiyat farkı var.
hepsi buradadan baya alışveriş yaptım güvenli ama 30 lira fark boşu boşuna vermeyeyim diyorum gittigidiyoru tercih edicem çünkü banka kartıyla verebilen tek site banka kartımla tek çekimlik şifre ile alıcam kredi akrtını sokmadan işin içine 140 lira daha önce gp ye aux kablosu taktımda buna nasıl takıcam bilmiyorum teybi gayet güzel sökerimde neresien takıcam onu bilemiyorum olmadı geldiğinde sizin telefonu ister sizi ararım :):)
shellcininabisi
09/01/2012, 21:17
hepsi buradadan baya alışveriş yaptım güvenli ama 30 lira fark boşu boşuna vermeyeyim diyorum gittigidiyoru tercih edicem çünkü banka kartıyla verebilen tek site banka kartımla tek çekimlik şifre ile alıcam kredi akrtını sokmadan işin içine 140 lira daha önce gp ye aux kablosu taktımda buna nasıl takıcam bilmiyorum teybi gayet güzel sökerimde neresien takıcam onu bilemiyorum olmadı geldiğinde sizin telefonu ister sizi ararım :):)
(Not :not: 1. resim forumumuzun Aux girişi hakkında bilgi, ses kalitesi, kullanımı vs. (ilk mesajda detaylı anlatım) konusundan,
2. resim ise OLLA Namık Kemal Aydın isimli üyemizin bir konusundan alıntıdır. )
https://forum.grandepuntotr.com/attachments/ses-goruntu-sistemleri/17562d1325698334-evom-da-cd-derdine-son-iste-car-audio-system-ve-montaj-01042011033.jpg
paket içerisinden böyle bir uç çıkıyor zaten teybin arkasında zaten baktığında girebileceği tek yer var ki onuda eski punto teyplerinde şöyle göstereyim (evo da da aynı yerde )
https://forum.grandepuntotr.com/attachments/ses-goruntu-sistemleri/17563d1325699846-evom-da-cd-derdine-son-iste-car-audio-system-ve-montaj-dsc01855iv0.jpg
bu arada ben cihazı monte ederken baya fotoğraf çekmiştim ancak bir çok resimde bilgisayara attığımda UNKNOWN FORMAT diyerek açmadı. cihazı alıp montajını yapan bir arkadaşımız montaj resimlerini çekip paylaşabilirse konu adına baya faydalı olacak sanırım. eğer olmazsa bir ara müsait olduğumda ben inip söküp tekrar çekeceğim.
motor delisi
09/01/2012, 21:19
paket içerisinden böyle bir uç çıkıyor zaten teybin arkasında zaten baktığında girebileceği tek yer var ki onuda eski teyplerde şöyle göstereyim (evo da da aynı yerde )
bu arada ben cihazı monte ederken baya fotoğraf çekmiştim ancak bir çok resimde bilgisayara attığımda UNKNOWN FORMAT diyerek açmadı. cihazı alıp montajını yapan bir arkadaşımız montaj resimlerini çekip paylaşabilirse konu adına baya faydalı olacak sanırım. eğer olmazsa bir ara müsait olduğumda ben inip söküp tekrar çekeceğim.
bu bana yardımcı olacaktır teşekkür ederim, satan kişiye sordum 2012 lerdede kullanılabiliyormuş
ben de kendim takmıştım. zaten teybin arkasında oraya uygun bir tane yer var oraya rahatça oturuyor. sonra teybi açın. src ile source seçerken cd changer diye yeni bir source açılıyor
bende blue me var usb den dinliyorum :) ama emeğe saygı Halil Sezai orj cd de güzel :)
1ocak2011
17/01/2012, 10:38
konuyu takip eden arkadaşlar için edit: arkadaşlar malum navigasyonu aux üzerinden bu cihaza bağladığımızda navigasyon şarja takılıyken baya bir gıcık ses çıkıyordu. bu gün bir işim dolayısıyla uğradığım bir elektronikçi abime sordum ve bana bir kablo verdi bununla dene diye. ne ses kaldı ne cırıltı. parasını vermeye gittim az önce şase teli olduğu için yapıyor falan dedi ama anlamadım pek. benim anladığım dilden konuşayım ben :) normal stereo jacklarde 2 çizgi varken bunda tek çizgi var. sanırım stereo görünümlü mono kablo bu. aşağıda bir resim buldum ve ekledim.
Bende 7'' Navigasyon olayını yerine koydum ama bu kablodan bulamadım. :( Bu arada mala olayını nasıl yapacağım düşün düşün anlamadım
shellcininabisi
17/01/2012, 19:51
Bende 7'' Navigasyon olayını yerine koydum ama bu kablodan bulamadım. :( Bu arada mala olayını nasıl yapacağım düşün düşün anlamadım
https://forum.grandepuntotr.com/ses-goruntu-sistemleri/28575-punto-evom-ve-7-gps.html#post627488
motor delisi
03/02/2012, 10:54
Bugün geliyor benimki çok mutluyum :D
motor delisi
03/02/2012, 15:38
Bu 2 tarafı jak fişi olan aux kablosunu nerelerde bulabilirim elektrikciye sordum dün bulamadım bitanesinde vardı ama çok kısa geldi bana en az 60 70 cm falan gerekli
shellcininabisi
03/02/2012, 22:41
Bu 2 tarafı jak fişi olan aux kablosunu nerelerde bulabilirim elektrikciye sordum dün bulamadım bitanesinde vardı ama çok kısa geldi bana en az 60 70 cm falan gerekli
valla o konuda keşke yardımcı olabilselo bulma konusunda ama bulunduğum yerde hiç kablo satan yer yok. netten 3.5 mono erkek 3,5 mono erkek kablo şeklinde aratabilirsin.
bu arada 1ocak arkadaşımız bu sorunu çok başka bir şekilde çözmüş. ben yazayım şimdiden :) sorun aslında bizim ÇAKMAK GİRİŞLERİNDE ŞASE yok... ve alet şase yapamadığı için bütün sesi içeriye veriyor. 1 ocak arkadaşımız ise sorunu (tabiki o daha iyi anlatacaktır) çakmaklığa çevirici takmakta bulmuş.
bu arada @motordelisi sanırım montajı falan sorunsuzca yaptın bir sıkıntı yoktur tıkır tıkır çalışıyordur umarım :)
motor delisi
04/02/2012, 01:37
valla o konuda keşke yardımcı olabilselo bulma konusunda ama bulunduğum yerde hiç kablo satan yer yok. netten 3.5 mono erkek 3,5 mono erkek kablo şeklinde aratabilirsin.
bu arada 1ocak arkadaşımız bu sorunu çok başka bir şekilde çözmüş. ben yazayım şimdiden :) sorun aslında bizim ÇAKMAK GİRİŞLERİNDE ŞASE yok... ve alet şase yapamadığı için bütün sesi içeriye veriyor. 1 ocak arkadaşımız ise sorunu (tabiki o daha iyi anlatacaktır) çakmaklığa çevirici takmakta bulmuş.
bu arada @motordelisi sanırım montajı falan sorunsuzca yaptın bir sıkıntı yoktur tıkır tıkır çalışıyordur umarım :)
valla yaptım biraz teybi sökmek uğraştırdı gerisi tık diye oturdu navigasyondan ve usb den sorunsuzca dinledim hafıza kartını denemedim çünkü hafıza kartım yok :D yanlız mesela usb de CD01 dosyası var 30 şarkı var diyelim 10 dasınız CD02 ye nasıl geçiyorum onu anlayamadım direksiyon tuşları çalışıyor süper bişey bu herkese tavsiye ederim ses kalitesi müthiş ama cihaz beklediğimden buyuk çıktı ve küllüğün solundaki boşluğa sığdıramadım tek sorunum bu oldu fakat yarın çift taraflı bant ile yapıştırıcam kabloyuda buldum elektrikciden aldım biraz uzun geldi ama katladım sıkıştırdım ve direksiyonun o arasındaki yere sığıdırdım kabloda göze batmıyor navigasyonumu yukarı koydum ohh miss :) 3 tl ye aldım kabloyu kalın ve kaliteli kendi içinden çıkan hem kısa hemde cızırtı yapıyordu kalitesiz içinden çıkan :)
shellcininabisi
04/02/2012, 14:11
valla yaptım biraz teybi sökmek uğraştırdı gerisi tık diye oturdu navigasyondan ve usb den sorunsuzca dinledim hafıza kartını denemedim çünkü hafıza kartım yok :D yanlız mesela usb de CD01 dosyası var 30 şarkı var diyelim 10 dasınız CD02 ye nasıl geçiyorum onu anlayamadım direksiyon tuşları çalışıyor süper bişey bu herkese tavsiye ederim ses kalitesi müthiş ama cihaz beklediğimden buyuk çıktı ve küllüğün solundaki boşluğa sığdıramadım tek sorunum bu oldu fakat yarın çift taraflı bant ile yapıştırıcam kabloyuda buldum elektrikciden aldım biraz uzun geldi ama katladım sıkıştırdım ve direksiyonun o arasındaki yere sığıdırdım kabloda göze batmıyor navigasyonumu yukarı koydum ohh miss :) 3 tl ye aldım kabloyu kalın ve kaliteli kendi içinden çıkan hem kısa hemde cızırtı yapıyordu kalitesiz içinden çıkan :)
teybin üzerindeki sağ sol tuşlarla şarkı değişiyor ya hocam aynı tuş takımındaki YUKARI - AŞAĞI tuşlarıyla klasörler arası geçiş yapıyorsunuz. direksiyondan klasörler arası geçiş olmuyor sadece şarkı değişiyor. cihaz evet küllüğün oraya sığmıyor. ben sağ taraftan direkt TORPİDONUN içerisine yerleştirdim öyle de yapabilirsiniz.
motor delisi
07/02/2012, 00:09
Çok güzel bi şekilde montaj yaptım çok sabit duruyor artık :) dahada düz durabiliyor fakat ben altına telefonumu koyuyorum onuniçin biraz yer açtım :)
https://e1202.hizliresim.com/u/6/2hcx9.jpg (https://bit.ly/c25MCx)
https://a1202.hizliresim.com/u/6/2hcyr.jpg (https://bit.ly/c25MCx)
Dumtısdumtıs :clapping:
https://b1202.hizliresim.com/u/6/2hczv.jpg (https://bit.ly/c25MCx)
Bu arada bi müjdem var bu yazı olayını çözmeye uğraşıyoruz büyük ihtimal çözüyoruz bosch yetkili servisine dedik cihazı ( fiat servisinde tanıdık var o yönlendirdi ) bu işi halledebileceğini söyledi bi ara kurcaladı track falan yazmadıda şarkı ismide yazmadı bu sefer :D ama yaparım ben dedi zaman istedi sadece eğer yaparsa buraya paylaşıcam, bu arada cihaz şahane bişey herkese öneririm hafıza kartı usb ve aux hepsi çalışıyor ses kalitesi mükemmel montajını bizzat kendimyaptım a dan z ye emrah beyinde yardımlarıyla işim çok kolay oldu :)
shellcininabisi
07/02/2012, 00:56
valla süper bir haber bu bir de şarkı ismi yazarsa tadından yenmez :)
arkadaşlar öncelikle kusuruma bakmayın yaz tatilinde fotoğraf makinamı yazlıkta unutmuştum bayram tatili vesilesiyle gidince tekrardan daha yeni paylaşma imkanım oldu. aslında baya çekmiştim ama şimdi bilgisayara attığımda UNKNOWN FORMAT diyerek açmadı özellikle de teybi söktüğüm fotoları neyse yine de anlatmaya çalışacağım.
ÜRÜNÜN MONTAJI : ilk resimdeki gibi yazlıkta bulduğum telleri pense yardımıyla düzeltip teybi sökmek için kullandım. ürün kutusundan cihaz, kullanım kılavuzu (ingilizce) ve 1 adet kablo çıkıyor.
teybi teller yardımıyla söktükten sonra bu kablonun mavi ucunu teybimizin arkasındaki cd changer soketine takıyoruz. diğer ucunu ise teybin arkasından aşağı sallıyoruz ve uygun bir yere cihazı monte ediyoruz. ben 2. resimde görüldüğü üzere torpido kapağını söküp kabloyu geçirip TORPİDONUN içine koydum cihazı. hiç bir şekilde kablo vs görülmüyor.
cihazımızın 3 tane girişi mevcut 1. si USB 2. si SD KART 3. sü ise AUX.
gelelim bundan sonrasına ister flash belleğe isterseniz SD KARTA
CD01 CD02 CD03 CD04... şeklinde klasörler açıyoruz ve içlerine en fazla 99 tane şarkı atıyoruz. (denedim 100. yü çalmıyor diğer klasöre geçiyor.)
3. ve 4. resimlerde görüldüğü gibi teybimizde otomatikman CD CHANGER menüsü çıkıyor. ve CD01 KALSÖRÜNDEN çalmaya başlıyor. kalsördeki şarkı bitince CD02 klasöründeki şarkıları çalmaya başlıyor.
aux tan bir şey bağladığınızda ise AUX menüsüne geçebilmeniz için FLASH BELLEK yada SD KART kullanıyorsanız bunu sökmeniz gerekiyor.
+ / - leri
+ ları
1. DİREKSİYON TUŞLARININ TÜMÜ (ŞARKI DEĞİŞTİRME SES AÇMA) ÇALIŞIYOR
2.istediğin kadar şarkı atabiliyorsun (16 gb yi destekliyor denenmiştir.)
3. sanki ses kalitesi bunun daha iyi gibi geldi bana orjinal bir cd taktım sanki bu chazın 10. düzeyi cd de15. düzey gibi
4. CD ÇEKMEK YOOOOKKK :)
5. CD KİRLİLİĞİ YOOOOKKK :)
6. YOLDA GİDERKEN CD DEĞİŞTİRCEM DİYE UĞRAŞMAK YOKKK :)
- leri
1. sanırım garantisi yok :)
2. ŞARKI İSİMLERİ GÖRÜLMÜYOR yani CD01 klasöründe 1. şarkı serdar ortaç bilmenene olsun bu çalarken şarkıyı CD01 TRACK1 olarak görüyor (altta resimde yer alıyor.)
3. Aux menüsüne geçiş için Flash ya da sd kartı çıkarmanız gerekiyor.
fiyat : gittigidiyor , sahibinden gibi sayfalarda 3 - 4 kişi satmakta. araştırıp kişilerin yorumlarına bakarak alabilirsiniz. ben sanal pazardan aldım (taksit dolayısıyla)
yazın 119 tlye almıştım şimdi 130 falan olmuş.
Oto Teyp Usb Sd Mp3 Aux Tüm Araç Teyplerine Giriş - SanalPazar (https://www.sanalpazar.com/Oto-Teyp-Usb-Sd-Mp3-Aux-Tum-Arac-Teyplerine-Giris__isp1264741) ( 1-2 hafta önce bir arkadaşıma daha aldık. yorumumu mek13 kullanıcı adıyla görebilirsiniz)
Fiat Punto Digital Music Orijinal Müzik Çaları ( USB & SD )li çalara çevirici modül - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/Liste/fiat-punto-digital-music-orijinal-muzik-calari-usb-sd-li-calara-cevirici-modul/productDetails.aspx?productId=otelf14883&categoryId=20054741)
Fiat Punto FiOrijinal Müzik Çaları Usb&Sd Çeviri GittiGidiyor.com'da #39098394 (https://urun.gittigidiyor.com/elektronik/fiat-punto-fiorijinal-muzik-calari-usb-amp-sd-ceviri-39098394)
Fiat 1999 – 2010 Punto Usb-sd-cevirici Audio Syste - SanalPazar (https://www.sanalpazar.com/Fiat-1999-8211-2010-Punto-Usb-sd-cevirici-Audio-Syste__isp1924473)
Oto Cadence Tüm Orjinal Teybıneze Usb/sd/aux - SanalPazar (https://www.sanalpazar.com/Oto-Cadence-Tum-Orjinal-Teybineze-Usbsdaux__isp1352779)
bunlar bazıları.
TAZE TAZE ÜRÜN VİDEOLARI :
bu videom da KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR MU ? ve ŞARKI / KLASÖR GEÇİŞ hızlarını izleyebilirsiniz.
MOV09511 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=xmhtxoUA_UY)
bazı arkadaşlar navigasyon cihazını aux ile bağlayabilirmiyiz diye sormuşlardı buyrun videom : önemli : ben bu videoda navigasyonun şarj aletini takmamıştım şarj aletini takınca çakmaklığa acayip bir cırıltı oluşuyor. 27/12/2011 tarihi edit: navigasyon şarjdayken cırıldama srununu aşağıya yeni eklediğim resimdeki kablo ile çözmüş bulunmaktayım ( kablonun özelliği ise normal stereo kablolarda ve cihazla gelende 2 çizgi varken bu tek çizgili)
MOV09510 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=l1E1myhOR-I&feature=youtu.be)
her türlü soru sorunlarınızda buralardayım arkadaşlar.
paylaşımın çok harika olmuş kardeşim eline sağlık . benim anlayamadığım tek bir konu var . şu AUX denen zanga zingoyu! benim araç evo değil, grand punto. forumda yazanları uyguladım ve aracın cd düğmesine bastım aux yazısı çıktı aniayamadığım noktalar şunlar :
1) aux menüsü varsa aracımda bunu farklı bir şekilde mi bağlayacağım yoksa farklı bir apart mı takacağım yoksa araçta orijinalinde böyle bir çıkış var da buna ihtiyacım olmayacak mı . şu an benim araçta aux menüsü var bu dediğin aleti takınca bana aux menüsü olan bir arca taktığımda, aux olmayan arçla ne farkı var ?
şimdiden cevabın için teşekürler kardeşim:-(
shellcininabisi
10/02/2012, 19:22
paylaşımın çok harika olmuş kardeşim eline sağlık . benim anlayamadığım tek bir konu var . şu AUX denen zanga zingoyu! benim araç evo değil, grand punto. forumda yazanları uyguladım ve aracın cd düğmesine bastım aux yazısı çıktı aniayamadığım noktalar şunlar :
1) aux menüsü varsa aracımda bunu farklı bir şekilde mi bağlayacağım yoksa farklı bir apart mı takacağım yoksa araçta orijinalinde böyle bir çıkış var da buna ihtiyacım olmayacak mı . şu an benim araçta aux menüsü var bu dediğin aleti takınca bana aux menüsü olan bir arca taktığımda, aux olmayan arçla ne farkı var ?
şimdiden cevabın için teşekürler kardeşim:-(
hocam bu cihazın aux ile alakası yok ne menüsüyle ne takıldığı yerle.. bütün punto teyplerinde bulunan ve daha önce bir mesajımda resimle gösterdiğim 8 PİNLİ CD CHANGER girişine soketi takıyorsun. bundan sonra cihaza AUX da bağlasan, SD / USB de bağlasan teyp CD CHANGER olarak görüyor cihazı. yani extradan kablo, teypte aux menüsü vs olmasına gerek yok. umarım açıklayıcı olmuştur.
alptugozer
22/02/2012, 16:20
Arkadaşlar bende 2008 GP active var, bu cihaz benim teybe uyumlu olur mu? Ona göre sipariş vereceğim.
shellcininabisi
22/02/2012, 21:32
Arkadaşlar bende 2008 GP active var, bu cihaz benim teybe uyumlu olur mu? Ona göre sipariş vereceğim.
hocam uyumlu tüm puntolara uyumlu. sen yine almadan önce alacağın yere aracının model yılını söylersin ona göre gönderirler.
üstadım özel den bir mesaj attım sana soru sayısı biraz fazla bilgin olsun :)
shellcininabisi
23/02/2012, 01:13
üstadım özel den bir mesaj attım sana soru sayısı biraz fazla bilgin olsun :)
valla cevaplamaya çalıştım :) unuttuğum soru varsa hatırlatırsın :)
teşekkür ederim üstadım bilgiler aydınlatıcı oldu sağolasın:rolleyes:
shellcininabisi
28/02/2012, 21:44
1. mesajla birleştirdim.
merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim, ben de bu ürünü almak için çok düşünmüştüm. Sağolsun başlığı açan ve detaylı bir şekilde anlatan arkadaşımız sayesinde ikna olup bu ürünü aldım. Direksiyon kumandasının tüm fonksiyonları ile çalışması en büyük takıntım olduğu için bu ürünü almak konusunda kararsızdım , emin olamıyordum. Arkadaş sayesinde aldım ve bugün montajını 10 dakika bile sürmeden kolayca tamamladım..
Şunu söylemeliyim
1- Ses konusunda kesinlikle tatmin edici hatta mp3 den çevirme Audio Cd lere kıyasla çok daha iyi bir ses farkı var kesinlikle belli oluyor..
2- Direksiyon kumandası tüm fonksiyonları ile çalışıyor.
3- Neden daha önce almamışım, artık mp3 çalar takıntısı kayboldu diyebilirim..
Eksileri var mı?
1- Şimdilik tek farkettiğim eksisi şarkılar arası boşluklar sanırım usb bellek okuma hızı ile alakalı olarak birazcık uzun gibi 1-2 saniye falan :) yani öyle zınk diye hemen diğer şarkıya geçmiyor 1-2 sn bekliyor ama daha fazlası değil.
Son sözüm: CD ile uğraşmaya değmiyor, aldığım için hiç pişman değilim... Konuyu açan arkadaşımıza tekrar çok teşekkürler.. Sağolsun emeği için..
shellcininabisi
15/03/2012, 01:36
merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim, ben de bu ürünü almak için çok düşünmüştüm. Sağolsun başlığı açan ve detaylı bir şekilde anlatan arkadaşımız sayesinde ikna olup bu ürünü aldım. Direksiyon kumandasının tüm fonksiyonları ile çalışması en büyük takıntım olduğu için bu ürünü almak konusunda kararsızdım , emin olamıyordum. Arkadaş sayesinde aldım ve bugün montajını 10 dakika bile sürmeden kolayca tamamladım..
Şunu söylemeliyim
1- Ses konusunda kesinlikle tatmin edici hatta mp3 den çevirme Audio Cd lere kıyasla çok daha iyi bir ses farkı var kesinlikle belli oluyor..
2- Direksiyon kumandası tüm fonksiyonları ile çalışıyor.
3- Neden daha önce almamışım, artık mp3 çalar takıntısı kayboldu diyebilirim..
Eksileri var mı?
1- Şimdilik tek farkettiğim eksisi şarkılar arası boşluklar sanırım usb bellek okuma hızı ile alakalı olarak birazcık uzun gibi 1-2 saniye falan :) yani öyle zınk diye hemen diğer şarkıya geçmiyor 1-2 sn bekliyor ama daha fazlası değil.
Son sözüm: CD ile uğraşmaya değmiyor, aldığım için hiç pişman değilim... Konuyu açan arkadaşımıza tekrar çok teşekkürler.. Sağolsun emeği için..
öncelikle hoşgeldiniz forumumuza,
faydalı olabildiysem ne mutlu :) valla sevindim beğenmenize.. umarım uzun yıllar sorunsuzca kullanırsınız.
evet malum USB aktarım hızı biraz daha yavaş olduğu için maksimum 2-3 saniyelik bir bekleme oluşuyor. ancak sd kartta böyle bir sıkıntı yok. direkt geçiyor..
motor delisi
15/03/2012, 18:49
emrah abi bide isim olayını halledebilseydik :)
arkadaşlar bende bağlattım çok güzel tavsiye ederim
shellcininabisi
15/03/2012, 19:13
emrah abi bide isim olayını halledebilseydik :)
vallaha haberler sendeydi o konuda, iyi bari cihaza zarar vermeden bırakmışsınız denemeleri :)
ahh ahh.. harbiden halledebilseydik dadından yinmez olacaktı :)
Arkadaşlar tekrar merhaba..
Emrah arkadaşın söylediği gibi SD kart ile deneye yaptım ne kadar hızlı çalacak diye .. USB de toplam 12 klasör ve her klasörde 99 şarkı vardı.. SD karta direk kopyala yapıştır yapıp denedim.
SD kart ile çalışırken sadece 3 klasör tanıdı. USB de ise sadece 9 klasör tanıdı.
9 klasör neyime yetmiyor gerçi 16 gb a kadar destekliyor deyince farklı yorumlamıştım yine 9 klasör de iyi. 9x99 şarkı diyelim.. aramızda 11-12 klasör diye söyleyen arkadaşlar var.. Acaba toplam şarkı sayınız kaç .. Şarkı sayısı ile alakalı bir durum mu acaba? Klasör değilde sanki şarkı sayısıyla alakalı gibi geldi. 99x9 un üstüne çıkmıyor sanırım.. Bilgi verirseniz çok sevinirim..
Herkese kolay gelsin..
shellcininabisi
16/03/2012, 21:46
Arkadaşlar tekrar merhaba..
Emrah arkadaşın söylediği gibi SD kart ile deneye yaptım ne kadar hızlı çalacak diye .. USB de toplam 12 klasör ve her klasörde 99 şarkı vardı.. SD karta direk kopyala yapıştır yapıp denedim.
SD kart ile çalışırken sadece 3 klasör tanıdı. USB de ise sadece 9 klasör tanıdı.
9 klasör neyime yetmiyor gerçi 16 gb a kadar destekliyor deyince farklı yorumlamıştım yine 9 klasör de iyi. 9x99 şarkı diyelim.. aramızda 11-12 klasör diye söyleyen arkadaşlar var.. Acaba toplam şarkı sayınız kaç .. Şarkı sayısı ile alakalı bir durum mu acaba? Klasör değilde sanki şarkı sayısıyla alakalı gibi geldi. 99x9 un üstüne çıkmıyor sanırım.. Bilgi verirseniz çok sevinirim..
Herkese kolay gelsin..
hocam benim SD kartımda 14 klasör var ve toplamda 952 şarkı var. bu arada bir şey farkettim MPU çalmıyor cihaz. 2 tane şarkı var sevdiğim sürekli dinlediğim onları attğımda bulamadım evde baktım uzatısı .MPU
Emrah kardeş teşekkürler bilgi için , valla öyle tuhaf ki .. sandisk 8 gb usb taktığımda 10 klasör 10x99 şarkı tanıyor.. hp 16 gb usb taktığımda 9x99 şarkı tanıyor. Adaptörlü micro sd kart taktığımda ise 3 klasör tanımıştı. ya aslında sorun değil 9 klasör de yeter de 16 gb destekliyor diye düşününce 16 gb komple kullanabilir miyim diye düşünmüştüm.. Blaupunkt cd çalarlarda sanırım 10x99 şarkıya kadar destekliyormuş sanırım o nedenle biraz da sordum. Acaba 990 şarkının üzerine çıkan var mı blaupunkt teyplerde?
shellcininabisi
19/03/2012, 18:58
Emrah kardeş teşekkürler bilgi için , valla öyle tuhaf ki .. sandisk 8 gb usb taktığımda 10 klasör 10x99 şarkı tanıyor.. hp 16 gb usb taktığımda 9x99 şarkı tanıyor. Adaptörlü micro sd kart taktığımda ise 3 klasör tanımıştı. ya aslında sorun değil 9 klasör de yeter de 16 gb destekliyor diye düşününce 16 gb komple kullanabilir miyim diye düşünmüştüm.. Blaupunkt cd çalarlarda sanırım 10x99 şarkıya kadar destekliyormuş sanırım o nedenle biraz da sordum. Acaba 990 şarkının üzerine çıkan var mı blaupunkt teyplerde?
:) ben adaptörlü sd kartla hiç çalıştıramadım hatta ilk onunla denedim bozuk mu diye bile düşündüm. şimdi 4 GB ds kart ile mutlu mesut kullanıyorum :)
hatta şu da var alet bir garip, USB bellek seçiyor :) dediğin gibi 4 gb takınca ayrı, 8 gb takınca ayrı tepki veriyor.
ben 2 gb kartla kullanıyorum.kafama göre şarkı atıyorum güzel bir olay. fakat küllüğün yanına çıkarttım ben cihazı orda duruyor.torpidoyadirek geçişi varmı kabloyu geçirebilirmiyiz ki. torpidoya koyayım ben de
:) ben adaptörlü sd kartla hiç çalıştıramadım hatta ilk onunla denedim bozuk mu diye bile düşündüm. şimdi 4 GB ds kart ile mutlu mesut kullanıyorum :)
hatta şu da var alet bir garip, USB bellek seçiyor :) dediğin gibi 4 gb takınca ayrı, 8 gb takınca ayrı tepki veriyor.
kesinlikle haklısın arkadaşım alet usb seçiyor ve hatta aletle bir kaç gündür deneme yapıyorum farklı usblerle çok değişik sonuçlar çıkabiliyor. Bu arad kesinlikle adaptörlü micro sd kart ile uyumsuz çalışıyor bu nedenle SD kart kullanacaksak normal SD kart kullanmak gerek o zaman düzgün çalışıyor.. USB ler için bence 4 gb lık usb 8 e göre daha hızlı , 8 de 16 ya göre daha hızlı magazine scan yapıyor bu nedenle .. zaten 10 klasör tanıtabildiğim için bence 4 ya da 8 gb lık usb yeterli hatta fazla bile ...
Farkettiğim şeylerden bir tanesi de alet şarkıları dosya adı sııralamasına göre çalmıyor yani mesela g harfi ile devam ederken araya birden k harfi sokuyor vs hatta bazen aynı şarkıyı iki defa bile çaldığına denk geldim. Böyle minik sorunlar yaşayınca şunu yaptım ve sorunu düzelttim.
Tüm klasörlerdeki dosya isimlerini ..
Track 01 - track 99 sıralaması ile yeniden adlandırdım , böyle yapınca şarkı değişim hızı da gayet iyi oldu en azından belirgin bir fark çıktı ortaya..
Ayrıca her klasöre tam 99 şarkı koydum ve dosya isimlerini de değiştirince hem hız olarak hem de dosya tanıma sayısı olarak, 10 klasör tanıttım ve her klasörde de 99 şarkı var henüz bu sayının üzerine çıkamadım , çıkmıyor.. :) neyse yine de aletten çok memnunum çok büyük kolaylık şarkılardan sıkıldıkça değiştirip değiştirip kullanıyorum .. Çok güzel...
erayeski
22/03/2012, 21:20
merhabalar. aracimi yeni aldim. 2006 active. 1.3 mjet. aracin orjinal teyibi blaupunkt. mp3 calmiyor malesef :( bu cihazi arastiriyordum bende. uyumlu olurmu diye. bu vesile ile forumunuzu buldum tesadufen ve uye oldum. konuyu bastan sona okudum luzumsuz sorular sormamak icin. gozden kacirdigim noktalar olabilir. baya uzun bi konu :) neyse asil konuya geleyim. ben bu cihazdan aracima takmak istiyorum. teyibin arkasinda nereye fisi takmam lazim. teyibini sokup arka tarafinin fotografini ceken varsa yardimci olabilir mi bana ? birde baska sorun yasarmiyim. . cevap icin simdiden tesekkurler.
erayeski
22/03/2012, 21:22
almayi dusundugum cihaz bu ?
Aracınızın Orjinal Teybine Usb Sd Aux Aparatı KAMPANYA - Cd / Mp3 Çalar ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 68677532 (https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-tum-araclarin-orjinal-teybine-usb-sd-aux-aparati-kampanya-68677532/detay/)
shellcininabisi
22/03/2012, 22:29
almayi dusundugum cihaz bu ?
Aracınızın Orjinal Teybine Usb Sd Aux Aparatı KAMPANYA - Cd / Mp3 Çalar ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 68677532 (https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-tum-araclarin-orjinal-teybine-usb-sd-aux-aparati-kampanya-68677532/detay/)
tamamdır hocam bundan işte doğrudur. da bence sanalpazar.com a falan da bak orada baya taksit seçeneği oluyo peşin fiyatına sahibinden.com da sanırım taksit olayı yok artık.
mesela aynı kişiden şu link te var
https://www.sanalpazar.com/Audio-System-Fiat-Punto-Evo+-Usb-Sd-Aux-Aparati__isp2387203
hem de taksit seçeneği ile.
erayeski
24/03/2012, 00:59
tamamdır hocam bundan işte doğrudur. da bence sanalpazar.com a falan da bak orada baya taksit seçeneği oluyo peşin fiyatına sahibinden.com da sanırım taksit olayı yok artık.
mesela aynı kişiden şu link te var
Audio System Fiat Punto Evo+ Usb Sd Aux Aparatı - SanalPazar (https://www.sanalpazar.com/Audio-System-Fiat-Punto-Evo+-Usb-Sd-Aux-Aparati__isp2387203)
hem de taksit seçeneği ile.
cihaz dogru ise ve uyuyorsa ilk sorunu hallettik :)
montaj konusunda yardimci olabilirmisiniz peki ? fotograf vs. ile
shellcininabisi
24/03/2012, 13:17
cihaz dogru ise ve uyuyorsa ilk sorunu hallettik :)
montaj konusunda yardimci olabilirmisiniz peki ? fotograf vs. ile
hocam ilk mesajda baya ayrıntılı anlattım resimlerle. teybi söküyorsunuz ve teybin arkasında cihazla birlikte gelecek bir kablo var. zaten o kablonun girebileceği tek bir yer var. ilk mesajdaki resimlerde mevcut. yine de yardıma ihtiyacınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz hocam.
burada kırmızı ile işaretli 8 dişliye cihazla gelecek 8 pin olan mavi renkteki soketi takacaksınız sonra diğer ucunu teybin arkasından vitesin oraya geçirip cihaza takıyorsunuz. hepsi bu kadar .. Teybi söktükten sonra 3 dakika falan sürer.
erayeski
24/03/2012, 16:28
bu fotograf cok isime yarayacak. tesekkur ederim. teyibi soktugumde teyibin orjinal kablolarini cikartmim dimi. sonra key cod falan ugrasmayalim bide. insallah kablolar cikartilmadan bu usb cihazinin kablosunu takabilirim. ilk mesajdaki fotogragraftaki teyibi punto evo teyibi sandim. dikkatimden kacmis 2 fotograf varmis orda. kusura bakmayin zahmet oldu size :) yardimlariniz icin tesekkur ederim.
shellcininabisi
24/03/2012, 19:42
bu fotograf cok isime yarayacak. tesekkur ederim. teyibi soktugumde teyibin orjinal kablolarini cikartmim dimi. sonra key cod falan ugrasmayalim bide. insallah kablolar cikartilmadan bu usb cihazinin kablosunu takabilirim. ilk mesajdaki fotogragraftaki teyibi punto evo teyibi sandim. dikkatimden kacmis 2 fotograf varmis orda. kusura bakmayin zahmet oldu size :) yardimlariniz icin tesekkur ederim.
hocam sökmene gerek yok teybin kablolarını çok rahatlıkla takacasınız :) kolay gelsin.
mukuskicav
01/04/2012, 18:37
arkadaşlar yardım. usb den ve hafıza kartı ikiside 8 gb fat32 ile formatladım 10 dosya attım 1-2-3-5-6 dosyalarını görüyor diğerlerini görmüyor ne yapabilirim.
shellcininabisi
01/04/2012, 21:16
arkadaşlar yardım. usb den ve hafıza kartı ikiside 8 gb fat32 ile formatladım 10 dosya attım 1-2-3-5-6 dosyalarını görüyor diğerlerini görmüyor ne yapabilirim.
ya hocam bu cihaz sanırım flash bellek ya da kart seçiyor. geçenlerde başka bir sd kart ile denedim anca 2 klasör gördü... ama kendi kullandığımda 14 tane klasör açık.. anlamadım bende
mukuskicav
01/04/2012, 21:27
dosyaları nasıl çalıştırıcaz yok mu bunun bir yolu
mukuskicav
01/04/2012, 21:30
öncelikle shellcininabisi cevabın için teşekkürler.peki dosya adı önemli mi okuması için.
shellcininabisi
01/04/2012, 22:09
dosyaları nasıl çalıştırıcaz yok mu bunun bir yolu
dosyaları derken ? görmediği klasörleri kastediyorsanız kartı çıkarıp takınca bazen 1 eksik 1 fazla görebiliyor.
mukuskicav
03/04/2012, 22:37
ne yaptımsa bir türlü 4 nolu klasörü bulamıyor anlamadım ben bu aleti
shellcininabisi
03/04/2012, 23:16
ne yaptımsa bir türlü 4 nolu klasörü bulamıyor anlamadım ben bu aleti
hocam özleden bir mesaj attım umarım yardımcı olur.
shellcininabisi
04/04/2012, 19:49
arkadaşlar Ali Özhan (mukusicav) üyemize gönderdiğim mesajı burda da paylaşayım ;
geçenlerde şans eseri şöyle birşey buldum
" CD01, CD02, CD03, CD04..... CD15... şeklinde klasörler açıp her klasöre 2 - 3 şarkı atıyoruz ve elle her şarkıyı 5-10 saniye dinleyerek geçiyoruz. bir klasördeki şarkı bitince yine ileri dediğimizde sonraki klasöre geçiyor. bu şekilde tüm klasörleri tanıtıyoruz. sonra klasörleri silmeden şarkıları atıyoruz. sanırım her klasör açmada bu işlemi yapmak gerekiyor. "
ben denedim 22 ye kadar açıldı.
(edit sanki bu yazılanlar bizim forumumuzda da baya bi önce bir arkadaş tarafından paylaşılmıştı, araştırıyorum...)
02.06.2011 tarihinde 34DR1974 nickli arkadaşımızın https://forum.grandepuntotr.com/ses-goruntu-sistemleri/27559-fiat-punto-audio-system-orijinal-muzik-calari-usb-sd-li-calara-cevirici-modul.html konusunda 11. mesajda yazdıkları;
"Birde bu içerisine attığınız klasörleri tanıtıyorsunuz. Tanıtma işlemi de CD01'in içerisindeki son şarkıya geliyorsunuz ve ileri sarma tuşuna basılı tuttuğunuzda CD02'ye geçiyor toplam 20 klasör oluşturduysanız herbiri için bunu yapmalısınız. Yani arkadaşlar bunu paylaşmamda ki sebep herkezin net bir fikri olsun farkındayım alacak olan arkadaşların bile kafasında soru işareti vardır ben kullandığım için alacak ya da düşünen arkadaşlar ne ile karşılaşacaklarının farkına varmasını istedim."
alptugozer
07/04/2012, 09:47
Arkadaslar piyasada 100 liraya hafıza kartlı USB slotlu bı sürü sıfır teyp varken bu paraya bu cihazı almanın mantığı nedir acaba?
shellcininabisi
07/04/2012, 10:22
Arkadaslar piyasada 100 liraya hafıza kartlı USB slotlu bı sürü sıfır teyp varken bu paraya bu cihazı almanın mantığı nedir acaba?
dostum şu sebeplerle olabilir
1) aracın orjinalliğini bozmamak (evomun gögüslüğünde başka bir teyp düşünemiyorum)
2) çerçeve gerekecek teyp çevresi için ki bunların da %90 ında renk uyumsuzluğu oluyor.
3) hangi model olursa olsun teyp alınca$ DİREKSİYON TUŞLARI başka bir aparat almadıktan sonra iptal oluyor.
alptugozer
07/04/2012, 17:40
dostum şu sebeplerle olabilir
1) aracın orjinalliğini bozmamak (evomun gögüslüğünde başka bir teyp düşünemiyorum)
2) çerçeve gerekecek teyp çevresi için ki bunların da %90 ında renk uyumsuzluğu oluyor.
3) hangi model olursa olsun teyp alınca$ DİREKSİYON TUŞLARI başka bir aparat almadıktan sonra iptal oluyor.
Dostum ben de 2008 gp active multijet var, kendinin teybi ses kalitesi olarak başarılı mıdır, birde hoparlörleri kaç paraya değiştirerek güzelleştirebiliriz?
shellcininabisi
07/04/2012, 21:44
Dostum ben de 2008 gp active multijet var, kendinin teybi ses kalitesi olarak başarılı mıdır, birde hoparlörleri kaç paraya değiştirerek güzelleştirebiliriz?
valla o konuyla ilgili ben birşey diyemeyeceğim ama şöyle söyleyebilirim kardeşimde de 2008 punto vardı güzel bir sistem kurmuştu ama zamanla orjinal teyp yetmemişti ona ve gidip teyp almıştı. bizim bu forumda da daha önce yapan çoğu arkadaşa göre bizim teypler iyi ses vermiyormuş ama ben bilmem yinede..
fiyat konusuna gelince de tabiki ne istediğinize ve nasıl bir şey yapmak istediğinize bağlı. örneğin 1 değil 2 amfi alırsınız fiyat artar tabi ya da 100 tl ye de compenant var 250 tl ye de. tamamen size kalmış bir şey.
ama bende evo var ve sesinden gayet memnunum.
erosistanbul
16/04/2012, 23:45
bugün aldık bakalım cihazı. yarın takıp denicem. umarım memnun kalırız.
erosistanbul
17/04/2012, 18:08
vee mutlu son. montajını kendim yaptım. şimdilik aleti torbitoya koydum. belki usb uzatma kablosuyla herhangibir yere çekerim. daha önce kullandığım aux kablomu çıkartmadım, onuda navi için kullanırım.
4gb sd memorimi adaptörüyle ve 2gb usb memorimi ayrı ayrı bağladım. ikisinide sorunsuz gördü. hatta teyp açıkken kontak açtığımda ekranda "scanning media" yazdı. 30 klasör yapmıştım ama 10 klasör gördü. bunada şükür.
shellcininabisi
17/04/2012, 21:34
vee mutlu son. montajını kendim yaptım. şimdilik aleti torbitoya koydum. belki usb uzatma kablosuyla herhangibir yere çekerim. daha önce kullandığım aux kablomu çıkartmadım, onuda navi için kullanırım.
4gb sd memorimi adaptörüyle ve 2gb usb memorimi ayrı ayrı bağladım. ikisinide sorunsuz gördü. hatta teyp açıkken kontak açtığımda ekranda "scanning media" yazdı. 30 klasör yapmıştım ama 10 klasör gördü. bunada şükür.
hocam iyi günlerde kullan inşallah gerçekten aziz bir alet.
daha öncede yazmıştım boş bir zamanında tüm klasörlerdeki şarkıları tek tek 3-5 saniye çalıp atlatınca baya bir klasör görüyor. en son 23 ü tanıtmıştım 24 ü tanımamıştı :)
erayeski
23/04/2012, 22:25
bu cihazi denizlide satan biyer yokmu ya. ?
erosistanbul
23/04/2012, 23:36
bu cihazi denizlide satan biyer yokmu ya. ?
hepsiburada da taksitle alabilirsin. montajını kendin yaparsın.
erayeski
24/04/2012, 00:07
hepsiburada da taksitle alabilirsin. montajını kendin yaparsın.
internet alisverisi pek bana gore degil. bi aksilik olursa muhatap olabilecegim biri olmali karsimda. soyle catir catir kavga edecek :):)
motor delisi
24/04/2012, 09:03
Abi şu isim oalyını hala halledemedim benden umut yok artık :D
internet alisverisi pek bana gore degil. bi aksilik olursa muhatap olabilecegim biri olmali karsimda. soyle catir catir kavga edecek :):)
heheheh bence hepsiburada.com dan yapabilirsiniz :)
erayeski
24/04/2012, 18:37
Abi şu isim oalyını hala halledemedim benden umut yok artık :D
heheheh bence hepsiburada.com dan yapabilirsiniz :)
hepsiburada.com da kapida odeme imkani oluyor mu ? eger hatali bi urun gelirse postacinin kafasina firlatirim :-)
hatta montaji yapana kadar bekletirim postaciyi. eger cihaz hatasiz calisirsa oyle veririm parayi :Ç
erayeski
24/04/2012, 18:46
ayrica hepsiburada.com da cihaz 163 tl.
sahibinden.com da 120 tl. ayni cihaz neden fiyat farki varki ???
Fiat Punto Digital Music Orijinal Müzik Çaları ( USB & SD )li çalara çevirici modül - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/Liste/fiat-punto-digital-music-orijinal-muzik-calari-usb-sd-li-calara-cevirici-modul/productDetails.aspx?productId=otelf14883&categoryId=20054741)
https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-tum-araclarin-orjinal-teybine-usb-sd-aux-aparati-kampanya-68677532/pasif-ilan/#classifiedTitle
koniasun
25/04/2012, 16:58
hocam iyi günlerde kullan inşallah gerçekten aziz bir alet.
daha öncede yazmıştım boş bir zamanında tüm klasörlerdeki şarkıları tek tek 3-5 saniye çalıp atlatınca baya bir klasör görüyor. en son 23 ü tanıtmıştım 24 ü tanımamıştı :)
Arkadaşım öncelikle paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim, senin bahsettiğin cevaptan sonra sanal pazardan ürünü aldım, kendim montajını yaptım ve CD01, CD02.... şeklinde 3er parça bulunan klasörler oluşturdum ancak buna rağmen 10dan fazla klasörü tanıtamadım sence problem nedir ?
shellcininabisi
25/04/2012, 17:56
Arkadaşım öncelikle paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim, senin bahsettiğin cevaptan sonra sanal pazardan ürünü aldım, kendim montajını yaptım ve CD01, CD02.... şeklinde 3er parça bulunan klasörler oluşturdum ancak buna rağmen 10dan fazla klasörü tanıtamadım sence problem nedir ?
sanırım bazı cihazlarda yazılımsal olarak o kadar kabul ediyor. ama 900 küsur şarkı ediyor bu da yeterli olur heralde 10 klasör. ha şu da bir yöntem hem sd kart hem de flash bellek alıp 10*2 den 20 klasör olabilir
motor delisi
02/05/2012, 17:44
hepsiburada.com da kapida odeme imkani oluyor mu ? eger hatali bi urun gelirse postacinin kafasina firlatirim :-)
hatta montaji yapana kadar bekletirim postaciyi. eger cihaz hatasiz calisirsa oyle veririm parayi :Ç
ben aradım telefonda görüştüm bozuk çıkarsa adresimize karşı ödemeli gönderin yenisini göndeririz dediler sıkıntı yok yani :)
tuncaykcd
06/05/2012, 22:56
bende 173 liraya hepsiburadan almıştım en pahalısını ben aldım herhalde benimkinde cd11 e kadar klasör açtım klasöriçinede birtanesine 120 şarkı attım 99unu okudu birde arada sırada sapıtıyor cd2 trak11 de farklı parça okuyor ama 99 bittikten sonra oluyor muhtemelen yeniden isimlendiriyor parçaları 6 taksitte almıştım bu ay son taksidi.
aykut_1914
23/05/2012, 17:15
öncelikle bu konuyu farketmemi saglayan berk kardeşime daha sonra shellcininabisi ne teşekkür ederim :)
abi ben bunu alsam montajını yapar mıyız? çok begendim aleti,hele berkin montaj müthiş
shellcininabisi
23/05/2012, 20:24
öncelikle bu konuyu farketmemi saglayan berk kardeşime daha sonra shellcininabisi ne teşekkür ederim :)
abi ben bunu alsam montajını yapar mıyız? çok begendim aleti,hele berkin montaj müthiş
dostum montajı kendin de yaparsın hiç bir şey yok sadece teybi sökmen yeterli. birde heralde cep telefonun vardır onun şarjını telefona takmak kadar basit :) ya izmirde olsam hemen yaparım da kula da çalışıyorum ben ve malesef ancak ayda bir gelebiliyorum izmire ama yine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
aykut_1914
23/05/2012, 20:41
profilde izmir yazınca.. :)
manisa/kula mı abi? olmadı bir gün ben gelirim yanına,manisa organizede çalısıyorum bende:)
teybi sökememekten tırsıyorum :D
shellcininabisi
23/05/2012, 21:13
profilde izmir yazınca.. :)
manisa/kula mı abi? olmadı bir gün ben gelirim yanına,manisa organizede çalısıyorum bende:)
teybi sökememekten tırsıyorum :D
aynen manisa kula. ya aslında yetbi sökmektede bir şey yok ama dört tane deliği var oralara tel sokup çekince geliyor zaten ama yine de bakarız bir şeyler :)
aykut_1914
23/05/2012, 21:35
berktende montaj hakkında detay öğrendikmiydi,mis :D
bilalaydin
30/05/2012, 03:33
merhaba bende bu cihazın tamamen aynı kablolusu aynı boyutu aynı özelliklisinden taktırdım ama adı cadense diye bir markaydı.cihazı taktık 1 hafta sorunsuz calıstı ama sonrasında kafasına gore calısıp kafasına gore calısmamaya basladı.taktırdıgım kişi 3 farklı sıfır makine denedi ama sonuc hep aynı oldu.sizinkindede böle sorunlar oldumu?bu araba bende 2007 GP var.
shellcininabisi
30/05/2012, 07:47
merhaba bende bu cihazın tamamen aynı kablolusu aynı boyutu aynı özelliklisinden taktırdım ama adı cadense diye bir markaydı.cihazı taktık 1 hafta sorunsuz calıstı ama sonrasında kafasına gore calısıp kafasına gore calısmamaya basladı.taktırdıgım kişi 3 farklı sıfır makine denedi ama sonuc hep aynı oldu.sizinkindede böle sorunlar oldumu?bu araba bende 2007 GP var.
valla hocam ilk defa duydum böyle bir şey. ben yaşamadım böyle bir sorun bilemiyorum diğer arkadaşlar yaşadılarmı ama illaki birisi yazardı sizin şanssızlığınız olmuş sanırım
ya buna iphone felan bağlanıyor mu???yada herhangi bir cep telefonu...
aykut_1914
30/05/2012, 15:20
çok aradım ama.. Daha ufak boyutlusu yok mudur bunun?
shellcininabisi
30/05/2012, 17:12
ya buna iphone felan bağlanıyor mu???yada herhangi bir cep telefonu...
bir ucu stereo çıkış olan tüm cihazları bağlayabilirsin hocam.
çok aradım ama.. Daha ufak boyutlusu yok mudur bunun?
vallaha biraz daha küçük birşey olsaydı güzel olurdu aslında ama yok sanırım.. torpidoya atarsın hocam ya hem kablo kirliliği olmuyor
aykut_1914
30/05/2012, 18:29
ön konsolda acayip şık olur :)
azmettim,bulucam :D
shellcininabisi
30/05/2012, 22:06
elektrik / elektronikten biraz anlıyorum aslında ama "en kötü bozarım" diyip bir türlü içini açmaya kalkışmadım. aslında içerisinde çok bir parça olduğunu sanmıyorum muhtemelen küçük bir devre var ama işte cesaret edemiyorum :)
Ya bu aletin acaba bir yolunu bulup da şarkı isimlerini göstermesini sağlayamaz mıyız :) biliyorum çok şey istiyorum ama.
shellcininabisi
12/06/2012, 14:03
Ya bu aletin acaba bir yolunu bulup da şarkı isimlerini göstermesini sağlayamaz mıyız :) biliyorum çok şey istiyorum ama.
motor delisi (berk ııııı) bir ara denedi ama cihazı bozmadan vazgeçti :))) uğraştıydı da baya ama olmadı işte. osa güzel olurdu aslında.
motor delisi
13/06/2012, 10:13
motor delisi (berk ııııı) bir ara denedi ama cihazı bozmadan vazgeçti :))) uğraştıydı da baya ama olmadı işte. osa güzel olurdu aslında.
Abi valla şirketteki elektrik bölümü ile düşündük taşındık olmadı deneyecektik teybi söküp yazılım atılcaktı ama bozulma ihtimali vardı bende bi isim için gerek duymadım belki yaparlar ama teyp giderse sonra hiç dinleyemeyiz :D Aynısını eski kasa c3 e yapmışlar şirkette birinin aracı cd deyken isimler çıkıyormuş ama evoyu görünce bune böyle dedi herşey elektriksel buna dokunulmaz dedi çünkü yol bilgisayarı ile paralelmiş teyp o yüzden yazılım gerekiyormuş yol bilgisayarı ve teybi bozmaktan korktuk track 01 02 devam :)) ama insan ezberliyo zamanla track 05 de hangi şarkı çıkacağını falan :D
Ben ön konsola bağladım kablo vs gözükmüyor şuan onnumara oldu hatta güncel resim eklerim iyice sıfırladım torpidoya yeri ise altta küllüğün olduğu kısım, sanki orjinalmiş gibi durdu :)
1ocak2011
13/06/2012, 10:17
Ben Usb olayını hiç kullanmıyorum. AUX'tan Navi'ye verdim, Navi ekranında herşey gözüküyor.
motor delisi
13/06/2012, 10:18
Ben Usb olayını hiç kullanmıyorum. AUX'tan Navi'ye verdim, Navi ekranında herşey gözüküyor.
yav bende naviyi konsola entegre edemedim bi türlü aslında bunu bende düşündüm fakat yok yok yok hep düştü :worthy00:
ben 16 gb usb aldım. tüm müzik arşivim arabamda artık :D :D :D
shellcininabisi
13/06/2012, 11:29
yav bende naviyi konsola entegre edemedim bi türlü aslında bunu bende düşündüm fakat yok yok yok hep düştü :worthy00:
hocam neden olmadı ya? belki görmüşsündür Tuncay arkadaşımızla bizim kullandığımız yöntem var bir bak istersen sana da yapabiliriz bir ara :) buradan bakabilirsin istersen https://forum.grandepuntotr.com/ses-goruntu-sistemleri/28575-punto-evom-ve-7-gps.html
1ocak2011
13/06/2012, 11:33
hocam neden olmadı ya? belki görmüşsündür Tuncay arkadaşımızla bizim kullandığımız yöntem var bir bak istersen sana da yapabiliriz bir ara :) buradan bakabilirsin istersen https://forum.grandepuntotr.com/ses-goruntu-sistemleri/28575-punto-evom-ve-7-gps.html
Emrah dostum birde şu naviye gelen kabloların orta konsoldan çıktıktan sonra yandaki girişinden kafaları gözükmese çok güzel olacak.
shellcininabisi
13/06/2012, 15:27
Emrah dostum birde şu naviye gelen kabloların orta konsoldan çıktıktan sonra yandaki girişinden kafaları gözükmese çok güzel olacak.
anlamadım tam dostum ama :) o kablo işine bende takmış durumdayım ve belkide gözümü karartıp deldireceğim orayı :(
1ocak2011
13/06/2012, 15:47
anlamadım tam dostum ama :) o kablo işine bende takmış durumdayım ve belkide gözümü karartıp deldireceğim orayı :(
Benimki delik arkadan geliyor kablolar, acımadım serviste deldirdim orayı, ama navinin yanına gelen şarj,aux ve av-in kablosu canımı sıkıyor.
shellcininabisi
13/06/2012, 17:28
Benimki delik arkadan geliyor kablolar, acımadım serviste deldirdim orayı, ama navinin yanına gelen şarj,aux ve av-in kablosu canımı sıkıyor.
haa şimdi anladım bu takılan soketleri diyorsun sen :) bir arkadaşım kendi aracında o kablolara plastik bir kutu gibi birşey yapmıştı.. nasıl anlatayım böle kibrit kutusu gibi birşey düşün plastikten ona tüm soketleri uydurmuştu naviye toplu halde takıp toplu halde çıkartıyordu ama ne kullandığını bilmiyorum bitmiş halini gördüm :)
1ocak2011
13/06/2012, 17:32
haa şimdi anladım bu takılan soketleri diyorsun sen :) bir arkadaşım kendi aracında o kablolara plastik bir kutu gibi birşey yapmıştı.. nasıl anlatayım böle kibrit kutusu gibi birşey düşün plastikten ona tüm soketleri uydurmuştu naviye toplu halde takıp toplu halde çıkartıyordu ama ne kullandığını bilmiyorum bitmiş halini gördüm :)
Evet soketler, Benim kablolar zaten difüzörden delindi alttan geliyorda o kablolara gıcık olmaya başladım, Arkadan girişli Multimedia Navide maalesef yok, Emrah rica etsem o arkadaştan Bana bir resim çekermisin?
motor delisi
13/06/2012, 17:44
abi benim istediğim kablosuz falan yani müzik dinlemiycem ama onu orda sabitlemek istiyorum yapamadım :(
aykut_1914
13/06/2012, 22:01
berk bi foto koyar mısın?
shellcininabisi
13/06/2012, 22:51
abi benim istediğim kablosuz falan yani müzik dinlemiycem ama onu orda sabitlemek istiyorum yapamadım :(
dostum yardımcı olabileceğim birşey varsa yaparız...
bir de şu usb yi monte etmiştin ya onun son halinin fotosunu koyabilirmisin zahmet olmazsa
motor delisi
14/06/2012, 09:49
berk bi foto koyar mısın?
dostum yardımcı olabileceğim birşey varsa yaparız...
bir de şu usb yi monte etmiştin ya onun son halinin fotosunu koyabilirmisin zahmet olmazsa
ABİ ASLINDA YARDIMCI OLABİLİRSİN :) SABİTLEYEMEDİM Bİ TÜRLÜ NE DENEDİYSEM OLMADI :(
fOTOĞRAFLARI AKŞAM ÇEKERİM DAHA ÖNCE KOYMUTUM BURAYA BU SEFER SADECE BİRAZ GERİ ÇEKTİM ÇIKINTISIZ KALDI VE AŞAĞISINDA YER AÇILDI :)
shellcininabisi
14/06/2012, 10:33
ABİ ASLINDA YARDIMCI OLABİLİRSİN :) SABİTLEYEMEDİM Bİ TÜRLÜ NE DENEDİYSEM OLMADI :(
fOTOĞRAFLARI AKŞAM ÇEKERİM DAHA ÖNCE KOYMUTUM BURAYA BU SEFER SADECE BİRAZ GERİ ÇEKTİM ÇIKINTISIZ KALDI VE AŞAĞISINDA YER AÇILDI :)
hocam sen fotoları çek nasıl bir şey istiyorsun onu da anlattın mı bakarım yapabileceğimiz birşey varsa yaparız :) tabi 25 hazirana kadar :) 25 hazirandan sonra 1 eylüle kadar daha da gelmem foruma malum yaz tatili :)
motor delisi
14/06/2012, 10:48
hocam sen fotoları çek nasıl bir şey istiyorsun onu da anlattın mı bakarım yapabileceğimiz birşey varsa yaparız :) tabi 25 hazirana kadar :) 25 hazirandan sonra 1 eylüle kadar daha da gelmem foruma malum yaz tatili :)
abi 5" navigasyon var bende ya şapka şeklinde bişeyi delmeden. yada oraya sabitleyip hem sökebileceğim hemde orayı kullanabileceğim sabit şekilde olan bir ekran koymak istiyorum 5" aletim var, bunu nasıl yaparız :)
aykut_1914
14/06/2012, 21:25
foto bekliyoruz :)
shellcininabisi
14/06/2012, 21:32
Evet soketler, Benim kablolar zaten difüzörden delindi alttan geliyorda o kablolara gıcık olmaya başladım, Arkadan girişli Multimedia Navide maalesef yok, Emrah rica etsem o arkadaştan Bana bir resim çekermisin?
ya hocam anca yazlığa gittiğimde çekebilirim ki o da temmuz sonlarına doğru olacak. ama mutlaka çekerim
arkdaslar brsey sorucam. bnm teyp calışmıyor daha dogrusu cd okuma gözü bozukmuş. bnde diyorum kı hıc onu yaptrmiyim bu aletten alayım. acaba çalısır mı? cunku ıcınde cd kaldı ve cıkmıyor cd de okumuyor. yardımcı olursanız sevınırım.
shellcininabisi
17/06/2012, 22:58
arkdaslar brsey sorucam. bnm teyp calışmıyor daha dogrusu cd okuma gözü bozukmuş. bnde diyorum kı hıc onu yaptrmiyim bu aletten alayım. acaba çalısır mı? cunku ıcınde cd kaldı ve cıkmıyor cd de okumuyor. yardımcı olursanız sevınırım.
mantıken çalışması lazım hocam ama içinde cd kaldı diyorsunuz cd modundan diğer modlara geçiyorsa problem yok ama teybi açtığınızda sadece içinde kalan cd yi okuyorsa bişey diyemem ama mantıken çalışması lazım çünkü cd den bağımsız çalışıyor cihaz
izmirlisin hocam sanırım bu arada keşke izmire gelebilsem bu aralar denerdik bi bakardık senin araçta. ama ben manisa kuladayım ve haftaya da samsuna geçeceğim 15 temmuza kadar. istersen yani biraz bekleme durumun varsa deneyebiliriz.
hocam cd içinde kaldı. bn tamırciye gosterdıgımde gözü bozuk 100 liraya yakın masrafı var dedi. Bnde ona verceğime para bu cihazı alıp rhat raht kullanayım dedım. radio fln. sorunsuz calısıyo. cd moduna bastgımda ise aux yazısı cıkıyo orda kalıyor.
shellcininabisi
17/06/2012, 23:17
hocam cd içinde kaldı. bn tamırciye gosterdıgımde gözü bozuk 100 liraya yakın masrafı var dedi. Bnde ona verceğime para bu cihazı alıp rhat raht kullanayım dedım. radio fln. sorunsuz calısıyo. cd moduna bastgımda ise aux yazısı cıkıyo orda kalıyor.
o zaman problem yok dostum rahatlıkla çalışır. hem çok rahat edersin bence al olmazsa iade edersin sıkıntı olmaz hem zaten bu cihaz olunca cd yi unutuyorsun :)
tmm o zmn teşekkur ederım abi eyw :) gerek yok o zmn. bu cihaz daha mantıklı :) çalışmazsada iade ederim olur biter :) eyw.
shellcininabisi
18/06/2012, 02:40
tmm o zmn teşekkur ederım abi eyw :) gerek yok o zmn. bu cihaz daha mantıklı :) çalışmazsada iade ederim olur biter :) eyw.
eywl dostum yardımcı olabildiysem ne mutlu :) umarım memnun kalırsın
bugün wma uzantılı şarkıları da çaldığını farkettim...
shellcininabisi
11/07/2012, 22:16
bugün wma uzantılı şarkıları da çaldığını farkettim...
inanırmısın yeni denedim bugün evet çalıyormuş :) eskiden hep silerdim ve netten mp3 uzantılısını arardım :)
teybi nasıl söktünüz ? iyi güzelde çok para be abi :sapsal:...2013 de alırım inş
shellcininabisi
26/07/2012, 15:59
teybi nasıl söktünüz ? iyi güzelde çok para be abi :sapsal:...2013 de alırım inş
4 tane tel yardımıyla teyp çok kolay bir şekilde sökülüyor. aslında çok ta para değil bence cd ile uğraşmaktansa 100 - 150 tl değer.
bnde aldım çok iyi oldu ya cd çekme problemi bitti başta flashda müzik düzenlemekte hata yapmışım çalmadı ama sonra CD01 diye yapıp direk mp3 leri oraya atınca oldu. bide sesi daha güçlü sanırım cdden. Tavsiye ederim alacak olan arkadaşlara babamın megane 2 ye de almayı planlıyorum şimdi bakalım.
Xenophan
07/09/2012, 19:05
Teybin marka modelini sökmeden nasıl öğreniriz? Bir yolu var mı?
Bİrde benim teybin hangi tuşuna basarsam basıyım aux yazısını göremedim ekranda. Bu aux özelliği olmadığı anlamınamı geliyor ?
shellcininabisi
07/09/2012, 19:34
dostum sanırım teybinde aux özelliği yok. teybinin bir resmini falan eklersen buradaki forumdaşlar yardımcı olacaklardır.
bilalaydin
22/09/2012, 05:28
iyi gunler.ben bunun aynısının Cadence markalısını kullandım.ilk takıtık 1 hafta 2 hafta sorunsuz calıstı.daha sonra bi gece arabaya bindim calısmıyor.sabah bindim calısıyor.kafasına gore davranmaya basladı.aldıgım yer onu cıkarıp yenisini taktı oda aynı sorunu yaptı sonra parasını alıp iade ettim.bu markadada benimle aynı sorunu yaşıyan varmı acaba?
Teker teker tüm yorumları okudum ama aklımda iki soru kaldı. Teybi tam olarak nasıl söküyoruz ve cihazı torpidoya yerleştirirken torpidoyla teyp arasındaki bağlantı nerden sağlanıyor? Sağlamak kolay mı?
Ben de aynı cihazı 2006 GP Active aracımda kullanıyorum. Teybim Blaupunkt ve mp3 çalmıyor. Teyp CD10 a kadar gördü. Teybi sökmek için teybin sağ ve solunda ikişer adet delik var, bunlara giren özel aparatlar satılıyor ya da yeterli kalınlıkta 4 adet çiviyi de o yerlere takıp sonra teybi kendinize çekerek çıkarabilirsiniz. Ben üniteyi arkadan torpido içerisine çift taraflı bant ile yapıştırdım. Göğsün içinden teybin arkasından arka torpidoya açıklık var, kolayca kablo çekilebiliyor.
Ben de aynı cihazı 2006 GP Active aracımda kullanıyorum. Teybim Blaupunkt ve mp3 çalmıyor. Teyp CD10 a kadar gördü. Teybi sökmek için teybin sağ ve solunda ikişer adet delik var, bunlara giren özel aparatlar satılıyor ya da yeterli kalınlıkta 4 adet çiviyi de o yerlere takıp sonra teybi kendinize çekerek çıkarabilirsiniz. Ben üniteyi arkadan torpido içerisine çift taraflı bant ile yapıştırdım. Göğsün içinden teybin arkasından arka torpidoya açıklık var, kolayca kablo çekilebiliyor.
Cok tesekkurler ilk firsatta bakayim su teyp sokme olayina
Sent my LT26i using
shellcininabisi
16/11/2012, 19:42
Teker teker tüm yorumları okudum ama aklımda iki soru kaldı. Teybi tam olarak nasıl söküyoruz ve cihazı torpidoya yerleştirirken torpidoyla teyp arasındaki bağlantı nerden sağlanıyor? Sağlamak kolay mı?
hocam arkadaş açıklamış zaten bağlantı kablosu içinden çıkmakta. ve bizim torpidoların arkasında kabloların geçebileceği baya boşluk var.
teyp sökme işi işe 4 tane 10 - 15 cm lik GALVANİZ TEL (bütün hırdavatçılarda inşaat malzemesi satan yerlerde var) işinizi görecektir. teybin 4 tarafında delikler var zaten bu tellleri oraya sokuyoruz zaten soktuğumuz anda pimleri hissediyorsunuz. ondan sonra iş çekmeye kalıyor.
hocam arkadaş açıklamış zaten bağlantı kabloları içinden çıkmakta. teyp sökme işi işe 4 tane 10 - 15 cm lik GALVANİZ TEL (bütün hırdavatçılarda inşaat malzemesi satan yerlerde var) işinizi görecektir. teybin 4 tarafında delikler var zaten bu tellleri oraya sokuyoruz zaten soktuğumuz anda pimleri hissediyorsunuz. ondan sonra iş çekmeye kalıyor.
Tekrar tesekkurler. Sokme isi aklima pek canlanmadigi icin supheciyim. Bir deneyim de o zaman acikliga kavusur her sey
Sent my LT26i using
shellcininabisi
16/11/2012, 19:54
Tekrar tesekkurler. Sokme isi aklima pek canlanmadigi icin supheciyim. Bir deneyim de o zaman acikliga kavusur her sey
yani ama biraz zorlanabilirsin :) ben en son allah ne verdiyse dalmıştım teybe :) şöyle ki telleri çekerken dik olarak değil de dışarı doru biraz açılı tut yani nasıl anlatayım pimler teybin üzerinde ve göğüslükteki yerlere giriyor ve teybin iki yanındaki bu pimlere bastırman gerektiği için telleri dışarı doğru açılı tutman gerekiyor biraz daha kolay olacaktır mesela direksiyon tarafı için telleri o taraftaki deliklere sokunca dik değilde hafif direksiyon tarafına çekip elinle öyle çek aynı şey diğer taraf içinde torpido tarafına doğru çekip kendinize doğru çekin. dört tarafa da bu şekilde açı yaptırım aynı anda çektiğinizde çıkıyor
yani anlatamamadım sanırım ama bilemiyorum :)
yani ama biraz zorlanabilirsin :) ben en son allah ne verdiyse dalmıştım teybe :) şöyle ki telleri çekerken dik olarak değil de dışarı doru biraz açılı tut yani nasıl anlatayım pimler teybin üzerinde ve göğüslükteki yerlere giriyor ve teybin iki yanındaki bu pimlere bastırman gerektiği için telleri dışarı doğru açılı tutman gerekiyor biraz daha kolay olacaktır mesela direksiyon tarafı için telleri o taraftaki deliklere sokunca dik değilde hafif direksiyon tarafına çekip elinle öyle çek aynı şey diğer taraf içinde torpido tarafına doğru çekip kendinize doğru çekin. dört tarafa da bu şekilde açı yaptırım aynı anda çektiğinizde çıkıyor
yani anlatamamadım sanırım ama bilemiyorum :)
:) cok iyi anladim cok tesekkurler. Aksam olmamis olsa inip bakacagim :)
Sent my LT26i using
aykut_1914
29/12/2012, 01:12
emrah abi sen harikasın ya :)
bi ara gaza gelmiştim ama almamıstım, artık dayanamadım aldım ve bugün elime geçti :)
la çift taraflı bant ile o kadar güzel sabitledik ki orjinal gibi oldu o çıkışlar :)
13 sayfayı tek tek okudum :) 6 klasöre 3 er şarkı atıp hepsini tanaıttım ve hepsini okudu dayıyıroum smdi 99 ar şarkıyı :D
shellcininabisi
29/12/2012, 12:11
emrah abi sen harikasın ya :)
bi ara gaza gelmiştim ama almamıstım, artık dayanamadım aldım ve bugün elime geçti :)
la çift taraflı bant ile o kadar güzel sabitledik ki orjinal gibi oldu o çıkışlar :)
13 sayfayı tek tek okudum :) 6 klasöre 3 er şarkı atıp hepsini tanaıttım ve hepsini okudu dayıyıroum smdi 99 ar şarkıyı :D
eyvalah beğendiğine sevindim güzel alet ya aslında daha fazla klasör de görüyor da görebildiği maksimum şarkı sayısı var heralde mesela 30 - 40 ar şarkılık klasörler oldumu 11 - 12 lere kadar tanıyabiliyor çözemedim daha :)
neyse beğenmene , verdiğin paraya değmesine çok sevindim dostum :)
dogus618
29/12/2012, 12:22
eyvalah beğendiğine sevindim güzel alet ya aslında daha fazla klasör de görüyor da görebildiği maksimum şarkı sayısı var heralde mesela 30 - 40 ar şarkılık klasörler oldumu 11 - 12 lere kadar tanıyabiliyor çözemedim daha :)
neyse beğenmene , verdiğin paraya değmesine çok sevindim dostum :)
Abı oncelıkle cok tsk ederım yardımcı oldunuz ve bugun denedım 14 klasör okudu her klasorde 80 şarkı var gerçekten güzel bi ürün herkese tavsiye ederim aykut abı sende gule gule kullan
aykut_1914
14/01/2013, 01:20
bugün birşey farkettim :) geçen hafta usb yi çıkarmıştım cihazdan evimde kullanmıştım klasörleri pc me kesip yapıstırdıktan sonra. Daha sonra format attım ve kestiğim dosyaları aynen geri yapıştırdım. Arabaya taktıgında kaldıgı yerden; yani cd01 track 54 den devam etti. harika :)
Merhaba bende bir adet bu cihazdan edindim.
Çıkan ana kabloda aşağıdaki resimdeki gibi iki ayrı kablo daha çıkıyor.
bunları yine resmini yüklediğim teybimin neresine takmam gerekir.
Kablo:
https://oi50.tinypic.com/1775gx.jpg
Kablo:
https://oi46.tinypic.com/2rqgkdf.jpg
Teyp:
https://oi47.tinypic.com/ostzt1.jpg
Teyp:
https://oi45.tinypic.com/wrx98k.jpg
Mehmet bey kırmızı ile işaretlediğim kısma mavi soketi takacaksınız diğer vidalı kısmıda sizin aldığınız cihaza takmanız gerekiyor
https://c1302.hizliresim.com/16/q/kcm89.jpg (https://bit.ly/c25MCx)
Teşekkürler Ali bey, soket konusu tamam birde soketin yanından çıkan iki ayrı kablo var, onları bir yere takmam gerekir mi? (biri dar biri geniş ağızlı)
O konuda takıldım.