Orijinalini görmek için tıklayınız : K.Maraş-Antalya hangi güzergah?
merhaba arkadaşlar. pazar gunu k.maraş tan antalyaya gidecem.iki yol guzergahı var.
1.K.maras-adana-mersin (sahil yolu)-alanya-antalya=730 km
2.k.maraş-adana-konya-antalya=820 km
mersin sahil yolunun cok virajlı ve gidiş-donus 2 serit olması gozumu korkuttu acıkcası.diğer güzergahın hemenhemen yarısı otoban fakat 100 km fark var ve o yoldan hic antalyaya gitmediğim için bilmiyorum.(ereğliden karamana,ordan antalyaya yol varmı?nasıl? yada konya merkeze ugramak gerekiyomu)
bu yolları kullanan arkadaslardan onerilerini ve tavsiyelerini bekliyorum..
eğer geze geze geleceksen mersin yolundan git hem manzarası güzel hem durup dinlenip piknik vs yapabileceğin yerler var ama yolu virajlı ve yorucu....:wacko000:
konya üzeri gelirsen aradaki 90 kmlik farkı daha hızlı geleceğin için rahat rahat kapatırsın hatta daha bile erken gidersin emin ol yoluda insanı yormaz genelde düz ve geniş...;)
fatihhhh
10/11/2011, 12:03
bende, mersin antalya arasının meşhur virajlı yollarını duymuştum.
insan hayatında 1 kez meraktan girer o yola.
benim size tavsiyem. gidiş yada dönüşün birini o yoldan,
diğerini öbür yoldan yapmanız.
ben, mersin üzeri gidip, antalya üzeri dönmüştüm.
tabi antalya üzeri daha kolaydı, ama her ikiside güzeldi walla.
yeterki hız yapmadan, tadını çıkararak, güvenli ve huzurlu yolculuk yapın.
erdiyilmaz
10/11/2011, 13:28
aslinda sahil yolunun tamami virajli degil, anamur - gazipasa arasi cok virajli ama sahil kesimi oldugu icin cok guzel deniz manzarasi esliginde yolculuk yapilabiliyor. gezme amacli sahil yolu tercih edilebilir. en son gaziantep'e giderken ic kesimden gitmeyi tercih etmistim. hayli hizli ve akici bir guzergah.
onerim: k.maras - adana (otoban) - eregli - karapinar - konya (cevre yolundan) - seydisehir - akseki - manavgat - antalya
burhankutlu
10/11/2011, 15:14
antalya- mersin arası her yer viraj deil zaten mersinden sonra k.maraş a kadar otoban ve çift şerit tamam antalya mersin arası biraz kötü ama okadar fazla değil geze geze gidersin deniz kenarından.
cemal arslan
10/11/2011, 16:50
ben 1 derim muhteşem güzel biryol
Honor COOPER
10/11/2011, 20:18
Eğerki yaz olsaydı bizim buradan git derdim ama bu mevsimde o yoldansa öbürü daha mantıklı viraj olayı ise Silifke çıkışından başlayıp Gazipaşaya kadar devam ediyor yaklaşık 200km lik yol 4 saatini alıyor alanyaya varman.ayrıca devamlı rampa in çıktan dolayıda yakıt hemen hemen aynı olur düz yola göre kısa olmasına rağmen.
cok tesekkurler arkadaslar.bende konya uzerine karar vermiş bulunuyorum.yol ustunde illa ugra dediğiniz bi yer varmı
GP COSKUN
11/11/2011, 19:23
güntaç fazla tecrübe sahibi değilsen mersinden konya üstü antalya yolunu kullan
silifke anamur gazipaşa yoluna girersen anandan emdiğin süt burnundan gelir
ben senelerimi uzun yol şöförlüğünde yedim ve defalarca o güzergahları kullandım
bahsettiğimiz yol türkiyenin şu an için sayılı tehlikeli yollarından
fazla merak etmene de gerek yok sol tarafın deniz hep rampa inip çıkacaksın ve devamlı viraj hem sağa hem sola tam 236 km boyunca sürecek bu
4. Vitese atmayı unutacaksın sen gel beni dinle konya üstü git zaten mersinde sorarsan antalyaya nereden gideyim diye sana söylerler
hayırlı yolculuklar
Ziyaretci035
11/11/2011, 23:29
Mersin yolu çok tehlikeli, Konya üzerinden tavsiye ederim, hem vakit hem de yakıt olarak.
Honor COOPER
12/11/2011, 02:27
güntaç fazla tecrübe sahibi değilsen mersinden konya üstü antalya yolunu kullan
silifke anamur gazipaşa yoluna girersen anandan emdiğin süt burnundan gelir
ben senelerimi uzun yol şöförlüğünde yedim ve defalarca o güzergahları kullandım
bahsettiğimiz yol türkiyenin şu an için sayılı tehlikeli yollarından
fazla merak etmene de gerek yok sol tarafın deniz hep rampa inip çıkacaksın ve devamlı viraj hem sağa hem sola tam 236 km boyunca sürecek bu
4. Vitese atmayı unutacaksın sen gel beni dinle konya üstü git zaten mersinde sorarsan antalyaya nereden gideyim diye sana söylerler
hayırlı yolculuklar
+1500 haklısınız.
Lakin en tehlikeli yol olmasına rağmen kaza istatistiklerinde en az kaza yaşanan yollardan biri sebebide herkes tehlikenin farkında ve ona göre kullanıyor.
GP COSKUN
12/11/2011, 19:25
+1500 haklısınız.
Lakin en tehlikeli yol olmasına rağmen kaza istatistiklerinde en az kaza yaşanan yollardan biri sebebide herkes tehlikenin farkında ve ona göre kullanıyor.
işte bu istatislikler bazen insanları yanıltıyor
o yolda kaza sayısı trafik yoğunluğuna göre çok yüksek
ancak
meydana gelen lazalarda sürücü dikkatsizliği birinci neden değil
bu yüzden sürücülerin nprmalden daha çok dikkatli gittikleri yönünde bir değerlendirme ortaya çıkıyor