PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ledli Far Yardım !

ilkerix
05/11/2011, 05:24
Ledli far almaya karar verdim ama Sonar ve Junyar Marka Farlar Var Arasında 200 Tl Oynuyor Kullananlar Varsa Bi Zahmet Yardımcı Olabilirler Mi :glare000:

izoci
05/11/2011, 11:32
junyan

sedini
05/11/2011, 11:40
bu ledlerin bi düz bi de L şeklinde sinyale doğru çıkanları var.. hangi marka hangisini üretiyor acaba..

izoci
05/11/2011, 12:31
yukarı çıkan daylight diye geçiyor

krm1983
05/11/2011, 17:35
bence daylight

sabanci
05/11/2011, 19:50
junyan alırsan çok çok iyi bir ustaya gidio ayar yaptırman lazım yoksa mum ışıgında gidermiş gibi oluyosun daylight aydınlatma açısından junyana göre biraz daha başarılı daylight tavsiye ederim.

takres
05/11/2011, 20:40
daylight tercihim...

ilkerix
06/11/2011, 03:38
Tşk Ederim Sonar Alıyorum O Zaman ?

izoci
06/11/2011, 10:36
sonar değil daylight

utku952
06/11/2011, 13:46
Dayline/Daylight görüntüsü süper aydınlatma junyana göre dha iyidir bence de geliştirme yapmışlardır muhakkak ama pahalı ne yazık ki

denizhamamcioglu
06/11/2011, 16:24
Sonar marka far için avantaj-dezavantaj listesi:

Avantajlar:
1) Merceği junyan'dan çok daha kaliteli. Almadan önce OEM farlarımdan daha kötü aydınlatacağını düşünüyordum. Işık dağılımının homojen olması açısından tabii ki OEM daha iyi. Ancak aydınlatma menzili ve uzunlar ilginç bir şekilde Sonar farda daha iyi.

2) Ledleri güzel yanıyor. Osram marka led kullanmışlar (kutunun üzerinde öyle yazıyordu). Aynı zamanda her led için bağımsız 40 derecelik (diye tahmin ediyorum) mercek var.

3) Tasarımı bence Junyan'dan daha iyi. "Tüm görenler makyajlı kasanın farı bu mu oluyor?" diye sordu ve çok beğendi. Yani orjinal gibi duruyor.

4) Defalarca basınçlı suyla yıkamama, test yapmama rağmen buğu gibi bir problemle karşılaşmadım. Kaliteli birleştirilmiş. Ürünün kendi de baya kaliteli.

5) Ayar tutmama gibi sıkıntıları yok.

6) Eğer Femoli (Mehmet abi)'den alıyorsanız, ürünün her zaman arkasında oluyor ve ilgileniyor.

Dezavantajlar:
1) Ayar yaptırmanız için farı yuvasından çıkartmanız gerekiyor. Bizim araçlarda farın sökülmesi demek tamponun gevşetilip öne alınması demek. Büyük bir problem. Bu söylediğim durum sadece yükseklik ayarını yapabilmek için geçerli. Sağ-sol ayarına ulaşmak mümkün. Ancak yükseklik ayar vidası şase bağlantısının vidası yüzünden ulaşılamaz durumda. 5 farklı yere gösterdim, oraya ulaşabilen bir insan evladı ya da alet çıkmadı.

2) Uzunların ampulünü değiştirmek isterseniz, eğer elleriniz azıcık da olsa kalınsa yine aynı şekilde farı sökmeniz gerekiyor. Ampule ulaşmak için elinizin girmesi gereken alan çok dar. İçeriye dört parmak ancak giriyor. Ancak ampulü takabilmek için içeriye komple elinizin girmesi gerek.

3) Sorun kendi aracımdan mı yoksa fardan mı bilmiyorum ancak ledlerin bir süre sonra kendi kendine sönmesiyle alakalı bir problemle karşılaştım. Konuyu Mehmet Abi'ye bildirdim, sağolsun çok ilgilendi ve garanti kapsamında değişim-onarım için Kartaş Otomobil'e yönlendirdi. Sorunun led beyninden kaynaklandığı söylenip parça getirtildi. Parça uyumsuzluk çıkarttığı için komple sol far değişti. Problem devam etti. Sanayi'ye gidip park kablolarına 2 tane kondansatör bağlattım. Şimdi aslanlar gibi yanıyor.

Yani geriye kalan tek problem ayar yapmak için far sökme durumu. Ona da ben üşenmiyorum çünkü 1 saatte tamponu indirip, ayarı yapıp tamponu ve farları geri takabiliyorum.

ilkerix
11/12/2011, 06:37
Çok Saolun Foruma Bayadır Giremiyorum Ama 1 Hafta İçinde Arabaya Ledli Far Alıyorum Tavsiyeleriniz İçin Tşk Ederim Arabanın Fotolarınıda Yakında Koyarım Tşk Ederim..

denizhamamcioglu
11/12/2011, 15:21
Daylight-Dayline terimleri ile ilgili de bir şey söyleyeyim. Altında şerit şeklinde led olan tüm farlar Dayline diye geçiyor. Markası önemli değil. Sonar olsun Junyan olsun altında şerit şeklinde led varsa Dayline dır. Dayline bir marka değil. Bu tarz modellere verilen genel isim. Sonradan satın alınan (aftermarket) farlardaki bu konsepti ilk çıkaran firma Dectane diye bir firma. Ondan sonra Sonar-FK gibi markaların birebir aynı farları çıkmaya başladı (mercek ve led kalitesi farkediyor, tipi aynı). Junyan markasının kısa merceği arkada olan modeli yok. Eski angel eye ların revizyonu olarak düşünebileceğiniz merceği önde olan farlara led eklenmiş modeli var.

Bu arada avantaj-dezavantaj listeme güncelleme:

Stanley marka lokma takımında bulunan 8 lokma ile artık farları sökmeden ayar yapabiliyorum. Lokmanın geçeceği kadar bir boşluk keşfettim :)

ilkerix
12/12/2011, 02:50
Grande Punto Day Light Sral Ledli Sonar Angel Far Kemal Oto Aksesuar Modifiye Tuning (https://www.kemaloto.com/main/grande_punto_day_light_sirali_ledli_sonar_angel_fa r-563-17-23.html) Sonar Marka Bu Farı Alcam Şeklide Hoşuma Gidiyor :)

erdiyilmaz
12/12/2011, 03:20
sonar daylight guzel far, diger junyana gore aydinlatma konusunda daha basarili.

https://img10.imageshack.us/img10/7577/72536545.jpg

femoli
12/12/2011, 20:50
bu arabanın hali ne olm :D off road mı katıldın :D

erdiyilmaz
12/12/2011, 21:02
abi gece telefondan girdim de, yanlis resmi gondermisim simdi bilgisayardan girince farkettim, neyse dursun bari, kirli hali de gorunsun :))

ilkerix
13/12/2011, 20:21
erdi bende bundan alcam inş tşk ederim :)