PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EVO nun orjinal hoparlör ölçüleri ve markaları neler???

alibozpinar
03/11/2011, 20:00
Selamlar Arkadaşlarım,

Aracımın ses sisteminde değişiklik yapacağım .cevaplarınıza görede seçim yapacam.
Benim sorum şu bizim evolarda hoparlörlerin ölçüleri ve özellikleri nelerdir? (Örneğin önlerde ve arkalarda ne var? mid basmı, companent mi, mid tiz mi? )
Birde bizim bu araçların hoparlör markalarını bilen varmı??

Yardımcı olursanız sevinirim.

sfkbrtn
03/11/2011, 20:46
ön 16.5cm arka 13cm olması lazım marka bilmiyorum bende değişiklik düşünüyorum!

bvulgari
03/11/2011, 22:35
Önlerde 16.5cm lik tek yollu mid var yine önlerde tiz var arkalarda ise 13cm lik ondeki mid in ufagı var tiz yok...
Fakat değişiklik yapacaksanız arkalara da 16.5cm takabiliyorsunuz yeri müsait..
Bu arada hoparlörler 20Watt gücünde hiç bir özelliği olmayan nerde yapıldığı belli olmayan cinsten ürünler..Eğer amfi ile desteklemeyecekseniz en kaliteli mid tiz takımınıda alsanız çok fazla birşey değişmeyecektir eğer teyp değişmeyecekse...Eğer amfi alırsanız(maliyet açısından en makulu 4 kanal) ise ki bu seçenekte teyp in değişmesine gerek yok 2 çift asgari 60 RMS dahada iyi olsun derseniz 75 RMS gücünde mid tiz tavsiye ederim..Kaldıki böyle birşeye kalkıştığınızda kesinlikle bass ın eksikliğini hissedeceksiniz ve Subwoofer da almak durumunda kalıcaksınız.. bu durumda da asgari 300 RMS lik bir woofer işinizi görecektir..

SteinGP
03/11/2011, 23:20
önlere jbl kompenant taktırdım daha yeni 16.5 luk.17 de sığıyor zorlarsanız.aldığınız hoparlörlerin arkaları çok uzun olmamalı,cama vurabiliyor.

shellcininabisi
04/11/2011, 09:10
önlere jbl kompenant taktırdım daha yeni 16.5 luk.17 de sığıyor zorlarsanız.aldığınız hoparlörlerin arkaları çok uzun olmamalı,cama vurabiliyor.

hocam peki amfi ile desteklediniz mi? şundan soruyorum geçenlerde Gaziemir - Yeşilyurt dolmuşuna bindim amca dolmuşa jbl gto mid bass takmış dedim amfi var mı ? yok dedi. JAMESON marka teyple de baya iyi sonuç verdiğini görünce amfisiz de olabilir gibi düşünmeye başladım.

blackhawk
04/11/2011, 12:04
teyplerin özelliği belli bir volume kadar bas ve tiz dengesi gayet kararlıdır. Punto da yaklaşı 28 -30 dur. Sonrasında sesi açmaya devam ederseniz bas bozulur tiz azalır ve mid ön plana çıkar. O yüzden amfi alırsanız bu 28 deki ses kırılmasını yaşamadan yüksek volume kaliteli ses alabilirsiniz.

cnc
05/11/2011, 02:15
arkadaslar önlere jbl alacam deneme imkanım yok arkasındaki boşluk yeterlimimacaba taktıran varmı

bvulgari
05/11/2011, 02:22
Benim ön arka mid tiz de JBL 90RMS lik hiç bi sıkıntı çıkarmadı

alibozpinar
05/11/2011, 14:00
Benim ön arka mid tiz de JBL 90RMS lik hiç bi sıkıntı çıkarmadı

arka derken ustteki kapı açma kolunun yanına mı taktınız tiz i??
yoksa midin ortasındamı tizi.

bvulgari
06/11/2011, 00:25
arka derken ustteki kapı açma kolunun yanına mı taktınız tiz i??
yoksa midin ortasındamı tizi.

üst kapı kolunun yanına. Aynı ön kapılara oldugu gibi ..Asagıda 16.5cm mid kapı kolları yanında ise tiz ler..

uraaal
06/11/2011, 00:36
infinity compenant hertz bass jbl 1000.4 amfi koydum yuksek kalite cdlerde araba bile sallanio :D bass amfisi kapasitor ve en onemlisi teyp lazim simdi o orj hoparlordende o ses nasi ckio anlamadim bnce gayet ii inanmayan fluenceye bi binsn ses cikmio :D

alibozpinar
15/11/2011, 15:43
şimdi arkadaşlar size sorum şu hangisi daha iyi sizce??

alphine coaxial 2 yollu speaker ( sxe-1725s ) 16,5cm lik

yoksa

jbl cs-6c mid tiz takımı. ??

blackhawk
16/11/2011, 20:34
jbl cs-6c mid tiz takımı en kötü compenent bile coaxial hop tan daha iyi sonuç verir.

SteinGP
18/11/2011, 21:14
hocam peki amfi ile desteklediniz mi? şundan soruyorum geçenlerde Gaziemir - Yeşilyurt dolmuşuna bindim amca dolmuşa jbl gto mid bass takmış dedim amfi var mı ? yok dedi. JAMESON marka teyple de baya iyi sonuç verdiğini görünce amfisiz de olabilir gibi düşünmeye başladım.

hayır amfi takmadım.zaten bagajda orjinalinden gelen ufak bi bass olduğundan,güzel ve kaliteli tizler alayım yeter dedim,fazlasıyla alıyorum :)

SteinGP
18/11/2011, 21:18
şimdi arkadaşlar size sorum şu hangisi daha iyi sizce??

alphine coaxial 2 yollu speaker ( sxe-1725s ) 16,5cm lik

yoksa

jbl cs-6c mid tiz takımı. ??

şimdi gördüm bu mesajı,bende cs-6c serisi taktım.tizleri süper ama,zamanla baslar yetersiz gelebilir kulağınıza,bagaja ufak bi bass ta koyarsanız iyi olur.