Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik idari para cezası geldi

dexter
28/10/2011, 00:01
arkadaşlar ilk cezamı aldım...posta kutuma bırakılan ufak bir kağıt üzerine muhtara gittim...muhtardan aldım baktım bir kağıt...66 tl ceza ve işaret ve levhalara uymamak yazıyor,bir iki yazı daha var ama anlaşılmıyor ne yazdığı,galiba polis kardeşimizin asıl mesleği doktorlukmuş :) neyse ceza 5 ekim de yazılmış bana 24 ekimde tebliğ edilmiş oldu...
1.bu cezayı nereye ödeyeceğim??
2.bir de fotoğraf falan olmuyor mu çünkü her zaman geçtiğim yollarda hata yaptığımı düşünmüyorum... bir kağıt yollayarak ceza toplamak ne kadar adil?
3. sanırım ayın 31 ine kadar ödersem %25 indirimle 49.50 ödeyeceğim doğru mudur?
tşkler yardımlar için..

dexter
28/10/2011, 00:03
ayrıca internet vergi dairesinden baktım 22 gün geçtiği halde yansımamış borcum yok görünüyor

burhankutlu
28/10/2011, 00:08
fahri trafik müffetişi yazmış sanırım foto olmuyor ve dayı ogluma 2 ay sonra geldi yine sana erken gelmiş :) ama saçmalığın daniskası herkes başımıza trafik polisi kesildi.

gunaykarakas
28/10/2011, 00:19
Hiç uğraşma zamanı geçmeden öde.Yoksa uğraştığınla kalırsın.

Budweiser
28/10/2011, 00:46
Ben trafik cezalarını ödemiyorum. Vergi levhasıyla iş yeri açmadığın sürece ve yurtdışına çıkmadığın sürece karşına çıkmıyor. 5 sene içerisindede siliniyor.(silinip silinmediğinden emin değilim.) Ayrıca borcu sorguladığınız linki kopyalarmısın bende bir bakayım ne kadar olmuş benim cezacıklarım. :)

EDIT: Trafik cezam görünmüyor. İnternet vergi dairesinde :) Fakat sürücü belgemde 20 puan olarak görünmekte :)

10urakgun
28/10/2011, 01:05
Bence de hiç uğraşmamak lazım 5 yıl mevzusu gerçek mi değil mi bilmiyorum ama gerçekse bile 5 yıl içinde arabanızı satmamanız lazım noterde karşınıza olmadık şekilde çıkabiliyor. adınıza gelen cezayı ikametgahınızın olduğu il ve ilçenin deftardalığından telefonla sorabilir ve oraya ödeyebilirsiniz diye biliyorum.

dexter
28/10/2011, 01:06
Ben trafik cezalarını ödemiyorum. Vergi levhasıyla iş yeri açmadığın sürece ve yurtdışına çıkmadığın sürece karşına çıkmıyor. 5 sene içerisindede siliniyor.(silinip silinmediğinden emin değilim.) Ayrıca borcu sorguladığınız linki kopyalarmısın bende bir bakayım ne kadar olmuş benim cezacıklarım. :)

EDIT: Trafik cezam görünmüyor. İnternet vergi dairesinde :) Fakat sürücü belgemde 20 puan olarak görünmekte :)
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp
mtv sorgulama ve ödemeye tıklayın,ordan gerekli bilgileri yazıp görebiliyorsunuz cezalarınızı

Budweiser
28/10/2011, 01:14
Her trafik cezası plakada görünmüyor sanırım. Mesela benim cezam plakada görünmüyor. Fakat ceza puanı sorguladığımda 46/2-C den (hatalı şerit değiştirme) 20 puan ceza yemişim.

makeles
28/10/2011, 01:24
arkadaşlar ilk cezamı aldım...posta kutuma bırakılan ufak bir kağıt üzerine muhtara gittim...muhtardan aldım baktım bir kağıt...66 tl ceza ve işaret ve levhalara uymamak yazıyor,bir iki yazı daha var ama anlaşılmıyor ne yazdığı,galiba polis kardeşimizin asıl mesleği doktorlukmuş :) neyse ceza 5 ekim de yazılmış bana 24 ekimde tebliğ edilmiş oldu...
1.bu cezayı nereye ödeyeceğim??
2.bir de fotoğraf falan olmuyor mu çünkü her zaman geçtiğim yollarda hata yaptığımı düşünmüyorum... bir kağıt yollayarak ceza toplamak ne kadar adil?
3. sanırım ayın 31 ine kadar ödersem %25 indirimle 49.50 ödeyeceğim doğru mudur?
tşkler yardımlar için..

ceza miktarına bakınca aklıma acil şerit ihlali geldi. istanbulda da eds den benzer cezalar geliyor.
ceza makbuzunda trafik polisinin sicil nosu bilgileri eksik sadece ceza yazıyorsa ödemeyin. (ben öyle yaptığım için söylüyorum)

dexter
28/10/2011, 01:31
ceza miktarına bakınca aklıma acil şerit ihlali geldi. istanbulda da eds den benzer cezalar geliyor.
ceza makbuzunda trafik polisinin sicil nosu bilgileri eksik sadece ceza yazıyorsa ödemeyin. (ben öyle yaptığım için söylüyorum)

adı soyadı ve sicili yazıyor ama okunmuyor,saçmasapan yazılmış rakamlar karmakarışık hatta rakam olup olmadığı anlaşılmıyor,ödemeyeyim mi ;)