Orijinalini görmek için tıklayınız : T-Jet ' imi aldım ama sorularım var ?
Arkadaşlar t-jet aracımı 2 gün önce almış bulunmaktayım. Ancak aklıma takılan sorular var yardımcı olmanızı bekliyorum :rofl:
1-) Araç yolda giderken çok ses geliyo mesela tırtıklı bir yolda giderken lastiklerden nasıl ses gelir öyle ses geliyo motordan sebebi nedir?
2-) Araçta hızlanırken hemen vites değişmem gerekiyo hemen devir 3000 i geçiyo. Mesela 3. vites 45 kmde devir 3000 oluyo, anyı şekilde 4. vites 65 kmde devir 3000 oluyo bu normalmidir ?
3-) Araç rolantideyken kaputu açıp motora baktığımda tır tır tır tır tır ses geliyo bi benzinli araca göre fazla geldi?
4-) Aracı aldığımdan beri 2 günde 10 kez falan stop ettirdim :D :D Bu araca zarar verirmi motora yada debriyaja ?
5-) Aracın kavrama noktasını bulamıyorum, arkadaşın 1.4 fiestası var kavrama noktası çok rahat belli ediyo titriyo resmen ama benim araçta debriyajda her noktada aynı tepkiyi veriyo motor. Nedeni nedir ?
6-) Geri vitese geçirirken cartttt diye ses geliyo aynı şekilde 5. vitese atarkende takılıyo sanki direk geçiremiyom bu nedendir?
7-) Satıcı aracın kullanma klavuzunu vermedi ilk defa punto kullanıyorum. Radyoyu klimayı nasıl ayarlıcam bilmiyorum. Aynı zamanda göstergelerdeki digital gösterge panelini, ve km sıfırlamayı bilmiyorum. Kullanma klavuzunu nerden bulabilirim ?
Şimdilik bunlar sorularım arkadaşlar. Tek tek cevap vercek arkadaşlara inanın çok minnettaar olurum :)
Kullanma klavuzu forumda yapiskan konuda var. Diger sorulari tjetcilet yanitlar herhalde :)
Sent my GT-I9100 using
Bu arada araciniz hayirli olsun. Kismetse bende alicam bir tane bakalim hayirlisi
Sent my GT-I9100 using
Teşekkür ederim :) Bilgili arkaadaşlar diğer sorularıma yanıt verirse sevinirim
bu arada yapışan konuyu bulamadım :D link verirmisin ?
10-15 gün sonra kullandıkça cevaplarını kendin bulursun,alışacaksın daha sakin...
https://forum.grandepuntotr.com/showthread.php?t=11486
Grande Punto Kullanıcı El Kitabı (Tüm Modeller)
Sent my GT-I9100 using
10-15 gün sonra kullandıkça cevaplarını kendin bulursun,alışacaksın daha sakin...
Şimdi cevap alırsam sorularıma daha iyi olur sonra geç olmasında :D
predator_ant
26/10/2011, 22:39
[QUOTE=kmrn35;590776]Arkadaşlar t-jet aracımı 2 gün önce almış bulunmaktayım. Ancak aklıma takılan sorular var yardımcı olmanızı bekliyorum :rofl:
1-) Araç yolda giderken çok ses geliyo mesela tırtıklı bir yolda giderken lastiklerden nasıl ses gelir öyle ses geliyo motordan sebebi nedir?
1) Bu durum lastiklerinle alakalı olabilir,lastiklerin bitik mi? Veya daha kötüsü ön düzenle-amotisörlerle alakalı olabilir,alırken aracı ustaya gveya servise soktun mu?
2-) Araçta hızlanırken hemen vites değişmem gerekiyo hemen devir 3000 i geçiyo. Mesela 3. vites 45 kmde devir 3000 oluyo, anyı şekilde 4. vites 65 kmde devir 3000 oluyo bu normalmidir ?
2) Motorlar güçlü olduğu için çabuk devirleniyor.Sadece 5. vites 3000 deviri hatırlıyorum 120 km/sa olduğunu. Diğerlerine yarın bakar yazarım.
3-) Araç rolantideyken kaputu açıp motora baktığımda tır tır tır tır tır ses geliyo bi benzinli araca göre fazla geldi?
3) Ses olayında sıkıntı olacağını sanmıyorum.Kaputu açıp dinlerken elbette sesi gelecek motorun,dışarıdayken fazla duyulmuyorsa sorun yok.
4-) Aracı aldığımdan beri 2 günde 10 kez falan stop ettirdim :D :D Bu araca zarar verirmi motora yada debriyaja ?
4) Bizim araçlar stop edilmeden önce turbonun saglıgı için 1 dakika kadar rölantide çalışmalı,yani bir an önce stop ettirmemeye alışsan iyi olur.Tabii bi kaç defadan bişey çıkacağını sanmam.
5-) Aracın kavrama noktasını bulamıyorum, arkadaşın 1.4 fiestası var kavrama noktası çok rahat belli ediyo titriyo resmen ama benim araçta debriyajda her noktada aynı tepkiyi veriyo motor. Nedeni nedir ?
5) Bi ihtimal araca alışamadığından olabilir,bi ihtimal de debriyaj balatasının değişme zamanı gelmiş olabilir diye düşünüyorum..
6-) Geri vitese geçirirken cartttt diye ses geliyo aynı şekilde 5. vitese atarkende takılıyo sanki direk geçiremiyom bu nedendir?
6) Araç tam durmadan geri vitese takmaya çalıştıysan olabilir.İyice durduktan sonra geri vitese tak. Bundan değilse daha elin alışmadığından da olabilir.
7-) Satıcı aracın kullanma klavuzunu vermedi ilk defa punto kullanıyorum. Radyoyu klimayı nasıl ayarlıcam bilmiyorum. Aynı zamanda göstergelerdeki digital gösterge panelini, ve km sıfırlamayı bilmiyorum. Kullanma klavuzunu nerden bulabilirim ?
7) Arkadaslar kullanma kılavuzunu eklemiş sanırım
Şimdilik bunlar sorularım arkadaşlar. Tek tek cevap vercek arkadaşlara inanın çok minnettaar olurum :)[/QUOT
Benden bu kadar şimdilik
predator_ant
26/10/2011, 22:40
Bu arada benim araç da satılık t-jet arayanlara duyurulur.
asukasan
26/10/2011, 22:45
araca expertiz yaptırdım demiştin. motoruna falan baktırdınmı ? aracı kaç km de aldın. normalde motoru gayet sessiz çalışması lazım. kavrama noktası araçtan araca değişir hatta t-jetten t-jete bile değişir zamanla alışırsın. km sıfırlamayı sağ tarafta silecek kolunun üzerinde trip butonundan yapabilirsin. güle güle kullan kazasız belasız.
41semih41
26/10/2011, 22:53
geri vites sorunu bnde de vardi servise gittim geri vitese atican zaman once 1 e sonra geri vitese tak dediler ise yaradi tik ses gelmio artik :)
----hocam motordan geldiğine emin misiniz zannetmiyorum ama aracınız devirli makinedir onun için motor bakımlarını mekanik aksamlarının bakımlarını erteletmeyin ve yeni aldığınız içinn bence komple elden geçirtin önemli bişey olduğunuz zannetmiyorum..
-----normaldir arabanız devirli araç turbolu hemen devirlenir..
------avans vuruyor olabilir..benzin katkısı kullanmanızda ve buji leri değiştirmenizde fayda var..
kesinlikle zarar verir en iyi ihtimal ask keser..onun için fazla yaptırmayın bence..
----aynı cevap aracınız devirli spor bir araç ve muhtemelen debriyaj seti, baskı balata yeni olduğu için kavraması güzel ondandır..
------sekromençlerde falan sıkıntı olabilir izmirdesiniz madem a götürün hemen halleder..
---herhangi bir fiat bayine gidin rica edin verirler..km sıfırlamak istiyorsanız trip düğmesine basılı tutacaksınız..
Şimdilik bunlar sorularım arkadaşlar. Tek tek cevap vercek arkadaşlara inanın çok minnettaar olurum
---aracına komple bakım yaptırmak ve bütün sorunlarını bitirmek istiyorsan 6.sanayideki kardeşim senin doktorundur... kolay gelsin :)
Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Ben şu an izmirde değilim denizlideyim izmirde olsam giderdim a :)
Aracı dediğim gibi çok stop ettirdim 2 kezde vitesde kaldırdım ileri attı kendini stop etti :D Korkuyorum zarar verdim diye. Bir arkadaş çok stop ettirirsen ask keser demiş bu ne demek oluyor tam anlamadım??
Ve dediğim gibi ses tekerleklerden gelmiyor motordan geliyor. Tekerlekleri örnek verdim hani tırtıklı yolda giderken tekerlerden nasıl ses geliyosa motordan aynı şekilde geliyor :).
Birde hani şöyle 20 ile giderken hafiften 2. viteste devir çok düşük kalıyo 1000-1500 de falan bu sorun olurmuki :
bişey dikkatimi çekti 3. vites 45 le giderken devirin 3000 olması şanzıman oranları firelerle aynı mı ki???
Bu arada benim araç da satılık t-jet arayanlara duyurulur.
ilan var mi?
Sent my GT-I9100 using
ilan var mi?
Sent my GT-I9100 using
Tamam ilani buldum. Bu dynamic'mis :) Sport Rulezz diyorum nacizane.
Sent my GT-I9100 using
Tamam ilani buldum. Bu dynamic'mis :) Sport Rulezz diyorum nacizane.
Sent my GT-I9100 using
sport ile dynamic arasında motor konusunda fark yok sanırım ? 1-2 küçük fark var galiba :) :surprise:
rockforever
27/10/2011, 13:29
sport ile dynamic arasında motor konusunda fark yok sanırım ? 1-2 küçük fark var galiba :) :surprise:
dynamicle sport arasında ,sportta gösterge beyaz,2 airbag fazla,süspansiyon sert, 20kg hafif,koltuklarda sekiller var ve iki kapı eksik:)gerisi zır aynı...
performans motor aynı ama sonuçta. fazladan 2 airbag süspansiyon 20 kg hafif olması ve koltuklar çok önemli değil benim için :)
Hem benim araç dynamic ama 2 kapı, göstergeler beyaz, ve koltuklar şekilli spor koltuklar. Benimki niye böyle peki ?
Ayberk0616
27/10/2011, 13:53
performans motor aynı ama sonuçta. fazladan 2 airbag süspansiyon 20 kg hafif olması ve koltuklar çok önemli değil benim için :)
Hem benim araç dynamic ama 2 kapı, göstergeler beyaz, ve koltuklar şekilli spor koltuklar. Benimki niye böyle peki ?
İzmirdeki dynamic ilanları arasındaki kırmızı tek kapıyı mı aldın?
O araç sport dynacmic değil adam yanlış yere ilan açmış.Eğer o araçsa kaça aldın acaba?
Evet kırmızı tek kapıyı aldım 21.000 tlye. Ama araç dynamic adam dynamic diyo yanlışmı bilcek kendi aracını :D hem ruhsatta dynamic yazıyodu ?
Ayberk0616
27/10/2011, 14:13
Evet kırmızı tek kapıyı aldım 21.000 tlye. Ama araç dynamic adam dynamic diyo yanlışmı bilcek kendi aracını :D hem ruhsatta dynamic yazıyodu ?
Tek kapılar sport olarak geçiyor aynı arabanın 5 kapılısı dynamic diye geçer.Sizinki sport :D hayırlı olsun bende t-jet bakıyorum ilgimi çekmişti ilan size kısmetmiş:D hayırlı olsun güle güle kullanın kazasız belasız
Ya dediğin gibi fiat enriko albertide expertize sokarken sport olarak yazmışlardı expertiz raporunda, ama satıcı dedi bu sport değil dynamic falan. Ben hiç aracın gerçek ruhsatını incelemedim dikkatlice. Üstüme aldım şimdi noterde falan dynamic olarak geçtik benim ruhsattada dynamic olarak yazcak ama araç sport galiba dediğin gibi. Eee nolcak şimdi sorun olcakmı bu ??
Ayberk0616
27/10/2011, 14:24
Ya dediğin gibi fiat enriko albertide expertize sokarken sport olarak yazmışlardı expertiz raporunda, ama satıcı dedi bu sport değil dynamic falan. Ben hiç aracın gerçek ruhsatını incelemedim dikkatlice. Üstüme aldım şimdi noterde falan dynamic olarak geçtik benim ruhsattada dynamic olarak yazcak ama araç sport galiba dediğin gibi. Eee nolcak şimdi sorun olcakmı bu ??
Bi sorun yaratmaz ama kasko yapılırsa pert bedellerinde fark var ise sen madur olursun.Çokta önemli değil benmde 1.6 aracımı kasko yaparken 2.0 modeli üstünden kaskolamışlar evraktaki yanlışlık olmuş allaha şükür bi kazamız vs olmadı:D bu arada bişey sorucam satıcıya sormuştum sadece ön tamponda boya var demişti.Onun haricinde boya çıktı mı araçta?
rockforever
27/10/2011, 14:49
seninki sport:)
speedy_16
27/10/2011, 16:10
vites oranlrı bana farklı geldi araç bravo t-jet mi? bravo 6 ileri olduğundan farklı olabilir ben t-jeti sattım ama benim hatırladığım 4 te 60 ta 3000 devirde değildi 80 90 gibi 3000 devirde oluyodukeze 3 45 de deil 60 70 arası 3000 de oluyodu
tıkırtı benim kapıdan geliyodu kapı kilidine ayar yaptılar tık sesi bile gelmiyodu daha sonra
geri vites te bendede gırc sesi yapıyodu bazen ama bu kronik birazda ama emin olmak için sekromaçlarınada bakılabilir
vites oranlrı bana farklı geldi araç bravo t-jet mi? bravo 6 ileri olduğundan farklı olabilir ben t-jeti sattım ama benim hatırladığım 4 te 60 ta 3000 devirde değildi 80 90 gibi 3000 devirde oluyodukeze 3 45 de deil 60 70 arası 3000 de oluyodu
tıkırtı benim kapıdan geliyodu kapı kilidine ayar yaptılar tık sesi bile gelmiyodu daha sonra
geri vites te bendede gırc sesi yapıyodu bazen ama bu kronik birazda ama emin olmak için sekromaçlarınada bakılabilir
yok bravo değil punto t-jet... dediğim gibi acaba motorda veya performansta bi sorunmu var :fish0000:
Bi sorun yaratmaz ama kasko yapılırsa pert bedellerinde fark var ise sen madur olursun.Çokta önemli değil benmde 1.6 aracımı kasko yaparken 2.0 modeli üstünden kaskolamışlar evraktaki yanlışlık olmuş allaha şükür bi kazamız vs olmadı:D bu arada bişey sorucam satıcıya sormuştum sadece ön tamponda boya var demişti.Onun haricinde boya çıktı mı araçta?
yok enriko albertide expertiz yaptırdım boya falan yok dediler ben onların yalancısıyım. Ama okuduğum kadarıyla servisler yanlış bilgi verebiliyomuş bilemiyorum artık :) Ama bazı yerlerinde çizikler var aracın ufak tefek olur o kadar herhalde ? :uzayli:
Birde benim araçta 17 inç jantlar var fiatın orjinal jantları. Acaba bu jantlar fazlamı bu motora kaldıramazmı motor ondanmı devir yükseliyo hemen olabilirmi etkisi ?
Ayberk0616
27/10/2011, 19:17
Araban benzinli olduğu için devri yüksek olması normal.Dizel olsa devir düşük kalır.Jantlar senin orjinali zaten bi sıkıntı yaratcak olsa fabrikadaki mühendisler koymazdı zaten:D sen aracını kullanmaya keyif almaya bak:D
predator_ant
27/10/2011, 20:01
ben bugün özellikle devirlere de baktım,
1. vites 3000 devir 25 km/sa
2. vites 3000 devir 45 km/sa
3. vites 3000 devir 65 km/sa
4. vites 3000 devir 95 km/sa
5. vites 3000 devir 115-120 km/sa
bu arada benim ilanın linki Fiat Punto Grande 1.4 T-jet Dynamic 2009 Model 21.999 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 38450613 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-41000-de-2009-model-garantili-kazasiz-boyasiz-38450613/detay/)
Ayberk0616
27/10/2011, 20:39
satim sana istiyosan :D
Bende T-jet alıcam kısmetse ama daha vakti var:D diğer aracımızın kredisi var o bitsin kendi aracımı satıp 3k tjet alıcam kısmetse
Bende T-jet alıcam kısmetse ama daha vakti var:D diğer aracımızın kredisi var o bitsin kendi aracımı satıp 3k tjet alıcam kısmetse
alcağın zaman haber ver uygun fiyata veririm ::p:
ben bugün özellikle devirlere de baktım,
1. vites 3000 devir 25 km/sa
2. vites 3000 devir 45 km/sa
3. vites 3000 devir 65 km/sa
4. vites 3000 devir 95 km/sa
5. vites 3000 devir 115-120 km/sa
bu arada benim ilanın linki Fiat Punto Grande 1.4 T-jet Dynamic 2009 Model 21.999 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 38450613 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-41000-de-2009-model-garantili-kazasiz-boyasiz-38450613/detay/)
birazdan çıkıp bakcam benimkinler tutuyomu böyle diye :) tutuyosa rahatlarım tutmuyosa sorun nedir ?
aracı hatırladım.dynamic yerine açmıştı arkadaş ilanı ama araç sport.hayırlısı olsun arkadaşım güzel bir araç almışsın,kazasız belasız...
Bu araba 34Ret77 herhalde. Cok istedim ama "Kredi bekleyen birine soz verdim, kredisi cikmazsa vririm" demisti. Sana kismetmis :)
Sent my GT-I9100 using
35RET77 pardon.
Sent my GT-I9100 using
Bu araba 34Ret77 herhalde. Cok istedim ama "Kredi bekleyen birine soz verdim, kredisi cikmazsa vririm" demisti. Sana kismetmis :)
Sent my GT-I9100 using
Evet 35 RET 77 .. O kredi bekleyen biri bendim :D çıktı aldık bakalım şimdilik sürüyoz gidiyoz :motorcu: inş bişeyi çıkmaz daha sonra :lock:
Evet 35 RET 77 .. O kredi bekleyen biri bendim :D çıktı aldık bakalım şimdilik sürüyoz gidiyoz :motorcu: inş bişeyi çıkmaz daha sonra :lock:
Cikmaz cikmaz :)
Guzel arac bende bayagi bi arastirdim. Hayirli olsun tekrar.
Sent my GT-I9100 using
Budweiser
29/10/2011, 00:19
Heran sorun çıkarıcakmış gibi yaklaşma arabaya allah aşkına bin git keyfine bak bu kadar inciğini cıncığını çıkarma arabanın koy benzinini yürü bakımlarını ihmal etme arabada seni üzmez. Arabayıda stop etmeden minimum 10-15 saniye rölantide çalıştırıp stop et tamam bitti gitti. motor soğukkende 2500 deviri gecme. ısındıktan sonra geç.
sürekli 2000 devir altında gitmek mesela yavaş turlarken zarar verirmi araca ?
Ayberk0616
29/10/2011, 01:50
sürekli 2000 devir altında gitmek mesela yavaş turlarken zarar verirmi araca ?
Niçin zarar versin:D sen bak keyfine ister gazla ister ekonomik sür takma bu kadar şeyi kafana insanın bi süre sonra piskolojisi bozulur bu kadar şeyi dert ederse:D
Sadece ilk çalıştırdığında 20-30 sn araba rölantide çalışsın öyle hareket et bide geldin geri dur 20sn fln çalışsın öyle stop et.Oda turbonun sağlığı açısından
Biizm burda denizlide çok tümsek var sıksık tümsekten geçiyom ama geçerken çok yavaşlayıp vitesi 1 e takmıyom 2 ile geçiyom aşırı yavaşlamadan bazen biraz zıplıyo araba.. Bu zarar verirmi araca ?
turbulans
29/10/2011, 02:24
zarar vermek istemiyosan yavaş geç kardeş.bizim burdada bi kadıköy var.orda da bi tümsekler var .ben görünce iyice yavaşlar öyle geçerim
1 e atmak istemiyorum o yüzden yavaşlamıyom çok :D