Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Starjet Km'de 40 kuruş

erhanorhan01
26/10/2011, 09:53
Starjetimi yeni aldım. Km 'de 40 kuruş yakıyor. Çok bu yaa...
Neden böyle olabilir?
1)Kullanışım mı etkilidir, Nasıl kullanırsam daha az yakarım
2) Teknik bir sorun olabilir mi?

asukasan
26/10/2011, 10:01
hayırlısı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.
öncelikle yakıt değeriniz şehir içimi şehirdışımı ? veya karmamı ?
benim aracım şehir içinde 33 kr yakıyor, starjet için 40 kr fazla.
ayrıca kullanımınızında yakıta etkisi çok fazla nasıl kullanıyorsunuz ?
aracınızın bakımlarının tam olduğundan eminmisiniz, yağ , yağ filetresi, hava filtresi, benzin filtresi. bunlarada dikkat etmeniz yakıt açısından çok önemlidir.

sedini
26/10/2011, 10:01
9 litreden bahsediyorsunuz.. eski bir starjet kullanıcısı olarak hiç böyle bir ortalama ile karşılaşmadım.. Sürüşünüzde etkili olabilir.. teknik bi sıkıntıda olabilir.. Ne aralıkta bi sürüşte ulaştınız bu degere kısa mesafe şehir içi mi..

ktpunto
26/10/2011, 11:14
gittiğiniz yerlere göre normal olabilir. eğer yaptığınız km nin çoğunluğunu ana arterlerde yapıyorsanız. şehiriçi ortalama 7lt /100 km gibi bir değer elde edersiniz. fakat çıkış ve varış noktası arasında durmaksızın trafik varsa ve yolda biraz ondüleliyse (inişi çıkışı fazla) 9 litrelere kadar çıkması normaldir.
Ama yine de içiniz rahat etsin bir kontrol ettirin.

Bir de büyükşehirin ve küçükşehirin "şehir içi" kavramında fark var. Ben Bolu'da elde ettiğim rakamları hiç bir zaman Ankarada elde edemem. Gittiğiniz güzergahlar da belirleyicidir.

erhanorhan01
26/10/2011, 14:02
İstanbulda kullandım. Hiç şehir dışı yapmadım. Yoğun trafiklere girdim. Kısa mesafelerde de kullandım. Araca henüz alışamamış olmam da etkili olabilir. Daha yeni 1 depoyu bitirdim ve 40 kuruş yakıt tüketimi oluştu.. Bir de servise götüreceğim. Aracı yeni aldım da... Belki yağ filtresi vs gibi şeyler etkiliyordur... Bazı yorumları okudum, devirli kullanırsan yakıt tüketimi az olur starjetlerde. devir isteyen bir arabaymış... ben de pek devirli kullanmam 3000 deviri çok nadir aşarım... acaba kullanış stilim mi etkiliyor..bilemiyorum... 40 kuruş çok fazla geldi size danışayım dedim...

takres
26/10/2011, 20:46
kullanışınızdan olabilir...veya çok aşırı trafikten..

ozay06
26/10/2011, 21:05
Bence değer çok yüksek değil Zaten normali 35 kuruş civarı Aradaki fark kullanılan yol sürüş tarzına göre değişir Benzin pahalı aracın suçu yok

FoGGy
26/10/2011, 21:16
İstanbulda kullandım. Hiç şehir dışı yapmadım. Yoğun trafiklere girdim. Kısa mesafelerde de kullandım. Araca henüz alışamamış olmam da etkili olabilir. Daha yeni 1 depoyu bitirdim ve 40 kuruş yakıt tüketimi oluştu.. Bir de servise götüreceğim. Aracı yeni aldım da... Belki yağ filtresi vs gibi şeyler etkiliyordur... Bazı yorumları okudum, devirli kullanırsan yakıt tüketimi az olur starjetlerde. devir isteyen bir arabaymış... ben de pek devirli kullanmam 3000 deviri çok nadir aşarım... acaba kullanış stilim mi etkiliyor..bilemiyorum... 40 kuruş çok fazla geldi size danışayım dedim...

i-Vtec motorlu Jazz'ım 8.1 lt yakıyor kısa mesafeli şehir içi kullanımında. Starjetin 9 yakması normal. Düşünmeyin bu kadar. Denildiği gibi benzin pahalı aracın bi suçu yok. :D Bravo'm bile istanbul trafiğinde 6.5-7 lt yakıyor, dizel araç yani...

egeevo
27/10/2011, 12:59
normal bencede, asıl bu değerler normal, 3-5 litre yakan arkadaşlarımız var nasıl olduğunu pek anlamıyorum ama...ben kendi aracımda dün 9.2 gördüm iyice artmış ortalama, çok kısa mesafe gidiyorum ve 5 adet ışık var

erhanorhan01
24/12/2011, 13:43
sorun çözüldü... mesele benim çok devirli kullanmamdanmış... demek ki forumlarda her yazılana inanmayacaksın... 2500 devire geldiğinde vites büyüttüm ve sorun kalmadı. şuan 8 lt civarında...

bu bence çok çok makul... çok kısa mesafade(işe gidip gelirken toplam 10 km falan), dur kalkların bol olduğu bir güzergahta kullanılan bir aracın 8 litre yakması bence bir performanstır... arabamı artık daha çok seviyorum... ama keşke otomatik vites olsaymış... istanbulda otomatik vites lazım....

dexter
24/12/2011, 16:39
kış şartlarını da unutmamak lazım 1 litre oynuyor bende yaz kış arasında

ultraslan33
25/12/2011, 13:53
1.3 dizel puntom km de 200 bin civarı yakıyor allah var bende uslu durmuyorum ama bence benzinli araca çok değil normal bi değer benim arabam 4 lt yakıyo diyenler ya boşta gidiyo yada sırf o rakamı yakalayacam die kendini kasıyo ki buna gerek yok