PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gerçek şehit sayımız 87

ZAK1980
20/10/2011, 14:32
HÜKÜMETİN HALKTAN GİZLEDİĞİNİ, AKP MİLLETVEKİLİ İFŞA ETTİ : “87 ŞEHİT VAR”

HÜKÜMETİN HALKTAN GİZLEDİĞİNİ, AKP MİLLETVEKİLİ İFŞA ETTİ : “87 ŞEHİT VAR”
Türkiye, dün önce 24 daha sonra 26 olarak açıklanan şehitlerin acısından sonra bugün ajanslara düşen bir başka haberle sarsıldı. AKP Van Milletvekilinin telefon konuşmasına şahit olan Sakarya’lı bir işadamı, AKP’li milletvekilinin karşısındaki bir şahısla konuşurken 33 saatlik çatışmada 87 şehit olduğunu ve halk infialinden korkulduğu için sayının özellikle ajanslara tam yansıtılmadığını işittiğini belirtti.
DHA, CHA VE AA YAYINLAMADI!
İşadamının ajanslar aracılığı ile kurduğu iletişimler de boşa çıktı. Bizzat konuşmaya şahit olan ve AKP Milletvekilinin adını da veren işadamının açıklamalarını birkaç haber sitesi hariç hiçbir medya kuruluşu yayınlamadı. Haber değeri olarak 5N 1K kapsamında tüm maddeleri barındıran ve muhatap işadamının tüm iletişim bilgilerinin de iletildiği haber ajansları bu önemli konuyu haber bile yapmadı. Konunun derinleşmesi görevinde bulunan yayın yönetmenleri ise haberi halktan gizledi.
AÇIKLANAN ŞEHİT LİSTESİNDE OLMAYANLAR
26 kişilik Şehit listesinde olmayan ve ailelerine bilgi verilen 44 şehidin yanında 6 askerimizin de ağır yaralı olarak açıklandığı ve aslında şehit olduğu öğrenildi.

kaynak:
HÜKÜMETİN HALKTAN GİZLEDİĞİNİ, AKP MİLLETVEKİLİ İFŞA ETTİ : “87 ŞEHİT VAR” : Haber, Haberler, Güncel Haberler, Son Dakika Haberleri,HABERCİM (https://www.habercim.net/index.php/archives/1205)

GP COSKUN
20/10/2011, 14:43
eğer bu doğruysa
halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlamaktır
buna bahane uydurulamaz
gerçekler saklanarak yok edilemez

ZAK1980
20/10/2011, 15:08
eğer bu doğruysa
halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlamaktır
buna bahane uydurulamaz
gerçekler saklanarak yok edilemez
Bugun Medya patronları neden cagrıldı abı sence

USTA
20/10/2011, 18:32
İnşallah haber doğru değildir,24 Şehide dayanamazken 87 Şehidi kaldıramaz bu yürekler...

aykut_1914
20/10/2011, 20:05
büyük ihtimal gerçek.
çok yakın bir arkadaşımın kuzeni o bölgede askerde. Bu askında değil bir önceki baskında kolundan yaralandıgı için hastaneye ayrılmıştı kendisi,bu çatışma anında hastanedeymiş arkadaşımla konustum.
onu ilk anda aradıgında kuzeninin,şehit sayısının çok daha fazla oldugunu söylenilen sayının gerçek olmadıgı,bölgenin her yerinin kan oldugunu sölemiş.
allah hepimizin yardımcısı olsun,geride kalanlara sabır versin.

e.yavuz
20/10/2011, 20:31
Hatta yabancı kanallarda saldırı anı ana haberlerde yer alıyormuş...

uzuncocuk
20/10/2011, 20:44
87 sehıt olamaz olsab ben vanda gorurdum..... bol bol sehıt cenazesıne katılıyorum son gunlerde balon haber...... bu medya patronlarıyla konusularak falan gızlenebılecek bır sey degıl... antı akp cıler ıcınde bulunmaz bır fırsat olurdu..... 24 sehıt zaten ınfıal yaratan bır sayı.... 87 her ne kadar %100 dogru degıldır dıyemesemde ıyı bır balon olmus.......

acRep
20/10/2011, 21:19
Bencede balon haberdir medyayı yasaklasalar bile bu açıklanmayan 44 aileleri yakınları hiçmi sesini çıkarmaz hiç mi isyan edip yürümezz abiler kardeşler mantıklı düşünelim..

ZAK1980
20/10/2011, 21:39
Bencede balon haberdir medyayı yasaklasalar bile bu açıklanmayan 44 aileleri yakınları hiçmi sesini çıkarmaz hiç mi isyan edip yürümezz abiler kardeşler mantıklı düşünelim..
Onur sehıtlerın cogu fakır fukara adamın evı yok barakası var ,elektrıgı kesıkmıs bu ınsanlara sesını cıkarma denıldıgınde sesını cıkaracagınımı sanıyorsun ,sehıt aylıgını baglamam deseler omur boyu konusmaz.
Develetın bakanı cıkıp denız fenerı sanıgını uyarıyor,basbakan ramazan mubarek ay operasyon yapmayız,kandılden gelen ıcın ayaklarına mahkemeyı goturup sonra yapmadım deyıp,Vuralın basbakan israılden aldıgı Üstün Hizmet Nisanı nı iade etsın dedıgınde akp nın bakanı yok oyle bırsey yalan soyleme demıstı Oktay Vuralda İpadden resmı gosterınce sessızce susup oturmustu bu bu insanlarınmı dogru acıklama yapacagını sanıyorsun .
Suna emınım 24 degıl sehıt sayımız daha fazla belkı 87 degıl ama 24 te degıl bır cok tanıdıgım butur olylarda asker sayısı herzaman dusuk soylenı derdı

DeepFear
20/10/2011, 21:58
O kadar büyük 33 saat çatışma olmuş 24 diyorlar yalan keşke hiç olmasa ama daha fazla :(

speedy_16
20/10/2011, 21:59
hakkaride askerlik yapan bi arkadaş 40 küsürlü bi rakam söledi ama yaralılarıda berabermi söledi artık bilmiyorum uzun konuşamadık :@

ibrahim06
20/10/2011, 22:00
pkknin haber sitesinde zaten 100 e yakın kayıp verdirdik. 21 silaha el koyduk yazıyordu.

kara kız
20/10/2011, 23:08
87 şehit olması mumkun değil..şemdinli derecikte 2005 te 17 ay askerliğimi yaptım çatışmayada girdim 2 devremide şehit verdim mayın patlamasında sol bacağımdan yarada aldım.. bir baskında veya çatışmada 87 kişinin ölmesi demek o ülkenin ordusu yoktur demektir..hepsi yalan dolan haberler..hangi anne baba susar tamam bırı susar ikisi susar..bu işi ne para susturur ne mal nede mulk..o bolgelerde askerlık yapanlar bilir birde başından olaylar geçmis ise bu 87 kişi oldu olayını zaten yemezler..kımsenın elı armut toplamıyor yada kımse oyle allah allah allah diyerek dusmana hucum etmıyor....buyuk bir grup taburun yada karakolun içine girmediği yada hava saldırısı olmadığı surece hiçbir cephede yada taburda veya karakolda 87 kişi ölemez.ölür diyen yalan söyler provake eder...ben bunu bilirim bunu söylerim..

ZAK1980
20/10/2011, 23:24
87 şehit olması mumkun değil..şemdinli derecikte 2005 te 17 ay askerliğimi yaptım çatışmayada girdim 2 devremide şehit verdim mayın patlamasında sol bacağımdan yarada aldım.. bir baskında veya çatışmada 87 kişinin ölmesi demek o ülkenin ordusu yoktur demektir..hepsi yalan dolan haberler..hangi anne baba susar tamam bırı susar ikisi susar..bu işi ne para susturur ne mal nede mulk..o bolgelerde askerlık yapanlar bilir birde başından olaylar geçmis ise bu 87 kişi oldu olayını zaten yemezler..kımsenın elı armut toplamıyor yada kımse oyle allah allah allah diyerek dusmana hucum etmıyor....buyuk bir grup taburun yada karakolun içine girmediği yada hava saldırısı olmadığı surece hiçbir cephede yada taburda veya karakolda 87 kişi ölemez.ölür diyen yalan söyler provake eder...ben bunu bilirim bunu söylerim..
Askerlerın cogu zaten uyurken sehit düşmüş taburun ıcıne gırılmıs haberlerde oyle dıyor Femolıde yazdı sılahlıgın anahtarını ust rutbelı yanında goturmus askerler sılahlıhın kapısını kırmıs ama zıncırlerını acamamıs bunlarda soylenınce bence mantıksız gelmıyor helekı haberlerdekı istihbaratın bır ay önceden uyarmasına nedemelı ıstıhbaratın cıddı ıhmalı varmıs
havada bırt on haber artık hangısı dogru hansısı gercek
havada oldukca haber var hangısı gercek hangısı yalan anlamak zor

DeepFear
20/10/2011, 23:27

Sadece 1 karakol veya tabur değil 8 ayrı yere aynı anda diyebiliyorum..

kara kız
20/10/2011, 23:31
Askerlerın cogu zaten uyurken sehit düşmüş taburun ıcıne gırılmıs haberlerde oyle dıyor Femolıde yazdı sılahlıgın anahtarını ust rutbelı yanında goturmus askerler sılahlıhın kapısını kırmıs ama zıncırlerını acamamıs bunlarda soylenınce bence mantıksız gelmıyor helekı haberlerdekı istihbaratın bır ay önceden uyarmasına nedemelı ıstıhbaratın cıddı ıhmalı varmıs
havada bırt on haber artık hangısı dogru hansısı gercek
havada oldukca haber var hangısı gercek hangısı yalan anlamak zor

hepsi yalan dolan hadi diyelim içeri girdiler..silah sıkılmadanmı girildi..her ne olursa olsun gecenın 1 inde sıkılan bir el ateşde bile tabur alarma gecer..o sesizlikte yer yerinden oynar 5 dakika içinde herkez görevli olduğu mevziye gelir.silahlık hiç bir zaman ust rutbeliye zimmetli değildir her sılahlıgın bır gorevlısı olur oda ya onbaşıdır yada erdir..silahlık 24 saat açık olur 2-yada 3 saatte bir nobetçiler gelir ve silahlarını alır silahlık gorevliside imza attırır bu işler tum turkıyede boyledir hakkaridede edirnedede..o yuzden bana bu haberler balon geliyor zaten mantıklı dusunuldugundede doğru sonuca ulaşmak mumkun...

kara kız
20/10/2011, 23:35
Sadece 1 karakol veya tabur değil 8 ayrı yere aynı anda diyebiliyorum..
24 şehidin 20 si çukurcadaki taburdan..ufak gorunen bir yergibi gorunsede canlı gozle gorduğumden soyluyoum hakkaride ki en buyuk taburlardan biri..diğer saldırılar zaten yardımın gelmemesi için..yani asıl hedef alınan yer cukurcadaki tabur zaten sehıt sayısındanda bu belli...

KaMiKaZe
21/10/2011, 01:33
Arkadaşlar lütfen olur olmadık herşeyi yayınlamayalım kendi kendimizi gaza getirmenin hiç anlamı yok. Silahlıkla ilgili yazılanlar çok saçma hiçmi askere gitmediniz hiçmi zimmetli silahınız olmadı.

Radiance
21/10/2011, 01:46
Tören yapılmadan memleketlerine yollanmaları, basına çok sayıda haber ulaşması, özellikle orda görevli askerlerin ağzından 50 civarında şehit olduğunun ifade edilmesi şüphelleri artırsada, sayıyı çokta fazla sakayamazlar diye düşünüyorum. Sonuçta her şehit için tören düzenleniyor ve hepsinin isimleri açıklanıyor. En fazla yaralanan 18 askerimizin bir kısmının daha şehit olup sayının artma ihtimali olabilir. (Allahtan acil şifalar dilerim.)

Ayrıca, ANF denen soysuz medya organı zaten psikolojik savaş yürüten, kendi yandaşlarına moral verirken, meraklı Türklerin kafalarında soru işareti bırakan korsan bi site. O yüzden orda yazılanlara fazla takılmamak lazım. Umarım ordumuz kuzey ırakta hedeflediği başarıyı gösterirde yüreğimiz biraz olsun soğur.

levan34
21/10/2011, 02:40
gözüken şu: bu 87 olayı örgütün psikolojik olarak çökertme faaliyeti...olaydan sonraki 2.taktiği....olayı soğutmamak,üzerinde konuşturmak esasını güdüyor.

sfkbrtn
21/10/2011, 02:46
bende abartı olduğunu düşünüyorum kimsenin böyle bişeyi saklamaya gücü yetmez düşüncesindeyim,ama ola ki olursa sayıdan dolayı değil saklandığından dolayı millet ayaklanır(bende dahil) zira şehit 1 de olsa 87 de olsa içimizi yakar!

Misafir047
21/10/2011, 11:50
arkadaşlar allah korusun yalan veya doğru tartışmaya gerek yok zaten içimiz derin bir acı içinde

clubber_style
21/10/2011, 11:52
BEN GÖRMEDİM YA SİZ?
Neden hiç Nişantaşı'ndaki Teşvikiye Camii'nden şehit cenazesi kalkmaz ???
Neden hiç gözlerinde siyah Gucci marka gözlükleriyle "Vatan Sağolsun !" diye bağıran şehit anneleri görmeyiz ???
Neden hiç oğlunun cenazesinde "Beni de alın askere !"...
diye bağıran Mercedesli babalar olmaz ???
Peki, ya zenginlerin çocukları nerede yapar askerliklerini ??? Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, zengin bir ailenin çocuğu ile fakir bir ailenin çocuğu ne doğarken yanyana gelirler ne de ölürken !
Siz Hiç VİLLA'dan Çıkan 'ŞEHİT' Cenazesi Gördünüz mü ?

Misafir047
21/10/2011, 11:57
BEN GÖRMEDİM YA SİZ?
Neden hiç gözlerinde siyah Gucci marka gözlükleriyle "Vatan Sağolsun !" diye bağıran şehit anneleri görmeyiz ???
Peki, ya zenginlerin çocukları nerede yapar askerliklerini ??? Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, zengin bir ailenin çocuğu ile fakir bir ailenin çocuğu ne doğarken yanyana gelirler ne de ölürken !

inan bana çok düşündüm bunu yapanlara yazıklar olsun torpil yaptıranda yapanda ********dir lanet olsun

USTA
21/10/2011, 13:12
Askere gitmemek için aşırı kilo alan o kadar çok genç varki çevremde,selam dahi vermeyi kendime eziyet olarak görüyorum...

ZAK1980
21/10/2011, 13:34
TSK'dan operasyon açıklaması

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
1. 20 Ekim 2011 tarihinde yapılan açıklamada, yurt içinde ve yurt dışında beş ayrı noktada 22 tabur ile operasyonların devam ettiği belirtilmiştir. Medya organlarında, bu açıklamamızın yanlış yorumlanarak, yapılan operasyonların tamamının yurt dışına yönelik olduğuna dair yazı ve yorumlara yer verildiği görülmüştür.
2. Kara ve hava operasyonlarının büyük bir bölümü yurt içinde, ağırlıklı olarak Çukurca bölgesinde sürdürülürken Irak (https://www.hurriyet.com.tr/index/%C4%B1rak/) Kuzeyinde, sınır ötesinde birkaç noktada kara ve hava harekatına devam edilmektedir

ARKADASLAR TSK KANDILE GIRIP BU OLAYI COZECEM DEMEMIS BASIN ABARTMIS

BU OPERSYONLARDAN BISEY CIKMAZ KIS GELDI ZATEN INLERINE CEKILIP KARLAR ERIYENE KADAR CIKMAZLARDA BIZIM MILLETTE UNUTUR GIDER BASBAKAN KANDILE GIRECEM DIYEMEMISTI ZATEN GIRDIGIDE YOKMUS DIGER 25.OPERSYONDAN BIR FARKI YOK ANLASILAN MILLETIN GAZINI ALMAYA YONELIK BIR OPERASYON BU

ykaya1983
21/10/2011, 14:39
Yiğit bulut şu anda habertürk te konuşuyor.Adam bence çok güzel konuşuyor.Söylediği sözlerden en dikkatimi çeken cümlesi bugün pkk nın üst düzey yöneticilerinden sadece bir tanesi kürt kökenli 3 tanesi türk kökenli diyor.Evet arkadaşlar milleti birbirine düşürmek isteyen bazı kesimler direk bu meselenin kürtlerden kaynaklandığını söylüyorlar.Benim evimin karşısındaki kürt komşum benden önce evinin çatısına bayrak çekmişken yolda gördüğüm ilk kürde nedir sizden çektiğimiz demenin mantığı nedir?PKK nın elimdeki bot amerkan malı elindeki bomba fransız malı silahı alman malıyken birbirimize düşmenin mantığı nedir.Belli ki bazı devletlerin öncülüğünü yaptığı organize bir saldırının hedeeyiz.Önce bunları anlamamız lazım ama hiç umudum yok.Bugün meclisteki chp ve mhp li milletvekilleri bu durumdan nasıl faydalanırım diye kendini paralıyor.
pkk meslesini bütün kürtlere maledenlere soruyorum. BU KADAR ÖNEMLİ BİR MESELEDE BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMAMIZ GEREKİRKEN BİZ TÜRKLER NEDEN BU MESELEYİ İÇ POLİTİKA MALZEMESİ YAPARAK BİRBİRİMİZİ YİYORUZ ACABA?
Esas bunu sormak lazım.Ne kadar zafiyet olursa olsun ne kadar yapılan yanlışlık olursa olsun ben de eleştirim ama bu meseleyi halledecekse yine bu hükümet çözer .Mecliste gerginlik çıkararak sokakları harekete geçirmek isteyenler değil.

clubber_style
21/10/2011, 14:51
ben hep sunu dusunmusumdur.turkiye dünya capında onemlı bir ulke ve Türkiyeyi ele gecirmek isteyenlerin piyonu pkk olarak dusunuyorum.yataklık edenlerde bunlar diye dusunuyorum

ZAK1980
21/10/2011, 15:06
Bu hukumetın bır seyı çözecegi yok Yunus sen duydunmu Basbakanın Çözüm Fikrini şöyle yaparak çözecem dedını ,guneydoguya fabrıka yapıp ıssızlerı ıs sahıbı yaparsam daga cıkmaz dedımı, kandıle gırıp orada üst kuracagım dedımı basbakanın çözumunu hangı bırımız bılıyor ,bır cozumu yokkı acıklayacagı daha dun pkk agır darbe aldı dıyordu 2 gun sonra 24 asker sehıt ,ramazanda opersyon yapmam mubarek ay dedı,2 gun öncekı acıklamasında dıye bıldımı kandıle gırıyorum dıyemedı ,suanda yapılan opersyonda yurt ıcındeymıs kuzey ırakta cıddı bır sey yapılmıyormus genel kurmay acıkladı.
Dun aksam Kılıcdaroğlunu dınledım 10 dk falan 32.gunde basbakana cozumunuze destek verecegım dıyorum çözumunuz nedır dıyorum ses yok,benım dusuncem bu bbu cozum olurmu dıyorum onada katılmıyor ,bu yapılan opersyonda halkın gazını almaktan ıbaret degıl basbakan basın acıklaması yapıyor 24 sehıtın ardından anında muhalefet partılerını sucluyor (chp-mhp) sen daha yenı acıklama yapıyorsun adamlar evınde oturup senı dınlıyor bır elestırıde bulunmamıslar dahı ama sen halen kendı acızlıgını bastırmak ıcın muhalefete yuklenıyorusn .
Basbakan sunu dedımı hıc kılıcdaroğlu,bahcelı gelın bakalım yanıma terore karsı ucumuz toplanalım bırakalım partı ıslerını bu vatan meselesı beraber ortak bır mucadele yapalım dedımı bugune kadar.
Adam halen acız acız konusuyor dıyemıyor kandıle cıkıp bu ısı bıtırecem dıyemıyor.Kandıle cılamıyorsan hakkı sınırının dıbınde kuzey ıraktakı seytan ucgenı denılen bolgeyı (zap,avasın,hakurk) elımızde tutsak pkk nın elı ayagını kırmıs olacakmısız bunu dahı yapamıyor yaptıgı muhalefetı suclamak,Ataturkçü ,kendıne muhalefet askerı hapse atmak ,zam yapmak,araba ,ucak alıp,yandaslarını zengın etmek .
Meclıste bır komısyon kurulsun herksten esıt katılımla mucadele etsın bunu mhp-chp onerdı basbakan neden bu onerıyı kabul etmıyor.
9 yılda pkk azdı bıten pkk azdı bıtırmek ısteyen ınsan bıtmısı gomerdı bıtmısı yaratmazdı yenıden

izoci
21/10/2011, 19:00
Coğrafi konumumuzdan dolayı diğer devletler elbette oyunlar oynuyacak ama bizim bu oyunlara gelmememiz lazım ..

ZAK1980
21/10/2011, 22:32

ykaya1983
21/10/2011, 22:49
Bu hukumetın bır seyı çözecegi yok Yunus sen duydunmu Basbakanın Çözüm Fikrini şöyle yaparak çözecem dedını ,guneydoguya fabrıka yapıp ıssızlerı ıs sahıbı yaparsam daga cıkmaz dedımı, kandıle gırıp orada üst kuracagım dedımı basbakanın çözumunu hangı bırımız bılıyor ,bır cozumu yokkı acıklayacagı daha dun pkk agır darbe aldı dıyordu 2 gun sonra 24 asker sehıt ,ramazanda opersyon yapmam mubarek ay dedı,2 gun öncekı acıklamasında dıye bıldımı kandıle gırıyorum dıyemedı ,suanda yapılan opersyonda yurt ıcındeymıs kuzey ırakta cıddı bır sey yapılmıyormus genel kurmay acıkladı.
Dun aksam Kılıcdaroğlunu dınledım 10 dk falan 32.gunde basbakana cozumunuze destek verecegım dıyorum çözumunuz nedır dıyorum ses yok,benım dusuncem bu bbu cozum olurmu dıyorum onada katılmıyor ,bu yapılan opersyonda halkın gazını almaktan ıbaret degıl basbakan basın acıklaması yapıyor 24 sehıtın ardından anında muhalefet partılerını sucluyor (chp-mhp) sen daha yenı acıklama yapıyorsun adamlar evınde oturup senı dınlıyor bır elestırıde bulunmamıslar dahı ama sen halen kendı acızlıgını bastırmak ıcın muhalefete yuklenıyorusn .
Basbakan sunu dedımı hıc kılıcdaroğlu,bahcelı gelın bakalım yanıma terore karsı ucumuz toplanalım bırakalım partı ıslerını bu vatan meselesı beraber ortak bır mucadele yapalım dedımı bugune kadar.
Adam halen acız acız konusuyor dıyemıyor kandıle cıkıp bu ısı bıtırecem dıyemıyor.Kandıle cılamıyorsan hakkı sınırının dıbınde kuzey ıraktakı seytan ucgenı denılen bolgeyı (zap,avasın,hakurk) elımızde tutsak pkk nın elı ayagını kırmıs olacakmısız bunu dahı yapamıyor yaptıgı muhalefetı suclamak,Ataturkçü ,kendıne muhalefet askerı hapse atmak ,zam yapmak,araba ,ucak alıp,yandaslarını zengın etmek .
Meclıste bır komısyon kurulsun herksten esıt katılımla mucadele etsın bunu mhp-chp onerdı basbakan neden bu onerıyı kabul etmıyor.
9 yılda pkk azdı bıten pkk azdı bıtırmek ısteyen ınsan bıtmısı gomerdı bıtmısı yaratmazdı yenıden

Valla abi sana ne kadar bir şeyleri anlatsam da sen yine başka bir yönden eleştirirsin.Ak partiye karşı güçlü bir önyargının olduğunu düşünüyorum.Yazdığın mesaja karşılk bir sayfa yazı yazarım ama olaylara önyargıyla yaklaştığını düşndüğüm için yazmayacağım.Hükümetin birşey yapamayacağı sözüne kesinlikle katılmıyorum.Bugün pkk nın resmi internet sitesi pkk nın 7 üst düzey yöneticisinin öldürüldüğünü 200 ün üzerinde ölü olduğunu yazmış.Tv 8 de haber olarak verildi.Birşey yapmayan hükümet pkk ya nasıl bu kadar zaiyet verdirir.Bu muhalefetin devleti milleti falan düşündüğü yok.Yaptıkları tek şey şehitler üzerinden siyaset yapmak.

KaMiKaZe
21/10/2011, 22:59
zeynel bey burası siyaset forumu değil yazdığınız kaynağı belirsiz mesajlar haber içeriğinden çok siyaset içeriyor umarım bu mesajlar yüzünden site yöneticilerinin kapısı çalınmaz.

kukart
21/10/2011, 23:22
Cep Telefonuma Sms geldı Aynen Sunlar Yazıyordu,
TV8 de canlı yayına baglanan kadın,oglunun Çukurcada oldugunu ve oglunun sehıt sayısının 86 oldugunu soyledıgını dıle getırdı ve hattan alındı Neden mİ?Çünki Anayasanın bir maddesıne göre sehıt sayısı 50 yı gecerse hukumetın Düsürelecegı ve yonetıcının yonetımden istifa ettırılecegı yazdıgı için budurum Tayyıp tarafından gizlendı dıye bır sms geldı Gönderebılecegın kadar kısıye gonder bu smsi

kim yolladı sana bu sms i
nette de butür haberler dönüyor ve haberin kaynaklarına bakıyorum hep aynı tarz ın ürünü
şehit sayısının sizce gizlenmesi nekadar doğru
mantığınız el veriyormu?
hangi memlekette sessiz sedasız gizli gömülmesine izin verir bir ana baba evladını?
bu haberi sehit anne ve babaları komşuları sen ben görüp te saklarmıyız?
nasıl bir düşünce ile bunlara inanıyorsunuz anlamıyorum (sözüm bu söylentilere inananlara...)

evoefe
22/10/2011, 01:35
ya zeynel ıkı gundur yazıyorsun cızıyorsun kımse acısından sesını cıkartmıyor sende ortalıgı bos buldun hem nalına hem mıhına vuruyorsun.bak arkadasım bırtek senın canın yanmıyor herkezın canı yanıyor.hepımız uzgunuz hepımızın acısı var.

sana kalsa hukumetı yıkalım.basbakanı asalım.kılıcdaroglunu basbakan yapalım eee tamam oldumu sen ulke yonetmeyı kolaymı sanıyorsun bır basbakan cıkıp bız su gun suraya saldıracagız.su gun surayı bombalıyacagız dermı.muhalefet destek verecekmıs.ılla 24 canımız gıttıkten sonramı aklı basına geldı destek vermek. okadar bu vatanı mılletı sevıyolardı neden secımlerde daha duzgun calısmadılar neden secımı kazanmadılar.bunlar burada konusulacak konular degıl burası sıyaset formuda degıl.bende senın gıbı ankaralıyım ınsallah gelır bır gun cayını ıcer daha uzun konusuruz....

bu arada bu mesajlar ve sehıt sayısı ıle ılgılı mesajlarla ılgılı heryerde yalan haber oldugu yazıyor aksıde ıspatlanmadıgı surece benım ıcın boyle kalacak.sende kesınlesmeden gaza gelme.....

uzuncocuk
22/10/2011, 16:07
BEN GÖRMEDİM YA SİZ?
zengın cocukları okudugundan unıversıte mezunu olan da ya kısa donem yada stegmen oldugundan onlarda astegmen harıcı dag gormedıgınden pek sehıt olmazlar.... garıban aıle cocugunu okutamadıgından yada cocuk ufuga bakıp okumak ıstemedıgınden askerde er oluyor ... torpıle gelınce altına ımzamı basarım anlatsam oooooooooooooooooooo...... ama zengınlıkle pek alakalı degıl olay......

PARS
22/10/2011, 16:33
bülent arkadaşım haklısın takip ediyorum zeynel adlı şahısın yazılarını hükümete oy verenlere hakeretler kaynağı belirsizsiz haberlerle resmen forumu siyaset meydanına çevirdi forum yöneticileri ses çıkarmıyor ayıptır şehidlerimiz üzerinden resmen siyaset yapıyor bu şekilde olursa ben bir daha foruma girmem

clubber_style
22/10/2011, 18:08
zengın cocukları okudugundan unıversıte mezunu olan da ya kısa donem yada stegmen oldugundan onlarda astegmen harıcı dag gormedıgınden pek sehıt olmazlar.... garıban aıle cocugunu okutamadıgından yada cocuk ufuga bakıp okumak ıstemedıgınden askerde er oluyor ... torpıle gelınce altına ımzamı basarım anlatsam oooooooooooooooooooo...... ama zengınlıkle pek alakalı degıl olay......

peki zengin ailelerinde hiçmi okumayan yok hiçmı tembel yok.
zengin ama okumamıs yani 4 yıllık üniversite bitirmeiş adam hiçmı yok.
zengin olanları askere gidince ayırıyorlarmı.sen okumamıssın ama zenginsin diye ayırıyorlarmı.bu işte bir tuhaflık yokmu sence?

ZAK1980
22/10/2011, 18:48
peki zengin ailelerinde hiçmi okumayan yok hiçmı tembel yok.
zengin ama okumamıs yani 4 yıllık üniversite bitirmeiş adam hiçmı yok.
zengin olanları askere gidince ayırıyorlarmı.sen okumamıssın ama zenginsin diye ayırıyorlarmı.bu işte bir tuhaflık yokmu sence?

*** kardesım zengın olupta okumayan yok varda yok bızım patronun oglu özel bır unıv hazırlıgını 3 senede gecemedı sonra bırını buldu adam tofel gıbı sınavların artık pırı olmus kısı bası 2.000 tl mı nerdı cocuk 2 yıl once adam buna sınav taktıklerını ne yapması gerektıgını gosterdı elemanda gırmıs ıyı bır not almıs bazı sınavlar da ıyı not alırsan unıv.hazırlıgını olumaya bılırmıssın bu salakta 1 sınıfa gectı artık unıv.kac sende bıter .
Bu arada benım arkadasım kktc de bır arkadası vardı kız kayıt ıcın ve aradonem ve yıl sonu olmak uzere 3 kez gıder gelırdı kız mezun oldu .Benım arkadas var unıv.okumadı 5 yıldır yurt dısında bır ınsaat fırmasında calısıyor gelınce bedellı yapacak askerlıgı

evoefe
22/10/2011, 19:18
bülent arkadaşım haklısın takip ediyorum zeynel adlı şahısın yazılarını hükümete oy verenlere hakeretler kaynağı belirsizsiz haberlerle resmen forumu siyaset meydanına çevirdi forum yöneticileri ses çıkarmıyor ayıptır şehidlerimiz üzerinden resmen siyaset yapıyor bu şekilde olursa ben bir daha foruma girmem

sayın zeynel arkadasım:

sıyaset guzel bırseydır tabı duzgun edepli ve saygılı bır sekılde yapılırsa burada yapılan sıyset degıldır.bır haber yapacaksan oncelıkle kaynagın saglam guvenılır olacak.bır haber ı yayınlayacaksan o kaynaga guveneceksın.ortaya atlayıp ınsanların zaten hasas oldugu gunlerde bu tarz konusmalar yapıp bu tarz konular acarsan ınsanların en hasas oldugu duygularla oynamıs olursun.buda bızım forumumuza ve bızım arkadaslarımıza yakısacak bır sey degıldır .

lutfen konu acayım bırseyler yapayım gıbı dusuncelere kapılıp ınsanların sıyası,dini ve mezhepi duyguları ıle oynamıyalım.bazı kısımlar kabul etmesede bu ulkede demokrasi var ısteyen ıstegı partıyı veya sıyası gorusu savunabılır bundan dolayı kımsenın hakaretıne ve saygısızlıgına mazur kalmak zorunda degıldır.....

gun bırlık beraberlık gunudur kavga ve dovus gunu degıldır.sen ben kavga edersek dusman sevınır.bızlerde buna fırsat vermıyecek kadar akıllı ınsanlarız......
Bülent ÖZDEMİR
0533-4761248

JASMINE
22/10/2011, 19:20
Arkadaşlar,

Hepimizin acısı büyük. Öfke herkesin burnunun ucunda. Herkes bir şekilde acısını dile getirip rahatlamak istiyor. Bu nedenle bu platformda yazılan yorumlara müsama gösterelim diye düşündük ancak son mesajlarda kişisel sürtüşmeler ve hakarete varan mesajlar yazılmaya başlandı. Herhangi bir partiyi, kişiyi ve/veya düşünceyi savunuyor değilim öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Kişisel düşüncelerimin ne olduğunu az veya çok beni tanıyan arkdaşlarım bilirler ancak bunları konuşmanın yerinin burası olmadığını biliyorum.

Bu nedenle forum içerisinde siyasi görüş ve düşüncelerin konuşulmasını, aktarılmasını istemiyoruz.

Yapılacak yorumların saygıyı aşmayacak şekilde forum kuralları çerçevesinde yapılmasını hepinizden rica ederiz.

Anlayışınız için teşekkürler.

ZAK1980
22/10/2011, 19:34
FATİH ÖZDEMİR
ümit başaran
bulent ozdemir
karahan kemal kaya
Orhan ERDOĞAN
YUNUS KAYA
Arkadaslara cevap,
Arkadaslar 87 sehıt konusunda nette gezen bır haberı ''KAYNAK GOSTERERK '' sızlerle paylastım sahsı fıkrım degıl ,kendımde atmıyorum sadece sızınle paylastım ,bılgınız olsun dıye katılırsınız katılmazsınız o sıze kalmıs ben 87 sehıt var dıye sevınmıyorum bu arada 24 sehıdımız varmıs bu yeterı hadar herkesı uzdu bunu yazmamın sebebı acaba bırseylermı gızlenıyor acaba dıye dusundum ,belkı mantıklı dusunerek davranmadım ,belkı yeter bu ne yaa kım ne yapacaksa yapsın dıye sınırlendıgımden ön yargılı olarak davranarak sazan gıbı atlamısta olabılırm .
Sms olayına gelınce bu sms dun butun gece cebıme geldı 3 defa buradakı paylasma dusuncem sızlerede gelmıs olabılırmı veya sızın bıldıklerınız veya orada yakınlarınız dogrultusunda dogru veya yanlısmıdır dıye fıkır almak ıcın paylastım.
Forumdan Burak arkadasımız maıl atmıs onun yazdıklarını okuyuncada haberın asparagas oldugu ortalıgı karıstımak ıcın oldugu aklıma gelmedıde degıl Burağın mesajında Zeynel 87-24= 63 sehıt aılsenın bırısnın sesı cıkardı onlar nıye sussunkı dıye bır cevap yazdı böyle dusununce Burağın soyledıklerı mantıklı gelıp galıba bu ortalıgı karıstırmak ıcın dıye dusundum.
Kılıcdaroglunu basa getırelım o cözecekse getırelım,Erdogan cozecekse getırelım(ZATEN bASTA)Bahcelıde cozecekse getırelım yeterkı cozulsun su pkk.
Bu harekattan bır sey cıkmaz dememın sebıne gelınce 26.kEz yapılmıs Emeklı askerlerın (Pamukoglu,Evsanevı albay Sarı zeybekı) dınledınızmı hıc adamın dedıklerını dınlersenız harekattan cok fazla umutlu olmayısımı anlarsınız.
Adamların dedıgı su bu harekat uzun ve ılerı mesafelı olacak bır operasyondegıl cunkı kıs gelıyor ,çünki kuzey ıraka 5 km gırmısız daha fazla gırmemıze ırak ve abd ızın vermıyormus ve oyle magralar varmıskı gırısnden gırıyorsun yerın dıbıne gıdıyor 2 km sonra baska yerden cıkısı var.Opersyondakı askerler orayı pkk kadar ıyı bılmıyor ucak bombalıyor adamlar 3 km baska yerden cıkıyor .Kıstan dolayı tsk ılerı sınır ussu Zap,Avasın,Hakurk kurmadıgı surece ılerıye donuk kesın cozum olmaz dedıgınden dolayı bu opersyonlar tam olarak bıtırmeyecektır dıye dusunuyorum .
Daha gecen gun agır darbe verdık dedık 24 sehıt bız verdık bu nasıl agır darbe ,İstıhbarat uyarmıs 2 ay once ne yapmısız hıc bırsey Docka ½ gunde kuruluyormus,havan topları 1 gunde bunlar nasıl gorulemedı .
Askerın tekı cıktı Cukurca saldırında konustu alaya sardırı var ,zor durumdayız dıyoruz alay destek gondermemıs demıs gazetede (dunkı haberturk) ,heronlarda pkk lıları gorup ''Bunları bıızmkılerın ustunden cek yoksa cok zaiat verecegız'' dıyen ust rutbelıye ne oldu ben bılmıyrum,vatana ıhanetten yargılandımı yoksa gorevdemı halen ? hayal kurmak yerıne ,gercekelerı goruyorum bana kalsa o magralaraa napalm bomboası veya sınır gazı bombası salar alayını yok ederım dunyada ne derse desın ,israıl yapıyorda benmı yapmayacagım 2 gundur haberlerı ızlemıyorum tv de sınırden ,Acılım rezaletınden sonra ,ser bırakılan pkklılardan sonra ve 2001 de 20 sehıt varken 2011 de 1012 sehıt oluyorsa kım basta olursa olsun suphe ıle bakarım beyler su an bastakı ınsanları sorgularım bu sehıtlerden dolayı bu akp,chp,mhp de olabılır baskasıda, gıden sehıtın partısı yok ,o anaların partısı yok sıyası dusuncesı yok tek dedıkelrı oglum öldu .Bır ermenı oldu tum mıllet sokaktaydı olayın oldugu gun kızılay meydanında bulundunuzmu acaba kımse yoktu 100 kısı vardı tas catlasın 200 kısı okadarda yoktu ,dedıgınız gıbı bıraz gaza geldık
Bu arada bıraz fazla sıayasıye cevırmıs olabılırm konuyu sızler haklısınız abarttıgımdan dolayı onuda mazur gorun lutfen

ozay06
22/10/2011, 19:45
Zeynel bey bu haberi siz yapmadınız Sizde başka biryerden buraya aktardınız Ayrıca bu haber internette gezinti yapan herkesin bir yerde bir şekilde karşısına çıktı Özellikle sosyal paylaşım siteleri bu haberle çalkalanıyor Sizin hiçbir suçunuz yok Yalnız bazı arkadaşlarımız bende dahil tabiki bu tür haberlere karşı tepkimizi koyarken bazı arkadaşlar tarafından "aslında haberle değil sadece hükümeti eleştirmek için" yaptığımızı düşünüyorlar Bugün herkeste suç payı vardır ve en büyük pay dünyanın en gelişmiş veya gelişmemiş ülkelerinde olduğu gibi ülkeyi yönetenlerdedir Bugün memleketi yönetenler benim düşüncemdeki insanlar olsun olmasın ilk sorumlu hükümettir Sorumlu demek suçlu demek değildir Ha bazıları için suçlu da olabilir bazılarına göre suçsuzdur ama sonuçta SORUMLUDUR Ayrıca hükümeti eleştirmek için tepki yapıldığını düşünen arkadaşlar ise şunu bilmelidir Gelinen şu noktada hala bu arkadaşlar hükümetin ve üyelerinin yıpranmamasını sağlamakla uğraşıyorlar Bilinçli bir vatandaş kendi düşüncesinde olsun olmasın eleştirisini yapabilmelidir Zaten en büyük sorunumuzda bu aslında Benim düşüncemdeki yaptıysa "yanlış yaptıysa da önemli değil" benim düşüncemde olmayan iyi birşey yaptığında bile "kötü yapmış" diyenlerdir
Doğrusu ise kayıtsız şartsız savunmamak hatalarını da söyleyebilmek diğer taraftan ise kayıtsız şartsız karşı çıkmak değil iyi taraflarını da söyleyebilmektir

SKELETER
22/10/2011, 23:41
Haber doğrumudur bilmiyorum ama yakın zamanda Şırnak Uludere de askerliğimi yaptım. Uyurken silahlarımız ranzamızın başucunda asılı olurdu ki baskın vs olursa anında tepki verebilelim. Aynı şekilde 4 jarjör mermimizde sürekli yanımızda olurdu. Silahlığın sorumlusu bir rütbeli ve bir er vardı. Ama sabaha kadar süren bir çatışmadan bahsediyoruz. Sabaha kadar süren bir çatışma demek yüzlerce mermi demek, ikmal yapılmadan olmayacağı kesin. Birde silahlarımız çok eski bu bir gerçek. Bakımı doğru düzgün yapılmış AK47 lerin yanında bizim 20 yıllık G3 ler biraz hantal kalıyor.

Birde Onur Kaya'nın dediği gibi gecenin o sessizliği içinde 1 mermi atılsa bile tüm birlik ayaklanır. Tek bir atış bile o sessizlikte roket atılmış etkisi gösterir.

uzuncocuk
22/10/2011, 23:48
helıkopterlerıımz sabahtan berı les tasıyorlar......durmak yok....son aldıgım bılgı 49 du saat18 ıtıbarı ıle.....bu kadar cabuk ureyen bır vırusu bıtırecegız insallah,,,,( bılgıler kesındır)

ZAK1980
23/10/2011, 00:22
helıkopterlerıımz sabahtan berı les tasıyorlar......durmak yok....son aldıgım bılgı 49 du saat18 ıtıbarı ıle.....bu kadar cabuk ureyen bır vırusu bıtırecegız insallah,,,,( bılgıler kesındır)
Tövbe tövbe ule agzımı bozacam gece gece sımdı.Geberıp gıtmısler kım cıkarttıysa gıtsın leslerını onlar alsın bu ******lar ıcın bırde devletın helıkopterı benzın yakıyor yasarken vatana bır hayırları dokunmamıs geberıp gıttıler cesetlerı bıle vatana zarar verıyor halen neyıne topluyorsunuz bırakın dagdakı hayvanlar yesın

Fuzuli
23/10/2011, 00:41
Şehitin mezarı olur..
Leşin olmaz...
Biz bu leşleri taşıyıp ta ne yapacağız merak ettim şimdi...
Başlarının ezildiği yerde dursalar geri dönüşüm açısından en azından tabiata faydaları olurdu...

Ziyaretci036
23/10/2011, 00:46
arkadaşlar 1 tanede olsa 100 tanede olsa giden bizim canımızdır. önemli olan bizim bu durum karşısında ne yaptığımız, ne yapabileceğimizdir.

srkn15
24/10/2011, 09:49
87 değildir ya olsa ayaklanma olur. bu ülkede muhalefet ne işe yarıyor Allah aşkına fakir fukara bile olsa şehit aileleri, gider medya şu bu çıkarır meydana mualefet yapmasa taraf yapar yine çıkarırlar meydana ne bileyim.

mualefet yapar gerçekler bilinsin diye çıkarır, taraf yapar provakasyon olsun diye çıkarır ama çıkarırlar yani rahat olun. şehit cenazesini saklayamazlar öyle lafla. bence abartıyorsunuz.

ZAK1980
24/10/2011, 17:35
Operasyonlar bıtmıs hanı sonuc alınıncaya kadar oradaydık 5 gundemı sonuc alındı acaba opresyonlar bıttı çünki gündem degıstı 24 sehıt unutuldu haberlerde sımdıkı gundem deprem 5 gunde vatandasın havası alınıyordu deprem oldu hava kalmadı ,bu opersyonlardan bırsey cıkmaz demıstım ben zaten

Çukurca'da operasyona giden askerler birliklerine döndü.

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde, 24 askerin şehit olduğu saldırının hemen ardından Kazan vadisinde başlatılan geniş kapsamlı operasyon sona erdi ve askerler birliklerine dönmeye başladı.
Çukurca İlçesi’nde 24 askerin şehit olduğu 18’inin de yaralandığı saldırının ardından, Kavuşak Bölgesi’ndeki Keklikkaya ve Kazan Vadisi’nde başlatılan geniş kapsamlı operasyon, bugün sona erdi. 5 gün devam eden ve Genelkurmay (https://www.milliyet.com.tr/index/Genelkurmay) Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in bizzat koordine ettiği operasyona katılan askerler, Sikorsky helikopterler ile Çukarca’daki 20’nci Sınır Jandarma Tuğayı ile Hakkari Dağ ve Komando Tuğay’ına taşınıyor.
KAYNAK:
m.milliyet.com.tr (https://gundem.milliyet.com.tr/cukurca-da-operasyona-giden-askerler-birliklerine-dondu/gundem/gundemdetay/24.10.2011/1454544/default.htm?ref=fblike)

FeyyazYavuz
24/10/2011, 20:42
Operasyonlar bıtmıs hanı sonuc alınıncaya kadar oradaydık 5 gundemı sonuc alındı acaba opresyonlar bıttı çünki gündem degıstı 24 sehıt unutuldu haberlerde sımdıkı gundem deprem 5 gunde vatandasın havası alınıyordu deprem oldu hava kalmadı ,bu opersyonlardan bırsey cıkmaz demıstım ben zaten

Çukurca'da operasyona giden askerler birliklerine döndü.

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde, 24 askerin şehit olduğu saldırının hemen ardından Kazan vadisinde başlatılan geniş kapsamlı operasyon sona erdi ve askerler birliklerine dönmeye başladı.
Çukurca İlçesi’nde 24 askerin şehit olduğu 18’inin de yaralandığı saldırının ardından, Kavuşak Bölgesi’ndeki Keklikkaya ve Kazan Vadisi’nde başlatılan geniş kapsamlı operasyon, bugün sona erdi. 5 gün devam eden ve Genelkurmay (https://www.milliyet.com.tr/index/Genelkurmay) Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in bizzat koordine ettiği operasyona katılan askerler, Sikorsky helikopterler ile Çukarca’daki 20’nci Sınır Jandarma Tuğayı ile Hakkari Dağ ve Komando Tuğay’ına taşınıyor.
KAYNAK:
m.milliyet.com.tr (https://gundem.milliyet.com.tr/cukurca-da-operasyona-giden-askerler-birliklerine-dondu/gundem/gundemdetay/24.10.2011/1454544/default.htm?ref=fblike)

nereye operasyonlar bitti, şimdi haberlerde son dakika olarak geçiyo tanklar ırakın haftanin bölgesine doğru köprüler kura kura ilerliyorlarmış? hatta haberi yapan muhabir bile kuzey ıraktan bağlanıyoruz dedi..
ne gerek var böyle yalan haberlere inanıpta burda çıkıp ateşli ateşli yorumlar yapmaya?