Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto 1.4 T-Jet mi yoksa başka bir modelmi ?

kmrn35
18/10/2011, 22:04
Arkadaşlar iyi akşamlar forumda yeniyim öncelikle merhaba. 22 yaşındayım öğrenciyim ve bir araba alıcam inş. 1 aydır araştırıyorum ben çok pinpirikliyim onu baştan söyleyim herşeyin en iyisi olsun istiyorum. yani alabilceğim en iyisi.

Bütçem 22.000 tl. Biraz spor görünümlü performanslı ve kaliteli bir araç istiyorum çok araştırdım. Punto 1.4 t-jet dynamic buldum birtane. 2008 model 40.000 kmde 21.000 tl.

Arkadaşlar punto hakkında aklıma takılan sorular var daha sorusu FİAT hakkında.

1-) Bu araçta güvenlik nasıldır, çarpışmada hemen göçermi gidermi ?
2-) YOl tutuşu nasıl arabanın yani bizde toyota corolla 2004 var onla 100 ile girdiğim virajlara punto ilede 100 ile girebilirmiyim mesela? Araba 150-160 km gibi hızlarda savrulma yaparmı sonuçta bana hatcback arabalar yol tutuşunda güven vermiyor?
3-) Arabanın benzinlisinin çalışma sesi nasıl bir kaç kişi dizel gibi sesli çalışıyor demiş. Mesela bizim corollada hiç çalıştığını hissetmiyon bundada öylemi ?
4-) Arabanın yalıtımı nasıldır. Yol sesini çok içeri alıyormu 100 km üzerinde hızla giderken araba içinde ses uğultu oluyormu ?
5-) tek kapımı almalıyım araba yoksa çift kapımı? yani tek kapı araçlarda arkaya geçişler zor oluyormu ?

Arkadaşlar yardımcı olmanızı istiyorum çok kafam karışık bu paraya hangi arabayı alsam diye. Punto dışında 22.000 tlye alınabilcek en iy iaraba hangisi sizce ?

Lütfen cevap verirken Punto hayranı olarak değilde tarafsız bir gözlemci olarak yorum yapmanızı istiyorum. Yani neyse o sonuçta benim hayatım güvenliğim söz konusu olabilir sizin yapcağınız yorumlar sonucu alcağım araçla. Şİmdiden teşekkürler arkadaşlar.

kozlulum67
18/10/2011, 22:08
wolf 4 tabıkıde:) ben aldım 2010 punto memnun degılım henuz 10 gun oldu.arac acıkcası cok hızlı vıraja gırmez gıbıme gelıyo.bayburttayım henuz uzun yola cıkıp basma sansım olmadı.bende sordum aynı soruyu.
kaza olsa kesınlıkle toyotanın yanında bıle olmaz bence.
hava soguk ondanmıdır bılmem ama benım arac dızel gıbı ses verıyo bu soruyu bende sordum arkadaslara.
aklıma gelen bunlar.belkı dıyebılırsın nıye sen aldın dıye.ben baya bakındım kafama gore bısey bulamadım pıyasa allak bullak.
bıde herkes hata yapar:)

kmrn35
18/10/2011, 22:59
Kardeş nasıl hızlı viraja girmez ? Sence savrulur gidermi yolda ? Peki bu ASR falan savrulmayı önleyen şeyden yokmu araçta ? Bide arabayla en son kaç yaptın ne kadar hız titreme yaptımı ?

kozlulum67
18/10/2011, 23:07
ben yazdım dostum cok surat yapma ımkanım olmadı.ben oyle hıssedıyorum yazdım yanlıs yonlendırmek ıstemıyorum.aynı spruyu bende yonelttım ama cok rahat gıdıyo dıyen arkadaslar var.denemısler.bende de golf 4 vardı daha once sanırım hala onun etkısındeyım....

kmrn35
18/10/2011, 23:14
Kardeş nasıl öyle hissediyosun onu anlamadım ?

DeepFear
18/10/2011, 23:28
O fiyata ya t-jet yada honda bence..

kozlulum67
18/10/2011, 23:30
dostum ben sana fıkrımı soledım kızma:) neyse allah hayırlısını versın kardesım...ınsallah gonlune gore olur...

takres
18/10/2011, 23:43
alacağın esp li bir t jet mükemmel yol tutar buna emin ol...benim aracım active olmasına rağmen virajlara girişi süperdi...

kmrn35
18/10/2011, 23:52
Tüm sorulara açık açık cevap vercek yokmu arkadaşlar 4-5 farklı arkadaş cevap verirse sevinirim ama Punto yanlısı olarak cvp vermeyin. Şimdi şikayetleri okuyom Puntolarda yolda giderken direksiyon kitlenmesi falan oluyomuş bu olurmu bende ? birisi diyo ölümden döndüm

ABNEW
19/10/2011, 00:03
Arkadaşlar iyi akşamlar forumda yeniyim öncelikle merhaba. 22 yaşındayım öğrenciyim ve bir araba alıcam inş. 1 aydır araştırıyorum ben çok pinpirikliyim onu baştan söyleyim herşeyin en iyisi olsun istiyorum. yani alabilceğim en iyisi.

Bütçem 22.000 tl. Biraz spor görünümlü performanslı ve kaliteli bir araç istiyorum çok araştırdım. Punto 1.4 t-jet dynamic buldum birtane. 2008 model 40.000 kmde 21.000 tl.

Arkadaşlar punto hakkında aklıma takılan sorular var daha sorusu FİAT hakkında.

1-) Bu araçta güvenlik nasıldır, çarpışmada hemen göçermi gidermi ?
2-) YOl tutuşu nasıl arabanın yani bizde toyota corolla 2004 var onla 100 ile girdiğim virajlara punto ilede 100 ile girebilirmiyim mesela? Araba 150-160 km gibi hızlarda savrulma yaparmı sonuçta bana hatcback arabalar yol tutuşunda güven vermiyor?
3-) Arabanın benzinlisinin çalışma sesi nasıl bir kaç kişi dizel gibi sesli çalışıyor demiş. Mesela bizim corollada hiç çalıştığını hissetmiyon bundada öylemi ?
4-) Arabanın yalıtımı nasıldır. Yol sesini çok içeri alıyormu 100 km üzerinde hızla giderken araba içinde ses uğultu oluyormu ?
5-) tek kapımı almalıyım araba yoksa çift kapımı? yani tek kapı araçlarda arkaya geçişler zor oluyormu ?

Arkadaşlar yardımcı olmanızı istiyorum çok kafam karışık bu paraya hangi arabayı alsam diye. Punto dışında 22.000 tlye alınabilcek en iy iaraba hangisi sizce ?

Lütfen cevap verirken Punto hayranı olarak değilde tarafsız bir gözlemci olarak yorum yapmanızı istiyorum. Yani neyse o sonuçta benim hayatım güvenliğim söz konusu olabilir sizin yapcağınız yorumlar sonucu alcağım araçla. Şİmdiden teşekkürler arkadaşlar.

Hoşgeldin Kamuran,

Öncelikle 21000TL ye GP T-jet gibi performanslı, donanımlı ve güvenlikli bir araç bulamazsın.Bunu söylemek gerekir,

1)GP 5 yıldızlı güvenliğe sahip bir araç.4 ya da 6 hava yastığı, abs,ebd, esp, asr, ba, hh gibi donanımlar standarttır.Göçer mi sorusuna göçer diyebiliriz :) Zaten olması gereken şey bu.Modern araçların hepsi göçer; bu sayede darbe emilerek içeridekilerin daha az hasar görmesi sağlanır

2)GP sert süspansiyonuyla yol tutuşta sınıfının en iyilerinden.Hatta t-jet sport bu konuda biraz daha iddaalı.Hb araçlar virajlarda güvenlidir.Korkmana gerek yok.Hatta hb araçlar daha güvenlidir kesinlikle.Çünkü piyasadaki birçok b ve c segmenti araç orijinal olarak hb tasarlanıp üretilir.Sedan ise sonradan türetilir :) Dolayısıyla hb ten korkmana gerek yok kesinlikle

3-4)Ses motorla ve de yalıtımla alakalıdır.Çok nokta enjeksiyonlu araçlarda biraz ses olabilir bu normal.GP deki yalıtım da makul düzeyde.Hatta yol sesi Japon Araçlara göre daha az kesinlikle.Yüksek süratlerde ses bir miktar daha artar normal olarak.Bu Punto Evolarda biraz daha iyi.Lastik markası bile bu seste önemli.

5)Ben 5 yıldır tek kapı kullanıyorum.Geçişler rahat.Tabi 5 k gibi olmaz.Hafızalı raylı koltuk sistemiyle GP lar son derece iddaalı.Tek kapı seçeneği senin elinde.Arka koltuklarda sürekli yolcu taşıyacaksan 5k öneririm,

Hayırlısı olsun diyelim, keyifli forumlar...

ABNEW
19/10/2011, 00:07
Tüm sorulara açık açık cevap vercek yokmu arkadaşlar 4-5 farklı arkadaş cevap verirse sevinirim ama Punto yanlısı olarak cvp vermeyin. Şimdi şikayetleri okuyom Puntolarda yolda giderken direksiyon kitlenmesi falan oluyomuş bu olurmu bende ? birisi diyo ölümden döndüm

Kamuran bunlar spesifik şeyler.Biraz da şansla alakalı.Fiat olası servo motor sorunlarını garantiden halletmekte.Yani garanti süresi sonunda bile... Toyotanın SUV unun da pedalı kilitlenmişti .Amerikada aile öldü bu yüzden.Onbinlerce aracı geri çağırıyor firma.O zaman Toyotadan uzak durmak lazım :)

Budweiser
19/10/2011, 00:08
Benzin gibi bir derdin yoksa 99 Model Audi 1.8T yok olmaz dersende o fiyata bulabileceğin herhangi bir arabayı al çoğu aynı kalitede.

kmrn35
19/10/2011, 00:19
Bu paraya yani en fazla 22.000 tlye Puntodan daha iyi bir araba öneriniz varmı ?

Ayrıca Puntolarda çok kronik sorun çıkıyomuş yine bu forumda bir arkadaş yazmış okudum. Paslanma falan varmış? Yok arka kapılar açılmıyomuş niye bu kadar kalitesiz ypaıyolarki bu aracı ? İnsan canını emanet etmeye korkuyor yani sonuçta.

Birde T-jEt dynamic ile T-jet sport arasında tam olarak ne farklar var bilen varmı tüm farkları?

ABNEW
19/10/2011, 00:27
Bu paraya yani en fazla 22.000 tlye Puntodan daha iyi bir araba öneriniz varmı ?

Ayrıca Puntolarda çok kronik sorun çıkıyomuş yine bu forumda bir arkadaş yazmış okudum. Paslanma falan varmış? Yok arka kapılar açılmıyomuş niye bu kadar kalitesiz ypaıyolarki bu aracı ? İnsan canını emanet etmeye korkuyor yani sonuçta.

Birde T-jEt dynamic ile T-jet sport arasında tam olarak ne farklar var bilen varmı tüm farkları?

Kamuran, VW Opel al diyeceğim ama paslanma onlarda da var maalesef.Hatta model eskidikçe paslanma oranı bu araçlarda daha fazla da olacaktır.Kronik sorunlar ilerleyen modellerde giderildi.Şuanda kronik sorunu yok araçlarımızın,

Bir de sen Mercedese BMW ye bile canını emanet etme ;)

ABNEW
19/10/2011, 00:29
Sportla dynamic arasında iç mekan renk kombinasyonu, gösterge, koltuk şekli ve döşemesi, (4 disk fren, 17'' jant, koyu arka cam: sportta) farkları mevcut

Ziyaretci046
19/10/2011, 00:32
kardeşim sen bu kadar ön yargıyla yaklaşıcaksan mercedes bmw al her arabada ufak tefek sorun olur bi de senin araçtan ne beklediğine bağlı herkesin görüşü birbirinden farklı olabilir.ama sen direksiyon kitleniyo arka kapı kolu açılmıyo dersen baştan nasıl bakarsan öyle görürsün mantıgıyla fiatdan ya da başka marka araçtan memnun kalmazsınız.

Bizde fiatın linea bravo haricinde her marka arabasını kullandık bindik gayet memnunuz...

ZAK1980
19/10/2011, 00:35

En barız kronık sorunlar,
1-City elektro servo motor arızası tamırı 2.000 tl falan %50sını fıat oduyor sana 1.000 tl odetıyor bunun tamamıyle ucretsız olması ıcın cabalarımız devam edıyor.1.000 tl yı odeyen bır abımız bu parasını gerı aldı ama ugrasıyorsun bayagı
2-Arac sansı ısı masallah benım arac 2009 sadece cıty arızası yasadım garantıden halledıldı kapı da sıkıntı yasamadım
3-Sana Gp almandakı tek tavsıyem su İzmırdesın gibi bir adam var ın tekj yapamadıgı City arızası onun dısında herseyını yapar aracı sıfır yapar Ankaradakı bazı arkadaslar ve ben Fiat marka arac almamın cıddı sebeplerınden bırısıde Kavaklıdere Fiat servısının olmasıdır der İzmır ıcınde tır

Romeo_er2
19/10/2011, 00:37
sport çok daha gençlere uygun ve sportif dynamic modele göre..donanım olarakda daha dolu ve yakışıklı..
6 airbag 4 disk fren asr-esp vs gayette güvenlidir..corollayla girdiğiniz viraja çok daha iyi girer emin olun..

kmrn35
19/10/2011, 00:40
Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız yardımlarınız için teşekkürler çok yardımcı oluyorsunuz. Ama işte bir kere fiat ön yargısı oluştu kafamda. Birde az önce 2009 bir haber okuudum fiat punto araba ortadan ikiye bölünmüş bir arabanın böyle bölünmesi bu kadar kolaymı ?

Bugün fiat bayine giderek 2011 model puntoyu inceledim. İçine bindim üstteki kumaş kaplı tavana elimle bastım içine falan göçüyodu çok kolay bi şekilde bu beni korkuttu. İçindeki ön konsolda plastik çok basit duruyor hani böyle plastiğin keskin hatları soyulmuş gbi hatları belli oluyor :(

Ama benim için içinin rengi, gösterge rengi koltuklar falan önemli değil. Önemli olan güvenliği canım yani.

İşin özeti 2008 model tek kapı kırmızı t-jet dynamic 40.000 kmde araca 21.000 tlye vermeye değermi ? Yoksa aynı fiyata 2003 model sedan honda civic, 2002 model astra vs. gibi araçlar almak dahamı mantıklı ? Sizce hangisi olmalı seçimim ?

Birde son sorum punto ile en fazla kaç km hız yaptınız ve aracın tepkisi ne oldu titreme rüzgar falan ?

ZAK1980
19/10/2011, 00:51
Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız yardımlarınız için teşekkürler çok yardımcı oluyorsunuz. Ama işte bir kere fiat ön yargısı oluştu kafamda. Birde az önce 2009 bir haber okuudum fiat punto araba ortadan ikiye bölünmüş bir arabanın böyle bölünmesi bu kadar kolaymı ?

Bugün fiat bayine giderek 2011 model puntoyu inceledim. İçine bindim üstteki kumaş kaplı tavana elimle bastım içine falan göçüyodu çok kolay bi şekilde bu beni korkuttu. İçindeki ön konsolda plastik çok basit duruyor hani böyle plastiğin keskin hatları soyulmuş gbi hatları belli oluyor :(

Ama benim için içinin rengi, gösterge rengi koltuklar falan önemli değil. Önemli olan güvenliği canım yani.

İşin özeti 2008 model tek kapı kırmızı t-jet dynamic 40.000 kmde araca 21.000 tlye vermeye değermi ? Yoksa aynı fiyata 2003 model sedan honda civic, 2002 model astra vs. gibi araçlar almak dahamı mantıklı ? Sizce hangisi olmalı seçimim ?

Birde son sorum punto ile en fazla kaç km hız yaptınız ve aracın tepkisi ne oldu titreme rüzgar falan ?
Yuksek hızda her arac ıkıye bolunur tek kapıyı satmak zordur hemen cıkmaz ,artık yenı aracların cogunun kaportası ve tavanı dedıgın gıbı euroncap5 vıdeolarında ızlersen kaportanın boyle plastık gıbı olmasının kaza anında cıddı fayda sagladıgını gorebılırsın boylece darbeyı aracın emerek ıcerıdekılere mınımum zarar ıle kurtulmaları amaclanmıstır.Bende senın gıbı boyle kaportamı olur naylon gıbı yazık dunya kadar para verdık kaportaya bak elınle bastırınca gocuyor dıye soyleniyordum ama videoyu izleyince fikrim değişti.
180 nı gordum kendı aracımda dısardan bırz ses alıyor fıat araclarının genel ozellıgı sankı ama Ford ve VW daha betermıs dıyenler var

Du Hast
19/10/2011, 01:07
araba ikiye bölünür
bu sınıf herhangibi bir araçla (corsa, jazz, fiesta, polo v.s.)100 km hızla bir ağaca yandan girin araç ikiye ayrılır, motor kucağa gelir, kendinizi bagajda bulursunuz.

forumda kaza yapan arkadaşlarmız oldu arama yaparak araçların durumunu ve kazası hakkında bilgi alabilirsiniz. bu arabaya güvensiz demek abes olur.

yol tutuşa gelince şundan emin olunki yukarıda saydığım selefi araçlara göre kesinlikle daha iyi yol tutuyor. neticede bunlar ralli aracı değil. süspansiyonu günlük kullanıma göre ayarlanmıştır. arabanın sınırlarını öğrenirsiniz zamanla ve bu sınırları öğrendikten sonra virajda arkanızdan bakan çok oluyor.
90 km hızı geçtikten sonra hiç bir araba sizi koruyamaz ister bmw ister mercedes olsun 90 km ve üzeri hızda sağlam bir cisme çarptığınızda üzerinizde oluşan G kuvvetindan dolayı organlarınız patlar v.s.

kısacası bahsettiğiniz fiyata alacağınız, bakım maliyetlier ucuz, donanımı yüksek başka bir araç bulmanız zor.

bu arada elinizdeki paraya en güncel model aracı almaya bakın. 2003 model honda iyi kaçabilir v.s. ama 8 yaşında araç 5 sene binseniz 13 yaşında olacak bunları hesaplayın alın. 2003 honda ile punto arasında yalıtım farkından herhangibi fark bulamazsınız, puntonun yol tutuşu daha iyidir.

ABNEW
19/10/2011, 01:11

Kamuran 2008 GP, 2003 Civicten ve 2002 Astradan çok daha güvenlidir ;)

kmrn35
19/10/2011, 01:57
Dedikleriniz doğrultusunda punto aklıma yattı %80 punto alıcam. Benim araçlar ile ilgili bilgim sınırlı dediğim gibi ikinci el araçta hiç almadım. Şimdi bir tane t-jet 1.4 dynamic tek kapı kırmızı 2008 model 40.000 kmde 21.000 tlye araç buldum dediğim gibi.

Yarın veya perşembe günü aracı servise götürmeyi düşünüyorum. İzmirde hangi fiat servisi iyidir hangisine göstereyim ? Ayrıca arabanın nerelerini incelemem gerek nelerine bakmam gerek tam olarak napcam alırken. Serviste adamlara ne söyleyim yani nelerine baksınlar ve servis kaç para alır acaba yardımcı olurmusunuz bu konudada.

Du Hast
19/10/2011, 02:52
bahsi geçmişken koymadan edemedim.
şu sıralar reklamlarda dönen vw nin meşhur kapıları belli süratten sonra ne hale geliyor :)

https://i677.photobucket.com/albums/vv134/paul147-glanza/kami_wolfsburg_hint_899450g1.jpg

kmrn35
19/10/2011, 03:07
Ama kaç km ile gittiğini bilmiyoz sonuçta vw ile fiat tartışılamaz vw fiattan 2-3 gömlek büyük orasını biliyoz :)

Birşey sorcam şimdi bu t-jet alıcam galiba. Peki bu aracı satarken çokmu zorlanırım. Kesin satış olarak kaç tlden gider sizce yani kaç tl zarara satarım kesin anında ?

onurciko
19/10/2011, 03:12
T-jet kullanmak büyük bir zevktir.Arkadaşımın wv nı var benim arabaya bindiğinde araç stop mu etti diye sordu.o kadar sessiz.benim 1,4 t-jet bravom vardı yüksek süratle büyük bir kaza yaptım burnum kanamadan çıktım.sport modelde güvenlikle ilgili neredeyyse bütün özellikler mevcut ki üst sınıflarda bile bir çoğunu opsiyonlar dahilinde alırsın.Bir çok araç kullandım viraj performansı çok iyi diyebilirim zaten spor süspansiyon var.ha bunları fanatiklikten falan yazmıyorum ama fiat önyargısı olan insanlara da ben önyargılıyım.sen bence alma fiat

speedy_16
19/10/2011, 03:22
Sportla dynamic arasında iç mekan renk kombinasyonu, gösterge, koltuk şekli ve döşemesi, (4 disk fren, 17'' jant, koyu arka cam: sportta) farkları mevcut
dynamic tede 4 fren disk :)

kmrn35
19/10/2011, 03:25
Dynamicte arka 2 fren kampana değilmi öyle yazıyor ??

Ayrıca fiatın türkiye sitesine girdiğimde hiçbir araç ile ilgili ne bagaj hacmi ne hızlanma ne ağırlık vs. hiçbir bilgi yok sitede. Ve site çok basit sıradan görsellik yok tasarım yok. Diğer ford kia hyundai falan markaların siteler hep tasarımı iyi ve detaylı bilgi yazıyor. Bagaj hacimleri falan hepsi yazıyor. Fiat arabaları kötü üretiyo diyolar peki bir siteye bilgi yazmak çokmu zor ?

fawori
19/10/2011, 03:28
sen yüksek süratle değil punto vw hatta volvo mersedes bmw istesen gir bi tane tanka'a bin sonra Allah korusun vur biyere hele ki alannı dar ağaç direk gibi manzara yine aynı metalin bükülme kuvveti denen fizik kanunu varken hiçbir araç yüksek süratle %100 güvende olamaz

kmrn35
19/10/2011, 03:36
Anladım. Peki birşey dicem ben şimdi bu aracı alınca hafiften bir oynama yapmak istiyorum modifiye falan. Sizce çok zorlancammı satarken elimde kalma gibi bir durum olurmu ?

dexter
19/10/2011, 03:44
hem 150-160 la giderken araba savrulmasın,kaza yaparsam da göçmesin istiyorsun :D senin hızlı kullanma merakın olduğu belli... punto sonuçta küçük sınıf bir araba,passat al yayla gibi git...

Romeo_er2
19/10/2011, 03:54
Anladım. Peki birşey dicem ben şimdi bu aracı alınca hafiften bir oynama yapmak istiyorum modifiye falan. Sizce çok zorlancammı satarken elimde kalma gibi bir durum olurmu ?

t-jet sınırları çok acık bir araç..ben sadece filtre egzoz ve yazılımla çok rahat 160hp 245nm sonuca ulaştım..açıkcası o iş cebindeki paraya bağlı biraz..özel spor bir araç yapıyorsan gelir hastası alır..gelipte bir ailenin modifiyeli spor bir araç aldığı zaten görülmüş birşey değil bu her marka için geçerli..1.4 tsi vag motor kullanan arkadaşlar yanlarından ok gibi bir t-jet geçince şaşırıyorlar..ayriyetten güvenlik konusundaki testleri sonuçları internette bulabilirsiniz euro ncap fren ve durma testleri vs..özellikle frenleme konusunda sınıfının en iyisi diye biliyorum..marka fanatikliği değil ama fiyatına ve kalitesine göre mantıklı bir araç..seçim sizin o fiyatlara eski arabalarda mevcut astra g golf4 vs..

kmrn35
19/10/2011, 04:07
hem 150-160 la giderken araba savrulmasın,kaza yaparsam da göçmesin istiyorsun :D senin hızlı kullanma merakın olduğu belli... punto sonuçta küçük sınıf bir araba,passat al yayla gibi git...

150-160 ile giderken savrulurmu yani kontrolü kaybedermiyim ? :weight1:

Bizde 2004 corolla var motordan bile ses gelmiyo sanki araba çalışmıyo 160 la giderken :hollowee:

dexter
19/10/2011, 04:19
ben 130 un üstüne çıkmadığım için bi yorum yapamam...90-130 aralığı bana yetiyor,hatta hızlı gideyim derken ülkemin güzelliklerini kaçırmaktansa ağır ağır gidiyorum ki çevreyi de izleyeyim :)

iegan
19/10/2011, 09:25
Bence kıyaslamana segmente karar vererek başlamalısın.
Corolla C segment bir araç,dolayısı ile yol tutuşu da farklı olacaktır.
Sen Puntoyu Polo,Fiesta,Getz,Corsa gibi araçlar ile kıyaslamalısın.Ayrıca şunu belirteyim,bende çok uzun süredir B segment araç araştırıyorum.Punto T-JET emin ol en cazip araç,ESR denen yol tutuş performansını iyileştiren donanım standart olarak geliyor,ayrıca yokuş kalkış desteği de var.Yani diğer bir çok B segmentte bunlar opsiyonel bile değil.Böyle bir durum varken Fiat kötüdür demek haksızlık olur.VW evet iyi ama,bu donanımları üst üste koyduğunda araç kaç paraya geliyor,sitesinden bakabilirsin.

T-JETe özgü birşey var benim anladığım kadarıyla,benzinli ve turbo oluşu caydırıcı bir etken insanımız için.Ama biri de ya bu araba ne kadar yakıyordur deyip bakmıyor,bakarsan ortalama 6.7 litre/100 km yaktığını görürsün (ki 6.6 litreyi görenler var).

Ayrıca turbosundan dolayı max. torku 2000 devirde veriyor,yani bir dizel araba gibi yokuşlarda bayılma yaşamıyorsun,diğer taraftanda benzinlinin o geniş rpm aralığında aracı sürebiliyorsun.

Bende Aralık-Ocak gibi T-JET alıcam inş.,kısaca bu paraya başka araba yok.

Eğer teknik bilgi almak istiyorsan google amcaya araç karşılaştırma yazıp,oradan ilgili linklere ulaşabilirsin.

Honor COOPER
19/10/2011, 10:18
wolf 4 tabıkıde:) ben aldım 2010 punto memnun degılım henuz 10 gun oldu.arac acıkcası cok hızlı vıraja gırmez gıbıme gelıyo.bayburttayım henuz uzun yola cıkıp basma sansım olmadı.bende sordum aynı soruyu.
kaza olsa kesınlıkle toyotanın yanında bıle olmaz bence.
hava soguk ondanmıdır bılmem ama benım arac dızel gıbı ses verıyo bu soruyu bende sordum arkadaslara.
aklıma gelen bunlar.belkı dıyebılırsın nıye sen aldın dıye.ben baya bakındım kafama gore bısey bulamadım pıyasa allak bullak.
bıde herkes hata yapar:)
Umut bey sizin araçla TJET'in dna sı farklı.Tjet sporttaki esp desteği ve spor süspansiyonla yol tutuş kendi sınıfının üstüne çıkıyor.baz dynamic puntoyla kıyaslamayın.
ncap verilerinde 2004-2005 toyotadan çok daha başarılı punto.o model yılı toyotayla 100 le girebiliyorsanız viraja tjet sport ile 140 ile girilir o viraja.

onurtuna
19/10/2011, 10:50
arkadaşım sen araba alma bence servistekilerinde kafasını şişirceğin belli bu konuyla sen her yaptığın işe 40 kişiden 40 akıl alırsan hiç bişey yapamazsın

takres
19/10/2011, 11:04
Ama kaç km ile gittiğini bilmiyoz sonuçta vw ile fiat tartışılamaz vw fiattan 2-3 gömlek büyük orasını biliyoz :)

Birşey sorcam şimdi bu t-jet alıcam galiba. Peki bu aracı satarken çokmu zorlanırım. Kesin satış olarak kaç tlden gider sizce yani kaç tl zarara satarım kesin anında ?

arabadan pek anlamıyorsun sanırım...
vw fiattan 2-3 gömlek üstün...
araç karşılatırırken fiyatlarını da göz önünde bulundurmak lazım...
ayrıca güvelik konusunda gp çok çok iyi bir araç...tecrübeyle sabit...

blackhawk
19/10/2011, 12:15
1.4 fire motor ve 1.3 multijet ikisini de kullandım. Dizel'de ara hızlanma yüksek hızda yol tutuş ve viraj kabiliyeti çok daha iyi dolayısıyla tjet'te de aynı olacağını düşünüyorum. Yol sesine gelince şirkette 2011 focus dizel var. motor sesi içeriye az geliyor fakat muazzam bir yol sesi var. Asfalt yolda dahi insanı deli ediyor. Tjet'te ses rahatsız ederse 200 300 lira civarında yalıtım yapıyorlar. Bu benim 3.cü puntom bu segment'te daha iyisini şimdilik bulamadım. Nette gezerseniz 2'ye bölünmüş focus A6 da görürsünüz. Önemli olan bu duruma kendimizi düşürmemek bilinçsiz hız yapmamaktır. Unutmayın 90 km'den sonra hiçbir arabaya güven olmaz n çap testleri de 50 km hızda frensiz yapılmaktadır..

ktpunto
19/10/2011, 12:41
Aracımı Mart 2011 de aldım. İlk hedefim VW polo idi. Fakat sıra olduğunu ancak hazirana alabileceğimi söylemişlerdi. ben de punto evo aldım.
Aradan aylar geçti. Bir arkadaşım VW Polo almış. Değişerek bindik bir yere birlikte gidecektik. Araçtan inince tepkiler şu oldu ;
Arkadaşım : Böyle olduğunu gerçekten bilmiyordum, keşke Punto alsaydım!
Ben: İyi ki Polo almamışım.

Araba meselesi biraz da çizgi / tarz meselesi. Bu araçların tasarımını da ben oldum olası çok beğeniyordum. Ve her baktığımda içine her oturduğumda mutlu oluyorum resmen :)
:) bu benim benzeri araçlarla yapabildiğim tek canlı karşılaştırma. Umarım yardımcı olur :)

Ziyaretci046
19/10/2011, 13:15
bende puntodan paliodan memnundum eğer satarsam t jet almak benim de aklımdan geçiyo 2002 2003 model yorgun pejolara volkswagenlere binmektense 2008 2009 model arabaya biner hem fazla özellik hemde piyasada güncel olan araba hem t jet anlatılmaz yaşanır tutulmuyoda diye birşey yok her malın bir alıcısı vardır güvenlik konusuna gelince puntonun kasasıyla opel corsa d nini herşeyi aynı kasa alt takım fren sistemi kötü olsa opelde bir yıgın testden başarıyla geçemezdi

kmrn35
19/10/2011, 13:48
Puntoya yarın bakmaya gitcem bakalım. Bir arkadaş arabadan anlamıyorsun demiş evet çok anlamıyorum hiç arabam olmadığı için bilemiyorum sadece internette yazılanlar kadar bilgim var sürüş deneyimim yok :)

-Şimdi yarın giderken arabaa nasıl alınır bir akıl verseniz ? Servise götürmedenmi fiyatı anlaşalım götürdükten sonramı konuşayım ?--Ayrıca İzmir'de hangi servise göstermeliyim aracı ve tüm testleremi sokcam ? Fiyatı nedir servise göstermenin ?
-Birde bu Puntolar Türkiyedemi üretiliyor yoksa İtalyadamı ? Çünkü bugün kredi için bankaya gittiğimizde ordaki adam biz daha çok avrupa üretimi arabalara kredi veriyoz demişti. Punto o kadar iyi bir araç değil, benzinli çok yakar falan diye yorumlarda yaptı :) ?

ilker_ozcevik
19/10/2011, 14:01
21.00 t jet dynamic bana ucuz geldi km kaç, kazası belası varmı ? bende t jet alıcam bu fiyatın daha üstünde bir fiyata buldum serviste expertize soktum ama hala içime tam sinmiyor. sinmemesinin sebebi böyle bir araba nasıl bu fiyata olur acaba serviste bi numaramı döndü şeklinde yoksa araç 10 numara bütün piyasayı araştırdım 25,000 kadar alınabilcek en yi araç bence.

kmrn35
19/10/2011, 14:06
40.000 kmde kazası belası yok diyo yarın götürcem işte servise. Bende korkuyorum adam ilk 23.500 dedi ben son oluru ne olur bile demedim hiç fiyat konusu açmadım kendi son 21.000 e falan bırakcam dedi. Acaba birşeymi var bende kıllandım.

Serviste kazasız boyasız deyip araç alıp daha sonra başka serviste araçlarının boyalı olduğunu öğrenenler var.

Sizce serviste bir numara dönermi ne bileyim servise soktuğu adam tanıdığı olur falan filan ?

Ziyaretci046
19/10/2011, 15:13
izmirde otokentte dyno moss var expertize oraya götür 50 tl herşeyine bakarlar puntolar italyan üretimidir ayrıca

kmrn35
19/10/2011, 15:19
Peki serviste kazasız boyasız deyip araç alıp daha sonra başka serviste araçlarının boyalı olduğunu öğrenenler var.

Sizce serviste bir numara dönermi ne bileyim servise soktuğu adam tanıdığı olur falan filan ?

takres
19/10/2011, 16:13
tabii zevk meselesi ama eğer benzine çok para vermek istemiyorsanız m jet bakın...
sınıfının en iyi dizel aracı bence...hem vergisi hem de yakıtı düşük...

ABNEW
19/10/2011, 20:47
dynamic tede 4 fren disk :)
Haklısın Cihan;)

Dynamicte arka 2 fren kampana değilmi öyle yazıyor ??

Ayrıca fiatın türkiye sitesine girdiğimde hiçbir araç ile ilgili ne bagaj hacmi ne hızlanma ne ağırlık vs. hiçbir bilgi yok sitede. Ve site çok basit sıradan görsellik yok tasarım yok. Diğer ford kia hyundai falan markaların siteler hep tasarımı iyi ve detaylı bilgi yazıyor. Bagaj hacimleri falan hepsi yazıyor. Fiat arabaları kötü üretiyo diyolar peki bir siteye bilgi yazmak çokmu zor ?

Tüm t-jetler 4 disk fren...

kmrn35
19/10/2011, 21:48
1-) Peki serviste kazasız boyasız deyip araç alıp daha sonra başka serviste araçlarının boyalı olduğunu öğrenenler var. Sizce serviste bir numara dönermi ne bileyim servise soktuğu adam tanıdığı olur falan filan ?

2-) Şimdi yarın giderken arabaa nasıl alınır bir akıl verseniz ? Servise götürmedenmi fiyatı anlaşalım götürdükten sonramı konuşayım ?--Ayrıca İzmir'de hangi servise göstermeliyim aracı ve tüm testleremi sokcam ? Fiyatı nedir servise göstermenin ?

3-) Bu t-jet çokmu yer acaba benzin çokmu gider. Bizim 2004 model Corolla 1.6 sol benzinliden dahamı fazla yer kıyaslama yapcamda ?

Son 3 sorum bunlar arkadşlar. Bunlarıda cevaplarsanız çok makbule geçer. Biliyorum sizi çok uğraştırdım pinpirikliyim işte karakterim bu :D :D sonuçta 20.000 tl az para değil boşa gitsin istemiyorum kolay kazanılmıyo :(

kmrn35
19/10/2011, 23:32
arkadaşlar son sorularıma cevap verin lütfen çünkü yarın erkenden göstercem aracı

Ziyaretci046
19/10/2011, 23:58
kardeşim senin işin zor sana ben durumu anlatayım dinle öyle yap

1)aracın tramer kaydına bak hasar yaz plakasını 5664 gönder araba hasar almışmı
2) aracı yetkili servise ya da özel servise ya da özel expertiz yerleri var bagımsız fantezi yapmaya gerek yok otokentin içinde var götür 50 tl ver boya ölçümü motor gücü fren testi arıza kaydı hepsine bakıp kagıt veriyolar yaptıkları işin arkasında
3)2008 model t jeti sevdiysen pazarlıgını gene yap ama eğer büyük birşey çıkarsa expertizde almassın
4) 2008 t jetin triger değişim zamanı 3 yıldır masrafıda yetkili serviste 400 500 tl arasındadır.sahibine sorarsın

5) fiat istemiyosan benim dememe başkasına bakma honda typer alabilirsin :)

aykut_1914
19/10/2011, 23:58
1.soruna ben cevap vereym o zaman,dostum arabyı alıcak olan sensin niye adamın dediği servise götürüyosun ki?
alıcı sensin,her şey senin istediğin gibi olmalı,sen kendi servisine götür boşver başkasını böylece dalavere dönme ihtimali ortadan kalkar

emrahisilti
20/10/2011, 00:05
2 aydır tjet sportum var.İnanılmaz memnunum.Araca binen aracıniçine dışına hayran kalıyor.Gazladımmı sağımda solumda kolay kolay bir araç tutunamıyor.Dışarıdan sadece bir "gp" görenler aracın ok gibi gittiğini görüp şok oluyorlar.Fakat ilk aracınız olacaksa biraz düşünmek gerekir.Aracın bakım maliyetleri diğer puntolara göre biraz yüksek.Ben olsam daha düşük bir versiyondan başlar tecrübe kazanıp tjet e geçerdim.

kmrn35
20/10/2011, 00:22
kardeşim senin işin zor sana ben durumu anlatayım dinle öyle yap

1)aracın tramer kaydına bak hasar yaz plakasını 5664 gönder araba hasar almışmı
2) aracı yetkili servise ya da özel servise ya da özel expertiz yerleri var bagımsız fantezi yapmaya gerek yok otokentin içinde var götür 50 tl ver boya ölçümü motor gücü fren testi arıza kaydı hepsine bakıp kagıt veriyolar yaptıkları işin arkasında
3)2008 model t jeti sevdiysen pazarlıgını gene yap ama eğer büyük birşey çıkarsa expertizde almassın
4) 2008 t jetin triger değişim zamanı 3 yıldır masrafıda yetkili serviste 400 500 tl arasındadır.sahibine sorarsın

5) fiat istemiyosan benim dememe başkasına bakma honda typer alabilirsin :)

işim niye zor anlamadım ? :) typerlar pahalı ya 22.000 tlye kadar falan bulabilsem alırdım :gun_band:

1.soruna ben cevap vereym o zaman,dostum arabyı alıcak olan sensin niye adamın dediği servise götürüyosun ki?
alıcı sensin,her şey senin istediğin gibi olmalı,sen kendi servisine götür boşver başkasını böylece dalavere dönme ihtimali ortadan kalkar

kardeş hiç bir servis bilmiyorumki izmirde. Hangi servise götürmem gerektiğini bilmiyorum. Hani satış yapan showromlarda bakıyolarmı bu araçlara nereye götürmem gerek izmirde ? Ve yarın aynı gün bakarlarmı hemen.

2 aydır tjet sportum var.İnanılmaz memnunum.Araca binen aracıniçine dışına hayran kalıyor.Gazladımmı sağımda solumda kolay kolay bir araç tutunamıyor.Dışarıdan sadece bir "gp" görenler aracın ok gibi gittiğini görüp şok oluyorlar.Fakat ilk aracınız olacaksa biraz düşünmek gerekir.Aracın bakım maliyetleri diğer puntolara göre biraz yüksek.Ben olsam daha düşük bir versiyondan başlar tecrübe kazanıp tjet e geçerdim.

Evet ilk aracım olucak. Sadece maliyeti yüzündenmi düşünmem gerek diyosun başka bir neden varmı ? Birde yakıt tüketimi ne kadar benzinlinin ?

emrahisilti
20/10/2011, 01:32
ilk aracın olacağı için baskı balata fren balatası vs.. daha çabuk bitebilir ya da yapacağın kazalarda maliyet diğer araçlara göre yüksek olacaktır.Birde altında bir canavar var.Gaza dokundun mu aracın önü şahlanıyor.Turbolu araçları kullanmanın ayrıca incelikleride var.Araç gerçekten çok çok iyi ama ben biraz pişmen gerektiğini düşünüyorum.
T jetlerde yakıt tamamen hızına bağlı.Şehiriçi sakin kullanımda 6.5 7 görüyorum.Şehir dışı geçen gün 90 km hızla denememde 5.5 lt gördüm.Aracı 200 e kitlersen 12 lt görürsün.

kmrn35
20/10/2011, 02:04
Bu araç 200 yaparken titreme savurma yaparmı? 100 km üzeri hızlarda çok yol ve rüzgar sesi geliyomuş içeri galiba bir arkadaş öyle dedi :) O kötüymüş biraz.

FoGGy
20/10/2011, 02:52
T-Jet Grande Bu fiyata gayet güzel duruyor. T-Jet motor çok avantajlı diğer motorlara göre. 1.4 Fire filan performans konusunda değil yanına yaklaşmak konusu bile açılmaz yani. Dizel araçlar zaten performans araçları değillerdir konuya dahil etmiyorum. T-Jet'in avantajlarını dezavantajlarını yazayım şöyle; Performanslı motor, Chip tuningle %20 civarı extra güç alınabilme imkanı var. Düşük hacimle turbo desteğiyle 1.6 benzinlilerden (corolla sol) daha ekonomik ve daha fazla tork alınabiliyor buda yokuştaki itiş gücünü arttırıyor atmosferik benzinlilere göre.

Ancak ilk araba olması nedeniyle dezavantajlarıda var. Turbolu araç kullanmak hassasiyet istiyor. Arabayı çalıştırıp gaz vermeden 1 dk civarı bekleticeksiniz filan kapatmadan da aynı şekilde. Bunlar internetten araştırırsanız turbolu araç nasıl kullanılır diye bulabileceğiniz bilgiler. Turboda sorun çıkarsa 1000-2000 lira arası zarara sokar sizi. Bakımları diğer motorlara göre 50-100 lira arası farkedebilir belki ama çokta önemsenecek şey değil. Benim aracım Bravo, GP'ye göre 300-400 kilo daha ağır bir araç ancak 2. ve 3. viteste dahi aracın önü atıyor sağa sola savruluyor bu fazla güçten dolayı. 1000 kiloluk Puntoya T-Jet motor ön kaldırttırabilir dikkatli olmak lazım yani. :D

Kısaca; ayarlı, ölçülü, dikkatli kullanılırsa T-Jet yerine gidipte 75 hp dizel (performans için) yada 77 hp fire motor alınmaz yani. Ekonomi derseniz dizel alınırda, T-Jette öyle 10 Lt yakan bir motor değil fazla zorlamaz sizi.

Edit: 200 yaparken benim Bravo'm bile ses alıp sallanıyor. Hangi B sınıfı araç 200 yapabiliyor ki ? Sallansın ses alsın bi zahmet :D

asil
20/10/2011, 03:03
insanlar gerekli olan herşeyi söylemiş bence kafanda soru işareti varsa gönlündeki 2 ci arabayı düşün. ama bu benim 8 ci fıat aracım sana söylüceğim tek şey t-JET rüyadır bunu bil....

kmrn35
20/10/2011, 03:47
T-jet almaya karar verdim bu yorumlarınızdan sonra :D önünün kalkması iymii kötümü anlamadım gitti :D :D ?

Birde benim ehliyet 2009 yılından beri var yani benim alcağım arabadan sonra aldım ve ehliyetten önce pek araba kullanmışlığım yoktur. Bizim araçta otomatik vites manueli bi ehliyet kursunda kullanmıştım :D 2 sene boyunca hep otomatik kullandım. ama araba konusunda çok güveniyom kendime nedense. Sizce bir sorun olurmu üstelik turbolu motorda ? İlk binince napayım mesela teslim aldım arabayı satışı :) Satıcının yanınad kaldıramazsam arabayı rezil olurum :D :D :D

iegan
20/10/2011, 09:38
T-jet almaya karar verdim bu yorumlarınızdan sonra :D önünün kalkması iymii kötümü anlamadım gitti :D :D ?

Birde benim ehliyet 2009 yılından beri var yani benim alcağım arabadan sonra aldım ve ehliyetten önce pek araba kullanmışlığım yoktur. Bizim araçta otomatik vites manueli bi ehliyet kursunda kullanmıştım :D 2 sene boyunca hep otomatik kullandım. ama araba konusunda çok güveniyom kendime nedense. Sizce bir sorun olurmu üstelik turbolu motorda ? İlk binince napayım mesela teslim aldım arabayı satışı :) Satıcının yanınad kaldıramazsam arabayı rezil olurum :D :D :D

Kardeş ahiret soruları soruyorsun :gun_band:

asukasan
20/10/2011, 10:01

Sorular ilginç.. Allah kolaylık versin sana ne diyelim.

Budweiser
20/10/2011, 10:21
Sorular ilginç.. Allah kolaylık versin sana ne diyelim.

Allah alınacak arabanın yardımcısı olsun :) Dostum bence t-jetle başlama istersen piyasası olan rahat elden çıkarabileceğin hırpaladığında parçasını rahat bulabileceğin fiyatıda uygun bir araç al istersen. Mesela benim ilk arabam murat 131 di. Sende bi broadway falan bak istersen kendine. İyice alıştıktan sonra satar tjet alırsın. Öbür türlü tjeti çok hırpalarsın gibime geliyor. :stretche:

FoGGy
20/10/2011, 10:34

Önünün kalkması çok patinaj çekip lastikleri eritmekten dolayı kötü :D Aynı zamanda da kalkarken sağa sola kaydırabilirsiniz arabayı dikkat etmeniz lazım ilk zamanlarda çok yaşayabilirsiniz bu problemi :D fazla gaza yüklenmemeye çalışın sadece :D Otomatik vites olmadığından bunu bi süre yaşarsınız 1 ay kadar sonra alışırsınız ama. Turbolu motor otomatik manuel çok farketmez. Sadece kapatıp açma konusu önemli. Çat açıp hemen gaza basıp yola çıkmayın yada işiniz bitince hemen kapatmayın. 30-40 saniye bekleyin ki turbo rölanti devrine gelsin. Bunlara dikkat ederseniz turbo konusunda sıkıntı yaşamadan 150-200bin km sürebilirsiniz diye düşünüyorum. İlk binince dediğim gibi 1.6 Corolla Sol deki gibi abanırsanız gaza patinaj çekip stoplarsınız anca :D Daha ayarlı basın :D:tongue00:

meltdown
20/10/2011, 11:08
Kardeşim benim sana tavsiyem;

1. Kendinden emin değilsen, yanında mutlaka sağlam bir şoför arkadaşını al.

2. Aracın pazarlığını yap. Ama pazarlık yaparken serviste satıcının dediği dışında birşey çıkarsa tekrar pazarlık yaparsın.

3. Araç Turbo... Turbo çok hassastır aslında. 150-200 bin devir dönebilir. Düşünsene... Dolayısıyla bakım ister, doğru kullanmak ister. Yağı düzenli olarak kontrol edilmelidir. Bunları yaptıktan sonra Allahın izniyle de sorun çıkmaz.

4. Aracı noterde üstüne geçirirken ödemeyi yap. Üstünde para olacağı için yanında daha büyük birileri ile de gidebilirsin.

5. Aracı almadan mutlaka arabaya bin. Keyfini çıkart. Ben bunu istiyorum de...

6. Hayırlısı olsun, inşallah alırsan Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin..

asukasan
20/10/2011, 11:56
tjet, multijet, dci, cdi, dti, tdi hangisi olursa olsun bu motorlar turbo kullanırlar ve turbo ömürlerinin uzatılması isteniyorsa 30 - 40 sn bekledikten sonra stop edilmelidirler, düzenli yağları kontrol edilmeli, geri kalanıda standart motorların bakımı gibi olmalıdır. Herkes t-jet in turbosu hassatır, parçası bulunmaz gibi söylemlerde bulunuyor ? bu neye dayanarak söyleniyor anlamadım, belki yeri burası değil ancak diğer motor modellerinin parçaları nasıl bulunuyorsa t-jetin de aynı şekilde rahatça bulunabiliyor. gayet güncel bir motor ve yeni model araçlarda halen kullanılmakta. arkadaşım t-jet alırsan yetkili serviste bakım masrafın biraz fazla olur, onun dışında hiç bir sorunun olmaz.

ABNEW
20/10/2011, 12:30
tjet, multijet, dci, cdi, dti, tdi hangisi olursa olsun bu motorlar turbo kullanırlar ve turbo ömürlerinin uzatılması isteniyorsa 30 - 40 sn bekledikten sonra stop edilmelidirler, düzenli yağları kontrol edilmeli, geri kalanıda standart motorların bakımı gibi olmalıdır. Herkes t-jet in turbosu hassatır, parçası bulunmaz gibi söylemlerde bulunuyor ? bu neye dayanarak söyleniyor anlamadım, belki yeri burası değil ancak diğer motor modellerinin parçaları nasıl bulunuyorsa t-jetin de aynı şekilde rahatça bulunabiliyor. gayet güncel bir motor ve yeni model araçlarda halen kullanılmakta. arkadaşım t-jet alırsan yetkili serviste bakım masrafın biraz fazla olur, onun dışında hiç bir sorunun olmaz.

Haklısın Hasan..T-Jet parça bulunmaz şehir efsanesi :) Turbo değişimi çok kısa sürede hallolur, tabi sorun çıkartırsa...

Konuyu açan arkadaşa ise tavsiyem başka bir marka ve model seçmesi.Önyargılı olmasından dolayı GP dan memnun kalamayabilir...

rockforever
20/10/2011, 13:22
vay be ne uzamış konu t jet yavaş yavaş tanınıyor..ben de pinpirikliyim ama ben bu kadar kurcalamadım alırken ...allah sattırmazsa uzun sürede binerim inşallah ,benzinli turbonun keyfi çok ayrı...

asukasan
20/10/2011, 13:28
vay be ne uzamış konu t jet yavaş yavaş tanınıyor..ben de pinpirikliyim ama ben bu kadar kurcalamadım alırken ...allah sattırmazsa uzun sürede binerim inşallah ,benzinli turbonun keyfi çok ayrı...

hah şöyle yaw, kazasız belasız uzun yıllar inşallah.

kmrn35
20/10/2011, 13:44
Birazdan gitcem aracı servise göstermeye :D . Poyrazamı Merkez servisemi gitsem karar veremedim ama merkeze gitcem herhalde. Çok heyecanlandım gelince yazarım sonucu bakalım araba sorunsuzmu :bebek:

emrahisilti
20/10/2011, 18:37
bence bi t-jeti kaybettik :) Bu arkadaş bu motoru yer benden söylemesi

rockforever
20/10/2011, 18:53
kendine bişii olmasında motoru boşver yapılır o:)

ilker_ozcevik
20/10/2011, 19:06
:D:D:D

kendine bişii olmasında motoru boşver yapılır o:)
:clapping::clapping::clapping: +14

aykut_1914
20/10/2011, 19:14
bi foto çekte koy buraya görelim bi :)

Ziyaretci046
20/10/2011, 22:04
aldın mı üstat t jeti getir görelim aldıysan senin için buluşma düzenlicez :)

kmrn35
20/10/2011, 23:37
yok daha almadım bugün gösterdik işte servise birşeyi çıkmadı iyi gibi, bir tek ön çamurluk boyanmış autokingte ama çok kötü boyanmış böyle sanki üstüne jelatin var gibi soyuluyo boyası :)

anlaştık işte nasipse bir sorun çıkmazsa alıcam

Ziyaretci046
20/10/2011, 23:54
bir çamurluktan birşey olmaz bi daha boyattırısın t jete otto eksoz yanık uçlu ne gider ;) al bakalım da toplantılara gel bu kadar sorularına cevapladık

kmrn35
21/10/2011, 00:28
İnş alırsam gelicem zaten :)

kmrn35
21/10/2011, 00:47
Ya arkadaşlar şimdi çok kötü oldum. 5664 e hasar plaka yazıp aracın plakasını yolladım.

" Kayıtlarımıza göre .....5391 nolu aracın 1 adet hasarı mevcuttur. HSR1:01/06/2011 Diger Calinma, 996.75TL " böyle bir mesaj geldi. Bu ne demek yaaa ?? Lütfen yardımcı olun ?

Ziyaretci046
21/10/2011, 00:49
Ya arkadaşlar şimdi çok kötü oldum. 5664 e hasar plaka yazıp aracın plakasını yolladım.

" Kayıtlarımıza göre .....5391 nolu aracın 1 adet hasarı mevcuttur. HSR1:01/06/2011 Diger Calinma, 996.75TL " böyle bir mesaj geldi. Bu ne demek yaaa ?? Lütfen yardımcı olun ?

birşey olmaz niye kötü oluyon adam anahtarını belki kaybetmiştir çaldrımıştır anahtar yaptırmıştır kardeşim :beta:

emrahisilti
21/10/2011, 00:52
kusura bakmada servise gitmeden önce bu mesajı niye yollamıyorsunki.Arkadaşım senin baban abin dayın amcan falan yok mu.Bir yol göstersinler.İlk araç alışın arabadanda anlamıyosun burda yazıp duruyosun.Yazık günah vereceğin paraya.Bence araç kaskolu ve aracın teybi vs.. çalınmış.Onun parası alınmış.Bir hasar değil.

kmrn35
21/10/2011, 01:34
kusura bakmada servise gitmeden önce bu mesajı niye yollamıyorsunki.Arkadaşım senin baban abin dayın amcan falan yok mu.Bir yol göstersinler.İlk araç alışın arabadanda anlamıyosun burda yazıp duruyosun.Yazık günah vereceğin paraya.Bence araç kaskolu ve aracın teybi vs.. çalınmış.Onun parası alınmış.Bir hasar değil.

Yeni öğrendim bu olayı bilsem yollardım herhalde. Peki nerden bilcez gerçekten anahtarımı teybimi çalınmış falan ? Başka ne olabilir peki hasar vuruk çarpma falan değil diyonuz yani ?

sfkbrtn
21/10/2011, 02:44
kardeşim kusura bakma ama hiç deneyimin yok ve sen yalnız başına araba mı alıyorsun bence bir büyük yada bilenden yardım al küçük birşey değil araba alıyorsun! bu arada en önemlisi güvenlik diyorsun,araba 200 de titrer mi diyorsun biraz çelişkili...200 e çıkabileceğin yol zaten çok az ve deneyimsizim diyorsun bence 200 e çıkma konusu senin için en son planda olmalı lütfen yanlış anlama seni rencide etmek gibi bir niyetim yok düşüncem sadece:)

kmrn35
21/10/2011, 02:57
Evet bu konuda haklısın deneyimim yok ama yardım alabilceğim kimsede yok malesef :)

Şimdi bu hasar kaydı çarpma vuruk falan değil önemli bişey değil diyonuz öylemi ?

sfkbrtn
21/10/2011, 03:05
çalınma yazmış başka birşey yok gibi görünüyor ama kesinlikle yoktur diyemeyiz! bence sen gideceğin servise önceden uğra yada satıcıdan uzak biyerde servis elemanı ile konuş bu benim ilk arabam deneyimim yok vs bana yardımcı olun de hatta birmota gidersen orda aydın beyi bul ilgili birisi muhtemelen yardımcı olur ama birmottan memnun olmayanlarda var onu da belirteyim ben memnun kalmıştım bakımdan!

rockforever
21/10/2011, 13:03
Evet bu konuda haklısın deneyimim yok ama yardım alabilceğim kimsede yok malesef :)

Şimdi bu hasar kaydı çarpma vuruk falan değil önemli bişey değil diyonuz öylemi ?
1000 tllik hasar olsa ne olur ki tampon boyamaya ya da değiştirmeye bile eksper 1000 tl yazabiliyor..4000-5000 olsaydı düşün derdim 1000 tl bişi olmaz ben de de 1000 tl lik kayıt gözüküyor tramer de önemi yok yani...