PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ötv Zammı Araç Fiyatlarını Uçurdu ...! Ohaa Diyebilirsiniz...

SRDR KRKC
13/10/2011, 14:53
Türkiyedeki Kara Para Akışına Engel Olamayan Hükümet Yine Çareyi Milletin Sırtına Binmekte Buldu. Gözümüz Aydın Olsun Arkadaşlar. Son Zamanlarda EURO Zammı Dolayısıyla Yükselen Araç Fiyatları Bugün İtibaren Tavanın Tavanı Oldu Arkadaşlar. 1600 cc Ve Üzeri Araçlarda Fiyat Artışı Dudak Uçurtan Cinsten Aşağıdaki Yazıyı Okuduktan Sonra Biliyorumki Bu Ülkede Yaşamanın Zor Olduğunu Bir Kez Daha Anlayacaksınız.

HABERTURK - BARIŞ KAYA' NIN YAZISI ....

Bugün sabaha karşı gelen ÖTV artışları bazı konularda kafa karışıklığı yaşanmasına neden oldu.
En çok soru işareti ise motorlu taşıtlara yönelik gelen ÖTV artışının hangi araç tiplerini kapsadığı konusundaydı. Kesin olan birşey var ki, 1200 motor kapasitesine sahip araçlar yapılan ÖTV artışlarından etkilenmiyor.
Peki ya 1600 motor kapasitesine sahip araçlar?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Orta Vadeli Planı açıklarken gazetecilerden gelen ÖTV artışına yönelik bir soruya verdiği yanıt kafaların biraz daha karışmasına neden oldu. Türkiye'den en çok 1600'ün altı motor kapasitesine sahip araçların satıldığını, bu tür araçlarda da herhangi bir ÖTV artışı yapılmadığını söyleyen Babacan, 1600 üzeri araçlarda anahtar teslim fiyatta artışın yüzde 12.5, 2000 üzeri araçlarda ise yüzde 25 olacağını açıkladı.
Bu açıklama, "ÖTV artışına 1600 motor kapasitesine sahip araçlar da dahil mi" sorusunu beraberinde getirdi.

Biz de konuyu netleştirmek ve ÖTV artışının pazara olası yansımalarını bulabilmek açısından sektör uzmanlarına danıştık.
Aldığımız bilgilere göre 1600 motor yapılan ÖTV artışına dahil değil. Çünkü bu tür araçların ruhsatlarında yazan motor kapasitesi çoğunlukla 1598 santimetreküp. 1600 motor kapasitesine ulaşmadığı için de bu araçların ÖTV'sinde ve dolayısıyla anahtar fiyatlarında ÖTV kaynaklı herhangi bir artış yaşanmayacak.

Peki bu bilgi neden bu kadar önemli? Çünkü Türkiye'de en çok satılan binek araçlar 1600 motor kapasitesine sahip araçlar. Dolayısıyla eğer bu kapasitedeki araçlar eğer ÖTV artışından etkilenseydi otomotiv sektöründe bütün yapılan hesapların şaşma olasılığı ortaya çıkacaktı.
Sektörün binek araçlar için 2011 yılı beklentisi yaklaşık 800-850 bin araç seviyesinde. Bu durumda zaten döviz kuru nedeniyle fiyatı oldukça ciddi bir artış yaşamış olan binek araçlarda ÖTV artışıyla 2011 sonunda 800 binin altında bir satış rakamı ortaya çıkma olasılığı artacak, bu da sektörün 2012 beklentilerini de tamamen değiştirecekti.

Yapılan ÖTV artışının sektörün özellikle 2012 model araçlara yönelik satışının zirve yaptığı kasım ve aralık ayının hemen öncesinde gelmiş olması da sektör açısından tedirginlik yaratan bir durum.

Peki bu ÖTV artışlarının motor silindir hacmi 1600-2000 arasında olan bir araca yansıması nasıl olacak?
İşte size hiçbir marka ve model vermeden gerçek bayi fiyatları üzerinden iki motorlu binek araç örneği.
Örneğin dün bayide 78 bin 161 TL ödeyerek anahtarını alabileceğiniz bir araca son ÖTV artışından sonra bugün aynı bayiden anahtar teslim almak için ödemeniz gereken tutar 89 bin 575 TL'ye çıktı. Yani bir günde bu aracın fiyatı 11 bin 414 TL arttı.

Bir başka örnek. Bu örneğe göre ise aracın dünkü anahtar teslim fiyatı 65 bin 596 TL'ydi. ÖTV artışı geldi. Bugün giderseniz aynı aracı aynı bayiden 74 bin 215 TL'ye alabilirsiniz. Burada da anahtar teslim fiyata yansıması 8 bin 619 TL. İki örnek modelle bakarsak ÖTV artışı 1600-2000 motor arasındaki bir aracın anahtar teslim fiyatında 8 bin-12 bin TL arasında bir artışa neden olacak.

1600'ün üzerinde motor silindir hacmine sahip araçlar toplam pazarın yüzde 10'unu oluşturuyor. Yani 1200 ve 1600 motor, ÖTV artışına dahil edilmemiş olsa da pazar oyuncuları bazı hesaplarını yine de yapmak zorunda.

Çünkü Türkiye'de peşin ödemeyle araç alımının çok fazla olmadığı gözönüne alındığında bir binek otomobil satın almak için kullanılacak otomobil kredilerinin de taksit büyüklüğü düne göre oldukça ciddi oranda artmış durumda. Bunun da özellikle 1600 ve altı motor silindir hacmine sahip araçların zaten yüksek olan pazar payını daha da artırma olasılığı yüksek görünüyor.

VICEROY
13/10/2011, 15:12
Geçen hafta zam gelebilir duyumu ile ilgili açtığım başlık doğrulanmış oldu. Hayırlı olsun. Araçların değerini bilmek lazım.

akca37
13/10/2011, 16:11
Şu anda bu konu ile ilgili bugün 3 konu başlığı açıldı , bilginize...

akca37
13/10/2011, 18:04
https://www.audi.com.tr/etc/medialib/ngw/tr/upload_32.Par.0016.File.pdf/dogus_otomotiv_audi.pdf

Arkadaşlar bakar mısınız, anartar teslim fiyatı 111 000 küsür olan audinin vergilerinin toplamı 70.000 eurosu vergi :( çok yazık ya

clax22
13/10/2011, 18:28
aracın geliş fiyatından daha fazla vergi var bazı araclarda %130

ZAK1980
13/10/2011, 21:57
Bu mıllete mustehak beyler nette yorumları okuyorum ama halen okadar,cahıl,beyınsız insanlar varkı halen bunları savunuyor adam sunu dusunmekten acız ''Malıye bakanı Carı acık fazla dıyor acıgın kapatılması gereklı dıyor '' ötv ye zam yapıyor vatandasa zam olarak yansıtıyor , carı acıgı tasarruf ıle kapatacam demıyor vekıle arac kıralıyor,ıpad verıyor,kıralanan araca makam soforu alıyor ve bu aracların benzınını bedava verıyor ,telefonlarını oduyor carı acıgı kapatmak ısteyen bakan bana vergı dosuyorda kendıne gelınce neden bol keseden harcıyor dıye dusunemeyen bır toplum oldugu surece bız bu kazıkları daha cok cekerız.
Carı acıktan dertyanan hukumet kendıne gelınce bol bol harcıyor hangı aprtıden olursanız olun kım basta olursa olsun ister sevdıgınız ıster sevmedıgınız ama artık vatandas olarak bırseylerı sorgulamak gerekıyor sonucta bu paraları bızım cebımızden cıkıyor bastakıler daha lux ıcerısnde yasasındıye ben oradan buradan kısıp ,coluk cocugumun rıskını vergı +ötv dıye bırılerıne dedırmemelıyım .Tabıkı bu tekbasına olmaz toplumca tepkılı olmak gerek basta kım olursa olsun gıden senın cebındekı para alın terın

cihankardes
13/10/2011, 22:15
İster istemez ikinci el fiyatları da artacaktır. 1600 cc'nin altında motora sahip araçların sıfır ve ikinci eline rağbetin artmasıyla onlarında fiyatı artacaktır. Benim gibi üç beş kuruşu bir araya getirip bir şey yapmaya çalışan arkadaşlara da geçmiş olsun.

Du Hast
13/10/2011, 23:10
bizim araçlar değerlenecek iyice hem dizel hem en alt vergi dilimi. hem ikinci elde hemde sıfırın fiyatı artacak

ZAK1980
13/10/2011, 23:11
bizim araçlar değerlenecek iyice hem dizel hem en alt vergi dilimi. hem ikinci elde hemde sıfırın fiyatı artacak
Can bunlara ses cıkmazsa normal ötvyide arttırıllar ondan sonra telefon faturası,akaryakıt %25 otv olur %30 ınsallah baska artmaz

takres
13/10/2011, 23:18
yazıklar olsun...
o kadar sinirliyim ki ne diyeceğimi bilemiyorum...
hayallerim yıkıldı resmen..
Allah ından bulsun bunlar...:@

makeles
14/10/2011, 01:24
forumlara, sözlüklere baktım zamlardan sonra ülkeyi terk etme isteği artmış millette..

en sevdiğim yorum ÖTV= Ömür Tüketim Vergisi

ecosi26
14/10/2011, 08:37
Milletimizin sevdiği unsurlardan 3 şey...Sigara içki ve araba...Ötv güncellemesi yapıldı, nasılsa bunlardan vazgeçemeyen insanımıza aslında alışkanlık olan her sıkıntıda bizim üzerimize binen devletimiin rutin çalışmalarından birisi...Bütçe için kurulan komisyon gene günlerce yaptığı çalışma sonucu mükemmel bir çözüm bulmuş ardına malum kış geldi doğalgazada zam oldu mu değme keyiflerine... Geçmiş olsun demek gelmiyor içimden çünkü hep geçiriryorlar nasılsa...

ykaya1983
14/10/2011, 11:02
Şimdi bana kızacaklar ama içkiyle sigaraya yapılan zamma seviniyorum a.çıkçası.Madem hem ceplerine hem sağlıklarına zarar veriyor o zaman içmesinler.Öte yandan araçlara uygulanan ötv zamları da genelde üst gelir grubunu etkileyen zamlar.ZENGİNİN MALI DAHA KIYMETLİ Kİ ŞU ARALAR SESLERİ ÇOK FAZLA ÇIKIYOR.
Bir jipe 100000 lira veren 110000 vermesini de bilir merak etmeyin.AUDI nin Suv bir modeli bu zamlarla 280000 lira olmuş.Daha önce 200000 liraymış diye haber yapıyorlar ama audı ye 200000 lira veren adamın gelirini söylemiyorlar.
Bu forumu da anlamak mümkün değil.HEM KAPİTALİZMDEN NEFRET EDERLER HEM DE ZENGİNE YAPILAN VERGİ ARTIŞINI PROTESTO EDERLER.
Diyelim ki cem yılmazın alacağı porsche veya ferrariye 200000 lira zam gelmiş çok mu yani.Adam zaten bir reklam filminden 2 milyon dolar alıyor.
Bu yapılan zamlar vergi artışları doların yükselmesi sadece bizim ekonomimizden mi kaynaklanıyor acaba? Avrupa birliği ülkeleriyle beraber dünyanın belli başlı ekonomilerinde kriz her yönüyle kendini göstermekte.Dünyanın en büyük ekonomisi olan abd de bile halk sokağa dökülmeye başlıyor.Bugün bir ekonomist avrupadaki ekonomik krizin çok ciddi boyutta olduğunu düzeltilmesinin şu an itibariyle çok zor olduğunu söylüyor.
Hepimiz de biliyoruz ki küresel ekonomilerde sadece kendi ülkenin ekonomisinin iyi olması yetmiyor.Aynı zamanda dünyanın belli başı ekonomilerinin de iyi olması gerekiyor.Şu anda dünyadaki ekonomik gidişatın hiç de iyi olmadığını biliyoruz.Dolayısıyla eleştrirken de bunları gözönünde bulundurarak eleştirelim.

Ziyaretçi034
14/10/2011, 11:52
Bu forumu da anlamak mümkün değil.HEM KAPİTALİZMDEN NEFRET EDERLER HEM DE ZENGİNE YAPILAN VERGİ ARTIŞINI PROTESTO EDERLER.
Diyelim ki cem yılmazın alacağı porsche veya ferrariye 200000 lira zam gelmiş çok mu yani.Adam zaten bir reklam filminden 2 milyon dolar alıyor.
Bu yapılan zamlar vergi artışları doların yükselmesi sadece bizim ekonomimizden mi kaynaklanıyor acaba? Avrupa birliği ülkeleriyle beraber dünyanın belli başlı ekonomilerinde kriz her yönüyle kendini göstermekte.Dünyanın en büyük ekonomisi olan abd de bile halk sokağa dökülmeye başlıyor.Bugün bir ekonomist avrupadaki ekonomik krizin çok ciddi boyutta olduğunu düzeltilmesinin şu an itibariyle çok zor olduğunu söylüyor.
Hepimiz de biliyoruz ki küresel ekonomilerde sadece kendi ülkenin ekonomisinin iyi olması yetmiyor.Aynı zamanda dünyanın belli başı ekonomilerinin de iyi olması gerekiyor.Şu anda dünyadaki ekonomik gidişatın hiç de iyi olmadığını biliyoruz.Dolayısıyla eleştrirken de bunları gözönünde bulundurarak eleştirelim.

eğer gerçekten olay cem yılmazın bir arabaya 200 bin yerine 280 bin vermesi, ali ağaoğlunun bir bentleye 1 milyon yerine 1,25 milyon vermesi olsaydı emin ol kimsenin umrunda olmazdı.

en basitinden doblonun bir versiyonu 2 bin lira artmış vaziyette, d segmentindeki araçların durumu daha içler acısı. 1,6 benzinli avensis 50 küsür bin lirayken dizel versiyonu 100 bin liraya yaklaşmış. insignia dizeli 12 bin lira artmış 88 bin lira olmuş.

fiyatlar böyle artmışken doğal olarak insanlar beklentilerini düşürüp alt segmentlere yönelirlerse b ve c segmentinde talep artışı olma ihtimali yok mu ? bir çok insanın yıl başına doğru fiyatlar biraz düşer umuduyla beklediği zaman kozlar otomobil firmalarının elinde olmaz mı?

insanların protestosu bu ötv artışının sadece sizin tabirinizle kaymak tabakasını etkilemeyip etkilemediği değildir. taleplerin aşağı segmentlere ve motor hacimlerine düşmesiyle sıfır ve ikinci el fiyatları tavana çekmesi olasılığı yüzünden (olasılık kelimesi bence fazla, kesinlikle etki edecek) değil midir ?

rockforever
14/10/2011, 12:16
canım türkiyemden kaçacağım sonunda galiba...:bash:

mix
14/10/2011, 12:36
ciddi ciddi başka ülkeye göç düşünmeye başladım

cihankardes
14/10/2011, 15:26
Şimdi bana kızacaklar ama içkiyle sigaraya yapılan zamma seviniyorum a.çıkçası.Madem hem ceplerine hem sağlıklarına zarar veriyor o zaman içmesinler.Öte yandan araçlara uygulanan ötv zamları da genelde üst gelir grubunu etkileyen zamlar.ZENGİNİN MALI DAHA KIYMETLİ Kİ ŞU ARALAR SESLERİ ÇOK FAZLA ÇIKIYOR.
Bir jipe 100000 lira veren 110000 vermesini de bilir merak etmeyin.AUDI nin Suv bir modeli bu zamlarla 280000 lira olmuş.Daha önce 200000 liraymış diye haber yapıyorlar ama audı ye 200000 lira veren adamın gelirini söylemiyorlar.

Zaten aldığımız her ürünün 2 lirasından 1'i vergiye gidiyor. Devlet dev vergi kaçakçılarından alamadığı vergiyi bize yüklüyor.
Cem Yılmaz'ın parası haram paramı da daha fazla versin de oh olsun ona? Ha kaldı ki ona 200 bin lira koyar mı bilmem ama benim kırk bin türlü emekle biriktirdiğim paranın üstüne bin lira daha koyup ikinci el bir punto alabilir miyim kestiremiyorum.
Ekonomik krizde dediğin amerika bunu ilk kez gördüğü için millet sokağa dökülür ama biz alıştığımız için koyun gibi ödemeye devam ederiz.
Ekonomimiz iyi durumda da değil bunu da söyleyeyim. Kağıt üzerinde iyi bir ekonomi halkı sadece kandırır.

ABNEW
14/10/2011, 16:06
Bence ötv ye yapılan zam motor hacmine bağlı olmamalıydı satın alınan malın değeri esas alınmalıydı.Zamlar tartışılır tabi ama öncelikle vergilendirme yöntemini-sistemini değiştirmemiz gerekli..

SRDR KRKC
14/10/2011, 16:27
Bunun Tek Sorumlusu Hükümettir Tabikii Yurtdışından Kaçak Girişine Müsade Edilen Milyarlarca Dolarlık İnşaat Malzemesini Torba Yasası İle Kayıtlı Hale Getirdiler. Sonrasında Türkiyeye Giren Kara Para Sirkülasyonu Haddini Aşınca Cari Açıkta Patlak Verdi. Dün İtibari Milletinvekiline Bedava Benzin Bedava Telefon Görüşmeleri Sağlanırken Nerdeyse Sınırsız Harcama Yetkisi Verilirken Kendi Ülkesinin İnsanına Bu Eziyeti Etmeye Kimsenin Hakkı Yok Arkadaşlar.

Memlekette Huzur Var Palavrasına Kimse Beni İnandıramaz Herkez Günü Kurtarma Peşinde Ülkenin Yarısından Çoğu Yabancı Ülke Bankalarına Trilyonlarca Dolar Kredi Borçlusu İken Kimse Bana Huzurdan Bahsetmesin. Ayrıca Zammın Adı Ne Zamandan Beri Güncelleme Olmuş. Bu Ülkede Kemer Sıkma Politikasını Hayata Geçiren Kemal Devriş Ekonomi Politikasını Bu Hükümette Devam Ettirmeye Uğraşıyor. Ama Ne Yazıkki Kendi Vatandaşına Eziyet Ederek.

Bu Ülkede Zengine Birşey Olmaz Bunu Kimse Unutmasın Şuanda Nerdeyse Tüm Zenginler Yandaş Olmuşlar Olmak Zorunda Kalmışlar Herkes Pastadan Pay Alma Derdine Düşmüş. İtiraz Edenler Batıyor Batırılıyor. Zenginin Aldığı Bindiği Jeeplerin Hepsi Şirket Adına Kayıtlı Araçlar Kafanızı Yormayın, Şirkete Gider Olarak Gösterip Büyük Bir Kısmını Zaten Vergiden Düşüyorlar.

Bu Memlekette Vergi Kaçıramıyacak Tek Kul Varsa Oda Devletin Memurudur. Devletin Memuru Vergisini Peşin Verir Vermek İstemesede Alırlar. Ama Yien Torba Yasaı İle Vergi Kaçıranlar Bu Memlekette Affedildi. Bunları Lütfen Yazılı Ve Görsel Medyadan Takip Edin Arkadaşlar.

Sigaraya Yapılan Zam İçin bakanın Kullandığı İfadeye Bakın Sigara İçin Tütünün %70 i İthal. Yıllardır Sigara Fabrikalarında İdarecilik Yapan Birinin Oğlu Olarak. Tütün Üretimine Getireln Kotalar Sınırlamalarla Bunun Yapıldığını Kendileri Bilmiyormu. Dünyanın Nerdeyse En İyi tütünleri Türkiyede Üretilirken Şimdi Utanmadan Tütünün %70 İ İthal Demeye Hiçmi Yüzleri Kızarmıyor. Yazıklar Olsun.

Son Birşey Bu Mesele Arabaya Zam Gelmiş Sigaraya Zam Gelmiş İçkiye Zam Gelmiş Meselesi Değildir. Mesele VUR ABALIYA Meselesidir. Ve Tabi Bizler Sustukça Konuşmadıkça Sonumuzunda Yunanistandan Mısırdan Suriyeden Farkı Olmayacaktır. Bunu Herkes Aklına SOksun.

rodopian16
14/10/2011, 18:59
3-5 yıl sonra 3,20d bmv alırız diyorduk
GERÇEKTİ...HAYAL OLDU...

ahmetkarakaş
14/10/2011, 19:10
sadece 1600 ve ustune gelmedı 1600 altındada var yukselıs %10'dan 15'e cıktı maalesef

fakat ay sonuna kadar fiat kampanya düzenledi ve yükselen ötv miktarını fiat karşılıyor...

mesutf
14/10/2011, 19:57
sadece 1600 ve ustune gelmedı 1600 altındada var yukselıs %10'dan 15'e cıktı maalesef

fakat ay sonuna kadar fiat kampanya düzenledi ve yükselen ötv miktarını fiat karşılıyor...

Resmi gazete'de 1600cc altı icin öyle bir ibare göremedim.
Siz nereden öğrendiniz?

Ziyaretçi034
14/10/2011, 20:17
Resmi gazete'de 1600cc altı icin öyle bir ibare göremedim.
Siz nereden öğrendiniz?

banada bugün gürses oto'dan mesaj geldi, %5 ÖTV farkı bizden, kahvaltımıza bekliyoruz diye. ne alaka demiştim. onada bi balans ayarımı yaptılar nedir

musisi
15/10/2011, 14:09
aynen katılıyorum.

ZAK1980
15/10/2011, 14:37
Pekı Yunus yazdıklarının bır kısmına katılıyorum ama dünyada krız varsa ,carı acık fazla ıse neden vekıllere araba,sofor,benzın,ucak,telefon,ıpod ücretsız dagıtıldı maaslarına +3000 tl odeme yapıldı.Krız varsa neden hep orta gelırlıden cıkıyor krız neden Tayyıbın gelınınınortak oldugu Altınb..... ÖTV ödemıyor herkes herseye vergı verır ıken ,krız varsa Cumhurbasaknı neden 30 mılyon dolar masarf edılıp kendısıne gemı yaptırdı,Sezer bun gemıye karsı cıkmıs yaptırmamıs cok para ne geregı var dıye ,2009 yılında mılyonlarca dolar ırana dogalgaz odedık bılıyormusun bu gerızekalıların yuzunden ama o dogal gaz almadık .
Vatandas olarak önce sunu sorgulamalıyız ben herseye vergı oderken Tayyıbın gelını neden odemıyıor,ben benzını,mazotu %60 ötv ıle alırken Vekıllere neden beles,% 6 zam alırken memur ıscıyede %2 verırken neden vekıle +3000 odenıyor .
Bak polıtıkada vekıl olmak ıcın partıye 100-200 bın tl arasında bagıs yapman lazım ,eger bagısın yuksek ıse ve calısıyorsan aday sıran 1 e daha yakındır hatta 1 dır vekıl olabılen adam zaten zengın adam genelde bu parayı bır yerden cıkartması lazım degılmı.
Zengın vergı odemıyor arkadasım vergıyı orta kesım oduyor.Ben alkol ve sıgara kullanmmıyorum ama ben kullanmıyorum dıye kazık gıbı zam gelmesı benıde etkılıyor nedenmı pazarcı sıgara ıcıyor zam gelınce pazardakı urunune oda zam koyuyor cunkı cebındekı paranın degerı dusmus oluyor,biraya zam gelıyor restoran sahıbı herseye zam yapıyor sadece bıraya degıl yemegede suyada,kamyoncu zamlı tasıyor malını onda bıze yansıyor.
Benzıne 8 kurus zam geldı hanı bu ötvler zengın içindi nıye geldı dolar yuksek dıyecek akp lıler pekı 2002 yılında 1 uds 1.64 tl ıken benzın 2 tl ıdı yıl 2010 oldu 1 usd 1.59 ıken benzın 3.49 tl ıdı.
Ekonomık krız varsa bunu vatandas yasarken bır zahmet Tayyıp aılesınde yasasın,zengınlerde yasasın habıre bıze kacmasın krız

uzuncocuk
15/10/2011, 15:20
Pekı Yunus yazdıklarının bır kısmına katılıyorum ama dünyada krız varsa ,carı acık fazla ıse neden vekıllere araba,sofor,benzın,ucak,telefon,ıpod ücretsız dagıtıldı maaslarına +3000 tl odeme yapıldı.Krız varsa neden hep orta gelırlıden cıkıyor krız neden Tayyıbın gelınınınortak oldugu Altınb..... ÖTV ödemıyor herkes herseye vergı verır ıken ,krız varsa Cumhurbasaknı neden 30 mılyon dolar masarf edılıp kendısıne gemı yaptırdı,Sezer bun gemıye karsı cıkmıs yaptırmamıs cok para ne geregı var dıye ,2009 yılında mılyonlarca dolar ırana dogalgaz odedık bılıyormusun bu gerızekalıların yuzunden ama o dogal gaz almadık .
Vatandas olarak önce sunu sorgulamalıyız ben herseye vergı oderken Tayyıbın gelını neden odemıyıor,ben benzını,mazotu %60 ötv ıle alırken Vekıllere neden beles,% 6 zam alırken memur ıscıyede %2 verırken neden vekıle +3000 odenıyor .
Bak polıtıkada vekıl olmak ıcın partıye 100-200 bın tl arasında bagıs yapman lazım ,eger bagısın yuksek ıse ve calısıyorsan aday sıran 1 e daha yakındır hatta 1 dır vekıl olabılen adam zaten zengın adam genelde bu parayı bır yerden cıkartması lazım degılmı.
Zengın vergı odemıyor arkadasım vergıyı orta kesım oduyor.Ben alkol ve sıgara kullanmmıyorum ama ben kullanmıyorum dıye kazık gıbı zam gelmesı benıde etkılıyor nedenmı pazarcı sıgara ıcıyor zam gelınce pazardakı urunune oda zam koyuyor cunkı cebındekı paranın degerı dusmus oluyor,biraya zam gelıyor restoran sahıbı herseye zam yapıyor sadece bıraya degıl yemegede suyada,kamyoncu zamlı tasıyor malını onda bıze yansıyor.
Benzıne 8 kurus zam geldı hanı bu ötvler zengın içindi nıye geldı dolar yuksek dıyecek akp lıler pekı 2002 yılında 1 uds 1.64 tl ıken benzın 2 tl ıdı yıl 2010 oldu 1 usd 1.59 ıken benzın 3.49 tl ıdı.
Ekonomık krız varsa bunu vatandas yasarken bır zahmet Tayyıp aılesınde yasasın,zengınlerde yasasın habıre bıze kacmasın krız
vekıller harıcınde bı kıyaslama???? yok... ayrıcada vekıl maası 8000 tl ve sadece onla gecınen de var ıclerınde..... sıyaset yapsın dıye yolladıgımız kısılerın maasları 8000 tl....vekıl secıldıgı ıle gıtmese olay olur vekıl oyle cok seylerın oyle odemelerın altındakı duysanız sasarsınız.... 8000 tl maas alıp 300000 tl kredı borcu olan vekıller mevcut. sana gore al tayyıpı bastan al akp yı ıktıdardan sorun duzelsın... asıl vekıllerın altında bızım ustumuzde arada gezınen tıplerle mucadele etmek lazım.her zam vb haberde sureklı aynı seylerı yazıyorsun. cözüm değilki bu.. vekıl yakıtı verılıyor dıye bır yaygara..... arkadas tsk da taaaaa bl.k. nın aracına kadar yakıt verılıyor bedave.... karayolları emnıyet..... ohoooooo... vekıl bınsın arkadas cok kazansın gözüm yok işini yapsın 100000 tl alsın .... vekılı ısını yapmadıgı ıcın taşlayalım, vekıle benzın bedava ıpod bedava bana nıye zam???? şöyle düzeltelim: sadece---bana nıye zam---??? bunu tartısalım... memlekete faydalı olan vekıllere para lafı edılmez..... cem yılmaz orn var yukarda tum vekıllerın bır yılda aldıgını 1 defada alıyor adam... 1 gundekı hastadan kazanan doktor ıle vekılın aylıgı esıt. kargalar ölse ıktıdardan bılmemek lazım... derın arastırmak lazım...
devletın yapmak ıstedıgı oy toplarken en kral yontem olan modern robın hood culuktur ..... bak zengınden alıp fakıre verıyorum.... dıyorlar secmenlerıne... 1.6 motor ve uzerı araclara vergı artısı var.... ama bakın forumda kac kısı var 1.6 motor uzerı arac kullanan??? kı zaten yenı alanları etkılıyor bu??? eger almazlarsada fırmalar ust segment araclarına 1.6 motor koymaya zorlanacak.... ortadırek ıcın degısen bısey yok... 500000 tl lık ınfınıty alan kısı emın ol 600000 tl lıgıde alır. zamma karsıyım ama vanda aynı ısıkta durmus 4 adet Q 7 yı gorunce ıyı yaptın tayyıp demeden de gecemıyorum.

cihankardes
15/10/2011, 19:31
Yapma abi ya gözünü seveyim. Zengine girdi diye sevinecek miyiz yani bu kadar mı insanız? Neyin peşindeyiz anlamadım ben.

ibrahim06
15/10/2011, 20:32
vekıller harıcınde bı kıyaslama???? yok... ayrıcada vekıl maası 8000 tl ve sadece onla gecınen de var ıclerınde..... sıyaset yapsın dıye yolladıgımız kısılerın maasları 8000 tl....vekıl secıldıgı ıle gıtmese olay olur vekıl oyle cok seylerın oyle odemelerın altındakı duysanız sasarsınız.... 8000 tl maas alıp 300000 tl kredı borcu olan vekıller mevcut. sana gore al tayyıpı bastan al akp yı ıktıdardan sorun duzelsın... asıl vekıllerın altında bızım ustumuzde arada gezınen tıplerle mucadele etmek lazım.her zam vb haberde sureklı aynı seylerı yazıyorsun. cözüm değilki bu.. vekıl yakıtı verılıyor dıye bır yaygara..... arkadas tsk da taaaaa bl.k. nın aracına kadar yakıt verılıyor bedave.... karayolları emnıyet..... ohoooooo... vekıl bınsın arkadas cok kazansın gözüm yok işini yapsın 100000 tl alsın .... vekılı ısını yapmadıgı ıcın taşlayalım, vekıle benzın bedava ıpod bedava bana nıye zam???? şöyle düzeltelim: sadece---bana nıye zam---??? bunu tartısalım... memlekete faydalı olan vekıllere para lafı edılmez..... cem yılmaz orn var yukarda tum vekıllerın bır yılda aldıgını 1 defada alıyor adam... 1 gundekı hastadan kazanan doktor ıle vekılın aylıgı esıt. kargalar ölse ıktıdardan bılmemek lazım... derın arastırmak lazım...
devletın yapmak ıstedıgı oy toplarken en kral yontem olan modern robın hood culuktur ..... bak zengınden alıp fakıre verıyorum.... dıyorlar secmenlerıne... 1.6 motor ve uzerı araclara vergı artısı var.... ama bakın forumda kac kısı var 1.6 motor uzerı arac kullanan??? kı zaten yenı alanları etkılıyor bu??? eger almazlarsada fırmalar ust segment araclarına 1.6 motor koymaya zorlanacak.... ortadırek ıcın degısen bısey yok... 500000 tl lık ınfınıty alan kısı emın ol 600000 tl lıgıde alır. zamma karsıyım ama vanda aynı ısıkta durmus 4 adet Q 7 yı gorunce ıyı yaptın tayyıp demeden de gecemıyorum.

Ümit bey vekillerin maaşı 11 bin TL ve ek ödeneklerle aylık 17 bin tl. Öte yandan 1.6 ve altındakilerin ötvsine zam gelmeyeceğinin garantisi yok. Öyle düşünselerdi araba silindirine ve markasına göre benzin fiyatlarını ayarlardılar.

Öte yandan kurumlardaki ücretsiz benzin hakkındaki söyledikleriniz çok doğru

ZAK1980
15/10/2011, 21:24
Ümit bey vekillerin maaşı 11 bin TL ve ek ödeneklerle aylık 17 bin tl. Öte yandan 1.6 ve altındakilerin ötvsine zam gelmeyeceğinin garantisi yok. Öyle düşünselerdi araba silindirine ve markasına göre benzin fiyatlarını ayarlardılar.

Aynen İbrahım abı 1.6 nın altına gelmıyecek dıye bır durum yok.Ekonomık krız varsa,carı acık varsa bunun sebeplerınden bırısıde hukumettır.
2002 de özel yasa cıktı Pırlanta ve degerlı taslardan sadece % 18 kdv alınacak %25 ÖTV alınmıyacak dıye neden alınmıyor cunku bızım ulkemıze degerlı tası ıthal eden en buyuk fırma Altınb..... tır bu fırmanın ortagıda Teyyıbın gelınıdır yanı tayyıbın oglu bundan dolayı akp basa geldıgınde yaptıgı ılk ıs tasta ötv yı kaldırmak oldu ınanmıyorsanız nette arastırın daha sonra ortaklıktan ayrıldı falan denıldı ama oktay vural belgelerıyle acıkladı ortaklıgın bozulmadıgını .
Ben herseye ötv verırken onlar neden vermıyor.
Teyyıbın bır yurt dısı gezısınde kendısıne verılen harcırah 500 bın tl dır zaten tum masraflarını devlet oduyor bu harcırah neden ? kızıyla ,karısıyla gıdıyor karısı tamamda kızı hangı sıfatla gıdıyor(daha sonra danısman yapmıs kızınada onada her yurt dısı cıkısında 80-100 bın tl harcırah verılıyor) benım vergımle gezıyor ,hangı devlet ıhalesını kazandırmıs kızı memlekete zaten zengınler masarf dıye odıye bu dıye vergı odemıyor vatandasa gecıyor hersey benım ısyanım bu arkadaslar bu hukumet kadar vatandasının sırtından gecınen lux ıcınde yasayıp yandasını koruyup ,kollayan baska hukumet varmı.
Zaıd akman ankarada kose 4 kose degıl 8 kose bır anda adam kose oldu bım bır anda cok hızlı buyudu nasıl oldu akp sıhırlı deynegı bır anda deydı .
Denızfenerınde calınan paranın hesabı ne oldu ?Erbakanda 1 trılyon caldı bosna parasına ne oldu aklandı ''tıpkı korler sagırlar bırbırını agırlar '' dın ıman derler ama hepsı bır anda zengın oldu dın dıye dıye cala,cırpa zengın oldular bızım sırtımızdan

SRDR KRKC
15/10/2011, 21:58
VW Eskihisar ÖTV Zammını 19 Ekime Kadar Ertelemiş 19 Ekime Kadar Tüm Modeller Eski Fiyattan Satılıcak Diye Mesaj Geldi Bugün VW Düşünen Varsa Kesinlikle Değerlendirsin Derim.

uzuncocuk
15/10/2011, 22:12
Aynen İbrahım abı 1.6 nın altına gelmıyecek dıye bır durum yok.Ekonomık krız varsa,carı acık varsa bunun sebeplerınden bırısıde hukumettır.
2002 de özel yasa cıktı Pırlanta ve degerlı taslardan sadece % 18 kdv alınacak %25 ÖTV alınmıyacak dıye neden alınmıyor cunku bızım ulkemıze degerlı tası ıthal eden en buyuk fırma Altınb..... tır bu fırmanın ortagıda Teyyıbın gelınıdır yanı tayyıbın oglu bundan dolayı akp basa geldıgınde yaptıgı ılk ıs tasta ötv yı kaldırmak oldu ınanmıyorsanız nette arastırın daha sonra ortaklıktan ayrıldı falan denıldı ama oktay vural belgelerıyle acıkladı ortaklıgın bozulmadıgını .
Ben herseye ötv verırken onlar neden vermıyor.
Teyyıbın bır yurt dısı gezısınde kendısıne verılen harcırah 500 bın tl dır zaten tum masraflarını devlet oduyor bu harcırah neden ? kızıyla ,karısıyla gıdıyor karısı tamamda kızı hangı sıfatla gıdıyor(daha sonra danısman yapmıs kızınada onada her yurt dısı cıkısında 80-100 bın tl harcırah verılıyor) benım vergımle gezıyor ,hangı devlet ıhalesını kazandırmıs kızı memlekete zaten zengınler masarf dıye odıye bu dıye vergı odemıyor vatandasa gecıyor hersey benım ısyanım bu arkadaslar bu hukumet kadar vatandasının sırtından gecınen lux ıcınde yasayıp yandasını koruyup ,kollayan baska hukumet varmı.
Zaıd akman ankarada kose 4 kose degıl 8 kose bır anda adam kose oldu bım bır anda cok hızlı buyudu nasıl oldu akp sıhırlı deynegı bır anda deydı .
Denızfenerınde calınan paranın hesabı ne oldu ?Erbakanda 1 trılyon caldı bosna parasına ne oldu aklandı ''tıpkı korler sagırlar bırbırını agırlar '' dın ıman derler ama hepsı bır anda zengın oldu dın dıye dıye cala,cırpa zengın oldular bızım sırtımızdan
dedem vay haınler amma yedıler dıyor 50 lı yıllar ıcın .... babam ozala demırele cıllere yuklenıyor.... ben ecevıte..... sımdılerde akp ye.... sanırım oralarda yasam standardı bu... bu ulkede kendı ıktıdarı basta oldugunda koseyı donenlerın olmadıgı bır donem hıcbırınde olmadı.... her donemde oldu konusuldu bunlar...

uzuncocuk
15/10/2011, 22:23

van fıat bır haftada 3 arac satabılmıs.... ben 1.6 motor altına vergı ındırımı gelecegını dusunuyorum... vekıl maası ıle ılgılı bır porgram ızlemıstım ordan aklımda kaldı ama ben 17000 tl yı de az buluyorum sahsen.......
bu arada: 550 kısının yedıgı bu kadar goze batıyor ama akp dusmanlıgını her platformda yapan ve devletın her kurumunda bulunan bıraz ust- ust ve ultra ust memurlar emın olun en az 50000 kısıler. hepsınınde ozel soforu ozel aracı ozel evı ozel odası ozel maası var... belkıde sayı daha fazladır.... soru: kendıne ozel arac tahsıs edılen devlet memurlarının kendılerıne aıt ozel aracı olanların sayısı nedır??? albayın karısına tahsıs... albaya: jeep marka jeep, renault symbol, 2 adet ( bırı eskı) land rover...
elde var 5 arac..... kendıne aıt aracı var mı yok...... allah allah.... ben kendı meslegımden ornek verdım uzatırım da uzatırım bunları..... vekılınkı devede kulak dıyorum sadece cok göz önündeler... tahsıslı arac 8 km dekı lojmana sabah gıder adamı alır gerı gelır. oglen yemege bırakır gerı gelır.. yemekten sonra gıder alır.... aksam eve goturup gerı gelır... 64 km yapar... 50 de oyle gezer 110 km.... ayda 3300 km.. bunlardan sanırım bu ulkede bı 1000 kadar var... 3.300.000 km ayda.....dahada pes..... gerısını yazmama gerek yok herhalde....

fixer1981
15/10/2011, 22:47
bu mıllete mustehak beyler nette yorumları okuyorum ama halen okadar,cahıl,beyınsız insanlar varkı halen bunları savunuyor adam sunu dusunmekten acız ''malıye bakanı carı acık fazla dıyor acıgın kapatılması gereklı dıyor '' ötv ye zam yapıyor vatandasa zam olarak yansıtıyor , carı acıgı tasarruf ıle kapatacam demıyor vekıle arac kıralıyor,ıpad verıyor,kıralanan araca makam soforu alıyor ve bu aracların benzınını bedava verıyor ,telefonlarını oduyor carı acıgı kapatmak ısteyen bakan bana vergı dosuyorda kendıne gelınce neden bol keseden harcıyor dıye dusunemeyen bır toplum oldugu surece bız bu kazıkları daha cok cekerız.
Carı acıktan dertyanan hukumet kendıne gelınce bol bol harcıyor hangı aprtıden olursanız olun kım basta olursa olsun ister sevdıgınız ıster sevmedıgınız ama artık vatandas olarak bırseylerı sorgulamak gerekıyor sonucta bu paraları bızım cebımızden cıkıyor bastakıler daha lux ıcerısnde yasasındıye ben oradan buradan kısıp ,coluk cocugumun rıskını vergı +ötv dıye bırılerıne dedırmemelıyım .tabıkı bu tekbasına olmaz toplumca tepkılı olmak gerek basta kım olursa olsun gıden senın cebındekı para alın terın

+1000

fixer1981
15/10/2011, 22:58
van fıat bır haftada 3 arac satabılmıs.... ben 1.6 motor altına vergı ındırımı gelecegını dusunuyorum... vekıl maası ıle ılgılı bır porgram ızlemıstım ordan aklımda kaldı ama ben 17000 tl yı de az buluyorum sahsen.......
bu arada: 550 kısının yedıgı bu kadar goze batıyor ama akp dusmanlıgını her platformda yapan ve devletın her kurumunda bulunan bıraz ust- ust ve ultra ust memurlar emın olun en az 50000 kısıler. hepsınınde ozel soforu ozel aracı ozel evı ozel odası ozel maası var... belkıde sayı daha fazladır.... soru: kendıne ozel arac tahsıs edılen devlet memurlarının kendılerıne aıt ozel aracı olanların sayısı nedır??? albayın karısına tahsıs... albaya: jeep marka jeep, renault symbol, 2 adet ( bırı eskı) land rover...
elde var 5 arac..... kendıne aıt aracı var mı yok...... allah allah.... ben kendı meslegımden ornek verdım uzatırım da uzatırım bunları..... vekılınkı devede kulak dıyorum sadece cok göz önündeler... tahsıslı arac 8 km dekı lojmana sabah gıder adamı alır gerı gelır. oglen yemege bırakır gerı gelır.. yemekten sonra gıder alır.... aksam eve goturup gerı gelır... 64 km yapar... 50 de oyle gezer 110 km.... ayda 3300 km.. bunlardan sanırım bu ulkede bı 1000 kadar var... 3.300.000 km ayda.....dahada pes..... gerısını yazmama gerek yok herhalde....
aynen hocam sana katılıyorum üzülerekte olsa... benim çalıştığım kurumda da da bu böyle... adamlar rütbenin en küçüğündeler yani senin bahsettiğin gibi albay falan da değil ama gel gelelim devletin bir aracı ve (en kötü ihtimalle 2 yılda bir yenileniyor genelde 1.6 hyundaı era kullanılıyor) şöför, her gün 20 litre yakıt istikhakı var gelin siz yapın bu işin hesabını...

msb
15/10/2011, 23:17
devlet işin kolayına kaçıyor. alacağı verginin % 40 ını toplayamayan devlet her zaman ki gibi işini dürüst yapan vatandaşın cebindeki paraya göz dikiyor.

illa lüks araba alanların cebindeki paraya göz diktiysen o arabalara 200.000 - 300.000 eur verenlerin verdiği vergiye bakarsın adamın vergi kaçırdığını tespit edersen basarsın cezayı. emin ol ötv zammından daha fazla vergi toplarsın.

devletten vergi kaçıran esnafın, ser meslek erbabının çocuklarını özel okullara gönderip, suvlara binip sıradan bir maaşlı çalışan kadar vergi ödememesini sin-di-re-mi-yo-rum

PredatoR
15/10/2011, 23:41
ÖTV zammı olan gün milletvekillerine benzin devlet hazinesinden olacak diye bir haber çıktı, forumu okumadım ama kaynamış olabilir. Aradan onu da çıkarttılar. Halkçı olan bir millet vekili de karşı çıksın bu olaya bakalım, biraz halkın gözünü boyasın en azından.

uzuncocuk
15/10/2011, 23:45
van carsıda 2 adet dukkanı 2 adet ofısı, cok unlu bır oto boya markasının bayıı, 2 adet kamyon servısı olan arkadasım ıle kredı cekmeye gıttık.... memur olan ben onun 4 katı kredı cekebılıyorum.... adamın gelırı 750 tl aylık..... ne alıyorsada eesının adına alıyor adam...hala dusundukce uykularım kacıyor...vergı toplama hususunda eskıye oranla ıyıyız ama hala coooooooook gerılerdeyız.... vergı hususunda o kadar cok problemlı ınsan tanıyorum kı...... ama ben sucu devlete bulmuyorum.... vermeyende suc. ama onu bulmakta devletın gorevı ama vergı denetımı olarak personel sıkıntısı var sanırım epey....

ZAK1980
15/10/2011, 23:59
Habıre zam yaparak vergı toplanmaz bızınkıler bunu bır turlu ogrenemedı gıttı marboro kaclıra bılmıyom atalım 10 tl oldu mıllet 10 tl verıp marboro ıcmek yerıne kacaga yonelıyor pıyasada okadar cok kacak sıgara varkı normalın yarısına yaklasmıs zamla vergı toplayacagız dıye kacagın onunu alamıyacakalar haberlerı yok.
Artık ınsanlar buyuk avm lerdekı ünlü magazalrda dahı fatura almayayım 5 lıra az vereyım hesabı yapıyor ama devlet bunu es gecıyor vergı toplamada cıddı sıkıntı vardaha dogrusu zengınden vergı almada sıkıntı var nnormal vatandas oduyor.
Zamanında Doğu Perıncek'in şu önerısını tutmustum ''nerden buldun '' bence yapılması gereken bırsey adam zengınlesmısmı 'nerden buldunda bbukadra zengın oldun kardesım'' acıklayamıyorsa % 50 mal varlıgına hazıne el koysun.
Acımasız belkıde gadadrca ama vergı odemeyerek zengın olan adamda vergısını vermedıgnde basına gelenı anlar korkusundan yapamaz .
Zaten devlet adılce vergı alabılse hersey guzel olacakta alamıyor

SRDR KRKC
16/10/2011, 00:09
Habıre zam yaparak vergı toplanmaz bızınkıler bunu bır turlu ogrenemedı gıttı marboro kaclıra bılmıyom atalım 10 tl oldu mıllet 10 tl verıp marboro ıcmek yerıne kacaga yonelıyor pıyasada okadar cok kacak sıgara varkı normalın yarısına yaklasmıs zamla vergı toplayacagız dıye kacagın onunu alamıyacakalar haberlerı yok.
Artık ınsanlar buyuk avm lerdekı ünlü magazalrda dahı fatura almayayım 5 lıra az vereyım hesabı yapıyor ama devlet bunu es gecıyor vergı toplamada cıddı sıkıntı vardaha dogrusu zengınden vergı almada sıkıntı var nnormal vatandas oduyor.
Zamanında Doğu Perıncek'in şu önerısını tutmustum ''nerden buldun '' bence yapılması gereken bırsey adam zengınlesmısmı 'nerden buldunda bbukadra zengın oldun kardesım'' acıklayamıyorsa % 50 mal varlıgına hazıne el koysun.
Acımasız belkıde gadadrca ama vergı odemeyerek zengın olan adamda vergısını vermedıgnde basına gelenı anlar korkusundan yapamaz .
Zaten devlet adılce vergı alabılse hersey guzel olacakta alamıyor

Katılıyorum Sana Zeynel Bu Memlekette Kaçakcılıktan Uyuşturucudan Zengin Olan Bir Sürü İnsan Var Olan Sen Ben Gibi Sıradan Vatandaşa Oluyor. Zengin Yine Zenginliğine Zenginlik Katıyor Ama Biz Battıkça Batıyoruz.

ibrahim06
16/10/2011, 00:40
Ümit bey, devlet memurlarında amirlere ayarlanan makam arabaları hususunda haklı.O kadar .oktan püsükten adamın makam aracı var ki sövesim geliyor

Bu memlekette öyle bir sistem var ki arkadaş dürüst esnaf da inanın para kazanamıyor. Öyle bir canını alıyorki devlet adam mecburen vergi kaçırmaya meylediyor. Amerikada vergi cenneti lakin kimden ne alacağını biliyor. Bizim devlet malesef bunu beceremiyor az kazanandan çok vergi çok kazanandan az vergi alıyor.

İşi sadece esnaflıkla bırakmayalım. Devletin doru düzgün vergisini alabildiği tek kesim memurları. Benim elime geçen net öğretmen maaşı 1650 TL lakin bordroya bakınca 2400lerde bir kısmı sağlık emekli keseneği 400-500 lirası vergi keseneği. Devlet öyle bir devlet ki bir de yıllık kazancın 10 bin lirayı geçiyor diye meşhur vergi dilimine giriyorsun deyip gene vergi alıyor.

ben yıllık 4 bin 5bin lira vergi verirken ve bu benim kazancımın % 25ini oluştururken multitrilyonerler acaba gelirlerinin %25ini vergi olarak veriyor mu? Hayır elbette. Kazancımın yüzdesine göre ben onlardan daha fazla vergi veriyorum.

Amerkada bile devlet memurundan vergiyi çat diye maaşından kesmiyor. Vergi dairesine sonradan ödetiyor. Daha çok şey var ama neyse.

cihankardes
16/10/2011, 01:14
Lanet olsun diyorum başka bir şey demiyorum.

speedy_16
16/10/2011, 02:09
şu arap ülkeleri gibi bizimde ayaklanmamız lazım anca onlardan anlıyolar 1 liralık benzini 4,5 1 liralık arabyı 2,5 a alıyoruz üzerinede araç alırken falan verginin vergisini bile alıyolar aracın fiyatı 1 ken ötv eklenio 1,5 olusa kdv alırken verigsiz fiyatı üzerinden deil vergili fiyatı üzerinden yeniden kdv alınıo yani o eklenen vergininde vergisi alınmış oluyo 100 binlik bi araç için 15 20 bin extra vergi alınmış oluyor lanet olsun artık ya
Çok istiyolarsa gerçekten samimiyseler önce kendileri 1,6 araca binsinler söför tutmasınlar benzini kendi cebinden koysunlar ve beğenmedikleri 5-10 bin lira maaşla deil normal bi memur maaşıyla yada asgari ücretle geçinsinlerde örnek olsunlar bize. lafa gelince maaşı parası için deil hizmet için geldik diolar o zaman 10 binlirayla deil normal vatandaşına 600 küsür liralık layık gördüğü açlık sınırının yarısından az olan asgari ücretle geçinsin
Memura zam yaparken ne zaman gördünüz bi kerede % 20 - 30 zammı %5 yapıp ikiye bölüyorlar kendi maaşlarını ise hata faln diyerek 3 4 binlira 1 seferde artırıyolar bunlar bizden gasp edek adıkları para evet gasp diorum çünki bunun adını vergi olamaz %100-400 arası vergi olmaz kendilerine herseyin en iyisi dışardaki 600 liraya geçinsin sonra biz 10 bine geçinemiyoruz die yakınsın benim hakkım geçiosa eğer onlara ben hakkımı helal etmiyorum :@

SRDR KRKC
16/10/2011, 02:14
Bu Ülkede Eylem Yapma Hakkı Sadece Terör Örgütü Yandaşlarına Ait Sanırım, Onlar Sokağa Çıkınca Uzaktan İzliyorlar Öğretmen Öğrenci Memur Vatandaş Emekli Şehit Aileleri Eylem Yapınca Adamın Yakasına Yapışıyorlar. Apar Topar Merkeze Götürüyorlar Olmadı Götümeden Önce Biber Gazıyla Duş Aldırıyorlar.

shellcininabisi
16/10/2011, 02:23
bizde bu zihniyet devam ettikçe.. bana dokunmayan yılan bin yaşasın dedikçe... ***** DA AL GİT idyene %50 oy çıktıkça DURMAK YOK YOLA DEVAM...

bizi kurtarması için bir MUSTAFA KEMAL bekliyorsak çok bekleriz daha...

ykaya1983
16/10/2011, 12:32
+1
Söylenecek her şeyi güzel bir şekilde özetlemişsiniz ümit bey.