Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik Seçimi Konusunda Acil yardım Lütfen...
Değerli forum üyeleri. Bu konu hakkında forumumuz içerisinde açılmış hemen hemen tüm konuları okudum. Benim lastikten beklentim ilk önce güvenliktir. Yani yol tutuşu ve frenleme performansıdır. Ama elbetteki konfor da önemli. Yol sesi şimdikine göre kesin azalacaktır diye düşünmekteyim. Lassa miratta var aracın üzerinde. 2008 14. hafta tarihli. Ben bu lastikleri aldığımdan beri yaklaşık olarak 45000km yol yaptım. Artık kesin değiştirmem lazım. Lütfen tecrübelerinizi ve görüşlerinizi benimle paylaşın. Hem ben hemde lastik almayı düşünen arkadaşlarımıza yardım etmiş olursunuz. Şimdiden herkese teşekkürler.
Bayilerle de görüşerek bazı fiyatlar aldım. Lastik başına 10-20TL gibi bir fark benim için önemli değildir. Önemli olan beklentilerimi karşılamasıdır.
Tüm lastikler 185/65/R15 ölçülerine göre olacaktır. Fiyatlar da bu ölçülerin fiyatlarıdır.
Lassa Impetus Revo = 170TL
Bridgestone Turanza ER300 = 200TL
Continental ContiEcoContact3 = 160TL
Pirelli Cinturato P6 = 175TL (Bayilerden birisi bu lastiğin 2011 modelinin olmadığını ve artık üretilmeyeceğini söyledi. Ama resmi sitede hala görünmekte)
Michelin Energy Saver 88T modeli = 165TL
Michelin Energy Saver 88H modeli = 210TL
( Michelin yumuşak olması dayanıklılık ve ömür açısından beni korkutuyor)
Bende cok araştırma yaptım 1ay oldu alalı Michelin Energy Saver 88H modeli tanesini 195 tl ye aldım michelin bayisinde 1yılda yol yardım verdiler benim ölçü 185X60X15 yanak birazdaha ince çokta güzel oldu dendiği kadar sessiz bir lastik yumuşak ve yol tutuşu harika durumunuz müsait ise bu lastikten öneririm
Hayırlı olsun güle güle kullanın lastiklerinizi. Aslında benim de fiyatını öğrendikten sonra Michelin aklıma yattı gibi. 88T alsam sorun olmaz diye düşünüyorum. Çünkü zaten aracın katalog değerinde 88T öneriyor. T serisinin maksimum hızı da 190km/h. Bu da benim aracın ulaşamayacağı bir değer zaten.
Az önce başka bir lastikçi Michelin Energy Saver 88H modeline 195TL dedi. Rot balans nitrojen dahil. Ayrıca sprey boya alırsanız kampanaları diskleri falan da bedavaya boyarız dedi.
Teşekkürler fiyat gayet iyi michelin'den şikayetçi olan duymadım bu güne kadar yinede karar sizin
Aslında bende bugüne kadar Michelin'ciydim. Fakat bugün sabahtan beri tüm lastik konularını okudum diyebilirim. Michelin'in ıslak zemin performansından ve çabuk yıpranıyor olmasından dolayı şüpheler oluştu. Bende forumdaki arkadaşlardan yardım almak istedim. 88T modelinin fiyatı aslında güzel. Onu mu alsam acaba?
Çabuk yıpranma olayı hamurunun yumuşaklığından evet dezavantaj olabilir ama seside kesen yumuşak olması malum bizim araçlar biraz sesli :) karar sizin bütçenize ne uygun geliyor ise onu alın
Dün akşama kadar ne kadar forum ne kadar yabancı test firması varsa hepsini okudum. Sanırım Bridgestone Turanza ER300 olacak tercihim.
Mugen_punto
13/10/2011, 13:02
Ben bridgeston ecopia e100 model lastik kullanıyorum ses konusunda hiç sıkıntım yok.. tavsiye ederim..
cihankardes
13/10/2011, 13:34
petlas'ı araştırdınız mı? çok övülüyor lastik hem de yüzde yüz Türk
Bridgestone ecopia e100 modeline de şimdi bir bakayım. Daha önce duymamıştım. Teşekkür ederim.
Açıkçası petlas'a hiç bakmadım. Ama şimdi biraz bakayım diyorum. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
rockforever
13/10/2011, 13:56
bridgestone er 300 iyi bir seçim olur
bridgeston er300 veya continantalden birini seçerdim ben olsam...:thumbup1:
Kararımı verdim arkadaşlar. Continental ContiEcoContact3 alıcam.
bora.sen
14/10/2011, 15:56
Bridgestone Turanza ER300 kullanıyorum hiçbir sıkıntım yok tavsiye ederim
architect39
14/10/2011, 16:12
Bridgestone Turanza ER300 ben tavsiye etmem belki dayanıklı bir lastik ama çok sert ve yol sesi çok yapıyo ben ya Michelin yada continantel al derim
Kararımı verdim arkadaşlar. Continental ContiEcoContact3 alıcam.bende kullanıyorum gerçi benimki
ContiEcoContact2 ama yinede çok memnunum...:Ç
Mugen_punto
14/10/2011, 20:06
Continental mi allah göstermesin birdaha asla o marka lastik kullanmam... aracın fabrika çıkışı lastikleri ondandı. ses desen fazlasıyla var. yol tutuşu hiç yok allaha emanet gidiyorsun.. bridgestone aldım rahatladım...
E_N_D_E_R_
14/10/2011, 21:16
Michelin...
ozan kardeşim doğru karar vermişsin hayırlısı olsun
Lastiklerimi ve jantlarımı dün taktırdım. ContiEcoContact3 aldım. Jant olarak fazla araştırma yapmadım açıkçası. Lastikçideki jantlardan birisini seçtim. Kormetal marka jantlarım. Lastikler için 160TL/adet ve jantlar için 150TL/adet fiyat istediler. Lastiklerde daha uygun bir fiyat bulamadım. Zaten onlarda indirim yapmadı lastikte. Ama jantta fiyatı 130TL/adet olarak anlaşabildim. Yani toplamda 1120TL'ye almış oldum.
Tüm arkadaşlara fikirlerini paylaştıkları için teşekkür ederim.
ben de mıchelin 175x65x15 aldım tanesi 175 tl herşey dahil
gayet memnunum