Orijinalini görmek için tıklayınız : Stepne içindeki bu parça ne işe yarar?
1ocak2011
11/10/2011, 13:54
Arkadaşlar resmi yabancı bir forumdan aldım. Bu küçük kırmızı parça bende yok, olanlar ne işe yarıyor cevaplarsa sevinirim.
Saygılarımla,
Tuncay Aydemir
bende ilk defa gördüm, ne ki?
Mugen_punto
11/10/2011, 14:04
fosforlu kalem olabilirmi :) attım ama :D
Tuncay abi bende ilkkez gördüm, aklıma ilk gelen el feneri tarzında bişi olabilir mi, çünkü lastik her zaman gündüz patlayacak diye bişi yok, bence olabilir :)
Bijonları işaretlemek için olabilirmi aceps.
1ocak2011
11/10/2011, 15:42
Bizde boş olduğuna göre kesin iyi birşeydir ve çalıyorlardır. Elalemin italyanı baksana tenezzül etmiyor, bizimkilerde nereden çalarız onun peşindeler...
fener gibi birşey olabilir...
shellcininabisi
11/10/2011, 16:47
Bizde boş olduğuna göre kesin iyi birşeydir ve çalıyorlardır. Elalemin italyanı baksana tenezzül etmiyor, bizimkilerde nereden çalarız onun peşindeler...
arkadaşlar benim bir fikrim var ama emin olamadım.. acaba kitapçıkta yazan "stepnede bulunan MİNİ LASTİK ONARIM SPREYİ" olabilir mi?
toggykaya
11/10/2011, 17:01
onarım spreyi bu kadar minik olabilirmi peki? :)
1ocak2011
11/10/2011, 17:07
Sanırım o bölüm herkeste boş, peki italyadaki araçlarda neden dolu?
shellcininabisi
11/10/2011, 22:11
sadece bir tahmin fiat servisine sormak lazım
Bizim araçta da yok bundan,kimbilir ne...:)
Bende de o kısım boş. Ne olduğunu merak ediyordum açıkçası.
çok düşünmeye gerek yok. kesinlikle bayanlar için makyaj molası için bir ruj koymuş elin italyanı.biizmkilerde almış eşlerine armağan etmiş. :)
fotoğrafta orada duran nesneyi bilmiyorum ama benimkinde bijonları gevşettikten sonra elle kolayca çevirip sökmemize yarayan bir parça var. sanırsam fotoğrafı çeken farklı bişey koymuş.
Lastık havalarını kontrol esnasında Sibop kapaklarını sökerken kullanılan bir aparat olabılır.Kapakları tutupta ellerin kirlenmemesi için.Bazı marka araçlarda bu var.Mercedes bir araçta görmüştüm bu tür bir alet
insomnia06
13/10/2011, 10:46
bende bravo var,bende bu hafta sonu farkettim o parçayı stepnenin içinde ama detaylı incelemedim.ucu vida gibi dişli bir metal parça işlevini bilmiyorum ama..
1ocak2011
13/10/2011, 10:52
Sayın Aksoy,
Yakın bir fotoğrafını çekmeniz mümkünmü? Birde ne işe yaradığı çözerseniz FIAT'a baskı yapacağım. Sorun olarak bildirdim onlarda araştırmaya başladılar...
Sibopları gevşetmek için kullanılan bir aparat olabilir, Opel'lerde flnda oluyor
insomnia06
13/10/2011, 11:06
Sayın Aksoy,
Yakın bir fotoğrafını çekmeniz mümkünmü? Birde ne işe yaradığı çözerseniz FIAT'a baskı yapacağım. Sorun olarak bildirdim onlarda araştırmaya başladılar...
araba evin önünde akşam unutmazsam çeker paylaşırım inşallah..
1ocak2011
13/10/2011, 11:14
Bekliyoruz,
Saygılarımla
blackhawk
13/10/2011, 12:10
Bende tahminde bulunayım. Hava kontrol saati lastik basıncını göremediğiniz yerlerde sibop kapağını çıkartıp sibopa uç kısmından bastırıyorsunuz lastik içindeki basınçla saatin içinden bir parça dışarıya doğru çıkıyor. Üzerinde psi cinsinden rakamlar var. Böylece kaç bar hava bastığınızı anlıyorsunuz. Her benzincide digital kompresör olmadığını düşünülerek konmuştur. Ama biz büyük Türkiye olduğumuz için bize gelen araçlara Fiat koymuyordur.
1ocak2011
13/10/2011, 12:53
Benim aldığım resim italyadan Türkiyedede olması lazım diye düşünüyorum...
Bende tahminde bulunayım. Hava kontrol saati lastik basıncını göremediğiniz yerlerde sibop kapağını çıkartıp sibopa uç kısmından bastırıyorsunuz lastik içindeki basınçla saatin içinden bir parça dışarıya doğru çıkıyor. Üzerinde psi cinsinden rakamlar var. Böylece kaç bar hava bastığınızı anlıyorsunuz. Her benzincide digital kompresör olmadığını düşünülerek konmuştur. Ama biz büyük Türkiye olduğumuz için bize gelen araçlara Fiat koymuyordur.
+1 Doğru ya mantıklı geldi bana da, büyük ihtimal lastik basınçlarını sürücünün ölçmesi için ölçüm cihazı olabilir
+1 Doğru ya mantıklı geldi bana da, büyük ihtimal lastik basınçlarını sürücünün ölçmesi için ölçüm cihazı olabilir
Yada lastık patladıgında gıren cıvının yerını ısaretlemek ıcın fosforlu kalem .Malum artık ınsanlar lasyık sısırıcı kullanıyor degıstırmek yerıne bence bu ıkıısnden bırısı ama % 70 hava basıncıdır
Infortion
13/10/2011, 23:56
Arkadaşlar benim araçta bu çeki demiri yok. Yani takılıp çıkanlardan. Nerden bulabilirim acaba bunu her araç birbirine uymuyormuş sanırım. Bilenler varmı ? İstanbul Anadolu yakasındayım bu arada.
insomnia06
14/10/2011, 10:36
herkese günaydın sabah fotosunu çektim stepnenin ayrıca parçanın,ne işe yaradığı hakkında en ufak fikrim yok:)görüldüğü üzere ucu vida başlı sert bir metal parça ne işaratleme kalemi ne de basınç ölçmeye yarayan bir alet.ınfortıon arkadaşımız çeki demiri demiş sanırım öyle..
Teşekkürler Hasan kardeşim, sağolasın, senin sayende belki bizde bu parçadan edineceğiz, ancak bunda önce ne işe yaradığını bir tespit etmek gerek :)
1ocak2011
14/10/2011, 10:56
Fiat'tan henüz haber yok resim için teşekkür ederiz. Ama ne işe yarıyor onuda anlamamız lazım...
insomnia06
14/10/2011, 10:58
rica ederim..bravo foruma bi konu açayım bakalım ne cevap gelecek:)
Bu konuyla ilgili bir gelişme yokmu ?
insomnia06
17/10/2011, 12:21
merhabalar..o parçanın klavuz vidası olduğunu öğrendik.yani tekeri söktünüz,yenisini takacaksınız tekeri yuvasına oturttunuz bijon deliklerini denk getirdikden sonra bu parçayı herhangi bir bijon deliğine sokuyoruz ve tekeri sabitliyoruz sonra diğer 3bijonu sıkıyoruz,sonra bunu çıkartıp son bijonuda yerine takıyoruz,mevzu buymuş:rolleyes:
https://www.hizliupload.com/di-TCH5.jpg (https://forum.grandepuntotr.com/../%5BIMG%5Dhttps://www.hizliupload.com/di-TCH5.jpg%5B/IMG%5D)
Bu anlatım bravo'nun kitapçığından sanırım. GP ve evo kitapçığında da var mı acaba. Kitapçık yanında olanlar bakabilirmi ? Kitapçıkta varsa bayiden talep edelim nerde bu parça diye :)
1ocak2011
17/10/2011, 13:51
Evo'nun kataloğundaki o bölümdeki resimdede orası boş...
warmehmet
25/06/2013, 22:39
Merhaba arkadaşlar forumu uzun zamandır takip ediyorum, ilk mesajım, ilk önce teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
Eklerde verdiğim "a" resminde 1 ile işaretlendirdiğim aparat nedir? "b" ve "c" resımlerı kendi arabamda bugun çekmiş olduğum resimlerdir. 1 ile aynı yer bendeki resimlerde yeri boştur. "b" ve "c" resımlerınde 2 ile işaretlediğim yerde de bir boşluk var acaba sizlerde dolu mu?
Araç 2011 Grande Punto 1,3 Multijet Active
İyi akşamlar
1 nolu parça çeki demiridir kardeş.
aracımızda sabit takılı değil ön tampondaki kapak açılır oraya takılır aracımızı çektiririz.
sen de boşsa çeki demiri temin etmen yararlı olacaktır.
diğer küçük olan ne bilmiyorum.
warmehmet
25/06/2013, 23:17
Teşekkür ederim kardeşim.
Aracımı sıfır almıştım, şimdiye kadar ihtiyaç olmadığından pek dikkat etmemiştim fakat bugun bakınca farkettım. Aldığımda incelemiştim fakat varmıydı yokmuydu hatırlamıyorum.
Sizlerde de varmı yoksa sonradan mı temin ettiniz çeki demirini?
İyi akşamlar
celenlee
26/06/2013, 00:24
Geçen cuma LPG taktırınca dikkati çekmişti 2 boşluk, Bu kırmızı zımbırtı ve 2 numara diye işaretlediğiniz yerler bende de boş.
1 numaralı işaret yerinde ise çeki demiri olması gerekiyor.
bende vardı çeki demiri 2. el aldım ama daha önce marea vardı ben de onunda lastik içi bu sette vardı çeki demiri
bu lastik içi setin içinde
bi tane tornavida+ kriko kriko +kolu+ çeki demiri oluyor.