PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Astı otoparkı 50dk ucretsız

ZAK1980
03/10/2011, 20:16
Ankara 5.Tüketici Mahkemesi başkentlileri rahatlatacak bir karara imza attı. AŞTİ içindeki otoparkta araçlardan artık 50 dakikaya kadar ücret alınamayacak.

Aracını terminalde park eden bir vatandaş 4 liralık otopark ücretinin haksız olarak alındığı iddiasıyla Çankaya Tüketici Hakem Heyetine başvurdu.
TRT Haber (https://www.hurriyet.com.tr/anasayfa/)'e göre yynı kişi, heyetin iptal ettiği kararı Tüketici Mahkemesine götürdü.
Mahkeme vatandaşı haklı buldu ve 4 liralık otopark ücretinin faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi.
Ankara (https://www.hurriyet.com.tr/index/Ankara/) 5. Tüketici Mahkemesi, ''genel park alanlarının dışında, terminal içinde özel bir park alanı tahsis edilmesi halinde ücretsiz sürenin 50 dakika olacağını'' belirtti.
kaynak:
AT otopark 50 dakika cretsiz - Hrriyet Gndem (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/18892135.asp)

izoci
03/10/2011, 20:32
geçen zonguldaktan gelirken tabelasını gördüm ama girmek nasip olmadı :)

diesel32
03/10/2011, 20:47
aynısı istanbul otogarına da olur umarım...

OzzY
03/10/2011, 20:53
bu olay senelerdir var zaten. kalkmışmıydı?

takres
03/10/2011, 20:57
bu olay geçen sene vardı zaten :S

toggykaya
03/10/2011, 21:19
İ. melih gökcek bu tarz mahkeme kararları pek takan bi adam değil. ne yapar eder o parayı alır.. ama adı otopark ücreti değilde otopark bedeli olur soranlarada ücret almıyorum bedel alıyorum der geçer.. sonrada tüketiciler tekrar başlar mahkeme kapılarını aşındırmaya

ibrahim06
03/10/2011, 22:42
bu tarz kararlar emsal teşkil etse de gene de ücret almaya devam ederler. Bankalar gibi. Kart aidatını mahkemeye veren kazanıyor ama aidat ücreti alınmaya devam ediyor.

SRDR KRKC
03/10/2011, 22:48
Bende Şu Tesislerdeki WC Leri Mahkemeye Vericem Arkadaş Valla Yha Çay 1 Lira WC 1 Lira :) Hem Hizmet Veriyor Bizde Hizmetin Bedelini Ödüyoruz Sonrasında Birde Haraç Gibi İhtiyaç Haracı Ödüyoruz. Gıcık Oluyorum Acaip Gıcık Ama Birgün Vericem Mahkemeye Soyguncu Herifler :)

ZAK1980
03/10/2011, 23:04
İ. melih gökcek bu tarz mahkeme kararları pek takan bi adam değil. ne yapar eder o parayı alır.. ama adı otopark ücreti değilde otopark bedeli olur soranlarada ücret almıyorum bedel alıyorum der geçer.. sonrada tüketiciler tekrar başlar mahkeme kapılarını aşındırmaya
Arkadaslar yaklasık 1 yıldır ucret alınmıyor zaten zaman olarak 30 dk ıle sınırlı ıdı 31. dk da 4 tl oduyorsunuz ,ama bu karar ıle 30 dk olmus 50 dk yanı uygulanıyor ve para alınmıyor 1 yıldır sadece bu karar ıle dakıkası artmıs

Punto_Can
03/10/2011, 23:25
4 ay önce ankaraya gittiğimde de 50dk ücretsizdi :)

serkankucuk
04/10/2011, 10:29
ee ben geçen yıl neden para verdim o zaman? bu 30dk olayı da kafalarına göre uyguladıkları bi uygulama o zaman.

takres
04/10/2011, 12:52
ee ben geçen yıl neden para verdim o zaman? bu 30dk olayı da kafalarına göre uyguladıkları bi uygulama o zaman.

aşti ye girdiğin zaman ücretsiz otopark ve ücretli otopark diye ikiye ayrılıyor abi yanlış yere gitmiş olabilir misin?

cemal arslan
04/10/2011, 13:43
25 dk ücretsiz otopark var...

diğer otopark ücretli..istersen 5 dk kal...

havaalanına ne demeli ??? bir kez arabayla gitme hatasında bulundum...sabah gittim gece geldim...nerdeyse uçak bileti kadar otopark bedeli ödedim...

tuvaletler havaalanındaki gibi ücretsiz olmalı...
adamlar fiş dahi kesmiyor...
gir çık 1 lira...saatte 100 kişi geliyor...6 tuvalet var....düşünün ne kadar para kazanıyorlar...üstelik vergisini ödemeden....

yollardaki tesislerde cabası....yeni yeni firma tesisleri açılıyorda ücretsiz kullanılıyor...

haksız yere o kadar çok para ödüyoruz ki....

anlam vermek imkansız....

serkankucuk
04/10/2011, 15:32
Havaalanı otoparkın ben de hayran kaldım, on numara bi iş, 1 saat 8 TL, 1-2 saat 12 TL filan diye katlanarak gidiyordu...

Valla oturduğun yerden para basıyosun çünkü kimse 1-2 saatten fazla da kalmıyordur, ha kalan varsa da daha beter soyuyorsun ogh mis gibi iş valla...