Orijinalini görmek için tıklayınız : şaştım bu işe
Murat 1979
03/10/2011, 17:55
ailemiz 5 kişi olcağı için hem borcu kapatmak hemde daha büyük bir araç almak için aracımı satışa çıkardım 2011 model evo 1,3 dynamic +spk+ak 33600 e kadar düştüm ne kaza ne boya var 15500 km de internete ilanda verdim ne arayan var ne soran bu banamı denk geldi yoksa piyasa gerçekten durgunmu araç 9 aylık sıfırının liste fiyatı 39130 lira şaştım valla bu işe...
sıfır araç alacaklar yıl sonu kampanyalarını bekliyor, o yüzden cazıp olmayınca sıfıra yakın ikinci el almıyorlar...
Murat 1979
03/10/2011, 18:01
yani mantıklı ama bizim araçlarda sıfıra parası yetmeyene fırsat diye düşünüyorum
yani mantıklı ama bizim araçlarda sıfıra parası yetmeyene fırsat diye düşünüyorum
sizinkide mantıklı ama alıcı bişey alacağı zaman kılı kırk yarıyor...
Murat 1979
03/10/2011, 18:07
sizinkide mantıklı ama alıcı bişey alacağı zaman kılı kırk yarıyor...
hayırlısı diyelim bekleyelim bakalım...
Siz bekleyin muhakkak çıkacaktır müşteri,acele etmeyin,bir hafta bekleyin bu fiyatta.
ben o fiyatlara sıfır araba almayacaksam c sınıfı 1.6 dizel alırım diye düşünüyorum...belki benim gibi düşünen çoktur...
hayırlı satışlar size...
abulbul08
03/10/2011, 23:01
Hayırlı satışlar
SRDR KRKC
03/10/2011, 23:04
Murat Mayıstan Önce Bu Fiyatlara Satamazsın. Şuan yıl Sonu Kampanyaları Başlıcak Daha Sonrada Kış Gelicek Alıcılar Bu Seferde Kışın Araç Almıcak. En İyi İhtimal Nisan Mayıs Gibi Aracın Bu Fiyata Satılır. Çok Aciliyetin Varsa Link At Özelden Bana Birkaç Kişiye Söyleyelim. Eğer Fiyatta Töleransın Olacaksa.
Mugen_punto
03/10/2011, 23:14
Hayırlı satışlar inş. umduğunuz fiyata satarsınız..
reddragon
03/10/2011, 23:18
Valla 34 liram olsa ben de arkadaşın dediği gibi 2. el araç olarak C sınıfı astra alır vınlarım..
Dynamciler, sp 'ler ak' ler ve diğer tüm aksesuarlar alırken yekün tutar satarken zarar ettirir.
Diğer yandan fiyatlar uçmuş durumda... 7-8 ay önce sıfırı o fiyataydı..
Murat 1979
04/10/2011, 02:30
arkadaşlar ilginize teşekkür ederim... aracın satışının hiç aciliyeti yok o yüzden fiyat olarak burdan çokda aşağıya vermem ...
Murat 1979
04/10/2011, 02:32
aracın sahibinden.com sitesinde ilanı var çorum olarak aratılırsa tek ilan çıkacaktır
Daha önce bahsedildiği gibi aracın baz fiyatına eklenen paketler fiyatı alındığı günkü kadar etkilemiyor Ayrıca ben aralık ayında 27.000 tl ye grande punto aldım evo dinamik ise 29.500 tl ye alacaktım gp yi seçtim (Hata etmişim keşke evo dinamik alsaydım) Şu anda 2012 model evo dinamik 39.190 tl görünüyor ki bu rakam bence çok ama çok yüksek bir rakam Çoğu alıcı bazı rakamların üzerinde bazı markaları almak istemezler Yakın bir akrabamıza araç ararken spk olmayan ak olan araçlardan birkaçına talip olduk 30.000 tl gibi bir rakamlara 1 saat içerisnde sattılar Aracınız kit siz olsa idi sizde bu rakamlara çok kısa bir süre içerisinde satardınız İstediğiniz rakam yüksek değil fakat eklettiğiniz kit lerin değerini bilip alacak kişiyi bulmanız gerekiyor
Hayırlı satışlar
SpyHunter33
04/10/2011, 19:47
ben 2buçuk aydır bekliyorum :D 2007 model aracım da iki kşi aradı oda geleceği gün gelmedi :)
barisunye
04/10/2011, 20:31
fiyat piyasanın bıraz altında olmayınca her aracın ıkıncı elı zayıf kalıyor...ben corolla almak ıcın satışa çıkardım.....sonra hemen satamam dıye corolladan vazgectım aynı gun ogleden sonra musterı cıktı hemen gelım alım dedi...ama corolla satıldı..bende vermedım..
muratx41
04/10/2011, 20:36
nakitte kolay kolay kimse o parayı vermez 2 elde sıfır olsa kredi felan derken alırlar ama 2 el hemde nakit beklemeniz lazım satılması için ha diyince gitmiyor malesef bu araçlar fiyatı piyasının altında olmadıgı sürece
Sıfırına göre %14 indirim , ikinci el alıcının direk atlayacağı bir rakam değil. Fiatın kendisine verseniz %18 kesinti yapıyor. Bu durumda ticari düşünmeden sıfırına direk alıcı olan için sizin verdiğiniz fiyat cazip olabilir.Memlekete ikinci el içinde,tüketici içinde kredi var. Piyasada para yok,kredilerde yüksek. Ben bravoyu koydum satılığa 450 kişi bakmış sadece bir teklif geldi. Niyetim yarın ilanı kaldırıp satmaktan direk vazgeçmek olacak. Allah sıkıntıya düşüpte satmak isteyenlere yardımcı olsun.
reddragon
04/10/2011, 20:45
Sıfır araç alıp kısa zamanda satmak büyük zarar ettiriyor malesef.
Bravo alsanız aile genişlese de binersiniz 5-6 yıl. Fakat Punto bagajının darlığıyla özellikle büyük aileyi taşımaz.
Fiyatların yüksekliğinden dolayı C sınıfı alamadım zamanında ama şu anda anlıyorum ki C sınıfı araç verilen paraya değiyor...
piyasa durgun olduğu gibi fiyatlar aşırı yüksek..inanın galeriler şahıslardan daha az para istemeye başladı..tamam kendi malları dilin kemiği yok isteyebilir de biraz insaf be kardeşim daha bugün gördüm astranın sıfırı 41 lira adam 2008 model 180 bindeki aracına 32 milyar para istiyor biraz insaf bu kadar da olmaz..ben böylelerine fırsatçı .... derim de şimdi burası yeri değil..
Murat 1979
05/10/2011, 00:05
piyasa durgun olduğu gibi fiyatlar aşırı yüksek..inanın galeriler şahıslardan daha az para istemeye başladı..tamam kendi malları dilin kemiği yok isteyebilir de biraz insaf be kardeşim daha bugün gördüm astranın sıfırı 41 lira adam 2008 model 180 bindeki aracına 32 milyar para istiyor biraz insaf bu kadar da olmaz..ben böylelerine fırsatçı .... derim de şimdi burası yeri değil..
bu mesajda benim üstüme alınmam gereken bi yer yok heralde değilmi
Cumartesi günü izmir yetkili satıcı ve servisleri birmot ve enriko alibertiye gittim.Bana 78000 kmde 06 g.punto multijet dynamic aracıma 2.el piyasa değeri 16,17 dediler(sahibinden.com dan bakıyorlarmış).Ben onlara satacak olsam tamam normal dicemde piyasa değeri diyolar.Dedimki arkadaş madem öyle bana o paralara 2 tane daha bulun dedim.Yerli malı gibi kaldılar.Bişey diyemediler.Ve bugün nakit peşin para 22.800e sattım.Herkes 20,21 eder diyodu benim aracıma 3 ay bekledim ve istediğim rakama sattım.Sizede hayırlı satışlar.
Murat 1979
05/10/2011, 00:08
araç için az önce bi astsubay arkadaşla görüştük düşünecek bakalım ayrıca bikaç gün öncede 32500 verdiler vermedim inadım inat kafamdaki rakamın altına da vermicem anladımki aracın ikinci elinde meraklısını bulmak önemli gerisi boş... 2001 palio 1,2 el aracım içinde satılmaz diyorlardı aldığımdan yüksek fiyata 2. gün sattım ama alıcısına daha öncede dediğim gibi bekleyelim bakalım...
seysey37
05/10/2011, 00:14
Cumartesi günü izmir yetkili satıcı ve servisleri birmot ve enriko alibertiye gittim.Bana 78000 kmde 06 g.punto multijet dynamic aracıma 2.el piyasa değeri 16,17 dediler(sahibinden.com dan bakıyorlarmış).Ben onlara satacak olsam tamam normal dicemde piyasa değeri diyolar.Dedimki arkadaş madem öyle bana o paralara 2 tane daha bulun dedim.Yerli malı gibi kaldılar.Bişey diyemediler.Ve bugün nakit peşin para 22.800e sattım.Herkes 20,21 eder diyodu benim aracıma 3 ay bekledim ve istediğim rakama sattım.Sizede hayırlı satışlar.
bayiler tam ölü .. başlayan bi laf vardır ondan :)bende değiştircem zaman sormuştum 2006 55bindeki active hatasız puntoma 16bin verdiler sabrettim 19,500 e verdim..sabır işi bu kesinlikle..
araç için az önce bi astsubay arkadaşla görüştük düşünecek bakalım ayrıca bikaç gün öncede 32500 verdiler vermedim inadım inat kafamdaki rakamın altına da vermicem anladımki aracın ikinci elinde meraklısını bulmak önemli gerisi boş... 2001 palio 1,2 el aracım içinde satılmaz diyorlardı aldığımdan yüksek fiyata 2. gün sattım ama alıcısına daha öncede dediğim gibi bekleyelim bakalım...
sabırlı olun acele etmeyin illaki gidicektir ama şu bi gerçek bi arkadaşında dediği gibi mayıs ayında piyasa daha yukarlara çıkıyor kışın düşüyor bu doğru bişey..
hayırlı satışlar..
32 bine sıfır Focus comfort var benzinli. bayi indirimi ile 30500 e alınsa 1500 tl ye iyi bir lpg sistemi takılsa mis gibi binilir... bence satmayın aracınızı boşuna zarar etmiş olursunuz.
kolay gelsin , hayırlı satışlar dilerim aklımda evo dynamıc multijet var gp multijetimi satabilseydim konuşurduk, değiştirme sebebim sadece donanım eksikliği. size tekrar hayırlı satışlar
32 bine sıfır Focus comfort var benzinli. bayi indirimi ile 30500 e alınsa 1500 tl ye iyi bir lpg sistemi takılsa mis gibi binilir... bence satmayın aracınızı boşuna zarar etmiş olursunuz.
Eski kasa focus tan bahsediyorsunuz Listede var ama kendi yok Ben ağustos ayında hem benzinli hemde dizellerinden herhangi bir donanımı almak istedim fakat ellerinde eski kasa focus kalmadığını söylediler Yeni focus ta 40.000 tl den başlıyor
OperaIIX
05/10/2011, 16:25
Arkadaşlar hepinize merhabalar. Aranıza yeni katıldım yaklaşık 2 aydır sahibinden vs tarzı sitelerde puntoların fiyatlarını araştırıyorum. Bankalarda kredi oranları oldukça yüksek.. Araç almak için şu an piyasa uygun mu sizce yoksa beklemelimiyim
Murat Mayıstan Önce Bu Fiyatlara Satamazsın. Şuan yıl Sonu Kampanyaları Başlıcak Daha Sonrada Kış Gelicek Alıcılar Bu Seferde Kışın Araç Almıcak. En İyi İhtimal Nisan Mayıs Gibi Aracın Bu Fiyata Satılır. Çok Aciliyetin Varsa Link At Özelden Bana Birkaç Kişiye Söyleyelim. Eğer Fiyatta Töleransın Olacaksa.
Aslında kışın daha çok ihtiyaç neden yazın piyasalar alevlenir anlamış değilim , tamam insanlar tatile , köyüne v.s gidiyor ama , kışında yağmuru var çamuru var :)
opexturk
06/10/2011, 20:16
ben o fiyatlara sıfır araba almayacaksam c sınıfı 1.6 dizel alırım diye düşünüyorum...belki benim gibi düşünen çoktur...
hayırlı satışlar size...
çok haklısın o kadar nakitim olduktan sonra c sınıfı araçlara yönelirim :=)
Eski kasa focus tan bahsediyorsunuz Listede var ama kendi yok Ben ağustos ayında hem benzinli hemde dizellerinden herhangi bir donanımı almak istedim fakat ellerinde eski kasa focus kalmadığını söylediler Yeni focus ta 40.000 tl den başlıyor
arayan bulur hocam :)
arayan bulur hocam :)
Vallahi bulabilenler için çok iyi fiyat Ama ben ağustos ayının sonunda benzinli olsun dizel olsun tüm donanım ve motor tiplerini ankaradaki tüm bayilere sordum yoktu Dün tekrar aradım yine yok Bulup alabilenler için çok iyi fiyat çünkü 2. elleri bile daha yüksek
Biraz gerçekçi olmak lazım. Hem yaşadığınız il hemde sattığınız dönem pek hareketli değil bu ara. Ben Mayıs-Temmuz arası iki araç sattım ve iki araç aldım. Hem piyasa hareketli hem İstanbul. Şimdi insanlar arabasını aldı tatilini yaptı evine döndü. Mutlaka her aracın bir alıcısı vardır canınızı sıkmayın ama yazın daha iyi satardınız demek istediğim bu.
Murat 1979
08/10/2011, 18:32
hayat hep planladığınız gibi gitmiyor malesef yaz satışlarının hızlı olduğu dönemde benim aracı satmak gibi bi fikrim yoktu ...
34 HKN 37
09/10/2011, 01:36
Aracınızı alırken hangi fiyattan aldınız birde bunu düşünün muhtemelen istediğiniz fiyatın altında aldınız takip ettiğim kadarıyla satarken kar amaclımı yoksa ihtiyactanmı satıyorsunuz kar amacı güderseniz uzun vadede olur galericiler bile kış dönemi arac toplar tüm paralarını yatırırlar oto sitelerinde araclardan yürüyecek yer bulamazsınız bahar dönemi girince cok iyi karlardan satmaya başlarlar yani istedikleri fiyatlardan sizde istediğiniz fiyattan satmak istiyorsanız bence şu an bu fiyattan zor.Zaten segment olarak revacta olan bir arac değil fiesta,corsa,clio 3,c3 ün satış rakamlarına yaklaşamayan bir aracı heralde satmak biraz güc olur.
Murat 1979
10/10/2011, 00:59
Aracınızı alırken hangi fiyattan aldınız birde bunu düşünün muhtemelen istediğiniz fiyatın altında aldınız takip ettiğim kadarıyla satarken kar amaclımı yoksa ihtiyactanmı satıyorsunuz kar amacı güderseniz uzun vadede olur galericiler bile kış dönemi arac toplar tüm paralarını yatırırlar oto sitelerinde araclardan yürüyecek yer bulamazsınız bahar dönemi girince cok iyi karlardan satmaya başlarlar yani istedikleri fiyatlardan sizde istediğiniz fiyattan satmak istiyorsanız bence şu an bu fiyattan zor.Zaten segment olarak revacta olan bir arac değil fiesta,corsa,clio 3,c3 ün satış rakamlarına yaklaşamayan bir aracı heralde satmak biraz güc olur.
aracı küçük geldiği için satmak istiyorum bakış açısına göre ihtiyaç mefhumu değişir haaa aracın ederi bellidir şuan piyasası bellidir alıcıya satılacak rakamda bellidir işine gelen alır işine gelmeyen almaz ancak bi mal satışa çıkınca fiyat olarak belli bir rayici vardır ve alındığı rakam konuşulmaz bu etik değildir ben 1850 liraya 1 sene önce lcd aldım bugün fiyatı yükselmiş ve 2500 tl olsa bunu 2000 tlyemi satarım 1250 lirayamı satarım. millet satarken tukaka... fiyat kırmak ne kadar kolay umarım sizlerde bir malınızı satarken bu muameleye maruz kalırsınız ...el insaf yahu sıfırından en az 4000 tl indirimle sattığım aracı fiyat olarak hala beğenmiyorsunuz ya pes doğrusu sizle bedavayamı verdiniz araçlarınızı...