PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Biri bu VW cilginligini durdursun..

utkuaydin
03/10/2011, 02:57
Volkswagen Jetta 1.6 TDI Trendline 2012 Model 61.000 TL Galeriden satılık ikinci el Gri renk - 60264194 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2012-model-sifir-16oo-motor-105-ps-dizel-trendline-jetta-60264194/detay/)

Donanim olarak nerdeyse bombos diyebilecegimiz bir arac icin istenen rakam gercekten saka gibi..

Su arabayi 60 milyar yapan nedir gercekten anlamiyorum.Tamam volkswagen de nedir yani ? Poloyla ayni direksiyon, manuel klima v.s v.s daha bir cok eksi ozellik.Bu arada aracin liste fiyati 56000, galerinin istedigi fark da ayri bir komedi.

Insanlarin gozunde nasil bir marka imaji kurdularsa artik, gercekten tebrik etmek lazim

demon
03/10/2011, 04:07
Hiç işim olmaz vallahi. VW severim güzel arabadır. Türkiye' deki Doğuş Otodanda bir o kadar nefret ederim. Şimdi bir laf vardır. Her şeyim hıyardır diyene elinde tuzlukla giderse millet olacağı buydu. 3 ay, 6 ay sıra bekleyip birde üstüne geldiğinde fiyatının ne olacağı belli olmayan arabayı almak eşşekliktir. Kimse kusura bakmasın.

Scottie
03/10/2011, 07:46
Test edildi lnaylanmadi....30 km ile otobuse carptim pert oldu 2011 golf... cok para istiyorlar cok.. o fiyatlari yapma bu araclar..

turkishstar
03/10/2011, 08:36
o paraya gider alfa 159 alırım daha iyi...

SRDR KRKC
03/10/2011, 09:07
Doğuş Otoda Bazen Stok Sıkıntısı Yaşanıyor Ve Bu Sıkıntıyı Fırsat Bilen Spotçu Galericiler Bu Şekilde Millete Maalesef Kakalıyorlar Bu Araçları. Muhtemelen Doğuşta Sıra Vardır Bu Araç İçin Ve Ellerinde Araç Yoktur. Zaten Doğuş Stokları Türkiyeye Girer Girmez Yüzde 40 ı Spotçular Tarafından Talan Ediliyor. Vatandaşada Araç Kalmıyor. Doğuşta Bu Yöntemi Şunun İçin Yapıyor Fabrika Bandındaki Aracı Daha Banttan İnmeden Paraya Çeviriyor Doğuşun İşine Geliyor. Ama Mantık Olur Olarak Doğuşunkide Profesyonelliğin Dışında Paranın Hükmü Geçiyor Demektir.

cck1
03/10/2011, 09:20
Benim bu şartlarda bineceğim en son arabadır VW.

serkankucuk
03/10/2011, 09:47
Aynı paraya alınabilen Skoda Octavia modeli...
Elegance 1.6 TDI CR 105 HP DSG Tiptronik 62.000

Elegance en donanımlı en üst model bi de... Saçmalıktan başka bir şey değil bu VW fiyatları...

maccoder
03/10/2011, 10:00
61 binliraya araba satıyorlar direksiyon bomboş radyo kumandası bile yok sanırım.

ibrahim06
03/10/2011, 10:46
Kibar bir şekilde çüş! diyorum

alpbal
03/10/2011, 10:47
Geçeh hafta aracımı değiştirdim, grande punto mu satıp, golf aldım trendline 0 km, fiat bravo 36.6, c4 37.5, 308 39.5, eski kasa 2011 model astraya 36.65 istediler ben 0 km 2012 golfe 37.7 bin verdim.. bu araçların hepsi baz donanım 8 hava yastığı, deri direksiyon ve ites falan, ful fonk. yol bilgisayarı, abs,ebd,asr falan filannn....donanım bence çok iyii tamam kumandalı direksiyon yokk ama zaten g. puntoda da radyoları kanal olarak değiştirdiğimiz için ne yazııkki pek kullanamıyodumm...teybi değiştirip 900 tl ye RNS 315 orjinal multimedya navigasyonn taktımm şahaneee olduu... hafta sonu uzun yola gittim verdiği güven hissi zevkk harikaa...grande puntodan da zevk aldımm ama araç kendini çabuk saldıı yürüyen aksamdan gelen seslerr...süspansiyondaki gevşeme golfte bunları yaşar mıyımm bilmiyorumm ama şimdilik müthişş...1,6 102 hp devirli girilen yokuşlarda uzun yolda multijeti aratmıyor ve zaten şehir içinde bence multijettenden daha rahat kullanılıyo çünki alt devirlerde daha güçlüüü... ben şimdilik çok memnunum grande de güzel araç ama vw ayrııı...

akca37
03/10/2011, 10:50
Arkadaşlar jetta deyince daha dün istanbul dan ankara üzerinden kast ya geldim kuzenimle, yolda giderken bir jetta cı amcama denk geldikyol istedim hemen çekilmedi sonra sıkıştırdım geçtim tam gaz gidiyordum, amcamın içine oturmuş olcakki peşimden yavaş yavaş hızlanmaya başladı o da, sonra baktım benim ibre 19x hala geliyo peşimden 6. viteste olmama rağmen jettamız TSI old için ama bilmiyorum kaç hp olanından dı peşimden gelmeye devam etti sonra yanaştı ve yavaş yavaş geçti hızlı değildi ama gittikçe uzamaya başladı, merak ettiğim şu tüm tsı lar 7 ileri mi , birde en düşüğü kaç hp idi acaba, kesinlikle 7 ileri olcakki benim araç bile 6. viteste 19x üstü hızda gitmeme rağmen yavaş yavaş solladı ve geçti :)

Şimdi baktım jetta 1.4 tsı 122 ps imiş , bu araçta büyük ihtimalle dsg idi yani 7 ileriymiş ordan kazanmış , ama beni geçerken çok çok zorlandı ve jetta 1400 kg imiş, puntiş 1145 kg cık yani yüksek hızlarda jetta avantajlı

Metali
03/10/2011, 11:41
i love german style.

cck1
03/10/2011, 11:47
i love german style.

tabiki ^^i love german style^^ ama Türkiyedeki bayiler ve yetkili servislerin bir numarayız havası insanı bitiriyor yoksa VW nin kötü olduğundan değil...

akca37
03/10/2011, 12:00
Test edildi lnaylanmadi....30 km ile otobuse carptim pert oldu 2011 golf... cok para istiyorlar cok.. o fiyatlari yapma bu araclar..

Ciddi misiniz Eser bey, şok oldum yazıyı görünce ?

femoli
03/10/2011, 12:05
biz 1,6 tdi comfort otomatik aldık 58,800 e alacağımız gün 67 000 verdiler arabaya oha dedim keşke on tane alsaymıştım :) biz acil ihtiyaç olmadığı için 5 ay bekledik birde aracı koyarak 5 ay :D aracı olmasaydı 8,9 ay beklerdik...

eexelanss
03/10/2011, 12:12
Utkucum türkiyede wv aşığı çok. Alman arabası olsun gerisi önemli değil diyen birsürü insan var. Aşık adamın gözü kördür ne fiyat görür nede başka birşey. O yüzden bu paraların istenmesi çok normal.

uzuncocuk
03/10/2011, 14:25
Arkadaşlar jetta deyince daha dün istanbul dan ankara üzerinden kast ya geldim kuzenimle, yolda giderken bir jetta cı amcama denk geldikyol istedim hemen çekilmedi sonra sıkıştırdım geçtim tam gaz gidiyordum, amcamın içine oturmuş olcakki peşimden yavaş yavaş hızlanmaya başladı o da, sonra baktım benim ibre 19x hala geliyo peşimden 6. viteste olmama rağmen jettamız TSI old için ama bilmiyorum kaç hp olanından dı peşimden gelmeye devam etti sonra yanaştı ve yavaş yavaş geçti hızlı değildi ama gittikçe uzamaya başladı, merak ettiğim şu tüm tsı lar 7 ileri mi , birde en düşüğü kaç hp idi acaba, kesinlikle 7 ileri olcakki benim araç bile 6. viteste 19x üstü hızda gitmeme rağmen yavaş yavaş solladı ve geçti :)

Şimdi baktım jetta 1.4 tsı 122 ps imiş , bu araçta büyük ihtimalle dsg idi yani 7 ileriymiş ordan kazanmış , ama beni geçerken çok çok zorlandı ve jetta 1400 kg imiş, puntiş 1145 kg cık yani yüksek hızlarda jetta avantajlı
jettada 1.2 tsı var en dusuk 105 ps ama uzama ve son hız olarak 190 kesmez o aracı... aynı motor skoda yetıde vardı ve dsg sanzımanlı.... 200 rahat gıdıyor o aractada o motor.

asil
03/10/2011, 14:28
kalitesi ve elit sınıf farkıyla o paralara alfa romeo 159 1.9 jtd alırım veya gullietta

uzuncocuk
03/10/2011, 14:28
ww dıesel de gercekten cok sıra var ... o yuzden aracı ele gecıren galerıcı acımıyor 2011 trendlıne jetta su an eger ellerınde olsa ıdı 53000 sevıtesıne alınabılırdı... galerıcı ıste cok sey beklememek lazım. bu arada jetta 1.2 tsı 44500 sevıyesıne alınabılıyor ... bu fıyatlada bu aracı tek gecerım ben....

akca37
03/10/2011, 17:12
Araç jetta veya herhangi biri olmasından ziyade, 19x km hız üsünde gider iken bu aracı şu veya bu şekilde geçebilecek araç benim 1.3 lük aracıma göre, ki dizel ve 6 ileri olmasına rağmen, bu aracımı geçecek araç eminim ki 1.4 lük TSI den başkası olamaz, iddia edebilecek kadar konuşuyorum 1.2 105 lik tsi uzun yolda benimle baş edemez diye düşünüyorum

Luc
03/10/2011, 17:32
Geçeh hafta aracımı değiştirdim, grande punto mu satıp, golf aldım trendline 0 km, fiat bravo 36.6, c4 37.5, 308 39.5, eski kasa 2011 model astraya 36.65 istediler ben 0 km 2012 golfe 37.7 bin verdim.. bu araçların hepsi baz donanım 8 hava yastığı, deri direksiyon ve ites falan, ful fonk. yol bilgisayarı, abs,ebd,asr falan filannn....donanım bence çok iyii tamam kumandalı direksiyon yokk ama zaten g. puntoda da radyoları kanal olarak değiştirdiğimiz için ne yazııkki pek kullanamıyodumm...teybi değiştirip 900 tl ye RNS 315 orjinal multimedya navigasyonn taktımm şahaneee olduu... hafta sonu uzun yola gittim verdiği güven hissi zevkk harikaa...grande puntodan da zevk aldımm ama araç kendini çabuk saldıı yürüyen aksamdan gelen seslerr...süspansiyondaki gevşeme golfte bunları yaşar mıyımm bilmiyorumm ama şimdilik müthişş...1,6 102 hp devirli girilen yokuşlarda uzun yolda multijeti aratmıyor ve zaten şehir içinde bence multijettenden daha rahat kullanılıyo çünki alt devirlerde daha güçlüüü... ben şimdilik çok memnunum grande de güzel araç ama vw ayrııı...

Tercih sizin tabi ki ama. 2011 senesinde sıfır araba alacak olsam, eski nesil enjeksiyonlu 1.6 102Ps araba alacağıma TSI almaya çalışırdım. Yani Volkswagen'da hala bu motorları satıyorsa tebrik etmek lazım adamları..

Luc
03/10/2011, 17:46
Araç jetta veya herhangi biri olmasından ziyade, 19x km hız üsünde gider iken bu aracı şu veya bu şekilde geçebilecek araç benim 1.3 lük aracıma göre, ki dizel ve 6 ileri olmasına rağmen, bu aracımı geçecek araç eminim ki 1.4 lük TSI den başkası olamaz, iddia edebilecek kadar konuşuyorum 1.2 105 lik tsi uzun yolda benimle baş edemez diye düşünüyorum

1.2 105PS tsi olanlar, hemen hemen 1.6 90Ps sefi olanlarla aynı gücü üretiyor aşağı yukarı. (Kendi gözlemim, alıntı değildir.)

alpbal
03/10/2011, 17:53
Tercih sizin tabi ki ama. 2011 senesinde sıfır araba alacak olsam, eski nesil enjeksiyonlu 1.6 102Ps araba alacağıma TSI almaya çalışırdım. Yani Volkswagen'da hala bu motorları satıyorsa tebrik etmek lazım adamları..

kullandınmı bilmiyorum ama 102 bg hisleri yolda gidişi çok iyi daha önce multijet ve 1,6 vectra kullanan biri olarak çok memnun kaldım..tüketim olarakta sakin kullanımda hiç fena değil..eski meski adamlar demekk ki o zamnlar yapmışlar hala satıyolar... bu konun dışında bence 36,5 bin bravonun 1,4 90 bg 'iydi yanılmıyosamm çok fazlaa vw hesaplı sayılırrrr..

Luc
03/10/2011, 18:00
kullandınmı bilmiyorum ama 102 bg hisleri yolda gidişi çok iyi daha önce multijet ve 1,6 vectra kullanan biri olarak çok memnun kaldım..tüketim olarakta sakin kullanımda hiç fena değil..eski meski adamlar demekk ki o zamnlar yapmışlar hala satıyolar... bu konun dışında bence 36,5 bin bravonun 1,4 90 bg 'iydi yanılmıyosamm çok fazlaa vw hesaplı sayılırrrr..

5. nesil olanın hem 102ps olanını hemde 115ps olanını, yeninin ise 122ps tsi olanını kullandım. Konfor aynı, performnas farklı. Yanlış anlamayın tercih sizin tabi ki. Ben VW için söyledim, bu motorlar yerine artık 1.2 105ps olanları üretiyorlar. (audi 2011'de tamamen geçiş yaptı a3'lerde)

demon
03/10/2011, 18:13

Dostum sende allah aşkına dizel ve benzinli motoru karşılaştırdığınız yetmezmiş gibi taş devrinden kalma 8V Pancar motoru gelip bize övüyorsun burada.
Şehir içinde 10 - 11 lt yakıt tüketip gitmemesinide saymayalım bile istersen.

Geçen gün gittim 1.6 TDI Comfortline Golf bakmak için bayiye. Oradaki suratsız kız elimizden araç yok Ocak' tan öncede gelmez fiyatta sabitleyemiyoruz diyor.
Şimdi ben C sınıfı bu arabaya 58.000 TL verip birde üstüne 1 lira indirim almadan 4-5 ay beklersem yatamam. Üstünede Doğuş' un kendini birşey zanneden satış elemanlarının suratınımı çekeyim?

Hadi oradan :gun_band:

OzzY
03/10/2011, 18:25

emin ol eder :) jettada nasıl bilmiyorum ama a3te çok iyi gidiyor.

takres
03/10/2011, 18:28
kaliteli araba ya ondan (!) şaka bir yana hiç işim olmaz şişirilmiş vw ile....scirocco hariç... o ise sadece tasarım ve tsi motordan kurtarıyor...tabii 1.6 thp 200 hp manuel bir rcz de scirocco ya tercihim...

akca37
03/10/2011, 18:29
emin ol eder :) jettada nasıl bilmiyorum ama a3te çok iyi gidiyor.

Ozancım, abicim Audi den bahsediyorsun, vw ile audiyi bir tutma :) hem audinin kullandığı teknoloji yani motor TFSI değil mi :) hadi kaçtım

tayfux
03/10/2011, 19:17
fiestaya 40 bin istenilen biryerde aslında biraz da normal gibi..wv gerçekten özellik bakımından çok cimri bir marka..almayı düşüneceğim son markalardan..

whitegold
03/10/2011, 20:08
ya dahada ılgıncını soylıyım eskısehırden eserın 30 km hızla yaptıgı kazada onu paramparca olan bır arac aynı zamanda kuzenımın eczanenın onunde clıo ya ıkı kapıdan vurup cılıoda hıcbırsey yokken vw pert olması

learner
03/10/2011, 20:37
5-6 ay önce arkadaşım aldı golf comfort dizel 52ye. şimdi 57 olmuş artıştan dolayı. hatta başka bir arkadaşımda aralık ayına highline otomatik dizel yazıldı 65e. hayretle bakakaldım. neyse arabayı baya kullandım. evet fark var bunlarda az ses alması ve alt düzenden az ses gelmesi tek artısı bunlar başkada yok bence. bben puntoma biraz izalosyon ve alt düzeni değiştirsem aynı sonucu elde ederim. bence boş bir arabaya o kadar para vermek gereksiz.

işte tercih meselesi güle güle kazasız kullansınlar...

OzzY
03/10/2011, 20:49
Ozancım, abicim Audi den bahsediyorsun, vw ile audiyi bir tutma :) hem audinin kullandığı teknoloji yani motor TFSI değil mi :) hadi kaçtım

motor şanzuman aynı abi :) seat tada var skoda dada :)

uzuncocuk
03/10/2011, 21:29
yalnıs düşünüyorsunuz:)hatta cok cok yalnıs dusunuyorsunuz.audının tfsı motorunun tanında 1.2 lerı tsı dır...dızel evo 6 vıtes demıssınız dızel araclar yuksek devır cevıremez benzınlıye gore. ayrıca 1.2 tsı da 6 vıtestır bıde yuksek devırde cok daha ataktır evo ya göre.... bu arada dızellerıyle rahat kapısırsınız......

alpbal
03/10/2011, 21:54
Dostum sende allah aşkına dizel ve benzinli motoru karşılaştırdığınız yetmezmiş gibi taş devrinden kalma 8V Pancar motoru gelip bize övüyorsun burada.
Şehir içinde 10 - 11 lt yakıt tüketip gitmemesinide saymayalım bile istersen.

Geçen gün gittim 1.6 TDI Comfortline Golf bakmak için bayiye. Oradaki suratsız kız elimizden araç yok Ocak' tan öncede gelmez fiyatta sabitleyemiyoruz diyor.
Şimdi ben C sınıfı bu arabaya 58.000 TL verip birde üstüne 1 lira indirim almadan 4-5 ay beklersem yatamam. Üstünede Doğuş' un kendini birşey zanneden satış elemanlarının suratınımı çekeyim?

Hadi oradan :gun_band:

etimesgut doğuş çok iyi tavsiye edrim herkeze hem çok ilgliler kapora almadan 1 günlüğüne gümrükteki aracı bağladılar 1100 tl indiim yaptılar...personelde çok iyiyd her markada kötü personele sahip galeriler servisler olabiliyooo...beyaz 1,6 golf için gittim 1 hafta sonra araç geldii şansmı bilmemm

ibrahim06
03/10/2011, 22:36
Bazıları sırf amblem hastası. Çok para arkadaşlar gerçekten çok para.

Dj Locness
03/10/2011, 22:52
Utkucum türkiyede wv aşığı çok. Alman arabası olsun gerisi önemli değil diyen birsürü insan var. Aşık adamın gözü kördür ne fiyat görür nede başka birşey. O yüzden bu paraların istenmesi çok normal.oguzhan abi bende almancıyım (tabiri caizse) hatta OPELciyim. ama gidipte bana 58 binlik araca 61 diyen adamın ....... yani :D bide aylarca beklicem :D yok artık :D

Metali
03/10/2011, 23:04
Herkes birgün vw sahibi olacak...

SRDR KRKC
03/10/2011, 23:06
Biz Alman Seviyoruz Diyorlar Sonra Servise Bir Giriyorlar Faturayı Görünce Almanların Sövmedikleri Akrabaları Kalmıyor :D Bu Nasıl Sevgiyse Artık :)

speedy_16
03/10/2011, 23:22
1,2 tsi kullnmıştım baya seri belli olmaz ama teknik verilere görede multijetten iyi gözüküyo 0-100 10,5 son hız 195 ti galiba
95 lik multijette 0-100 11,5 son hız 175 ti galiba

ibrahim06
04/10/2011, 00:07
Herkes birgün vw sahibi olacak...

Nasıl olacak? :)

asil
04/10/2011, 02:48
ya dahada ılgıncını soylıyım eskısehırden eserın 30 km hızla yaptıgı kazada onu paramparca olan bır arac aynı zamanda kuzenımın eczanenın onunde clıo ya ıkı kapıdan vurup cılıoda hıcbırsey yokken vw pert olması
belli fizik kuralları var o kurallar bütün markada geçerli ben fıat panda ile 7 takla attım arkadan vuran adam kaburgaları parçalandı megan 2 arabanın arka kapıya kadar tanınmıyodu bende pandadan burnum kanamadan çıktım.yani sağlan mış güvenliymiş euro cap cup hepsi traş neden çarpışma teslerini belirli standartlarda yapıyolar 100 le giden hareketli bir cisme 90 la vurulduğunda ne oluyor eser abi örnek ....

OzzY
04/10/2011, 02:55
yalnıs düşünüyorsunuz:)hatta cok cok yalnıs dusunuyorsunuz.audının tfsı motorunun tanında 1.2 lerı tsı dır...dızel evo 6 vıtes demıssınız dızel araclar yuksek devır cevıremez benzınlıye gore. ayrıca 1.2 tsı da 6 vıtestır bıde yuksek devırde cok daha ataktır evo ya göre.... bu arada dızellerıyle rahat kapısırsınız......

manuelini 6 otomatiği(stronic dsg) 7 ileri.
diğerlerini bilmiyorum ama audide adı tfsi(tüm benzinliler)

hfguler
04/10/2011, 18:26
vw aynı ildeki iki satış elemanı aynı araca aynı gün 4000 tl farklı fiyat verdii:))) arkadaşla şaşırıp kaldık... vw 1.6 mpi motor ilk 95 yılında üretildi.... değerleri aynı kalsada birçok modernizasyondan geçti... avrupada en sevilen vw motoru seçildi... çok sorunsuz bir motor... fakat 6.nesil golfte yakıt tüketimi fazla olduğı için avrupada fabrika çıkışı doğal gaz dönüşümlü satılıyor sadece... passat için de artık performans kriterlerini karşılamadığı için kullanılmıyor... Türkiye de de aynı amaca hizmet lpg kullanıcıları düşünülerek satılıyor... vw gurubu araçlarla çok fazla yol yaptım 80.000 km de aldığımız jettayı 460.000 de sattık kullansak hala kullanırdık... hiç yolda bırakmadı... neredeyse hiç sorun cıkarmadı... ayda 3000-5000 km yol yapan biri olarak vw verdiği sağlamlık hissi bile çok farklı diyebilirim... son bir hafta iiçinde sadece iki defa puntoyla yolda kaldım... ama bunların olası şeyler olduğunu fazla kullanımda cıkabilecek sorunlar olduğunu düşünüyorum... puntonun sağlamlık adına bir iddaası da yok açıkçası gözümde...( bir tanesi turbo borusu cıktı - bir tanesi motor arıza lambası yandı araç devirden düştü ama serviste biraz kurcalandıktan sonra düzeldi..) çok titiz şekilde her aracımın bakımlarını yaptırırm... vw gurubu araçlarda hiç sorun yaşamadadım... almanya sitesiyle türkiye satış rakamları bribirine çok yakın euro bazında... euronun cok yüksek olması iyice fiyatları abarttı... ama yine de çok param olsa hemen gider vw secerdim kendime...

hfguler
04/10/2011, 18:33
almanya fiyatı...
1.6 TDI golf trendline
77 kW 5-Gang 21.125,00 €

Türkiye fiyatı...
Golf 1.6 TDI 105 PS Trendline 50.700,00 tl

alpbal
05/10/2011, 09:47
almanya fiyatı...
1.6 TDI golf trendline
77 kW 5-Gang 21.125,00 €

Türkiye fiyatı...

pekde fiyat farkı yokmuşşş...

ibrahim06
05/10/2011, 10:38

Sıfırlarda pek fiyat farkı olmuyor ama 2. elde türkiye çok pahalı

hfguler
05/10/2011, 11:41
Türkiye de bir de ötv var... Almanya da sadece kdv var... Biz fazladan ötv ödüyoruz... Sıfır fiyatları normal bütün markalarda da aşagı yukarı böyle... Türkiye de ithal otomobil satanlar gerçekten yine iyi fiyatlara satıyorlar... Sorun euro cok yükseldiii... Vergiler cok ama cok fazla....

akca37
05/10/2011, 11:57
fiat punto evo 1.3 95 dualogic (EN BAŞTAKİ DEĞERLER)
Azami hız (km/s)178Hızlanma (san): 0-100 km/s11.7

VW Jetta 1.2 TSI
0-100 km/s sn.10,99,811,7 / 11,7*Maks. hız, km/s190
AZAMİ HIZ 190
0-100 km/s sn.10,99,811,7 / 11,7*Maks. hız, km/s1900-100 km/s sn.10,99,811,7 / 11,7*Maks. hız, km/s190HIZLANMA 10.9

Benzinli aracın bu kadar farklı olması doğal, ama benim düşüncem, 1.2 benzinlisi dizel ile kapışacak kadar değildir, herhalde benimle kapışan TSI 1.4 olanıydı çünkü adam epey bi zorlandı zavallım

takres
05/10/2011, 12:24
almanya fiyatı...
1.6 TDI golf trendline
77 kW 5-Gang 21.125,00 €

Türkiye fiyatı...

bu fiyatların olması imkansız...bu fiyatlara göre aynı paraya geliyor araçlar...türkiyede ekstra ötv ve ötv li fiyattan kdv var...

uzuncocuk
05/10/2011, 12:43
fiat punto evo 1.3 95 dualogic (EN BAŞTAKİ DEĞERLER)
Azami hız (km/s)178Hızlanma (san): 0-100 km/s11.7

VW Jetta 1.2 TSI
AZAMİ HIZ 190
0-100 km/s sn.10,99,811,7 / 11,7*Maks. hız, km/s1900-100 km/s sn.10,99,811,7 / 11,7*Maks. hız, km/s190HIZLANMA 10.9

Benzinli aracın bu kadar farklı olması doğal, ama benim düşüncem, 1.2 benzinlisi dizel ile kapışacak kadar değildir, herhalde benimle kapışan TSI 1.4 olanıydı çünkü adam epey bi zorlandı zavallım
arkadas 1.4 tsı ıle 230 km hızlar rahat görülüyor yapma etme :) cok ınatcısın ama sızın gozunuzde dızel aracınızın gıdısı nasıl bıraz bıraz tahmın edebılıyorum sımdı ama etmeyın eylemeyın tamam aracınız ıyıdır de yok kardes bak 0.9 turbo 500 gelsın o bıle tokatlayacak sızı 95 lık evonuz ıle...

Ziyaretçi034
05/10/2011, 14:15
almanya fiyatı...
1.6 TDI golf trendline
77 kW 5-Gang 21.125,00 €

Türkiye fiyatı...

bu fiyatların olması imkansız...bu fiyatlara göre aynı paraya geliyor araçlar...türkiyede ekstra ötv ve ötv li fiyattan kdv var...

ama atladığımız bişey var, buranın alım gücüyle oranın alım gücü aynımı ? almanyada 21 bin euro olan aracı 2,5 tl ile çarpıp fiyatına bakarsak türkiyede 700 lira olan asgari ücretinde almanyada 280 euro olması gerek

tam olarak oranını bilmiyorum ama almanyada 21 bin euro olan araç bizdeki 21 bin tl gibi bişeydir sanırım. hadi 30 bin tl olsun, 40 bin olsun gene fazla

takres
05/10/2011, 14:28
ama atladığımız bişey var, buranın alım gücüyle oranın alım gücü aynımı ? almanyada 21 bin euro olan aracı 2,5 tl ile çarpıp fiyatına bakarsak türkiyede 700 lira olan asgari ücretinde almanyada 280 euro olması gerek

tam olarak oranını bilmiyorum ama almanyada 21 bin euro olan araç bizdeki 21 bin tl gibi bişeydir sanırım. hadi 30 bin tl olsun, 40 bin olsun gene fazla

hiç ama hiç sanmıyorum...106 bin liralık audi a6 nın vergiler hariç 56000 lira faturası var bende...yani aracın fabrikadan çıkış fiyatı bu...almanyada ise sadece kdv var ise bu oran %16 olması lazım...yani burda 106 bin liraya satılan araç orda vergi dahil 66000 e geliyor ötv gibi saçma bir vergi daha yoksa...
fiyatlar 2010 yılının mayıs ayı fiyatlarıdır...

hfguler
05/10/2011, 14:35
fiyatları wolkswagen.de sayfasından kendim aldım... Almanya fiyatını türkiye fiyatı da resmi türkiye sitesi den...

takres
05/10/2011, 14:40
fiyatları wolkswagen.de sayfasından kendim aldım... Almanya fiyatını türkiye fiyatı da resmi türkiye sitesi den...

o zaman almanyada başka vergiler de vardır...geçen sene mayıs ayında a6 nın vergisiz fiyatı 28000 euro ydu...

hfguler
05/10/2011, 14:41
ama atladığımız bişey var, buranın alım gücüyle oranın alım gücü aynımı ? Almanyada 21 bin euro olan aracı 2,5 tl ile çarpıp fiyatına bakarsak türkiyede 700 lira olan asgari ücretinde almanyada 280 euro olması gerek

tam olarak oranını bilmiyorum ama almanyada 21 bin euro olan araç bizdeki 21 bin tl gibi bişeydir sanırım. Hadi 30 bin tl olsun, 40 bin olsun gene fazla
türkiye de asgari ücret düşükse bu vw nin veya satıcısının suçu degil ki... Sorun sanırım bizde... Keşke dediğiniz rakamlara satılsa herkes kaliteli araçlar alabilse... Firmalar her ülkeye farklı araç üretemezler... Mesela cok fakir bir ülkede otomobil lüks olababilir... Ya da monaco da golf VS GİBİ ARAÇLAR HİÇ İLGİ CEKMEZ....

hfguler
05/10/2011, 14:43
o zaman almanyada başka vergiler de vardır...geçen sene mayıs ayında a6 nın vergisiz fiyatı 28000 euro ydu...
şu anda 2011 model sıfır audi a6 için en düşük vergisiz fiyat 37000 euro.... 2,0 TDI MOTOR İÇİN HEMDE SANIRIM AVRUPADA SINIF FARKLARI BU KADAR KESKİN DEĞİL....

Ziyaretçi034
05/10/2011, 17:08
hiç ama hiç sanmıyorum...106 bin liralık audi a6 nın vergiler hariç 56000 lira faturası var bende...yani aracın fabrikadan çıkış fiyatı bu...almanyada ise sadece kdv var ise bu oran %16 olması lazım...yani burda 106 bin liraya satılan araç orda vergi dahil 66000 e geliyor ötv gibi saçma bir vergi daha yoksa...
fiyatlar 2010 yılının mayıs ayı fiyatlarıdır...

türkiye de asgari ücret düşükse bu vw nin veya satıcısının suçu degil ki... Sorun sanırım bizde... Keşke dediğiniz rakamlara satılsa herkes kaliteli araçlar alabilse... Firmalar her ülkeye farklı araç üretemezler... Mesela cok fakir bir ülkede otomobil lüks olababilir... Ya da monaco da golf VS GİBİ ARAÇLAR HİÇ İLGİ CEKMEZ....

vergi için konuşmuyorum o konuda hem fikiriz, derdimi anlatamadım sanırım. şimdi ortada vergileri dahil iki araba düşünün, her şeyi aynı almayada hans 20 bin euroya araba alırken ne kadar zorlanır ? türkiyede ahmet 20 bin euroya araba alırken ne kadar zorlanır ? sonuçta ahmet 1000 lira maaş alırken hansda 400 euro maaş almıyor. tükiyede kaç insan çalışırken emeğinin karşılığını tam olarak alıyor ki?

benim anlatmak istediğim kur farkından dolayı zaten 1-0 yenik başlıyoruz maça. üzerine ötv + verginin vergisinide katarak kdv olunca tuz biber oluyor

ozay06
05/10/2011, 17:39
İlk önce başlığı açan arkadaşın örnek verdiği jetta ile ilgili bir bilgi vereyim Vw de uzun zamandır golf ile jetta fiyatları birbirinin aynısı giderken geçtiğimiz aylarda jetta için ayrı bir vergilendirme yaptı devletimiz Google de "jetta ya meksikalı vergisi" diye aratabilirsiniz Ben alıntısını yapıyorum

HIZLA büyüyen cari açığa çözüm arayan hükümet, Türkiye’nin en büyük otomobil ithalatçılarına karşı da önlem almaya başladı. Doğuş Otomotiv’in temsilcisi olduğu Volkswagen’in Türkiye’de en çok sattığı modeli Jetta’yı frenlemek için bu aracın üretilip ithal edildiği Meksika’yla ticarete ek yükümlülükler getirildi. Bakanlar Kurulu’nun kararına göre 1 Ağustos’tan itibaren Meksika menşeli otomobillerin ek mali yükümlülük olarak CIF (Mal Bedeli, Sigorta ve Navlun) bedelinin yüzde 10’u oranında ilave toplu konut fonu kesilecek. Meksika’dan Türkiye’ye sadece VW Jetta ithal ediliyor.

Bir örnek vereyim
Daha önce hemen hemen aynı fiyata satılan 1,4 tsi trendline araç için şu anda golf de 43.300 tl jetta ise 49.600 tl fiyat isteniyor Bu araçların arasında daha önce 200-300 tl fark vardı Jetta ya yapılan ek vergi düzenlemesi ile fiyatlar anormal derecede yükseldi Bu hususu bilmeden yorumlar yapılması pek doğru değil

Diğer bir hususta forumda birilerinin canı sıkıldımı başlıyor vw ye dokundurmaya Ayrıca vw alan insanlara bazen terbiyesizce "eşşek" diyen garip tiplerde mevcut forumda Bir vw kullanıcısı olarak bu tabire karşı söylenecek sözlerimi kendime saklıyor ve anlayan anladı diyorum Anlamak istemediğiniz bir nokta da insanlar aylarca arabasız kalmayı göze alıyor ve bir beklenti içerisine giriyorlarsa demekki kendilerine göre bir düşünceleri var Bazı arkadaşlar nedense aşağılık kompleksimidir bilmem ama tutulan sevilen değer gösterilen bir marka karşısında bunu alan binlerce kişiyi ilginç yakıştırmalarla eleştiriyor Zaten anlasalardı bu yorumlar yapılmazdı
Ayrıca bence başka bir çılgınlık grande puntonun benzinli modeline 30.000 tl ve evo nun en üst modeline 43.000 tl fiyatlar biçmek Aralık ayında 27.000 tl ye aldığım 1,3 multijet punto olmuş 34.700 tl Alacağım 34.700 tl ye arabayı bagajında 0,50 kuruşluk lambayı çalmışlar Yolcu tutamaklarını çalmışlar onun çalmışlar bunu çalmışlar Ama yinede ben bu araçları bu fiyatlara alan arkadaşlara saygı duyar ve çılgınlık kelimesinden başka bir kelime kesinlikle kullanmam Çünkü normal psikolojisi olan bir insan bu şekilde küçülmez

Bugün 30.000 tl fiyatı olan benzinli gp veya 34.700 tl olan dizel gp yerine ya da 32.600 tl fiyatı olan palio dizel yerine 37.000 tl ye 0 km golf6 trendline araç aldım Kimse kusura bakmasın ama aradaki farkı anlatmakla zaman harcamaya bile değmez

VICEROY
07/10/2011, 12:46
Meksika sadece TR pazarına üretiyor. Eski Alman üretimleri ile kıyaslanınca yol,motor sesinin arttığı,kalite hissinin azaldığı yönündeki duyumları bir kullanıcı açıklasada bizde bilgi sahibi olsak güzel olurdu.
Olaki Meksika fabrika kapanırsa uzun vadede muatap kalmazsa diye gelen ek kesinti devletin kendisini ve tüketiciyi koruma altına alması anlamına gelmiyormu?

ozay06
07/10/2011, 19:46
Meksika sadece TR pazarına üretiyor. Eski Alman üretimleri ile kıyaslanınca yol,motor sesinin arttığı,kalite hissinin azaldığı yönündeki duyumları bir kullanıcı açıklasada bizde bilgi sahibi olsak güzel olurdu.
Olaki Meksika fabrika kapanırsa uzun vadede muatap kalmazsa diye gelen ek kesinti devletin kendisini ve tüketiciyi koruma altına alması anlamına gelmiyormu?

Benim daha önce 2 Vw Bora aracım oldu İkisinden de memnun kaldım Biliyorsunuz jetta Bora nın devamı olarak lanse edildi (Hatta ilk jetta vardı sonra vento sonra bora sonra da jetta) Bora üretimi durduktan 2006 yılı ve sonrasında gelen jettalar kalite olarak çok iyiydi Bu son kasa ise daha önceki kasanın ve boranın işçiliğini ve kalitesini şahsi görüşüm ve birçok kullanıcının düşüncesinde olduğu gibi kesinlikle taşımıyor Bahsettiğiniz şikayetleri birçok kullanıcı söylüyor Başka bir forumda bir kullanıcı çok güzel bir söz yazmıştı O söz aslında kalite kısımını biraz açıklıyor
Polo Jettanın küçüğü Passat Golf ün büyüğü
Daha önceleri golf ile jetta birbirinin aynı kalitesinde olup biri diğerinin sedan/hatcback i durumundaydı Geçen nisandan beri golf kullanan birisi olarak golf ün kalitesinin jettadan biraz daha iyi olduğunu söyleyebilirim

VICEROY
07/10/2011, 22:41
Paylaşım konusu nereden nerelere gelmiş. Yazılan deneyimlerden daha neler kazanabiliriz derken, üslup karşılıklı hakarete dönmüş bu üzücü. Birbirinizi kırmaya değmez. Bu tarz forumlar karşılıklı bilişim suçları işlenecek yerler hiç değil. Unutmamak lazım söz uçar yazı kalır... Yazılanlarda yasalar önünde sağlam delillerdir. Bu tarz olaylarda şikayet sevilen siteyi ve yönetimide zan altında bırakır kişileri banlamadığı, topiği kaldırmadığı ve olayın seyrine erken müdahale edemediği için. Lütfen daha duyarlı olalım.

Punto_Can
07/10/2011, 23:37
beyler ayıp ama...

uraaal
08/10/2011, 00:18
bencede ayıp kocaman adamlarsınız.özelde ne konusuyorsanız konusun fakat unutmayınkı burası heryastan ınsana hıtap edebilecek bir platform..konusmalarınıza daha dıkkat etmek zorundasınız dikkat edin emir kipinde :D

asil
08/10/2011, 11:49
gereksiz paylaşım ve tartışma wv iyi veya kötü kimse kimseye zorla araba satmıyo zevkler renkler tartışılmaz 3 günlük dünyada klp kırmaya deymez beyler...bu arada özür dilemek asilliktir....

uzuncocuk
08/10/2011, 11:53
gereksiz paylaşım ve tartışma wv iyi veya kötü kimse kimseye zorla araba satmıyo zevkler renkler tartışılmaz 3 günlük dünyada klp kırmaya deymez beyler...bu arada özür dilemek asilliktir....
ben yorumumdan dolayı ( sılmeyecegım) tum forumdan ozur dılerım.