PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kış bakımı

BugattiV
02/10/2011, 20:38
Merhaba arkadaşlar,

Grande Punto 1.3 M.jet aracıma kış bakımı yaptırmayı düşünüyorum. Ancak ilk aracım olduğu için kış bakımında neler yaptırmalıyım açıkçası pek bilmiyorum. Aracım şu an 67.000-Km'de üzerindeki lastikler yaklaşık 5.000 km daha gider demişlerdi.

Bir de aracımın lastiklerini kış lastikleri ile değiştirsem mi diye düşünmekteyim. Tavsiye ettiğiniz, uygun fiyatlı kış lastiği var mı? Yoksa kış lastiğine gerek yok mu dersiniz?

Yardımlarınızı bekliyorum.

tafo0911
02/10/2011, 21:26
Öncelikle yağı,yağ filtresini,hava filtresini ve mazot filtresini değiştirmenizi tavsiye ederim. Kış gelmeden de lastiklerinizi yenilemeniz yararınıza olacaktır.
Ben aracımı alır almaz bu işlemleri yapmıştım ve içim rahat bir şekilde binmeye başladım.
Lastik değişiminde orjinal ebatları 185-65-15 şeklinde değiştirdim ve çok memnunum bu değişimden.
Son olarak da castrol edge 0w30 yağı kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Aracımı aldığım günden beri bu yağı bakımlarda kullanıyorum ve son derece memnunum.
Bence 1.3 multijet motorlar bu yağı hakediyor.

GP COSKUN
02/10/2011, 21:29
öncelikle istanbulda kış lastiğine pek gerek olmayacağını düşünüyorum
bunun yerine anladığım kadarı ile lastikleriniz bitmeye yaklaşmış
dört mevsim adı verilen tipte yeni bir takım lastik almanız ihtiyacınızı karşılar
kış bakımı içinse öncelikle antifirizinizin bone sini ölçtürün gerekirse tamamlayın
aynı şekilde akünüzün durumunu kontrol edin suyu elsik ise tamamlayın
silecek süpürgelerinizin durumu yine kış koşullarında önem taşır yılda bir kez değiştirmekte fayda var
aracınızda kışın çekme halatı ve takoz bulundurun
çoğu sürücünün yaptığı bir hata var hep ya arabanın el freni zımba gibi tutuyor ne gerek var takoza çeker el frenini borakırım gibi bir düşünceye sahipler
bu özellikle kar ve buzda affedilmeyecek bir hatadır
kar ve buz zeminde yoldan gelmiş aracınızı yani sıcak aracınızı park ettiğiniz de takoz ile beslemeden sadece el freni ile bırakırsanız aracınızı yerinde bulamayabilirsiniz
böyşe zeminler de sıcak araç alttaki kar veya buz tabakasını daha cam gibi buza çevirip aracon viteste olsa el freni çekik dahi olsa kaymasona sebep olacaktır
buda ufak bir bilgi olarak kalsın kesinlikle takoz kullanın

BugattiV
16/10/2011, 21:32
Arkadaşlar, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Dün Atatürk Oto Sanayi'de Muzaffer Usta'ya gittim ve yağ, yağ filtresi, polen ve hava filtrelerini değiştirttim. Antifriz ve aküyü kontrol ettirdim. Arabadan yokuş çıkarken gelen bir ses vardı ona baktırdım, sorun bulunup halledildi, lastik dişlerini ölçtürdüm. 1 mm daha var bir kaç bin km daha gidersin dediler ve lastik değişimini bir iki ay erteledim. Camlara buğu önleyici ve su kaydırıcı uygulattım ve tüm bunlar için 90-TL malzeme, 50-TL işçilik olmak üzere sadece 140-TL ödedim.

Muzaffer Usta'yı sizlere de tavsiye ederim. Ben gerçekten memnun kaldım.

servt
18/10/2011, 00:14
lastik dişlerini ölçtürdüm. 1 mm daha var bir kaç bin km daha gidersin dediler ve lastik değişimini bir iki ay erteledim.
lastik dişleri en az kaç mm olmalı?

BugattiV
18/10/2011, 00:52
En az 3 mm olmalıymış.