Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda yeni kasa cıvıc ın benim gözümden eksileri

GP COSKUN
27/09/2011, 15:26
aracın artılarını beğendiklerimizi daha önce yazdık
birazda eksilerinden bahsedelim

1- yol bilgisayarı oldukça basit ve işlev bakımondan fakir
şöyleki anlık tüketim göstermiyor bunun yanında menzilide göstermiyor
çalışma saati yani seyahat süresini de göstermiyor
hondanın yol bilgisayarının yanında puntonunki teknoloji harikası bence

2- benzin göstergesi şaşırtıcı olabiliyor kullanom şeklinize göre azalıp çoğalabiliyor sert virajlarda veya eğimlerde bu tür bir sapma gözleniyor

3_ parke taşlı yolda inanılmaz bir gürültü oluyor sanki araba o bindiğiniz konforlu araba değilde amortisörleri çıkarılmış yayları kesilmiş bir araca dönüşüp muazzam bir rahatsız edici hale büründü
bozuk yolda sorun yok mocırda stabilizede setlerde sorun yok ancak parke taşlı yola girdiğinizde tarifi mümkün olmayacak bir rahatsızlık sözkonusu ki hanımla ben korktuk noluyoruz arabanın altı çıkacak diye
bu beni hayli şaşırttı

4- araç kısa mesafeli kullanımı ve sıkışık trafiği hiç sevmiyor
sanki 2000 motor gibi tüketmeye başlıyor bu şekildeki ortamda tüketim değeri 10 litre civarlarında

5- aracı aküsü 45 amper ve çabucak boşalabiliyor böyle bir araca 45 amperlik akü hangi akla hizmet konulmuş düşünmemek elde değil

6- araçta içeridn yükünüze göre far yükseklik ayarı var ancak kaputu açıp farların ayarını yükseltmek istediğinizde böyle bie ayar mevcut değil ama puntoda bu vardı ayrıca aracın farları baya bir aşağıya bakıyor puntoya göre kosalarda uzun yol ve şehirdışı yollar için farların bu şekildeki konumuyla görüş mesafesi oldukça kısıtlı

şimdilik tesbitlerim bunlar

1ocak2011
27/09/2011, 15:43
Güzel anlatım teşekkürler, Birde Puntoya göre ayrıntılarını rica edebilirmiyiz?

diesel32
27/09/2011, 15:44
ilk 3 maddeye çok şaşırdım açıkçası... hele yol bilgisayarı tam facia bence...
lastiğin yanak genişliği çok mu az acaba sarsıntı sebebi o olabilir mi?

uzuncocuk
27/09/2011, 15:51
benım kıa dada aynı sey mevcut asvaltta acayıp konforlu ama stabılıze yolda cok gurultu yapıyor sankı baska bır araca bınıyorum. japon ısı olmasın bunun altında:) aman abı bosver her yer asvalt . zaten senın arabanın altıda alcak epey. sen duz asvalta dewam et:) bu aradada benım sanırım aracımdan 13500 km de tek sıkayetım bu oldu aman nazar degmesın dıyelım

takres
27/09/2011, 17:32
yol bilgisayarı maalesef çok kullanışlı değil...
bu arada benzin deposunun da küçük olması bazen sıkıntı yaratıyor...
parke taşı olan yollarda ki konforsuzluğu hiç hissetmedim açıkcası... lastikten olabilir belki...
tüketimde ise şehir içi ve şehir dışı arasında bazen 2 katına çıkacak kadar değişkenlik var ki çok ilginç bu...(şehir dışı 6.1 şehir içi 10.5 görülmüştür.)

GP COSKUN
27/09/2011, 17:46
Güzel anlatım teşekkürler, Birde Puntoya göre ayrıntılarını rica edebilirmiyiz?

puntoyla kıyaslamak yanlış olur puntoya haksızlık etmiş oluruz
aralaronda segment farkı var
ama ikisinin arasındaki bariz fark ne var derseniz
mesala yol tutuş honda da daha iyi yol sesi pek yok
ama punto spor kullanıma daha uygun yani makas ani manevrada sanki bana punto daha kıvrak gibi geliyor
honda da kasanın ağırlığında olsa gerek yanal kuvvetlere tepkisi çok geç mesala sağdan ani sola geçmeye çalıştığınızda sanki sağ tarafta sizi birisi tutmaya çalışıyoor gibi hissediyorsunuz
performans olarak honda fark atar 1.6 litrelik vtec motor üstelik otomatik şanzuman olmadına rağmen özellikle 30000 devirden sonra sizi koltuğa çiviliyor ve muazzam tahrik edici motor sesi duyduğunuz zevki artırıyor
he unutmadan puntonun frenleri kesinlikle bana göre daha iyi
hondada ani frende abs çok çabuk devreye giriyor buda kaymanın erken başladığını gösteriyor 205 taban 16inc jantlarla ve 1300 kilo civarında ağırlıkla erken kaymaya başlaması aracın aşırtıcı amabunda en önemli etken kullanılan disk ve balatalar büyük gelmiş bu araca
yine puntonun gözünü seveceğimiz bir özelliği cimriliği diyebiliriz ne kadar uğraşsamda bu aracı 6 litrenin altına düşüremiyorum ama gözardı etmemiz gereken aralarında silindir hacim farkı olması

1ocak2011
27/09/2011, 17:55
Anlatımınıza teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

speedy_16
27/09/2011, 18:35
prof. bi anlatım olmuş :)

uzuncocuk
27/09/2011, 19:06
yukarda nazar degmesın dedım gıttım oto kıngde gerı gerı cıkarken bı avensıse bındırdım tamponu aldım elıme tam nazarlık oldu:(

GP COSKUN
27/09/2011, 19:14
yol bilgisayarı maalesef çok kullanışlı değil...
bu arada benzin deposunun da küçük olması bazen sıkıntı yaratıyor...
parke taşı olan yollarda ki konforsuzluğu hiç hissetmedim açıkcası... lastikten olabilir belki...
tüketimde ise şehir içi ve şehir dışı arasında bazen 2 katına çıkacak kadar değişkenlik var ki çok ilginç bu...(şehir dışı 6.1 şehir içi 10.5 görülmüştür.)

serhat parke taşlı yolda lastikten ziyade süspansiyonel bir rahatsızlık söz konusu yani öyle lastik sesi yada zihin yorucu bir zemin lastik temas sesi değil daha çok aracın bütün eklemleri oynamaya başlıyor
yalnız parke taş yoldan kasıt belediyenin şimdilerde döşediği dekoratif desenli taş örme arasına kum doldurma yoldan bahsetmiyorum
eski zaman kare kare taşlarla döşenmiş aralarında bir kaç santim boşluk olan yoldan bahsediyorum hatırlamanız için yola bir örneekte vereyim eskiden e-5 ten izmitin içine girdiğinizde bu yoldan yapılmıştı
sen nereden buldun dersen hafta sonu anadolu kavağında yoros kalesine gezmeye gittik kavağın içinden kaleye çıkan yol bu şekilde yaklaşık 2 km ama içimden bir şeyler koptu sanki
aynı yere puntoylada girdim punto canavardı
teknik olarak düşündüğümüzde tek neden çok aşırı yumuşak süspansiyon da kaynaklanı zeminden gelen darbeleri araç absorbe etmekte başarısız kalıp rahatsızlık veriyor

yukarda nazar degmesın dedım gıttım oto kıngde gerı gerı cıkarken bı avensıse bındırdım tamponu aldım elıme tam nazarlık oldu:(

üzüldüm kardeşim yaaaaa
inşaallah çok bir şey yoktur sadece nazarlık olsun

uzuncocuk
27/09/2011, 19:30
üzüldüm kardeşim yaaaaa
inşaallah çok bir şey yoktur sadece nazarlık olsun
2005 avensısı arabnın arkasına cekmıs otokıng elemanları bende elımde telefon ... kapattım telefonu ama kafa 5000 sorunla dolu. taktım gerı vıtese bırazda yuklendım ... o acayıp ses:) benım arka tamponun kosesı plastık oldugundan yaklasık 20 cm capında göçtü. avensiste çizik bile yok:( ama nazarlık oldu otokıng arkaya park ıcın hatasını kabul ettı. kendı alanları ıcınde ozel sıgortaları varmıs ondan karsılayacaklar hasarı

asil
27/09/2011, 19:48
çoşkun abi her güzelin bir kusuru vardır duymamazlıktan gel bazı şeyleri:D

GP COSKUN
27/09/2011, 21:53
çoşkun abi her güzelin bir kusuru vardır duymamazlıktan gel bazı şeyleri:D

yok yok sakın yanlış anlaşılmasın araçtan çok memnunum
gerçekte herkesin bir kere binip kullanmasını isterim
ama tarafsız gözlede varsa eksikleri dile getirelim istedim

StrawBeeRy
27/09/2011, 22:28
bugün bir bayan müşterinin civicinin ortalamasına baktım 9.1 gösteriyordu yuhh dedim ya :)

abi anlatım çok iyi süpersin..

41semih41
28/09/2011, 00:34
puntoyla kıyaslamak yanlış olur puntoya haksızlık etmiş oluruz
aralaronda segment farkı var
ama ikisinin arasındaki bariz fark ne var derseniz
mesala yol tutuş honda da daha iyi yol sesi pek yok
ama punto spor kullanıma daha uygun yani makas ani manevrada sanki bana punto daha kıvrak gibi geliyor
honda da kasanın ağırlığında olsa gerek yanal kuvvetlere tepkisi çok geç mesala sağdan ani sola geçmeye çalıştığınızda sanki sağ tarafta sizi birisi tutmaya çalışıyoor gibi hissediyorsunuz
performans olarak honda fark atar 1.6 litrelik vtec motor üstelik otomatik şanzuman olmadına rağmen özellikle 30000 devirden sonra sizi koltuğa çiviliyor ve muazzam tahrik edici motor sesi duyduğunuz zevki artırıyor
he unutmadan puntonun frenleri kesinlikle bana göre daha iyi
hondada ani frende abs çok çabuk devreye giriyor buda kaymanın erken başladığını gösteriyor 205 taban 16inc jantlarla ve 1300 kilo civarında ağırlıkla erken kaymaya başlaması aracın aşırtıcı amabunda en önemli etken kullanılan disk ve balatalar büyük gelmiş bu araca
yine puntonun gözünü seveceğimiz bir özelliği cimriliği diyebiliriz ne kadar uğraşsamda bu aracı 6 litrenin altına düşüremiyorum ama gözardı etmemiz gereken aralarında silindir hacim farkı olması

1.6 lik motor 125 hp sizi koltuga civiliyor bizimde t jet imiz var 120 hp tam olarak hatrlamiyorum ruhsatta 1240 kg yazio sanirim bnce civic i her turlu yer t jet ;)

GP COSKUN
28/09/2011, 01:01
semih defalarca tjet kullandım
hiç yabana atılacak bir araç değil ama
cıvıcle başa çıkması çok zor
iki motor arası da dağlar kadar fark iki şanzumanın oranları arasında sıradağlar kadar fark varken biraz zor bir kapışma olur

uzuncocuk
28/09/2011, 02:06
1.6 lik motor 125 hp sizi koltuga civiliyor bizimde t jet imiz var 120 hp tam olarak hatrlamiyorum ruhsatta 1240 kg yazio sanirim bnce civic i her turlu yer t jet ;)
Hher türlü yorumu bıras abartı olmus bı kac kulvarda belkı desek:)

41semih41
28/09/2011, 02:35
bilem ies e 2 boy atiyosa t jet 125 lik civic e de 1 boy atar banko :)

Linea T-jet & Honda Civic - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=-91tDwSOnIY)

onurciko
28/09/2011, 05:39
Punto T Jet x Honda Civic Si - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=W3dSxPzN6XM&NR=1)

GP COSKUN
28/09/2011, 11:13
Linea T-jet & Honda Civic - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=b8Q3zglBDRI)
BU VİDEOU YU NEDEN PAYLAŞMADIN PEKİ
adama böyle gösterirler arka stopları =))))

şaka bir tarafa fazlada tartışmak istemiyorum
jetin de yabana atılmıyacağını söyledim

he çokta ısrar eden varsa ruhsatı ile anahtarını eline arabasınıda yanına alır gelir
o zaman bakarız

takres
28/09/2011, 12:40
vitesi spora çektiğinizde motor sesini ve aracın gidişini görmelisiniz...:)

GP COSKUN
28/09/2011, 14:02
yiğidi öldürüp hakkını da yemeyelim bu arada
tjet in 0-dan 100 hızlanması daha iyidir
tarafsız gözle düşündüğümde ve kullanırkenki tecrübelerime göre
kalkışta honda
turbosu doldultan sonra hızlanmada tjet
şehir içi kapışma makas vesaire de yine tjet
uzun düzlükler otoban ve son süratte honda
galip gelir diye düşünüyorum

rockforever
28/09/2011, 14:29
0 dan 200 e kadar civic in şansı hiç yok...

Linea T-jet & Honda Civic - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=b8Q3zglBDRI)
BU VİDEOU YU NEDEN PAYLAŞMADIN PEKİ
adama böyle gösterirler arka stopları =))))

şaka bir tarafa fazlada tartışmak istemiyorum
jetin de yabana atılmıyacağını söyledim

he çokta ısrar eden varsa ruhsatı ile anahtarını eline arabasınıda yanına alır gelir
o zaman bakarız
istanbulda olsaydım hem tanışırdık hem de bir honda sahibi olurdum:):)

Mjet
28/09/2011, 14:49
kapışmaya amma meraklı milletiz. konu tjet-civic kapışması değil. konu civicin eksi yönleri. bende şirkette otomatik civic kullandım coskun abinin dediklerine aynen katılıyorum. anlatımda çok iyi abi işin uzmanısın ;)

GP COSKUN
28/09/2011, 14:51
istanbulda olsaydım hem tanışırdık hem de bir honda sahibi olurdum:):)

allah allah :weight1:
insan honda sahibi olmak için adanadan istanbula gelmezmi hiç canım
honda var bak işin ucunda 1000km nin lafımı olur hiç:)

GPS2
28/09/2011, 15:24
Coşkun*um bende geliyom kardeşim...varmısın yakıtta kapışmaya...gebzeden girecez silivriden çıkacaz...istersen tam İstanbul turuda atarız (zaten 10lt/100km yi belirtmişsin) ...kalsın bee...istemez 4 buçuğa benzin al birde 10 lt*de aşağı yakmasın ...sen adanalıya hediye et en iyisi kardeşim...gel mutlujet kulübüne...:):) paylaşımın için teşekürler bu arada...tecrübe konuşuyor...önemli olan tarafsız değerlendirmelerin + ve - olarak...insanlar fikir sahibi oluyor...teşekürler...

takres
28/09/2011, 15:27

şahsen ben beleş (!) honda için japonyaya kadar giderim :D

GP COSKUN
28/09/2011, 15:35
o zaman eksi yönlerini anlatmaya devam edelim

abs nin erken devreye girme sorununda en büyük etken ön balata ve disklerin arkalara göre yaklaşık olarak 10mm yani 1 cm daha büyük kullanılmış elemanlar olarak göze çarpıyor bunun sonucu olarak özellikle yağışlı ve kaygan zeminlerde aracın durma mesafesi de uzayarak bir dezavantaj yaratıyor
bunun yanında bu araca mühendislerce uygun görülen bu disk ve balata ebatının asıl nedeni aracın yüksek süratlere ulaşabilmesi ve bu aracı durdurabilecek disk ve balatanın büyük olması gereksinimi yatıyor
dengeleyici vazife gören arka fren tertibatının normal boyutlarına karşılık önleri daha büyüterek uzun frenlemelerde sık frenlemelerde disk ve balatanın ısınmasının önüne geçmek için tercih edildiği sonucu

GPS2
28/09/2011, 15:38
Coşkun honda forum yada HONDA firması tarafından *sıkıntı* yaşarsan haberimiz olsun ...:):) hepimiz beleş honda sahibi olabiliriz mesela...ikinci araba olaraktan...:)

GP COSKUN
28/09/2011, 16:08
Coşkun honda forum yada HONDA firması tarafından *sıkıntı* yaşarsan haberimiz olsun ...:):) hepimiz beleş honda sahibi olabiliriz mesela...ikinci araba olaraktan...:)

bahri abi anlayamadım tam
biraz açarmısın :gunsmilie:
ben savaş baltalarımı çıkardım hazırım :shocking:

GPS2
28/09/2011, 16:37
Hani diyorum gerçekleri söylüyonyaaa...sadece gerçekleri...hani yan bakan olurssa öbür taraftan honda.cooomm..trrrrrrr...den mesela...alıveririz anahtarlarını...olur biter...:):):) ne kadar kötüsün be kardeşim hemen balta bıçak...g-1 (piyade tüfeği...)....şurda bizde birer cıvıc sahibi olalım dedik hemen savaş...ya aramızda 3-5 er toplasak sana asli olan GP ni alırdık elindekide kar beyaavvv...daha ne olsun...:)

GP COSKUN
28/09/2011, 17:38
anladım bahri abi
honda dan veya forumundan hiç bir çekincem yok
ben buradayım doğru bildiğimi yazarım konuşurum
ben fiat tanda elli kere uyarı yazısı dava açılması gibi vs.... Tehdit aldım
servislerdende kızanlar arayanlar uyaranlar oldu
şimdiye kadar susmadım susmamda
bundan sonra en fazla yapacakları arabayı elimden alırlar
oda umrumda olmaz buyursun gelsinler kapının önünde araba
artılarını söylerken alkış yaşa büyüksün felan
eksilerini söylerken tu kaka
olmaz öyle şey

rockforever
28/09/2011, 18:17
coşkun en iyisini yapıyorsun devam et herkes böyle açık yürekli olamıyor malesef ..konu fiat honda vs ne olursa olsun...

yok ben alınterimle kazanıp alırım:):) ha istanbul a gelirsem çay fln içip tanışırız tabi ..roll fln eğlencesine olur ancak...

GPS2
28/09/2011, 18:26
anladım bahri abi
honda dan veya forumundan hiç bir çekincem yok
ben buradayım doğru bildiğimi yazarım konuşurum
ben fiat tanda elli kere uyarı yazısı dava açılması gibi vs.... Tehdit aldım
servislerdende kızanlar arayanlar uyaranlar oldu
şimdiye kadar susmadım susmamda
bundan sonra en fazla yapacakları arabayı elimden alırlar
oda umrumda olmaz buyursun gelsinler kapının önünde araba
artılarını söylerken alkış yaşa büyüksün felan
eksilerini söylerken tu kaka
olmaz öyle şeybiliyorum...elinden kimse arabayı alamaz...ancak senin canınnın istediği rakamı veren alır...:) aslında Honda*ya şahsen sempatiyle bakan biriyimdir...mesela toyota nissan gb japonlara göre daha sempatik teknolojik fln gelir bana...ama neyaparlarsa yapsınlar şu an Türk tüketicisinin ihtiyaçlarına cevap vermekte oldukça gerideler(honda) bir dizelleri yok bu segmentlerde mesela...diğerleri en azından fiat-bosch teknolojisi olan common rail*i uygulayarak pazarın ihtiyaçlarına bir şekilde cevap vermeye çalışıyorlar onuda fahiş fiyatlara sürerek piyasaya...toyota d-4d fiyatlarına bir bakın derim...mesela...birde kullananlar bilir 1,6 multijet olayı vardır...birşey demiyorum kullananlar anlatsın...CIVIC*in anahtarını hertürlü alırlarmı almazlarmı...hem ekonomi hem güç...hemde zevk bakımından...nokta...:)

GP COSKUN
28/09/2011, 18:59
yok ben alınterimle kazanıp alırım:):) ha istanbul a gelirsem çay fln içip tanışırız tabi ..roll fln eğlencesine olur ancak...

her zaman beklerim canım kardeşim
bazen şaka yapmakta iyi geliyor insana neşeleniyoruz

bu arada aklıma geldi bir bilgi daha vereyim
honda cıvıc ın 1.8 litrelik vtec motorlu olanıda mevcut
şaşılacak derecede tüketim değerleri 1.6 dan daha düşük ve makina 145 beygir ama fiyat olarak da 1.6dan daha pahalı

speedy_16
28/09/2011, 20:50
Punto T Jet x Honda Civic Si - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=W3dSxPzN6XM&NR=1)
bu honda 2,0 200 hp olanı typer motorlu :)

rockforever
28/09/2011, 22:06
her zaman beklerim canım kardeşim
bazen şaka yapmakta iyi geliyor insana neşeleniyoruz

bu arada aklıma geldi bir bilgi daha vereyim
honda cıvıc ın 1.8 litrelik vtec motorlu olanıda mevcut
şaşılacak derecede tüketim değerleri 1.6 dan daha düşük ve makina 145 beygir ama fiyat olarak da 1.6dan daha pahalı
eyvallah :) o 1.8 liklerin manuel olanı 1.6 otomatikten az yakıyor doğrudur...bi ara heveslendim fakat durumlar maalum...

FeyyazYavuz
30/09/2011, 20:12
vtec le şaka olmaz ben söyliyim :)

jacoben
01/10/2011, 13:49
biliyorum...elinden kimse arabayı alamaz...ancak senin canınnın istediği rakamı veren alır...:) aslında Honda*ya şahsen sempatiyle bakan biriyimdir...mesela toyota nissan gb japonlara göre daha sempatik teknolojik fln gelir bana...ama neyaparlarsa yapsınlar şu an Türk tüketicisinin ihtiyaçlarına cevap vermekte oldukça gerideler(honda) bir dizelleri yok bu segmentlerde mesela...diğerleri en azından fiat-bosch teknolojisi olan common rail*i uygulayarak pazarın ihtiyaçlarına bir şekilde cevap vermeye çalışıyorlar onuda fahiş fiyatlara sürerek piyasaya...toyota d-4d fiyatlarına bir bakın derim...mesela...birde kullananlar bilir 1,6 multijet olayı vardır...birşey demiyorum kullananlar anlatsın...CIVIC*in anahtarını hertürlü alırlarmı almazlarmı...hem ekonomi hem güç...hemde zevk bakımından...nokta...:)

bahri abicim hondanın dizel motoru var malesef ama genelde kimse bilmiyor, honda accord larda 2,2 İDTEC dizel motor kullanıyor honda ve dünyanın en sessiz çalışan dizel motoru seçildi araç, performans verileri ise euro4 motor kullanılmakta olup 4000d/d 140 hp güç ve 2000d/d 340 nm tork üretmekte, 2008 haziran ayında türkiyede 74500 tl den satışa sunulmuştu, şehir içi net olmamakla beraber(zaten ben şehir içinde ölçümlerin kesinlikle birbirini tutmadığına inananlardanım)7.2lt ama şehirdışında 4,5 litre yaktığını iyi biliyorum 100km - 100km/h sabit hızla, sadece executive versiyonuyla satışa sunulmuştu, üç renk seçeneği siyah beyaz ve füme, kullandım 220 cdi mercedesten daha keyifli bir araba olduğunu söyleyebilirim, yani demek istediğim kısacası hondanın da dizel motoru var:)

GPS2
01/10/2011, 14:35
Canım kardeşim Kubi dikkat ettiysen bu *segmentlerde* diye belirttim zaten...yani akıllı olan o paraları ekonomi olsun diye vermez o hondaya 2.2 LT nin vergisi zaten peşinen o ekonomiyi götürür...ben bizim ayar b-c segment araçlarda tr şartlarına pazarın isteklerine uyum sağlayamadığını söylüyorum....seçenek olaraktan...:)

kifanhom
01/10/2011, 17:32
tüm civic lerin yurt dışında dizelleri mevcut ama HondaTR nin satış perspektifi nedense bir türlü getirmiyor dizel seçeneği ülkemize.

diğer taraftan cadde üstü performansı olarak atmosferik beslemeli civic ile t-jet i karşılaştırmak çok doğru değil.
konfor olarak civic in eşdaşlarından birçok eksisi mevcut, fabrikada yalın üretimi çok iyi uygulayan bir yapısı var hondanın nedense anlamakta güçlük çekiyorum.
bir takım eksiklerini 2012 kasada gidermişler.

jacoben
01/10/2011, 17:38
yeni kasa civic 2007-2011 arası, bence o parayı haketmiyor, 2008 kia cerato dizel 1.6 110 hp, hem daha ekonomik hem daha performanslı hem daha ucuz, hem de kesinlikle yol tutuşu ve fren sistemi daha güzel, bir kere kullanın ne demek istediğimi anlayacaksınız, artık marka takıntısından kurtulup çerçeveyi geniş tutmamız gerekiyor bence, yazık bu arabalara akıtılan paralara...

takres
01/10/2011, 19:48
yeni kasa civic 2007-2011 arası, bence o parayı haketmiyor, 2008 kia cerato dizel 1.6 110 hp, hem daha ekonomik hem daha performanslı hem daha ucuz, hem de kesinlikle yol tutuşu ve fren sistemi daha güzel, bir kere kullanın ne demek istediğimi anlayacaksınız, artık marka takıntısından kurtulup çerçeveyi geniş tutmamız gerekiyor bence, yazık bu arabalara akıtılan paralara...

bu çok iyiydi :D :D

GP COSKUN
01/10/2011, 21:48
25 bin kilometrede şarz dinamosunun bilyasını dağıtan kia ile honda yı mı mukayese ediyorsunuz
hani be eksiklerini yazdım ama gerçekten binilmesi ve kullanılması gereken bir araç

uzuncocuk
01/10/2011, 21:59
25 bin kilometrede şarz dinamosunun bilyasını dağıtan kia ile honda yı mı mukayese ediyorsunuz
hani be eksiklerini yazdım ama gerçekten binilmesi ve kullanılması gereken bir araç
sarj dınamosu bılyası ıcın dagıtmıs deyıp kucumsemek yuzumde sıvılce cıktı deyıp doktor doktor gezmeye benzer.honda iyidir. ....digerlerıde ıyıdır:)

GP COSKUN
01/10/2011, 22:03
benim için arabacılıkta ufak detaylar önemlidir
2011 model 25 binde bir arabanın dinamo bilyası dağılıyorsa bu size en azıdan yan aksamlarda kullanılan yedek parçanın kalitesi ve sağlamlığı hakkında size bir fikir verir

Honor COOPER
01/10/2011, 22:09
5000 de debriyaj sıyıran Mondeo-3000 citysi bozulan grande-1000km de heryerinden ses gelen Focus v.s v.s örnekler artırılabilir buda Kia'nın kötü bir kalitesi olmadığına örnektir.

uzuncocuk
01/10/2011, 22:12
benim için arabacılıkta ufak detaylar önemlidir
2011 model 25 binde bir arabanın dinamo bilyası dağılıyorsa bu size en azıdan yan aksamlarda kullanılan yedek parçanın kalitesi ve sağlamlığı hakkında size bir fikir verir
yıl 2009 1.3 cdtı enjoy( bır ust donanımı neydı) astra sport 31000 kmde ve sahıbı meslektasım turbo ıslık otturmeye basladı. gıttık turbo catlamıs. aynı arac aynı gun koltuk dosemesı derı kumas karısımıydı yerınden cıkmıs. 2010 seat cordoba tdi 11000 km de cekıs dustu servıs turbo problemı dedı degıstırdı.. astra bence hala kesınlıkle segmentının en ıyısı ve ıkı aracada on yargılı bakamıyorum .... eger bakacak olursam , ılerde bakabılecegım hıcbır arac kalmaz ..... lexus falan almamız lazım. :)

GP COSKUN
01/10/2011, 22:16
ben şu araba kötü felan demiyorum sadece kıyaslama açısıdan honda dan iyi değil diyorum
bir de şöyle düşünün 5 yıl 150 bin kilometre garanti veren kaç marka sayabilirsiniz
kalite ve sağlamlık bırada ortaya çıkıyor
zaten honda nın sağlamlık konusunda isim yaptığını da hepiniz biliyorsunuz
peki neden ?

uzuncocuk
01/10/2011, 22:16
5000 de debriyaj sıyıran Mondeo-3000 citysi bozulan grande-1000km de heryerinden ses gelen Focus v.s v.s örnekler artırılabilir buda Kia'nın kötü bir kalitesi olmadığına örnektir.
kıa ıle hondayı kıyaslayamam. honda bır adım onde her sartta.ama arızaya gelınce ıs ona bırsey dıyemem ıste kul yapısı hepsı. bır kıa kullanıcısı olarak 13000 km deyım , tıkırtı gıcırtı tokurtu sesı duymadan devam edıyoruz , hanı herkes kendı aracını bılır ya ben cok memnunum ama eger bayı lpg ye garantı verse bende premıum cıvıc alacaktım ıkısıde aynı fıyata ıdı ama lpg olmadan olmuyor malum memurluk... cıvıc kasası en sevdıgım araclardan dıyebılırım.

uzuncocuk
01/10/2011, 22:17
ben şu araba kötü felan demiyorum sadece kıyaslama açısıdan honda dan iyi değil diyorum
bir de şöyle düşünün 5 yıl 150 bin kilometre garanti veren kaç marka sayabilirsiniz
peki neden ?
kıa verıyor 5 yıl 150000 km garantı...:) honda yı arızasılıkta turkıyede tek gecerım.... ama neden dızelı gelmedı onu da sorarım dızelı gelınce arızalarda artar...... benzınlı atmosferık motor, manuel ve tam otomatık ıkı sanzuman ıle tabıkı arızasız olacak. 77 ps fıre da arızasız motor olarak:)

GP COSKUN
01/10/2011, 22:36
bunu honda nın ceo suna sordular
cevab olarak 1.6 benzinli motor da yakot tüketimi bazı da en az tüketen motpr ödülünü aldık dedi ayrıca dizel motorlu versiyonu türkiye pazarında fiyat olarak rekabet edecek güçte görmüyoruz dedi
garanti konusuda kia da 5 yıl 150 bin veriyorsa tebrik etmek gerekir sözümü geri alıyorum o zaman

uzuncocuk
01/10/2011, 22:44
cevab olarak 1.6 benzinli motor da yakot tüketimi bazı da en az tüketen motpr ödülünü aldık dedi ayrıca dizel motorlu versiyonu türkiye pazarında fiyat olarak rekabet edecek güçte görmüyoruz dedi
garanti konusuda kia da 5 yıl 150 bin veriyorsa tebrik etmek gerekir sözümü geri alıyorum o zaman
yanı:) kullanıyorum moderatörüm.

takres
01/10/2011, 23:23
peki neden ?

6 yıl 150 bin kilometre değil miydi abi....

GP COSKUN
01/10/2011, 23:39
bakmadım serhat benim aklımda 5yıl diye kalmış
ancak garantiyi uzatılmış garanti kapsamonda +2 yıl uzatıp 7 yıla çıkardıklarını duymuştum

demon
01/10/2011, 23:43

1.6 dizel değilde Civic' e 2.3 Dizel motoru koyup herhalde Türkiye şartlarında C sınıfı bir araçta satamazlar.
Araba güzel. Honda iyidir. Fakat artık Türkiye' de benzinli aracı benzinde kullanmak çokk zor. Şehir içinde 8 lt kafadan yakacak manuel olanı. LPG takıyorum desen Honda bu konuda çok kesin ve net şekilde tavır koyuyor.
O yüzden ve Honda forumlarındaki okuduğum bazı olumsuz yorumlardan dolayı ben vazgeçip Toyota Auris aldım.

Toyota genel merkezini arayıp LPG konusunu sorduğumda aracın tamamen garantiden çıkmadığını, Motorda v.s bir sorun olursada LPG kaynaklı değilse yine garantiden halledileceğini söylemişlerdi.

Ortaya birde gittiğim bayinin araç bulamaması eklenince vazgeçtim. Toyota' dan memnunum. Aralarında kalite olarak pek fark olduğunuda düşünmüyorum. İkisininde birbirine göre + ve - leri var ama bende Toyota daha ağır bastı.

Eşimde otomatik vites diye tutturdu bazen diyorum gidip Civic otomatik Elegance alsammı diye ama sonradan bazı tereddütlerim oluşuyor ve vazgeçiyorum. Alırsam LPG taktıracağım ve Honda direk karşı tavır koyduğu için bende geri kaçıyorum : )))

ibrahim06
01/10/2011, 23:50
1.6 dizel değilde Civic' e 2.3 Dizel motoru koyup herhalde Türkiye şartlarında C sınıfı bir araçta satamazlar.
Araba güzel. Honda iyidir. Fakat artık Türkiye' de benzinli aracı benzinde kullanmak çokk zor. Şehir içinde 8 lt kafadan yakacak manuel olanı. LPG takıyorum desen Honda bu konuda çok kesin ve net şekilde tavır koyuyor.
O yüzden ve Honda forumlarındaki okuduğum bazı olumsuz yorumlardan dolayı ben vazgeçip Toyota Auris aldım.

Toyota genel merkezini arayıp LPG konusunu sorduğumda aracın tamamen garantiden çıkmadığını, Motorda v.s bir sorun olursada LPG kaynaklı değilse yine garantiden halledileceğini söylemişlerdi.

Ortaya birde gittiğim bayinin araç bulamaması eklenince vazgeçtim. Toyota' dan memnunum. Aralarında kalite olarak pek fark olduğunuda düşünmüyorum. İkisininde birbirine göre + ve - leri var ama bende Toyota daha ağır bastı.

Eşimde otomatik vites diye tutturdu bazen diyorum gidip Civic otomatik Elegance alsammı diye ama sonradan bazı tereddütlerim oluşuyor ve vazgeçiyorum. Alırsam LPG taktıracağım ve Honda direk karşı tavır koyduğu için bende geri kaçıyorum : )))

Bu yıl nisan ayında bir arkadaşıma sıfır km civic aldık Ankara Efe Hondadan. Alırken LPG taktırırsak garanti ne olur diye sorduk. Garanti kapssamından çıkmayacağı söylendi. İster biz takalım isterseniz dışarda taktırın farketmez dendi. Bunun üzerine arkadaş 1 ay sonra Prince taktırdı. Şuanda da bir sorun yaşamıyor

demon
01/10/2011, 23:51
Ben Honda Genel merkezi aradım sordum. Ertesi gün aradılar telefonda bir saat anlattılar şöyle olur böyle olur şöyle bozulur. Bende soğudum direk.
Bu zamandada kaçak benzin kullanmıyorsanız bu fiyatlar ile benzinli araba kullanmak zor :)

ibrahim06
01/10/2011, 23:57
Ben Honda Genel merkezi aradım sordum. Ertesi gün aradılar telefonda bir saat anlattılar şöyle olur böyle olur şöyle bozulur. Bende soğudum direk.

E tabi genel merkezden bu şekilde bilgilendirilirince elbette sözlerine riayet edilir. Bu arada iler ki yıllarda benim de kafamda sıfır civic ya da corolla var. Dizel seçeneğinden ötürü corolla ağır basıyor. Ama bu dediğm 5 yılı bulur. O zaman kadar kim öle kim kala. 3-5 ay öncesine kadar sıfır focus hesaplara yapıyordum işler ters gitti değişti kimsenin sevmediği albea da bulduk kendimizi...

uzuncocuk
02/10/2011, 00:25
E tabi genel merkezden bu şekilde bilgilendirilirince elbette sözlerine riayet edilir. Bu arada iler ki yıllarda benim de kafamda sıfır civic ya da corolla var. Dizel seçeneğinden ötürü corolla ağır basıyor. Ama bu dediğm 5 yılı bulur. O zaman kadar kim öle kim kala. 3-5 ay öncesine kadar sıfır focus hesaplara yapıyordum işler ters gitti değişti kimsenin sevmediği albea da bulduk kendimizi...
bende lpg den hondadan dondum hocam bayı bayı farklı bu ıs sanırım .... yalnız cıvıc premıum su ankı fıyatıyla bence dıger markalara gore cok makul bı yerde ......

GP COSKUN
02/10/2011, 01:52
bu kadar korkmayın yakıtından yaw
20 gündür şehir içi kullanıyorum hemde otomatik 6,5- 6,8 değişiyor tüketim
yani 280-300 kuruş felan yakıyor
ama kullanım zevki harika mutlaka deneyin hondayı

GPS2
02/10/2011, 02:41
Yakın bir arkadaş sadece 600 km deki hondasını az kalsın bitiriyordu...yanış anlamayınbu işi istisna olarak görüyorum ...yaşanan ve gerçek bir olay... motorda bir çatlak parça yağ boşalması ve az kalsın motor pert olacaktı...arkadaş tecrübeli olduğundan Hondaya kök söktürdü...detaylarını anlatmayayım...şimdi...ama istisnai bir durumdur kanaatindeyim...

demon
02/10/2011, 03:14
bende lpg den hondadan dondum hocam bayı bayı farklı bu ıs sanırım .... yalnız cıvıc premıum su ankı fıyatıyla bence dıger markalara gore cok makul bı yerde ......

Bu sene artık kasa değiştiriyor olmasınında etkisi vardır. Civic Premium Sedan için ne kadar fiyat aldınız acaba? Mart ayında bu aracı bana 40.500 TL' ye veriyorlardı herşey dahil. Manuel olanı. Cam filmi, park sensörü, boya ve koltuk koruma hediye ediyorlardı. Sonra birden fiyatları tekrar fırlattılar. Japonya depremi sonrası. Bu arada benim arabada BRC LPG kiti var. Şehir içinde 25 kuruş yakmaya başladım. İlk başlarda takıldığında 20 kuruş tüketiyordum. Coşkun beyin dediği kadar az tüketiyorsa bende düşünebilirim tekrardan. Gerçekten LPG' den bıkmaya başladım.

demon
02/10/2011, 03:28
bu kadar korkmayın yakıtından yaw
20 gündür şehir içi kullanıyorum hemde otomatik 6,5- 6,8 değişiyor tüketim
yani 280-300 kuruş felan yakıyor
ama kullanım zevki harika mutlaka deneyin hondayı

Aracı genelde nerede kullanıyorsunuz acaba? Ve yola çıkınca kaç km gidiyorsunuz? Gerçekten otomatik Honda için inanılmaz bir rakam. Bu kadar az yakıyorsa hiç düşünmeyeceğim gerçekten.

GP COSKUN
02/10/2011, 12:04
Aracı genelde nerede kullanıyorsunuz acaba? Ve yola çıkınca kaç km gidiyorsunuz? Gerçekten otomatik Honda için inanılmaz bir rakam. Bu kadar az yakıyorsa hiç düşünmeyeceğim gerçekten.

küçükyalı - pendik arasında işe gidip geliyorum
tatil günlerinde pendik içi karşı falan dolanıyoruz işte
bu tüketim değerini gören şaşırıyor bunda benim biraz titiz davranmamın rolü var diye düşünüyorum sabır işe
2000 devirin üstüne çıkmadan kullanıyorum
şu an için cebimde rahat depomda rahat bende rahatım :group000:

demon
03/10/2011, 03:40
Eşim Otomatik araç konusunda ısrarcı olduğu için Honda Otomatik düşünmeye tekrardan başladım. Şu andaki aracımı satıp Otomatik Honda Elegance alacağım.

ibrahim06
03/10/2011, 10:47
Eşim Otomatik araç konusunda ısrarcı olduğu için Honda Otomatik düşünmeye tekrardan başladım. Şu andaki aracımı satıp Otomatik Honda Elegance alacağım.

Çok sakin kullanırsanız sizi üzmez.Ama öbür türlü yakar.

Honor COOPER
03/10/2011, 21:58
Vallahi süper boş yere dizel almışız ben dizel puntoyla o değerleri yakalamak için kasıyorum!

ibrahim06
03/10/2011, 22:30
Vallahi süper boş yere dizel almışız ben dizel puntoyla o değerleri yakalamak için kasıyorum!

Benim benzinli arabada yol bilgisayarında 100 kmde 5.0 litre yazıyor şuan ama bakalım depoyu doldurunca belli olacak herşey.

takres
03/10/2011, 22:36
Bu yıl nisan ayında bir arkadaşıma sıfır km civic aldık Ankara Efe Hondadan. Alırken LPG taktırırsak garanti ne olur diye sorduk. Garanti kapssamından çıkmayacağı söylendi. İster biz takalım isterseniz dışarda taktırın farketmez dendi. Bunun üzerine arkadaş 1 ay sonra Prince taktırdı. Şuanda da bir sorun yaşamıyor

geçen sene kasım ayında efe hondaya servise gittiğim de lpg nin aracı garantiden çıkardığını hatta lpg li araçları servise almadıklarını söylemişlerdi...
benzin fiyatları artınca bir u dönüşü olmuş sanırım :)

demon
03/10/2011, 23:40
geçen sene kasım ayında efe hondaya servise gittiğim de lpg nin aracı garantiden çıkardığını hatta lpg li araçları servise almadıklarını söylemişlerdi...
benzin fiyatları artınca bir u dönüşü olmuş sanırım :)

Siz bakmayın onlara. Bu ay Honda bir sürpriz yapacak şeklinde duyumlarım var.
Ama Honda resmi açıklama yapmadan kesin birşey demek doğru olmaz fakat BRC firması ile anlaştıkları kulağıma gelen duyumlar arasında.
Garanti bozulmadan serviste LPG işlemi yapılacak.

GP COSKUN
03/10/2011, 23:55
Siz bakmayın onlara. Bu ay Honda bir sürpriz yapacak şeklinde duyumlarım var.
Ama Honda resmi açıklama yapmadan kesin birşey demek doğru olmaz fakat BRC firması ile anlaştıkları kulağıma gelen duyumlar arasında.
Garanti bozulmadan serviste LPG işlemi yapılacak.

benim düşüncem asparagas bir söylenti olduğu yönünde
nitekim bu araç artık üretim ömrünü tamamladı
aralık 2012 itibarı ile yeni kasası satışa sunulacak ve bu versiyonun satışı durdurulacak
yeni kasadaki motor farkından dolayı daha gelmemiş denenmemiş araç için böyle bir anlaşma yapamazlar diye düşünüyorum
ha olurda yaparlarsa bu seferde milletin gözünden düşecekler yeni kasa hepten benzin düşmanı bak hemen lpg ye garanti vermeye başladılar diye
zaten ceo ları bizim motorumuz fazla tüketmiyor ki sizde benzin fiyatı pahalı diyor
e bu araç segment olarakta belli bir sınıfa hitap ediyor taksicileri düşünecek halleride yok o yüzden ben inanmıyorum şahsen

demon
04/10/2011, 11:02
Asparagas bir haber değil. Çok yakında kokusu çıkar. Ayrıca yeni gelen kasada hangi motor olur onu bilmediğim için birşey diyemem. Fakat ne olursa olsun Honda Türkiye böyle bir adım atmak zorunda kaldı. Yoksa rekabet güçleri dahada zayıflayacak ortada bu kadar çok dizel, lpg gibi seçenekler varken.
Çoğu kişide yeni kasayı pek beğenmemiş galiba fotoğraflardan. Yeni kasa için Ocak' tan önce konuşmak için çok erken.
Fakat diyecek olan bu kasa içinde diyor. Kime sorsan Civic çok yakar diye bir söylenti hep var.

takres
04/10/2011, 12:48
yeni kasa hb civicler 1.4 ve 1.8 benzinli motorla gelecek çok büyük ihtimal...ve sadece 1.8 otomatik vites olacağı söyleniyor...

ozay06
05/10/2011, 18:15
Coşkun bey

Bu başlık altında yazılarınızı okuyunca sizi en iyi anlayanlardan birisi olduğumu farkettim Forumda farklı bir marka aracın eksilerini dahi yazsanız hemen hücum eden arkadaşlar bol miktarda mevcut Sizin diğer yazılarınızı da her zaman okuyorum Gerçekten her markayı modeli eksisiyle artısıyla kendinizin olsada olmasada kendi gözünüzden tanıtıyor ve fikir sahibi yapıyorsunuz Fakat gerçekten başkalarını marka fanatikliği ile eleştirenlerin aslında kendilerinin daha fanatik olduklarından haberleri yok Ayrıca marka fanatikliği kötü bir şeyde değil Kullandığın aracı markayı sevmek çok güzel fakat fanatikliği bazen sevmenin dışında başka markalara düşmanlık olarak algılayanlar var Forumda yeterki ağzınızdan başka markayı yanlışlıkla telaffuz edin Bırakın artı taraflarını söylemeyi eksi taraflarını söyleseniz bile çok garip yorum yapan arkadaşlar mevcut
Her markanın iyi, kötü, eksi, artı yönleri olduğunu, bir markayı kullanınca onu tamamen savunmak gerekmediğini, her zaman eksi taraflarınıda söyleyebilmek gerektiğini, başkası bir aracı övdüğünde veya yerdiğinde de ona saygı göstermek gerektiğini yazılarınızdan anlıyor ve size teşekkür ediyorum Darısı diğer arkadaşların başına diyorum

GP COSKUN
06/10/2011, 01:26
yazdıkların için teşekkür ederim özgür
hiç bir zaman kendimi kandırmayı sevmedim
belki de bu yüzdendir

takres
06/10/2011, 12:18
lpg ile kullanan çok taksici var ankarada bir gün durdurup soracağım nasıl bir sıkıntı var mı diye :)

GP COSKUN
06/10/2011, 13:23
lpg ile kullanan çok taksici var ankarada bir gün durdurup soracağım nasıl bir sıkıntı var mı diye :)

yok diyen yalan söyler
hiç bir şey yapmasa arıza ışığı yakıyor lanet

rockforever
06/10/2011, 13:49
yok diyen yalan söyler

ya coşkun iyide benim ortağın hondaya atiker takalı 1.5 yılı geçiyor 35000 km oldu ilk taktığımızda arıza ışığı yandı onu ayarla fln hallettiler... 35000 km dir tık yok ...

serkan_gazi
08/10/2011, 11:55
honda çok yakmıyor 1.6 lar ne yakıyorsa onu yakıyor hele uzun yolda hepsinden az yakıyor otomatikler bu konuda iddialıyım çünkü eskiaracım 1.4 fire puntoydu onunla uzun yolda ortalamam 90-100arası giderek 5.5 6.0 arası gider gelirdi araba boşken ama civicle 110-130 arasıgidiyorum araba 5 kişi yakıt 5.5 6.0 arası boşuna hamallıkçekmişiz diyorum ama şehir içi punto ile 7.5 8.5 arası yakarken civicle 8.5 -9.5 arası yakıyorum abartılacak bir fark olmadığını düşünüyorum.zaten kmnin yüzde 70ini uzun yolda yaptığım için problem yok

uzuncocuk
08/10/2011, 12:00
yok diyen yalan söyler
coskun bey honda nın da sorunsuz calıstıgı bır lpg markası var mı?? arkadasıma focus 3 aldık bayı garantı vermedı lpg ıle.... landırenzo markası lpg garantı suresı boyunca aracta lpg ıle ılgılı olusabılecek her turlu arza ve hasarı ortadan kaldrma garantısı verdı yazılı olarak. sımdı aracta lpg var... fırma lpg den dolayı olusabılecek arızaları kapsamdan cıkardı ama o acıgıda lpg fırması kapattı... boyle bır orn hondada var mı acaba......

ozay06
08/10/2011, 12:11
coskun bey honda nın da sorunsuz calıstıgı bır lpg markası var mı?? arkadasıma focus 3 aldık bayı garantı vermedı lpg ıle.... landırenzo markası lpg garantı suresı boyunca aracta lpg ıle ılgılı olusabılecek her turlu arza ve hasarı ortadan kaldrma garantısı verdı yazılı olarak. sımdı aracta lpg var... fırma lpg den dolayı olusabılecek arızaları kapsamdan cıkardı ama o acıgıda lpg fırması kapattı... boyle bır orn hondada var mı acaba......

Ankara da mavidenizler diye bir firma var Brc yetkili satıcı ve servisi Başka bir forumdan bir arkadaşımız 2010 golf aracına dönüşüm yaptırdı Bende aradım ve bahsettiğiniz garanti olayını anlattı Aracı 25.000 tl ye sigortalıyorlar Araçta arıza oluştuğu zaman yetkili servise gidin bu arızadan lpg den kaynaklı derlerse 25.000 tl ye kadar sigorta kapsamında arıza gideriliyor dedi Yani sadece honda için değil tüm markalar için geçerli bir sistem Ayrıca bahsettiğim firmanın bayilerine bakarsanız ankaradaki hemen hemen tüm araç bayileri ile çalışıyorlar

Bayilerimiz - Mavi Denizler Otogaz - Lpg Dnm Sistemleri (https://www.mavidenizler.com.tr/bayilerimiz.html)

GP COSKUN
08/10/2011, 16:32
ya coşkun iyide benim ortağın hondaya atiker takalı 1.5 yılı geçiyor 35000 km oldu ilk taktığımızda arıza ışığı yandı onu ayarla fln hallettiler... 35000 km dir tık yok ...

güle güle kullansın ne mutlu ona
iyi bir işçilik ve özenli montaj ve sık bakımla sorunsuz kullanabilen nadir kullanıcılardan demekki arkadaşın
bir önceki mesajımda dediğim gibi hiç bir şey yapmasa arıza ışığı yakar ben biraz pinpirikli adamım benim arabada felan allah muhafaza ışık mışık yakar
acayip uyuz olurum
o yüzden başıma dert sıkıntı tasa istemiyorum varsın kilometrede 100 kuruş fazla yaksın ben böyle daha huzurluyum :busted_b:

krm1983
08/10/2011, 17:43
İşte örnek bir davranış.Objektif ve net