Orijinalini görmek için tıklayınız : Hoparlör seçiminde teknik yardım
Solitude
26/09/2011, 23:16
Merhabalar tatilde malum keyifler yerinde olunca sağ arka hoparlörü patlattık, şimdi 1 çift hoparlör alıp eskilerle değiştirmek istiyorum lakin hiçbir modifiksayon yapmadan orjinal cd çalara uygun nasıl bir seçim yapmalıyım ? kaç watt kaç ohm kaç cm (13? 16? cm arkaya 16 cm takabilenlerde var takamadım diyenlerde). çok pahalı olmadan mevcut hoparlörlerden daha kaliteli ses alabileceğim bir çift hoparlör tavsiyesi istiyorum, şimdiden teşekkürler.
ben 13 16 konusuna yorum yapayım,
arkaların orjinali 13 bildiğiniz üzere, ben 16,5 cm olanı taktırdım ama suntadan halka şeklinde bir aparat gerekti dolayısıyşa hoparlor dışa çıktı ve kapıdaki çerçeveyi biraz kesmek gerekti(içerden)
takan mediamarkt görevlisi aldığım modelin arkasının geniş olduğunu başka bi 16 olsa oturabileceğini söyledi. bu tip bi yerden alırsanız montajda sıkıntı olursa hemen iade edip başka bir modele geçebilirsiniz.
santiago
27/09/2011, 11:15
işin ehline gittiğin sürece sıkıntı yaşamazsın 5-10 liranın hesabını yaparsan ilerde başın ağrır tabi en pahalısına gitmeyeceksin ama araştırıp sorduğunda bu işte kim iyiyse ona git taktır çünkü bazı ustalar bu 16 lıkları takarken o kadar dengesiz takıyorlar ki daha sonra ilerde zamanla arıza yapıyor ve yenisini takmak zorunda kalıyorsun
orta kalite 13 lük taktır gitsin. her türlü eskisinden iyi ses verir.
Solitude
27/09/2011, 21:11
yani anladığım kadarıyla herhangi bir ohm watt vs değere dikkat etmeme gerek yok. Fiyatına keyfime göre 13 cm lik hoparlör alıp takmam kafi ?