Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aradaki farkı bulabilirmisiniz ????

cemal arslan
22/09/2011, 13:36
Arkadaşlar....aşağıda 2 harita var...
bu haritada 2 aracın Enjeksiyon değerleri var...

Ancak arada bir fark var...kim bulabilecek ??? aradaki fark nedir ???

https://www.artituning.com/FIATGRANDEPUNTO12008V65HP.JPG

https://www.artituning.com/FIATGRANDEPUNTO14008V77HP.JPG

Dj Locness
22/09/2011, 13:42
yok gibi :D ama araclar farklı biri 1.2 65 hp dieri 1.4 77 hp :D:D

cemal arslan
22/09/2011, 13:47
yok gibi :D ama araclar farklı biri 1.2 65 hp dieri 1.4 77 hp :D:D

tebrik ederim....ömür boyu ücretsiz chip tuning kazandın.....dermişim : )))))

ugurozer
22/09/2011, 13:51
.

cemal arslan
22/09/2011, 14:12
aslında bu ve buna benzer bir çok örnek var...

mesela...
1600 hdi 90hp ile...110hp arasında...
yada
hyundai getz 88hp ile 110hp arasında...
yada
fiat bravo 1600 mjet 105hp ile 120hp arasında...

yazılım aynı ama vgt turbo farkı olması gibi...

yada

vw tsi larda 140-160-170lerde...herşeyin bire bir aynı olduğu ve sadece yazılım farkı olduğu gibi...

vw passat 2000 tdi ...140-170 hp...biz bunu biliriz...türkiyede bu ikisi var...ama avrupada 120hp si de var...herşeyi aynı yazılımdan kısmışlar....

neden yazdım....

çok şey bildiklerini sanan...o bildiklerini doğruymuş gibi insanlara lanse eden...ve birşey bilmedikleri halde...insanlar farklı açıklamalarda bulunabiliyor...

bu da beni fazlasıyla üzüyor...ve de sinir ediyor...

ben bu insanlarla uğraşmaktan bıktım usandım...keşke dedikleri doğru olsa...

onlar haklıysa...o zaman ben çok büyük bir yalancıyım....demektir...
ikimiz de aynı konuda haklı olamayız...birimiz haklıyız...

ve ben haklı olduğumu ispat ederim...her türlü ispat ederim....

size farklı bir örnek daha......kia ile fiat ...aynı debimetreyi kullandığını biliyormuydunuz ??

fiat da 90 lira...kia da 400 lira ....

peki fark nedir ?? markası...ve adı...biri jeep...biri binek araç...
ama debimetre aynı...bosch...

örnek verebileceğim o kadar fazla konu var ki...

mesela vw sharan...ve ford galaxy....ikiz kardeşler....fordun fren müşürünü sökün...sharandaki ile aynı...

akca37
22/09/2011, 14:43
üstteki araç 1.2 alttaki 1.4 :D

cemal arslan
22/09/2011, 15:10
Arkadaşlar merhaba.
Şimdi geçen gün citroen servisiyle beraber bir uygulama gerçekleştirdik benim aracımda ve bununla ilgili aklıma takılan bir durum var sizden yardım istiyorum.
Benim aracım chipli. Bunu başta servis elemanına söylemedim. Arabanın arıza lambası yaktığını belirttim (yanmamasına rağmen) ve bakılmasını rica ettim.
Niye böyle birşey yaptın diye bana soracak olursanız merak işte. Gerçekten de chip tuning yapılıp yapılmadığını anlayıp anlamadıklarına bizzat şahit olmak için. Fena da olmadı yani şimdi sizinle paylaşıyorum en azından. Sizlere neyi soracağıma biraz sonra geleceğim.
Test cihazını (Lexia3) bağladık ve taramaya başladık. 1 adet geçici arıza tespit etti. İlave ısıtma tertibatı ile ilgili bildirimdi bu. Kışın zaten bu bildirimi sürekli veriyormuş ve dikkate alınmıyor lakin motor sadece soğukken bu bildirimde bulunuyor. Merak ettiğiniz cevaba gelince sevindirici haber. En azından citroen.in kullandığı Lexia3.ün en güncel sürümü aracın ECU.suna yapılan müdahaleyi algılamıyor. Gönül rahatlığıyla chip tuning yapabilirsiniz.
Lakin servisteki arkadaş dur bakalım dedi birde otomobil hareket halindeyken arabanın verilerine bakalım belki burada anormal birşey buluruz. Bağladık test cihazını (tablet pc gibi harika bir cihaz) çıktık yola. İşte benim bu işin erbabı arkadaşlara soracağım soru bu. Benim bildiğim turbo basıncı en azından benim arabam için maksimum 1.8 bar ama gözüm aldığı kadarıyla (bir yandan dikkatli araba sürerken bir yandan sağda elemanın elinde cihaza çok dikkatli bakamadım) 4.viteste 3500 devirde 2.38 bara kadar çıktı bu.
Servisteki arkadaş herşeyin normal olduğunu söyledi ama kafası turbo basıncının bu kadar yükselmesine takıldı. Lexia 3 her durumda anlık değerleri okurken o değere ait normal aralıkları da gösteriyor.
Aslında servisteki ustalara chip uygulaması yaptırdığımı söylemiştim ancak unutmuş olsa gerek hatırlatınca bu durumun çok normal olduğunu belirtti.

Bu yazı...donanımhaber.com dan alıntı...moderatör yavuz beyin yazısı...
kendisi zamanında aracına chip tuning yaptırmış...ve forumda tecrübelerini paylaşmış...

cemal arslan
22/09/2011, 15:11
üstteki araç 1.2 alttaki 1.4 :D

çok doğru...motor farklı piston çap stork farklı...ama yazılım aynı...ne tuhaf değil mi ???

izoci
22/09/2011, 15:43
ödül yoksa cevapda yok :D

LorDracula
22/09/2011, 15:57
resimlerin yanına bakıldığında yazıyor zaten 1,4 ile 1,2 arkadaslar :))

cemal arslan
22/09/2011, 16:31
ödül yoksa cevapda yok :D

bencillik yapma yaaaa.... :)

resimlerin yanına bakıldığında yazıyor zaten 1,4 ile 1,2 arkadaslar :))

eyvallah kardeş...

cemal arslan
22/09/2011, 23:19
75 ile 90hp arasındaki fark...turbo farkı...biri düz biri vgt...gerisi aynı....

bunun dışında başka fark yok...beyinleri de aynı yazılımları da...90hp lerde turbo mapi diğerine göre %5 daha fazla....

StrawBeeRy
22/09/2011, 23:36
peki 90lıkta motordaki fark bunlar fakat debriyaj değişimleri neden serviste mesela 75 lik 400 lira ise 90lık 700 lira? veya diskler 75lik 200 liraysa 90lık 350 lira? veya zincir 75lik 700 liraysa 90lık 1000 lira evet çok doğru birmotun verdiği fiyat farkları 75 likle arasında 250-300 lira oynuyor

uraaal
23/09/2011, 00:38
lan oolum ona gelirsen scirocco fiyatlandırmaya bak 1.4 tsi metalik renk 1000 tl fark 2.0 tsi metalik renk 2000 tl fark sanki motor buyuyunce daha fazla boya kullanılıo ben ,nanıyorumki fiat,alfa,lancia kullanılan oarcalaraıun motorda dahil %90ı ortak parca kimse hikaye anlatmasın :D

StrawBeeRy
23/09/2011, 09:07
zaten orası öyle ona bir şey diyen yok benim demek istediğim 75 likle 90lık arasında sadece yazılımsal fark yok baskı balatasından tutunda frenine klima kompresör bilyasından tutunda basınç pompasına kadar çoğu şey farklı

cemal arslan
23/09/2011, 11:11
zaten orası öyle ona bir şey diyen yok benim demek istediğim 75 likle 90lık arasında sadece yazılımsal fark yok baskı balatasından tutunda frenine klima kompresör bilyasından tutunda basınç pompasına kadar çoğu şey farklı

doğru olsa da....beni işin o tarafı alakadar etmiyor...ben yazılıma bakarım...ve yazılımda ne baskı balatayla alakalı bir parametre var ne disklerle...ne klima kompressor bilyası...vs.vs..

önemli olan motor parametreleri...
ve motorun aynı olması...aynı motorda aynı beyin aynı yazılım kullanılmış...

çok nadir farklı beyin çıkıyor...ama yazılım yine aynı olabiliyor...yada yine nadiren az bir fark oluyor...

konfeksiyonda....neden çocuk ürünleri daha pahalı ?????
çok mu uğraşıyorlar emek harcıyorlar ???
kumaş çok mu gidiyor ???
kumaşları mı pahalı...
ya ayakkabılara ne demeli ???

serviste elbette fiyat farkı olacak...

mesala bizim sektörde...bir çok chip tuningci arkadaş...araçların beyinlere göre işi fiyatlandırıyor...

edc15 ler şu fiyat
edc16 lar şu fiyat
med9 lar şu fiyat
edc17 ler şu fiyat
tırlar 2-3 katı....

neden ??? sanki farklı bir şey mi yapıyor ?? yooo...
sadece bazılarında beyin söküyor..işçilik diyor zaman diyor...
haaa bunu bir yerde kabul edebilirim...haklı da olabilir...

bende ecu söktüğüm zaman farklı fiyat talep ediyorum.

yada tır olduğu zaman binek araç ile aynı fiyatı talep etmiyorum...

ama bayilerine dosya verirken de...beyinlere göre fiyat isteyenler var...
işte bende bunu anlamıyorum...

önümde bir dosya var....hepsinde ne yapıyorsam bunda da aynısını yapacağım...farklı yada zor yada uzun bir işim yok...

10dk - 20dk arasında dosyayı hazırlarım...

ben orada beyin edc16..yada edc17 ....edc15 miş ya da tır beyniymiş demem...

açarım dosyayı yaparım...

eski kasa skoda superb ile passat 1900 tdi 130hp...
herşeyi ile aynı...sadece superb kaput ızgarası kaputla birleşik iken passat da değil...superb ye bin otur...direksiyon amblemi vw ile değiştir...skoda demezsin ...

yürüyeni aynı...şasesi aynı...motoru aynı...şanzımanı aynı....beyinleri aynı...yazılımları aynı....

peki ya fiyatları ????

touareg ile transporter 174hp....motor ,beyin, yazılım aynı olduğunu biliyormuydunuz ????

Q7 ile A6 TDI 233hp v6 ...motor ,beyin ,yazılım aynı olduğunu biliyormuydunuz ???

audi q7 ile vw touareg ile de aynı motor , beyin ve yazılım olan modeli var...

sektöründe içinde olsanız...beni daha rahat anlarsınız....

abulbul08
24/09/2011, 00:15
Milleti yolmanın yolunu bulmuşlar.
Aynı parçayı koyuyorlar.Farklı marka diye daha pahalı satıyorlar.
Bir tane abimin anlattığı bir olay var buna benziyor.
Bal satıyor abi dükkanında aynı tenekeden 3 ayrı kaba bal döküyor.
Ve 1. kabın fiyatı 10 TL
2. kabın fiyatı 15 TL
3. kabın fiyatı 20 Tl
inan diyor en çok balı 3. den satıyorum. Millet tadına bakıyor üçüncüyü beğeniyor.
Bizdeki mantık şu Pahalı olan iyidir. Aslında hepsi aynı sadece ego tatmin etme olayı

Du Hast
24/09/2011, 02:52
75 ile 90hp arasındaki fark...turbo farkı...biri düz biri vgt...gerisi aynı....

bunun dışında başka fark yok...beyinleri de aynı yazılımları da...90hp lerde turbo mapi diğerine göre %5 daha fazla....
turbo dışında her iki motorda tamamen (volan v.s. hariç iç yapısından bahsediyorum) aynı ise arabamı giderim kızılayın ortasında benzin döküp yakmazsam benden adi ******** olmasın tamam mı? farklılık varsada gidip siz yakın arabanızı. yanlış bilgi vermeyin hocam insanlara şurada. tamam chip yapıyorsunuz ekmeğinizi bu işten kazanıyorsunuz ama insanları yanlış yönlendirmeyin. bu yaptığınız iş ahlakına uymaz.
burası saçma sapan modifiye forumu değil.
eğer siz bir müşterinizi 75 lik ile 90 lık aynı motor sadece yazılım farkı var deyip chip yaptırmaya ikna ederseniz o yediğiniz her yokma haramdır. herşeyi geçtim madem sabit geo turbo ile 90 hp alınabiliyorsa neden fiat vgt kullanmış? neden fiat kavrama sistemini farklı yapmış? neden emme monifoltu farklı? neden piston pimleri farklı? neden segmanlar farklı? neden sağ soğutma sistemi farklı? bir sürü neden daha eklerim buraya. eski hyundai yetkili servisi şimdide özel servis olarak devam eden mega da sürekli bulunan birisi olarak bahsettiğiniz hyundai motorlarında da bir sürü fark vardır. fiat motorundaki farklılıkları yine fiatın yapmış olduğu elearn programından ekran görüntüsü alarak foruma koymuştum. ne deyim böyle sadece yazılım farkı var deyip pempe masallar anlatmaya devam edin tabi vicdanınız rahat ederse. chip yaptıracak araç sahiplerinin kendi bilecekleri iş ama siz chip yapan olarak böyle şeyler yazmaya hakkınız yok. siz yazarsanızda bizde burada farkları anlatarak bilinçlendiririz. iş dosya açıp map ayarlamakla bitmiyor.

Tayfun-E30
24/09/2011, 05:09
doğru olsa da....beni işin o tarafı alakadar etmiyor...ben yazılıma bakarım...ve yazılımda ne baskı balatayla alakalı bir parametre var ne disklerle...ne klima kompressor bilyası...vs.vs..

önemli olan motor parametreleri...
ve motorun aynı olması...aynı motorda aynı beyin aynı yazılım kullanılmış...

çok nadir farklı beyin çıkıyor...ama yazılım yine aynı olabiliyor...yada yine nadiren az bir fark oluyor...

konfeksiyonda....neden çocuk ürünleri daha pahalı ?????
çok mu uğraşıyorlar emek harcıyorlar ???
kumaş çok mu gidiyor ???
kumaşları mı pahalı...
ya ayakkabılara ne demeli ???

serviste elbette fiyat farkı olacak...

mesala bizim sektörde...bir çok chip tuningci arkadaş...araçların beyinlere göre işi fiyatlandırıyor...

edc15 ler şu fiyat
edc16 lar şu fiyat
med9 lar şu fiyat
edc17 ler şu fiyat
tırlar 2-3 katı....

neden ??? sanki farklı bir şey mi yapıyor ?? yooo...
sadece bazılarında beyin söküyor..işçilik diyor zaman diyor...
haaa bunu bir yerde kabul edebilirim...haklı da olabilir...

bende ecu söktüğüm zaman farklı fiyat talep ediyorum.

yada tır olduğu zaman binek araç ile aynı fiyatı talep etmiyorum...

ama bayilerine dosya verirken de...beyinlere göre fiyat isteyenler var...
işte bende bunu anlamıyorum...

önümde bir dosya var....hepsinde ne yapıyorsam bunda da aynısını yapacağım...farklı yada zor yada uzun bir işim yok...

10dk - 20dk arasında dosyayı hazırlarım...

ben orada beyin edc16..yada edc17 ....edc15 miş ya da tır beyniymiş demem...

açarım dosyayı yaparım...

eski kasa skoda superb ile passat 1900 tdi 130hp...
herşeyi ile aynı...sadece superb kaput ızgarası kaputla birleşik iken passat da değil...superb ye bin otur...direksiyon amblemi vw ile değiştir...skoda demezsin ...

yürüyeni aynı...şasesi aynı...motoru aynı...şanzımanı aynı....beyinleri aynı...yazılımları aynı....

peki ya fiyatları ????

touareg ile transporter 174hp....motor ,beyin, yazılım aynı olduğunu biliyormuydunuz ????

Q7 ile A6 TDI 233hp v6 ...motor ,beyin ,yazılım aynı olduğunu biliyormuydunuz ???

audi q7 ile vw touareg ile de aynı motor , beyin ve yazılım olan modeli var...

sektöründe içinde olsanız...beni daha rahat anlarsınız....

Siz mekanigin icinde olsaniz ayni sandiginiz araclarda ne farklar bulucaksiniz =)

cemal arslan
24/09/2011, 12:05
kimseyi ikna etmek zorunda değilim
kimseye zorla yazılım satmak zorunda da değilim...haddim de değil...yapamam da...satamam da....

herşeyi bir tarafa bırakalım...

müşterinin biri yetkili servis...yaptırma şöyle sorun yaşarsın böyle sorun yaşarsın derken....

diğer taraftan 2 tane fiat yetkili servis ile bayilik konusunda görüşmelerimiz oldu...

buyurun buna açıklık getirin.........

makeles
24/09/2011, 13:06
"""mesala bizim sektörde...bir çok chip tuningci arkadaş...araçların beyinlere göre işi fiyatlandırıyor...""""

demek ki 100 liralık işi 500liraya yapıyorlarmış.
bu konudan bu anlaşılıyor.
bedava olmasa yaptırmazdım. ancak şimdi 100tl eder diyorum.. :)

cemal arslan
24/09/2011, 13:18
100 Liraya yaptırabiliyorsanız elbette takdir ve karar sizin...

cemal arslan
24/09/2011, 14:44
Aşagıdaki resmi fiatın sitesinden aldım....
piston çapı aynı...69.6
strok...yani kompresyon birimi biri 82 biri 83...1 mm fark var...
turbo ile de bilgiye ulaşınca mutlaka paylaşırım...

https://www.artituning.com/fiatgp.JPG

ugurozer
24/09/2011, 15:13
.

cemal arslan
24/09/2011, 15:19
yazılımlar aynıysa motorda aynı diyemeyiz...

örnek verdim yaa
biri 1200 65hp diğeri 1400 77hp...

gp 75hp de düz turbo var
gp 90hp de vgt turbo var...
ve yazılımda turbo mapi %5 daha fazla...
ama diğer tüm mapler aynı

ayrıca...pistonlarında aynı olduğunu yukarıda yazıyor...bu da motorun aynı olduğunu gösteriyor...

dediğim gibi..işin içide olsanız...bu konuyu...ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız...

Tayfun-E30
24/09/2011, 19:42
yazılımlar aynıysa motorda aynı diyemeyiz...

örnek verdim yaa
biri 1200 65hp diğeri 1400 77hp...

gp 75hp de düz turbo var
gp 90hp de vgt turbo var...
ve yazılımda turbo mapi %5 daha fazla...
ama diğer tüm mapler aynı

ayrıca...pistonlarında aynı olduğunu yukarıda yazıyor...bu da motorun aynı olduğunu gösteriyor...

dediğim gibi..işin içide olsanız...bu konuyu...ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız...

ne anlamamız gerekiyor? madem siz işin içindesiniz çok iyi anlatabilirsiniz? aynı motora vgt turbo eklenmiş bundan ötürü turbo mapi değişmiş ve bir takım gelişmelere gitmişler nesi garip bunların? çok ilginç şaşırılması gereken ama bir tek sizin vakıf oldunuz bişeymiş gibi anlatıyorsunuz? gerçekten anlayamadım anlatırsanız sevinirim...

kimseyi ikna etmek zorunda değilim
kimseye zorla yazılım satmak zorunda da değilim...haddim de değil...yapamam da...satamam da....

herşeyi bir tarafa bırakalım...

müşterinin biri yetkili servis...yaptırma şöyle sorun yaşarsın böyle sorun yaşarsın derken....

diğer taraftan 2 tane fiat yetkili servis ile bayilik konusunda görüşmelerimiz oldu...

buyurun buna açıklık getirin.........

mesela ben bu cevabınızıda anlayamadım size bir tek turbosu farklı değil başka farklarda var denilmiş siz zorla yazılım satmıyorum yetkili servisle bayilik görüşmelerim oldu diyorsunuz =)

ben cidden ne anlatmak istiyorsunuz anlayamadım kırıcı olduysamda kusuruma bakmayın benden haylice büyüksünüz kardeşçe sormak istedim sadece...

cemal arslan
24/09/2011, 19:45
tayfun kardeş...bence bu tarz konuları yüz yüze konuşalım derim :)

yazıların ruhu yok...ifade etmekte zorlanıyoruz...manaları değişebiliyor...

Tayfun-E30
24/09/2011, 19:53
İstanbula yolunuz düşerse, inşallah bir gün tanışır yüzyüze sohbet ederiz...

cemal arslan
24/09/2011, 19:56
hafta içi gelebilirim...gelirsem haberdar ederim...

erosistanbul
24/09/2011, 21:00
Valla konudan ve ne anlatmak istediğinizden bişey anlamadım. yanlış anlamayın konuya ya yabancı birisi olarak(son kullanıcı) bana bi faydasını göremedim.motor aynı, yazılım aynı o aynı, bu aynı. o farklı, bu farklı. ben elimdekine bakarım.ben onu bunu anlamam. chip mip farketmez. benim 77 lik düldülü 90+ lık yapabiliyormusun 100-500 farketmez. 1000tl veririm.

USTA
24/09/2011, 21:28
Renault 1.5 dci 105 HP ile yine 1.5 dci 85 HP motorlar arasındaki farkları bana sıralayabilirmisin Cemal kardeşim...?

cemal arslan
25/09/2011, 00:23
Valla konudan ve ne anlatmak istediğinizden bişey anlamadım. yanlış anlamayın konuya ya yabancı birisi olarak(son kullanıcı) bana bi faydasını göremedim.motor aynı, yazılım aynı o aynı, bu aynı. o farklı, bu farklı. ben elimdekine bakarım.ben onu bunu anlamam. chip mip farketmez. benim 77 lik düldülü 90+ lık yapabiliyormusun 100-500 farketmez. 1000tl veririm.

elbette işin bu tarafı aslında kimseyi ilgilendirmez...

77 lik düldül...85hp...yaparım...garantili..memnun kalmazsan iptal ederiz...

Renault 1.5 dci 105 HP ile yine 1.5 dci 85 HP motorlar arasındaki farkları bana sıralayabilirmisin Cemal kardeşim...?

renault konusunda hiç bilgim yok...

bizim serviste vag grubu olduğu için (vw audi seat skoda) bu grup hakkında istediğinizi sorabilirsiniz....

emin tahir
25/09/2011, 01:52
"""mesala bizim sektörde...bir çok chip tuningci arkadaş...araçların beyinlere göre işi fiyatlandırıyor...""""

demek ki 100 liralık işi 500liraya yapıyorlarmış.
bu konudan bu anlaşılıyor.
bedava olmasa yaptırmazdım. ancak şimdi 100tl eder diyorum.. :)

Bazı araçlarda beyin sökülmeden araca direkt bağlanılarak yazılım yükleniyor,bazı araçlarda beyin sökülmesi gerekebiliyor.Bu işçilikte belli bir oynama yapıyor olabilir ancak bu kadar fiyat farkı anormal bi durum hele ki aynı mantıkla çalışan 2 aynı beyin için farklı fiyatlar bende de şu gerçeği uyandırıyor,meydan boş fiyatları salla, yazılım için bu kadar yüksek fiyatların istenmesi de bundan kaynaklanıyor yazılım için 600-700 kimi yerlerde 1000tl para isteniyor.Bence bu kadar paraya yazık!!!

USTA
25/09/2011, 11:19
Renault konusunda hiç bilgim yok...

bizim serviste vag grubu olduğu için (vw audi seat skoda) bu grup hakkında istediğinizi sorabilirsiniz....

VW,Audi,Skoda,Seat grubu araç kullanmadığımdan bende olan Renault Kangoo için sormuştum...:)
İleride Renault Grubundan bir araç yazılım için size gelirse bu bilgiler size lazım olabilir...

Araçların beyinleri farklı,yazılımları farklı,enjektörleri farklı,turbo sistemleri farklı,şanzımanları farklı,gaz tepkimeleri farklı,kısacası ikiside 1.5 dci motor olsada neredeyse tamamen farklılar...

GPunto19
25/09/2011, 12:53

Aynen...

KaMiKaZe
25/09/2011, 13:27
cemal bey konuyu açarken neyi hedeflediniz, bunu kimsenin anladığını sanmıyorum.

Dj Locness
25/09/2011, 14:25
cemal abi benm ödülü ne zaman vericeksin :D

taneren
25/09/2011, 15:57
Cemal hocam, fiat neden 1.2 65 bg'de kullandığı yazılımı bizim 1.4 77 bg'de kullanmış sizce.
az yaksın diyemi?
motorun zayıflığı bundanmı ileri geliyor acaba?
sizce, yakıt tüketim değerleri artmadan , motorun ve yürüyen aksamın ömrü kısalmadan, bu motordan en fazla ne kadar güç alırız.

reddragon
25/09/2011, 19:07
Cemal hocam, fiat neden 1.2 65 bg'de kullandığı yazılımı bizim 1.4 77 bg'de kullanmış sizce.
az yaksın diyemi?
sizce, yakıt tüketim değerleri artmadan , motorun ve yürüyen aksamın ömrü kısalmadan, bu motordan en fazla ne kadar güç alırız.
Beygirin az olması aracın 8v olmasından kaynaklı.
Pejo 206'da da 75 beygirlik 1.4 motor var.
Sanırım puntişin kasa daha ağır ve büyük.
Aracın gitmemesi bana göre vites oranları ve torku düşük devirlere göre ayarlandığı için. Araç 80-90 civarına kadar muadilleri gibi gidiyor ama sonrasında yığılıyor...

cemal arslan
25/09/2011, 19:38
Bazı araçlarda beyin sökülmeden araca direkt bağlanılarak yazılım yükleniyor,bazı araçlarda beyin sökülmesi gerekebiliyor.Bu işçilikte belli bir oynama yapıyor olabilir ancak bu kadar fiyat farkı anormal bi durum hele ki aynı mantıkla çalışan 2 aynı beyin için farklı fiyatlar bende de şu gerçeği uyandırıyor,meydan boş fiyatları salla, yazılım için bu kadar yüksek fiyatların istenmesi de bundan kaynaklanıyor yazılım için 600-700 kimi yerlerde 1000tl para isteniyor.Bence bu kadar paraya yazık!!!

bunu yapan türk chipci arkadaşlar :)

ben böyle bir uygulama yapmıyorum
her beyin her araç aynı...
sadece yeni nesil araçlarda beyin sökmek gerekiyor...haliyle yeni olmasından dolayı farklı fiyat talep ediyorum....

birde eprom değiştiği zaman...elbette eprom ve soket parasını talep ediyorum...ama yazılım verdiğim bayilerimden her dosya için aynı parayı alıyorum....

bu kadar paraya yazık diyorsunuz ama beyin bozulursa bizim cebimizden çıkıyor...

dediğim gibi işin içinde olsaydınız...çok daha iyi anlardınız...

VW,Audi,Skoda,Seat grubu araç kullanmadığımdan bende olan Renault Kangoo için sormuştum...:)
İleride Renault Grubundan bir araç yazılım için size gelirse bu bilgiler size lazım olabilir...

Araçların beyinleri farklı,yazılımları farklı,enjektörleri farklı,turbo sistemleri farklı,şanzımanları farklı,gaz tepkimeleri farklı,kısacası ikiside 1.5 dci motor olsada neredeyse tamamen farklılar...

paylaşım için çok teşekkürler...

beni aracın ne olduğundan ziyade yazılımın içi ilgileniyor...ben yazılımı hazırlarken marka modele bakmam...yazılıma bakarım...

az yaksın diyemi?

az yaksın diye değil...o ayarlarla o gücü elde ediyor...

84-85hp sorunsuz şekilde güç alırız...

Beygirin az olması aracın 8v olmasından kaynaklı.
Pejo 206'da da 75 beygirlik 1.4 motor var.
Sanırım puntişin kasa daha ağır ve büyük.
Aracın gitmemesi bana göre vites oranları ve torku düşük devirlere göre ayarlandığı için. Araç 80-90 civarına kadar muadilleri gibi gidiyor ama sonrasında yığılıyor...

elbette 16v olsa daha fazla güç alabilirdi..ancak vw de 1600cc 102hp 8v olan araç var...gücü düşük tutabilmenin bir yoluda valfleri azaltmak olsa gerek

bu araçlarada defalarca yazılım yükledim...çok güzel sonuç alıyoruz...
8v olması bir şey değiştirmez...alacağın güç yine belli...

USTA
25/09/2011, 21:34
paylaşım için çok teşekkürler...

beni aracın ne olduğundan ziyade yazılımın içi ilgileniyor...ben yazılımı hazırlarken marka modele bakmam...yazılıma bakarım...

Aracın marka ve modeline bakmadan,motor özelliklerine bakmadan sırf yazılımına bakarak işlem yapıyorsanız hata yaparsınız.
Enjektörlerin ve turbonun kaldırabileceği yükler farklıdır,105 likte değişken geometrili daha büyük turbo varken 85Hp de daha ufak bir elektronik turbo bulunur,65-70-80 hp dci 1.5 lerde turbo daha da ufak ve mekanik kontrollüdür intercooler bulunmaz.90 ve 110 HP FAP motorluların işletim sistemi ve beyinleri farklı markalardır vs ve bunların hepsi 1.5 dci 8v motorlardır...
Birinde Delphi beyin varken diğerinde Siemens vardır,yazılımları da haliyle farklıdır bu araçların.Bütün bu özellikleri dikkate almadan yazılım yapıyorsanız bravo size...Alkışlar:
Maksadım sizi kötülemek değil sakın ola yanlış anlamayın beni ancak forumdaki herkesi bu işlerden anlamaz kategorisine sokmanız karşısında yazdım bu bilgileri...

cemal arslan
25/09/2011, 21:41
MUSTAFA kardeş...işte forumda uzun uzun yazmadığım için açık açık yazmadığım...yanlış anlaşılıyor...

ben kafama göre rastgele dosya yapmıyorum
dfp olanlar otomatik şanzıman olanlar eski araçlar yeni araçlar dualogic araçlara ne değerler verilir hepsini biliyorum :)

benzinli ayrı dizel ayrı...1300 ler ayrı 1900 lar ayrı...dosya nasıl yapılır biliyorum. : )))

sana ne kızdım ne darıldım ne yanlış anladım....tavsiyen iyi dileklerin için sağol...allah razı olsun

USTA
25/09/2011, 22:00
neden yazdım....
çok şey bildiklerini sanan...o bildiklerini doğruymuş gibi insanlara lanse eden...ve birşey bilmedikleri halde...insanlar farklı açıklamalarda bulunabiliyor...

bu da beni fazlasıyla üzüyor...ve de sinir ediyor...

ben bu insanlarla uğraşmaktan bıktım usandım...keşke dedikleri doğru olsa...

onlar haklıysa...o zaman ben çok büyük bir yalancıyım....demektir...
ikimiz de aynı konuda haklı olamayız...birimiz haklıyız...

MUSTAFA kardeş...işte forumda uzun uzun yazmadığım için açık açık yazmadığım...yanlış anlaşılıyor...

ben kafama göre rastgele dosya yapmıyorum
dfp olanlar otomatik şanzıman olanlar eski araçlar yeni araçlar dualogic araçlara ne değerler verilir hepsini biliyorum :)

benzinli ayrı dizel ayrı...1300 ler ayrı 1900 lar ayrı...dosya nasıl yapılır biliyorum. : )))

sana ne kızdım ne darıldım ne yanlış anladım....tavsiyen iyi dileklerin için sağol...allah razı olsun

Forumda yaptığın işi anlatırken detaylara girmeden yüzeysel yazarsan haliyle yanlış anlaşılırsın,üstü kapalı anlatıp birde bu konuda bilgisi olanları küçümsersen daha da yanlış anlaşılırsın CEMAL kardeş...
Yazılım işleriyle uğraşmasamda en az 20 araca yazılım atılırken bizzat bulundum,orj yazılımın okunmasından tut yeni yazılımın araca atılmasına kadar,yazılım öncesi denenmesinden yazılım sonrası farkların görülebilmesi için denenmesine kadar,işi senin kadar elbette bilemem ancak chip işi yapanların nasıl çalıştığını,ne kadar kazandığını,bazılarının piyasanın tabiriyle orjinalmi yoksa çakma yazılım mı kullandığını (Sözüm meclisten dışarı),dynocu arkadaşların aracın yazılımlı halini ölçerken yaptığı çakallıklara kadar iyi bilirim...:)

cemal arslan
26/09/2011, 01:28
kusura bakmayın ama kimseye detaylı bilgi vermek zorunda değilim
kimseyi de küçümsemiyorum ...bunu nerden anladınız bilmiyorum...

üzerime alınmıyorum...ama...allaha çok şükür alnım açık...asla ve asla kopya kaçak yada hazır yazılım kullanmadım... :)

dynolara güvenmediğim için ve de dynoda çevirilen tezgahları bildiğim için 2 yıldır dynoya araç çıkarmıyorum...müşteri ısrara ederse kendisinin çıkarabileceğini söylüyorum...

eeee...sizde farkındasınız....sektörde ne çakallıklar dönüyor...ve o çakallar yüzünden herkesin adı çıkıyor...ve o çakallar dünya para kazanıyor..(allah da çok versin gözümün yok :) )....haram elbette bir şekilde çıkar...yada mazlumun ahı kalmaz yerde...

merak ediyorum...benim anlattıklarım kadar...acaba başkaları da anlatıyor mu ??

izmirdeki arkadaşa sorsan...ecu söküleceği zaman...açık kalp ameliyatı yapıyorum der...
istanbulda bir arkadaşa sorsan...yazılımda neleri ayarlıyon diye sorsan..40 tane ayar yapıyorum der...
yine adı bilinen istanbul camiasından bir arkadaşımıza ...sıfır aracın mil kesen turbosunu sorsan...allahın takdiri böyleymiş der...

bizde doğruyu söyleriz ...olanı söyleriz...ama yine yaranamyız :)

uzuncocuk
26/09/2011, 01:42

üzerime alınmıyorum...ama...allaha çok şükür alnım açık...asla ve asla kopya kaçak yada hazır yazılım kullanmadım... :)

dynolara güvenmediğim için ve de dynoda çevirilen tezgahları bildiğim için 2 yıldır dynoya araç çıkarmıyorum...müşteri ısrara ederse kendisinin çıkarabileceğini söylüyorum...

eeee...sizde farkındasınız....sektörde ne çakallıklar dönüyor...ve o çakallar yüzünden herkesin adı çıkıyor...ve o çakallar dünya para kazanıyor..(allah da çok versin gözümün yok :) )....haram elbette bir şekilde çıkar...yada mazlumun ahı kalmaz yerde...

merak ediyorum...benim anlattıklarım kadar...acaba başkaları da anlatıyor mu ??

izmirdeki arkadaşa sorsan...ecu söküleceği zaman...açık kalp ameliyatı yapıyorum der...
istanbulda bir arkadaşa sorsan...yazılımda neleri ayarlıyon diye sorsan..40 tane ayar yapıyorum der...
yine adı bilinen istanbul camiasından bir arkadaşımıza ...sıfır aracın mil kesen turbosunu sorsan...allahın takdiri böyleymiş der...

bizde doğruyu söyleriz ...olanı söyleriz...ama yine yaranamyız :)
ben konu ıle dıger arkadasların yorumu arasında bır bag kuramadım...:) sana bı kıllık mı soz konusudur nedır???

cemal arslan
26/09/2011, 01:45
sorun değil..olur bazen böyle şeyler...

aslında niyetler kötü değil...sadece yazıların ruhu yok...nasıl yorumlarsan o manayı alır...anlatılmak istenen farklı anlaşılan farklı ...bu yüzden farklı yorumlar konular ortaya çıkıyor... :)

uzuncocuk
26/09/2011, 01:58
sorun değil..olur bazen böyle şeyler...

aslında niyetler kötü değil...sadece yazıların ruhu yok...nasıl yorumlarsan o manayı alır...anlatılmak istenen farklı anlaşılan farklı ...bu yüzden farklı yorumlar konular ortaya çıkıyor... :)
yazılım aynı dıyorsun motorlarda aynı dıyorsun. dısk farklı dıye bı yorum var:)

USTA
26/09/2011, 10:19

Alıntı yaptığın mesajımdaki sana ait siyah yazıyı okursan ne demek istediğimi anlarsın...:)
Sözüm meclisten dışarı diye belirttim zaten...:rolleyes:

yazılım aynı dıyorsun motorlarda aynı dıyorsun. dısk farklı dıye bı yorum var:)

Renault Grubunu örnek verirsek,1.5 dci lerin motorları temelde aynı olmakla beraber,enjektör,turbo,intercooler,beyin ve yazılımları HP güçlerine göre farklılıklar göstermektedir,bunların tamamı birebir aynıdır dersek hata etmiş oluruz...
1.5 dci lerdeki farklı HP veren motorlar: 65-68-70-80-86-90-100-105-110 benim bildiğim 9 değişik güç üreten motor var mesela...

cemal arslan
26/09/2011, 11:19
MUSTAFA kardeşim...aramızda sorun yok... :)

USTA
26/09/2011, 14:17
MUSTAFA kardeşim...aramızda sorun yok... :)
Sorun olduğunu söylemedim zaten Cemal kardeşim,olmamalı da en güzeli bu...:)

WiSTaRiA
26/09/2011, 14:37
Cemal bey bazı bilgiler verirken daha detaylı bilgiler vermelisiniz... Eyer şu cümleyi söylüyebiliyorsanız, "kusura bakmayın ama kimseye detaylı bilgi vermek zorunda değilim" ozaman paylaşımda bulunmamalısınız... Burada çoğu arkadaşımız kardeşimiz bilgili değil ama çoğu arkadaşımızda bayaa bilgili hele ben paylaşımlarınızı heyecanla ve ilgiyle izliyorum... Bu platform paylaşım platformu ticari amaçla kullanılan bir platform değil... Paylaşım yapmalısınızki bilgisi olmuyanlar bilgi sahibi olsun , bilgisi olanlar eksiklerini tamamlasın.... Ben chip tuning işini biliyorum ama açtığınız bu konudan ve yazılarınızdan zerre bişey anlamadım... Bu arada 77 lik bir arabayı 85 yapmak için zaten yazılıma gerek yokki... Ellede yapılamazmı?

Size ilgi alanlarınızdaki araçlardan bir soru sorayım ozaman; Seat cupra aracı ( leon cupra ibiza cupra değil ) maximum kaç hp yapabilirsiniz?