Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 fire kullanıcılarına belki faydalı olabilir
arkadaşlar malum 1.4 fire motorların performans olarak bir zayıf olduğu söylenir.iş yerimde bir arkadaşım ultrasonik buji taktığını ve arabanın çekişinin bariz bir şekilde arttığını söyledi.ben şahsen evoyu kullandım ve gerçekten motora performas verdiğini gözlemledim.
6n ultrasonic buji
araca bi zararı oluyor mu acaba?
araştırmakta fayda var....
coşkun abinin yorumunu merak ediyorum :)
sezerism
18/09/2011, 23:02
İnternetten araştırmıştım baya performans sağlıyor araça Fakat alıp alamama konusunda karasızım çünkü bujiler farklı sistemi var deniliyor.Bilgi için beklemedeyim.
SpyHunter33
18/09/2011, 23:23
Coşkun abi nerdesin :) gerçekten merak edilen bir konu olacak özellikle fire kullanan arkadaşların çok merak ettiği bir konu olur.
meltdown
18/09/2011, 23:42
offf güzel soru :)) buji bildiğimiz gibi yakıt-hava karışımını ateşler ve yanmayı başlatır. Bujinin etrafında başlayan yanma bujiden silindir duvarlarına ve pistona doğru ilerler. Ultrasonikten anladığım kadarıyla ateşleme ultrasonik etkiyle yanmayı daha iyi hale getirebilir. Peki bunu fark eder miyiz? Ben zor olarak görüyorum... Ancak yüksek sıkıştırma oranlı ve direkt enjeksiyonlu benzinli motorlarda bu biraz daha belirgin olabilir...
Ultrasonic Bujinin Diğer Bujilerden Farkları ve Üstünlükleri :
1-) Ultrasonic buji roket prensibiyle çalışan yeni bir ateşleme tekniğini size sunuyor..!
Bu teknikde alev girdap türü dönerek hem çevresel hem de doğrusal ilerliyor..!
Kullanmakta olduğunuz hiç bir buji bu patentli ateşleme tekniğine henüz sahip değil..!
2-)Ultrasonic buji ultrasonic hızda, yani ses hızından daha hızlı bir ateşleme sağlar.!
Ses hızı 349 metre/saniye'dir. Standard bujinin ateşleme hızı ancak 30 metre/saniye..!
Ultrasonic bujinin ateşleme hızı ise1523 metre/saniye..! 50 kat fazla hız..!
Diğer bujiler bu yüzden Ultrasonic bujinin hızına asla erişemezler, kıyaslayın..!
3-)Ultrasonic bujinin ultrasonic ses dalgaları yakıt damlacıklarını daha küçük zerreciklere parçalar.
Bu sayede yanma yüzeyi alanı genişleyeceğinden yakıt tam yanar.
Diğer bujilerin bu tür bir özelliği bulunmuyor...
4-)Yanma reaksiyonuna giren yakıt zerrecik miktarı 50 kat Ultrasonic bujiyle fazla olur..
Bir başka ifadeyle yakıtınız Ultrasonic bujiyle 50 kat daha iyi yanar..!
Daha teknik ve ayrıntılı bilgileri w/enginebrain.com veya w/supersonicspark.com dan inceleyebilirsiniz..
Ultrasonic Bujinin Farkını Aracınızda HEMEN Göreceksiniz..!
* Daha fazla çekiş gücü ve performans..!
* Yokuşlar size düz gibi gelecek..!
* Aynı yokuşu +1 vitesle çıkabileceksiniz..!
* Araçları sollarken rahat geçiş yapacaksınız..!
* Klimanızın motordan çaldığı gücü bu bujiler geri verecek...!
* Aynı birim yakıtla daha fazla km gideceksiniz..!
* Aracınızın ivmelenmesi artacak..!
* Daha çabuk toparlayacak..!
* Daha sessiz çalışacak..!
* Emisyonları iyileşecek..!
* Motoru temiz, daha iyi bir aracınız olacak..!
arkadaşlar dediğim gibi benim herhangi bir ticari amacım yok sadece yeni duyduğum bir sistem ve deneme şansım oldu.gözlemlediğim olay gptr deki üyelere yardım amaçlı yazdım.zararı olurmu nasıl bir pirensiple çalıştığı yukarda yazıo araştırdım sizler için...
Deneyen ya da bu konu ile ilgili bilgisi olan başka birileri yok mu acaba...
1.4 77 kullanıcısı olarak merak ettim bende... Ama bu yeni bir teknoloji değilmiş yahu? 5-6 senelik birşey bu hakkaten farkı olsa daha önceden duyardık gibime geliyor, yine de uzmanların yorumlarını merakla bekliyoruz :)
bu arada arkadaşlar 1.4 starjet ve t-jetlerde uygulama yapılabilyorhttps://img223.imageshack.us/img223/4296/spanim.gif
...
GP COSKUN
19/09/2011, 14:34
ultrasonik buji ile yanma odasındaki karışımın daha iyi yakılması sağlanabilir
piston tepelerinden uzak noktadaki hava yakıt karışımlarının da yanması kolaylaştırılıp daha sağlıklı patlama elde edilir
bununla birlikte daha düzenli ateşleme elde edilmiş olup her yanma sonrasında atık olarak egsoza gönderilen yanmamış yakıt miktarı azalır kullandığınız yakıttan tam verim almanız sağlanır
sağlıklı ateşleme ve patlamayla birlikte bir miktar performans artışı söz konusudur fakat bu artış asla motor performansını arttırmak değildir
yani motorunuz yine size 77bg 56kwa güç verecektir
fakat yanma kaliteli olduğu için siz aracınızı güçlenmiş hissedeceksiniz
bu tıpkı eskiden tek tırnak üç tırnak bujilerdeki fark gibi bir yanma kalitesini arttırmak için yasarlanmış bir sistemdir
bu sistemle performanstan ziyade en önemli katkısı yakıt tüketiminizin düşmesi olacaktır
bunun yanında erken çalışma sessiz ve vuruntusuz çalışma gibi faydaları olacaktır
performansa etki olmaz.
benzinli motorun ateşleme ve patlama anı:
In Cylinder Video ( How a 4 stroke engine works ) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=sEf8va1S7Sw)
dizel motorun patlama anı:
combustion - diesel - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=21ma2nyz0SQ)
görüldüğü üzere dizelde daha homojen bir patlama oluyor. bu yüzden daha az lt mazotla daha fazla yol katediliyor, daha verimli oluyor
ultrasonik buji nerede bulabiliriz ankarada...
eğer bir zararı olmuyorsa denemek lazım...
en azından yakıt için :)
reddragon
19/09/2011, 22:07
1.4 fire motor kullanıcıları olarak o kadar mağduruz ki chipten,performans kitlerinden, ultrasonik bujiden medet umuyoruz. En iyisi aşağı mahelledeki hocaya üfletmek motoru :)
1.4 fire motor kullanıcıları olarak o kadar mağduruz ki chipten,performans kitlerinden, ultrasonik bujiden medet umuyoruz. En iyisi aşağı mahelledeki hocaya üfletmek motoru :)
Son çağre sanırım :))
Gittigidiyor da satan var bu bujiyi...
WiSTaRiA
20/09/2011, 00:21
Femoliiii bu işe el at benzinlileri kurtar yoksa çok iyi bir hoca biliyorum fireleri ve starjetleri okutturucam :D
Bolu_Beyi
20/09/2011, 00:24
Çok önceleri duymuştum bunu.. Daha iyi bir yanma otomatikman daha güçlü bir motor, Ama herhangi bir zararı varmıdır bilmiyorum fakat denemekte fayda var..
WiSTaRiA
20/09/2011, 00:25
Ürünün fiyatı 69 TL arkadaşlar... Pahallı değilmi birazıcık :D
arkadaşlar bu ultrasonic buji olayı ne oluyor. duydunuzmu hiç. yakıt tüketimini azaltıp arabanın çekişini güşlendiriyormuş. denizli de satılıyor dediler. Toyota da böyle bişey kullanan varmı acaba. varsa memnunmusunuz gerekirse bizde obujiden taktırırız. saygılar
ben aracımda kullanıyorum, gittigidiyordan almıştım, şimdi baktım aldığım tarihe, 08/07/2008 tarihinde almışım, alır almaz taktırmıştım, taktığınızda ciddi bir fark oluyor, bir üst vitese daha alt devirlerde atsanız bile araç daha az zorlanıyor, ben sırf denemek için dik bir yokuşu takmadan önce çıktım sonra taktıktan sonra çıktım, aynı hızda bir üst viteste çıkıyor, yokuş çıkarken çekişte büyük fark oluyor, gaza daha az basarak aynı yokuşu çıkabiliyorsunuz, yakıt tüketimi konusunda da haklılar, gerçekten de fark oluyor bir miktar, ben 400-450 km yapıyordum bujiden önce, ilk taktığımda 520 km yaptım bu ara yine 400-450 yapıyorum, bujileri 85.000 civarında takmıştım, şu an aracım 98.000i bitirmek üzere nerdeyse 99.000 oldu, bosch car service te check up sırasında bujilerin iyi durumda olduğunu söylediler, 100.000de bujilerimi değiştircem, yine bu bujilerden planlıyorum...
ALINTIDIR.....
ultrasonik buji nerede bulabiliriz ankarada...
eğer bir zararı olmuyorsa denemek lazım...
en azından yakıt için :)
Çoskun abi bu bujılerı gayet guzel acıklamıssın fakat zararı varmıdır abı fıkrın nedır ?
Netten baktım yorumlar su beyler ve Çoskun abı,
1-arkadaşlar ben makine mühendisiyim çoğu kişi bu tip bujilerin (ultrasonic,iki veya üç tırnaklı) sitemleri arbalarına takıp motora zarar vermaktedir.bunun nedenini biraz anlatayım motorda sıkışan gazın tam yanması için yani tam verim için ston ölü noktadan (tepe nok.) biraz daha önce ateşlenmektedir.Sizin ilgilendiğiniz bujiler denilidiği gibi çok daha hızlı bir biçimde karışımı yakmakta ve ston tam tepe noktaya gelmeden karışımın çoğu yanarak vuruntu denilen olay meydana gelmektedir.kısaca o bujileri araca direk takmak motora zarar verir.bu yüzden bu sujileri taktığınızda ateşleme zamanlarını ayarlamak için kullanılan chipler ile kullanılması gerekmektedir. bu sayede chiplere yüklenecek programla bujilerden en yüksek verimi almiş oluruz.buda motorun fazla ısınmasına yol açıp ston başlarında aşınmalar görünür. Araba üreticileri motorsistemlerini ucuza mal etmek için sınır değerlerin biraz üzerinde parçaları üratmektedirsizin yapacağınız her değişim hem motora hem bütçenize zarar verir
2-Arkadaşım bu sistem 7-8 yıl önce çıkmıştı ve özellikle yarış araçlarında kullandık güce normal bujiden daha fazla etkisi var yarış motorlarında ancak belli km ler sonucu motoru açtığımızda özellikle ateşlemenin oluştuğu ston tepesinde muazzam bir aşıntı gördük bunun sebebide bu güçlü ateşlemedir. bunun dışında sistem çalışıyor ve güç veriyor ancak dediğim şekilde özelllikle ston tepesinde harabiyeti orjinal bujiye göre çok çok fazla eğer aracını performans amaçlı kullanmıyorsan alma derim. ayrıca bu sistemde opel diyorlar opelin ecoteclerinde eğer buji kabloları değişmezse güç düşüşü bile yaşayabiliyorsun haberin olsun..
performans tinde gerekli revizyonlar şart ancak standart bir araç için kesinlikle orjinal bujiyi tavsiye ederim çünki bunların ısıl değeri en iyi çalışma aralıkları motor üstündeki etkileri vs hesap edilmiştir fakat bunlar genelde üniversal olduğundan her araçta aynı gücü göstermeyebilirler
3-makine mühendisi arkadaşın olumsuz yorumunu iletmiştim, satıcı şu şekilde cevap verdi:
__bu soruyu daha önce sizler gibi soran başka arkadaşlar da oldu, ve bu arkadaşlar şimdi bujilerimizi alıp şu an kullanmaktalar. Şunu ifade edeyim hemen, böyle bir şey yok ve bu bujilerin böyle bir kabiliyeti de yok ! Bugüne kadar bize intikal etmiş bu tür veya başka tür herhangi olumsuz bir durum tam 5 yıldır asla olmadı. İnternete 4-5 yıl öncesi bu tür bir spekülasyon düşmüş, yani tarih öncesi bir durum. Kısacası güncel olmayan bir bilgi. 4-5 yıl önce ürünümüz yasaya ilk çıktığında ürünü daha kullanmadan kendilerine göre fikir yürütmüşlerin ve muhtemelen de ürünü alıp kullanmamışların yorumu. İşin gerçek boyutu ise şu; işte sizler gibi bu bujileri bizzat para verip, alıp; kullanışların yorumları ki hepsi Gg de karşınızdalar zaten. Kendilerine bir mesaj atacak kadar siz de onlara yakınsınız. Gg deki bunlar gerçek kullanıcılar, yani para verip satın almış olanlar hepsi. Diğerleri ise, dıştan gazel okuyanlar ve de muhtemelen para saymamış, saymadığı için de ürünü almamış sonuçta kullanmamışlar. Aradaki fark bu. Bilimsel düşünüşün bir yöntemi de denemedir. Bu bujiler oldukça uzun süreli tam 5 yıldır ! ve de üstelik binlerce farklı marka ve model araçta ve de binlerce farklı sürücüler tarafından başarıyla ve sorunsuz bir şekilde kullanımdadır.
Aynı isimle farklı tarihlerde alışlar yapıp, bujilerimizi böylece 2.,3.,4.,5.,6.,7.,hatta 8. kez alanları görüyorsunuz hep, hepsi karşınızdalar. Dediğiniz şekilde veya herhangi bir zarar falan söz konusu olsa, bu arkadaşlar yeniden yeniden bujilerimizi alırlar mı hiç? Üstüne para verseniz yine almazlar ! Öyle değil mi? Biraz mantık, zaten olayı çözer. Hiç şüphesiz memnuniyetleri sonucu ki yeniden yeniden yine alıyorlar. Bu bu kadar açık ve en ufak bir tereddüte mahal bırakmayacak kadar net bir konu. tecrübe edilmiş ve bunun sonucunda yazılmış bunca değerli yorumlar ürün hakkında en ufak bir tereddüde mahal bırakmayacak kadar konuyu her yönüyle, apaçık ve çok net bir biçimde önünüze koyuyor olmalılar. Çok zor kazandığı kıymetli varlığını yani parasını ürünümüze vermiş, almış, kullanmış, denemiş, tecrübe etmiş bunca binlerce kullanıcıların gerçekten bu çok değerli yorumları üzerine daha fazla söz etmenin gereksiz olduğu da ortada. Takıp kullandığınızda siz de göreceksiniz ki bu yorumlara siz de kendi deneyim ve gözlemlerinizi ekleyerek bir güzellik de siz katacaksınız inşallah. Güzelliğin güzelliği de zaten bundan oluşuyor çünkü her bir yeni kullanıcı bir anlamda birbirlerini yeniden yeniden böylece defalarca teyit etmiş oluyorlar aslında.__
reddragon
23/09/2011, 23:05
Evet değişik yorumlar var. Bu olaylar bilgisayar camiasında overclock diye tabir ettiğimiz vakaya denk düşüyor.
Bilgisayarınıza overclock yaptığınızda (donanım veya yazılımla hızını arttırdığınızda) ek soğutma, kaliteli malzeme kullanma gibi önlemler alırsınız arıza çıkarmasın diye...
1.4 motorlar performans için değil ekonomi ve maliyet düşünülerek dizayn edilmiş makineler. Bu makinelerle daha çok beygir çalıştıracağım diye uğraşmak muhtemelen size sorun, arıza ve minimum performans kazancı olarak geri dönecektir. Adamlar yüzlerce test yapıp olur donanımı size sunup garantisini de veriyorlar bence eldekiyle yetinmek en hayırlısı...
ahmet_erzurumlu
23/09/2011, 23:48
Ürünün fiyatı 69 TL arkadaşlar... Pahallı değilmi birazıcık :D
ben dün gittigidiyordan bu ürünü satan arkadaşla görüştüm söyle bir bilgi aldım kendisinden
Bujiler arasındaki fiyat farkları neden der seniz, hemen ifade edeyim; bujilerin hepsi ultrasonic performans verici özellikte sonuçta, ancak girdi maliyeti, kalite ve ürün spesifikasyon farkları var aralarında. En karakteristik farklar da şunlar :
Birinci alternatifiniz olan 159 Tl lik buji; elektrotu iridyumdan yapılmış ve sadece 0.5 mm incelikte bir bujidir. Malumunuz elektrik böyle sivri uçlardan çok daha iyi atlar. İridyum metal yapısından dolayı bu buji aynı zamanda uzun ömürlüdür çünkü iridyum aşınmaya karşı en sert bir metaldir. Sadece 0.5 mm tıpkı bir iğne gibi ince olan iridyum elektrotu sayesinde bu buji her tip yakıt türünde; benzinli, lpg li veya çift yakıtlı yani hem benzin ve hem de lpg kullanan dual fuel araçlarda ateşleme güvenliğini en üst seviyede, etkin bir şekilde başarıyla gerçekleştirmektedir. Bu 159 tl lik bujiyi birinci alternatifiniz olarak öneririm size. Bu 159 tl lik Ultrasonic iridyum bujiyi satın almak isterseniz; bilgi verin lütfen. Size özel adınıza 159 tl den bir satış açıp, bu şekilde bu Ultrasonic iridyum bujinizi satın alabilirsiniz.
İkinci alternatifiniz olan 99 tl lik bujinin elektrotu ise 1.6 mm ye kadar, kurşun kalem ucu gibi sivriltilmiş bir bujidir. Bu buji de güzeldir ve ikinci alternatifiniz olarak da bu bujiyi düşünebilirsiniz. Bu 99 tl lik bujiyi satın almak isterseniz; linkte satışta olan, fiyatı 99 tl yazan, 44626744 kodlu satışımı satın alabilirsiniz. Veya bilgi verin lütfen.Size özel adınıza 99 tl den bir satış açıp, bu şekilde de yine satın alabilirsiniz bu 99 tl liği.
Üçüncü alternatifiniz olan 79 tl lik buji ise standart yapıda bir buji olup, bunun elektrot yapısı da 2.5 mm kalınlığındadır. Malumunuz bu tür kalın uçlardan elektrik daha zor atlar ve bu yüzden de bunu fazla önermem.
GP COSKUN
24/09/2011, 00:00
bu tip bujiler araçtan araca farklılık gösterir
mesala honda orjinalinde bunları kullanıyor
ancak bu sistemi kulllanırken elektronik subap ünitesi destekli ve zamanlayıcı sayesinde destekliyor
normal motorda yada şöyle diyelim fıre motorda kullandığınozda kısa vadede belki sorun yaratmaz ama uzun vadede zararı olacaktır
çünki normal bujilere göre daha erken ateşleme yapıyor bunın so ucunda piston tepelerine etki edip erimeye yol açabilir
bunun yanında endiksiyon bobini dediğimiz ateşlemeye gerekli akımı sağlayan bobini aşırı ısıtıp yanmasına neden olabilir
buji kablolarınında bu kuvvetli ateşlemeye ne kadar dayanacağıda soru işareti ayrıca
bahadir77
24/09/2011, 23:05
performans ısteyenler, en ıyısı sahıbınden de aracı satıp 1,4 77 degılde 95 beygırını alsınlar. bence daha ıyı bır yontem olur. astarını yuzunden pahalıya getırmeyın....
performans ısteyenler, en ıyısı sahıbınden de aracı satıp 1,4 77 degılde 95 beygırını alsınlar. bence daha ıyı bır yontem olur. astarını yuzunden pahalıya getırmeyın....
amaç eldekini var etmek aslında t-jet var starjet var var oğlu var.....:D
güncel
arkadaşlar bujiyi alıp kullanan oldu mu? tavsiye edermisiniz
güncel
arkadaşlar bujiyi alıp kullanan oldu mu? tavsiye edermisiniz
benzinli arabam olsa yapcağım ilk şey honda kullanıyo şu an bu bujileri ve ayriyetten ultrasonic bujili bir evo kullandım beygir olarak aynı ama sadece tepkimeleri çok çok iyidi...
fiyatları ne acaba bunların?
ben fire motordan gayet memnunum.
Ziyaretci032
24/05/2012, 10:33
hem konuyu hortlatalım hem bilgilenelim. var mı arkadaşlar süreç içinde bu bujilere geçen?
yorumlar
y_simsek_y ( 8 ) 17/02/2012
ULTRASONIC PERFORMANS İRİDYUM BUJİ..!
öncelikle ilginiz ve takibiniz için çok teşekkür ederim. Bujileri taktırdım. önce birşey anlamadım ama gaz ayarını yaptırdıktan sonra fark edilir derecede güç ve performans artışı oldu. Buji kablolarıda değişince daha mükemmel sonuç alıyorsunuz.
mustmari cevabı : Ult ird Hyundai'nizi roketlemiş, gayet süper..! Fark iridyumda değil; gördüğünüz gibi fark, Ultrasonic iridyumda bakın..! - 18/02/2012
hamdi_21 ( 44 ) 09/02/2012
Ultrasonic Buji..! FIAT MAZDA LADA HYUNDAI
ürün beklediğim motor performansını verdi. yakıt durumunu da ilerleyen zamanlarda göreceğiz. teşekkürler. çok iyi satıcı
mustmari cevabı : Ult bujinin beklediğiniz performansı vermiş olması gayet güzel..Performans artışı yakıt daha verimli yandığı için oluyor zaten. - 10/02/2012
asd7189 ( 4 ) 16/12/2011
Ultrasonic İrd Buji..! FIAT MAZDA LADA HYUNDAI
Normalde 100 le girdiğim yokuşun tepesinde 70 e kadar düşer ve 3. vitese düşerdim. Bujileri taktıktan sonra yine 100 le ve 5. vitesle girdim, araç solladım, 80 le yokuş bitiverdi vites düşürmeden..! Çok tşkler.. Bir tek bujiden bu kadar değişeceğini tahm
mustmari cevabı : Bir tek bujiden bu kadar değişeceğini beklemiyordunuz,değil mi?.Her şey çok çok güzel olmuş bakın..! G.güle kullanın... - 16/12/2011
_rob_ ( 81 ) 14/10/2011
ULTRASONIC PERFORMANS İRİDYUM BUJİ..!
DÜRÜST VE GÜVENİLİR BİR SATICI. HYUNDAİ 1.6 COUPE FX 2009 Model LPG li aracımda hissedilir derecede bir fark yarattı, ürünü tavsiye ederim. teşekkür ederim.
mustmari cevabı : Ult ird Us5610470 no patentli özelliği sayesinde diğer tüm iridyumlardan kesinlikle ayrılır ve de farklıdır.Bu fark ortada bakın - 15/10/2011
flaping ( 7 ) 18/07/2011
aracım mazda 3 puan verilecek olursa mustmari bey'e 100 üzerinden 200 verilir. fazlasıyla ilğili ve açıklayıcı. ürünle ilğili fazla kullanamadım ama ilk izlenimlerim performansı iyi yakıt durumunuda yakın zamanda görecegiz. tavsiye edilecek bir ürün
mustmari cevabı : Buji tercihinizi Ultrasonic ird performans bujiden yana kullandığınız için teşekkür ederiz..İyi günlerde kullanmanız dileğiyle..- 18/07/2011
alpizaner ( 5 ) 26/03/2011
güvenilir,ilgili satıcı bujileri taktıktan sonra araç benzindeymiş gibi çalşmaya başladı yakıtta da düşme olrsa gayet başarılı:)
mustmari cevabı : Lpg'li aracınız benzinli gibi bir performansa yükselmiş.Yanmanın iyileşmiş olduğu kesin.Bu iyileşme tüketime de yansır. - 27/03/2011
1981izzet ( 26 ) 11/02/2010
1999 SONATA 2000MOTOR ARACIMDA MÜTHİŞ DERECEDE ÇALIŞMA DÜZELDİ ARTIK BAŞKA BUJİ KULLANMAM MÜTHİŞ BİR BULUŞ TEBRİK EDERİM
mustmari cevabı : Ultrasonic buji patentli mühendislik harikasıdır ! Deneyerek gördünüz bakın.! Roket oldu aracınız değil mi?Üstüne yok bu bujinin ! - 12/02/2010
6478020 ( 70 ) 13/08/2010
Taktığım araç otomatik vites fiyat bravo çok cidi bir fark var.Otom. bir araçta bukadar net hisedilmesi gerçekten super.
mustmari cevabı : 2006'dan beri Reno,Opel,Fiat vb araçlarınıza aldınız tşk ederim.Bujiler her zamanki gibi faydalı olmuş,süper..Darısı diğerlerine - 13/08/2010
zafererd ( 21 ) 23/02/2011
ULTRASONIC BUJİ..! zafererd'ye özeldir..
Lada Vega 16v ya taktım bujiyi.Ustamın da dediği gibi aracım at gibi oldu gerçekten!Satıcıya çok tşk..
mustmari cevabı : Memnun kalmış olmanıza ve bu güzel değerlendirmenize çok tşk ederim.İyi günlerde kullanmanız dileğiyle, her zaman beklerim.. - 25/02/2011
onlineshow ( 10 ) 28/07/2011
Mazda 6 aracım için aldım. eski bujilerimde iridium du. ilk kullanmamda performans farkını hissettim.
mustmari cevabı : Fark iridyum bujide değil, fark Ultrasonic iridyum bujidedir.. Bu dediğimiz gerçekleşmiş bakın.. Güle güle kullanın.. - 01/08/2011
Aracınız Farklı İse; Tıklayın..
ibrahim06
22/06/2012, 21:22
bu tip bujiler araçtan araca farklılık gösterir
mesala honda orjinalinde bunları kullanıyor
ancak bu sistemi kulllanırken elektronik subap ünitesi destekli ve zamanlayıcı sayesinde destekliyor
normal motorda yada şöyle diyelim fıre motorda kullandığınozda kısa vadede belki sorun yaratmaz ama uzun vadede zararı olacaktır
çünki normal bujilere göre daha erken ateşleme yapıyor bunın so ucunda piston tepelerine etki edip erimeye yol açabilir
bunun yanında endiksiyon bobini dediğimiz ateşlemeye gerekli akımı sağlayan bobini aşırı ısıtıp yanmasına neden olabilir
buji kablolarınında bu kuvvetli ateşlemeye ne kadar dayanacağıda soru işareti ayrıca
seni özledik be abi nerelere kayboldun?