Orijinalini görmek için tıklayınız : Autoking hakkında
Arkadaşlar daha önce aracımın arkasında oluşan göcükten bahsetmiştim neyse,sadede gelince aracımı autokinge götürdüm 16 sına randevu verdiler sabah bırakın akşamn alırsınız dediler 16 sabahı götürdüğümde ancak 17 öğlen teslim edebilecekleri söylediler yani cuma teslim ettim cmt si verebileceklerini söylediler neyse götürdüm bıraktım sadece sol arka stop altında avuç içi kadar üzerinde çizik olmasından dolayı paslanmasın diye yaptırmak istiyordum verdim geldim tabii km yide bir kenara yazdım 1423 km diye ve bu gün gittim aracımı güzel yapmışlar sadece bir yerinde vernik damlası vardı olsun dedim fakaaat içeri girdim önüme bir anket koydular formu koydular koymasına ama koyar koymaz kafadan iki yeri işaretlemişler şu an tam haırlamıyorum nedenini sordum yok bu bizimle alakalı dediler ankette bir kısım vardı o kısımsa yapılan işçilikte memnun kaldınızmı gibi birşey bende "çok iyi" " iyi" "normal " kısmında normali işaretledim sonra görevli "çok iyiyi işaretleyebilirmisiniz normalin üzerini karalayın birde paraf atın diyerek "bu bizim için önemlide" dedi,bende o an denileni yaptım ama aracıma binince bir daha anketi en sonunda doldurmam gerektiğini anladım nedeni ise araca bindim klimayı kapalı bıraktığım halde açık sol taraftaki çekmecem açılmış aracın içini pis bir bezle silmişler kokpitte izler duruyor ve de araı 1423 te bırakmıştım 1425 te kalmış bir bina içerisinde 2 km re sizce gezilir mi ? daha sı aklıma gelenler bunların işleri benim arka stoplarla ne işleri olur klimayla radyoyla Allah bilir ön kaputuda açmıştırlar o bile aklıma geliyor ,bu konuda sizin düşünceleriniz nelerdir.
gökhan kardeşim ister yetkili servis olsun ister dışarıda herhangi bir tamirhane en önemlisi tavsiye edilen yer tanıdık vasıtasıyla gitmek gerek.ben kesinlikle tanıdık biri tavsiyesiyle araştırıp öyle gidiyorum benim arkadaşım bana bir kaportacı tavsiye etti tanıştım ve üç tane araba değiştirdim defalarca gittim ince hassas işleri autokıng'e götürüyor kendisi çabucak hallediyo.güven çok önemli ben heryere anahtar bırakmam.otopark bile olsa
reddragon
18/09/2011, 01:25
Biraz fazla hassas davranıyorsun gibi geldi bana. Sorunun çözüldüyse radyo dinleyip klima açmaları problem değil bence. 2 km gitseler nereye gidebilirler sanayinin içinden çıkamazlar..
Benim autoking maceramda forma bakmadan aldılar. Fakat bu dediğinizi başka biri daha yazmıştı çok iyi seçeneğini işaretlettiriyorlar diye. Şahsen ben memnun kaldığım için çok iyi yi seçtim. Aracın biraz kirlenmesi normal sanayi ortamında önemli olan temizlenemeyecek bir hasar olmaması..
skystar37
18/09/2011, 01:53
İlginç çok iyi olmayan iş için bile böyle bir istekleri oluyor mu? En nihayetinde benim objektif düşüncelerime müdahale etmeleri doğru değil biri böyle bir durumda benden öyle bir isteği olsa iyi olsa bile kötüyü işaretler yanlarındada bağlı bulundukları merkezi arar şikayet ederim.
Birde eğer aracımı tamir edilmesi için bırakıyorsam ne demeye içine girip klimayı açıp radyo dinliyorlar ki? İşleri ne ise onu yapsınlar ve alakaları olmayan yerlere de dokunmasınlar bunun çok hassas az hassas vurdumduymaz pinpilikli olmakla alakası yok olması gereken budur.
İlginç çok iyi olmayan iş için bile böyle bir istekleri oluyor mu? En nihayetinde benim objektif düşüncelerime müdahale etmeleri doğru değil biri böyle bir durumda benden öyle bir isteği olsa iyi olsa bile kötüyü işaretler yanlarındada bağlı bulundukları merkezi arar şikayet ederim.
Birde eğer aracımı tamir edilmesi için bırakıyorsam ne demeye içine girip klimayı açıp radyo dinliyorlar ki? İşleri ne ise onu yapsınlar ve alakaları olmayan yerlere de dokunmasınlar bunun çok hassas az hassas vurdumduymaz pinpilikli olmakla alakası yok olması gereken budur.
işte bende aynı düşünceler içerisinde olduğum için konuyu açma gereği duydum
valla anahtar bıraktım ama içimde rahat etmedi doğrusu ne yalan söylim hala içimde ya araçta herzamankinden olumsuz bir durum ortaya çıkarmı diye şüpheler var ne de olsa anahtar bıraktık hem auto kingte aracın 2 gün kalması sizce normalmi
Gokhan hangı otokıng Sasmazmı yoksa Yıldız sanayını oradakımı
İstanbul merkezlerıne maıl olarak sıkayet edebılırsın o forumuda baskı altında doldurdum dersın
reddragon
18/09/2011, 02:00
işte bende aynı düşünceler içerisinde olduğum için konuyu açma gereği duydum
Hangi servis olduğunu yazarsanız daha aydınlatıcı olur. Servisleri arasında baya fark oluyormuş...Maslak otoking gayet kurumsal bir yerdi. Fakat çok araç var bu şekilde mini onarım bekleyen. Ücretsiz olduğu için arabası çizilen direk geliyor. Bu sebeple çok özenli olmayabilirler. Araç ta yeni olunca içinizin cız etmesi normal ama zamanla geçiyor.
Ben aracı aldığımda da klima açıktı yanlış hatırlamıyorsam. Sağa sola bulaşmış bişiler de vardı ama aracı gayet güzel onardıkları için takılmadım hiç... Servis 300 TL diyordu aynı onarıma neticede her hizmetin bedeli var.
Gokhan hangı otokıng Sasmazmı yoksa Yıldız sanayını oradakımı
İstanbul merkezlerıne maıl olarak sıkayet edebılırsın o forumuda baskı altında doldurdum dersın
yok amacım şikayet etmekte değil aslında nede olsa aracın mini onarımı gerçekleşmiş ama esas benim mevzuum bu autokinge ilk gitmem ve bu tip şeyler normalmi yoksa benmi abartıyorum kendimle o yüzden çelişkiye girdim
yok amacım şikayet etmekte değil aslında nede olsa aracın mini onarımı gerçekleşmiş ama esas benim mevzuum bu autokinge ilk gitmem ve bu tip şeyler normalmi yoksa benmi abartıyorum kendimle o yüzden çelişkiye girdim
Gokhan ıkı kez gıttım mını onarım ıcın Yıldız sanayının oraya aracı bırakır bırakmaz km yazıldı bos bir alan var 10m ılerıde ve 100m2 aracları oraya park edıyorlar o kısa alanda baska aracların gırısı cıkısı senın aracının ısı bıter dısarı cıkartırlar sonra senın onundekı aracın cıkması ıcın yenıden bır hareket olur sonra boya kurur yıkamaya alırlar yanı o kısa alanda aracın kullanılmıstır dıye dusunuyorum dısarı cıkılacak yer yok aracla tur atılacak .Senın baktıgında Km 1423 gozuke bılır tam olarak ama 1423.8 gıbıyse zaten aracı 2m oynatsalar km olacak 1424 falan yanı gezmemıslerdır ama forumu doldurken sana sunu yap bunu yap demelrı kanımca yanlıs ve ıcerının pıs bezle sılınmesıde hos degıl genelde cok dıkkatlıler ama nıye boyle olmus anlamadım
shellcininabisi
18/09/2011, 02:18
valla anahtar bıraktım ama içimde rahat etmedi doğrusu ne yalan söylim hala içimde ya araçta herzamankinden olumsuz bir durum ortaya çıkarmı diye şüpheler var ne de olsa anahtar bıraktık hem auto kingte aracın 2 gün kalması sizce normalmi
hocam sana sonuna kadar katılıyorum.. 2002 yılından beri araç kullanıyorum bundan önceki aracımda da şimdiki aracımda da hiç birşeydeanahtar bırakmadım.
eski aracımda debriyaj değiştirecektim sanayide her sorduğum yer yarın alırsın oldu. kim abi 2-3 saate biteririz dedi oraya yaptırdım.
BEN ANAHTAR BIRAKMAYA KARŞIYIM ARKADAŞLAR..malesef bazı servislere (ustalara) ARABA LAZIM OLUYOR ÖZELLİKLE HAFTA SONU İSE.
ki en samimi (çocukluk) arkadaşım izmirde tamirci 1 SAATTE ARABANIN İSTEDİĞİM PARÇASINI (MOTOR DAHİL) DEĞİŞTİRİRİM RUHUN DUYMAZ diyorsa ben bir şey demiyorum... araba yıkatacağım zaman bile anahtar bırakmayacak kadar uyuzum :)
adamlar bir gecede ne yapmazlar puntonun turbosunu city'i değiştirseler yeter zaten.bu ustalar galerici gibi hergün başka bir arabayla eve gidiyorlar.
:=)) şimdi harbi harbi tırstım heeee aslında bu tip şeyleri de aklıma getirmek te istemiyorum nede olsa adamlar aracı yapmışlar hani kimsenin günahlarınıda almak istemem benim kisi sadece bir görüştü ve olasılıkları da arkadaşlar yukarıda yazdığını düşüğününce matematiğin gücü açığa çıkıyor bu gece uyuyamam heralde devam lı formül çözeriz artık :=)))
Helekı sanyıde araba bırakmak sakın sakın aman benım eskı ısyerı Sasmaz sanayıde ıdı ben neler gordum adamın aracının motorunu zorlayanmı,fren testı yapacam dıye lastıklerden duman cıkartanmı,hılza gıderken el frenını cekıp aracı 180 c dondurup elfrenını bırakıp tekrar cekerek gıdenmı hatta beyler trın tekının (dorsesı yok) takla atmasına ramak kalmıstı sanayıde aracınıız asla bırakmayın ustanın cırakları onu deneyecem bunu deneyecem dıye aracınızın ıcıne edıyorlar ben bıle ızlerken ıcım cız ederdı o lastıklere,motora
Ben de anahtar bırakmaya güvenmiyorum.
erdalmutlu
18/09/2011, 12:52
Autoking denen ilet şeyden hepiniz uzak durun.İşlilik berbat zaten orası kesin de beninde anahtar kabımı değitirdiler.İstanbul bölgeye şikayet edince nasıl olduysa eski kabım bulundu. Yapılan açıklama şu: Üzerine boya dökülmüş kullanılmış yedek parça olarak Otokoçdan bulunmuş. Yalana bak . yahu üzerindeki çiziklerin ve darbelerin de aynısını mı yaptınız . Şimdi düşünüyorum araçdan kim bilir neleri söktüler...
SKELETER
18/09/2011, 16:19
Bende gitmiştim Autoking'e. Şu yakınında metro istasyonu olan hangisiyse işte ona. İşçilik iyiydi dedikleri saattede teslim ettiler arabayı. Araba bayada bir pisti yıkamışlar saolsunlar.
Acaba sizin gittiğiniz şubeden mi kaynaklanıyor diye düşündüm şimdi. Autoking in merkezine de şikayet edilebilir olumsuz bir durum varsa.
Benim de aracımda var bir çizik ve boya kalkması, götürmesem mi diye düşünmeye başladım :) Ya da var mı bir öneriniz yaptırılacak yer açısından ?
Bir de kaskoda ergoysa büyük ihtimal dosya açılıyormuş
Benim de aracımda var bir çizik ve boya kalkması, götürmesem mi diye düşünmeye başladım :) Ya da var mı bir öneriniz yaptırılacak yer açısından ?
götür yaptır kardeşş ama baştan uyar deki km yi aldım ben titiz adamım arabamı kesinlikle kurcalamayın akşamada gelir alırım anket formunda da bana karışmayın de yani benim yapmadığım yada yapamadığımı sen yap :=)
Bende gitmiştim Autoking'e. Şu yakınında metro istasyonu olan hangisiyse işte ona. İşçilik iyiydi dedikleri saattede teslim ettiler arabayı. Araba bayada bir pisti yıkamışlar saolsunlar.
Acaba sizin gittiğiniz şubeden mi kaynaklanıyor diye düşündüm şimdi. Autoking in merkezine de şikayet edilebilir olumsuz bir durum varsa.
valla bende metro durağı yakını olan bende adını bilmiyorum carrefour tarafında olan
valla bende metro durağı yakını olan bende adını bilmiyorum carrefour tarafında olan
Ostım subesı beyler Yıldız sanayı karsısı
zafer murat
19/09/2011, 00:03
Ben eski aracımı bir keresinde götürmüştüm teslim alırken aracı yaparlarken klimalı çalışmışlar belli klima butonu son kademede bırakmışlar aracı çalıştırdım klima çalıştı :)
Dışarıda tanıdığınız kaparto boyacınız varsa orya götürün kaskolarda mini onarımdan hallediyorlar hasarı bozmadan ama yinede kayda alınıyor yapılan işler arabanın bilgileri işleniyor.
evet teslim alırken benim klimada çalışıyordu ama esasında aracı teslim alırken bunlar belkide olabilecek şeyler ama tabi daha titiz davranılabilirdi yani araç teslim edileceği zaman ilk alındığı gibi teslim edilse bizimde aklımıza acaba araçla uğraşıldımı yoksa gezildimi gibi şeyler gelmez biz belki günahlarını alıyoruz bel ki de almıyoruz ama sonuç olarak bu tip konularda dikkatli olunmalı ve bu olaylardan tecrübe kazanılmalı .
eski bravamı iki defa mini onarım yaptırmaya gitmiştim her ikisinde de iş sonunda vernik damlası izi vardı. demek ki orada çalışan ustalar bu işi bilmiyorlar kim auotoking e gitse vernik izi diyor...
Misafir047
19/09/2011, 15:59
hayret bişet ne hayret ki:(
Bende yakın zamanda gitmeyi düşünüyordum ostimdekine ama içime kurt düştü.
250 lira aşağında boya işlemi yaptıracaksanız gitmeyin. özel iyi bir serviste kaskodan dosya açtırın. hasarsızlığınızı etkilemiyor.
ben ön tampon boyanması için arkadaşımın serviste dosya açtırdım 230 lira gibi birşey yazdırdık güneş sigortadan. 3 gün içinde benim hesana parayı geçtiler. hasar bile görünmüyor tramerde. sms lede sorguladım birşey çıkmadı.
zafer murat
19/09/2011, 18:05
eski bravamı iki defa mini onarım yaptırmaya gitmiştim her ikisinde de iş sonunda vernik damlası izi vardı. demek ki orada çalışan ustalar bu işi bilmiyorlar kim auotoking e gitse vernik izi diyor...
aynen öyle bende işlemimi tampon düzeltme işlemi yapmışlardı teslim aldıktan sonra aradan 10-15 gün geçti tamponun işlem gören kısmı sarımsıya kaçtı siyah tampon ve çok belli oluyordu gittim tekrar autokinge usta geldi buraya bir şey dökülmüştür filan dedi dedim olurmu araç kapalı alanda duruyor ısıttınız yer sararmış dedim sonra ama galiba o gün yoğunluktan son kat boyasını atmadık demezlermi :)
blackhawk
19/09/2011, 18:11
Millet bu anahtar bırakma işi şakaya gelmez. Ya gezerken bir insana çarpıp zarar verse polis kimin kapısını çalacak plaka sahibinin. Sonra karakollarda mahkemelerde uğraş dur. Arkadaşa verirken bile düşünmek lazım...
Ziyaretçi051
19/09/2011, 18:22
çok abattınız arkadaşlar adamların işi başından aşkın .sanki boş oturuyorlarmış gibi ya bir punta gelsede arabayla gezsek turbosunu değiştirsek ctiyi değiştirsek diye bakıyorlar lütfen büyütmeyin.
çok abattınız arkadaşlar adamların işi başından aşkın .sanki boş oturuyorlarmış gibi ya bir punta gelsede arabayla gezsek turbosunu değiştirsek ctiyi değiştirsek diye bakıyorlar lütfen büyütmeyin.
aslında belki haklısınız ama işte bazen böyle kurt düşüyor insanın içine ne yapalım bizde kendi kendimizi avutuyoruz yoksa elbette anahtar bırakmak durumunda kalıyoruz mecbur yapılacaksa eğer onlarında sırasında birçok araç varsa mecbur kalıyoruz bırakmaya onların ellerine elbette ne arabalar geçiyor neden bizim araçlarımızı kullansınlar ama titiz davranmadılarmı insanın aklına bu tip şeyler malesef geliyor ama tabi kimselerin günahınıda almamak lazım o da ayrı bir konu :)
reddragon
19/09/2011, 22:13
Aynen katılıyorum. Kurumsal çalışan bir yer bu tür olaylara izin vermez. 7-24 meşgul adamlar. Ha bireysel farklılıklardan ötürü bişey gelcekse original servisinde de teker değiştirip veriyorlar...
Ayrıyetten ucuz etin yahnisi süper olmaz. 1 Lira vermeden onarım yaptırıyorsunuz. Sorgu yok sual yok. 5 kişiden 1'i 2'si memnun kalmayacaktır yapılan işten. Takip etmek iyi servis bulmak gerekirse tekrar onartmak gerekebilir. 2 yıl garanti veriyorlar yaptıkları işe:thumbs_up2:
HasanAliz
20/09/2011, 11:17
ben bir defa gittim istanbul İkitelli şubesine çok memnun kaldım. fakat aracın içini temizlemeden veriyorlar ama işçiliğine diyecek söz yok.
autoking kadar pis bir iş yapan hiç bir yer görmedim ozellıkle izmir şubesi 2 sefer goturdum boyayı tutturamadılar, yarım iş yapıyorlar, anketi istedikleri gibi doldurtuyorlar, adamlara kredi kartına taksit yapın dedik tek kesmişler, boyayı arabanın diğer taraflarına değdirmişler çıkmıyor vs. vs. vs. saymakla bitmiyor, bundan sonra autokinge gideceğime sanayide ustaya yaptırırım daha iyi...
wosswoss
20/09/2011, 15:27
valla 2 hafta önce izmir autoking'e gittim ön çamurluktaki sürtmeden ötürü..çok memnun kaldım..araba gelir gelmez her tarafının fotolarını çekiyorlar (daha sonra işte şurası bozulmuş dedirtmemek için herhalde), aracın km'sinin benzin göstergesinin bile fotosunu çektiler...boyayı güzel tutturdular gözle bakılınca hiç bişi anlaşılmıyor, yarım günde aracı teslim ettiler..güzelce yıkamışlar iç dış fln..anketi direk verip başak bir yerde yalnız doldurtuyolar..bahsettiğiniz sorunlarla hiç karşılaşmadım gayette memnun kaldım..
SRDR KRKC
20/09/2011, 15:32
Autokingler Franchising Sistemi İle Çalışıyor, Onun İçin Her Bayinin Birbirini Tutacağını Düşünmeyin. Kaldıki Tüm Fiat Servisleri Birmi Tabiki Değil, Ama Arkadaşımızın Sıkıntısı Anında Giderilecek Şeyler Gibi Görünüyor. Yani O An Hesap Sorabileceğin Şeylermiş, O Anda İşletme Müdürünü Çağırıp Durumu İzah Edebilirdin. Çokta Büyük Bir Sorun Yok Gibi Ancak Kimsenin Aracını Hususi Araçları Gibi Kullanmalarına Göz Yumulamaz. İşini Yapar Ve Teslim Aldığı Gibi Teslim Eder Böyle Olmalı Kurumsal Bir Şirketse...
:) Abi yaaa bugün bi grande punto gelsede onun ciğerini söksek :)
hiç hafife almayın tedbiri baştan almak lazım tabiki gelen her araca kötü muamele yapmıyorlar illaki kötüde demiyoruz otoparka bile anahtar bırakmıyorum olmaz olmaz oluncada keşke deriz.Allah kötüyle karşılaştırmasın ama tanıdık vasıtasıyla tavsiye üzerine bulun derim.ben nelerle karşılaştım ne sahtekarlar var piyasada.karamsar olduğumu düşünmeyin karamsar davranmıyorum.önemli olan keşke dememek