Orijinalini görmek için tıklayınız : Kombi Tavsiyesi
sonytech
10/09/2011, 13:55
Arkadaşlar evime doğalgaz tesisatı yaptıracağım ve kombi alacağım.Ben Viessmann Vitopend 100-W WH1D (https://www.viessmann.com.tr/tr/products/Gas-fired-boilers/Yeni_Vitopend_100-W.html) modelini düşünüyorum ama sizinde görüşlerinize açığım.Yardım ederseniz çok sevinirim.
İki firmadan teklif aldım kombi dahil ikiside 3400 tl gibi rakamlar çıkardı.Sadece kombi ort 1650 tl
Vailant kesinlikle tavsiye ederim , sorunsuz dayanıklı cihazları var .
eexelanss
10/09/2011, 21:45
Bende viesman alıcaktım lakin parçası ve bakımı inanın çok pahalı ve servisleri inanılmaz nazlılar. Kombi açılışında dahi günlerce sonra gelenler var. Genelde şikayetler kombiden değilde viessman servislerinden yana..
baymak ve buderus
özellikle buderus.
biz demirdöküm kullanıyoruz 10 yıldır hiç sorun çıkarmadı. bence düşünülebilir.
Baymak yerli , Buderus bosch un , Vailant servisleri de çok iyi .. He bu arada servis ya da satış elemanı değilim alakam da yoktur belirtmiş olayım
seastar1905
11/09/2011, 01:28
ferroli tavsiye ederim...
ibrahim06
11/09/2011, 12:06
servis ve parça sıkıntısı yaşamak istemiyorsanız baymakı tavsiye ederim. buderus da iyi kombi lakin servis ve parça sıkıntısı var. Tıpkı peugot misali parça yurt dışından sipariş edilip bekletiliyor. Piyasayı araştırın. Baymakın herşeyiyle aynı bir yan ürünü var.ismini hatırlayamadım şimdi.dolce vita mıydı neydi. bu ürün baymaktan yarı yarıya ucuz.Ama ürün aynı ürün.
demirdöküm kullanıyorum,memnunum.servis parça sıkıntısı yok.koç yabancılara sattı ama pazar payı yüksek.kombiler tv ler gibi karmaşık cihazlar olmadığı için gereksiz pahalı cihazlara fazla para verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
sonytech
11/09/2011, 23:30
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için kısmet artık bakıcam.
Kombi işi birazsa şans diyolar.Kimi almış diyor 5 senedir sorunsuz kullanıyorum kimide çok kötü kafam biraz karıştı ama hayırlısı artık