Orijinalini görmek için tıklayınız : Ben yandım, siz yanmayın…
Arkadaşlar selam. Yazılara çok iştirak etmesemde forumun sıkı bir takipçisiydim. Konu açıp, uzun uzun yazmak da böyle talihsiz bir olayla oldu artık. Allah hiçbiriniz başına vermesin inşallah.
Kısacası çok severek aldığım ve bindiğim tertemiz aracım artık yok.
Bayram öncesindeki hafta boyunca yurtışındaydım. Ben her yurtdışı seyahatinde yaptığım gibi aracı kardeşime verdim. Ev Birlik mahallesinde sakin bir yerde olduğu için içim de daha rahat olacaktı. Ancak 23 Ağustos Salı günü öğlen saatlerinde sorumsuz bir kepçe operatörü sayesinde aracımın pert olduğu haberini aldım.
Operatörün ifadesine göre, yokuş aşağı kepçeyi vurdurarak çalıştırmayı denemiş. Vurdurmak istediği aracın 9 tonluk kepçe olduğunun farkında olmayan bir operatörden bahsediyorum! Araç çalışıp hemen ardından yeniden stop etmiş. Yokuş daha da dikleşmeden bizim sokağa dönüp kurtarmak istemiş. Veee… Apartmana ait park yerindeki aracıma sağ arkadan çarpıp, önce önündeki demir korkulukları dağıtmasına ve ardından da 2 metre yüksekten binanın bahçesine uçmasına neden olmuş. Bahçeye uçan aracım binanın köşesine de vurarak durmuş ve ön tarafını da dağıtmış.
Benim aracım darbeyi ilk alan araç olduğu için en fazla hasarı olan araç. Yandaki diğer 2 araçta da hasar var. Hatta 3. araç binanın -1 katının penceresinden de içeri girmiş. Allah’tan ne mahalledeki çocuklar, ne hemen yandaki Camii cemaati ne de aracın girdiği ev sakinlerine hiçbirşey olmamış. Bu da büyük bir şans bence.
Sonuç olarak, aracım şu anda pert. Kasko’nun raporu tamamlayıp ödeme aşamasına geçmesini bekliyorum. Sanırım önümüzdeki hafta içinde sonuçlanacak.
Başına benzer kazalar gelen arkadaşlar daha da iyi anlayacaktır, bir densizin uğraşıp kazanıp aldığınız aracı böyle sorumsuzca yok etmesi, insanın çok ama çok zoruna gidiyor. Hele bir de benim gibi dünyanın diğer ucunda bu haberi alıp da elinizden hiçbirşey gelmeyince çok çok daha yıkılıyorsunuz.
En başta da dediğim gibi, Allah hiçbiriniz başına vermesin inşallah…
Ben olaydan 5 gün sonra dönebildiğim için aracı olay mahallinde görme şansım olmadım. Ama dönünce hemen aracın bulunduğu hurdalığa gidip vedalaştım Puntomla. Fotoları da o zaman çektim…
cok geçmiş olsunn
Cana birşey gelmemiş önemli olan bu..
çok çok çok gecmiş olsun...allah beterinden saklasın..
emre the king
07/09/2011, 17:43
geçmiş olsun,ne aptal adammış,ya bu arabaların yerine çoluk çocuğa çarpsaydı.düşünmesi bile kötü.
gecmıs olsun ,cana gelecegıne mala gelsın..
gemlikli_55
07/09/2011, 17:58
geçmiş olsun Allah beterinden korusun
geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin, tekrar alırsın inşallah...
cok gecmiş olsun, Allahtan kimseye bişey olmamış. dikkat ederseniz son birkaç ay içinde forumdan çok pertimiz oldu. nazarmıdır nedir :(
ya bu kadar salaklık olur.. ya çoluk çocuk olsaydıı.. çok geçmiş olsun...
Çok çok geçmiş olsun :( üzücü bir durum gerçekten
Çok geçmiş olsun.. Daha iyisine bereket.
cute.poison
07/09/2011, 18:07
Çok geçmiş olsun...Birine birşey olmaması büyük şans Allah korumuş...
hocam çok geçmiş olsun gerçekten üzüldüm :(
geçmiş olsun,kötü bir olay olmuş ama cana birşey olmaması sevindirici..
Hepinize teşekkürler...
Söylediğiniz gibi en önemli husus hiçbir canın yanmamış olması.
Gerçekten de biraz ileride oynayan çocuklar varmış, zaten olayı görenler de polislere heycanlı heyecanlı anlatanlar da onlarmış. Neyseki hiçbir eve ateş düşmedi.
geçmiş olsun benim aracımada otoparkta vurmuşlardı.Ufak bir vuruk olmasına rağmen moralim altüst olmuştu hala aklıma geldikçe sinirleniyorum.Senin ki çok daha kötü bir durum ne yazık ki en azından cana bir zarar gelmemiş
Çok, Çok, Çok geçmiş olsun. Vardır bundada bir hayır yinede çok üzülmemeye çalış. Allah beterinden saklasın. Dahah iyilerini alırsın inş.
sekoli82_35
07/09/2011, 18:43
çok geçmiş olsun Allah korumuş
çok geçmiş olsun.çok şükür kimseye bişey olamamış.bende daha kasko yaptıramadım böyle şeyleri görünce hemen kasko yaptırmam gerektiğini hatırlıyorum..:(
gecmiş olsun. çok üzücü ve sinir bozucu bi durum fakat.. insan bi hayır vardır demeden gecemiyor. belki döndüğünüzde aracla beraber size bişey olacaktı. Allah bu sekilde korudu. İnşallah daha iyilerine sahip olursunuz..
ultramarine
07/09/2011, 19:19
çok geçmiş olsun. inşallah kaskodan da sorun çıkmazda bir an önce alırsınız parayı.
Çok geçmiş olsun kimseye zarar verilmemiş oluşu tek sevindirici nokta.
çok geçmiiş olsun... evoya yazık olmuş... kimseye bir şey olmaması sevindirici...
zaferdurukan
07/09/2011, 20:19
çok geçmiş olsun çok üzücü bir durum gerçekten.zaten kaskodan paranızı alıcaksınız. ayrıyetten kepçe operatörünün firmasına da ayrı bir dava da açabilirsiniz.maddi olarak zararı karşılanmassa.
ayrıca böyle bir durumda ne kadar kaskonuz olmasa bile aracınız pert olsa dahi aracınızn parasını alabilrsiniz
WiSTaRiA
07/09/2011, 20:20
Cok gecmis olsun...
seysey37
07/09/2011, 20:53
çok geçmiş olsun gerçekten tahlihsiz bir olay ve türkiye gerçeği...
ama böyle durumlarda kasko değerini birkez daha anlıyosunuz işte..allahtan kasko varmış..umarım değerini alabilmişsindir..
SKELETER
07/09/2011, 20:56
Çok çok geçmiş olsun benim başıma gelse sinir krizi geçirirdim heralde.
seastar1905
07/09/2011, 21:05
çok geçmiş olsun
cemal arslan
07/09/2011, 21:12
geçmiş olsun...allah sağlık versin....daha iyilerini alırsınız inşallah
çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.
Nasıl bir sorumsuzluk bu neyseki kimseye bir şey olmamış.Çok geçmiş olsun.
E_N_D_E_R_
07/09/2011, 21:45
Geçmiş olsun...Allah hepimizi bu kazalardan korusun...
Geçmiş olsun çok üzücü. Bu memlekette kaskosuz araca binilmez. Puntonun arkadan darbeye zayıf olduğu düşüncemi resimler birkez daha kafamda netleştirdi.
kralcarsi
07/09/2011, 22:59
çok geçmiş olsun, kaskonun gerekliliği böle durumlarda daha iyi anlaşılıyor .. yok yere ayrılık, Allah daha güzellerini nasip etsin
kardeşim çok geçmiş olsun..
ibrahim06
07/09/2011, 23:18
O geri zekalıyı şeyinden vince asacaksın. nasıl sinirlendim okurken
oguzhan06
07/09/2011, 23:23
kardeş büyük geçmiş olsun allah cana vermesin malesef bizim ankramızda öküz çok benim arabayada 8 ayda 2 kere vurdular ilk çarpan park yerinde vurup kaçmış özür dileme zahmetinde bil bulunmamış. Tekrar geçmiş olsun...
Honor COOPER
07/09/2011, 23:48
Geçmiş olsun arkadaşım yenisini alırsın hayırlısıyla.
Allah beterinden saklasın. Cidden çok kötü bir durum..
geçmiş olsun...allah sağlık versin....daha iyilerini alırsınız inşallah
Size daha önce bahsettiğim zaman gelmişti, aracın tüm bakımları 3 hafta önce yapılmıştı, planımda bu haftasonu size uğramak vardı..
Neyse artık, belki sonraki araca...
çok geçmiş olsun çok üzücü bir durum gerçekten.zaten kaskodan paranızı alıcaksınız. ayrıyetten kepçe operatörünün firmasına da ayrı bir dava da açabilirsiniz.maddi olarak zararı karşılanmassa.
ayrıca böyle bir durumda ne kadar kaskonuz olmasa bile aracınız pert olsa dahi aracınızn parasını alabilrsiniz
Öncelikle teşekkürler..
Haklısınız, bu durumda karşı taraf %100 suçlu olduğu için kasko olmasa bile kepçe operatörünü (ya da firmasını) dava ederek parayı almak mümkün. Ancak hem dava sürecinin uzunluğu hem de stresini yaşamak gerekecekti. Şimdi ise ben kaskodan paramı alacağım ve karşı taraf bundan sonra kasko şirketiyle mücadele edip anlaşabilmek zorunda kalacak. Bunun derdini yaşamamak bile kasko yaptırmak için yeterli bir neden.
Çok geçmiş olsun Alllah daha beterinden korusun yani bunu yapan insanın ehliyetine kesinlikle el konulmalı böyle cahilce aptalca bir hata yapılamaz çok sinir oldum.
vonali26
08/09/2011, 01:00
Geçmiş olsun arkadaşım
SRDR KRKC
08/09/2011, 02:55
Geçmiş Olsun Arkadaşım Harbi Dangozmuş O Kepçeci. Bu Arada Birşey Sorucam Araç İçin Değer Biçtimi Kasko Şirketi Öğrenebilirsen Bu Haliyle Ne Kadar İstiyorlarmış Sorarmısın Alma Hakkı İlk Olarak Senin Biliyorsun. Bir Arkadaşım görmüş Aracınıda Bana Sordu Tanıyormusun Diye Bende Konuyu görünce Araçtan Hatırladım.
içim çız etti çok geçmiş olsun...
Çok çok geçmiş olsun öncelikle
Ama puntoya zayıf diyenlere sesleniyorum 9tonluk bir araçtan bahsediyoruz ve sacı yok komple çelik. Böyle bir cihaz puntoya çarpıyor ve sadece bu kadar zarar görmesi mucize. 2 sene önce amcamın focusuyla kaza yaptık 90km hız ile sol arka köşeden symbole çarptık ön kapıya kadar girmiştik resmen. Ki focus 1.4 ton :)
Büyük geçmiş olsun şu tarafından bakın o araç siz içindeyken böyle bir duruma girecek kaza olmadı ya buda önemli. Tabii insan çok can sıkıyor emek verilen tonla para sayılan zevkle baktığın araban bu hale gelince kötü olunuyor ama bizden de değerli değil neticede arabada bir eşya ayakabı gibi. Ama abicim senin kaskon varmış bir şekilde hallolur içini ferah tut ama asıl yanan o gerzek kepçe oparetörü kasko şirketi parayı sana öder amma bunun bedelini suçlu taraftan öyyle bir çıkarırki o adamın artık çok borcu var 3 yıl çalışır artık senin araba için. Kasko işlemlerinde formumuzu bilgilendirin sorun olursa biz bütün gücümüzle buradayız Allah daha iyilerini nasip etsin.
Sözün bittiği yer olsa gerek bu durum...Okumak cehaleti alır eşşeklik baki kalır derler. Başka ne denebilir ki çok şükür denildiği gibi can kaybı olmamış olana şükür olmayana şükür gelene gelmeyene gidene gitmeyene şükür şükür. Valla sıkıcı...bazen düşünüyorumda hakikaten bi kaç kişi asacaksın ki ibretlik olsunda insanlar yaptıkları için bahanelerden kurtulup kurallar çerçevesinde hareket etsin ama kuralları koyanda uygulayanda kendini bilmez...
karaduman77
08/09/2011, 09:11
bir kez daha gödüyoruz ki cahalet biz insanlar için en büyük tehlikedir.Geçmiş olsun arkadaşım...
Geçmiş Olsun Arkadaşım Harbi Dangozmuş O Kepçeci. Bu Arada Birşey Sorucam Araç İçin Değer Biçtimi Kasko Şirketi Öğrenebilirsen Bu Haliyle Ne Kadar İstiyorlarmış Sorarmısın Alma Hakkı İlk Olarak Senin Biliyorsun. Bir Arkadaşım görmüş Aracınıda Bana Sordu Tanıyormusun Diye Bende Konuyu görünce Araçtan Hatırladım.
Dosya eksperden yarın çıkıp kasko şirketine gidecekmiş. Pert aracın fiyatını da o zaman kasko şirketi belirleyip, ardından ihale usulü satacakmış. Yani henüz bir rakam vermediler bize.
Büyük geçmiş olsun şu tarafından bakın o araç siz içindeyken böyle bir duruma girecek kaza olmadı ya buda önemli. Tabii insan çok can sıkıyor emek verilen tonla para sayılan zevkle baktığın araban bu hale gelince kötü olunuyor ama bizden de değerli değil neticede arabada bir eşya ayakabı gibi. Ama abicim senin kaskon varmış bir şekilde hallolur içini ferah tut ama asıl yanan o gerzek kepçe oparetörü kasko şirketi parayı sana öder amma bunun bedelini suçlu taraftan öyyle bir çıkarırki o adamın artık çok borcu var 3 yıl çalışır artık senin araba için. Kasko işlemlerinde formumuzu bilgilendirin sorun olursa biz bütün gücümüzle buradayız Allah daha iyilerini nasip etsin.
Dediğiniz gibi çok can sıkıcı bir durum.
Şu ana kadar kasko ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Araya giren bayram tatili dolayısıyla biraz uzun sürüyor işler, o kadar. Araç kullanılamaz olduğundan 7 günlük kiralık araç da tahsis ettiler.
Eğer haftaya sorunsuzca ödeme yapılırsa, kasko şirketi açısından şikayet edeceğim bir konu olmayacak.
Yine de teşekkürler...
Geçmiş olsun kardeşim, cana zarar gelmemesi teselli olmuş.
eexelanss
08/09/2011, 11:55
Çok geçmiş olsun. Allahtan kimseye birşey olmamış.
Daha iyilerini alırsınız inşallah.
reflections
08/09/2011, 12:37
arabayı ne hale getirmiş gerizekalı
Büyük geçmiş olsun... ALLAH beterlerinden saklasın...
ya bu kadar salaklık olur.. ya çoluk çocuk olsaydıı.. çok geçmiş olsun...
aynen katılıyorum .çok büyük aptallık geçmiş olsun.
comanchee
08/09/2011, 13:27
Allah beterinden korusun ve geçmiş olsun.dua edinki içinde siz yokmuşsunuz ve başka birinin canına da zarar gelmemiş.zararınızı kasko öder.bence siz karşı tarafa ayrıca maddi manevi tazminat davası açın sorumsuzluğunda bir bedeli olmalı
cok gecmiş olsun allahtan kimseler yokmuş o anda bahçede araç bitmiş yalnız çok kötü olmuş
tmac_fuat
08/09/2011, 13:50
Geçmiş olsun, şükür birisine birşey olmamış
çok geçmiş olsun inşallah son olur Allah hepimizi korusun kaza bela göstermesin.
Md_brs16
08/09/2011, 22:00
geçmiş olsun kardeşim...
asukasan
08/09/2011, 22:09
cok geçmiş olsun. allah beterinden saklasın
bahadir77
09/09/2011, 01:13
çok çok geçmiş olsun öncelikle
ama puntoya zayıf diyenlere sesleniyorum 9tonluk bir araçtan bahsediyoruz ve sacı yok komple çelik. Böyle bir cihaz puntoya çarpıyor ve sadece bu kadar zarar görmesi mucize. 2 sene önce amcamın focusuyla kaza yaptık 90km hız ile sol arka köşeden symbole çarptık ön kapıya kadar girmiştik resmen. Ki focus 1.4 ton :)
+100000000000000
bahadir77
09/09/2011, 01:14
Geçmiş olsun çok üzücü. Bu memlekette kaskosuz araca binilmez. Puntonun arkadan darbeye zayıf olduğu düşüncemi resimler birkez daha kafamda netleştirdi.
eger 8 tonluk bır dozerın bu hale getırecegı kadar dayanıksızsa bu araba yapanın da satanında alanın da emegıne saglık.....baskada bısey demem ben...:)
abulbul08
11/09/2011, 22:56
Çok geçmiş olsun
ali özhan
12/09/2011, 12:33
arkadaşlar 2007 yılından beri grande punto arabamı kullanıyorum sıfır almıştım çok çok memnunum .bence fiat markasının en önemli arabası.araç birdefa multijet şehir içinde çok az yakıyor.konforlu da parçası çok pahalı değil.almak isteyenler tereddüt etmesinler hiç pişman olmazlar
çok geçmiş olsun. puntoyu böyle görünce insanın içi cız ediyor..
ben o operatorede bırsey dıyemıyorum yanı burası Türkiye ve boyle adamlara ne yazıkkı bu ehlıyet ve tasıt kullanma kartı verılebılıyor neysekı cana gelmemıs ama canın cok yanmıstır emınım buyuk gecmıs olsun :(
speedy_16
12/09/2011, 21:32
geçmiş olsun mallarla dolu ülke ya kaç tonluk aletle neler yapıo ya orda içinde biri olan bi araca yada insanları biçseydi hesabını nasıl verecekti ?