Orijinalini görmek için tıklayınız : evo 43000 kusur olmus
uzuncocuk
07/09/2011, 00:50
44600 tl te cıvıc premıum alınabılırken 95 ps evo da 43000 tl ye cıkmıs...bıde skydome varsa 45000 aman allahım.45000 e yenı jetta alınabılıyor.44500 e skoda yetı alınabılıyor.45000 e yenı focus alınabılıyor. 45000 e dıesel yenı c4 alınabılıyor...fıtaın fıyat abartısını berbat buldum... hondada mayısta baktıgım cıvıce 1500 tl zam gelmıs... fıatta mayıstakı evo 3000 tl...
en bos grande punto dızel 34000 olmus....
49000 e juke dızel alınabılıyor .....evo yu fıat sanırım gözünde cok buyutuyor...yada 40000 verıp almaya cesaret edenlerde cok buyutuyor.
Puntoyu italyanlar yarattıysa bizlerde yüceltmedikmi :) Şaka birtarafa ful olursa 40.000 tl ye kadar değer bence.
predator_ant
07/09/2011, 01:00
Bütün kuşları .....tiler,bi tek leylek kaldı.Arttırsınlar bakalım daha ne kadar arttırabilecekler.Kendi adıma bi daha fiat ın kapısının önünden geçmeyeceğim,ikinci eldeki büyük değer kayıplarının bir nedeni de bu yanlış fiyatlandırma politikası.
E_N_D_E_R_
07/09/2011, 01:02
Demek ki satıyorlar...ve Alıyorlar... Arz-Talep
uzuncocuk
07/09/2011, 01:03
Bütün kuşları .....tiler,bi tek leylek kaldı.Arttırsınlar bakalım daha ne kadar arttırabilecekler.Kendi adıma bi daha fiat ın kapısının önünden geçmeyeceğim,ikinci eldeki büyük değer kayıplarının bir nedeni de bu yanlış fiyatlandırma politikası.
dıger fırmaların bol opsıyonlu c segment aracları fıyatına fıatta maalesef b segment bı arac alabılıyoruz.gır fıata dekı ben bı sedan alcam abı... bır lınea bır albea... baska??? yok abı ısıne gelırse.
uzuncocuk
07/09/2011, 01:05
Demek ki satıyorlar...ve Alıyorlar... Arz-Talep
emın ol artık alıp satamıyorlar.... eskısı gıbı. vandakı satıs temsılcısı arkadasımın aldıgı pırım ıkı aydır yarıya ındı... kı burda peynır ekmek gıbı fıorıno ve doblo satılıyor.....
ne alaka anlamadım opsiyon varsa fiyat normal bence
Şimdi dikkat ettim 2011 modelde kur artışından kaynaklı 1000 tl fark oluşmuş.2012 modelde bu fark 2500 tl tutulmuş multijet dynamıc evoda. Buradaki politika açıkça bell ki Bursa garajda yada muhtelif bayiilerde alıcı bekleyen 2011 modelleri eritmek öncelikle. Zannederim sonrasında 1.000 tl civarı indirimler yolda...
uzuncocuk
07/09/2011, 01:15
ne alaka anlamadım opsiyon varsa fiyat normal bence
1.3 95 ps dynamıc evo 45000 e normal yanı????? 45000e 140 lık dynamıc bravo alınıyor.......
uzuncocuk
07/09/2011, 01:17
Şimdi dikkat ettim 2011 modelde kur artışından kaynaklı 1000 tl fark oluşmuş.2012 modelde bu fark 2500 tl tutulmuş multijet dynamıc evoda. Buradaki politika açıkça bell ki Bursa garajda yada muhtelif bayiilerde alıcı bekleyen 2011 modelleri eritmek öncelikle. Zannederim sonrasında 1.000 tl civarı indirimler yolda...
sana bır hesap. euro 2.10 dan 2.50 ye cıktı... bu%20 artıs demek... araclarda yapılan zam ıse %17 de su anda bırak ındırımı daha % 3 var gelecek...( van senguller otomotıvın sahıbının benım tezımı cuurutmek ıcın yaptıgı hesaptır)
Kurda artış devam ederse hesap tutarlı olur :) Yukarıda emsal fiyatlarını sıraladığınız marka ve modellerde kurdaki artışa rağmen zamdaki orantısızlığın sebepleri ne merak ettim? (Honda hariç kücük segmentte dizel üretimi yok,ilgi alanımda değil)
1.Elde mevcut araç satışlarımı düşük,kota tamamlanamıyormu,zararına satışamı zorluyor?
2.Eski kurda kar marjı çok fazlaydıda oradanmı ikram başlıyor?
Bence bunları bilen paylaşırsa bilinçli tüketimin başlangıç noktasını yakalamış ve doğru değerlendirme yapmış oluruz.
uzuncocuk
07/09/2011, 01:31
Kurda artış devam ederse hesap tutarlı olur :) Yukarıda emsal fiyatlarını sıraladığınız marka ve modellerde kurdaki artışa rağmen zamdaki orantısızlığın sebepleri ne merak ettim? (Honda hariç kücük segmentte dizel üretimi yok,ilgi alanımda değil)
1.Elde mevcut araç satışlarımı düşük,kota tamamlanamıyormu,zararına satışamı zorluyor?
2.Eski kurda kar marjı çok fazlaydıda oradanmı ikram başlıyor?
Bence bunları bilen paylaşırsa bilinçli tüketimin başlangıç noktasını yakalamış ve doğru değerlendirme yapmış oluruz.
olayın kurla alakası yok... saydıgım tum c segment ve mpv araclar evo fıyatına ve hatta yukardada yazdım dynamıc bravo bıle... sıkıntı evonun fıyatında.....
Sıkıntıyı tüm markaların politikasından fiatın kendi iç piyasasına çektiğimiz zaman zaten sorun kolay açıklanabiliyor. Şöyleki; tüm Türkiyedeki fiat bayiileri showroomlarında en az bir Bravo bulundurmak zorunda.Satışı gerçekleştiği an sormadan diğer bravo gönderiliyor. Bunun yanında evo bravonun en az 5 katı kadar dayatmaya gerek kalmaksızın bayii tarafından talep ediliyor. Durum böyleyken özellikle Bravoda kota oldukça düşük kalmış oluyor. Eritmenin mantığı ve formülüde çok satanın fiyatını az satana yakınlaştırmakla başlıyor. Yazdıklarımın doğruluğunu bahsi geçen bayiiden doğrularsınız.
uzuncocuk
07/09/2011, 01:45
Sıkıntıyı tüm markaların politikasından fiatın kendi iç piyasasına çektiğimiz zaman zaten sorun kolay açıklanabiliyor. Şöyleki; tüm Türkiyedeki fiat bayiileri showroomlarında en az bir Bravo bulundurmak zorunda.Satışı gerçekleştiği an sormadan diğer bravo gönderiliyor. Bunun yanında evo bravonun en az 5 katı kadar dayatmaya gerek kalmaksızın bayii tarafından talep ediliyor. Durum böyleyken özellikle Bravoda kota oldukça düşük kalmış oluyor. Eritmenin mantığı ve formülüde çok satanın fiyatını az satana yakınlaştırmakla başlıyor. Yazdıklarımın doğruluğunu bahsi geçen bayiiden doğrularsınız.
bunu bılıyorum:) bayıdekı mor panda hala beklıyoor burda.burda yaklastırılan arac olan evo da fıyatının cok ustune cekılıyor...
yaf arkadaş zevk meselesi almazsın olur biter satılıyor demekki fiyatıda yüksek satılmasa düşük olur Bravo satılmıyor fiyatıda düşük demek bunda normal olmayan ne
Şahsen 5 araç alacak olsam yine içlerine panda seçeneğini koymam. :) 26000 tl lik araç yaklaşsa yaklaşsa palioya yaklaşır ki o da Bursa icadı... :) Lokomotif marka;sınırları çizen italyanda punto,Tr yapımında doblodur.
uzuncocuk
07/09/2011, 02:04
yaf arkadaş zevk meselesi almazsın olur biter satılıyor demekki fiyatıda yüksek satılmasa düşük olur Bravo satılmıyor fiyatıda düşük demek bunda normal olmayan ne
yaw arkadas ısı zevk meselesıne getırıp durma. o zaman forumada gerek yok. herkesın yasadıgı kendı zevkı ıse. satılıyor dıye fıyatı yuksekse ve sana da bu normal gelıyorsa yazmazsın. yada fıkrını soylersın olur bıter.45000 e bu aracı alana saygımız sonsuz zaten.bız araca kotu demıyoruz fıyatı nşa dan coooook yukarda dıyoruz.....bır urun satılıyor dıye fıyatını yukseltmek tıcaretın sadece kazıklama kısmı ıle acıklanabılır...2011 ın ocagında fabrıkadan cekılen bır aracada 2000 tl kur farkı almak da ancak kazıklamanın asil degerlerıyle acıklanabılır......bılakıs evo forumunda aylardır yazan bırı olarak severız evo yu. maksat yapabıldıgımız kadar uyarmak bırazda belkı greklı yerlere gıderse fıyatları normlara uygun hale getırme corbasına tuz ekmek.....
uzuncocuk
07/09/2011, 02:06
evo alan arkadaslarımızın kacı fıyatı 40000 olsaydı aldıklarında, hala evo yu tercıh ederdı???????
Tutkunun bedelini belirlemek çok zor soru olmuş. Kazancı standartı aşan bir çok şahıs alabilir sonuçta. Sıfır 5.20 dizel 180.000 tl. Plakayı tak ertesi gün sat zarar %20 yani eder bir punto :)
yaw arkadas ısı zevk meselesıne getırıp durma. o zaman forumada gerek yok. herkesın yasadıgı kendı zevkı ıse. satılıyor dıye fıyatı yuksekse ve sana da bu normal gelıyorsa yazmazsın. yada fıkrını soylersın olur bıter.45000 e bu aracı alana saygımız sonsuz zaten.bız araca kotu demıyoruz fıyatı nşa dan coooook yukarda dıyoruz.....bır urun satılıyor dıye fıyatını yukseltmek tıcaretın sadece kazıklama kısmı ıle acıklanabılır...2011 ın ocagında fabrıkadan cekılen bır aracada 2000 tl kur farkı almak da ancak kazıklamanın asil degerlerıyle acıklanabılır......bılakıs evo forumunda aylardır yazan bırı olarak severız evo yu. maksat yapabıldıgımız kadar uyarmak bırazda belkı greklı yerlere gıderse fıyatları normlara uygun hale getırme corbasına tuz ekmek.....
sana hiiç birşey demiyorum arkadaş kötüle kötüleye bildiğin kadar meydan boş nasıl olsa
B segmenti araçların fiyatları çok fazla abartıldı.
speedy_16
07/09/2011, 04:06
B segmenti gerçekten çok fırladı ama otomobil firmalarınada pek bişy diyemiyorum euro 2 den 2,5 oldu %20-25 gibi bi artış var bunu mecburen yansıtıcak yerli malı deilki olan yine bize olur allhtan arabam war :)
Geçen nissana gittim juke 1.5dci tekna dizel 48600 tl dediler test sürüşüne çıktık araç fena değil donanımı esp li olması ile birlikte arka park sensörünü hediye ederim dedi sunroof yok yağmur sensörü yok benim 2011 evo yu da 28600 tl ye saydılar anlaşamadık % 80 ine kredi kullandırsanız alırım dedim şimdi beklemedeyim eşimlede konuştuk kendisi arabadan pek anlamaz benim tecrübemden ve söylediklerimden yola çıkarak şöyle bir şey söyledi; evo dan bir sıkıntımız yok donanımı juke dan daha iyi e o zaman neden evo yu verip juke alıcaz bu şartlarda kalsın dedi. bende onunla hem fikirim...
Aracınızın ikinci eline takasta bugünki fiyatının 10.000 tl altını teklif etmişler. Firmalarda galeri oldu nede olsa 2.elden de kazanmalı :) Bu şartlarda yazık olur bencede değişim gereksiz. Üstelik nissan da parça fiyatları,bakım bedeli,kasko bedeli,ikinci elde zayıf satış,servis...vs düşünüldüğünde takas olmadan satış yüzdeleri bile düşük...
Misafir047
07/09/2011, 09:55
artık fiat arabaları eski cazibesini yitirdi fiaytları uygun değil şu
evo_dynmc
07/09/2011, 11:10
ben geçen aralıkta anlaştım 29500'e aldıktan sonra bu fiyatlar evo için çok uçuk geliyor, hayatta vermem
araç eder fiyatına gelmiş, aynı segmennteki diğer arabalardan daha dolu daha iyi fiyatta normal.
c segmennteki diğer araçların fiyatına yaklaşmış diyenler için de aynı donanımı ekleyince fiyat farkının fazlaca açıldığını göreceksiniz. zaten boş c almaktansa dolu b almayı her zaman tercih ederim.
fiyat artışları sadece evo'ya özgü değil, kurdaki, artışa paralel olarak bütün markalarda yüksek fiyat artışları var maalesef.
ben arcımı 2009 aralık ayında 19,400'e almıştım.(engelli aracı olarak)
şimdi aynı aracı 25,000-26,000'e zor alırım herhalde, bu kadar para etmez bence.
b segmenti c sedanları solladı galiba fiyat uçmuş resmen
Ford Fiesta – Güncel Fiyat Listesi (https://www.ford.com.tr/otomobiller/fiesta/fiyat-listesi)
fiesta'nın da fiyatları uçmuş.33,205 den başlıyor.
dıger fırmaların bol opsıyonlu c segment aracları fıyatına fıatta maalesef b segment bı arac alabılıyoruz.gır fıata dekı ben bı sedan alcam abı... bır lınea bır albea... baska??? yok abı ısıne gelırse.
burda nerden bakmak istersek orası haklı..... şu bir gerçek b segmentindeki bir aracı c segmentindeki bir araç fiyatına alınıyorsa düşünmek lazım, ama kişilerin tercihidir onada saygı duymak lazım.
şahsen b segmentindeki bir araca o kadar para vereceğime c segmentinde bir araç düşünürdüm ama şu an 2 . el temiz beyaz evo dynamıc bulursam gp değiştirmeyi düşünüyorum buda benim tercihim.
herkes bir düşünse hayat ne kadar çekilmez olurdu...... :)
seysey37
07/09/2011, 13:08
hakkaten çılgınlık ya ya dayak yemediler ya sayı yamayı bilmiyolar..45bin ne demek bi evo için yuh!!
45binde 2.el 2010-2011 dizel golf,leon yada c5 alınır bee..anlamak mümkün değil bu fiyatları..
fiestanın full ü 42.500 lira civarı ayrıca :D oda şaka gibi...
devir ekonomi devri, kompakt araçlar ş.içi için en ideal araçlar. aracı sadece kısa mesafelerede kullanacaksak neden 2,0 benzinli veya büyük hacimli 4*4 alalımki.
tabi parasal problemi olmayan ve zevkine düşkün kimler için durum farklı.
artık en çok B segmenti araç satıyor, çünkü EKONOMİK.
ben geçen aralıkta anlaştım 29500'e aldıktan sonra bu fiyatlar evo için çok uçuk geliyor, hayatta vermem
Geçen aralık ayında evo dynamıc multijet hediye assist kit li 400 TL olan modeli 31000 TL anlaşmıştım, ödemeler yüzünden vazgeçtim, sonra pişman oldum kendimi zorlasaymışım şimdi internet liste fiyatı 38.800 assist kit hariç .... şu an bu parayı vermem mümkün diil hem madden hem mantıken 35-40 bin makasında temiz 2. el 2010-2011 c segmenti araçlar var full donanımlı focus titanyum örneğin
Geçen aralık ayında evo dynamıc multijet hediye assist kit li 400 TL olan modeli 31000 TL anlaşmıştım, ödemeler yüzünden vazgeçtim, sonra pişman oldum kendimi zorlasaymışım şimdi internet liste fiyatı 38.800 assist kit hariç .... şu an bu parayı vermem mümkün diil hem madden hem mantıken 35-40 bin makasında temiz 2. el 2010-2011 c segmenti araçlar var full donanımlı focus titanyum örneğin
evet anahtar kelime TEMİZ ikinci el, üst segment araç.
ama arkadaşlar 2. elde temiz araç bulmak artık eskisi gibi kolay değil,malesef insanlar mallarının kıymetini bilmiyorlar.tüketim topluumu olduk.daha 1-2 yaşında hoşaf olmuş araçlar var.
ykaya1983
07/09/2011, 20:31
g.punto ve evo dış boyut olarak c sınıfı hathcbaklar e göre biraz küçük olsa da iç mekan genişliği olarak c sıbıfı hathcbaklerle arasında pek fark yok gibi.Onun için bence i c sınıfı hathcbak araç almaktansa c sınıfı iç mekan genişiğine en yakın olan punto evo tercih edip ekonomi yapmak daha mantıklı.
uzuncocuk
07/09/2011, 20:37
g.punto ve evo dış boyut olarak c sınıfı hathcbaklar e göre biraz küçük olsa da iç mekan genişliği olarak c sıbıfı hathcbaklerle arasında pek fark yok gibi.Onun için bence i c sınıfı hathcbak araç almaktansa c sınıfı iç mekan genişiğine en yakın olan punto evo tercih edip ekonomi yapmak daha mantıklı.
kökten karsı oldugum cruze bıle hb versıyonunun dolusu 37000 tl c segment. ayrıca evo ya gore cok genıs. ayrıca cok opsıyonlu... yakıt ve guvenılırlık konusu harıcınde kıyaslama yaparsak evo cok ucuk oluyor
SKELETER
07/09/2011, 20:53
Sorun evo'nun kötü yada bu paraları haketmeyen bir araç olmasından kaynaklanmıyor. Sorun geçen sene Ekim-Kasım-Aralık aylarında evo'yu çok ucuza sattıklarından kaynaklanıyor. 27000TL ye evo satan bayiler oldu. Hal böyle olunca araç normal fiyatı olan 35000 TL lere gelince tepki çekti.
Evoyu benim gibi ilk yılında alanlar zaten 30.000TL nin üstünde para ödedi. Polo 40000TL ediyorsa evo'nun ortalama fiyatının 35000TL olması normal. Beğenmeyen almasın zorla satmıyorlar.
Fiyatların yüksek olmasını ben açıkçası destekliyorum. Hem her köşebaşında evo görmeyiz ayağa düşmez, hemde ikinci el de prim yapar.
rational
07/09/2011, 20:55
VW GOLF 1,4 TSI 122 ps başka birşey istemem o fiyatı fiata vermektense...
SKELETER
07/09/2011, 21:02
VW GOLF 1,4 TSI 122 ps başka birşey istemem o fiyatı fiata vermektense...
Ona da zam yakındır merak etme :busted_b:
Fiat Türkiye, dediğim gibi 2010 nun sonlarında fiyatları çok aşağı çekti. Gel görki Punto İtalya da üretilen bir araç döviz kur'u nedeniyle mecburen zam yaptılar.
İyi oldu fiat'a. Bize zamanında 30.000TL lere sattılar arabaları sonra çektiler 27-28.000 TL lere. İkinci eli öldürdüler. Şimdi birazda fiat düşünsün.
arkadaşlar beğenmeyen almasın yada zevk işi dersek o arbalar 40 da olur 50 de. acaba aynı fiyat politikaları yurt dışında da böylemi merak ediyorum. ayrıca kim ne dersin bana göre bu arabalar 30 dan fazla etmez.bütün araçlarda fiyatlar arttı diyosunuz doğrudur ama hiç biri fiat kadar artmadı.
birde şunu ekleyeyim arabalara fiat mı bu kadar zam yapıyor zannediyorsunuz? fiyat 1000 tl zam yapıyor devlet bir o kadar da üzerine vergi koyuyor. zaten yakıt vergisinde dünyada 1 numarayız , birde araç vergisinde ilk 10 dayızdır kesin. bizim araçlar zaten 20-25.000 TL ki fiyatı. geri kalanı zibil gibi vergi. biz daha ççoookkk 5 kuruşluk araca 10 kuruş veririz.
punto_multijet
08/09/2011, 16:29
Elma ile elmayı karsılastırın derim ve biraz dolaşın fiyatlar ucmus durumda. ben 2 hafta once opel, vw, seat, peugeot, ford ve fiatı gezdim. Donanım/fiyat performansı olarak 95hp dualogic+skydome+evo kitli evoda karar kıldım. Fiyat gercekten fazla ama diger araclara gore kıyaslayınca donanım/fiyat olarak bence anormal bir durum yok Evo fiyatında
comanchee
08/09/2011, 16:43
28 ekim 2010 da 1.4 dynamic start sop+dualogic+assist kit+sykydom lu evoyu 31.800 e aldım kasko da dahil üstelik.şimdi nerede ise 39.000 tl olmuş vay be.....30-31.000 tl aralığında babamın oğluna satarım bu halde :thumbup1:
srkaradag
08/09/2011, 20:40
44600 tl te cıvıc premıum alınabılırken 95 ps evo da 43000 tl ye cıkmıs...bıde skydome varsa 45000 aman allahım.45000 e yenı jetta alınabılıyor.44500 e skoda yetı alınabılıyor.45000 e yenı focus alınabılıyor. 45000 e dıesel yenı c4 alınabılıyor...fıtaın fıyat abartısını berbat buldum... hondada mayısta baktıgım cıvıce 1500 tl zam gelmıs... fıatta mayıstakı evo 3000 tl...
en bos grande punto dızel 34000 olmus....
49000 e juke dızel alınabılıyor .....evo yu fıat sanırım gözünde cok buyutuyor...yada 40000 verıp almaya cesaret edenlerde cok buyutuyor.
Hocam evo dizel otomatik full 41,720(2011),jetta dizel otomatik comfortline 65.000,yeti ambition otomatik(dizel yok) 53.000,yeni focus style dizel (otomatik yok) 54,690.Evo bu parayı etmeyebilir ama kıyaslama doğru değil.
uzuncocuk
08/09/2011, 21:45
Hocam evo dizel otomatik full 41,720(2011),jetta dizel otomatik comfortline 65.000,yeti ambition otomatik(dizel yok) 53.000,yeni focus style dizel (otomatik yok) 54,690.Evo bu parayı etmeyebilir ama kıyaslama doğru değil.
kıyaslama dızeller arasında ıse eger bakınız blue motıon dızel polo ya... yukarda yazdıgım kıyaslama aracları, tamamen fıyat endeksı u<erındendır. yakıt husususnda haklısınız . aslında benım konuyu , arac almıs arkadaslarım acaba bu fıyatlarla tekrar sans verılseydı aynı aracı alırlarmı olmalı? dur bı konu acayım...
swimmer_tr
09/09/2011, 00:13
kıyaslama dızeller arasında ıse eger bakınız blue motıon dızel polo ya... yukarda yazdıgım kıyaslama aracları, tamamen fıyat endeksı u<erındendır. yakıt husususnda haklısınız . aslında benım konuyu , arac almıs arkadaslarım acaba bu fıyatlarla tekrar sans verılseydı aynı aracı alırlarmı olmalı? dur bı konu acayım...
1.2 tdi 75 bg 5 ileri manuel bir aracı 1.3 95 bg 6 ileri triptronic bir araçla karşılaştırıyorsunuz bu sefer de :) polonun 1.4 ü yok ancak motor gücü olarak şu modelle kıyaslamanız lazım bana sorarsanız:
Polo 1.6 TDI 90 PS Tiptr. DSG Comfortline 45.800,00 TL :) ki donanım bakımından eksik evo ya göre ... klima manuel, sis farları bile yok ki viraj içini aydınlatanlar olsun, start&stop sistemi yok(işe yaramıyo demeyin kullanmasını bildikten sonra çok işe yarıyo :) ve fiyatı da arttırıyo doğal olarak), ASR, ESP yok, hillholder yok... bu araca 45.800 verilir mi sizce ? :)
bravo ya gelince 45.000 civarına t-jet benzinli (güzel bir motor da olsa eski teknoloji) dualogic ya da 1.6 multijet manuel alabiliyorsunuz... yani karşılaştırmalar aynı donanım ve benzer teknik özelliklerle yapılırsa sevinirim sırf fiat ı kötülemek için konu açılmasın bence hoş bir tartışma ortamı oluşsun ve benzer araçlarla kıyaslayarak yorum yapalım.
iyi akşamlar :)
uzuncocuk
09/09/2011, 00:31
1.2 tdi 75 bg 5 ileri manuel bir aracı 1.3 95 bg 6 ileri triptronic bir araçla karşılaştırıyorsunuz bu sefer de :) polonun 1.4 ü yok ancak motor gücü olarak şu modelle kıyaslamanız lazım bana sorarsanız:
Polo 1.6 TDI 90 PS Tiptr. DSG Comfortline 45.800,00 TL :) ki donanım bakımından eksik evo ya göre ... klima manuel, sis farları bile yok ki viraj içini aydınlatanlar olsun, start&stop sistemi yok(işe yaramıyo demeyin kullanmasını bildikten sonra çok işe yarıyo :) ve fiyatı da arttırıyo doğal olarak), ASR, ESP yok, hillholder yok... bu araca 45.800 verilir mi sizce ? :)
bravo ya gelince 45.000 civarına t-jet benzinli (güzel bir motor da olsa eski teknoloji) dualogic ya da 1.6 multijet manuel alabiliyorsunuz... yani karşılaştırmalar aynı donanım ve benzer teknik özelliklerle yapılırsa sevinirim sırf fiat ı kötülemek için konu açılmasın bence hoş bir tartışma ortamı oluşsun ve benzer araçlarla kıyaslayarak yorum yapalım.
iyi akşamlar :)
şimdi bu boyle uzayıp gıtmesın dıye kısa kesecem. aracları kabaca kıyaslayın sadece 45000 tl punto evo ıcın fazla. 40000 tl lık evo 1.3 dızel dynamıc ıle polo blue motıon aynı fıyat. kasıt bu . aracı kotulemıyorum.
bizim balıkesırın ovakoylerınden kız alırken taktıgın altının haddı hesabı yoktur. neden bılııyormusun baba zengın dıye. ama benım garıp ılcem balya dan 4 bılezıge rahat rahat olay bıter neden bılıyormusun:)....vw amcam ovakoyde kız babası fıat balyada:) 45000 e ayrıca 1.4 multıaır dynamıc plus alabılıyoruz ..... bravoda:) ben asalında konuyu benzer aracları kıyaslayarak acmadım fıyat endekslı actım... konuyu lutfen buraya surmeyın cunku benım konu acma amacıma ters dusuyor ve hatırlatırım son uc aracımın ıkısı fıat:) maksat kotuleme degıl.... uc metre kostek otuz bılezık takılacak bır kızda degıl evo... gercekte budur.
srkaradag
10/09/2011, 16:35
hocam wolkswagwn polo comfortline 1,6TDİ,otomatik,sis farı,otomatik klima ,çok fonksiyonlu deri direksiyon,16 inch jant,metalik siyah,park sensörü:50.715 TL!!!!(eylül 2011),
4 ay önce niyeti bozup dizel otomatik polo almaya karar verdim, Ankara doğuş otoyu aradığımda en az 6ay beklemem gerektiği söylendi,bende vazgeçtim.Bu arabalar bu paraları etmez ama almaya kalkıncada bulunmuyor malesef, talep çok fazla.
Ben arabayı aldığımda 35.000TL(tofaş indirimiyle) idi.Bu fiyatlar fazla yıl sonunumu beklesek diye düşünüyorduk, araç her ay zamlandı oldu 43.000.Dövizin yükselmesi çok zıplattı fiyatları ancak hala satıyor arabalar,satmayada devam edecek.Tabiki polo kalitesinde olmasada donanımına göre fiyatı uygun araç seçeneklerinden biridir evo.
Sonuç olarak evoya 42 lira vermek ne kadar mantıklıysa, poloya 52 vermek o kadar mantıklıdır.
Herkese kazasız yolculuklar
Saygılar.
Yanlışınız var bu kazıklamak değildir.Bir ürün çok satıyorsa ve mevcut arz mevcut talebi karşılamıyorsa fiyatlar otomatikman yükselir. Diğer konuda ise bir aracı ne zaman ne kadara alırsa alsın Koç Grubu,satınca yerine yenisini koyabilmesi için,aradaki farkı fiyata yansıtmak zorundadır.Şöyle izah edeyim;30.000 TL alış fiyatı olan bir aracı bugün 32.000 TL ye satarsa kar etmiş görünür.Ancak kur farkından dolayı aynı aracın bugünkü satış fiyatı 36.000 TL olmuşsa,satmak için alacağı yeni araç için 34.000 TL ödemesi gerekecektir.Bu durumda da aslında 2.000 TL kar etmiş diye düşündüğünüz Koç Grubu,2.000 TL zarar etmiş olacaktır.(Koç Grubunda çalışmıyorum veya onların elemanı filan değilim, sadece olayın ekonomik açıdan nasıl yürüdüğünü izah etmek istedim) Anlayışınız için teşekkürler :)
uzuncocuk
10/09/2011, 23:45
Yanlışınız var bu kazıklamak değildir.Bir ürün çok satıyorsa ve mevcut arz mevcut talebi karşılamıyorsa fiyatlar otomatikman yükselir. Diğer konuda ise bir aracı ne zaman ne kadara alırsa alsın Koç Grubu,satınca yerine yenisini koyabilmesi için,aradaki farkı fiyata yansıtmak zorundadır.Şöyle izah edeyim;30.000 TL alış fiyatı olan bir aracı bugün 32.000 TL ye satarsa kar etmiş görünür.Ancak kur farkından dolayı bugünkü satış fiyatı 36.000 TL olmuşsa,satmak için alacağı yeni araç için 34.000 TL ödemesi gerekecektir.Bu durumda da aslında 2.000 TL kar etmiş diye düşündüğünüz Koç Grubu,2.000 TL zarar etmiş olacaktır.(Koç Grubunda çalışmıyorum veya onların elemanı filan değilim, sadece olayın ekonomik açıdan nasıl yürüdüğünü izah etmek istedim) Anlayışınız için teşekkürler :)
yanı fıat bıze sattıgı aracı degıl, bızae sattıktan sonra alacagı aracın fıyatı yuksek oldugu ıcın bızım aracın fıyatını yukseltır oylemı??? bence bu cok hesapta bır yalnıslık var...... bugun 34000 e aldıgı aracı bana 40000 e satarsa hem eskın aractan 2000 hem yenı aractan 4000 kazanır... yenı aldıgı aracı 34000 den dusuk satmalıkı zarar etsın...ocak ayından mayıs ayına kadar sıze 30000 tl ye sattıgı aracı fıat; ortalama 27000 tl ye maledıp varsayalım 1000 adet te arac cekmıs olsun... kur artısı oldugunda fıat bu aracları fıyat 35000 deyıp 8000 tl karla satmıs olur mu??? olur... dıyelım kı bu aracları sattıktan sonra da kurdan nasıbını almıs 2012 model model aracı 34000 e mal etsın... e zaten bu aracıda 36000 e satıyorkı bana... her turlu kar var. bayının ıcınde 4 aydır durup uzerındekı etıket sureklı zam yıyen bır arac için bayı kur farkını yem yapıp önümüze koyuyor yersek diye.... bence yalnıs bılıyorsunuz....
Sizin yazdığınız rakamlarla hesaplarsak dediğiniz doğru çıkar.Ancak toplumda şöyle genel bir kanı vardır,bende bu işin uzmanı olduğum için zaten bişeyler söylemek istedim;mesela sigaraya zam gelir,bi çok insan düşünür ki,bu bakkal bu sigaraları aldığında atıyorum sigara 6 TL'idi,şimdi 7 TL oldu,adam havadan 1 TL fazla kazanıyor.Ama işin doğrusu öyle değildir,bu adam 6 TL ye sattığı sigarayı 5.50 den alıyor diyelim. 7 TL olunca da 6.50 den alacak olsun.Eğer ben bunları zamsız fiyattan vereyim derse,evet yine satarken 5.50 ye aldığı için kazancı olur,fakat yerine koyacağı malı 6.50 den alacağı için zarar burda ortaya çıkar.
Yani bayii,elinde 4 aydır duran aracın etiketi sürekli oynarken alış fiyatıyla arasındaki fark açılırken kazanır bu doğru, ancak iş elindekini sattıktan sonra, yeni alacağından düşük fiyata satmışsa, bu noktada bayii zarar eder. Bu hesapta bir yanlışlık olma ihtimali yok, dediğim gibi 7 yıldır akademik düzeyde uğraşıyorum bu işlerle. Daha ayrıntılı hesap analizleri için burada yerimiz yok,bu yüzden hesabın doğruluğuna güvenip güvenmemek tamamen size kalmış :)
uzuncocuk
11/09/2011, 00:00
Sizin yazdığınız rakamlarla hesaplarsak dediğiniz doğru çıkar.Ancak toplumda şöyle genel bir kanı vardır,bende bu işin uzmanı olduğum için zaten bişeyler söylemek istedim;mesela sigaraya zam gelir,bi çok insan düşünür ki,bu bakkal bu sigaraları aldığında atıyorum sigara 6 TL'idi,şimdi 7 TL oldu,adam havadan 1 TL fazla kazanıyor.Ama işin doğrusu öyle değildir,bu adam 6 TL ye sattığı sigarayı 5.50 den alıyor diyelim. 7 TL olunca da 6.50 den alacak olsun.Eğer ben bunları zamsız fiyattan vereyim derse,evet yine satarken 5.50 ye aldığı için kazancı olur,fakat yerine koyacağı malı 6.50 den alacağı için zarar burda ortaya çıkar.
Yani bayii,elinde 4 aydır duran aracın etiketi sürekli oynarken alış fiyatıyla arasındaki fark açılırken kazanır bu doğru, ancak iş elindekini sattıktan sonra, yeni alacağından düşük fiyata satmışsa, bu noktada bayii zarar eder. Bu hesapta bir yanlışlık olma ihtimali yok, dediğim gibi 7 yıldır akademik düzeyde uğraşıyorum bu işlerle ve yakın zamanda uzman sıfatını kazanıcam inşallah.
yeni aldıgı malı alıs fıyatından pahalıya sattıgı surece kar eder. eldekını de karlı sattı yenı gelenı de . unvanınıza saygım sonsuz ama eldekı mal daıma alıstan daha pahalıya musterı buldugu surece bunun adına zarar dıyemem ben. akademık durumda nasıl denır bılmem ama bence boyle.
Fiatı resmi sitesinde 5k fire evo için anahtar teslim fiyatına 35 yazmışlar kampanyalı 31 küsür...
Çok yazdım tekrar yazayım... Benim için matıklı olan bu kadar özelliği ucuza almaktı.. Ben 23.5 alırken bu fiyata sıfır symbol vs. vardı... Aracın dizaynının güzel olması alma kararıma etkili olmadı sadece kararımı verdikten sonra daha mutlu olmamı sağladı..
Başka firmaların fiyatlarını karşılaştırmadım ancak şu fiyatlarla bugün bu aracı almazdım... Bu segmentteki benzinli bir aracın başlanıç donanımına bu parayı ödemem...
ultraslan33
11/09/2011, 00:48
valla ortalık çarşamba pazarına dönmüş ama sanırım insanlar ya hesap yapmayı bilmiyor ya da piyasadan haberleri yok. 45 bin dediğiniz dolu arabayı aynı dolulukta daha ucuza satan bi firma varsa(chery hariç) işte o zaman pahalı demeye hakkınız olur..Saygılar
swimmer_tr
11/09/2011, 12:48
valla ortalık çarşamba pazarına dönmüş ama sanırım insanlar ya hesap yapmayı bilmiyor ya da piyasadan haberleri yok. 45 bin dediğiniz dolu arabayı aynı dolulukta daha ucuza satan bi firma varsa(chery hariç) işte o zaman pahalı demeye hakkınız olur..Saygılar
kesinlikle katılıyorum ... tek bir firmaya bakıp yorum yapmamak lazım ..
uzuncocuk
11/09/2011, 14:52
honda cıvıc premıum 44000 tl c segment evo dan dolu
opel astra classıc 1.3 cdtı 40000 tl c segment evo dan dolu
peugeot 308 1.6 hdı 45500 tl c segment
seat leon fr 1.4 tsı 45000 tl c segment evo dan dolu
golf 1.4 tsı 125 ps 44000 c segment
jetta 1.2 tsı 105 ps 44500 c segment
kıa ceed 1.6 motıon crdı 44500 c segment
polo gtı 180 ps tıtırptonıc 47000 tl b segment evo ile kıyaslayamam:)
polo 1.6 tdı 90 ps comfortlıne tıtrptonıc dsg 45800 tl evo dan bıraz az ops olablır b segment.
skoda fabıa 1.6 tdı 90 ps ambıante dynamıc 40000 tl b segment
citroen c3 1.6 120 ps exclusıve bva 120 ps 43300 evo kadar dolu b segment
hyundai accent blue 1.6 128 ps crdı mode 44000 tl evo kadar dolu sedan
nissan juke 1.5 dıesel 48000 tl.
tjet 120 ps bravo dynamıc plus c segment fıyat 44000 tl.
daha yazayım mı? fıat sıtesınde yazıyoruz ama kımse de kusura bakmasın 45000 evo ıcın sartlar ne olursa donanım ne olursa olsun fazladır. kur yukardakı fırmaları vurmamısmıdır. sımdı kalkıp cıvıc ıle evo yu karsılastırıp evo dıyen cıkarsa saygı duyarım. yazdıgım araclardan fabıa ve c3 harıcındekı her arac evo ıle beraber onume konsa evoya dönüp bakmam uzerıne 75 ps yerıne 95 ps motor kondu diyede fıyat 5000 tl artacaksa evoda gıder 75 lıge cıp yaptırır 600 tl para verır babalar gıbı bınerım...evo alan ve kullanan tum arkadaslara saygım sonsuz ama gercekler de budur.
bende burayı punto ruhuna sahip insanların dolastıgı bir site sanıyordum megerse yanılmsım neler varmıs burda neler :D
türkiyede her gün zamlar oluyo fıat zam yapsa nolur yapmasa nolur adamlar peynir ekmek gibi araba satıyor...
ultraslan33
11/09/2011, 22:15
kusura bakma ama üfürdüğün nerden belli tam dolu derken şu saydığın araçlarda sunroof bile büyük para, çelik cant hız sabitleyici, vs derken o araçların bizimki kadar donanımlıları 50 bin tlden aşağıya asla düşmez üstelik 45bin bu aracın en donanımlısının fiyatıdır senin yazdığın araçlar ise baz model fiyatlkarıdır..zaten saydıklarının çoğunada benzinli oldugundan yakıttan binemezsin şimdi jetta 1.2 blue motion savunmaya kalkalrsın ama sana şunu derim o araba sandığından da yazılandan da çok yakıyor..savunduğun şeyin bi farkına var önce..fiat parasını haketmiyo diyosan git bunu fiata anlat bizim gibi fiat seven insanlara değil
sezerism
12/09/2011, 00:18
Arkadaşlar ki ne derse desin bu işler nasip kısmet işi. Ben Çanakkaleliyim ve burda satış bayisi Miller oto var fakat ben aracımı Bandırma Kadıoğlundan aldım. Ve araçtan süper memnunum 1 Kasımda teslim aldım 32 500 tl 'ye benim araçımın şu anki fiaytı ise 39 000 tl olduğunu söyledi . hayırlı olsun.
srkaradag
12/09/2011, 00:53
honda cıvıc premıum 44000 tl c segment evo dan dolu
opel astra classıc 1.3 cdtı 40000 tl c segment evo dan dolu
peugeot 308 1.6 hdı 45500 tl c segment
seat leon fr 1.4 tsı 45000 tl c segment evo dan dolu
golf 1.4 tsı 125 ps 44000 c segment
jetta 1.2 tsı 105 ps 44500 c segment
kıa ceed 1.6 motıon crdı 44500 c segment
polo gtı 180 ps tıtırptonıc 47000 tl b segment evo ile kıyaslayamam:)
polo 1.6 tdı 90 ps comfortlıne tıtrptonıc dsg 45800 tl evo dan bıraz az ops olablır b segment.
skoda fabıa 1.6 tdı 90 ps ambıante dynamıc 40000 tl b segment
citroen c3 1.6 120 ps exclusıve bva 120 ps 43300 evo kadar dolu b segment
hyundai accent blue 1.6 128 ps crdı mode 44000 tl evo kadar dolu sedan
nissan juke 1.5 dıesel 48000 tl.
tjet 120 ps bravo dynamıc plus c segment fıyat 44000 tl.
daha yazayım mı? fıat sıtesınde yazıyoruz ama kımse de kusura bakmasın 45000 evo ıcın sartlar ne olursa donanım ne olursa olsun fazladır. kur yukardakı fırmaları vurmamısmıdır. sımdı kalkıp cıvıc ıle evo yu karsılastırıp evo dıyen cıkarsa saygı duyarım. yazdıgım araclardan fabıa ve c3 harıcındekı her arac evo ıle beraber onume konsa evoya dönüp bakmam uzerıne 75 ps yerıne 95 ps motor kondu diyede fıyat 5000 tl artacaksa evoda gıder 75 lıge cıp yaptırır 600 tl para verır babalar gıbı bınerım...evo alan ve kullanan tum arkadaslara saygım sonsuz ama gercekler de budur.
Hocam ilk yazdığın mesajın aynısını yazmışsın.B sınıfı dizel otomatik full bir araçla B sınıfı dizel otomatik full diğer araçlar karşılaştırılır, bir üst sınıfın başlangıç benzinli veya dizel düz vites araçlarını yazarak karşılaştırma yapılmaz
opel astra classıc 1.3 cdtı 40000 tl güzel ama otomatiği 45000tl
peugeot 308 1.6 hdı 45500 tl güzel otomatiği 50000tl
golf 1.4 tsı 125 ps 44000tl güzel dizel otomatiği 62000tl
jetta 1.2 tsı 105 ps 44500 güzel dizel otomatiği 65100tl
kıa ceed 1.6 motıon crdı 44500 güzel dizel otomatik 53.500tl
ve bu araçların hiçbiri b segmenti değil
polo 1.6 tdı 90 ps comfortlıne tıtrptonıc dsg 45800 tl evonun opsiyonlarını siteden ekleyebilirsin 52000 tl yapıyor.
Dilediğiniz aracı gönlünüzce sürmeniz dileğiyle saygılar.
uzuncocuk
12/09/2011, 01:33
Hocam ilk yazdığın mesajın aynısını yazmışsın.B sınıfı dizel otomatik full bir araçla B sınıfı dizel otomatik full diğer araçlar karşılaştırılır, bir üst sınıfın başlangıç benzinli veya dizel düz vites araçlarını yazarak karşılaştırma yapılmaz
opel astra classıc 1.3 cdtı 40000 tl güzel ama otomatiği 45000tl
peugeot 308 1.6 hdı 45500 tl güzel otomatiği 50000tl
golf 1.4 tsı 125 ps 44000tl güzel dizel otomatiği 62000tl
jetta 1.2 tsı 105 ps 44500 güzel dizel otomatiği 65100tl
kıa ceed 1.6 motıon crdı 44500 güzel dizel otomatik 53.500tl
ve bu araçların hiçbiri b segmenti değil
polo 1.6 tdı 90 ps comfortlıne tıtrptonıc dsg 45800 tl evonun opsiyonlarını siteden ekleyebilirsin 52000 tl yapıyor.
Dilediğiniz aracı gönlünüzce sürmeniz dileğiyle saygılar.
sızde benınm karsılastırma yapmadıgımı hala anlayamamıssınız... ben acaba kac kere soylemelıyım olaya sadece fıyat endeksı ıle baktıgımı. cebımde 45000 tl var ne alabılırım ın sonuclarıdır yazdıklarım. 45000 e oburlerını alabılıyorum. sadece bu otomatıgı , opsıyonu falan degıl kastım. sadece fıyat............................................. .......................................
bende burayı punto ruhuna sahip insanların dolastıgı bir site sanıyordum megerse yanılmsım neler varmıs burda neler :D
Yani diyorsunuz ki,
Takım tutar gibi araba alın...
Yedek parça,fiyat/performans,2. el satışı...Hepsi önemsiz ayrıntı...
Punto forumu,
Bir nevi ''ya sev ya terket''
Vay be...
uzuncocuk
12/09/2011, 01:40
kusura bakma ama üfürdüğün nerden belli tam dolu derken şu saydığın araçlarda sunroof bile büyük para, çelik cant hız sabitleyici, vs derken o araçların bizimki kadar donanımlıları 50 bin tlden aşağıya asla düşmez üstelik 45bin bu aracın en donanımlısının fiyatıdır senin yazdığın araçlar ise baz model fiyatlkarıdır..zaten saydıklarının çoğunada benzinli oldugundan yakıttan binemezsin şimdi jetta 1.2 blue motion savunmaya kalkalrsın ama sana şunu derim o araba sandığından da yazılandan da çok yakıyor..savunduğun şeyin bi farkına var önce..fiat parasını haketmiyo diyosan git bunu fiata anlat bizim gibi fiat seven insanlara değil
benım yazdıklarımdan sen bunu anladıysan sana lafım yok... yazdıklarım da baz model fıyatı degıldır. fıat parasını haketmıo ey fıat. fıat seven arkadaslar:) fıat fıyatı haketmıo demıyorum bak. aracın fıyatı haketmesı ıle sevgısınde ne alaka varsa:))))))))))))) bide üfürmekten kasıt ne onu hiç anlamış degilim.... ama pardon ...... aman evo canım evo pamuklara sardıgım evo. 45000 ı 45 kere hakedıyorsun. ne dıyelım. yazdıgım aracların evo karsısında lafımı olur... fıat senın gıbı teyyareden sevgısı olanlar yuzunden daha cooooook ufurur benım gıbı fıyatları.... herkes ıstedıgıne bınsın aman aman.
uzuncocuk
12/09/2011, 01:46
Yani diyorsunuz ki,
Takım tutar gibi araba alın...
Yedek parça,fiyat/performans,2. el satışı...Hepsi önemsiz ayrıntı...
Punto forumu,
Bir nevi ''ya sev ya terket''
Vay be...
şimdi terk mi etmemiz gerekiyor. üye olduysak illa da cok sevecegiz diye bi önyargı var herhalde.
diğer markalarında formlrına arada sırada göz atıyorumda,
bu formun başka eşi yok herhalde.
bu formun adının puntoşikayet.com olarak değiştirilmesi lazım,
arabayı bir eşya gibi görmek lazım arkadaşlar,uygun fiyatlı,kaliteli ve ihtiyaçlarını karşılayan bir araç alısın,kullanırsın, zamanı gelir satar başka bi tane alırsın.hepsi bu yaw.
ne bu tantana anlamadım.
yok pahalı, yok ses yapıyor,yok çok yakıyor,yok cart yok curt.
burada fire 8v motorlu punto alanlara enayi diyen vatandaşlar gördüm, saygı yok,seviye yok.
şimdi diyeceksiniz ki abi burası paylaşım sitesi, sorunlarımızı, problemlerimizi yazıp çözüm arıyoruz, evet aynen öyle. ama bir kısım arkadaşlar varki niyetleri bundan ibaret değil.ortalığı karıştırmak.
Fiesta VI (2008-) - Ford Türkiye (https://www.fordclubtr.com/forum/Fiesta-VI-2008-f209.html) işte fiestanın sorunları.(problemleri çok ama kimse aracını kötülemiyor)
işte fiyat listesi
Ford Fiesta – Güncel Fiyat Listesi (https://www.ford.com.tr/otomobiller/fiesta/fiyat-listesi)
Her şey dövize baglı ,döviz düşmesse araba fiyatlarıda düşmez.