Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyundai i20 Troy - Fiat Punto Evo (dizel 75 hp)
zebercet2006
02/09/2011, 16:14
(https://forum.donanimhaber.com/m_52294631/mpage_1/f_/key_//tm.htm#)merhabal (https://forum.donanimhaber.com/m_52294631/mpage_1/f_/key_//tm.htm#)ar,
hyundai i20 troy - fiat punto evo (dizel 75 hp) arasında ses yalıtımı, kasayı taşıma, peformans, yakıt (https://forum.donanimhaber.com/m_52294631/mpage_1/f_/key_//tm.htm#) tüketimi, sürüş keyfi olarak karşılaştırmalı tecrübleriniz var ise sevinirim.
Tşk. Paylaş: https://img.donanimhaber.com/images/simge/twitter.gif (https://twitter.com/home?status=hyundai i20 troy - fiat punto evo (dizel 75 hp)%20https://forum.donanimhaber.com/m_52294631/tm.htm) https://img.donanimhaber.com/images/simge/facebook.gif (https://www.facebook.com/share.php?u=http%3A%2F%2Fforum.donanimhaber.com/m_52294631/tm.htm)
StrawBeeRy
02/09/2011, 16:18
bu konu nedir reklam amaçlımı anlamadım.
fatih0660
02/09/2011, 16:34
merhabalar..3 hafta öncesine kadar hyundai accent im vardı.onu satıp arkadaşımdan 75lik grande punto aldım.accent benzinliydi.içeri hiç mi hiç ses almıyodu.puntoda o konuda biraz problem var.accentin dizelinede bindim.punto kadar sesli deil..tabi i20 yi tam bilmyorum ama hyundailerin geneli ses almıyo içeri.özellikle yeni çıkan modeller.ama sağlamlık ve sürüş keyfi dersen her türlü evo derim.yakıt konusunde hemen hemen aynıdır diye düşünüyorum.ses konusuna da o kadar takma bence..çok önemli bi konu deil.puntolar aynı zamanda daha oturaklı araçlar..virajlarda çok başarılı..
ben evo derim crdi motora göre multijet hem daha sağlam hem daha uzun ömürlü bir motor..parçaları bakımı daha ucuz..
hayalci79
02/09/2011, 18:13
Benzinli otomatik vites i20 alacakken, son anda karar değiştirip dizel otomatik Punto Evo aldım. Hiç pişman değilim. Ama ikisi de iyi araç bence..
uzuncocuk
02/09/2011, 19:24
hyundai i20 crdi 90 ps arac her türlü ara hızlanma son hız kalkıs olarak 75 ps multıjetten ıyıdır ama kendını kanıtlayamamıs bır kasadır... hyundai i 20 getz den farklı degıl bence ve bkz fiyat 26000 tl dızel getz de... evo kendını ıspatlamıs bır arac.... ben ıkı aracıda kenara ceker hb olan kesemıde yormayacak getze bakardım... i20 i10 ve i 30 sankı bırseylerı eksık gıbı duruyor bana gore.......
zebercet2006
02/09/2011, 20:49
merhabalar..3 hafta öncesine kadar hyundai accent im vardı.onu satıp arkadaşımdan 75lik grande punto aldım.accent benzinliydi.içeri hiç mi hiç ses almıyodu.puntoda o konuda biraz problem var.accentin dizelinede bindim.punto kadar sesli deil..tabi i20 yi tam bilmyorum ama hyundailerin geneli ses almıyo içeri.özellikle yeni çıkan modeller.ama sağlamlık ve sürüş keyfi dersen her türlü evo derim.yakıt konusunde hemen hemen aynıdır diye düşünüyorum.ses konusuna da o kadar takma bence..çok önemli bi konu deil.puntolar aynı zamanda daha oturaklı araçlar..virajlarda çok başarılı..
anladığım kadarıyla punto evonun ses konusunda problemi var.. doğru mu?
bende de ses takıntısı var. ozellikle motor sesi takıntısı :(
peki ikisinin de 75 hp lik motorlarını karşılaştırırsanız durum nedir?
fatih0660
02/09/2011, 23:57
anladığım kadarıyla punto evonun ses konusunda problemi var.. doğru mu?
bende de ses takıntısı var. ozellikle motor sesi takıntısı :(
peki ikisinin de 75 hp lik motorlarını karşılaştırırsanız durum nedir?
i20 1.4, punto 1.3 ama i20 nin torku 175 puntonun 190..bende grande punto var 75lik.ara hızlanmalar ve kalkışta çok memnunum..bunu sağlayanda torktur zaten..bence sen her 2 showroomada git. ikisinide test et.. ses olayını da bu kadar takma bence.ses alıyo dedim ama tofaşlar gibi değil.. hem sağlamlık hem konfor bakımından evo derim..i 20 nin parçası daha ucuzdur ama puntolarda pahalı değil..dediğim gibi git test et kardeşim.. nasıl olsa bedava ;) hem araba her zaman alınan bişey değil..almışken içine sinen bişey olsun ;)
blackhawk
03/09/2011, 11:29
Grande mjet dynamic ses yalıtımında active göre daha iyi. Zaten içerde motor sesi yok gibi birşey. punto yol tutuş ara hızlanma yakıt tüketimi ve vergi avantajıyla şiddetle tavsiye ederim.En kötü ses yalıtımı yaptırırsınız.
muhammedçelik
03/09/2011, 11:53
GP bilmiyorum ama Evo'ların yalıtımı çok iyi üst sınıf araba komforu var dizel sesi camlar kapalı iken sakin kullanımda yok denecek kadar az,arabama binenler mutlaka soruyor dizel mi bu diye..Ben EVO'mu almadan önce hemen karşıda şhowroom'u bulunan hyundaiye gittim i20 ve i 30 baktım bikere kokuları bile faklı,donanım farklı v.s bence git test et kıyasla..
arkadaşım accent crdi var. aşağı yukarı aynı güzargahta araç kullanıyoruz... genelde şehir içi 6.5 lt tüketiyo. benim 5.4 ile 5.7 arasınfa değişiyor... belki onun kullanım tarzından kaynaklanıyo olabilir... ama sanki hyundailer biraz daha fazla tüketiyo gibi
rockforever
03/09/2011, 14:21
multijet kendini kanıtlamış bir motor zaten motor konusunda fiat la başetmek biraz zordur...evo da sesi içeri fazla almaz...
baz modelse i20 diğer türlü evo derim :)
ykaya1983
03/09/2011, 15:54
i20 nin iç mekan genişliği paliodan çok da farklı değil.Tasarım yol tutuş konfor iç mekan genişlii yönünden punto ile kıyaslanamaz bence.
abulbul08
03/09/2011, 21:49
İkisininde test sürüşünü yap ona göre karar ver bence. Çünkü bazı özellikler görecelidir.
Bazı kişilere göre normal olan bir durum diğer bir kişi için çekilmez olabilir.
Bence evo ile kıyaslanabilecek araç red dot ödülü almış tasarımı güzel fiesta ya da aynı motoru taşıyan Alman italyan melezi corsa olabilir. Nedense Hyundai ve fransız arabalarını bende sevemedim.
volkangulum
25/01/2012, 00:56
Yeni nesil arabaların hepsi güzel ve standartları güzel.
Aralarından yapılacak kıyaslama bagaj hacmi,dış tasarım ayrıntıları gibi özellikler.Eskiden mercedes,bmw derlerdi.Şimdi bütün araçlar belirli standartlarda ve güvenliği yüksek seviyelere ulaştı.
Benim önericeğim bütçe problemi yapmıyorsanız punto evo'dur.
Eğer daha uygun bir araç düşünürseniz i20 troy olur.
i20 nin türkiye montajı olması,yedek parçasının çok uygun fiyatlarda olması,yetkili servislerde 250-300 tl arasında bakım maliyetleri sunması cazip tarafları.Bu forumda herkes punto der :) tarafsız bakabilmek bence çok önemli.
engincantan33
25/01/2012, 01:03
bence yakıt tuketımı olarak evo ıyıdır...goruntu olarak zevk meselesı bu bence evonun yanından bıle gecemez i20...kullanmadıgım ıcın i20 yorum yapamayacagım performans olarak
SKELETER
25/01/2012, 02:41
i20 dizel i denedim kamyon gibi ses çıkarıyordu. Bana mı öyle geldi bilemiyorum ama gerek sesten, gerek ise iç dizaynı bana yeterli gelmediğinden direk vazgeçmiştirm.
since1453
25/01/2012, 12:11
OCAĞİN İLK HAFTASI BEN 1,4 FİRE EVO dualogic aracımı kuzen de İ20 1,4 mode otomatik aracını galeriden çıkarmişti.dün yol bilgisayarına baktım AOT 11 küsür kendiminkine baktım AOT 7,40
yemişim İ20 yi.2araç sans eseri sokakta karşilikli park halindeydi camdan baktim yemişim İ20 yi.
comanchee
25/01/2012, 12:38
i20 1.4, punto 1.3 ama i20 nin torku 175 puntonun 190..bende grande punto var 75lik.ara hızlanmalar ve kalkışta çok memnunum..bunu sağlayanda torktur zaten..bence sen her 2 showroomada git. ikisinide test et.. ses olayını da bu kadar takma bence.ses alıyo dedim ama tofaşlar gibi değil.. hem sağlamlık hem konfor bakımından evo derim..i 20 nin parçası daha ucuzdur ama puntolarda pahalı değil..dediğim gibi git test et kardeşim.. nasıl olsa bedava ;) hem araba her zaman alınan bişey değil..almışken içine sinen bişey olsun ;)
İ20 nin değeri SAE dir d,ye duymuştum punto 75hp DIN dir.SAE ölçüsünde aracı yoran alternatör, fan vb kayışların motordan çektiği güç düşülmeden güç hesaplanır.Bir nevi brüt güçtür.DIN (alman ölçü sistemi) güç her zaman SAE den eksik çıkar
Chief_Engineer
25/01/2012, 13:41
arkadaşlar konu hortlamış galiba ama benim kuzenimde i20 var bende evo. i20 evonun eline su dökemez ses yalıtımıda evodan çok geride 2 araçta dizel kuzenin aracını kullanınca traköre biniyorum sanki puntodan sonra ayrıca iç dizaynda kullanılan malzeme çok farklı arkadaşların dediği gibi i20 evoya göre daha az yakıt tüketimi var servis maliyeti az daha ucuz olabilir ancak bu farkları evo diğer artıları ile fazlasıyla kapatıyor bence
srkaradag
25/01/2012, 19:12
İ20 ve evo diye başka forumlarda sorarsan: ikiside kötü illa alacaksan İ20 al diyebilirler
ancak bize sorarsanız tabiki evo (iç,dış tasarım,donanım,motor,yakıt tüketimi...),İ20 nin tasarımı pekhoş değil (bence tabi) illa koreli olacaksa yeni rio çok daha şık bir araç
Semih Kurtulmus
25/01/2012, 20:42
Fiat bu fiyat aralığında alabileceğiniz en güzel araç olacaktır .. Ona göre değerlendirme yaparsınız .. Gerek sürüş olarak gerek donanım olarak gerek duruş olarak .. Tabi kullanana sormak gerek :)
evonun yanında i20'nin lafının geçmemsi lazım görüntü, kalite ve multijet motorun başarısı ortada hyundai yakıt ekonomisi konusunda biraz geri kaldı sanırım accent era dizel kullanıcılarının sorunları aracın durmaması ve dizel olduğu halde çok yakması evo motor sesi içeri alıyor diyip accent sesiz diyen arkadaş accent era ile uzun yola çık ondan sonra fikrin değişir arabaya koltuk değil direk sunta koymuşlar bu kadar rahatsız koltuk hayatımda görmedim uzun lafın kısası bu karşılaştırmada kendini her yönden ispatlamış olan g.punto ve evo punto önde çıkar yinede kararsızsan iki aracın bayiisine gidip test sürüşü yap derim