PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 75 bg. puntom ve arkadaki marea :)))

omurkuru08
28/05/2007, 17:45
arkadaşlar dün arabayı yıkadık yola çıktık enişte önde ben arkada yavaş yavaş gidioz baktım ışık yeşilden kırmızıya döndü durduk ikimizde eniştem hava atıyo bu 75 le mi geçecen die tmam dedim ışık yanınca başlarız görürsün nese uzun bi bekleyişten sona ışık yandı ben sağlam bi kalkışla geçtim arada 2 m boy vardı yırtındı geçmek için ama yapamadı böylece 2. kez bana geçildi daha da utanmıyo bidaaa bidaaa dio adam doymuyo nese ii günler byes..... :)))):duel::duel::duel::duel::fiatsmile::fiatsmile ::fiatsmile::fiatsmile::tabe:

*C@N*
28/05/2007, 17:48
ehehehe helal olsun denir ne denir :):)

ufuk61
28/05/2007, 17:52
enişte felan demedin adamı yedin yani helal yakışır

omurkuru08
28/05/2007, 17:56
abixim kaşınanı kaşıcan kısada geçen uzun yol yapak dedi yine bastım 160 dan sona o yavaşladı bende yavaşladım napım dönüşte ışıkta dedi yine geçtim kaşındı kaşıdım... :)))

CaGRi
28/05/2007, 20:11
kardeşim fazla uzatma derimm kalkışıı. şöle 80km/h ye falan gelince artizce bi tavır içinde "Bu sana yeter enişte.daha uzatmayalım"demeni tavsiye ederim.çünkü bizim 75 likler olsun 90 lıklar olsun sadece 80-90 km/h a kadar ii kalkıo.sonrası benzinlilerin işi.ben çok denedim. :D

Ziyaretçi047
28/05/2007, 21:24
evet doğru bir yorum katılıyorum. 80-90 a kadar ezmiş oluosun :)

gp_tuning
29/05/2007, 02:05
bende ıkı defa megane2yı gectım:D:D:D

erdiyilmaz
29/05/2007, 02:19
Forumumuzun seviyesi adına, konu açmadan önce 2 sefer düşüneLim. 17 yaşında görünüyorsun ehLiyetin var mı? trafikte, her gün onLarca kişi hayatını kaybediyor, biLinçsizLik yüzünden.

2 sefer düşünüp 1 sefer yazaLım. övüLecek durum yok ortada. GrandePuntoTR forumunun kuruLuş mantıgı oLan sosyaLLeşme iLkemizi unutmayaLım. basit bir; hız, modifiye, yarış tutkunu forumu degiLiz.

the_Algn
29/05/2007, 02:40
Forumumuzun seviyesi adına, konu açmadan önce 2 sefer düşüneLim. 17 yaşında görünüyorsun ehLiyetin var mı? trafikte, her gün onLarca kişi hayatını kaybediyor, biLinçsizLik yüzünden.

2 sefer düşünüp 1 sefer yazaLım. övüLecek durum yok ortada. GrandePuntoTR forumunun kuruLuş mantıgı oLan sosyaLLeşme iLkemizi unutmayaLım. basit bir; hız, modifiye, yarış tutkunu forumu degiLiz.
Katılıyorum 17 yaşında ehliyetsiz kardeşim 160 lardan bahsediyor ..bu muhabbeti sevmedim.

Ziyaretçi047
29/05/2007, 04:11
hmm ona dikkat etmemişim. evet arkadaşım ehliyetsiz araç kullanman hiç hoş değil.

ufukbzk84
29/05/2007, 11:41
Bencede çok Yalniş Yaptiği Her Insan Kendi Hayatindan Sorumludur... O Beni Ilgilendirmez Ama Başkalarinin Hayatinida Tehlikeye Sokuyosun Aslinda En çok Kendi Hayatini Tehlike Altina Atiyosun Belkide Hayatinin Karartabilecek Bi Hata Yapabilirsin Bence 1 Sene Bekle Ehliyetini Al Ozaman 160 Mi Yapiosun 200 Mü Yapiosun önemli Deil...KENDİ TUTKALRINLA ALAKALI...:icon_smile_evil:

Lordrivendel
29/05/2007, 13:44
Admin duruma müdahale edene kadar atılan maillara bak, admin müdahale ettikten sonra atılan maillara bak.
Arkadaşlar, ehliyetiniz olsun yada olmasın 100km/saat süratın üstüne çıktığınızda hem kendinizi hem tanımadığınız insanları tehlikeye atıyorsunuz. Ne demek "ehliyet al ondan sonra istediğini yap" Sen kendi şeridinden edebinle giderken karşı şeritten hatalı sollama yapan biri gelip ortadan sana çarpınca ehliyeti var o kendi sorunu mu diyeceğiz?

Lütfen rica ederim, hızı, sürati telkin edecek mailller yazmayalım. Kardeşim ne 160 yap ne 200 yap kimse GP'n 250 yapınca sana kupa vermeyecek ama 200 ile giderken bir küçük çocuğa çarparsan hayatın boyunca bu acı ile yaşayabilecek misin?!?!

the_Algn
29/05/2007, 13:55
Yazdıklarımızın Adminle ne alakası var , Mesajı yazanın yaşına dikkat etmediğimizden Erdi belirtince bizde olayın yanlışlığını belirttik.

Ufuk kardeşim güzel şeyler yazmış ama son tarafı olmamışş. Ehliyet alınca da bu hızlara çıkılmamalı.

Lordrivendel
29/05/2007, 13:57
Benimde parmak basmak isteğim nokta o dostum, önemli olan yaşının küçük olması değil, "sürat" yapmasının hata olması.
Yaşı büyük olunca sürat yapabilir anlamına gelen mesajlar vermeyelim demek istiyorum...

the_Algn
29/05/2007, 14:02
Benimde parmak basmak isteğim nokta o dostum, önemli olan yaşının küçük olması değil, "sürat" yapmasının hata olması.
Yaşı büyük olunca sürat yapabilir anlamına gelen mesajlar vermeyelim demek istiyorum...
Katılıyorum

batuhan
29/05/2007, 14:02
hersey insanın kafasında biter ha 17 ha 27 emre bir yanlıs yapmıs ama bundan sonra birdaha dusunecektir boyle bir sey yapmaka kalktığı zman

Ziyaretçi047
29/05/2007, 16:32
bir konuya açıklık getirim . olayın ehliyet almakla şu alakası var. ben de ehliyet almadan önce gayet güzel bir sürücüydüm. ehliyet aldıktan sonra şunu fark ettim. bu yüksek hızlara çıkmak için deneyim çok önemli . bilgi yetmiyor. ve ehliyeti olmayan bir insana araba verilmez. annesi babası vermez. o da sadece 40 yılda bir kullanıyordur. ya rica minnet ya da arabayı kaçırarak. bu demek oluyor ki bu adam ehliyet sahibi bir adamdan büyük ihtimalle daha az deneyim sahibi. bu da yüksek hızlarda panik yapmasına ve hata yapmasına yol açacaktır. ehliyetsizlik sorunu sadece bundan ibaret. umarım olaylara açıklık getirdim.

ayrıca bir ek getireyim. bir kazada bu arkadaş yüzde yüz suçsuz dahi olsa, karşısındaki adam 1000 promil de alkollü olsa arkadaş cezadan yırtamaz hatirlatim.

ufukbzk84
29/05/2007, 17:06
bir konuya açıklık getirim . olayın ehliyet almakla şu alakası var. ben de ehliyet almadan önce gayet güzel bir sürücüydüm. ehliyet aldıktan sonra şunu fark ettim. bu yüksek hızlara çıkmak için deneyim çok önemli . bilgi yetmiyor. ve ehliyeti olmayan bir insana araba verilmez. annesi babası vermez. o da sadece 40 yılda bir kullanıyordur. ya rica minnet ya da arabayı kaçırarak. bu demek oluyor ki bu adam ehliyet sahibi bir adamdan büyük ihtimalle daha az deneyim sahibi. bu da yüksek hızlarda panik yapmasına ve hata yapmasına yol açacaktır. ehliyetsizlik sorunu sadece bundan ibaret. umarım olaylara açıklık getirdim.

ayrıca bir ek getireyim. bir kazada bu arkadaş yüzde yüz suçsuz dahi olsa, karşısındaki adam 1000 promil de alkollü olsa arkadaş cezadan yırtamaz hatirlatim.

CİHAN KARDEŞİME SONUNA KADAR KATILIYORUM EKLEMEK İSTEDİĞİM KONU... İNSANLAR 60 KM HIZLA BİLE DÜZ Bİ YERE ÇARPSA ÖLÜM TEHLİKESİ ÇOK YÜKSEKTİR... BURADA HAYATINDA HİÇ HIZ DENEMESİ VEYA RİSK DÜZEYİ YÜKSEK OLAN HIZLARA ÇIKMADIM DERSE İNANMAM BU BAŞKA BİŞİDİR. OTOBANDA 120 KM/HIZLA Bİ İNSANA ÇARP YÜZDE 10 BİLE BELKİ SUÇLU SAYILMAZSIN EHLİYETİN OLDUĞU ZAMAN... AMA EHLİYETİ OLMAYAN BİRİ HEP NE OLURTSA OLSUN SUÇLU HEMDE GEREKLİ EĞİTİMLERİ ALMADIĞI İÇİN SADECE PANİKTEN KAZA YAPABİLİR VE İNSANLARIN CANINA KAST EDEBİLİR... BENM ANLATMAK İSTEDİĞİM SÜRAT YAPARSIN BELLİ ÖLÇÜTLERDE AMA BAZI EĞİTİMLERİ ALARAK YAPARSIN TECRÜBEYE SAHİP OLARAK YAPARSIN. HİÇ YAPMADIM BÜTÜN TRAFİK KURALLARINA UYDUM DİYEN VARSA İNANMAM ÇÜNKÜ BU ÜLKEDE KURALLARA UYDUĞUN İÇİN KAZA YAPARSIN Bİ ÇOK YERDE...AMACIMDA HIZA ÖZENDİRMEK DEĞİL Kİ KALDIKİ SÜRAT YAPMAYI HİÇ SEVMEM.ÇÜNKÜ GPMİN TADINI ÇIKARTARAK KULLANIYORUM... BİZİM EVDE SÜREKLİ ARABA OLURDU BABAMIN FİLAN BİGÜNDE BEN ALIPTA KAÇIRMADIM VEYA EHLİYETSİZ TRAFİKTE KULLANMADIM. 18 YAŞINA GİRER GİRMEZ EHLİYETİMİ ALIP ÖLE KULLANDIM...bence buradaki asıl sorun kardeşimizin ehliyetli araba kullanıp kullanmamasıdır...

Ziyaretçi047
29/05/2007, 17:36
güzel yazmışsın ama küçük yazsan daha hoş olacaktı.

ufukbzk84
29/05/2007, 17:58
güzel yazmışsın ama küçük yazsan daha hoş olacaktı.
dikkat çeksin diye öle yazdım :D

canberkkilic
29/05/2007, 18:04
onlıne olup ılk dıkkatımı ceken konu buydu. bi tıkladım olaya bak :S konu silinse ,uzatmasak nasıl olur arkadaşlar?

omurkuru08
30/05/2007, 17:02
ya arkadaşlar bu kadar tepki alacağmı bilsem cidden açmazdım bu konuyu 1. si 5 yıldır araba kullanıyorum birçok ehliyetli insandan daha deneyimliyim 2. si bende hiç arabayı kaçırmam 3. arabayla kimse kolay kolay beni yola çıkartıp bastıramaz ben babama bu güveni verdiğim için arabayı sürekli kullanırım. 4.ben bu yarış olayını her zaman yapan biriside deilim ayrıca bunu yaptığım yer ışıktan 500 m sona bitiyodu yani 0-500. 160 yaptığım yerdede trafik bomboştu yol da 1 araba dahi yoktu. 5. adanalı ve mersinli arkadaşlar bilir ben yenicedenim yani bu yer ufacık bi yer doğru düzgün trafik te yok ben kimsenin hayatını kolay kolay riske de atmam.... kısacası tmam yaptığım bir hata olabilir ama ben arabadan vazgeçmem herşeyin de farkındayım. yorumlarınız için teşekkür ederim siz bana bunları sadece şimdi ben bunları her arabaya bindiğimde düşünüyorum...

Lordrivendel
30/05/2007, 17:39
ya arkadaşlar bu kadar tepki alacağmı bilsem cidden açmazdım bu konuyu 1. si 5 yıldır araba kullanıyorum birçok ehliyetli insandan daha deneyimliyim 2. si bende hiç arabayı kaçırmam 3. arabayla kimse kolay kolay beni yola çıkartıp bastıramaz ben babama bu güveni verdiğim için arabayı sürekli kullanırım. 4.ben bu yarış olayını her zaman yapan biriside deilim ayrıca bunu yaptığım yer ışıktan 500 m sona bitiyodu yani 0-500. 160 yaptığım yerdede trafik bomboştu yol da 1 araba dahi yoktu. 5. adanalı ve mersinli arkadaşlar bilir ben yenicedenim yani bu yer ufacık bi yer doğru düzgün trafik te yok ben kimsenin hayatını kolay kolay riske de atmam.... kısacası tmam yaptığım bir hata olabilir ama ben arabadan vazgeçmem herşeyin de farkındayım. yorumlarınız için teşekkür ederim siz bana bunları sadece şimdi ben bunları her arabaya bindiğimde düşünüyorum...
Emre Merhaba;
Asıl bu güzel yorumların için ben sana teşekkür ederim.
Hepimizden daha bilinçli olduğunu kanıtladın :)

omurkuru08
30/05/2007, 17:53
teşekkür ederim :)

ABNEW
30/05/2007, 18:30
Emre bilinçli olman güzel.Yine de dikkatli sürmeye devam
Bu arada Marea ben de olsa Puntomu geçerim ben:)

TEZEL PUNTO 45
30/05/2007, 19:18
helal olsun valla gplerımıze kımse kafa tutamaz :D

Ziyaretçi047
30/05/2007, 21:25
sürmesini bilirsen dizeli de uçurursun. her daim söylemişimdir :)

Lordrivendel
31/05/2007, 18:03
Yav uçurmayın şunları uçurmayın alla alla :)

Akincl
31/05/2007, 18:57
Enişten hevesini kırmak istememiş olabilir.

ufukbzk84
01/06/2007, 12:45

duyarlılığın için sana teşekkür ediyorum kardeşim.... umarım en kısa zamanda ehliyetini alırsın ve hiç bir yasal tehlikesi olmadan arabanı doya doya kullanırsın...

dr_emre
02/06/2007, 21:47
Ehliyetsiz araba kullanmak cok tehlikelidir kesinlikle onaylanacak bi davranış değildir..