Orijinalini görmek için tıklayınız : ön takım sallantı prob.
Herkese ıyı bayramlar.Aracım la 120 km yi gecince ön tekerler sanki kücük kasislerin üstünden geciyo gibi oluyo sarsıntı oluyo 120 km altına dusünce normale dönüyo sorun ne olabılır.Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
mstfacaglar
31/08/2011, 23:10
merhaba çok emin olmamakla birlikte rot balans ayarlarından kaynaklanıyordur sanırım
FeyyazYavuz
31/08/2011, 23:18
aynı sorun bendede var 120 yi geçince sanki araba ufak ufak çukurlara girip girip çıkıyor gibi. aldığımdan beri böyle :S
jordanmert
01/09/2011, 00:00
arkadaşlar bendede aynı sorun var yeni jant taktırdım arabaya ondan sonra rot balansta yaptırdım hemde birmotta ama sorun devam ediyor..
FeyyazYavuz
01/09/2011, 00:15
arkadaşlar bendede aynı sorun var yeni jant taktırdım arabaya ondan sonra rot balansta yaptırdım hemde birmotta ama sorun devam ediyor..
120 den sonra ayağın gaz pedalındayken pedalda sürekli bir zıplama oluyomu?
jordanmert
01/09/2011, 01:47
evet hafif hafif vuruyor..
aynı dert bendede var kronik olmasın :D
blackhawk
01/09/2011, 11:09
Çamurluk altındaki plastik davlumbazı kontrol edin tırnakları kopuksa yüksek süratte ses yapıyor olabilir.
FeyyazYavuz
01/09/2011, 13:02
Çamurluk altındaki plastik davlumbazı kontrol edin tırnakları kopuksa yüksek süratte ses yapıyor olabilir.
davlumbazla alakası yok araba sürekli zıplıyor. arkadaşın dediği gibi galiba kronik :)
öyle bir problemim hiç olmadı.. bindiğim diğer g.puntolarda da yoktu..
kronik bir sorun olduğunu düşünmüyorum..
EvoKoray
01/09/2011, 15:20
kronik bir sorun değil benim evo da öyle bi sorun yok , şirketteki fiorino da yapıyordu balatalar değiştikten sonra , servise gittiğinde halloldu ama neden yaptığını hatırlamıyorum
GP COSKUN
02/09/2011, 00:08
balans ayarından yapar
yada lastiklerinizin tabanında tel kırığı yada balon olmasından olur
bir rot balansçıya ve lastikçiye gidip baktırın
abulbul08
02/09/2011, 00:28
Lastiklerden olabilir. özellikle uzun süre beklemiş lastikler bunu çok yapıyor.
önce rot balans
(yaptırdım demeyin, çoğu balans cılar bu işi beceremiyor) 3 günde ayarı tutturamayan rot-balascı tanıdım...
sonra lastiklerin bozuk olma ihtimalini araştırın. (balon veya içinde bozulmalar olabilir)
(araç 2. el önceden kazalı olup şasideki bir kusurdan da rot balans ayarı tutumuyor olabilir buda sarsıntıya neden olabilir..) diye biliyorum..