PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza Aracım Hasar aldı

evoantalya
26/08/2011, 10:24
arkadaşlar bu çarşamba gunu işyerindeydım. çalışıyorum bi arkadaşım aracımı ıstedi ilk önce vermedım kendı işim olduğunu söyledim. kendı işimi hallettim geldım dukkana o halen daha dukkanda benı beklıyor işte patrondan arabayı istiyor ama onun arabası onda olmadığı için onu alamıyor uzun ısrardan sonra 30dk işi olduğunu hemen gelıceğini söylüuyor neysee. bana belek e gidiceğini söylüyor. bir saat sonra bi tlf bi baktım manavgat istikametinde petrolün önünde araca motor girmiş ön lastik falan patlamış..
ama kimsede bişey yok ne motorluda ne benım aracı kullananda... şimdii arabayı servise verdim araba bayramdan sonra alıcam... oraya gittiğimde de öğrendiği şöför 25-27 yaşlarında ehliyeti yokmuş...

motor sahıbınınde ehliyet kask plaka yok. olaya bak şimdii motor sahibi

3100 liralık borcu üstlendi ama dun sadece 1000 tl sini ödeye bildi kartıyla

sizce benım aracım ne kadar değer kaybetti..
değer kaybınıda şöför den alıcam.. çok moralim bozuk bayram öncesi arabasız kaldık cabası hanımla kavga ettik..

evoantalya
26/08/2011, 10:26
https://a1108.hizliresim.com/11/8/26/5883.jpghttps://b1108.hizliresim.com/11/8/26/5874.jpg

[img src=https://b1108.hizliresim.com/11/8/26/5874.jpg]

cck1
26/08/2011, 10:28
çok geçmiş olsun can sıkıcı bi durum...

Engin_T
26/08/2011, 10:29
Çok geçmiş olsun :(

1ocak2011
26/08/2011, 10:34
Geçmiş olsun, değişecek bir parça varmı? Ayna dışında....

FGPUNTO
26/08/2011, 10:35
Çok geçmiş olsun kardeşim. Kendim olmuş kadar üzüldüm... İnş düzgün bir şekilde teslim ederler. Tekrar geçmiş olsun!

evoantalya
26/08/2011, 10:47
sağ ön kapı sacı değişecek. ayna değişecek..marşpiyal değişecek sağ taraf komple boyanacak...

cck1
26/08/2011, 10:51
masraflar + en az değer kaybı için 2bin 2bin500 tl. almalısınız... sağ tarafın komple boyanması demek alıcı için sıkıntı yaratacak bi durum bence...

fausto2005
26/08/2011, 10:56
Çok geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.

sakinkaradas
26/08/2011, 11:00
kardeş dost tavsiyesi.istiyorsan kapı saqcı felan degişmeye gerek yok.hele marşbiyelde hiç bir şey yok.aracını öldürüyor resmen adamlar.o kapı sacını düzelttir aynı şekilde marşbiyelde düzelir.arabanı satarken sadece boya var dersin belki 500 lira piyasasının altında olur ama bu şekilde degişim olursa enaz 2000/3000 lira siler hem sana hem karşıdaki adama yazık.degişecek tek parçan ayna.

skyline28
26/08/2011, 11:00
geçmiş olsun..

evoantalya
26/08/2011, 11:06
ben kafayaa koydum benı çok riske soktu.. bii 5,000 tl alıcam

kapı saçının değiştirmek lazımmış.. biraz dalgalanmaa olur değiştirmessek dediler arac gri falan olsaa o kadar belli olmazmış ama siyahtaa sırıtır dediler... servisteki ustalar.. marşpiyalde yırtık var biraz çok içe girdiği için.....

skystar37
26/08/2011, 11:08
Sakinin dediği gibi servise eline veren kolunu kurtaramıyor adamlar senin aracının ne kadar değer kaybedeceğini umursamıyorlar ki sigortadan yada araç sahibinden ne kadar çok tırtıklayacaklarını düşünüyorlar. O kapı sacı çok güzel düzelir arka kapıda ve çamurlukta hiçbir şey yok iken komple boyatmak hiç mantıklı değil. İstanbulda senin araç ayna dahil taş çatlasa 500-600TL ye hal olur üstelik çokda güzel olur. Üstüne bide 200TL harcayıp aracı komple kaliteli bir yerde pasta cila yaptırırsın çiçek gibi olur.

Engin_T
26/08/2011, 11:08
Kapıyı değiştirmeden tamir edebilirlerse öyle yaptırın bence çünkü parça değişmesi araca daha fazla değer kaybettirir

skystar37
26/08/2011, 11:10
kapı saçının değiştirmek lazımmış.. biraz dalgalanmaa olur değiştirmessek dediler arac gri falan olsaa o kadar belli olmazmış ama siyahtaa sırıtır dediler... servisteki ustalar.. marşpiyalde yırtık var biraz çok içe girdiği için.....

Servistekiler der sen ne bakıyorsun onlara marşpiyaldeki yırtıkda tamir edilir tahminimce..

evoantalya
26/08/2011, 11:18
valla araç garantili olduğu için servise götürdüm direk... sizce bu parçalar değiştiğinde ne kadar değer kaybım olur onu şöför den alıcam...

arabayı aldığım yerdeki expere sordum. adam sıfır fiyatının yüzde 20 si değer düşer bide senın kullanman aracın 2 ele düşmeside 3 milyar bir yıl içinde otomatikman değer düşer dedi. şoklardayım..

Ziyaretçi049
26/08/2011, 11:18
Tolga eğer serviste işleme başlamadılarsa bence oradan al aracını sana çok külfetli olur heleki Birmot olunca ben kaç derim.
Sadece ön arka tampon ve kapı kollarını boyattım 9 günde zor çıktı araç senin durumunu düşünemiyorum bile :S

evoantalya
26/08/2011, 11:22
masrafları ben ödemıyorum... araca vuran cocuk un babası ödüyecek.. başka bi yeredee güvenemıyorum. pınarbaşına yaptıracaktım antalyada ii şeyler duymadım pınarbaşı hakkında... ondan birmotta samimi olduklarıma götürdüm 4,000 lerden 3,100 lere kadar indirdiler...

Ziyaretçi049
26/08/2011, 11:28
Kapı saçını değiştirtmemeye çalış bence kapı değişirse direk ağır kaza diye bakarlar, şahsen ben hep o gözle bakıyorum 2.el araçlara

kadir07
26/08/2011, 11:34
geçmiş olsun allah beterinden korusun. çok ciddi bişey yok aracında benim gördüğüm kadarıyla.aracının garantili olması önemli değil bence bi auto kinge götürseydin nasılsa paranla yaptıracaksın hem daha uygun olur fiyat olarak hemde onlar parça değiştirmeden yapabilir böylece arabanda fazla değer kaybetmemiş olur... bu arada auto kingde arkadaşlar var benim yardımcı oluruz orada hem aracına özen gösterirler hemde fiyatta bişeyler yaptırırız aklında olsun...

skystar37
26/08/2011, 11:45
valla araç garantili olduğu için servise götürdüm direk... sizce bu parçalar değiştiğinde ne kadar değer kaybım olur onu şöför den alıcam...

arabayı aldığım yerdeki expere sordum. adam sıfır fiyatının yüzde 20 si değer düşer bide senın kullanman aracın 2 ele düşmeside 3 milyar bir yıl içinde otomatikman değer düşer dedi. şoklardayım..

O expere söyleyin o şekilde elinde kaç tane araç varsa peşin para bulup almaya geleceğim. Yok öyle bir hesap tamamen sallamış ha bir tek şunda haklı aracın ikinci el olmasından dolayı her yıl için belirli bir oranda fiyat düşer ama öyle 3bin lira falan düşmez o zaman düşünsenize sıfır araç 30bin lira 5 yaşındaki araç 15bin lira...

Siz aracı çıkarttın servisten sanayide düzgün bir kaportacıya hem daha hızlı hem daha uygun (karşı tarafa da yazık) hem daha iyi şartlarda iş yaptırabileceğiniz bir yer bulmaya çalışın.

sayal
26/08/2011, 11:47
öncelikle geçmiş olsun allah daha betirinden korusun bunlar ufak şeyler kendini üzmeye değmez.kapı sacını değiştirme servis işin kolayına kaçıyor düzeltmek zor geliyor. serviste olmuyorsa dışarıda güzel bir ustaya düzelttirebilirsin

evoantalya
26/08/2011, 11:50
sanayiye sokarsam adamlar dansozluk yapacaklarından direk servise götürdüm...

whitegold
26/08/2011, 12:43
Çok geçmiş olsun

Tayfun-E30
26/08/2011, 12:53
Ilk once serviste kaydolmazsa kapi vidali parcadir degistigi belli olmaz kapi sacida iyi ustada belli olmaz.. Ben degiseni soyleme taraftariyim ama inan orjinalini duzelttiricegine degistirip soylemezsen daha az hak yersin... O kapi duzelmez duzelmesi icin komple macun yemesi lazim.. Isin ozu o kappi adam olmaz... Arabayi bu gun toplayi yarin saticaksan edeceginden 3 bin max deger kaybedicektir ama 5 sene sonra saticaksan mesela biniciysen hic problem degil o zmn satarken zaten hepsi bu halde olucak... Araba almayi bilen adam rotcuya sokar sasesine kulesine bakar , cizgisine bakar.. Avuc avucta macun yoksa alir gider...

Ziyaretci037
26/08/2011, 14:27
çok geçmiş olsun,insan böyle durumlarda çok arada kalıyo..versen bi türlü vermesen bi türlü,ama vermemek en hayırlısı heralde..allah beterinden korusun..

StrawBeeRy
26/08/2011, 14:48
geçmiş olsun aynı şekilde benimde olmuştu sol iki kapıdan hasarlıydı ön kapı değişti arkası ise düzelicek gibiydi ama düzelen araçları gördüm gerçekten dalga dalga oluyor sonra değiştirilmesini istedik yani sol ön-arka kapı değişti.sizinde fotoğraflar var elinize saklayın satarken pek problem olucağını zannetmiyorum.unutmayın olucağın önüne geçemessiniz.

alfo
26/08/2011, 15:28
kardeş dost tavsiyesi.istiyorsan kapı saqcı felan degişmeye gerek yok.hele marşbiyelde hiç bir şey yok.aracını öldürüyor resmen adamlar.o kapı sacını düzelttir aynı şekilde marşbiyelde düzelir.arabanı satarken sadece boya var dersin belki 500 lira piyasasının altında olur ama bu şekilde degişim olursa enaz 2000/3000 lira siler hem sana hem karşıdaki adama yazık.degişecek tek parçan ayna.

çok geçmiş olsun ben de sakin beye katılıyorum...

etna
26/08/2011, 16:15
çok geçmiş olsun.

emrgnc
26/08/2011, 16:31
emanetin canı burnundadır der babam, fazlasıylada haklı. çok geçmiş olsun.

rockforever
26/08/2011, 16:41
çok geçmiş olsun cana gelmemiş en azından, yenge ile kavga etmene daha çok üzüldüm bu durumlardan dolayı ben bırak arabayı vermeyi kimseye kullandırmıyorum bile...

FoGGy
26/08/2011, 16:43
Benim tamponum resmen yırtılıp nerdeyse 2ye ayrılmıştı. Onu bile kaynaklayıp yaptılar, marşpiyelmi yapılamayacak yani, garip... İşini iyi bilen bir usta yaparsa, 3 5 cme kadar yaklaşmadan farkedilmez o dangalanma. Adam beceremeyeceğinden demiştir... Ben şahsen, değişenli araba almam yani. Sırf değerinin düşeceğinden değil, üstüne satılmazda kolay kolay. Şansını düşürür.

Geçmiş olsun...

akca37
26/08/2011, 16:51
İyi bir kaportacı ustası bunun üstesinden gelebilir diye düşünüyorum, marşpiyeldeki yırtık ise kapatılabilen bir sorun, duymuştum kapatıldığını !!! Çok üzüldüm ve canım sıkıldı geçmiş olsun :(

çok geçmiş olsun cana gelmemiş en azından, yenge ile kavga etmene daha çok üzüldüm bu durumlardan dolayı ben bırak arabayı vermeyi kimseye kullandırmıyorum bile...

1.4 t jet 120 hp zaten acemi işi değil ! dimi ?

tayfux
26/08/2011, 16:55
geçmiş olsun bencede kapı sacı değişmese daha güzel olur..

oguzhan06
26/08/2011, 17:55
bencede kapı sacı basbaya düzelir bu servisler varya dalgalı olur abi deyip hemen at yenisini tak yapıyorlar. Eğer servisteki usta o kapıyı jilet gibi düzeltip, adam gibi boyayıp sana teslim edemiyorsa bıraksın gitsin evlerde boya badana işlerine başlasın. Bu arada kazanın resimlerini saklamayı unutmaki yarı öbür gün satarken büyük bir şey olmadığını ispat edebilesin. tekrar geçmiş olsun.

rockforever
26/08/2011, 18:31
1.4 t jet 120 hp zaten acemi işi değil ! dimi ?
aynen katılıyorum:)

Scottie
26/08/2011, 18:36
geçmiş olsun.... çok üzücü bir durum... böyle durumlarda ne arabamı vermeyi kabul ediyorum nede başkasında araba almayı istiyorum... sen ne kadar dikkatli olsanda karşındaki gelip sana çarpıyor...

abulbul08
27/08/2011, 00:42
Çok geçmiş olsun

krm1983
27/08/2011, 22:47
Geçmiş olsun.

cihankardes
28/08/2011, 14:31
kafaya takılcak şey mi abi. allah canınızı korusun sizin gerisi önemli değil. parayla hallolacak işler için kendinizi üzmeyin

Misafir047
28/08/2011, 15:26
çok geçmiş olsun

macsea
28/08/2011, 15:31
geçmiş olsun, emanet olayı gerçekten çok riskli, geçen sene çok yakın bir arkadaşım emanet aldığı arabayla kaza yaptı kendi vefat etti, çarptığı yaya vefat etti, araba yabancı plakaydı.. neyse yani mala gelsin cana gelmesin, geçmiş olsun:(

emtue
28/08/2011, 16:56
geçmiş olsun,

detaylı foto çekin faturayı saklayın.

2000 TL de şöforden talep etmek hakkınız.

Daha fazlasını istemek olmaz, sonuçta siz de hatalısınız. Arabayı emanet vererek belki geleceğinizi riske attınız, devletin malına zarar verse ocağınız söner ödeyene kadar, yayaya çarpsa direk suçlu sizsiniz.

Devrini veremediğim (daha doğrusu sözünü tutmayan ahlaksız halamın oğlunun almadığı) bir arabam vardı ve 2 avukata ayrı ayrı danıştım ne yaparsanız yapın suçtan kurtulamıyorsunuz. En son devir masraflarının üstlendim, alacağımdan da vazgeçtim biraz da hır gür ile halamın oğlu devrini aldı.

Bir daha tövbe başkasına iyilik yapmak..

Tekrar geçmiş olsun..

SRDR KRKC
28/08/2011, 17:03
Geçmiş Olsun Ama Çok Sıkıcı Bir Olay Onun İçin Emanet Araba Hayatta Vermem. 5000 Lira ALabiliosan Al Masrafın 2000 Felan Olur Ama Değer Kaybı Kafadan 3000 ...

usaymaz
28/08/2011, 22:27
tolga kardeş herkesin dediği gibi bencede aracını servisten al hem bayramda araçsız kalmazsın hemde bayram ertesi aracını dışardaki bi kaportacıda çok ucaza halledersin servitekilerin dediği gibide dalgalanma yapmaz

fawori
29/08/2011, 00:59
Dedem at, avrat, silah emanet edilmez derdi.

evoantalya
30/08/2011, 01:11
Servıse verdık bı kere ınsallah bu cuma cıkar bayramda arabasız kaldık bayramda eve kapandım kaldım. Aracı servısten almak benım ıcın aptallık olucak cunku arabaya vuran motorlunun babası masrafları karsılayacak. Adam otekı turlu yan cızer falan dıye sevıse goturdum bıde daha bır yıl bıle olmadı arabayı alalı. Boyada sorun cıkarsa kafasını agrıta bılecegım bı yetkılı mercı var ondan dolayı. Sanayıde yaptırsam yaa carpan dansozluk yapıcak ya da sofor cıddıyetın oldugu yerde hata olmaz mantıgı dırek satıcaktım arabayı aslında ama soforle karsı tarafı saglam bulmadıgım ıcın guvenmedıgım ıcın satmadım. Onlarda para yok adam dusunsene 1000 tl lımıtlı kredı kartıyla 3100 tl cekmeye calısıyor red oluncada da kart gecmezmı 3100 tl dıyor karta bolelelım ben yavas yavas oderım dıyor kaportacıya yaptırsam saglıklı olmıyacagını dusundum adamlar paranın tamamını alamayacagı ıcın bastan sagma yaparsa olmaz... Insallah bu kadar kafam agrıdı sonunda kaffam agrımaz hayırlısıyla arabamı servısten alırım...

evoantalya
30/08/2011, 01:12
Geçmiş Olsun Ama Çok Sıkıcı Bir Olay Onun İçin Emanet Araba Hayatta Vermem. 5000 Lira ALabiliosan Al Masrafın 2000 Felan Olur Ama Değer Kaybı Kafadan 3000 ...

Masrafı motorla vuran cocuk cekıcek deger kaybınıda sofor cekıcek

SRDR KRKC
30/08/2011, 01:40
Evt Çok Doğru Bir Karar Çeksin Tabi...

onurciko
30/08/2011, 05:25
Çok geçmiş olsun.Umarım en az zararla bu işten kurtulursun.

sezerism
30/08/2011, 09:44
Merhaba Bayramın mübarek olsun .
Aynı olay 2002 yılında benim başıma geldi, bende senin gibi servise gittim tabi araç kaskolu bir masraf çıkardılar ogün atıyorum 500 lira dediler . Niye bu kadar fazla dedik , Ya tek kapı nekadar dedim 150 lira dediler bu rakam neden artıyor dediğimizde kem küm ettiler.
Benimde aynı senin gibi sağ tarftan vurulmuştu benim biraz da ha fazla idi ki : Araçı servisten aldım sanayiye götürdüm düzgün bir usta buldum kısa zamanda araçımı yaptılar ve teslim aldım ve engüzeli hiç bir parçası da değişmedi.Sen bilirsin ama dediğimizi dinle derim .Servis senin araçını düşünmez çünkü parça değiştirecek .yazık değişecek parça yok arabanda.

reddragon
30/08/2011, 23:57
sağlam usta varsa bildiğiniz servise hiç boşuna gitmeyin. kaporta işlerinde servis direk değişim yaparak en yüksek masrafı çıkartıyor... kısaca pireyi deve yapıyor.
motorcu çocuk ve ailesinin durumu iyi değilse sadece arabanın tamir masraflarını alın. arabanın değer kaybı hesaplanabilir birşey değil 5 yıl sonra satsan belki emsallerine göre değer bile kaybetmez ama şimdi satsan ... tl kaybın olur vs vs. kaza her zaman olabilecek bişey durumu telafi etsin yeter.
hiçkimseye aracınızı ödünç vermeyin. şimdi ahmet benden aracı alsa ben onun yapacağı her türlü kazayı göze alarak veririm. yaparsa da canı sağolsun.
arabanızdan daha çok değer vermediğiniz insanlara aracınızı teslim etmeyin...

E_N_D_E_R_
31/08/2011, 00:45
[ımg]https://a1108.hizliresim.com/11/8/26/5883.jpg[/ımg][ımg]https://b1108.hizliresim.com/11/8/26/5874.jpg[/ımg]

[img src=https://b1108.hizliresim.com/11/8/26/5874.jpg]

çok geçmiş olsun....allah beterinden saklasın.

gousto
31/08/2011, 01:22
Çok geçmiş olsun....Sizinle aynı kaderi paylaşıyoruz bu bayram...Benimde gözüm gibi baktığım aracıma ben ana cadde üzerinde seyir halindeyken ara sokaktan çıkan bir araç sağ taraftan vurdu...Benim aracımın hasarı yanında sizinkinin gerçekten hiç bir şeyi yok...Bende aracımı BİRMOT BEYLİKDÜZÜ'ne bıraktım...ve masrafı baya bir var yani...cuma günü hasar işlemleri için orada olacağım umarım yetkili servis olarak çektirdiğim BİRMOTTA beni düşünür..ve aracımı sadece çamurluk değiştirip diğer kısımları ise kaporta da düzeltme işlemi yaptırarak çıkartabilirim...Tekrardan geçmiş olsun...

predator_ant
31/08/2011, 02:29
Masrafı motorla vuran cocuk cekıcek deger kaybınıda sofor cekıcek

Öncelikle geçmiş olsun toprağım,yukarıdaki yazdığın en hakkaniyetli olanı,yani herhangi bir kaza da suçlu olan tarafın değer kaybı için para verdiiğini görmedim ben şimdiye dek.En mantıklısı arabayı emanet alan arkadasının değer kaybını ödemesi.

evoantalya
31/08/2011, 13:40
Insallah cuma gunu benım arac cıkarda alırım suanda evde hapıs hayatı yasıyorum. Memleketıme gıdemedım... Bızde aracsız kalarak cezamızı cekıyoruz...

speedy_16
31/08/2011, 16:49
Öncelikle geçmiş olsun toprağım,yukarıdaki yazdığın en hakkaniyetli olanı,yani herhangi bir kaza da suçlu olan tarafın değer kaybı için para verdiiğini görmedim ben şimdiye dek.En mantıklısı arabayı emanet alan arkadasının değer kaybını ödemesi.
+1000000000000000
çok geçmiş olsun

sagitta
01/09/2011, 02:09
bileyimki babam isteyecek ona bile vermem aracı emanet malın canı burnunda oluyor sana cok cok geçmiş olsun