Orijinalini görmek için tıklayınız : Spor yay aracım düşmedi acil
gptsport
25/08/2011, 16:57
Abilerim bgn aracima fk marka 5 cm yay taktim aracin arkasi az dustu on ayni ndn bole oldu anlamadim bu arada aldigim yay benzinli yayi yani satan ole dedi yorumlarinizi bekliorum
skystar37
25/08/2011, 17:10
Benzinli ile dizel arasında 60-100kg fark var benim bildiğim ama en azından 5cm olmasaad 3,5-4 cm kadar alçalması gerekli. Birde yaylar ilk takıldığında tam esneme yapmıyorlar sanırım bende araç üzerindekileri çıkarttıp orjinalleri taktığımda çok yüksek gibi gelmişti ama akşama doğru normalleşmişti.
gptsport
25/08/2011, 17:13
Leylek gbi halen gidip bakiyorum arasira sinirim bozuldu ya fk oldugu icinmi acaba diye dusunuorum
sabır bekleyeceksin öyle takar takmaz yerde olmaz yayların alışma süreci var sonra iyice oturur
rockforever
25/08/2011, 17:48
Leylek gbi halen gidip bakiyorum arasira sinirim bozuldu ya fk oldugu icinmi acaba diye dusunuorum
ben de aynısından alacaktım sonucu resimle gösterir misin oturursa yaylar tabii...
gptsport
25/08/2011, 17:50
Gosteririm resimleri ne zamana aliscaklar bnm puntisime
2 haftayı bulur, bende fk kullanıyorum palio aracımda yerle bir şu an
gptsport
25/08/2011, 22:05
Bekliycem ins duser morelimi bozdu valla hayalimdeki gbi olmadi presletsem skinti olurmu yaylari
doruk aldıgın marka yanlış. ben bugüne kadar fk ile alçalan punto görmedim. yada bana denk gelmedi. eibach yada h&r den şaşmayacaksın yay konusunda
eexelanss
26/08/2011, 09:41
Evet bende fk nın puntoları düşürmediğini okumuştum yine burda bir arkadaş paylaşmıştı
Tayfun-E30
26/08/2011, 13:02
O araba oldugundan yarim santim falan daha duser en fazla... H&R alsaydin en cok onunla dusuyor... Yaylari presletebilirsin 5lik yayin bastigi seviyeye getirsen problem olmaz ama daha cok preslenicekse mili kisaltip amortisorune islem yapman gerekicek... Ayrica fk yay nasil bilmiyorum ama bogumlari h&r gibiyse arka yaylari presletemezsin ama kesebilirsin takoza otururken hicbir sikinti yaratmaz..
gptsport
26/08/2011, 13:02
Napcaz pki yaylari bassam biraz nolur press yani zarari varmidir?
Tayfun-E30
26/08/2011, 13:14
Istedigin nedir? Konfor yol tutusu basiklik? hangileri?
gptsport
26/08/2011, 14:33
Basiklik ve yol tutusu fiat arabasindan konfor beklemem ztn yerle bir olsn araba gozume hos gozukmuyor cnku suan
StrawBeeRy
26/08/2011, 14:44
doooğğğrruuuu nama gidin bassın ama konfor bozulucak yada satın eibach yada hr alın.
FK öğrenci işi tam ama düşürmüyor :D
Tayfun-E30
26/08/2011, 16:55
Nama gitmeyin bence nizamettinden bu aralar kimse memlun degil.. Bostancida aydin amortisor iyidir yol tutusu icin az paralara h&r daha az dusup konforlu olucaksa eibach dip basik olucaksa aydina gidin yol tutusu yine orjinalden iyi olur...
StrawBeeRy
26/08/2011, 17:37
namın ikitelli şubesi iyidir.nizamettin ustanın olduğu yere(maslak) bende gitmem bu saatten sonra.bostancıdaki aydın amortisör ne gibi işlem yapıcakta arabayı basıcak veya basmayıp amortisörlerlemi oynayacak?birde eibach dip basmaz hrde dip basmaz ama aralarında hr daha çok basar :)
Tayfun-E30
04/09/2011, 16:17
yıllarönce gitmiştim ikitellidekine akrabası nizamettinin ama adı nam değil başka bişeydi ortakmı oldular? evet dediğin gibi 2side dip basmaz en çok hr basar...
hepsi aynı işlemi yapıyor genelde:
bizim arabalar ben 17 jant kullanıyorum tabladan düşmez pay yok bence düssede çok az değmez..
yayı kesilir/preslenir
amortisör milleti kısaltılır
amortisörler sertleştirilir
speedy_16
04/09/2011, 17:02
fk basılan araç pek görmedim zaten hr yada eibach daha iyi basardı t-jet tin yayları zaten normal bi puntodan daha basık olduğundan hiç fark yokmuş gibi gelir t-jetin ağırlığ dizel gibi olduğundan dizel gibi basılması lazım normal şartlarda bence tamamen FK yay aldığın için basılmadı aracın
merhaba 2008 5 k multijet aracım eibach 5 cm yay taktım önler istediğim seviyede ve eşit ama arkalar eşit seviyede düşmedi sağ sol seviyeleri farklı nedenini bilen var mı sağ arka çamurluk arasına 2 parmak çok rahat giriyor sol çamurluk arasına girmiyor ketleri değiştirdim belki fark eder diye ama yine aynı :uhm00000: